Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Cristian 1

O treaba bine facuta:

fiulploii


Cristian 1

Am lăsat notebook-ul pe podea,doar monitorul i se vedea de sub pat.Soacra-mea crezând că e cântarul electronic,a dorit să-și verifice greutatea.
Mai pe scurt,800 de euro cântărește nenorocita... :-D

SLEAH19

De ce fac tinerii săli pline la omul ăsta?
https://www.youtube.com/watch?v=u3JZGMxugJI
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#4594
Citat din: SLEAH19 din  18 Mai 2016, 23:39:58
De ce fac tinerii săli pline la omul ăsta?
https://www.youtube.com/watch?v=u3JZGMxugJI
IMHO (In-My-Humble-Opinion deci) fiindca "s-a" constatat de catre Cureaua Aproape :wink: Suprema de Transmisie Cer-Pamint ca-n vremurile noastre post-pastorale, dar si feudalist-digitale-n devenire accelerata, TMT (Tacerea Mieilor Tineri) nu mai e atit de eficienta-n continuarea ATD (Abatorizarii Turmei Docilizate), asa ca VMF (Vorbaria Mieluseilor Facebookeristi) trebuie stimulata pe toate caile - inclusiv youtubiste. :-D

Clar ca pentru unii asta-i doar o [alta] parere blasfemica, da' crede-ma ca pot trai - nu prea mult totusi ca bate la ochi - cu povara acuzatiei asteia-n carca, frate SLEAH (pe care, by the way, afla ca te-am inclus in categria forumistilor redutabili) :wink: - pe care trebuie s-o completez cu @Urban, @kandaon, @Roxaline ori @[ex]-Siberia... cel putin.
Citat din: Xanadron din  19 Mai 2016, 09:17:51
[...]
(n.b.: "Contrele" cu @abyss, @fiulploii, @Ganditorul, @mr, @mm, @SLEAH19, @Tamerlan si alti citiva colegi redutabili  - iertare ca nu-i pot insira pe toti - sint din alta categorie, slefuita cumva de patina timpului.)
[...]
P.S.- Disclaimer pt. observatorii atenti: Da, m-am sucit - renunt deci (iarasi) la pozitia cuminte-consensualista a evitarii producerii de "religio-flames". :star: Cu orice risc, as fi tentat sa adaug - care risc insa?! Acelasi la care se expun Paznicii cu sau fara Sutana ai Sistemului, treptat mai activi si ei?
Pai hai SI-n riscuri sa ne sfadim atunci - da' constructiv, fratilor! :lol:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Pentru ca avem sentimente ca doară asta înseamnă să fi om, propun acest subiect unde sa ne exprimam sentimentele care dau in prea-plin  :lol:
   Observ o creștere a cantității de milă - terestră, marină sau cosmico-sarcastică -- concomitent cu nevoia de mustrare a păcătosului care "dă Doamne să pățească ceva să vadă că Eu am avut dreptate " . Iegzistă oare o iExplicațiune ?
  Din câte stiu eu, fiecare acțiune poate fi explicata atat magic cat si rațional si e normal sa fie așa fiindca avem totuși doua emisfere cerebrale si fiecare are logica ei . Pentru a ajunge la armonie si cooperare , zic unii specialiști ca e bine sa avem un loc de dat cu capul de Matrix , un zid al plângerii , o Golgota sau o punte Einstein - Rosen unde sa ne desertam prea plinul sufletului spiritual dupa credința fiecăruia  :wink:

  Multumesc in mod sincer colegului domn @Grifon care cu voie sau fără de voie ne-a arătat nouă tuturor că din cand in cand e bine sa ne exprimam liber si neîngrăditi sentimentele rămânând totuși in țarc chiar daca intr-o anexa mai-mare a lui.

  Deocamdată eu nu am milă  :lol: de mine si multumesc tuturor celor ce încearcă sa imi corecteze aiurarile prin zona asta .. am un mesaj pt voi , stimați colegi corectori de logica sau de gramatica : prind greu si uit repede  :lol: Aveți deci milă  :lol: nu vă sfiiți si exprimați-vă in continuare pe aici la o cafea, intre două pauze sau in caz de insomnie .
 
