Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cum va simtiti la "Big brother"

Creat de romulus, 19 Ianuarie 2009, 23:44:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

romulus

Incepand de maine va intra in vigoare o lege care obliga operatorii de telefonie sa inregistreze si sa stocheze pe o perioada de sase luni TOATE convorbirile din retele (inclusiv SMS) ; include si traficul de pe internet :evil: !
Ei, cum va simtiti acu' stiind ca tot ce vorbiti si scrieti este monitorizat/analizat/catalogat/ de "baietii buni " (sau nu) ??
Duda este preluata de la "licuriciul cel mare " care face acest lucru de zeci de ani, dar nu numai la nivel statal ci mondial - adica tot ceea ce iese in eter in lume, este captat si stocat de baietii "unchiului Sam"cu ajutorul "facilitatilor " pe care a avut abilitatea sa si le creeze in toate colturile lumii si in .......cosmos.
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Urban

Chestiunea "functioneaza" demult...acum doar intra in legalitate...

Nox

http://www.antena3.ro/stiri/romania/datele-legate-de-convorbirile-telfonice-si-sms-uri-inregistrate-si-stocate-timp-de-sase-luni_62481.html

Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii

http://www.antena3.ro/pdf/legea.pdf

CitatCAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art 3 Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.

CitatCAPITOLUL II
Art. 11. - (1) In aplicarea prevederilor prezentei legi sunt interzise interceptarea si retinerea continutului comunicarii sau a informatiilor consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice.

Dar 1984 nu e departe!
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Yagg

Romulus, e foarte interesant subiectul ºi mã bucur cã l-ai deschis.

Trebuiesc lãmurite câteva lucruri:

1. Drepturile omului nu ne scutesc de prostia asta:

"There shall be no interference by a public authority with the exercise of this right except such as is in accordance with the law and is necessary in a democratic society in the interests of national security, public safety or the economic well-being of the country, for the prevention of disorder or crime, for the protection of health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others. "

Toate-s bune ºi frumoase pânã la cliºeul "Securitate Naþionalã".

2. Nu cred cã sunt noi faptele astea, doar cã acum au confirmat, au spus tuturor, cã e legalã treaba asta.
3. Atâta timp cât nu afecteazã intimitatea, dincolo de graniþele legii ºi a instituþiilor care au autoritatea asupra informaþiilor respective, sã zicem cã e biniºor. Nu e bine, e biniºor.

Nox, e adevãrat, Orwell avea dreptate. Cine crede cã legea a fost fãcutã doar pentru orã, datã, poziþie, timp de conectare, apelat ºi apelant s-ar putea sã se înºele puþin. Doar nu vom crede acum cã vor sã apere securitatea naþionalã doar cu niºte numere de telefon. Pe sistemul: dar vai, noi vedem doar data ºi ora, de conþinut nu ne atingem. Bine, sã nu dãm în paranoia, dar cine crede în:
CitatArt. 11. - (1) În aplicarea prevederilor prezentei legi sunt interzise interceptarea ºi reþinerea conþinutului comunicãrii sau a informaþiilor consultate în timpul utilizãrii unei reþele de comunicaþii electronice.
e puþin stupid.
Pãi, unde mai e distracþia? Bun, are forma, dar unde e fondul?

În continuare,

Citat
a) date necesare pentru urmãrirea ºi identificarea sursei unei comunicãri; (apelant, solicitant)
b) date necesare pentru identificarea destinatiei unei comunicari; (apelat, solicitat)
c) date necesare pentru a determina data, ora ºi durata comunicãrii; (Romtelecom face acest lucru de mult timp prin serviciul MyControl)
d) date necesare pentru identificarea tipului de comunicare; (sã ºtie serviciul ce instrumente sã foloseascã ºi ce instrumente folosesc sursa ºi receptorul)
e) date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicaþie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament; (asta e periculoasã, dar poate fi evitatã)

Practic, ce-i opreºte sã mai stocheze/verifice ºi conþinutul? Limitarea fizicã a spaþiului de stocare? bunul simþ? Cei ºapte ani de acasã?  :lol:

Yagg

Am înþeles practic despre ce e vorba.
Legea e destul de stupid gânditã, un fel de copie a USA PATRIOT .
Apoi mi-am dat seama cã cine are de evitat metodele de urmãrire le poate evita, iar scopul care mai rãmâne în picioare e apariþia sau legalizarea A.N.S.P.D.C.P. pentru cã aºa vrea CE.

