Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

ANTENA 1: Grup de OZN-uri filmate la Sibiu, 24 august 2008

Creat de Renovatio, 24 August 2008, 19:50:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Cred ca termenul corect in Ufologie e cercetator. Cred ca in domeniul asta nimeni nu poate fi specialist intr-adevar.Referitor la caz, astept cu interes si alte filmari daca exista sau relatari ale martorilor oculari. Referitor la ce spunea "parere", si eu m-am gandit la asta... de ce apar noaptea? Tind sa cred ca aceste obiecte e posibil sa apara si in miezul zilei dar sa nu fie vizibile din cauza luminii puternice. Nu cred ca se sinchisesc sa se ascunda de noi.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

parere

Citat din: StarDust din  25 August 2008, 16:43:15
Tind sa cred ca aceste obiecte e posibil sa apara si in miezul zilei dar sa nu fie vizibile din cauza luminii puternice. Nu cred ca se sinchisesc sa se ascunda de noi.

Atunci singura ipoteza care ramane e ca lumina este strict necesara pentru ele...adica ca modul in care ele sunt propulsate are de a face cu aceasta lumina...totusi sunt si cazuri de ozn-uri care au fost surprinse ziua,nu? cel putin asa se zice, iar acele ozn-uri nu par deloc luminate...de ce daca pot renunta la lumina insista sa tina "faza mare" aprinsa pe timp de noapte? le e frica de avioane? Vor sa fie vazuti sau sunt doar fenomene ce nu au treaba cu ozn-urile,niste lumini si atat?

StarDust

Tocmai de aceea sunt si eu reticent in privinta "luminilor nocturne". Iau in calcul doua ipoteze: 1-Farsa, 2-Origine intr-adevar "extra" caz in care in opinia mea sunt iar valabile doua posibile explicatii: 1. Nu le pasa ca ai vedem (de ce le-ar pasa???), 2. Se urmareste voit ca ei sa fie vazuti... un fel de mesaj subliminal... Ne vedeti? Nu sunteti singuri, credeti ce vreti... ;)
Ma cam deranjeaza tenta rosiatica a acelor lumini, postez o imagine in care am marit mult contrastul... e cam mult rosu (care se vede si in imaginile neprelucrate) in acele surse de lumina si asta mie nu imi prea place... Dar e doar o parere poate altii mai priceputi decat mine au mai multe de spus.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

parere

Daca ar vrea sa se faca vazuti nu crezi ca ar avea mult mai multe posibilitati? Daca ar cobora un ozn pe aeroportul baneasa nu crezi ca ar fi mult mai simplu? De ce sa fie asa de subliminali daca vor asta, de ce sa sporeasca ambiguitatea?

StarDust

Pai asta ma intreb si eu ce e cu ambiguitatea asta? Ori pur si simplu ai doare "in cot" de noi (ceea ce eu cred ca poate fi foarte adevarat), sau teoriile lui Jaques Vallee, sunt f. apropiate de adevar... ;)
P.S.
Sunt absolut sigur ca nu ai intereseaza un contact direct, cel putin nu deocamdata.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

liteady73

 Sal Renovatio !...

Lumini pe cer. Conteaza triangulatia in ultima instanta. Sant inregistrari din cel putin doua locatii si momente diferite. Daca se dovedeste ca se aflau in afara atmosferei (20, chiar intre 30-40 km), atunci e intr-adevar e o problema de studiat. Pentru moment nimeni nu stie ce sant cele 11 lumini de pe cerul Sibiului.

Inregistrarea e de calitate buna. Din pacate, iar dam peste lumini pe cer de noapte. Foarte greu de identificat. Oricine isi poate da cu parerea. In schimb, am inteles prin mass-media, ca luminile nu au fost vazute pe radar. Ceea ce reprezinta un incident neobisnuit. Merita sa fie inregistrat pentru viitoare comparatii.

Iar baloanele, pot intr-adevar sa circule mii de km in atmosfera. Atata doar ca au fost observate la lasarea serii.

