Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Combustia spontana, fenomen paranormal sau care pare anormal?

Creat de klingonianul mascat, 10 Octombrie 2008, 21:20:28

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

klingonianul mascat

Combustia spontana : = distrugerea brusca, aproape completa, a unui corp prin ardere, ramane unul dintre cele mai putin deslusite fenomene care au loc in lume. Pentru a explica fenomenul au fost emise mai multe teorii.
            Intr-o dimineata friguroasa de 5 ian, James Hamilton, profesor de matematica la universitatea din Nashville, a simtit brusc «  o durere constanta, asemanatoare unui junghi provocat de o intepatura, insotita de o senzatie de caldura » in piciorul stang. Privind in jos, a zarit o flacara luminoasa albastra, «  avand un diametru aproximativ egal cu cel al unei monede, si cumva turtita in partea superioara » , care palpaia la cativa centrimetri deasupra piciorului. A lovit-o de cateva ori, fara nici un efect, apoi si-a impreunat mainile si a acoperit-o pentru a o lipsi de oxigen. In cele din urma aceasta s-a stins si profesorul Hamilton si-a dat seama ca trecuse prin (si supravietuise) unui fenomen straniu si rar care pusese in incurcatura si ingrozise oamenii de mai multe secole.   
            Dr . Krogman a declarat ca studiase cadavre in crematoriu, care au ars peste 8 ore la o temperatura permanenta de 750 grade C, fara ca oasele sa se fi prefacut in cenusa. Era nevoie de o temperatura de 1125 grade C pentru ca oasele sa se dezintegreze. Care ar putea fi cauza unui foc atat de putermic ? Corpul medical este pe buna dreptare sceptic asupra acestui fenomen. In perioada Victoriana se credea ca un consum exagerat de alcool  ar duce la producerea in tesuturi a unei substante inflamabile. Chimistul Justus von Liebig (1803-73), care a cercetat fenomenul dar a refuzat sa creada in el " pe motiv ca nu l-ar fi vazut niciodata " a studiat cazul unei femei alcoolice de 80 ani, care a fost redusa la cenusa in timp ce statea pe scaun si bea coniac "scaunul care nu pacatuise nu a ars " . A ajuns astfel la concluzia ca tesuturile saturate cu alcool vor arde doar pana la consumarea alcoolului.
http://www.info-portal.ro/articol/combustia-spontana/1788/1/0/

Asa cum puteti citi, combustia sponatana este un fenomen foarte putin cunoscut, care nu de putine ori a trezit suspiciuni. Corpurile victimelor acestor sunt de multe ori arse in intregime. Dar, este un mare dar, pentru a arde complet oasele corpului uman temperatura necesara se situeaza in jurul a 1125 de grade Celsius. O asemenea temperatura nu ar fi posibila intr-o sufragerie sau dormitor de exemplu, locuri in care s-au gasit des corpuri incinerate pana la ultima molecula, ca sa zic asa. Recent unii anchetatori au emis ipoteza ca in spatele asa-ziselor cazuri de combustie spontana ar fi de fapt niste crime oribile, perfecte chiar, ucigasii folosindu-se de acest fenomen pentru a-si acoperi urmele. S-au mai efectuat si niste teste pentru a observa "efectul de candela" care ar constitui posibila explicatie pentru arderea pana la extrem a corpurilor. In timpul acestor experimente, pe corpul care a fost folosit s-a infasurat o patura si a fost uns cu putin petrol. Dupa ce acesta a ars 5 ore ramasitele rezultate erau identice cu cele rezultate in cazul combustiilor spontane.
Asadar, ce reprezinta de fapt combustia spontana? Exista sanse ca acest fenomen sa fie real sau in spatele sau se afla niste explicatii mult mai logice care ascund niste lucruri mult mai oribile decat ne putem imagina noi vreodata? Sa nu uitam nici de "efectul de candela". Sa fie acesta explicatia pentru arderea completa a oaselor, pentru dezintegrarea lor? Cat despre experimentul amintit, cat de relevante ar fi rezultatele obtinute in conditiile in care s-a folosit petrol in timp ce victimele arse de vii nu puteau sa fie stropite/unse cu petrol. Sau cel putin nu toate.  :? :? :? :? :? :? :?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

romulus

CitatSa nu uitam nici de "efectul de candela". Sa fie acesta explicatia pentru arderea completa a oaselor, pentru dezintegrarea lor? Cat despre experimentul amintit, cat de relevante ar fi rezultatele obtinute in conditiile in care s-a folosit petrol in timp ce victimele arse de vii nu puteau sa fie stropite/unse cu petrol

