Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 40 Vizitatori vizualizează acest subiect.

horia2008

Citat din: horia2008 din  04 Septembrie 2013, 16:55:16
...acum, si cel mai competent

http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-15510326-andrei-zaharescu-fost-numit-membru-consiliul-administratie-gaz-distributie.htm

am intrat in articol doar sa vad despre care Zaharescu este vorba, sperand ca nu e vorba despre dl. Andrei Zaharescu - Berecleanu.... dar nu, el este :-o
NOU
nu ca-i port eu de grija, sau n-are cine sa-i poarte, dar totusi....  :-o :-o
Acum dl. Zaharescu (fost :evil:) Berecleanu (se pare ca si-a intrerupt vacanta :roll: din postul de purtator de vorbe) este noul consul general al Romaniei la Cape Town - Africa de Sud.  :-o :-o :-o
Ghici cine/ce la recomandat: V.V.Ponta :-D
Acuma, fie vorba, eu zic totusi ca pana si actorul Duda are o prestatie mai buna decat actorul Zaharescu... :fullmoon:
La mai mare taică, că se poate... :mrgreen:

padme

Îmi poate spune şi mie cineva ce tip de avioane americane survolau teritoriul ro în WW2, cu două fuselaje sau două cozi (e posibil să fi spus ceva aiurea, dar înţelegeţi voi) dacă nu cer prea mult şi dacă aveţi cunoştinţă de asemenea avioane care se pilotau pe burtă?! Am căutat pe G în lung şi-n lat, poate nu pun eu întrebarea care trebuie. Mersi!

AdarM

Citat din: padme din  22 Octombrie 2013, 10:58:05
Îmi poate spune şi mie cineva ce tip de avioane americane survolau teritoriul ro în WW2, cu două fuselaje sau două cozi (e posibil să fi spus ceva aiurea, dar înţelegeţi voi)
P-38 Lightning
"Pe burta" nu stiu sa se fi pilotat vreunul, in schimb era pozitia mitraliorului in turela avioanelor de bombardament Boston, pare-mi-se.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

padme

Mersi pentru răspunsul rapid. Pe Wikipedia la lista avioanelor nu e!? La faza cu pilotatul pe burtă mă tot întreb şi eu despre ce e vorba, astea sunt amintirile unui copil de 10-11 ani care s-a urcat într-un asemenea avion la vremea respectivă... Poate să fi văzut locul mitraliorului, pt că pilotul se pare era singur.

Arhanghelul

Îmi poate spune şi mie cineva ce tip de avioane americane survolau teritoriul ro în WW2, cu două fuselaje sau două cozi (e posibil să fi spus ceva aiurea, dar înţelegeţi voi) dacă nu cer prea mult şi dacă aveţi cunoştinţă de asemenea avioane care se pilotau pe burtă?! Am căutat pe G în lung şi-n lat, poate nu pun eu întrebarea care trebuie. Mersi!
... He-111 - H ...

http://translate.google.ro/translate?sl=en&tl=ro&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Heinkel_He_111

Îmi poate spune şi mie cineva ce tip de avioane americane survolau teritoriul ro în WW2, cu două fuselaje sau două cozi (e posibil să fi spus ceva aiurea, dar înţelegeţi voi)
...  He 111Z Zwilling ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Heinkel_He_111

Resurse:
http://sbiii.com/aviatn-5.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

AdarM

He-111 este un bombardier german, omul intrebase de aparate yankee.
Padme: gasesti absolut toate informatiile despre P-38 Lightning folosind Google search, inclusiv pe Wikipedia.
Despre pozitia "culcat" in turela de bot a bombardierului Boston imi amintesc ca am citit intr-un "Magazin Istoric" de la sfarsitul anilor '70. Nu era cea trecuta in manual, insa mitraliorii o preferau, data fiind modalitatea de acces.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

padme

Citat din: AdarM din  22 Octombrie 2013, 12:34:14
omul intrebase de aparate yankee.

Oama

Mersi AdarM. Pe Wiki am găsit când am căutat după P-38, voiam să spun că tot pe Wiki este o listă a avioanelor participante la război şi acesta nu apare! - acolo am căutat prima dată.

Aici e complicat fiind vorba de amintiri, nu ştii ce a văzut un copil deşi respectiva persoană este ferm convinsă că s-a urcat într-un avion american cu două fuselaje, care se pilota pe burtă de un singur pilot - care a şi sărit din el (a fost flancat şi adus/forţat să aterizeze/ la sol de două avioane de vânătoare româneşti) dându-i foc! (o manevră probabil de protejare a tehnologiei)

Mulţumesc şi ţie Arhanghelul.