Nu se stie niciodata...

parere

nu inteleg de ce esti atat de sigur ca nu le pasa sa fie vazuti...mi se poare ciudata lipsa asta de inhibitii doar in anumite momente:" uite,suntem zece ozn-uri pe cer...disparem in doua minute si nu ne mai vede nimeni" daca nu le-ar pasa atunci le putem cunoaste toate rutelesi unde opresc la benzinarie si unde fac picnic...ori pe ei ii doare in cot doar cateva secunde  cel mult minute...dupa aia se rusineaza si dispar...sincer daca exista ozn-uri sunt facute de om ...si astea stau ascunse....luminile pe care le vedem noi sunt doar dorinta ca exista ceva in care sa credem...ET ia locul religiilor de pana acum...priveste zelosii de pe forum si iti dai seama cum seamana ei cu habotnicii evului mediu....vorba lui eliade, omul si-a omorat vechile mituri si a pus altele noi in loc pentru ca e facut sa creada...

StarDust

@"parere"

Pai tocmai asta e, e vorba de noi mituri!!! Cred ca e una din posibilele explicatii, e posibil vorba de influentarea voita a societatii umane, de a crede in altceva, de a impune, un fel de constiinta "cosmica", de a ne rupe de crezurile noastre pamantene. E una din posibilele explicatii, deloc de neglijat, si asta ar explica comportamentul lor... Hai sa punem problema si altfel... sa zicem ca traiesti intr-o societate f. evoluata care are posibilitatea calatoriilor intergalactice. La un moment dat, ti se pune la dispozitie un OZN, si ti se spune: fii atent, poti sa te duci sa vezi o planeta superba, dar, ai grija pe ea traiesc niste barbari, care daca pun mana pe tine... pa puiu :D. Asa ca ce faci? Vi, si observi planeta cu grija, intai de la mare inaltime, apoi, poate curios, vizitezi tot asa, cu atentie, o metropola, si poate niste zone mai retrase, unde poate mai arunci si o privire de aproape, cu toate precautiile de rigoare.
Binenteles, ca mie unul, chiar nu imi pasa daca acei "barbari" ma vor vedea... e doar o opinie, de ce oare noi credem ca ei trebuie sa se supuna logicii noastre? Probabil ca nu trebuie  sa-i judecam prin prisma logicii si culturii noastre...
Sau, motivele vizitelor lor, sunt mult mai profunde, e f. valabil si asta...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

parere

nu stiu cat se incearca cat ne indobitocim singuri...suntem masochisti si asta se vede mai ales in zelul in cu care cred unii ca vor murii cu totii in 2012

Kbal

Bine punctat StarD. si eu ma intreb cateodata daca nu cumva ei sunt cei prudenti si cu teama unui contact cu omenirea. Prea toata lumea ia de buna ipoteza ca ei ar fi cei agresivi care ne invadeaza si care nu cumva sa aiba vreun impact negativ asupra psihicului nostru ... sau ca stucturile politice , economice si religioase vor avea de suferit in urma unei asemenea vesti ... bullshit .Mai degraba invers ... ii doboara armata (pamanteana) ca oricum la asta ne pricepem si apoi le fac autopsia si studiaza tehnologia navei  :-D .. poate poate s-or mai lumina si ei . Acuma nu inseamna neaparat ca daca au o tehnologie avansata care le permite calatoria pe mari distante sunt la fel de pregatiti/dotati cu sisteme de atac sau protectie. Ce crezi ca no fi si vreun mass media la nivel universal si unde tera sa aibe vreo reputatie proasta pe la stiri  8-) . Poate ca si la ei acum se difuzeaza pe vre-un canal situatia din caucaz .
Only the best is good enough ...

