Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN Ianca,jud.Braila

Creat de Deanna, 24 Noiembrie 2008, 18:31:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Deanna


http://www.monitorulbraila.ro/index.php/eveniment/288-paranormal-i-ufologie.html


Scris de Ionel LÃZÃRICà  

Bãtrâna ºi OZN-ul !

Bunãoarã, zilele trecute, în timp ce cãlãtoream pe ruta Brãila – Ianca, mânat de ,,necesitãþi lucrative", am cunoscut, în mijlocul de transport în comun, o persoanã care, dupã cum am aflat ulterior, lucra în oraºul în care un avion este legat cu lanþul de pãmânt.

Dupã ce am discutat despre vreme, politicã, crizã financiarã, despre una, despre alta, la un moment dat, fiindcã trecusem de cadrul ,,strâmt" al problemelor globale ºi vorbeam despre condiþia umanã, mi-a spus cã, în urmã cu câteva sãptãmâni, un gardian sau paznic (nu ºtia prea bine ce era) din Ianca, a vãzut pe câmp, într-o noapte, în timp ce-ºi executa serviciul de patrulare, un OZN, o ,,farfurie zburãtoare" cu luminiþe multicolore, care levita la  câþiva metri de arãturã. Omul, cum era firesc, pradã emoþiei, ºi-a alertat colegii ºi alte câteva instituþii specializate (nu ºtiu dacã ºi echipa de descarcerare), aceºtia dând cu toþii nãvalã sã vadã minunea nemaiîntâmplatã pe la noi. Din nefericire, când au ajuns la locul faptei ºi se pregãteau sã admire, surescitaþi, ,,dihania luminoasã", acolo nu au gãsit decât pe bietul paznic înfricoºat, povestind cu lux de amãnunte ce i s-a întâmplat, sub privirile lor sceptice. Unii chiar l-au bãnuit cã avea ascuns, pe undeva, prin bãlãrii, un ulcior cu vin...

E de la sine înþeles cã, atunci când vezi un astfel de fenomen ºi nu ai dovezi, nimeni nu te crede, poþi sã te faci luntre ºi  punte. Îmi închipui ce simþea sãrmanul gardian. Problema nu a constat în faptul cã cineva vãzuse un OZN (obiect zburãtor neidentificat). De zeci de ani, de când existã posibilitatea înregistrãrii audio-video, sute sau mii de persoane, din toate colþurile lumii, au filmat sau fotografiat astfel de fenomene inexplicabile. La Ianca, însã, lucrurile au luat o întorsãturã cu totul neaºteptatã, în sensul cã, a doua zi, s-a rãspândit ca focul de paie, prin oraº, zvonul cã o bãtrânã, care decedase în aceeaºi noapte (Dumnezeu s-o odihneascã!), ar fi murit din pricina faptului cã vãzuse OZN-ul! În anumite medii instituþionale, legãtura aceasta de cauzalitate a stârnit o adevãratã degringoladã, unii, din exces de zel ºi fãrã sã verifice, grãbindu-se chiar sã comunice forurilor superioare din Capitalã nefericita coincidenþã. Nu ºtiu cum au reacþionat cei de acolo, dar am aflat cã, ulterior, a plouat cu apostrofãri ºi sancþiuni.

Cine cunoaºte amãnunte în legãturã cu aceastã nemaipomenitã întâmplare, despre care, spre uimirea mea, dacã a existat cu adevãrat, media nu a avut cunoºtinþã, este rugat sã mã caute la redacþie. Chiar dacã nu poartã, poate, o aurã stranie, mi-ar plãcea sã vorbesc cu cel care a avut privilegiul sã cunoascã o parte dintr-o altã lume, poate mai bunã...

romulus

Citatun gardian sau paznic (nu ºtia prea bine ce era) din Ianca, a vãzut pe câmp, într-o noapte, în timp ce-ºi executa serviciul de patrulare, un OZN,

Se vede treaba ca in Ianca - Braila nu avem pe nimeni de pe rufon........
E - totusi - dificil de identificat un ....paznic  in caru' cu fan !
Am zis ! 
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

alexbr

#2
Interesant acest subiect. Sunt din Braila si exact in acea perioada am vazut multe avioane care survolau  orasul.Totul a inceput intr-o zi cand cand am auzit zgomote de avion si m-am uitat pe geam, dupa cateva secunde am vazut un punct negru in departare trecand cu viteza foarte mare apoi in urma sa 2 avioane zburau in aceiasi directie dar care aveau o viteza considerabil mai mica decat acel obiect. Mai multe seri la rand dupa aceata observatie m-am uitat pe cer cu gandul poate mai vad un OZN. Nu am vazut nici un ozn dar am remarcat foarte multe avioane, cam multe totusi, din 10 in 10 min trecea cate o luminita pe cer. O alta chestia a ciudata a fost dara avioanelor cu reactie si formele ciudate care le formau pe cer. Au ramas ore in sir acele semne. Repet totul s-a intamplat cam in decursul unei saptamani dupa aceia totul a revenit la normal ,noaptea rar se mai vedea un avion. Nu stiu ce sa fac din asta poate doar o chestia care mi-a trezit si mai mult interesul asupra OZN-urile si extraterestrilor. 
Un lucru e clar extraterestri exista si ne vor contacta in viitorul apropiat. Poate dupa 2012 vom ajunge la un nivel mai inalt de intelegere si intelepciune fapt care ar facilita contactul nostru cu alte civilizatii extraterestre.