AdarM

Clar, e vorba de P-38 Lightning.
In momentul catapultarii, cupola e smulsa, iar dupa ce a ars in botul avionului raman spatiile tunului si mitralierelor, ceea ce poate induce, unui copil, senzatia ca reprezinta aria de vizibilitate a pilotului si cum acolo nu poti intra decat pe burta...

panta_rh_ei

LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

....Doamna profesoara!, am o intrebare, striga un elev curios...
   "Spune", se auzi glasul profesoarei :
  "Cat timp au stat Adam si Eva in rai"?,
   "Pana toamna", raspunse profresoara.
   "De ce"?, intreba tinerelul mirat.
   "Atunci s-au copt merele".

Un tanar preot trebuia sa tina prima lui slujba, drept pentru care era extrem de emotionat, chiar simtea panica.
Atunci  superiorul lui, Episcopul, vazandu-l atat de stresat, l-a sfatuit ca inainte sa se urce in amvon pentru predica, sa puna un paharel de vodca in paharul cu apa, ca sa se relaxeze si sa aiba curaj. Preotului i-a mers nemaipomenit in prima lui slujba, dar cind a ajuns acasa a gasit pe masa o mica scrisoare din partea Episcopului in care zicea:

"Draga Parinte, Fiule,
Ma bucur foarte mult ca ti-a mers atit de bine in prima ta slujba si ca ai tinut cont de sfatul pe care ti l-am dat, dar trebuie sa-ti fac anumite observatii:
1. Din acel pahar cu apa trebuie sa iei mici sorbituri nu sa-l dai pe gat dintr-o data.
2. In acel pahar cu apa nu se pune nici gheata, nici felii de lamaie. In plus, eu ti-am spus sa pui putina vodca in paharul cu apa, nu invers...
3. Nu se foloseste Biblia ca suport pentru pahar.
4. Nu poti sa te stergi la gura cu sutana.
5. Poruncile lui Dumnezeu sunt 10 nu 12.
6. Iar apostolii sunt 12 nu 10.
7. Cand vorbesti despre cruce nu poti sa spui ca e acel T mare de deasupra altarului.
8. Cand vorbesti despre Isus si apostoli, nu poti spune ca e "Fiul si banda lui".
9. David l-a invins pe Goliat cu o prastie si o piatra, nu poti sa spui ca "i-a zburat curul cu dinamita"...
10. Cand vorbesti despre Iuda, nu poti sa-l numesti "bulangiu".
11. Tatal, Fiul si Sfantul Duh nu sunt Batranul, Juniorul si Stafia...
12. Nu e frumos sa-l numesti pe Papa - "Nasul".
13. Faraonul i-a trimis pe evrei in pribegie, nu in p...a ma-sii.
14. Eva i-a dat lui Adam un mar, nu i-a cedat...
15. Magdalena a fost o pacatoasa nu o curva.
16. Initiativa de a invita publicul sa aplaude a fost buna, dar a fost exagerat sa-l inviti sa danseze Macarena, sa faca trenuletul si sa o inviti pe Sora Daniela sa faca striptease.
17. Apa sfintita se foloseste pentru a binecuvinta, nu pt. a-ti racori ceafa.
18. "Casuta" aia este confesionalul, nu toaleta.
19. Pasticul se distribuie crestinilor fara Nutella.
20. Cel de pe cruce era Iisus Cristos si nu Che Guevarra.
21. Pacatosii, cand mor, se duc in Infern, nu in aia ma-sii.
22. Vezi sa ai mereu chilotii pe tine si, cind e cald, evita sa-ti faci aer cu sutana.
23. Iti amintesc ca slujba trebuie sa dureze circa 1 ora si nu doua reprize de 45 de minute fiecare, iar cel care era asezat langa tine si pe care l-ai numit "travestit cu fusta rosie" eram eu...
In rest a fost bine".

panta_rh_ei

CitatSlaba stategia astora de la pro-Rosia Montana. Parerea mea.
S-ar putea să fie o sabie cu mai mult de două tăișuri. Acțiunile la vedere pro sau contra - și plecăm de la presupunerea că nu sunt sforărite, sau nu într-un procent foarte mare – ar putea fi spectacolul lăsat să evolueze pe scena în spatele căreia se face altă urzeală, pentru că, zice un nene - și s-ar putea să aibă dreptate – ,,Oricum, astia nu sunt periculosi, fiindca latra prea mult! Periculosi sunt aia care tac si fac in spatele astora!" .

Despre conducerea țării și schimbarea ei...mă abțin. Deciziile  astea se cam iau în alte părți și sunt puse în practică în state mai puternice decât Ro.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

horia2008

Citat din: terraflorin din  23 Octombrie 2013, 19:54:33
Nu eu vin doar cu benzina... puţină benzină!  :-D Cine se uită la TV ştie despre ce e vorba! :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Alfers - Gratarul
da' astia nu-s de-ai nostri  :lol: :lol: :lol:

fiulploii

Niste vizitatori se opresc dezorientati in fata unei picturi ciudate.
Aceasta prezenta nudurile explicite a trei barbati de culoare. Sa spunem ca nudurile erau FOARTE explicite, si ca barbatii erau negri cu totul, in afara de unul, cel din centrul picturii, care avea penisul roz. Stau, se gandesc, ce naiba inseamna pictura, de ce are individul penisul roz.
Vine ghidul muzeului si le explica timp de o juma' de ora ca lucrarea face trimitere catre nominalism, iar penisul roz din aceasta lucrare, este simbolul dualitatii.
Duala este si interpretarea pe care o dam picturii: pe de o parte, penisul roz semnifica emascularea Afro-americanilor intr-o lume predominant alba si, pe de alta parte, reprezinta opresiunea fata de homosexuali in societate.
   Pleca ghidul si se apropie un moshulica de grupul nostru de vizitatori.
- Vreti sa va spun ce-nseamna cu adevarat tabloul nr 1?
− Ce te face sa crezi ca ai priceput mai bine ca ghidul?
− Pai eu l-am pictat! Astia nu sunt negri, sunt mineri din Valea Jiului, iar ala din centru a fost la pranz pe-acasa.

fiulploii

Un citat pentru inceput in engleza ca sa vada UE ce culti este pe acilia   :lol:
The catharsis theory originated with Aristotle and his play Poetics. Aristotle believed that when people viewed tragedy in plays, it gave them an emotional release. Any negative feelings that they may feel such as fear or anger, were purged when they view characters in tragic events. This theory has been carried over into modern day mass media. It is used to justify the increase in the amount of violence we see in the media.

Apoi un link in romana cu citate din el:
http://jurnalparanormal.ro/content/se-inverseaz%C4%83-c%C3%A2mpul-magnetic-al-soarelui-fenomenul-va-fi-resim%C8%9Bit-de-%C3%AEntregul-sistem-solar

De astă dată, inversarea magnetismului solar are loc în circumstanțe diferite. Sistemul nostru solar a trecut pe data de 21 decembrie 2012, prin centrul galaxiei Calea Lactee. Wow- engleza; Uau - romana ;
Potrivit descoperirilor ştiiţifice recente, nucleul galaxiei este o gigantică gaură neagră, cu masa echivalentă cu 4.000.000 de sori, având efecte devastatoare asupra asupra corpurilor cosmice din jur.
Pentru sistemul nostru solar,fenomenul se repetă la fiecare 26.000 de ani. adica trecerea prin centrul galaxiei deci prin centrul nucleului deci prin centrul gaurii negre?  OMG.  :-o

Potrivit experților NASA, imensa furtună solară din următoare luni va avea consecințe dramatice pentru omenire. Terra va fi lovită de radiații solare nocive, fără precedent în istoria scrisă a omenirii. Furtunile solare vor  afecta rețele de telecomunicații, rețele electrice, aparatele de zbor, etc., cu pagube de sute de miliarde dolari. Specialiștii NASA avertizează că dacă nu vor fi luate măsuri de precauție corespunzătore, sănătatea populației umane, inclusiv sănătatea psihică, ar putea fi grav afectate.

Eu la scoala am invatat ca sistemul nostru solar este aproape de capatul unui brat al galaxiei Calea Lactee, galaxie spiralata .
De pe wikipedia - o sursa doar orientativa si nu absoluta - avem :
sistemul nostru solar este situat la 20 ani-lumină deasupra planului ecuatorial de simetrie, și la 28.000 ani-lumină de centrul galactic.
  Galaxia noastră are 4 componente principale: nucleul, discul cu spirale, haloul și roiurile globulare. S-ar putea să existe și un halou exterior, coroana galactică. Discul se rotește, dar nucleul central nu

Sistemul solar este situat într-unul dintre brațele exterioare ale galaxiei Calea Lactee (mai precis în Brațul Orion), galaxie care are cca. 200 de miliarde de stele.

La 26.000 ani se petrece fenomenul numit precesia echinoctiilor. Bineinteles, nu stim daca e lege dar stim precis ca a fost macar o data in istorie .
http://ro.wikipedia.org/wiki/Precesia_echinoc%C8%9Biilor

Nu tu link catre site-ul nasa unde sa vedem scrisa expertilor pomenita in articol, nimic.
  Ori nenea asta de a scris articolul este in clasa a 10-a si nu are note prea bune indiferent de varsta ori, cineva incurca etichetele si in loc de zacusca a iesit ... altceva.
  Sau si mai aproape de realitate , logica mea e de doi bani gauriti , ce am invatat la scoala este fals si eu sunt nepriceput.

Oricum o dau, tot iese in evidenta maiestria bombastico-jurnalistica incadrata in trendul premonitiilor previzionate catastrofic ceea ce duce la catharsis. E de bine zic eu, asa vom trece in grup compact in urmatoarea dimensiune.  8-)
  Parerea mea .... aiurea.

Acuma pe bune , ce a vrut sa zica in articol? Incep sa imi schimb parerea despre mentinerea anumitor capacitati la o anumita varsta.

fiulploii

@tractorbeam
  Ce parere ai de ghe-o? merita sa-l ai pe langa casa?  :lol:
http://ghe-o.bgsmotorsport.ro/