Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

"The Story of Stuff" cu Annie Leonard (Despre societatea de consum)

Creat de Yagg, 15 Octombrie 2008, 11:21:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


StarDust

Super filmuletz-ul. Daca cineva sustine ca traieste intr-o societate bolnava (ca a noastra) e imediat categorisit ca inadaptat, paranoic, negativist...etc. Nu e chiar asa. In ritmul asta clar ne indreptam spre distrugere. Sa speram ca masurile care incep sa se ia , nu se pun in practica prea tarziu. Oricum, ma indoiesc ca acei "big guys" care care au in mana $ si guverneaza totul, vor ceda foarte usor...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Fr0styan



romulus

Pai , mai dragilor , nus'ce-ati facut voi pe la scoli, da io am podu' plin da lozinci d'astea , cum e si "stuff' -ul postat de Fr0styan - acumulate pe vremea lu raposatu, Dumnezeu sa-l odihdeasca in pace !
Vedeti daca aveti si da'stia mai batrini pe langa voi ? Hai sa va  spun cum era in....evul mediu !
Ce , nu stiati voi de " societea de consum"? , mama, mama ce-o mai blamau unii !
Dar de faptul ca americanii ( ori bogatii in genere ,, daca vreti ) traiesc mai bine de nush cate ori decat saraciiile din lumea a treia? Ca folosesc resurse cat pentru juma de glob ?
......
Nici nu ma mai obosesc sa le amintesc pe toate  !
Ultima  - ca nu ma poci abtine : n-ati auzit voi de " CEI TREI <R>" ?
Nu poci pentru ca sa cred !
RECUPERARE, RECICLARE , REFOLOSIRE! Cum ne obliga sa ducem anual la stat ( si sa aducem chitantele ca le-am predat la REMAT ) urmatoarele : sticla /nus cate kile, fier vechi/nus cate kile  si hartie, ...idem . Cu ordin de la sefi ( si indicatii pretioase de la secretarul de partid ) CA NOI SA LE DUCEM PRIMII !!!!!! De ce ? Pentru ca eram ofiteri dom'le  si trebia sa dam igzemplu !!!! Sa ma vada nea Nelu, vecinu da palier  si sa dea si el fuguta la REMAT ........
Uite ce trendi eram io acu treijda ani !
Da' voi ? Ce faceati p'atunci ? Ai ?
Asa ca nu va mirati de filmuletu' ala .
E facut pentru " grupa mica " .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Yagg

Domnule Romulus,

aþi expus problema ca ºi cum s-ar fi întâmplat ceva pe vremea aceea. "Dragul Popor Român" al lui Ceauºescu ºi al Securitãþii oricum nu a învãþat nimic ºi nici nu va învãþa prea curând. Nu au învãþat ei, nu învaþã nici copiii lor. Aparenþele se regãsesc în ambele "doctrine" comunistã ºi respectiv capitalistã. La fel cum era totul aparent, fãcut pentru ca lumea sã aplaude ºi sã aibã impresia cã totul e bine ºi frumos, e oarecum la fel ºi în zilele noastre, distracþie, consum ºi extra-giga-hiper marketuri peste tot, ambalaje frumoase cu produse proaste. Manipulare prin media ºi muzicã existã, crime sunt, gunoaie... slavã Domnului, prostie la fiecare colþ de stradã. Tehnologia e singura care a avansat. Eu nu am trãit prea mult în acele vremuri pe care oamenii de ieri le elogiazã ºi de care vorbesc cu nostalgie, dar nu sunt atât de stupid încât sã mã prefac cã a trecut timpul ºi oamenii s-au schimbat. Oamenii sunt la fel. Aceiaºi oameni, aceeaºi mentalitate. Cã au existat ºi vor exista excepþii care sã strige în gura mare ºi sã avertizeze, sã cerceteze, sã munceascã, sã trãiascã altfel, desigur, nu spun nu. Cunosc oameni care au trãit pe vremea comunismului ºi au altã mentalitate faþã de restul "þovarãºilor", cum ºi în ziua de azi sunt tineri care merg într-o direcþie total opusã prostului gust, nesimþirii, manelelor ºi a distracþiei aparente.

Deci, nu consider cã ideea dumneavoastrã, aceea cã "ajungem sã ne dãm seama cã Ceauºescu ºi echipa au avut dreptate", este corectã.

Eu sunt sãtul de comuniºti ºi capitaliºti în mod egal, dar mai ales de mixtura din þara noastrã, aceastã supã hibridã comunisto-capitalistã. Oricum ai lua-o Politica suge. Oricum ai privi, noi pierdem în toate cazurile.

ªi nu, nu cred în teorii fantaziste ca "fã ce vrei" ºi "gândeºte liber" care sunt bãgate pe gât tinerilor din ziua de azi. Mulþi, nici mãcar nu se gândesc unde li se duce rahatul dupã ce trag apa, dar ei gândesc liber.

romulus

CitatDeci, nu consider cã ideea dumneavoastrã, aceea cã "ajungem sã ne dãm seama cã Ceauºescu ºi echipa au avut dreptate", este corectã.

Nu asta  era ideea monser !
Ideea era - uite ca o zic pe de-a dreptul acum - ca lozincile sunt vechi , numai "auditoriul" e nou ( ca sa parafrazez o zicatura   din popor :bancu'i vechi numa' prostii's noi ) !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Yagg

Citatlozincile sunt vechi , numai "auditoriul" e nou ( ca sa parafrazez o zicatura   din popor :bancu'i vechi numa' prostii's noi  ) !
Tot acelaºi lucru reiese.

O micã modificare aº dori sã fac:

Lozincile sunt vechi, "auditoriul" e vechi ºi nou deopotrivã (vorba din popor devenind: bancu-i vechi doar cã proºtii s-au înmulþit prin reproducere) !