  Mai are cineva curaj sa se exprime ?  :lol: :lol:
 
 

Tamerlan

Ce ar fi de exprimat aici???  :?

Credința este Credință! (Știu: e adâncă!  :| ).
Dar de-aia îi și spune Credință. Pentru că cineva CREDE. Nu pentru că are argumente. Nu pentru că "rezultatili științificii" (sic!) demonstrează X sau Y. Nu pentru că mama sau tata îi spune copilului X sau Y. Nu pentru că emisferea dreaptă nu știu ce spune, aia stângă zicând pe invers, iar creierul debosulat alege și el ceva pe-acolo. NU. Dacă ar fi ceva din toate astea, i-ar spune oricum altcumva... dar nu CREDINȚĂ. Argumentință, matrixință, științifință sau raționalință.

Deci, despre ce să vorbim, când nu e nimic de vorbit?!  :roll:

Știu că unii e mai proști ca alții (sic!), că nu valorizează așa cum merită Rațiunea, valorili și dorința de afirmare/evadare/upgradare a omului... dar asta e! Așa stau lucrurile și nu altfel. Ăia au Credință. Atâta tot. Că pentru alții, chestiunea asta e câh... nu-i bai! Ăștia cu Credința ( a se citi musai Ortodoxie, pentru că alilalte e bune :P  :lol: :-D - adică retrograzii, habotnicii, bigoții care ne trage în jos și nu ne lasă să ne dezvoltăm/modernizăm/evadăm/upgradăm - nu au nevoie de nimic altceva în afara Credinței lor. Ălorlalți - oricâte ar afla, li s-ar demonstra sau ar înțelege (  :-P ), tot nu le va fi suficient niciodată. Ei tre' să se upgradeze mereu și/sau să evadeze din Matrix (sic!). După ce au evadat sau aflat, observă că golul nu s-a umplut deloc. Din contra. S-a uscat și mai tare... Și-atunci dăi și luptă... cu alte evadări și upgradări și mai ales cu agresarea pasiv-agresivă a celor care n-au astfel de nevoi existențiale :P . Adică a ălora care cred...  Și dăi și luptă, până s-or învăța minte și habotnicii ăștia... 8-) :lol: :-D

Deci despre ce să vorbim?  :|  :fullmoon:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

abyss

#4597
Citat din: fiulploii din  19 Mai 2016, 10:59:05

  Multumesc in mod sincer colegului domn @Grifon care cu voie sau fără de voie ne-a arătat nouă tuturor că din cand in cand e bine sa ne exprimam liber si neîngrăditi sentimentele rămânând totuși in țarc chiar daca intr-o anexa mai-mare a lui.
.......................
 
  Mai are cineva curaj sa se exprime ?  :lol: :lol:
 
 

Mutat la chat din motive de regulament.
Acesta e un topic mai permisiv chiar si decat "comentarii libere" (permite chiar si comentarii scurte tip chat  :wink: ) . Dar nu abuzati prea tare...

fiulploii

#4598
Citat din: abyss din  19 Mai 2016, 15:55:51
Mutat la chat din motive de regulament.
Acesta e un topic mai permisiv chiar si decat "comentarii libere" (permite chiar si comentarii scurte tip chat  :wink: ) . Dar nu abuzati prea tare...

Multumesc, intr-adevar am fost luat de val  :lol:

Pe de alta parte, a imparti lumea si adevarurile in crestine si pagane, capitaliste si marxiste de exemplu, consider ca este neproductiv . In Romania ajunge valul mai tarziu dar prin occident este deja un tip de marxism agresiv si mai multe nu spun, informatii pe tema asta sunt destule in main-stream.

