Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Cristian 1

-Dati-mi 2 inghetate!
-Mici sau mari?
-Aveti mici?
-Da!
-Atunci dati-mi 4 mici si 2 beri!

Ganditorul

Tamerlan :

CitatÎn unele capcane, chiar trebuie să intri pentru a le vedea și a le înțelege. Dar asta nu înseamnă că trebuie în toate.

Sunt perfect de acord cu ce zici aici si de aceea, chiar daca vad unde duce discutia "cu virgula" de mai sus, nu am sa intru in capcana de a polemiza pe tema propusa. Nu gasesti aici "necredinciosul" pe care-l cauti...
Toate cele bune.

P.S. Am raspuns sumar pentru a nu da impresia ca mi-e frica de subiect ci doar ca-l socotesc inutil si fara rost.

Tamerlan

#4607
Colega @Ganditorul, sper că nu te referi la o ipotetică discuție pe tema Credinței?!...  :? Eu partea asta am lămurit-o. Chiar înțeleg DE CE alții au alt set de credințe. Nu asta e problema. deci nu despre Credință este discuția de față.

Nelămuririle mele constau în... primo: nevoia de a avea o astfel de Credință și... secundo: de vreme ce discutăm despre Credință/Credințe (rog a se lua aminte IARĂȘI la acest nume!), nu înțeleg de unde rezidă, în accepțiunea unora, superioritatea unei astfel de Credințe, față de alta?!

Aici am o problemă de înțelegere... deoarece mi se pare că cei care au senzația că vorbesc contra lor nu sunt consecvenți celor propovăduite. Pe de o parte, fiind vorba de Credințe nu poate fi vorba de argumentare, dovezi, rațiune și altele asemenea... și atunci din ce anume provine convingerea că o credință (e o pură coincidență că aceasta este chiar cea a lor :P ) este superioară alteia? De unde nevoia asta de a-ți bate joc de altă Credință, de vreme ce nici a ta nu e mai brează, neputând fi realizată o ierarhizare a acestora, deoarece o atare ierarhizare presupune o referință sau un parametru față de care sau prin care una este superioară/inferioară alteia.

Nelămuririle mele cam în această zonă sunt localizate. :roll:

Despre celelalte sunt pe deplin lămurit   :roll:: Creștinismul e caca (iar dacă nu creștinismul e caca, atunci sigur măcar ortodoxia, adică pochii, bigoții, mămăile cu basmale și pupătorii de oase), iar rațiunea/știința, dovezile sunt miezul din dodoașcă... Aici lucrurile îmi sunt clare. Chiar și de ce.
Cu alealalte nu m-am lămurit încă... și de-asta cer ajutorul.  :fullmoon:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

SLEAH19

Nu Xanadron a fost cursant şi nu Bivolaru a fost profesorul.

De altfel maestre, vă trimit un MP lămuritor.

  O să revin un pic (luna viitoare)  pentru a lămuri care-i circul şi care e Biserica, s-a atins limita stipulată de moderatori şi văd că subiectele de genul ăsta, produc coliziuni fariseisto-ipocritice demne de pagina comică.

  Trăim în antropocen  - Omule - avem atâta putere de a ne alege singuri în ce să credem că ar trebui să ne fie frică!!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

Eee, uite la acest fel de discutii nu voiam sa ajung.
Daca citesti cu atentie evolutia discutiei o sa vezi ca e exact invers - eu am pornit de la pozitia dezavantajata in care "nu ai Dumnezeu pentru ca nu esti crestin", eu am pornit din ipoteza care te pune in eterna si mult vehiculata minciuna ca cine nu crede in crestinism ci in divinitatea cuprinsa in imensitatea Universului e ateu si "necredincios".
Citatnu înțeleg de unde rezidă, în accepțiunea unora, superioritatea unei astfel de Credințe, față de alta?!
Nici eu n-am inteles de unde aceasta superioritate a unora de a-i socoti "fara Credinta" si "fara Dumnezeu" pe unii care se socotesc liber cugetatori, ne-dogmatici, ne-religiosi. Adica daca nu sunt inrolati in vre-o dogma religioasa sunt ...fara repere morale, fara Dumnezeu.
N-am facut decat sa ma apar de aceasta viziune primitiva asupra semenilor socotiti "atei" pentru ca au curajul sa vada un orizont mai larg decat cel vazut de dogme cantonate in "pilde" zoo-agricole, indiferent ca e vb de crestinism, budism, hinduism, islamism etc. etc.
Calea spre cunoastere ne desparte doar aici, la baza societatii, unde credem ca doar unii sau altii au dreptate pe drumul lor de inceput - mai apoi, pe scara evolutiei cunoasterii credintele se intalnesc, isi intersecteaza caile pentru a ajunge la un punct comun, acolo in varf ( ...spunea un intelept budist, parca ). Asta pentru cei putini care ajung in varf.
Cu respect.

P.S.
Interesant/ciudat ca de cand e acest topic in functie ...abia acum TVM e socotit "necredincios", necrestin etc etc. Pana acum era in top cu varianta lui de viziune despre realitate, divinitate si chestiuni esoterice, cu culegatori de suflete etc etc (varianta cu care nu sunt total de acord dar respect intuitia si munca, atat a autorului cat si a colegilor forumisti care au postat).
Acum, dintr-o data, TVM si-a pierdut busola, nu mai stie benele si raul, a emis o teorie idioata, imorala, fara repere  etc etc etc (or fi "refugiatii" de vina... pt ca dintr-o data cine nu e crestin devine dusman, chiar daca pana ieri discutam liber despre Univers). OK. O sa tin seama de "turnura" asta a discutiilor in forum. Poate dati si un comunicat oficial in acest sens si interzicem si discutiile despre ET in forum, pt ca nici alea nu-s crestine.

fiulploii

#4610
Băi nene, urmează vreo Disclojăr ? Sa stiu sa trag aproape un fotoliu, un vin bun si niste cafele  :lol:

Io cred că se dă cu d-ălea tronice si prin alte zone nu numai in Bucuresti . Chiar nu se poate discuta normal pe subiecte gen Dumnezeu, Lucifer, Lilith ? Ce naiba se întâmplă ?
   Ce dacă unu e fost sau actual popă ori rabin ori imam ori lucrător in servicii, meleție sau la spații verzi? Ce daca a fost la diverse cursuri cu diverși tipi ? Omul evoluează si sa fim serioși , totul e deșertăciune - parol !
   Daca ai avut bube de pojar când ai fost mic inseamna ca  esti fariseu si ipocrit daca nu le ai si acum ? No, nu mă gândisem la asta !

  "Sa ridice mâna " zicea cu destincție colegul @SLEAH19 , dar de ce sa nu ridice două mâini , intreb si io candid . Că așa e la balet , mai ales in Dansul săbiilor .

  Am exprimat si io o nedumerire vizavi de reacțiile din ultima vreme de pe forum, reacții cărora era cat pe ce sa le cad si eu pradă.

P.S. Sa încercam sa fim mai detașați - părerea mea .

SLEAH19

#4611
Citat din: fiulploii din  20 Mai 2016, 19:42:41
Băi nene, urmează vreo Disclojăr ? Sa stiu sa trag aproape un fotoliu, un vin bun si niste cafele  :lol:
....
P.S. Sa încercam sa fim mai detașați - părerea mea .

Băi ploaie, nu urmează, stai detaşat, îmi place că după atâtea politeţuri ai devenit familiar tocmai cu mine, nu e necesară inquartata, am martori că te-am trecut la ,,valoaroşi,, , etichetarea făcută  era pentru cei care au evoluat precum zici, adică au altoit materialismul de la ştefanghiorghiu cu filosofie orientală şi aşteaptă orice ocazie pentru a arăta ură faţă de crezul unora.
Spunei lu' tanti Matilda să-şi savureze cafeaua cu timp sau dacă eşti peste Canal, salutări Coanei Elisabeta!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