Am vazut alaltaieri - parca pe "zone reality" experimentul reusit , cu un cadavru de porc , ars prin "efectul de fitil".
Oasele au fost transformate  total in cenusa, la fel ca la unele cazuri de corpuri umane, iar focul nu s-a extins/intins  la obiectele din jur.
Concluzia era ca e foarte posibil ca ,  mare parte din cazuri in care au fost gasite cadavre umane arse total / ori partial , sa fi fost CRIME !!!
Nu au fost facute - in acel documentar vazut de mine -  referiri la cazuri concrete cu supravietuitori ,  cum e mentiunbea aceea a ta de mai sus cu profesorul Hamilton .....
Deci adevarul ar fi pe  undeva pe la mijloc : o fi ceva explicabil, combinat cu ceva ( inca) neelucidat ....
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

jackie28t

Salut klingo.Intr-adevar un fenomen misteris cei drept. Imi aduc aminte ca in urma cu 10 ani parca vazusem la TV o emisiune despre ''combustia spontana''. Au fost aratate fel si fel de imagini si anumite relatari si povestiri pe cat de infricosatoare pe atat si de misterioase. Aceste fenomene din punctul meu de vedere in nici un caz nu sunt faptele unor criminali dupa cum se mai speculeaza uneori.Un criminal nu risca sa fie prins complicandu-se cu un astfel de scenariu cand ar putea sa arda tot si vorba aia ''nu-i cadavrul, nu-i vinovatul'' plus de asta, ca sa produci o asemenea ardere, un cuptor sau o tigaie cu carbuni nu e de ajuns. Binenteles ca exista si cazuri cu crime ce implica cadavre arse.La fel se poate face o reproducere....dar faptul ca cineva ca pe un experiment a ars porcul si a dat de cenusa asta nu demostreaza nimic legat de subiectul ''combustia spontana''. Cam orice arzi la o temperatura mare va ramane doar cenusa.Depinde ce arzi si cat de ridicata este temperatura.

Se spune ca in ultimii 300 de ani au existat peste 200 de astfel de cazuri.Sunt chiar si cazuri cu supravietuitori.
Recomand cateva linkuri legat de acest subiect. Nu expun imagini ca si asa ca sunt groaznice si nu vreau sa stric dispozitia nimanui.Pun doar linkurile si se uita/citeste cine doreste.La un mic ''search'' puteti gasi chiar si mai mult.

Spontaneous Human Combustion
http://www.crystalinks.com/shc.html

Spontaneous human combustion /From Wikipedia, the free encyclopedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Spontaneous_human_combustion

Supravietuitor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Angel_(suspected_spontaneous_human_combustion_victim)

Cei drept este inca un mister acest fenomen dar la care cred ca ar putea fi foarte bine si explicat intr-un mod stiintific numai ca problema este ca dupa ce se intampla fenomenul ramane doar cenusa, deci nu prea mult de investigat. Poate ca in timp se vor afla din ce in ce mai multe si se va sti clar cum si de ce este produs acest fenomen.

adi_drula

"Un pompier din Sidney, pe nume Ron Psist, a ars în patul sau. În mod surprinzator, asternutul si pernele au ramas intacte, iar chibriturile aflate la un metru de flacara infernala nu au luat foc. În 1950, un judecator mexican a avut de judecat un caz penal neobisnuit. Mario Orozco, sotul patroanei unui motel, a fost învinuit ca si-a ars de vie sotia în prezenta mai multor persoane. În seara cu pricina, patroana localului statea într-un fotoliu în mijlocul clientilor. Deodata, patroana se zbatea pe fotoliu, iar pe trup i se prelingeau limbi de foc. Într-o clipa din aceasta nu a mai ramas nimic, iar pe fotoliul ramas intact zaceau, cu cenusa pe ele, hainele ei. A fost chemata de urgenta politia, iar sotul ei a fost arestat si aruncat în închisoare... Dar nu întotdeauna trupul victimelor se preface în tarâna. În anul 1997, în Mongolia a disparut un pastor pe nume Arjanda. Trupul lui a fost gasit în pozitie sezând. Avea tot corpul, capul si mâinile aglutinate într-o masa rasinoasa compacta. Dar cel mai straniu lucru a fost ca focul lasase pe el hainele intacte. Nu a fost descoperita nicio urma de foc, nici macar în jur, iar temperatura aerului fusese în acea zi de minus 15 grade.
Semnalari ale unor asemenea întâmplari vin din toata lumea. În anul 1969, Dara Metzel, aflându-se în masina sa pe o strada din Luxemburg, a luat deodata foc, si, în ciuda încercarilor mai multor persoane de a-i veni în ajutor, în câteva secunde s-a prefacut în scrum. Când totul s-a sfârsit, s-a vazut ca interiorul masinii, cu scaune cu tot era intact. Un caz absolut fantastic s-a petrecut în provincia canadiana Alberta. Cele doua fiice ale sotilor Melby au luat foc simultan, în timp ce se aflau în parti diferite ale orasului, la un kilometru distanta una de cealalta! În primavara anului 1993, locuitorii oraselului peruan Orellano, veniti la biserica pentru slujba de duminica, au fost martorii unui spectacol incredibil. La un moment dat, preotul si-a întrerupt slujba printr-un urlet cumplit. În clipa urmatoare, înlemniti de spaima, enoriasii au vazut tâsnind din pieptul preotului limbi de foc care l-au transformat într-un rug. La investigarea cazului s-au descoperit în amvon doar odajdiile intacte ale preotului, iar printre ele, un pumn înnegrit de cenusa."