In Romania, spunea cineva acum cativa ani, nu spui cine  :wink:, zicea asa:
Citat
Foarte posibil. Bucureştiul pare a fi un astfel de loc.
După cum spuneam este posibil să fie doar o impresie de-a mea...  :mrgreen:

Totuşi îmi este imposibil să ignor faptul că - de exemplu - în Germania, mediul ambiant este total diferit. Şi mă refer aici la o anumită "energie" mult mai plăcută decât cea din România. Procentul oamenilor stresaţi şi care îşi manifestă agresiv această stare de stress este mult mai mic în ţări ca Elveţia şi Germania, faţă de România şi Grecia (zona Atenei doar!... pentru că în insule sau în Salonic acest lucru nu l-am resimţit). Pe de altă parte, doar dacă deschidem televizorul şi urmărim ştirile, putem avea impresia că în România toate lucrurile negative sunt hiperbolizate, cu toate că principalii indicatori sociali negativi precum rata infracţionalităţii, sunt chiar mai mici decât în alte ţări europene. Deci este în mod clar de o "senzaţie". De parcă ceva sau cineva vrea cu tot dinadinsul să ne facă să credem că trăim într-un iad (cu toate că nu e chair aşa).

Trăitul în România timp îndelungat - fără ieşiri în alte zone "mai puţin poluate" - crează o adaptare ciudată la acest mediu, oamenii nemai distingând agresiunea, dar transformându-se în mod negativ. Pur şi simplu se obişnuiesc cu "răul", devenind la rândul lor "răi" ca formă de adaptare. Este vizibil cu ochiul liber că la noi coeziunea socială a ajuns la cote alarmante. Fiecare pentru mămăliga lui... chiar dacă în acest fel ne facem rău unul altuia. Regulile războiului ale lui Sun Tzi, chiar spun că înainte de declanşarea efectivă a ostilităţilor, este nevoie ca spiritul de solidaritate al inamicilor să fie măcinat bine. Cei care aveţi o vârstă peste 35-40 de ani poate vă mai amintiţi că pe vremea împuşcatului, lucrurile stăteau un pic altfel. Exista o mică complicitate a oamenilor obişnuiţi împotriva unui sistem nedrept. Se spuneau bancuri în şoaptă, peste tot comerţul cu produse mai bune sau rare se făcea "pe sub mână", fiecare individ creându-şi o adevărată reţea de "complici" de care se folosea şi pe care îi ajuta a rândul său. Toate astea inconştient conduceau la o mai mare coeziune socială. Astăzi, acest lucru nu numai că s-a pierdut - în mod natural prin schimbarea regulilor societăţii în care trăim - dar parcă societatea este din ce în ce mai atomizată. Nimeni nu mai are încredere în nimeni, orice încercare de coagulare a unor acţiuni comune este rapid înăbuşită şi preluată de "şmecheri" în interes personal şi aşa mai departe.

Dar totuşi să revenim la aspectul efectiv al agresiunii. Cred că am putea pur şi simplu să încercăm să o măsurăm şi să vedem dacă ea există sau ba. Nu are rost să numărăm procentul ştirilor pozitive vs. cele negative la TV, ci am putea să găsim alţi factori observabili. Credeţi că e posibil acest lucru? Cum am putea în mod ştiinţific să determinăm dacă România este sau nu supusă în mod voit unei agresiuni de tip psihologic / psihotronic? Cobaii suntem noi, iar dacă asupra noastră are loc o astfel de încercare de influenţare, atunci în mod evident există şi nişte efecte. Nu?  :?

  Sa incercam sa fim mai ingaduitori si mai permisivi cu ceilalti iar asta imi suna inclusiv mie.
O zi faina !

Tamerlan

O tempora!...  :mrgreen:  :roll:

P.S.: Mersi de sfat (dat cu mantinela așa... nu direct!  :wink:), colega @fiulploii. O să încerc să mai "ies"...  :| Să mai aerisesc neuronu'...
Când îmi aduc aminte cum era atunci și cum este acum... devin și mai convins că dau ăștia cu bombardeaua psihotronică asupra noastră în București.  :evil:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Aliosa

Citat din: SLEAH19 din  18 Mai 2016, 23:39:58
De ce fac tinerii săli pline la omul ăsta?
https://www.youtube.com/watch?v=u3JZGMxugJI
Pentru ca au nevoie de indrumare , din lipsa de incredere in sine sau mai bine zis in Dumnezeu .

SLEAH19

Tinerii ăştia sunt studenţi, adică au creier la purtător, ei fac săli arhipline pentru că aşa vor ei şi pentru că doresc ceva, ceva spiritual probabil  aşa cum  cum prin analogie părinţii lor făceau săli pline  la ,,Cenaclul Flacăra,,din dorinţa trăirii unei clipe de libertate! 

  Şi în plus fenomenul se întâmplă în perioada în care toată media mainstream e setată împotriva Credinţei! La greu! Citeam deunăzi o ştire despre faptul că o Universitate a Religiilor din SUA a scos din programă religia Creştină !

În furia lui, satan  care are timpul limitat se grăbeşte să-l scoată pe Creator de peste tot.

  Maestre frate Xanadron, de ce tinerii care merg în astfel de săli sunt spălaţi pe creier şi  buni de sacrificat iar cei care merg în cluburi şi săli de păcănele sunt ok. Totuşi lucrurile care se discută şi activităţille care se fac în ATOR şi ASCOR sunt în regulă,  mult peste educţia pe care majoritatea o primesc acasă , probabil o încercare a bisericii de schimbare a comunicării rămasă la nivel medieval,  eu m-am născut într-un sat mic şi uitat de lume, întro zi i-am văzut pe copii din ziua de azi din satul meu stând pe iarbă într-o tabără ATOR tocmai  la Piatra Neamţ şi preţ de trei ore au discutat cu Dan Puric! În copilăria mea stăteam pe şanţ cu cei de vârsta mea ascultând poveşti obosite de la cei mari, cele mai captivante fiind ale bătrânilor care au făcut războiul.
Mi-ar fi plăcut să am şansa lor.

  Tinerii care au participat cândva de bună voie la cursuri de spiritualitate orientală trăită de la distanţă, prin munţi la Pârâul Rece sau Izvorul Mureşului fiind discipolii unui profesor îndoielnic,  s-ar înscrie şi ei într-un fel de turmă docilizată maestre, sau e normal ca ei să jaloneze discuţiile ca deţinători ai adevărului?

  Să ridice mâna userii Rufon care au fost acolo, hai că sunteţi vreo doi care vă pasaţi şi vă ridicaţi la fileu pe subiecte! ( şi cu ocazia asta oi trezi vreun monstru amorţit)


O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

#4602
Pe f. scurt, frate SLEAH, ca trebuie sa ajung la impartasanie: :-D

Unu: parerea mea e ca procentul actual de atei "veritabili" e f.f. mic in continuare - pe vremurile "mele" fiind doar fals umflat in marasmul unei duplicitati la fel de perverse de-atunci ca acum, doar ca altfel distribuite de la aceleasi centre de putere planetara care ne pune sa jucam cind kazacioc, cind hillbilly. Dupa cum li se ordona si lor De-Mai-Sus, evident (sau de-mai-jos dupa unii, :evil:). N-are rost sa mai repet parerea mea - ca ambele polaritati doar aparent extrem-antagoniste sint... tot un drac.

Doi: nu cred deloc ca se lupta impotriva Credintei, ci doar impotriva hachitzelor mult prea lumesti ale unor vremelnici regizori ai circului (necesar in principiu, dar nu in forma actuala - parerea mea iar blasfemica) numita Biserica.

Trei: nu m-am "spiralat" vreodata :lol: nici macar in gluma, da' oricum n-ar conta asta in economia discutiei, fie si doar fiindca ar fi circumscrisa lu' je-eu-mie-ma = ego-ului unei particule browniene insignifiante.

Patru: [cu aceeasi smerenie... deloc decelabila totusi :-D] cred ca p-un forum ca "al nostru" nu-i cazul coborarii nivelului discutiilor, fie si pe teme religio- , SUB palierul decelarii mega-lanturilor cauzale care ne definesc in definitiv traiectoria "in ambalaj fizic".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Cristian 1

Ghici...