*Prezenta lege transpune Directiva 2006/24/CE privind reþinerea datelor generate sau prelucrate de cãtre furnizorii de reþele si servicii de comunicaþii electronice destinate publicului si de modificare a Directivei 2002/58/CE, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L105 din 13 aprilie 2006.

Un alt punct de subliniat e:
(2) Dispoziþiile referitoare la reþinerea datelor de trafic ºi localizare corespunzãtoare serviciilor de acces la internet, poºtã electronicã ºi telefonie prin internet (VoIP) se vor aplica începând cu data de 15 martie 2009.

adi_drula

Legea asta imi incalca grav dreptul la intimitate. Prin chestia asta e clar ca din start suntem considerati infractori. Inteleg ca din moment ce o persoana este banuita sa i se urmareasca fiecare miscare. Dar vad ca ne-au bagat pe toti la un loc. Deja nu mai e un pas spre dictatura, ci ne transformam intr-un stat politienesc. Ce urmeaza? Sanctionarea celor care vorbesc de rau puterea? Transformarea lor in "dusmani ai poporului"? Revenirea microfoanelor in case? Incurajarea oamenilor de a-si turna vecinii suspecti? Cei care au apucat perioada comunista stiu la ce ma refer. Nu incepe sa semene usor-usor cu ce se intampla atunci? Am vazut aseara si reactia lui Basescu fata de cei de la Realitatea. Ce-o fi vrut sa spuna de fapt cu "nenorocim populatia"? Si cum naiba isi permite sa le dea peste gura tuturor? Si mai urmeaza si o schimbare a constitutiei prin care acelasi presedinte (care are deja toate serviciile la indemana si le foloseste cum vrea el) incearca sa-si aroge si mai multa putere. Si totul sub privirile docile ale unor parlamentari care tac chitic ca sa nu-si piarda si stropul de putere pe care l-au castigat cu greu la ultimele alegeri. Scarboasa treaba.

Rayden

media & TV...aici ce mai zici ?

esti constient adi_drula ca..prin TV si ziare se pot manipula mase intregi de oameni..

pe mine sincer sa fiu ma enerveaza tendinta asta de "cum se face televiziune si..jurnalism la noi" ..m-am cam saturat sa aud si sa vad la stirile de la ora 17 sau 18 de cati oameni se omoara intre ei..cati s-au sinucis..cati au murit in accidente si ..tot asa..numai lucruri nasoale..

poate ca la asta se referea base..cand zicea ca "nenorocim populatia"...
oricum media e o unealta puternica de manipulare...de ce crezi ca s-au bagat pana peste cap afaceristi in questii d-astea ? precum motanelul felix si altii..

cert e ca..la fel ca si tine si probabil altii..si eu sesizez cum drepturile noastre ne dispar..si in curand nu o sa mai stim ce e libertatea..

trist...