Nox

Pentru pãrere ºi ceilalþi: haideþi sã pãstrãm discuþia strict la cazul de aici ºi sã nu mai umflãm topicul inutil. Sunt destule topicuri unde puteþi discuta despre "Cum?", "De ce?", "Cine?", "Unde?", º.a.m.d.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

romulus

  Doar vreo cateva observatii dupa ce am vizionat de vre-o 10 ori secventa cu presupusele OZN uri  si va rog si pe voi sa acordati atentie acestor amanunte :
A
1. -atentie chiar de la secunda 1; se observa in parteaq superioara a imaginii o portiune de cer senin  cu tenta albastra, iar dedesupt,  de la 0 la cca.25 de grade de la linia orizontului o formatiune intunecata cu marginea de sus neregulata , care pare a fi o formatiune noroasa , altfel nu ar mai fi fost acel contrast ;
2. daca este intr-adevar  o formatiune noroasa, logic este ca luminile suspecte sunt plasate sub plafonul de nori, iar tot logic ar fi ca , facand o proportie intre distanta pana la formatiune noroasa,  altitudinea acesteia,  sa rezulte ca OZN- urile evolueaza la o incredibil de mica altitudine; daca ar fi fost la mare altitudine , distanta mare si formatiunea de nori ar fi facut imposibila observatia !! Corect ? Ce concluzie se poate desprinde de aici ? Poate fi ori o facatura ? Doar intreb ! Poate ?

B
Am sesizat vag, vag de tot , (poate fi chiar o parere, iluzie ) ca acele lumini se misca de parca ar fi plasate pe un obiect ce formeaza UN SINGUR CORP  si chiar mi s-a parut ca disting o silueta mai intunecata sub forma de cruce, ori ceva asemanator . Proviti si voi cu atentie de la secuna 1 pana pe la secunda 8 , si apreciati singuri, daca miscarea de translatie spre dreapta imaginii, nu se face intr-un mod unitar ! Apreciati  si voi ! Poate fi o facatura ? Doar intreb ! Poate ? Astept pareri !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

jean

  In timp ce ma ocupam de pozele respective a raspuns domnul romulus. A facut aceleasi constatari ca si mine.
In prima poza atasata de la inceputul filmului, se vede clar fenomenul se afla putin deasupra cladirilor aflate in fata.In spatiul delimitat de linia superioara a norilor aflati la orizont si limita superioara a vegetatiei. Daca exista un deal ceva in spatele cladirilor. Ar fi necesara o poza si pe timp de zi  din locul filmari pentru a elimina elemente neclare pe timp de noapte apartinand peisajului.
Pe cea dea doua poza am marcat ceva ce apare imediat deasupra vegetatiei, in locul unde peste cateva secunde in film apar luminile. In poza a treia avem cadrul original, ne modificat, unde se vad bine detaliile de mai sus.
  Rezulta ca luminile se aflau la inaltime mica fata de orizont, sub patura de nori.
CitatAm sesizat vag, ca acele lumini se misca de parca ar fi plasate pe un obiect ce formeaza UN SINGUR CORP 
Sunt de aceasi parere.
Adevarul este dincolo de noi

Shadowman

 Un operator video si fotograf sustine ca "OZN-urile" ar fi niste baloane de 80 centimetri diametru lansate ,citez :"de pe strada caltun din fata unei pensiuni in restaurantul careia era o nunta la care am participat ca operator video si fotograf."
Cititi comentariul operatorului care a participat la nunta ( are nick-ul "pilutro" ) :  http://www.ziare.com/OZN_uri_la_Sibiu___Video_-393881.html

Sanse mari sa fie identificate "ozn-urile"...!  :lol:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Nox

#29
OZN-uri, in formatie

25 august 2008

Fenomen inexplicabil, la Sibiu. Mai multe obiecte luminoase, neidentificate, au fost filmate de un cameraman amator. Luminile care au aparut pe cer pareau grupate intr-o formatie si se miscau straniu. Specialistii care au analizat imaginile, spun ca luminile n-au cum sa provina de la avioane sau elicoptere.

http://www.antena1.ro/player_a1/main_news.swf?urlMovie=http://81.196.2.171:7575/video_news_28839_28061.flv

LINK: http://www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=28839&currentPage=8
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee