Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sfarsitul lumii in viziunea lui Isaac Newton

Creat de adi_drula, 18 Decembrie 2008, 17:46:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adi_drula

"Sir Isaac Newton (1642-1727) a fost unul dintre cei mai influenþi oameni de ºtiinþã care au trãit vreodatã. El a descoperit cele trei legi ale miºcãrii, conceptele de forþã, masã ºi gravitaþie universalã. În plus a inventat în mod independent (în paralel cu Gottfried Leibniz) calculul diferenþial.
Pe 23 februarie 2003, ziarul ,, Daily Telegraph" din Londra, Anglia, publica pe prima paginã un articol care începea, cu urmãtoarele cuvinte : ,, Sir Isaac Newton , cel mare savant al Angliei, a prezis data sfârºitului lumii – anul 2060."
În urmãtoarele zile, ºtirea a fost transmisã în toate colþurile lumii, atrãgând atenþia posturilor de radio, de televiziune, regãsindu-se ºi pe un numãr impresionant de pagini de internet.
Deºi data de 2060 a ºocat publicul larg, care nici nu era la curent cu preocupãrile teologice ale lui Newton, ea nu a constituit o surprizã pentru un grup restrâns de savanþi, care au studiat în amãnunt preocupãrile teologice ale lui Sir Isaac Newton.
Unul dintre aceºtia este profesorul asistent  Stephen D. Snobelen de la Universitatea King's College din Halifax, Nova Scoþia.Cu toate marile lui descoperiri ºtinþiifice, Sir Isaac Newton a fost unul dintre cei mai perseverenþi ºi perspicace cercatãtori în domeniul teologiei ºi alchimiei.
Lucrãrile lui teologice ºi alchimice au rãmas ascunse în casa Ducelui de Portsmouth timp de 250 de ani, pânã când , în 1936, excentricul savant evreu , Abraham Shalom Ezekiel Yahuda, a achiziþionat cea mai mare parte dintre lucrãrile teologice în cadrul unei licitaþii a casei Sotheby's din Londra. Yahuda a donat documentele statului Israel, dar ele aveau sã ajungã la Biblioteca Evreiascã din Ierusalim abia în 1967. Chiar ºi aºa, acestea erau greu de accesat de cãtre cercetãtori pânã în 1991, când majoritatea manuscriselor lui Newton au fost publicate pe microfilm. Extrem de religios, Newton era membru al Bisericii Anglicane deºi aderase în acelaºi timp, în secret, la credinþa ereticã a lui Arius. Arius a trãit în secolul al IV- lea, el nu credea în existenþa Trinitãþii, respectiv Dumnezeu, Sfântul Duh ºi Hristos erau una ºi aceiaºi entitate.
Newton credea cã, deºi atât Fiul , cât ºi Sfântul Duh erau de naturã divinã, numai Dumnezeu era Dumnezeu. Isaac Newton ajunsese la aceastã concluzie în urma unui studiu amãnunþit al scripturilor.
El credea cã biblia este o expresie a Cuvântului lui Dumnezeu, dar cã existau multe versiuni corupte ºi diluate ale acesteia. Newton îºi asumase sarcina covârºitoare de a examina textele, riguros ºi amãnunþit, pentru a descoperi cu precizie ce anume spusese Dumnezeu.
În acest sens, a procedat ca un teolog modern, adunând toate versiunile diferite ºi existente ale unui anumit text, în latinã, greacã ºi ebraicã – fiind cu precãdere interesat de cartea lui Daniel ºi de Apocalipsã -, ºi le-a analizat amãnunþit, din punct de vedere lingvistic, astfel urma sã descopere adevãrata semnificaþie a cuvântului.
Iatã, de exemplu cum a interpretat el cuvântul "bestie" din Apocalipsã; în urma unei atente analize lingvistice, acesta ducea, pur ºi simplu, spre ideea de "grupuri de oameni ºi organizaþii".
Profeþiile pentru Newton nu erau decât ,,poveºti despre lucrurile care aveau sã vie".
El considera cã zilele profeþiilor din Scripturi erau de fapt ani exprimaþi în timpul actual.
Pentru aceastã delimitare temporalã s-a bazat pe urmãtorul text sin Scriiturã ,,Dupã numãrul de zile în care ai cãutat þara, chiar patruzeci de zile, fiecare zi pentru un an, îþi vei purta nedreptãþile, chiar patruzeci de ani, ºi vei cunoaºte cã mi-ai încãlcat cuvântul".
Dar cum a ajuns Newton la anul 2060 când va avea loc sfârºitul lumii?
El considera anul 800, anul când Biserica Catolicã a deþinut toatã puterea temporalã.
Acesta a fost anul în care Carol cel Mare a fost încoronat Împãrat al Romei, de cãtre Papa Leon al III-lea. El a adãugat cele 1260 de zile - respectiv ani – aºa cum rezultã din Apocalipsã 11:3 ºi a obþinut astfel anul 2060. Profesorul Snobelen aminteºte în lucrãrile sale cã Newton nu credea cã lumea se va sfârºi literalmente în 2060. Mai degrabã , în acel an, va avea loc , un cu totul alt început iar aceasta va fi o perioadã de pace ºi prosperitate.
În lucrarea sa ,,Observations", Newton citeazã din Matei 4:3 ,,Oamenii vor face fiare de plug din sãbii, iar din suliþe , cãngi" ºi ,, popoarele nu vor ridica sabia împotriva altor popoare, nici nu vor mai ºtii ce este rãzboiul".
Data stabilitã de Newton, la mijlocul secolului al XXI -2060, se datoreazã, desigur, alegerii momentului în care Biserica Romano+Catolicã a obþinut hegemonia totalã asupra lucrurilor lumeºti – 800d.Hr.
Dar trebuie sã ne punem întrebarea : ºtia Newton mai mult decât a mãrturisit?
ªtia, oare, unul dintre cei mai mari gânditori ai lumii – ºi omul care a citit cele mai multe cãrþi de literaturã ezotericã decât orice alt înaintaº al sãu – ceva ce nu mai ºtia nimeni altcineva?
Pentru a rãspunde la aceste întrebãri va trebui sã aºteptãm anul 2060..."