bafta
Rayden

adi_drula

Ma indoiesc ca la noi media mai poate manipula ceva. Sunt emisiuni, sunt ziaristi care au o mare priza la public si care, intr-adevar, pot manipula. Dar media in intregul ei cred ca este depasita de situatie. E redusa la tacere si nu mai prezinta cine stie ce incredere. De ce? Pentru ca in fapt, un ziar, o televiziune, un post de radio - toate au in spate o firma sau un grup de firme. Ca orice alt fel de firma si aceasta trebuie sa produca bani. Banii vin numai din publicitate. Publicitatea se contracteaza de la alte firme. Cele mai mari contracte se fac cu firmele mari. Firmele mari sunt conduse de personaje din sfera politicului. Aceste personaje impun niste conditii tacite pentru a semna contractele. Si daca ai un ziar, un post tv sau radio... si vrei sa-ti platesti in continuare oamenii, sa ai un profit samd, trebuie sa faci compromisuri. Sa intri intr-o tabara sau alta. De cele mai multe ori patronii de media nu au habar cu ce se mananca jurnalismul. Caz in care se alege praful. Salariatii, adica jurnalistii trebuie sa asculte de patron care le impune sa aiba grija de cutare sau de cutare. Asa a fost roasa presa in ultimii ani. De asta a devenit in mare parte lipsita de  importanta si putere. De asta numai anumite persoane din presa au priza si de asta persoanele astea ajung sa se plimbe de la o institutie media la alta pt ca in momentul in care patronul zice "nu mai da in ala" persoanele astea cu verticalitate pleaca.
In concluzie, avand aceste exceptii de la regula, in general presa e la pamant si nu mai influenteaza cu nimic ce se intampla in tara. Vrei sa afli adevarul? trebuie sa citesti printre randuri. Si nu e chiar asa greu. Pot sa-ti vorbesc despre presa 3 zile la rand doar cu pauze de tigara. Mi-am sustinut lucrearea de diploma in management mass-media si lucrez in domeniu... Stiu cu ce se mananca, stiu ce se intampla si cunosc si exceptiile de la regula. Dar nu e locul aici. Imi cer scuze pt off-topic, am deviat un pic de la subiect ...

romulus

Citatse vor aplica începând cu data de 15 martie 2009.
Asa o fi....... insa  ce mai este normal in tara asta !??
Am avut o discutie  - pe  contre - cu un profesor " revolutionar " din Ploiesti.
Eu incercam sa-l conving (de!, nus' ce mi-o fi venit !!? :?) ca , una e discutia pe care o purtam noi doi, la o cafea, si alta e ceea ce sa transmita el la clasa, ca trebuie sa ai o tinuta, ca trebuie sa respecti un bun simt, o lege ......blaq, bla..... Aici profesorului meu i s-a urcat sangele la cap si a inceput sa urle la mine:
- Lege ? Ce lege ? despre ce lege vorbesti ?
- Pai daca tocmai entitati STATALE isi permit sa nu respecte legea , pe care el , STAT, prin reprezentantii sai o emana, ce te astepti tu de la mine sa respect ????
Ce sa-i spun? Cu ce argument sa-l combat ? Normal ca va inchipuiti ce-l durea pe el, nu ? Ca nu-i marise leafa cu 50%, dar in final el, saracu', avea dreptate ....
Asa si cu rahatul asta de lege ...
E data asa sa ia fata la fraieri ca, in fapt, realitatea e alta ......Si cu siguranta daca lumea ( prostimea, de ....) ar sti care-i treaba, pa bune , aoleu mama ..........
Am zis !
Psalmul 52 al lui David

spooky

sa nu va imaginati ca s-au obosit toti baietii, nu doar din romania, sa scoata o lege doar pentru datele tehnice ale comunicatiilor (adica cine, cu cine, de unde, cand, cat de mult)

asadar, si continutul convorbirilor si a mesajelor este stocat. chiar a fost o discutie azi la antena3 unde s-a discutat despre asta  si nu stiu ce domn de unde era a confirmat acest lucru. imi pare rau ca nu am apucat sa dau drumul la inregistrare.

comentariul lui mircea badea, destul de pertinent.
http://www.antena3.ro/stiri/antena3ro/lumea-lui-mircea-badea-stocarea-datelor-fara-continut-relevant-este-ce-am-vorbit-nu-cu-cine_62592.html

tot in acelasi link aveti legatura catre inregistrarea emisiunilor de pe antena3 unde s-a discutat mai pe larg.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

adi_drula

Citat din: spooky din  21 Ianuarie 2009, 00:31:35
sa nu va imaginati ca s-au obosit toti baietii, nu doar din romania, sa scoata o lege doar pentru datele tehnice ale comunicatiilor (adica cine, cu cine, de unde, cand, cat de mult)

asadar, si continutul convorbirilor si a mesajelor este stocat. chiar a fost o discutie azi la antena3 unde s-a discutat despre asta  si nu stiu ce domn de unde era a confirmat acest lucru. imi pare rau ca nu am apucat sa dau drumul la inregistrare.

comentariul lui mircea badea, destul de pertinent.
http://www.antena3.ro/stiri/antena3ro/lumea-lui-mircea-badea-stocarea-datelor-fara-continut-relevant-este-ce-am-vorbit-nu-cu-cine_62592.html

tot in acelasi link aveti legatura catre inregistrarea emisiunilor de pe antena3 unde s-a discutat mai pe larg.