Tamerlan

#4604
După ziua de ieri, ceva îmi dădea cu virgulă și nu înțelegeam ce anume.  :? Am lăsat să treacă noaptea și am recitit mica polemică legată de credință/necredință întinsă (ca pecinginea  :lol:) pe mai multe topicuri... Răspund aici, ca nu cumva să mă ia valul și să fac vreo boacănă, încălcând regulile casei.  :roll:

La recitire, un mesaj - cel al colegului @Ganditorul - mi-a atras atenția în mod deosebit. Iată-l:

Citat din: Ganditorul din  19 Mai 2016, 08:01:23
TVM a emis o teorie care "ieri" a fost novatoare, "azi" e contestata, iar "maine" va fi inlocuita cu ceva mai bun. Asa au fost toate ideile si teoriile pionierilor de la limita cunoasterii.
Dar de aici pana la a limita cunoasterea, pana la a limita "divinul" doar la crestinism si a acuza pe oricine nu alege aceasta cale ( pt ca dogma crestina e doar O CALE din multe altele pe drumul spre cunoastere ) de vina de a "nu crede in Dumnezeu" ...e cale lunga (si e forma preferata de manipulare prin care "liber cugetatorii" sunt acuzati de "lipsa de Dumnezeu").
Din pacate @Grifon aici suntem pe pozitii diametral opuse - nu oricine nu recunoaste divinitatea in varianta crestina e lipsit de credinta. Mai sunt multe, multe alte cai de cunoastere, iar intre "orizontul" (ingust) crestin si imensitatea Universului sunt infinite posibilitati de interpretare a Divinitatii. Nu in secolul asta, poate nici in mileniul asta nu o sa ne apropiem macar de interpretarea corecta a realitatii infinite a Universului. Vom incerca sa intelegem ...dar mereu va mai ramane ceva de neinteles.

Dar sa acuzi de "necredinta", sa spui ca "ti-e mila" de cineva care nu vede imensitatea infinita a Universului prin pildele cu asini, schingiuiri si peshte e ca si cum "ti-ar fi mila" de unul care scruteaza orizontul din avion... in timp ce tu privesti orizontul dintr-o barca cu vasle. Parerea mea.

Ca să lămurim dilema, o să încerc să spun ce am înțeles din el eu și rog a fi corectat, dacă am înțeles greșit. V-am mai spus și cu altă ocazie că experiența m-a învățat că atunci când chestiunile în discuțiile în cadrul unei dezbateri/polemici sunt ÎNȚELESE ÎN MOD UNITAR (la fel) de toți participanții la discuții... pur și simplu acestea încetează, pentru că dispare obiectul muncii... dispare motivul neînțelegerii... care de cele mai multe ori este ÎNȚELEGEREA DIFERITĂ A ACELEIAȘI NOȚIUNI. Această înțelegere diferită reprezintă practic suma paradigmelor noastre, a hărților noastre mentale, a scurtăturilor pe care le-am învățat încă din copilărie, a cărților pe care le-am citit, și așa mai departe. Reprezintă înțelepciunea sau înșelarile pe care le-am preluat de al cei cu care am vorbit sau cărora le-am citit scrierile. Reprezintă suma experiențelor noastre personale, a luptelor pe care le-am dat, a eșecurilor noastre și a grațiilor divine pe care le-am primit mai des sau mai rar. Nu o să mă aplec mai mult decât este cazul asupra motivelor are generează această înțelegere diferită a unor noțiuni. Cred că este clar pentru toată lumea, că deși vorbim despre o noțiune A, definiția acestei noțiuni A este diferită în mintea fiecăruia. Nu trebuie să ne mire deci, că astfel apar neînțelegerile, atunci când discutăm. Într-un fel înțelege noțiunea de Transilvania, un ungur și altfel un român. Într-un fel era înțeleasă democrația (populară) în epoca socialismului la noi și altfel democrația occidentală. Într-un fel vede 100 de euro Warren Buffet și în alt fel, o mamă singură care crește doi copii ce a primit aceeași 100 de euro prin Western Union de la tatăl copiilor aflat la muncă în Spania. Într-un fel apare Dumnezeu unui țăran simplu, crescut într-o manieră tradiționalistă și altfel unuia ce nu i s-a vorbit nicicând de așa ceva. Într-un fel este văzută și definită familia în societățile tradiționale (știu... știu... :-( alea înapoiate, lipsite de modernitate și nedornice de progres... :P ) și altfel în cele occidentale... Și aș putea s-o țin așa până mâine dimineață...

Exact așa este și cazul cu noțiunea de Credință. După cum v-am spus îmi dădea cu virgulă ceva după polemicile de ieri și nu știam ce. Mesajul citat mai sus, al colegului @Ganditorul a scos la lumină motivul (adevăratul motiv), pentru că pur și simplu el practic, în finalul acestui mesaj, s-a arătat oripilat de faptul că:

Citat
Dar sa acuzi de "necredinta", sa spui ca "ti-e mila" de cineva care nu vede imensitatea infinita a Universului prin pildele cu asini, schingiuiri si peshte e ca si cum "ti-ar fi mila" de unul care scruteaza orizontul din avion... in timp ce tu privesti orizontul dintr-o barca cu vasle.

Las la o parte, balastul paradigmatic personal inerent care face ca domnia sa să ia la mișto și să trivializeze credințele altora (bune... rele... așa cum sunt ele) și mă concentrez pe esența mesajului. Practic colegul @Ganditorul a tras un semnal de alarmă că noțiunea de Credință nu reprezintă apanajul exclusiv al Creștinismului. Chiar dacă domnia sa  nu crede în pildele cu asini, schingiuiri si peshte, asta nu înseamnă că nu crede deloc. Din contra. Și el crede! Paradigma sa personală îi spune că poți să crezi și în extraterștrii și recolte de CS-uri și în little greys combinați cu șerpilieni shape-shifters sub comanda unor alfa-centaurieni de 4 metri, blonzi cu ochii violeti creati de niște Antici fără formă, dar plini de substanță, care vin pe-aici din 3600 în 3600 de ani, călare pe Nibiru (sic!) . Și asta tot Credință e, bă creștinule care ești tu prost (n.a. Adică eu!) și crezi în pilde cu asini și talanți îngropați. [BTW: Vedeți ce simplu este  să te iei de forma fără fond și să-ți bați joc de credințele altora?  :? 8-)]
Ceea ce este însă interesant este altceva. Sper că ne-am lămurit cum și de ce unii văd lucrurile într-un fel, iar alții în alt fel. Nu au citit aceleași cărți, nu au discutat cu aceeași oameni, nu au fost influențați în același fel de aceleași lucruri, nu au primit grația divină în aceeași măsură sau visul ET transmis din vreun divais de pe vreo navă și așa mai departe. Nu despre asta discut. Lucrurile îmi sunt clare în această direcție. Dar ce nu este însă, așa de clar... este faptul că, domnia sa pur și simplu se simte jignit, dacă cineva este acuzat de "necredință", dacă nu crede creștinește. Deci, cu alte cuvinte... Credința este bună, doar creștismul fiind caca (bine... nu a zis chiar caca  :lol:, dar ceva mic și insignifiant acolo tot este... că doar e o diferență între a privi nemărginirea orizontului din avion așa cum o fac ceilalți care cred :wink: și altfel se vede același orizont dintr-o barcă cu vâsle, așa cum îl văd creștinii ăștia retrograzi  :roll:). Respect opinia domniei sale legată de scala de valori aplicată. Nu am nici o problemă cu asta. Ce nu-mi dă pace este însă nevoia domniei sale de Credință. În altceva, desigur... dar TOT CREDINȚĂ. De ce oare? Asta nu-mi dă deloc pace.



Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)