Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Noi descoperiri in astronomie

Creat de jean, 22 Noiembrie 2008, 20:20:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

                          Sonda NASA detecteaza ghetari ingropati pe Marte
  Orbiterul Mars Reconnaissance al NASA a revelat vasti ghetari martieni de apa inghetata sub un strat protector de daramaturi stancoase la latitudine mult mai mica decat a oricarei gheti identificate anterior pe Planeta Rosie.
                http://www.nasa.gov/home/hqnews/2008/nov/HQ_08-304_MRO_BuriedGlaciers.html
                http://www.nasa.gov/mission_pages/MRO/news/mro-20081120.html

               
Adevarul este dincolo de noi

jean

  S-a descoperit un pom de craciun in spatiul cosmic ce are in varf o stea adevarata
http://www.astronomynow.com/081223AChristmascluster.html
Adevarul este dincolo de noi

criss

Jeane,ce vrei sa spui cu pomul de craciun ?

jean

  Asa a fost prezentata stirea despre descoperirea acelei formatiuni cosmice la radio. Probabil nu ai vazut link-ul.
Adevarul este dincolo de noi

klingonianul mascat

Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

Xanadron

Interesante lucruri. :-)
Sincer insa, cred ca descoperirile astronomice cu adevarat importante 8-) (in sensul influentzei directe asupra existentei noastre de bieti muritori) sint (inca) supuse unui embargo serios.
Sint nenumarate discutii in sensul asta pe diverse forumuri, putinii curajosi bine informati si cu conexiuni serioase in domeniu (cum ar fi Richard Hoagland) mai incearca sa rupa cortina tacerii apropo de fenomene astronomice incredibile din imediata noastra vecinatate cosmica (Luna, Marte etc), dar penibila dependentza a astronomilor "mainstream" de fondurile repartizate doar celor... docili  :x anuleaza deocamdata perspectiva unor dezvaluiri fundamentale.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

DepthOfField

#6
nu stiu daca cineva precum Richard Hoagland e tocmai bun de crezare la tot ce spune... nu era el tipul care vedea pe imaginile de pe luna tot felul de structuri artificiale? sau fata de pe Marte? (pareidolia)

Citat
RICHARD C. HOAGLAND

Constantly cites anonymous/unverifiable sources. Has worked with Robert Andrew Franzone - AKA 'Ghostwolf'. Thinks the Face on Mars, Old Navy retail stores, Freemasons, NASA are tied to global conspiracy. Explains everything with 'hyperdimensional physics'and '19.5'. Promotes UFO hoaxes and other paranoia. Suffered heart attack - claimed it was assassination attempt. Received research grant from Joe Firmage, reportedly gave ZERO in return pocketing cash. Told researcher in Washington D.C. to leave area as military was going to nuke it. Has claimed that NASA is ran by either the Nazis, the Magi or the Freemasons - he just can't decide which. Continually begs for money to support his 'research.' Some ask what happens to men that were once considered so brilliant...look no further. SEE: False Europa Claims and Enterprise Mission . Also see Hoagland's claims of howitzers and Nazi signs on Mars , see Talkboy.com and Space.com article giving a bit of info on Hoagland and his so-called science medal award. Also a mathematics professor's analysis of Hoagland's D&M Pyramid. SEE: The Face Behind the Face on Mars

luat de pe acea lista a rusinii la care am mai facut referire: http://www.ufowatchdog.com/hall1.html


sau un rezumat aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_C._Hoagland


apropo de pomul de craciun citat mai sus, asta tot pareidolia este, una simpatica
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

alx

Citat din: Xanadron din  29 Decembrie 2008, 22:01:46
Interesante lucruri. :-)
Sincer insa, cred ca descoperirile astronomice cu adevarat importante sint (inca) supuse unui embargo serios.

putinii curajosi bine informati si cu conexiuni serioase in domeniu (cum ar fi Richard Hoagland) mai incearca sa rupa cortina tacerii apropo de fenomene astronomice incredibile din imediata noastra vecinatate cosmica (Luna, Marte etc), dar penibila dependentza a astronomilor "mainstream" de fondurile repartizate doar celor... docili  :x anuleaza deocamdata perspectiva unor dezvaluiri fundamentale.


o sa incep prin a-ti ura ''bine ai venit'' printre noi.
si o sa continui prin a te contrazice!  :-D adica ideea e ca eu nu sunt de acord ca ACUM astronomia e o stiinta restrictiva,destinata celor putini dar cu fonduri multe in spate...ACUM astronomia e o stiinta accesibila aproape oricui isi doreste si care dispune de o suma modica,as putea spune,pentru a investi in echipamente...si cand spun suma modica ma gandesc la o suma cuprinsa intre 3000 si 30000 de euro...ceea ce nu e foarte mult in acest domeniu.Si concret,uite ce ai putea cumpara : http://www.shopatron.com/index/1323.0.28926.44280.0.0.0  Sigur,preturile sunt in dolari,dar in Europa astfel de echipamente au cam aceeasi valoare,doar moneda e alta... :-D
 Si conform acestor oameni(recte MEADE),aceste telescoape sunt cele mai vandute in lume...sa nu uitam ca si observatorul din Bucuresti se mandreste cu un astfel de telescop...DECI UNDE E PROBLEMA?   Cine ii opreste pe zecile de mii de astronomi amatori(cu scule profi,insa) sa dea publicitatii anumite informatii ''ascunse''de astronomii ''oficiali''?  Apoi, sa nu uitam de aceia care nu au telescoape MEADE,ci au alte modele...oare sa faca toti astia parte dintr-o conspiratie impotriva ''tugulanului'' de rand?  M-as mira...cu atat mai mult cu cat tu te refereai la Luna,Marte,adica corpuri ceresti din imediata apropiere a Terrei...usor de observat si cu telescoape de 200-300 de euro...
  Deci care ar fi acele descoperiri ''fundamentale'' care nu ne sunt relevate?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

