Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

criza globala

Creat de LP, 21 Decembrie 2008, 18:06:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LP

Salutare,

Nu am mai scris demult pe forum, insa am avut o jumatate de an destul de tumultoasa. Ma gandeam la criza asta mareata in care suntem cu totii bagati mai mult sau mai putin. Ma afecteaza si pe mine personal, insa nu stiu cat de mult, dar este pe langa mine oricum. Am vazut natiile mari cum pompeaza bani la nivelul de miliarde si miliarde de dolari, cum dau faliment banci si firme mari sau chiar imense. Altele sunt in dificultati mari financiare....

Ce ma inspaimanta pe mine nu este criza in sine, ci usurinta cu care se scot bani! Cate mii-zeci de mii-sute de mii de miliarde de dolari sunt pana acuma bagati si pierduti in aceasta criza? Oare este asa usor de scos un ban si pus la mezat de piata?

De aici am plecat cu ideea mai departe cat de reala este criza in sine. Oare nu este doar inceputul unui razboi economic despre care nu stiam decat generalitati? Oare unii isi arata muschii acuma aruncand cu bani si cu forta economica imensa/mult peste ce ne putem imagina? Este chiar o criza economica reala? Se rearanjeaza "bastanii"?

Razboiul din Irac costa SUA 1 miliard de $ pe zi (dupa cate stiu eu de acu un an)...Un mizilic! Se scot acuma 700-900 miliarde $ intr-o zi si se baga in diferite firme ca si cum banii astia cresc in maslini! Altii doar 3,3 miliarde $.. pentru bietii industriasi care fac masini cu tehnologie de 50 de ani....Le plangi de mila, nu alta!

Ok. Ce parere aveti despre criza in care suntem? Care sunt reursele adevarate ale banilor atat care intra acuma, cat si care au iesit? Unde ajungem in stilul acesta?

Numai bine!

adi_drula

Chiar crezi ca e atat de important ce se intampla in restul lumii??? Eu ma gandesc ca pe ale noastre meleaguri se alege praful. Nu-i vezi pe astia de au fost alesi ca nu le sta gandul la criza? Nu vezi ca in loc sa se gandeasca la ce masuri trebuie sa ia ca sa nu fim afectati asa rau - ei se bat pe functii? Sunt mai preocupati sa se bata pe firimituri. Ma ingrozeste gandul asta. Iti dai seama ca daca in alte parti ale Europei sunt oameni responsabili care incearca sa gaseasca solutii anticriza, si cu toate astea e greu pentru populatiile din zonele in cauza - la noi o sa fie si mai si daca astia se chinuie sa bage mana cat mai adanc in buget! Razboi economic? Ma indoiesc. Pana la urma o sa trebuiasca sa-si dea mana toti sa rezolve criza. Inca un pas spre globalizare. Dar tare ma tem ca tarile conduse de cretini - asa cum e a noastra - o sa fie lasate deoparte, sa se descurce. Pt ca si eu daca as avea putere de decizie la nivelul UE as face tot posibilul sa ma debarasez de tarisoarele astea mancatoare de fonduri.

adi_drula

Uite cine ne va scoate din criza >>>>

"» Lectie de geografie a la Elena Udrea
Audierea care a starnit cele mai multe zambete a fost, fara indoiala, cea a Elenei Udrea, propusa de PDL pentru a conduce Ministerul Turismului. Imbracata sobru si inarmata cu un teanc de notite, fosta consiliera de la Cotroceni a incercat sa-i convinga pe senatorii si deputatii din Comisiile economice si de industrii de greutatea proiectelor sale, dar nu a reusit decat sa obtina aprecierea ca a venit cu un proiect "dupa ureche, in necunostinta de cauza". Catalogarea a venit din partea liberalului Varujan Vosganian si ea a fost precedata de "o lectie de geografie" si un veritabil sir de balbe si pauze stanjenitoare ale candidatei. "Avem resurse in domeniul turismului. Avem litoralul Marii Negre, aaa, avem Dunarea, apele, raurile de interior, avem munti...", si-a inceput Udrea pledoaria in favoarea frumusetilor patriei, vorbind apoi de 29 de statiuni de interes national, 32 de statiuni balneare, manastirile din nordul Moldovei, manastirile din lemn din zona Maramuresului, sute de muzee si mii de monumente turistice. Potrivit viitoarei sefe de la Turism, Cabinetul Boc si-ar propune sa faca din Romania "o destinatie turistica la nivel international de succes". "Putem face turism cultural si religios", le-a mai spus Udrea parlamentarilor inainte de a fi apostrofata de Vosganian. Liberalul nu a avut insa prea mult timp sa critice proiectele democrat-liberalei, pentru ca in ajutorul acesteia au sarit colegii, inclusiv de la PSD. "Calvarul" candidatei s-a sfarsit o data cu exprimarea optiunilor: 22 de voturi in favoarea sa, 3 "impotriva" si doua abtineri."

Si stai linistit ca mai sunt multi ca ea... Poate si mai rau...  :martiansad:

LP

Intr-adevar, e tare cu Lenuta Udrea... Ideea este ca pe piata mondiala (din care facem parte) sunt extrem de multe miliarde de dolari care circula, sunt produsi de FED si nu au nici un rezultat... Sunt companii mari, foarte mari, in criza...cu toate ca au primit bani ca ajutor de stat (acele miliarde de $). Bun, pana aici e frumos, chiar poetic. Dar banii astia unde sunt? De ce nu au iesit acum un an pe piata pentru a ajuta oameni care chiar au nevoie? Daca se produc acesti bani, logic ar fi sa existe real, nu?

Toate bancile sunt in criza de lichiditati (sau aproape toate) si nu imprumuta blocand piata. Dar acele miliarde unde sunt?

Ce as vrea sa discutam cu totii aici este unde vom ajunge! Si cum sa ne aparam de avalansa de "crize" zilnice la care am facut parte, facem parte si vom face parte. De ce zic asta? Din 2001 sept 11 suntem bombardati de crize de naturi diferite care nu au prins sau au disparut asa cum au aparut. Aceasta este doar apogeul a 7 ani de incercari de indobitocire si de aruncat praf in ochi... Cred ca inca nu am trecut hopul si nu asta e criza care ne va subjuga (oare?). Oamenii deja sunt nepasatori la ce se intampla si nu mai asculta previzunile catastrofiste din media. Putem compara criza financiara cu criza incalzirii globale atat de mediatizata?

LP

A propos de bani.. bani. Oare de ce criza actuala? Citit articolul de mai jos...

SUA: Razboiul impotriva terorismului va depasi in curand un trilion de dolari
de Adrian Novac HotNews.ro
Sâmbãtã, 27 decembrie 2008, 12:38 Actualitate | Internaþional

Razboiul impotriva terorismului, pe care Administratia Bush l-a declansat imediat dupa atentatele din 11 septembrie 2001, va depasi in curand suma de un trilion de dolari (1.000 de miliarde), potrivit unor rapoarte independente, citate de Time. Documentele indica faptul ca granita de un trilion de dolari va fi depasita in primele saptamani dupa preluarea mandatului de catre presedintele ales Barack Obama, in ianuarie 2009.

Rapoartele arata faptul ca razboiul impotriva terorismului este de patru ori mai costisitor decat Primul Razboi Mondial si de 10 ori mai scump decat Razboiul din Golf din 1991 (90% dintre costurile acestuia au fost, de altfel, acoperite de aliatii SUA).

Razboiul declansat de Administratia George W. Bush impotriva terorismului va costa chiar mai mult decat conflinctele din Vietnam si Correa luate impreuna. Cel mai scump razboi la care au participat Statele Unite ramane cel de-al Doilea Razboi Mondial, ale carui costuri au depasit 3.5 trilioane de dolari.

Potrivit informatiilor publicate de Center for Strategic and Budgetary Assessments (CSBA), cheltuielile pentru un singur soldat american in Afganistan se apropie de 775.000 de dolari anual, ceea ce reprezinta de trei ori mai mult decat in oricare conflict recent purtat de fortele SUA.

Alaturi de CSBA, Government Accounting Office (GAO) si Congressional Research Service (CRS) au precizat faptul ca trilionul de dolari nu include costurile cu ingrijirile medicale oferite miilor de soldati raniti si nici dobanzile la fondurile de miliarde de dolari imprumutate de Guvernul american pentru a finanta razboiul.


Aproape 1.7 trilioane de dolari, pana in 2018

Potrivit CSBA, pana in acest moment, razboiul a costat SUA 904 miliarde de dolari (687 de miliarde de dolari in Irak, 184 miliarde de dolari in Afganistan si 33 de miliarde de dolari pentru securitatea interna), in timp ce GAO sustine ca Pentagonul a cheltuit 808 miliarde de dolari pana in septembrie 2008. CRS pune pretul razboiului la 864 miliarde de dolari, fara insa a lua in calcul inflatia.

Pana in 2018, in functie de de numarul soldatilor americani stationati in Afganistan si Irak, costul total al conflictelor se va situa intre 1.3 si 1.7 trilioane de dolari, dobanda banilor imprumutati urmand sa fie de 600 de miliarde de dolari.

Aceste cheltuieli, scrie Time, "palesc in comparatie cu pretul platit de aproape 5000 de soldati care au murit in tmpul conflictelor - fara a mentiona ranitii - si de familiile tuturor victimelor." Publicatia noteaza ca presedintele Bush insista ca sacrificiul militarilor precum si cheltuielile uriase ale razboiului impotriva terorismului au impiedicat repetarea evenimentelor din 11 septembrie 2001. "Nu ne putem permite sa asteptam ca teroristii sa atace din nou", a declarat Bush saptamana trecuta in fata cadetilor de la Army War College, adaugand: "am lansat o campanie la nivel global pentru a lupta impotriva teroristilor in afara granitelor noastre, pentru a le distruge retelele, a le taia fondurile, pentru a le gasi liderii si a-i aduce in fata justitiei".