Multumesc pt aprecieri @SLEAH19 .
Pe de altă parte te rog sa imi arați unde m-am adresat eu ție cu "Băi SLEAHule" ? Expresia " băi nene" este intr-adevăr un familiarism însă la modul general , adresarea este generală . Ca sa devină particulară se atașează numele persoanei vizate cum ar fi " băi nene ploaie " .
   Dumneata @SLEAH19 , ai trecut dincolo de familiarismul civilizat în familiarismul de bodegă , prin expresia " băi ploaie"  :lol: Apreciez acest fapt , mai ales că ai scris cu litere italice adecă înclinate la dreapta - că nu mai stiu sigur ce înseamnă italic  :lol: . Probabil vom bea cândva câte un mișmaș la vreo bodegă.
   Tante Matilda îți mulțumește pentru sfat și te invită pe la ea când ai timp iar dacă vrei să îi transmiți Salutari Coanei Elisabeta  te pot prezenta personal sau o poți face prin poștă.
   

  Cele bune și ție !

Aliosa

Citat din: Xanadron din  20 Mai 2016, 06:00:21
Doi: nu cred deloc ca se lupta impotriva Credintei, ci doar impotriva hachitzelor mult prea lumesti ale unor vremelnici regizori ai circului (necesar in principiu, dar nu in forma actuala - parerea mea iar blasfemica) numita Biserica.
Nu vreau sa ne contrazicem :D (respect parerile tale foarte mult) dar se lupta din greu la eliminarea credintei .
Pe plan occidental se elimina aproape tot ce tine de religii(cele de baza) pas cu pas mai ales in tarile civilizate .
Pe celalata parte se dezvolta extremismul (musulman mai ales) care in final o sa distruga aceasta religie (asta e de fapt scopul extremismului islamic) cu cei mai multi adepti la nivel global .
Cireasa de pe tort va fi eliminarea religiei legala in ideea ca produce atrocitati .
Nu stiu unde sa asez in acesta ecuatie numarul tot mai mare de depresii(lipsa unei directii clare din punct de vedere psihologic) la nivel global si intoxicarea media cu produse antidepresive :D .
Stiu, par basme , dar basme par pentru multi si cele scrise in Biblie .

Cristian 1

Plictisit de viata de la oras,Tom si-a cumparat o casa la munte, inconjurata de vai si paduri.
Dupa sase luni de singuratate, la usa lui apare un tip barbos, neingrijit, care ii spune:
- Sunt vecinul tau, George, si locuiesc peste vale. Dau o petrecere diseara si m-am gandit sa te invit si pe tine.
- A, ce bine ! spune Tom, chiar ma plictisisem.
- Va fi ceva de baut, poate si ceva lupte. Sper ca nu te deranjeaza.
- E ok, cred ca pot face fata.
- Si se va face si sex.
- A... ce bine ! Sunt un tip deschis oricaror provocari. Cum crezi ca ar trebui sa ma imbrac?
- Nu conteaza. Oricum vom fi numai noi doi !!!

Xanadron

#4615
Citat din: Aliosa din  22 Mai 2016, 10:50:19
Nu vreau sa ne contrazicem :D (respect parerile tale foarte mult) dar se lupta din greu la eliminarea credintei .
[...]
E si nu-i vreo contrazicere la mijloc de codru-n flames dese, :star: colega Aliosa, fiindca - deocamdata cel putin - extremismul musulman bine zici ca e vizibil stimulat. Iar asta-i de domeniul evidentzei, spre deosebire de presupunerile despre un scenariu global ulterior tip "Relighion? - kaput" ca provoaca buba. :lol:

Ma indoiesc asadar ca asta ar fi fost de fapt scopul FINAL gandit de inventatorii... clar crestini ai Islamismului in sec. VII, cu totul alta fiind natura dihoniei  atent programate istoric de-atunci, ca altfel s-ar fi contramandat rapid. (Disclaimer repetat la infinit: e doar parerea mea si asta.)
La fel cum cred ca-i vorba de-o mega-modificare adaptativa a aburelii religioase considerate-n continuare stringent necesare (si abureala, si modificarea adica) si nu de o "radiere".

