Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Misterele cercurilor din lanul de grau!

Creat de jackie28t, 22 Februarie 2006, 23:51:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

paleoastronaut

Tu ce zici Jackie?

Cineva A INDRAZNIT sa spuna ( :lol:) ca omenirii i s-a raspuns la mesajul plecat cu "Voyager" in spatiu....Auzi la ei!Cum ei nu stiau ca NU EXISTA ALIENI?!.....Cica langa ARECIBO(urechea cu care CICA s-ar fi prins si niste semnale de la EI) a aparut ...ASTA!

VAAII!Si e si o FATZA  acolo!

Nu puteam sa iti las mesajul original in starea in care era.(Skywalker)

dedeiu

Oare de ce aceasta informatie un apare pe la televizor? De ce nu am fost informati pe protv ca langa "urechea" aia au aparut acele desene?

Skywalker

Foarte interesante pozele, Paleoastronaut! Si sunt sigur ca mai ai astfel de poze in colectia ta.
Probabil ca si astea au fost niste mesaje de la ei, asa cum au primit pe ecran, cei de la SETI, prin anii
'60.
CitatOare de ce aceasta informatie un apare pe la televizor?

Buna intrebare, Dedeiu. Insa exista totusi documentare despre cercurile din lanuri. Insa nu le vei gasi la televiziunile acestea de rand, cum ar fi,.. nu pot sa dau nume.

Alethia_Spitz

Sunt sigura ca prin aceste cercuri in lanurile de grau EI vor sa ne transmita ceva dar nu stiu cat de curand vom decoda ceea ce EI vor sa ne transmita. Probabil ca atunci cand vom reusi intr-un viitor indepartat va fi prea tarziu.

Skywalker

Alethia_Spitz a scris:
Citatunt sigura ca prin aceste cercuri in lanurile de grau EI vor sa ne transmita ceva dar nu stiu cat de curand vom decoda ceea ce EI vor sa ne transmita. Probabil ca atunci cand vom reusi intr-un viitor indepartat va fi prea tarziu.

nu va fi niciodata prea tarziu. Ei asteapta rabdatori sa ne maturizam ca civilizatie, pana vom ajunge la nivelul necesar sa putem coopera cu ei. Stiu ca in special nordicii doresc sa creeze aliante cu noi, cand vom fi pregatiti. Asta am aflat-o din niste surse pe care nu le pot dezvalui aici.

Din cate am citit, cercurile din lanuri pot sa fie cu trei scopuri:

- urmele lasate de navele care au aterizat. Unii martori oculari au vazut nave aterizand si lasand urme  in lanuri. Stiu de un caz in Australia.

- mesaje trimise de la distanta. Sunt figuri aparute din senin, procesul de "fabricare" fiind probabil dirijat prin psihokinezie de catre ei.

- farse, realizari terestre. Sunt din ce in ce mai frecvente in ultimul timp. Un astfel de farsor din Anglia  a marturisit ca desi a creat cu mana lui numeroase cercuri, totusi au ramas o parte pe care nu el le-a creat.

Alethia_Spitz

Da sunt si farse. Eu cred ca in proportie de 80-90% sunt false, iar 10-20% sunt autentice. Tu ce parere ai asupra procentajului de cercuri false si autentice?

Skywalker

CitatEu cred ca in proportie de 80-90% sunt false, iar 10-20% sunt autentice.
In tot fenomenul OZN, avem de-a face cu 90%, nu neaparat farse, dar alte fenomene cu care ar putea fi confundate. Cred ca mai tii minte si pozele expuse de Jackie, cu cei 2 dragoni, care erau de fapt ghetari.

Insa la cate mii de cazuri OZN inclusiv mistere din cercurile din lanuri se raporteaza pe mapamond, totusi 10% ramane un numar important

CitatTu ce parere ai asupra procentajului de cercuri false si autentice?
Nu as sti sa-ti spun exact. Cred ca Jackie e mai informat.

Pana atunci, il citez pe colegul nostru ends:
Cert este ca ele exista. Problema este cine le-a realizat . Pasionati umani ( sugubati sau membrii unei culturi gen graffiti) sau inteligente extra umane

Argumente nonufo:

•   Apar numai cu precadere in Anglia nefiind un fenomen general planetar
•   Exista diverse persoane care au revendicat "mistificarea"
•   Sint puternic legate prin expresie de simbolistica celtica
•   Par a fi rezultatul unor speculatii matematice legate de inscrieri de cercuri in alte cercuri, fiind deci variatiunile  solutiilor unor ecuatii de geometrie analitica   in functie de schimbarea unor parametrii

Argumente in favoare :