Si posibile explicatii >>>

"Pirochinezia nu este un rod al fanteziei

Focul diavolesc sau pirochinezia nu este un rod al fanteziei, ci un fapt real, desi din punct de vedere fizic si chimic pare imposibil. Doua treimi din corpul uman sunt formate, dupa cum se stie din apa: pentru ca el sa se poata aprinde este necesar un volum de energie care nu exista în organism. Chiar pentru incinerarea cadavrelor la crematoriu este necesara o temperatura de doua mii de grade timp de patru ore. Si chiar si dupa aceea, oasele carbonizate tot mai trebuie sfarâmate pentru a le transforma în cenusa. Ce produce atunci acest fenomen? Unii sustin explicatia ,,otonica" a acestui fenomen, gauri negre microscopice care întâlnesc corpul uman, absorbind instantaneu energia lui. Unii cercetatori încearca sa-l puna pe seama starii de spirit a oamenilor, întrucât s-a constatat ca multi dintre cei care au murit în acest fel erau în acel moment într-o stare de mare stres. Altii presupun ca misteriosul fenomen este produs de aparitia în apropierea victimelor a unui fulger globular. Energia acestuia intra în biocâmpul omului, ceea ce ar duce instantaneu la aprinderea lui. Savantul elvetian Ludwig Schumacher a venit cu o explicatie proprie. El presupune ca exista radiatii ramase înca necunoscute stiintei si care în anumite conditii interactioneaza cu biocâmpul organismului provocând o inflamare energetica puternica, un fel de explozie care duce la autoaprinderea organismului viu. Acele parti ale corpului victimei care nu au intrat în sfera acestei interactiuni ramân neatinse.
Un alt om de stiinta, japonezul Harugi Ito, considera drept cauza a pirochineziei modificarea cursului timpului. În starea obisnuita, corpul omului produce si degaja în spatiu o anumita cantitate de energie, dar daca, dintr-o cauza oarecare, în interiorul organismului se reduce brusc si foarte mult, viteza proceselor fizice naturale (inclusiv miscarea atomilor), iar la suprafata epidermei ea ramâne aceiasi, caldura produsa nu mai reuseste sa se degajeze în aer si transforma omul în cenusa. În ultimul timp a fost avansat în legatura cu acest subiect si un punct de vedere absolut fantastic si anume ca sursa de energie din celula vie este o reactie termonucleara. În anumite conditii, în celulele organismului se produc procese energetice necunoscute, similare celor care au loc în cazul exploziei unei bombe atomice.
Dar nu se stie de ce aceste procese nu se rasfrâng asupra moleculelor materiei din preajma (de exemplu asupra hainelor sau asupra interiorului masinii)...."

textele sunt fragmente din articolele publicate de GABRIEL ROªIANU in revista polemika

daniel

Combustia umana spontana este rezultatul activarii kundalinice cuplate cu abstinenta sexuala pe o perioada semnificativa.

adi_drula

Citat din: daniel din  03 Martie 2009, 11:53:00
Combustia umana spontana este rezultatul activarii kundalinice cuplate cu abstinenta sexuala pe o perioada semnificativa.

dezvolta sa pricep si eu

daniel

Citat din: adi_drula din  03 Martie 2009, 16:17:27
dezvolta sa pricep si eu
activarea kundalinica spontana inseamna ca se deschid toate chakrele si energia curge liber cuplat cu energie acumulata prin abstinenta in timp ce persoana nu e pregatita spiritual pt experienta

Ca si cum ai da masina unui copil mic si ar apasa pe pedala la maxim

Fr0styan


daniel

Citat din: Fr0styan din  23 Martie 2009, 10:23:42
ok si unde te teleportezi dupa aceasta "activare" ?
Dupa activare, care se poate intampla la nastere artificial sau in timpul vietii, percepi toate existentele paralele simultan, existi practic simultan in toate formele de manifestare ale eului superior.     
    Daca nu esti familiarizat sau dezvoltat spiritual si nu intelegi ce se intampla, poate fi o experienta foarte confuza si traumatizanta sau ceea ce noi numim " a innebuni".

    Persoana respectiva nu realizeaza ce se intampla pt ca nu are punxte dereferinta si se comporta bizar sau irational.

    Combinata cu inactivitate sexuala prelungita inclusiv masturbare, poate declansa combustie spontana.


lylyt_ice

 Hai ca asta chiar ca-i tare cu abstinenta si masturbarea.... :-D pai atunci calugarii si calugaritele ar trebuii sa se transforme in artificii.........
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Fr0styan

Citat din: daniel din  03 Martie 2009, 11:53:00
Combustia umana spontana este rezultatul activarii kundalinice cuplate cu abstinenta sexuala pe o perioada semnificativa[......]
[......]activarea kundalinica spontana inseamna ca se deschid toate chakrele si energia curge liber cuplat cu energie acumulata prin abstinenta in timp ce persoana nu e pregatita spiritual pt experienta.[......]
[......]Dupa activare, care se poate intampla la nastere artificial sau in timpul vietii, percepi toate existentele paralele simultan, existi practic simultan in toate formele de manifestare ale eului superior.     

fail! atunci cand combustia umana spontana are loc, toate "chakrele" din corpul persoanei intra in colaps, materialul din care corpul uman este conceput dispare in proportie de 100%, ramane ce corpul urma sa elimine prin sistemele de eliminare a toxinelor (transpiratie, aparatul excretor etc) + carbonat de calciu.
o alta varianta a deconectarii de la matrix  :lol: sigur ajungi altundeva cu masa de materie care s-a absorbit in momentul ala  :roll:

daniel

a ok...am inteles ....unde ajungi dupa ce se intampla totul ...pai ca orice suflet personalitate ajungi in domeniul astral mai intai.

astralul reprezinta zona dintre hiperspatiu si fizic ....

astralul este pentru fizic si hiperspatiu ceea ce apa este pentru gheata si vapori


StarDust

Citat din: lylyt_ice din  24 Martie 2009, 16:20:28
Hai ca asta chiar ca-i tare cu abstinenta si masturbarea.... :-D pai atunci calugarii si calugaritele ar trebuii sa se transforme in artificii.........
Lylyt, tare la obiect ati fost. :D  LOL.

Citat din: Fr0styan din  25 Martie 2009, 09:16:32
sigur ajungi altundeva cu masa de materie care s-a absorbit in momentul ala  :roll:

Da, in nefiinta! Materia aceea nu "se absoarbe" ci arde. O combustie al naibii de urata...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

klingonianul mascat

Fratilor, toti stim ca alcoolul intretine arderile. Ati aprins vreodata un strop de alcool, facut acasa desigur, intr-o lingurita? Flacara este greu de vazut cu ochiul liber dar daca incerci sa apropii mana de lingurita o simti. Urmand firul ideii, nu este posibil ca in interiorul organismului nostru, unde stim ca au loc arderi, in conditiile in care s-a consumat alcool peste limita sa se poata declansa "arderi" mult mai periculoase? Nu neaparat datorita consumului de alcool, dar acesta din urma sa actioneze ca un catalizator care practic sa intretina focul? Pana la urma alcoolul este ca si un combustibil.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

Kbal

Citat din: klingonianul mascat din  03 Aprilie 2009, 00:52:07
Urmand firul ideii, nu este posibil ca in interiorul organismului nostru, unde stim ca au loc arderi, in conditiile in care s-a consumat alcool peste limita sa se poata declansa "arderi" mult mai periculoase?

Posibil este orice dar in situatia de mai sus probabilitatea este aproape nula. Pentru a realiza "arderi" in sensul propriu iti trebuie si oxigen, pe cand intr-un organism slabe sanse sa ai toate conditiile necesare producerii unei explozii (combustibil, oxigen, spatiu) eventual sa spunem ca spatiul din cavitatea stomacului ar putea fi un mediu potrivit in situatia in care alcolul nu s-ar dilua cu restul substantelor si in acelasi timp ar exista si oxigen suficient. Oricum nu cred ca ar face Dumnezeu asemenea erori  :wink: .
Only the best is good enough ...