Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza financiara globala

Creat de Urban, 01 Februarie 2009, 22:40:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat
Angajatul unei bănci din Germania a reuşit să facă o pagubă de peste 220 de milioane de euro în câteva clipe... somn.

Omul a adormit cu capul pe tastatură şi a transferat din greşeală cele 220 de milioane de euro într-un cont, în care trebuia să depună doar 62 de euro.

Incredibilul transfer a avut loc anul trecut.

Angajatul somnoros a primit doar un avertisment, în condiţiile în care greşeala s-a remediat rapid şi imensa sumă a fost retrasă.

O altă funcţionară a băncii, care trebuia să verifice operaţiunile de transfer a fost, în schimb, concediată.

Stirea asta cred ca o stie toata lumea, nu mai pun linkul ca nu are rost.
  In schimb, ce deducem din stire asa cum s-au multumit sa o arunce pe piata?
  Dupa a mea parere, banii din conturi sunt doar in spatiul virtual, neacoperiti/nesustinuti de nimic altceva decat de un soft amarat. Si de accesul la acel soft :evil:
  Pentru ca daca eu nu pot transfera dintr-un cont in altul mai multi bani decat ''exista'' in primul cont atunci cum a putut meseriasu' sa transfere atatea milioane . Din articol reiese ca i-a bagat din ''deshtu' anchilozat de somn pe tasta 2 ''  :lol: Deci, exista posibilitatea pentru unii de a a-si mari conturile tot asa cum maresc eu numarul de postari de pe forum: din taste.
  Interesant , nu? Nu toata lumea munceste pe bani  :wink:
  Parerea mea...

mariusvlad

Aia nu e stire, e poveste pentru babe. Asa ca sa mai aiba si ele ce discuta seara pe banca. La o operatiune bancara e nevoie sa parcurgi niste proceduri dupa ce ai introdus suma, proceduri pe care nu ai cum sa le parcurgi din intamplare.

Ganditorul

Bine ar fi sa fie doar poveste dar
- Francezii au "bube" in economie ...si participa aiurea la actiuni militare prin Libia si acum se pregatesc pt Siria, aproba casatoriile intre homosexuali si alte "ingrediente strategice" pe care altfel nu le-ar face.
- Turcia calca pe "spatiul verde" - acu nu se stie daca verdele vine de la scaparea de datorii in bancnote verzi sau de la copacii "salvati" prin "afumarea" si tambalaul de la ei.
- Daca in Germania pe pierd bani prin "frumoasa adormita" la locul de munca - ar fi bine ca povestea sa se termine aici si sa nu auzim si de alta minune care sa lase economia europeana fara bani.
Nu de alta - dar daca si nemtii renunta la munca si ies in strada pentru "revendicari" nu prea vad cine mai munceste pe aici, pe la tara "Europa"si iar o sa stam cu "mana intinsa" spre vest sau spre est sau, "Doamne fereste", sa ne vedem bagati in vre-o noua "cruciada de democratizare".
Zic si eu ...

acme

Citat din: mariusvlad din  14 Iunie 2013, 11:54:10
Aia nu e stire, e poveste pentru babe. Asa ca sa mai aiba si ele ce discuta seara pe banca. La o operatiune bancara e nevoie sa parcurgi niste proceduri dupa ce ai introdus suma, proceduri pe care nu ai cum sa le parcurgi din intamplare.

Pai d-aia au sanctionat functionara: ea trebuia sa verifice ce a introdus somnorosul.
We're born alone, we live alone, we die alone.