Mi-ai luat vorbele din gura :)
Mircea Badea are aici perfecta dreptate. Pentru o ancheta nu au absolut nicio relevanta datele astea. De fapt se urmarea un cadru legislativ care sa permita niste abuzuri crase.
Ce nu pricep eu este cum naiba nu-si da nimeni seama de faptul ca li se permit unor societati comerciale sa obtina astfel de date!!!!!! Si daca apar niste inregistrari cu unul sau cu altul.... o sa sa zica "nu domne... nu serviciile... societatile astea comerciale inregistreaza !!!"
Hai sa fim seriosi...

romulus

Citat"nu domne... nu serviciile... societatile astea comerciale inregistreaza !!!"
Cestiunea comporta doua fatete:
a) S-ar intelege  din....lege ca , datele sunt stocate de catre TOTI operatorii de telefonie asa, pentru orice eventualitate , iar in cazu' in care vr'un serviciu se trezeste peste cinci luni juma' ca un terorist a fost p'acilea , unde a pus o bomba la metrou si a omorat j'damii de omenasi, vin serviciile da intelighenta dup'aia si cer :
-"ia domle sa vedem ce s-a vorbit (cine cu cine)  in zona Pantilimon la gura de metrou X , unde avea acoperire un prezumtiv terrorica "...( te umfla rasu' , da asta e, d'aia se pastreaza sase luni , nu ? )
b) in momentul de fata pe planeta Jupiter, unde se va aplica legea cica,  am auzit ca planteaza dispozitive si inregistreaza intr-o veselie si Serviciul Secret "portocaliu" al jupiterienilor de dreapta si serviciul Rosu al jupiterienilor de stanga si multe altele ne marcate . Pe acelea cine le " monitorizeza" / controleaza bre ?
Aaaaaaa stiu cine : mama saraca, Dumnezeu s'o ierte.....
Am zis !
Psalmul 52 al lui David

adi_drula

:-D Da frumos zis !

Ale dreaq si serviciile astea. Ati vazut diverse stenograme care apar prin presa cu convorbirile unuia sau altuia si cu explicatia "am primit la redactie" Sau chiar fara explicatii... Astea de unde vin? Nu tot de la servicii? Se vede clar implicarea lor in viata politica, precum si faptul ca ele decid ce si cum prin tzara asta. Si cine le controleaza.... e fericit. Si vaz ca dom' presedinte e un om extrem de fericit....

Jenica (in)van Helsing

:-DHai,nu va mai mirati si nu mai fiti asa uimiti,ca magaria asta se facea,"pe tacute",de TOATE SERVICIILE DE INFORMATII ROMANE inca din primavara lui '97,numai ca au tot amplificat pe parcurs,si acum,au scos legea asta,numai ca sa testeze cum reactioneaza tugulanii(adica noi...)...Pasul urmator e sa forteze usor"nota"sau sa face doi pasi inapoi,dand iluzia societatii civile ca va fi castigat"o mare victorie".Unele din aceste servicii au intelegeri si acorduri cu CIA,Departamentul de Justittie,DOD si se pare chiar si chiar si SOCOM,pt.colaborare in"lupta contra terorismului".Mai greu le vor explica aliatilor americani cum de unii din ei sunt amestecati in trafic cu arme catre chiar teroristii contra carora,cica,lupta...Destul de greu ar putea explica vasnicii nostrii
007 propriilor soldati cum se face ca acestia sunt impuscati (si)cu armament si munitie romaneasca...In fine...