•   Foarte greu de realizat de autori in conditii de noapte, timp limitat, pericol de a fi descoperiti
•   Nu prezinta urme de actiune mecanica asupra plantelor ( teoria nodurilor din cereale explodate sub influenta caldurii )
•    Nu se cunosc cazuri de cercuri neterminate sau gresit intocmite ( macar statistic si tot trebuia sa intervina o eroare)
•   Se dezvolta de la forme simple, catre forme din ce in ce mai complexe asemenea matematicilor fractale (regula de baza pentru modelarea formelor naturale ) fiind parca rodul interactiei unei forme complexe tridimensionale cu  suprafata plana a cimpului de cereale.

acum ma citez pe mine:

Una din primele povesti implicand cele dintai cercuri din lan, din epoca moderna, s-a petrecut in Tully, Australia, in 1966. Pe 19 ianuarie in acel an, soferul de tractor George Pedley a fost uluit de un obiect ciudat care se inalta dintr-o laguna strajuita de trestii. Cand a ajuns la locul unde fusese obiectul, a vazut ca trestiile fusesera culcate la pamant si rotite in sensul acelor de ceasornic, facand un cerc cu diametrul de 10 metri. Cercetarile ulterioare au scos la iveala inca 4 cercuri in laguna, plantele fiind smulse din solul subacvatic.

Alethia_Spitz

Si eu ma intreb cum a reusit sa nu intervina o eroare pana acum.
Daca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat din cauza farsorilor ori va fi prins unul in flagrant ori va gresi sau va interveni o eroare intr-un singur cerc atunci sunt sigura ca presa ar publica pe prima pagina articolul si se va crede apoi ca 100% din cercuri sunt falsuri.
Am dreptate?

Skywalker

In Marea Britanie a fost prins un farsor. A fost cel care a marturisit ca pe langa multele cercuri realizate de el, totusi au mai ramas inca multe cercuri posibil autentice. Si i s-a facut o popularitate mare acelui farsor.
La noi in tara, cercurile in lanuri inca nu sunt foarte frecvente, insemnand logic ca si cele falsificate sunt foarte putine.

Alethia_Spitz

Da. Dar eu totusi imi da de banuit felul de propaganda a Mass-mediei romanesti. Daca va fi prins la noi in Romania un astfel de farsor ce s-ar intampla?

Skywalker

CitatDa. Dar eu totusi imi da de banuit felul de propaganda a Mass-mediei romanesti. Daca va fi prins la noi in Romania un astfel de farsor ce s-ar intampla?
Scris : Astazi la 22:22:59

Nu cred ca si-ar bate capul mass media romaneasca cu asa ceva. Are treburi cica mai importante pe care sa ni le difuzeze: pe la ce evenimente a mai fost Andreea Marin, sau ce declaratii a mai dat Nea Jiji, etc.

Am gasit o relatare a unor martori, despre formarea unui cerc. De fapt am mai scris-o pe asta, dar o rescriu.

In august 1991, Gary si Vivienne Tomlinson au iesit sa-si faca plimbarea de seara, cand s-au pomenit martorii nasterii unui cerc intr-un lan:

Vivienne: Stateam pe o poteca ingusta la marginea unui lan de porumb, cand am vazut ca porumbul din dreapta mea se misca... S-a asternut ceata peste camp si am auzit un sunet ascutit. Apoi am simtit un vant puternic impingandu-ne dintr-o parte si de sus... Ne apasa pe cap, asa ca am putut cu greu sa ramanem in picioare, totusi, sotului meu i se ridica parul in cap. A fost incredibil. Apoi, vartejul de aer a parut sa se divida in doua si s-a indreptat in zig-zag.Il mai vedeam, ca si cum ar fi fost o ceatza care palpaia pe masura ce se misca... Pe masura ce disparea, ne-am pomenit intr-un cerc, cu porumbul culcat la pamant in jurul nostru... Totul s'a linistit din nou si am pastrat un sentiment mare de emotie... S-a petrecut atat de repede incat a parut o fractiune de secunda.

sxn_b

Foarte interesant, Skywalker!
Oricum, as vrea sa dau mai multe detalii despre poza postata de Paleoastronaut, cea cu acel mesaj trimis de oameni catre extraterestri...
Acest mesaj radioelectric a fost trimis la 16 noiembrie 1974.
Am facut o schema in care spun ce continea de fapt mesajul.

Skywalker

Chiar era nevoie de o explicare a schemei. Bravo,  sxn_b!

dedeiu

Eu sunt mai necunoscator, sa zicem ca poza cu omuletul arata a om. De exemplu numerele de la 1 la 10, nu prea inteleg cum sunt reprezentate prin desenul respectiv. Daca ai timp si chef evident, poate imi explici. Numai bine.

sxn_b

Mesajul original arata un pic altfel (in partea dreapta a pozei).Numerele sunt scrise in baza 2, din cate observ.