Indiferent de cite giumbuslucuri logice am scoate din traisti insa, continui sa cred ca-n [aproape] orice discutie despre/pe linga vesnic trinitroasele :star: cuie religie / credintza / biserica lipseste UMORUL, mai nene.
Cum bine stim ca le lipseste jihadistilor cearceafisti, da' nu le prisosea nici cruciatilor, taica - de inchizitori ce sa mai zic, ba chiar despre unii gardieni in sutane actuali...

...Asa ca, daca nici Doamne-Doamne n-o avea umor, apai cine altu'?!
- Dar stai, :-D versiunea de portret incruntat-razbunatoare e mult mai utila unora?!
Pe tema asta si altele oi reveni insa pe topicul abyssal recent deschis (fara sa-l pastisez totusi pe raposatu' Eco cu trandafirii lui.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

#4616
Citat din: Xanadron din  23 Mai 2016, 13:35:29
Ma indoiesc asadar ca asta ar fi fost de fapt scopul FINAL gandit de inventatorii... clar crestini ai Islamismului in sec. VII, cu totul alta fiind natura dihoniei  atent programate istoric de-atunci, ca altfel s-ar fi contramandat rapid.
Islamul a fost "inventat" tot de cei care au "inventat" și catolicismul. D-aia pare așa.  :roll: (Evident: Părerea mea!  :lol: )

MM are capacitatea de a se substitui, la scara istoriei, din punct de vedere simbolic, tocmai entității căreia i se opune. Este una din metodele preferate de atac/lucru. Deși la o privire atentă și minuțioasă se poate observa, că taberele în conflict rămân perfect distincte de-a lungul istoriei, privind din avion (așa cum o face majoritatea lumii) ai impresia că se întâmplă exact ce zici dumneata (zum Beispiel: că Islamul a fost "inventat" de Creștinism  :wink: ). Informați-vă, să vedeți sub influența cui s-a aflat în permanență profetul Mahommed (deși este extrem de dificil, datorită lipsei informațiilor la prima mână privind primii 60 de ani de Islam - care au dispărut ca prin miracol din toate bibliotecile antice, exact cum a dispărut De Bello Dacico (și nu numai!) ÎN ÎNTREGIME).

V-am mai spus și cu altă ocazie că nu există nici cea mai mică șansă să înțelegi ceva, până afli/înțelegi/ți se revelă care sunt de fapt taberele în conflict.  8-)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

SLEAH19


Expertiza a arătat că maşina lui Dan Condrea avea lichidul de frână diluat de 10 ori, aşa se explică lipsa urmelor de frânare.

                                                                                                 Oricum el să fie sănătos, cu faţa lui aia nouă!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#4618
Mda, se pare ca imposibilitatea de-a scrie tomuri la fiecare postare duce la confuzii in concluzii. :lol: Cum ar fi asta ca n-as avea habar de mecanismele  si taberele reale implicate-n crearea "diversiunii" numite Islam.

Cu smerenie neprefacuta primesc insa criticile tale, colega Tamerlan, asa c-o sa scriu de-acum incolo in detaliu... TOT. Inclusiv pe chatul asta lejer, unde musai tre'sa revin c-o hagiografie completa - de la Sf. Augustin din Hipona la iezuitii "educatori" ai analfabetului psihopat Mohamed, fara sa-l uit pe  Bonifaciu al IV-lea sau, sapind si mai adinc, pe papa Grigorie.
...Iar de varul Warraquah sau vaduva Khadija ce sa mai zic? Merita si ei tratari in extenso, ca altfel sigur imi sar in chelie :-D postatorii eruditi de pe Pagina Comica.

Ahm, sa nu uit: singura conditie  - minora, evident - ar fi ca stimabilii admini RUFOn sa-mi asigure un salariu. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

Îmi cer iertare, maestre.   :oops: Nu am dorit să folosesc argumente ex cathedra... ci doar să opresc alimentarea unor confuzii.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)