Preluat dupa Gabriel Rosianu, publicat in revista polemika

Cautatorul

Citat din: adi_drula din  18 Decembrie 2008, 17:46:30
În lucrarea sa ,,Observations", Newton citeazã din Matei 4:3 ,,Oamenii vor face fiare de plug din sãbii, iar din suliþe , cãngi" ºi ,, popoarele nu vor ridica sabia împotriva altor popoare, nici nu vor mai ºtii ce este rãzboiul".

Preluat dupa Gabriel Rosianu, publicat in revista polemika

La Matei capitolul 4 versetul 3 scrie:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=4

"ªi apropiindu-se, ispititorul a zis cãtre El: De eºti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea sã se facã pâini.  "

Sau la Matei capitolul 3 versetul 4:

"Iar Ioan avea îmbrãcãmintea lui din pãr de cãmilã, ºi cingãtoare de piele împrejurul mijlocului, iar hrana era lãcuste ºi miere sãlbaticã. "

Deci citatul e fals sau nu e din Biblie. Si eu nu-mi aduc aminte sa existe undeva in Bibilia ortodoxa un astfel de verset:

,,Oamenii vor face fiare de plug din sãbii, iar din suliþe , cãngi" ºi ,, popoarele nu vor ridica sabia împotriva altor popoare, nici nu vor mai ºtii ce este rãzboiul"

Poate in Biblia sectanta...

adi_drula

#2
Nu stiu... am preluat articolul respectiv pt ca mi se pare fff interesant. Si Newton n-a fost niciodata ortodox. Nu sustin ca versetele astea is scrise altfel (in alta ordine) in biblia bisericii anglicane. Si nu stiu nici cum apar in cea a sectei lui Arius... O fi acolo altfel :)

Dar de existat exista oricum (capitolul 4, randul 3) >>> http://209.85.135.132/search?q=cache:RHKr0VLeAqAJ:www.bibliaromana.com/Biblia/mica.htm+oamenii+vor+face+fiare+de+plug+din+sabii&hl=ro&ct=clnk&cd=4&gl=ro