Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mm

#4140
  Foarte incitante sunt mesajele tale despre timp, @fiulploii, ceea ce ma face sa intru si eu in dialog pe tema timpului (pierdut). Din motive obiective nu am avut timpul si priceperea necesare studierii amanuntite a subiectului astfel incat ma voi limita in continuare la expunerea doar a catorva idei bazate pe asocieri pe care le pot face in contul putinelor date stiintifice (si de incredere) cunoscute de mine (in domeniul fizicii).

  Liniile de timp, de care vorbesti si de care se vorbeste pe net, sunt o noutate pentru mine si nu am apucat sa verific inca documentatiile respective astfel incat deocamdata sunt in mod firesc reticent. Ideea timpului existent sub forma unei retele (la suprafata Pamantului) e destul de ciudata pentru formatia tehnica pe care o detinem noi. Totusi, cunoastem si masuram diferitele retele energetice, gen Hartman - in careuri de 2x2 m, existente pe intreaga suprafata a Pamantului, prin urmare trebuie luata foarte in serios ipoteza timpului-retea. [Daca nu vor fi fiind sinonime.]

  La cele spuse de tine pot doar sa fac o asociere intre diversele linii de timp si experimentele lui Kozyrev, in urma carora s-a dovedit ca exista o multime de emitatori si absorbanti de timp - insasi fenomenele fizice inconjuratoare. E posibil ca o linie de timp sa aiba un emitator [pe masura de mare cat si linia in sine].
  De asemenea, iau in considerare observatia lui Kozyrev - ca emisia de timp provocata de diverse fenomene banale (cum ar fi la dizolvarea cristalelor) pare sa fie o structura-retea ce se desprinde dintr-un cristal in timp ce el se dizolva pierzandu-si organizarea. Adica, timpul (emisia lui) este sinonim(a) cu o fantoma a organizarii (cristalului), "plecata la plimbare". [Sau, pe scurt, timp=organizare.] De aici, prin extensie, se poate ipotetiza ca liniile de timp pot avea o structura proprie (geometric usor imaginabila sub forma unei retele, inclusiv n-dimensionale, nu numai tridimensionala). Linii de timp diferite putand insemna si linii de timp cu "structuri" diferite, cu consecintele de rigoare.

  In continuare ma voi referi la cele doua linkuri propuse de @Xanadron si @Frostyan pentru subiectul in discutie, adica:
http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/06/17/doua-experimente-care-demonstreaza-ca-timpul-poate-merge-inapoi-si-ca-viitorul-poate-influenta-trecutul-02-15-09?ref=yfp
si
https://www.youtube.com/watch?v=2azFOX9P0fc

  Evident, ambele sunt de popularizare. In fapt, e bine sa ne imaginam si ceea ce nu exista. Ma refer la tendinta noastra, a profanilor, de considerare ca fizicienii (sau specialistii in genere) stiu ei ce spun doar ca noi nu intelegem. Partea a doua a consideratiei poate fi adevarata, in sensul ca fiecare dintre noi ne pricepem la domeniul in care lucram si nu neaparat la fizica, semantica, cuantica, etc. Dar facem o greseala mare cu prima parte a consideratiei noastre, respectiv s-ar putea ca specialistii (in speta fizicieni) sa nu stie nici ei prea bine ce fac dar simt si ei nevoia sa justifice cumva in fata societatii prozaice pe ce au cheltuit fondurile imense alocate lor de catre guvernanti.
  In articolul de agerpres.ro , daca suntem atenti, se avanseaza niste ipoteze de catre fizicienii crecetatori, si nu neaparat de catre toti fizicienii ci de cativa anume. Spre ex. Andrew Truscott, care zice ca un fenomen (cuantic) exista doar in masura in care-l masuram. Pai, daca mi-amintesc bine, la filozofia comunista am invatat despre agnosticism (imposibilitatea cunoasterii realitatii) si acest stimat fizician, australian probabil, pare sa fie unul dintre agnostici. Curentul agnostic a fost bine criticat inca din antichitate. Poate ca totusi are dreptate insa nu putem vedea decat ca el interpreteaza rezultatele unor experimente (celebra si neinteleasa inca trecere a fotonilor prin doua fante) si emite niste ipoteze dar nu cred ca si dovedeste ceea ce spune.

  Ref. la acelasi experiment simplu dar cu totul inexplicabil pentru fizicieni si fizica recunoscuta oficial, austriacul Anton Zeilinger considera ca fotonii astia nesinceri pur si simplu se deplaseaza prin alt spatiu decat cel aferent realitatii noastre si ... atunci cum ii detectam ma intreb? Poate are si el dreptate dar deocamdata si aceasta explicatie este o ipoteza si nu o dovada!
  In plus, daca studiem atent cum s-au efectuat experimentele, putem obiecta aproape la fiecare pas al lor cu diferite semne de intrebare care i-ar incurca rau de tot pe acesti (probabil) profesori universitari. E o situatie reala ca profesorii sunt specializati in teorie, deci se pricep f. bine la teorie, insa teoria cu practica nu prea "se pupa", dupa cum zic practicienii prozaici.

  De remarcat ca acelasi austriac apeleaza la explicatia viitorului care influenteaza prezentul. Inclin sa cred ca are dreptate (desi el prin aceasta afirmatie interpreteaza niste experimente,) dar din motive diferite: masuratorile aceluiasi Kozyrev care a reusit sa observe obiecte cosmice (stele, galaxii) simultan in trei ipostaze diferite: a) pozitia pe harta cerului a pozitiei trecute a obiectului cosmic, materializata de razele de lumina captate de telescop, b) pozitia prezenta a obiectului cosmic, dovedita prin calcul si confirmata de "radiatia" cu transmitere instantanee masurata de el cu aparatele inventate de el, pozitionate in focarul telescopului si c) pozitia viitoare a aceluiasi obiect cosmic, calculata dar si detectata cu aceleasi aparate!!!
  Aici ar fi de subliniat ca in calculele celor trei pozitii intervine aceeasi viteza a luminii si timpul necesar luminii sa parcurga distanta de la obiect la observator. Constanta inexplicabila, considerata o bariera de netrecut de catre Einstein (si de fizica oficiala).

  In cel de-al doile link, sunt doua ore de explicatii foarte bine documentate cu formule corecte dar care explicatii sufera de aceeasi hiba: sunt niste savanti, teoreticieni in speta, care avanseaza niste ipoteze-teorii, foarte interesante, dar si ele sunt interpretari de experimente si nu neaparat dovezi. Ma opresc aici, nu inainte insa de a sublinia ca aceste "popularizari" de ipoteze nu explica fenomenele ci doar "ne explica" ceea ce ar trebui sa credem noi. Evident, ei se bazeaza pe ideea ca noi avem incredere in savanti. Odata ce savantii respectivi sunt platiti de niste patroni, ei vor spune (din tot ceea ce afla) doar partea care "le vine bine" patronilor lor (ca altfel sunt trimisi la cules capsuni in tari exotice). Mai e si aspectul neplacut ca savantii vestici nu iau in considerare decat ce le place si in mod evident nu-i plac pe savantii estici ceea ce este o impardonabila lipsa de etica. Foarte semnificativ imi pare mie faptul ca nu-i vezi pe savantii astia, destepti fara-ndoiala, iesind in "luminile rampei" popularizatoare si sa recunoasca cum au zbarcit-o si o zbarcesc zilnic in diversele lor cercetari (care nu avanseaza deloc dupa cum noi profanii observam). Un fel de autocritica smerita.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

alx

Citat din: fiulploii din  29 Iunie 2015, 22:01:11
Iată o teorie a conspirației : cum faci ca sa reduci pana la inexistenta comentariile interesante ale unor forumiști ?
   Răspuns : ii faci sa accepte sa fie moderatori sau admini pe forum
Da macar dam like-uri !  ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

Citat din: fiulploii din  26 Iunie 2015, 21:42:20
Doar pur teoretic si cateodata si matematic .
   Linia temporala inseamna ca privesc timpul ca pe ceva continuu, curgator , ca o unda cu o anumita lungime si frecventa . Inca nu s-a descoperit nici macar matematic cea mai mica diviziune a timpului.
   Spatiul il privesc ca pe ceva omogen, izotrop si legat de timp. In spatiu pot sa merg in trei directii sau un punct e descris dupa trei axe. Cea mai mica diviziune a spatiului este spatiul Planck caruia i s-a atasat printr-un artificiu matematic timpul Planck , contrar celor scrise mai sus.

  Unii explica usor multe chestii intr-un spatiu cu 6, 7, 9 sau 11 dimensiuni - parerile nu sunt puse de acord aici insa doar din cauza aproximarilor sau neglijarilor care se fac in calcule. Noi vedem spatiul cu 3 dimensiuni fiindca celelalte sunt ''pliate'' la nivel cuantic iar receptorii cu care suntem dotati percep doar atat. Asta e varianta de corp pusa la dispozitie in zona  :lol:

  In cadrul aceleeasi linii temporale pot sa existe mai multe variante de realitate si chiar mai multe realitati care nu se pot intersecta fiindca sunt ''laterale'' in timp . Adica timpul are aceeasi frecventa si acolo insa baietii sunt un pic mai '' a-ca-na'' - asta e un regionalism  :lol:  Incearca sa gandesti totul sub forma de fractali. Cum obtii un fractal propriu? construieste-ti un cub din oglinzi, intra in el si petrece catva timp. Mareste apoi gradul de complexitate proiectand pe oglinzi diverse imagini  :evil:
   Chestia din reclama cu masina este un inceput promitator - merci @Xanadron   :-)

  Am vrut sa zic asa: simplificand extrem de mult , eu fiind pe o linie temporala nu pot ''vedea''/''stii'' ce este pe alta linie temporala decat daca intru in aceea. Singura varianta ca sa pot vedea simultan , omiprezent si omniscient pe mai multe linii temporale, pe un manunchi de asemenea linii este ca eu sa am o dimensiune temporala in plus, sa ies din toate liniile , sa fiu intr-un punct situat pe un plan perpendicular pe spatiul liniilor de timp .
  Exact cum vezi toate drumurile dintr-o zona si toate masinile de pe aceste drumuri daca esti intr-un elicopter ce zboara la inaltime prin zona.

  Toate acele linii de timp pot foarte bine fi asociate cu un camp temporal . Fiind camp imaginar totusi pentru noi , poate fi pus la treaba, adica poate fi extrasa o anumita energie din timp  :roll: Iar cum energia nu se pierde ci se transforma - cel putin asa pare a fi - ar rezulta ca energia dintr-o linie temporala este in generala constanta
  Cam atat, altcumva nu ma pricep a zice, sorry .


Am observat că de obicei excluzi din start posibilitatea de a urmări o idee pe care ti-am aratat-o. Dar fiindcă este părerea ta despre mine ca mă aflu în iluzii eronate....atunci e bine.
  Am un autoturism vechi. L-am resoftat și a sărit la 230 de cai. Cat despre boli mintale...mă abțin.
   Îmi mențin părerea. Ca sa privești liniile temporale trebuie să ieși din matricea ta de timp. O spun toate religiile și credințele religioase ori esoterice ...chiar și Toth Atlantul ori Castaneda. Dacă suntem în iluzie....atunci dincolo de ea este minunea sau nimicul...

Rămân discuțiile pe un tărâm fantezist, în care de obicei apar idei și idei. Unele Îți lărgesc orizontul în timp ce altele ti-ti-l restrâng. La fel după cum toți care construiesc bobine tesla urmăresc sa obțină descărcări electrice spectaculoase. ...deși tesla a spus clar ca acele descărcări electrice sunt semnul ca energia wireless a colapsat prin acea descărcare. Și pintre noi in viata de zi cu zi se plimba idei care îți colapseaza înțelegerea.... idei cum ar fi ca piramida e o arma sau ca energia din ea e reziduala... dar ce e acea energie? Ce este timpul? Este timpul o forma de energie și informație?

Xanadron

#4143
In dialogu' vostru m-as baga, da' ma tem ca s-o-nsera pin-oi termina . Cred c-o sa azvirl totusi un rezumat pe topicul cu evado-matrixoideala, si-acolo fiind nevoie de un gen de continua (re)calibrare a... adincimii la care vrem s-ajungem cu taisul discutiilor in tortul sub-matrixuletzelor suprapuse (ori intretzesute, succesiv-devorate etc.).

Cred deci ca iar aveti ambii dreptate - pina si tu ai, :lol: mereu nemultumitule Waffenbruder (cu postarile continind aparente limitari la analiza "securistilor" galactici au ba  :-) - paznici importanti ai primei foi din ceapa iluziilor insa... si pin'la a doua sau a noua tre's-o gaurim pe prima totusi.)
Analizele astea gradate nu cred deci sa "colapseze" vreo intzelegere, ba chiar netezesc cararile spre compunerea unei The Big Picture credibile, a carei privire "din prima" ne-ar orbi probabil (cu perspectiva unui sejur la Balaceanca). :-D

Pina si the big Gauthama-Buddha zic io c-a picat intr-o antinomie dubioasa acordind toata atentia lui finala DOAR planurilor ultime ale [non]existentzei - si parind astfel sa se elibereze (dupa JE) din... nicio parnaie a spiritelor, din moment ce a negat spre sfirsitul vietii pina si existentza Atman-ului  - v. cunoscutul lui dialog cu ascetul Vacchagotta (mai clar-simplist: n-am avea nici suflet - mai ales dupa ruperea cercului vicios al reincarnarilor - Anatta-Lakkhana Sutta.)
Si nici n-am fi de fapt creati - de unde si nexam Creator - hmmm... :roll:

In fine, teoria asta Anatta veche de 2.500 ani contrazicind "eternalistii" (sassata-vada) dar si "anihilationistii" (uccedavada) merita o revenire - nu doar fiindca-i legata SI de conceptul "timp" care, dupa nea' Buda, la fel ca si constiintza - hai sa nu-i zicem suflet, ci Corp Cauzal (deloc nemuritor dupa el), nu poate exista decit conditionat si-n paralel cu Materia.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Sunt de acord cu tine când spui ca e mult de discutat. Prin urmare da, avem cu toții dreptate... chiar și nea Buda. Dar nu sunt de acord cu bălăceeanca . Chestia ca te doboară big picture e un mit fals. Adevărul e ca acum ne ucide lipsa unui big picture.
   Traim intr-un mediu alcătuit din particule fine, mult mai mici decât. ...un atom al unei furnici care prin vortexuri alcătuiesc construcții complexe .  Viteza și modul în care se manifesta aceste particule creaza lumea noastră. Tendința acestor particule este sa creeze structuri din ce în ce mai armonice pe vibrații din ce în ce mai înalte. Toate sunt conștiente. ...in grup sau luate individual.

fiulploii

Citat din: abyss din  02 Iulie 2015, 21:02:21
Am observat că de obicei excluzi din start posibilitatea de a urmări o idee pe care ti-am aratat-o. Dar fiindcă este părerea ta despre mine ca mă aflu în iluzii eronate....atunci e bine.
  Am un autoturism vechi. L-am resoftat și a sărit la 230 de cai. Cat despre boli mintale...mă abțin.
   Îmi mențin părerea. Ca sa privești liniile temporale trebuie să ieși din matricea ta de timp. O spun toate religiile și credințele religioase ori esoterice ...chiar și Toth Atlantul ori Castaneda. Dacă suntem în iluzie....atunci dincolo de ea este minunea sau nimicul...

Rămân discuțiile pe un tărâm fantezist, în care de obicei apar idei și idei. Unele Îți lărgesc orizontul în timp ce altele ti-ti-l restrâng. La fel după cum toți care construiesc bobine tesla urmăresc sa obțină descărcări electrice spectaculoase. ...deși tesla a spus clar ca acele descărcări electrice sunt semnul ca energia wireless a colapsat prin acea descărcare. Și pintre noi in viata de zi cu zi se plimba idei care îți colapseaza înțelegerea.... idei cum ar fi ca piramida e o arma sau ca energia din ea e reziduala... dar ce e acea energie? Ce este timpul? Este timpul o forma de energie și informație?

Cred ca avem înțelegeri diferite in ceea ce privește anumite concepte : "resoftare" , "matrice " , de boli mintale nici măcar nu am pronunțat cuvintele astea in scris sau gândit, etc.

O sa revin pe subiect cand o sa scriu de pe altceva decât telefonul fiindca merge greu si enervant . Ciudat e ca numai cand scriu pe forumul acesta .

Pana atunci ți-as propune un experiment pur mental : încearcă sa descrii o lume cu 3 dimensiuni de timp si 1 dimensiune spațială .

PS. Faptul ca Atlantul si Castaneda plus religiile zic toate același lucru , nu te pune pe gânduri ? Pe mine da.
     Cat despre ne-buni pt lumea asta , ce încercam eu sa zic si ce S-a înțeles?





Arhanghelul

#4146
Zorba The Greek - Sirtaki     



_______________________________________________________________________________________________________

https://www.youtube.com/watch?v=4UV6HVMRmdk


https://www.youtube.com/watch?v=ls3gevqqqD0


https://www.youtube.com/watch?v=2D40ekqZF2Q
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

horia2008

Face rost Bula de o tigara cu marijuana. O palmeaza bine, ajunge acasa si se grabeste in balcon s-o fumeze.
Aprinde tigara, trage 2 fumuri... asteapta.. nimic:
- Ce dreq tigara e asta, nu simt nimic, am dat o groaza de bani, nu-si face efectul...Ia sa mai trag un fum....
Mai trage un fum.. nimic... mai trage unul.. nimic...
- Nu pot sa cred ce teapa am luat, nici macar tutun normal nu e in ea.. si am ramas si fara bani..
Deodata vede pe cer ceva ca o minge de foc, aparand si disparand dupa blocuri rapid. Se gandeste:
- Ce dreq acu?!! Suntem atacati? Ce-a fost asta?...
La scurt timp, apare iar mingea de foc din acelasi loc si disparand fix in acelasi loc.
- Imi joaca mintea feste.. o fi de la tigara...
Intra in casa. Acolo o vede pe maica-sa speriata si ingrijorata, care incepe sa urle:
- Unde ai fost Bula fara sa lasi o vorba, sa stim si noi, am sunat pe la prietenii tai... nimeni nu stia nimic de tine, am sunat la politie, te-am dat disparut. Spune repede!!
- Cum mama?? Am fost pe balcon si am fumat o tigara!!
- Faci misto de mine acum??!! DOUA ZILE??!!


Cristian 1



Gheorghe il intreaba pe Ion:
-Bai, Ioane, ce ai mai impuscat azi in padure?
-Pai, am impuscat 2 pliznoti.
-Ce ma? Ce sunt aia pliznoti?
-Pai cand am indreptat pusca spre ei au strigat:
-Please not! Please not!

Aseneth

Citat din: Cristian 1 din  22 Iunie 2015, 16:59:02
Doi amici se saluta pe strada:
− Ceau.
− Salut.
Se gandeste al 2-lea dintre ei si incepe sa fac un test de logica:asta mi-o zis ceau care rimeaza cu miau.Miau face pisica.Pisica bea lapte.Laptele vine de la vaca.Ma,asta m-o facut bou!!!

Bun banc, problema e ca salut rimeaza cu o jignire si mai mare....

fiulploii

  Am o minidrona pe care o tin la incarcat o ora si bateria tine 5 minute  :lol: Stie cineva vreo modalitate de a mari timpul de zbor sau vreun tip de baterie mai performant unde se poate gasi?
  Multumesc anticipat.

Arhanghelul

Modelul sau o poza ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

fiulploii


jean

 :lol: Cred ca, colegul nostru s-a referit la modelul bateriei, acumulatorului. Importante sunt si dimensiunile.
Adevarul este dincolo de noi

abyss

Citat din: fiulploii din  25 Iulie 2015, 19:46:25
  Am o minidrona pe care o tin la incarcat o ora si bateria tine 5 minute  :lol: Stie cineva vreo modalitate de a mari timpul de zbor sau vreun tip de baterie mai performant unde se poate gasi?
  Multumesc anticipat.
Ca sursa poți teoretic folosi un sistem miniaturizat kapagen . Acumulatorul îl lași pentru a porni instalația. Împământarea va fi un circuit ... acordezi bobinele folosind formula lui tesla special creată pentru așa ceva în care intra și viteza luminii....restul Roaga-l pe colegul mm sa iti explice. Ca el poate... sper. Dar Roaga-l frumos și cu blândețe.