#8
Wow... atac din toate flancurile!  :-D
Serios acum, sint absolut de acord cu cresterea gradului de accesibilitate a cercetarii astronomice (pina la un punct... destul de avansat) si pentru amatori. Carora le lipseste insa deocamdata nu doar gradul ultim de patrundere/definitzie in lumea fenomenelor stranii fie si din zona proxima a sistemului solar, cit mai ales credibilitatea astronomilor "mainstream".

Cit despre subiectul Hoagland si "halucinatiile" :-P lui si-ale altor "amatori", o sa revin in detaliu imediat cum am timp (inclusiv cu imagini... indiscutabile, multe altele fiind, cum bine se spune, clar interpretabile). In ciuda actualei epoci "photoshopiste" :-D, continui deci sa cred ca respingerea "ab initio" macar a ipotezei "cosmetizarii" de catre NASA etc a unor fotografii din spatiu reprezinta o pozitie cel putin neproductiva.  :-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#9
P.S. (n-am mai putut edita mesajul anterior) : Bine v-am gasit !
Doar din discutii contradictorii (argumentate, evident) putem clarifica macar unele din infinitele probleme existentiale mai putin "terre-a-terre" care ne rod pe noi, astia mai curiosii. :wink: Si Hoagland (ca Bill Cooper si multi alti whistleblowers) a cazut in pacatul exagerarilor, odata pornit pe panta dezvaluirilor initiale simtind nevoia sa se... autocredibilizeze  :roll: cumva si prin "gogoshi" ulterioare. Asta nu inseamna insa ca totu-i fals din directia lor.

E o vorba: doar prostii au convingeri imuabile (adica idei putine, dar... fixe  :-D), asa ca respect orice opinie rezonabil argumentata - si eventual o pot accepta. Chiar daca mai e destul pina la aceptarea ideii ca nu ni se ascunde chiar nimic-nimic, inclusiv in domeniul astronomiei, de catre diriguitorii sistemului (clar global acum) in care traim.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

jean

  Un articol interesant despre descoperirea de noi planete (Noi Pamanturi), puteti gasi in revista Descopera. Am citit articolul este foarte bun, mie mi-a placut.
http://www.descopera.ro/stiinta/929023-ziua-kepler-in-cautarea-noilor-pamanturi
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Foarte bun articolul Jean, merci de postare!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Postez aici un link spre un site:
http://www.mpa-garching.mpg.de/galform/millennium/

Puteti downloada de aici filme HiRes. a "Simularii mileniului" simulare in care s-a incercat predictia si vizualizarea organizarii materiei in univers, simulare in care inclusiv asa zis-a "materie neagra" e vizibila. Deosebit de interesant, mai ales acel zbor lent printre clusterele de galaxii.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

   Astronomii au descoperit cea mai usoara exoplaneta din toate cate au fost gasite pana acum. Planeta numita Gliese 581.
Orbiteaza o stea care se afla la 20,5 ani lumina departare in dreptul constelatiei Libra (Balanta), are masa egala cu 1,9 mase ale Pamantului si este cea mai usoara exoplaneta din toate cele cateva sute care au fost descoperite pana acum.
Face parte dintr-un sistem planetar format din patru planete (e, b, c si d). Dintre acestea cea mai indepartata, Gliese 581 d, orbiteaza steaua gazda in aproape 67 de zile. Specialistii estimeaza ca pe aceasta planeta apa ar exista in stare lichida.
http://www.stiinta.info/news/684/103/
Adevarul este dincolo de noi

jean

   Un articol de pe Realitatea.net, spune urmatoarele:
Gãurile negre aruncã vapori de apã în spaþiu.
http://www.realitatea.net/gaurile-negre-arunca-vapori-de-apa-in-spatiu_503287.html
Citat din articol:
CitatAstronomii au descoperit cea mai îndepãrtatã dovadã a existenþei apei în Univers ºi cred cã vaporii de apã sunt prezenþi într-un jet emis de o gaurã neagrã uriaºã,
Pai in acest caz ar trebui schimbata definitia acestor obiecte cosmice. Definitia veche nu mai este de actualitate.
  O gaurã neagrã este un object astronomic înconjurat de o suprafaþã limitã în care câmpul gravitaþional este atât de puternic încât nimic nu poate scãpa dupã ce a trecut de aceastã suprafaþã.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gaur%C4%83_neagr%C4%83
  Cum se spune mai nou ca, galaxiile ar avea in centru de rotatie o gaura neagra, inseamna ca in centrul galaxiei noastre se afla o gaura neagra care nu emite vapori de apa ci vapori de lapte, de unde si numele ,,Calea Lactee"   :lol:   
  Adevarul ca nici astronomii nu stiu mare lucru despre aceste obiecte cosmice.  :?  Dau si ei cu presupusul. Daca este corecta aceasta constatare, atunci sansele aparitiei vieti in alte unghere ale cosmosului sunt mult mai mari.
Adevarul este dincolo de noi