horia2008

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-15336898-ungaria-rambursat-integral-imprumutul-fmi.htm
Citat"La 6 august, Banca Centrala ungara (MNB) a rambursat in totalitate suma restanta datorata in cadrul unui imprumut acordat de catre FMI in iunie 2009", a informat MNB pe site-ul sau.
Budapesta a primit un imprumut de aproximativ 1,45 miliarde de euro in 2009, a doua transa din cadrul unui ajutor de 11,7 miliarde de euro acordat de FMI Ungariei in 2008, in plina criza financiara, pentru a evita falimentul tarii.
"Nu mai exista, astfel, nicio datorie restanta fata de Fond", a adaugat Banca centrala.
Noi (ma rog, noi...; ca la radio Erevan a zis ca n-au ajuns banii la noi ; noi doar platim) am luat vreo 20, sa fim siguri, sa nu mai patim ca-n anii '80 sa ne trezim cu ei platiti 'napoi...
Ce-mi pare rau, ca anu' asta n-am mai ajuns la un strand/aquapark la unguri ca in anii trecuti (cum merge mai tot romanul din Vest), ca nu stiu daca voi mai ajunge ... :mrgreen:


Arhanghelul

#425
Ceva/cineva... spune foarte clar ... c-a fi dator ... insemna ... sa fi la mana ... creditorului/camatarului ...

"20.    Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
21.    Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
22.    Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus. "    Matei 22.20-22

"Isarescu: Nu aparam bancile, dar in definitiv clauzele astea abuzive sau neabuzive sunt intr-un contract pe care l-au semnat oamenii. Intr-un stat de drept, cand semnezi ceva, iti asumi ceea ce ai semnat!"

Comentariul personal (Arhanghelul) ... ai semnat ... ai b... p... (s-am fie cu iertare ... dar ... asa suna traducerea ... dupa Itzarescu 33) ...

Resurse:
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/185021.html
http://www.businessmagazin.ro/actualitate/cum-se-descurca-ungaria-dupa-ce-a-dat-afara-fmi-11167802

Versus

http://ro.stiri.yahoo.com/isarescu-nu-aparam-bancile-dar-definitiv-clauzele-astea-113933512.html
http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/sfatul-lui-isarescu-pentru-bancile-din-romania-trebuie-sa-va-apropiati-de-clienti-649216.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Mai tine-ti minte povestea cu iepusarul ...

"Ameriganu' si restul lumi ...

Iepurasul cu sapca

Iepurasul era prin padure. Se intalneste cu lupul. Acesta ,cautand motive sa-l bata pe iepuras ii spuse:
- De ce nu ai ma sapca? Si tot asa il batea mereu pe motivul asta lupul pe iepuras.
Iepurasul se satura si intr-un final se duse la regele urs sa se planga:
- Maria Ta, eu nu pot sa port sapca ca fac urticarie la urechi....
Ursul:
- Bine iepurasule... lasa ca rezolv eu...
Iepurasul se facu ca pleca si se ascunse intr-un tufis sa asculte conversatia ursului cu lupul.
Ursul:
- Ma lupule...inteleg ca vrei sa-l bati pe amaratul ala de iepuras, dar macar gaseste si tu un motiv ca lumea. De exemplu: cere-i o tigara... si daca nu are il bati... sau cere-i un foc... si daca nu are... iar l-ai prins... daca iti da foc de la bricheta ii zici ca vrei de la chibrit...
Lupul:
- Da ma ursule... asa o sa fac.
A doua zi iepurasul se4 intalneste cu lupul...
Lupul:
- Ia vino ma incoa! Da-mi si mie o tigara.
Iepurasul ii da o tigara...
- Da si mie un foc!
Iepurasul:
-De care lupule de la bricheta... chibrit?
Lupul:
- Da-mi de la chibrit... isi fumeaza lupul tigarea linistit dupa care zice catre iepuras:
- Iar n-ai ma sapca? "

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,557.msg83222.html#msg83222

P.S.S.  http://www.economica.net/isarescu-sfatuieste-bancile-sa-scada-dobanzile-la-credite-dupa-mutarea-bnr-se-va-intampla_58857.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. Aris Sima

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu doar un alt tradator de tara: ,,abuzarea clienţilor e un rău necesar supravieţuirii lor"

Clauzele abuzive au devenit oficial piatra de temelie a sistemului bancar românesc, B.N.R. recunoaşte public că este complice furtului din buzunarul cetăţeanului. Deponenţilor ar trebui să li se spulbere încrederea în bănci, conştienţi fiind că băncile abuzează alţi clienţi, pentru a le păstra (în nesiguranţă, oricum) economiile.
Băncile străine care împestriţează peisajul mioritic nu sînt altceva decît un grup infracţional sub umbrela BNR, care nu mai reprezintă interesele româneşti. Cu cît BNR lungeşte boala cleptomanică a băncilor, cu atît acestea vor avea mai mult de tras. În România, orice credit, inclusiv cel de consum, reprezintă un furt sub pălăria legii, prin care cetăţenii Ţării sînt jefuiţi în scopul îmbogăţirii bancherilor. Cei care contractează un credit sînt obligaţi să restituie de trei ori suma împrumutată. Din cîştigurile ilicite, bancherii-cămătari finanţează reclame pentru prinderea în capcană a altor nevoiaşi. N-avem nevoie în Ţară de 40 de bănci cu mii de filiale ! Bancherii ştiau că va veni criza prefabricată şi că vor transfera efectele ei în spinarea clienţilor. De aceea au venit şi s-au aşezat confortabil, ca ciorile, pe crengile şi la adăpostul BNR. Disponibilizările de personal din bănci sînt de ochii lumii, de fapt şi-au transferat slujbaşii în firmele de recuperatori şi de executori – alte căpuşe apărute instant în capitalism, care trăiesc din firmiturile de la masa bancherilor şi din comisioanele stoarse de la clienţii escrocaţi de bănci. Ce-i interesează pe ei drepturile consumatorilor prevăzute în directivele europene şi încălcate, nu numai de către bancheri, ci şi de şeful lor? Într-o ţară cu adevărat democrată poporul l-ar invita să-şi dea demisia. Cum la noi toată lumea se sfiieşte să-i spună, în calitate de cetăţean european, care are şi drepturi, nu numai obligaţii, şi nu mai tolerează abuzurile, îl invit să stingă lumina, să închidă uşa pe dinafară şi să predea misiunea unui om competent şi cu dragoste de Ţară. BNR trebuie să menţină echilibrul, nu să favorizeze cămătarii.
Din momentul în care a prezentat public argumentul că bancherii pot fura liniştiţi prin clauze abuzive, ca să nu piardă profitul, Guvernatorul B.N.R. s-a auto-exclus ca profesionist şi şef al instituţiei. Acţiunile sale sînt antiromâneşti. Cum poţi afirma că trebuie să salvezi un sistem rapace în dauna deponenţilor şi împrumutaţilor? Cum poate afirma guvernatorul că ,,abuzarea clienţilor este un rău necesar?" Încasările băncilor prin fraude nu se iau în calcul? Cine are credite neperformante? Nu cumva ,,marii oameni de afaceri" şi ,,investitorii strategici" cu fir direct sau indirect la Guvern? Care nu-şi plătesc nici măcar impozitele la stat? De la ,,creditul cu buletinul" din 2007 şi pînă azi, cursul valutar a fost dublat. Cum sîntem plătiţi în lei, cine a cîştigat enorm din speculaţii şi din creditele în valută? Împrumutatul sau bancherii? ,,Unde eşti tu, Tepeş, doamne?"
August 7, 2013 la ora 23:40

http://www.biziday.ro/2013/08/06/ora-de-business-marti-6-august-2013/#comment-59146       :evil: :evil: :evil:

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Citat din: Arhanghelul din  08 August 2013, 01:41:36
P.S. Mai tine-ti minte povestea cu iepusarul ...

"Ameriganu' si restul lumi ...

Iepurasul cu sapca

Iepurasul era prin padure. Se intalneste cu lupul. Acesta ,cautand motive sa-l bata pe iepuras ii spuse:
- De ce nu ai ma sapca? Si tot asa il batea mereu pe motivul asta lupul pe iepuras.
Iepurasul se satura si intr-un final se duse la regele urs sa se planga:
- Maria Ta, eu nu pot sa port sapca ca fac urticarie la urechi....
Ursul:
- Bine iepurasule... lasa ca rezolv eu...
Iepurasul se facu ca pleca si se ascunse intr-un tufis sa asculte conversatia ursului cu lupul.
...


http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/oficial-sua-poate-ajunge-in-octombrie-in-imposibilitate-de-a-isi-plati-datoriile-185841.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

Atunci este de inteles graba cu care SUA vrea sa iasa din criza si sa fie iar un bun platitor al datoriilor :

http://www.inpolitics.ro/sua-se-pregateste-de-razboi-in-siria-art68431.aspx

"SUA se pregateste de razboi in Siria"

Nu mai conteaza cine a aruncat sau nu cu gaze de lupta, nu mai conteaza nici daca a aruncat cineva cu gaze de lupta in siria - conteaza doar ca trebuie inventat un razboi pentru scoaterea din criza a gigantului economic de peste ocean.
D'aia ni se si servesc imaginilea alea hilare din Siria cu un tip spulberat de o explozie cand era gata-gata sa traga cu o arma antitanc. Imaginea, luata cadru cu cadru, arata ca "actorul" bucuros cava fi filmat si dat pe "post" ca motiv de razboi a uitat sa scoata capacul de la arma si si-a detonat incarcatura langa ureche... sau poate o fi fost de vina "recuzita scoasa din uz" pe cine stie unde si vanduta ca "top-gun" rebelilor.
- Daca si in cazul "gazelor de lupta" au folosit acelasi "scenarist" e posibil ca atza alba sa iasa repede, mult prea repede la suprafata si "solutia de iesire din criza a SUA" sa se dezumfle, ca un balon de sapun. Criza, criza - dar "scenaristii" sunt prea bine platiti pentru filmele slabe pe care le scot pe piata - ca sa nu mai vb si de imensele "pagube colaterale". Daca n-ar fi de plans aceasta situatie groaznica ar trebui sa ne bufneasca rasul la cat de slab se "insaileaza" motivele de interventie in ziua de azi ... :evil:

Tamerlan

#429
Citat din: Ganditorul din  27 August 2013, 14:08:27
Daca n-ar fi de plans aceasta situatie groaznica ar trebui sa ne bufneasca rasul la cat de slab se "insaileaza" motivele de interventie in ziua de azi ... :evil:

Şi dacă acest lucru este intenţionat? Credeţi că "bubulii" (sic! :D) nu au observat "trezirea" a cât mai multor oameni în ultima perioadă. Oare nu cumva trebuie "înregimentaţi" şi aceştia cumva? Sincer nu cred că e lăsat nimic la voia întâmplării. Snowden defectează pentru că trebuie să defecteze. Motivele de război "cusute cu aţă albă" sunt vizibile ţugulanului, pentru că aşa trebuie. Fotografii şi filme cu OZN-uri apar tot mai des, "scăpate" din ghearele serviciilor secrete, pentru că aşa trebuie. Şi aşa mai departe. Dacă ar apărea la televizor cu astfel de chestii... ar înţelege toată lumea că o cacialma la mijloc. Aşa însă... când "ţugulanul" se apucă şi el să conspiraţioneze şi să "traficheze" secretele lui Polichinelle... ehe!... se schimbă treaba. Cea mai bună metodă de intoxicare din spionaj este aceea să o faci pe prostul şi să-l laşi pe adversar "să-ţi fure secretele" pe care vrei de fapt să i le "plantezi".

Nu ştiu cum naiba... dar mi se aprinde mereu un beculeţ când văd filme din astea care "dezvăluie secrete" realizate profesional cu sunet Dolby Surround şi aşa mai departe... Dar v-am zis că sunt paranoic şi nu trebuie să-mi daţi atenţie.  :wink:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Arhanghelul

Citat din: Arhanghelul din  27 August 2013, 10:27:53
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/oficial-sua-poate-ajunge-in-octombrie-in-imposibilitate-de-a-isi-plati-datoriile-185841.html

Atenti ...la Siriana ... am scapat din ochene... viitoarea criza ...


"Efectul Bernanke" poate arunca lumea financiară globală în aer.

"Suntem acum în pragul unei crize financiare istorice şi a unui colaps! Vom fi martorii unei distrugeri istorice şi catastrofale în finanţele globale, iar investitorii care vor dori să supravieţuiască acestui holocaust financiar ar fi bine să fie poziţionaţi corect!"

http://www.bursa.ro/efectul-bernanke-poate-arunca-lumea-financiara-globala-in-aer-214986&s=international&articol=214986.html

http://www.finantistii.ro/stiri/Bernanke
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

#431
Citat din: Arhanghelul din  30 August 2013, 02:27:30
Atenti ...la Siriana ... am scapat din ochene... viitoarea criza ...

"Terorismul eco aruncă în aer totul. România, mai rău decât dacă ar fi pierdut un război. Criză fără precedent în 6-8 luni"

http://www.dcnews.ro/2013/09/terorismul-eco-arunca-in-aer-totul-romania-mai-rau-decat-daca-ar-fi-pierdut-un-razboi-criza-fara-precedent-in-6-8-luni/



Ca sa ... se stie ... cine ... este "prietenul" saturnienilor ...

http://www.dcnews.ro/2013/09/blanculescu-romania-risca-sa-ramana-captiva-in-criza-economica/

P.S. In urma cu ceva luni se agita cu "amortizoarele anti - seimice" de la/pentru reactoarele nucleare ... deh ... pierduse el (lobby-stul)afacerea de intermediere a vanzari ...
P.S.S.2 Cineva de pe rUFOn ... zicea ... ca in curand cei care gandesc altfel(normal) ... fata de ce dicteaza sistemul ... va fi considerat ... terorist/rebel/nealiniat/inderizabil ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

#432
Criza-i de mult pritocita - si cauzata in principal de manglelile diverse la nivel PLANETAR, nu doar mioritic - un singur exemplu:

Cam asa arata pretul unei tone de carburant:
- acciza (o alta inventie diabolica a unor tipi cu perciuni, :-D de prin 1913) = 467 EUR / tona
- taxa de drum (care drum?) = 125 EUR / tona
- taxa de solidaritate (cate un cent / litru – motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex :evil: - saracele banci... saracii securisti spoliatori...) adica 10 EUR / tona

Producatorul are pretul de doar aproximativ 370 EUR / tona
Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:
370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize)
Se adauga TVA (alta inventie a unor baieti "alesi De Sus" :evil: cica...) de 24 % adica 233.28 EUR
Totalul este de 1205.28 EUR/tona

Bilant: Producatorul incaseaza 370 EUR/tona (pret umflat oricum)
...Iar statul incaseaza 835.28 EUR/tona !!! :-o :x

...Cum sa vrea deci "statul" sa ne apere interesele si sa-i faulteze pe bunii lor prieteni de la OMV-Petrom de ex.?

E clar ca abstractiunea numita STAT (formata din... si inventata de aceeasi gashca de profitori milenari ca sa-si apere privilegiile vesnice) deturneaza "democratic" fondurile astea imense = munca noastra, a sclavilor - prin diverse cai perverse, exclusiv in favoarea lor. :x

P.S. Inutil sa mai zic ca-s poate p-o lista deja si eu, ca  "terorist /rebel /nealiniat /inderizabil" postind adevaruri d-astea naspa... :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

 8-) Bre nea Putinica, du-te bre--n %#@ dragostea noastra si da drumu la free energy stati-ar petromu si gazoductu gat!!

fiulploii

#434
Mai e nevoie de cuvinte ?
Nu ca ar fi ceva nou, inteleg ca s-a mai trecut prin asa ceva acum 17 ani  :-D insa.....cine poate stii ce se va alege dupa intalnirea cu marii bancheri si cu manevratorii de pe strada zidului troian 
:evil: