Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 27 Vizitatori vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

mm

#3211
  Iata cum arata analiza mastii lui Tutankhamon, facuta de japonezi:


Received: 30 January 2007

This is a preliminary report for "the joint investigation between Japan and Egypt on Tutankhamun's golden mask". This experiment was performed in the Egyptian Museum in Cairo using an XRDF (X-Ray Diffractometer equipped with x-ray Fluorescence spectrometer) setup invented by one of the authors (M. U.) and improved here. A diffraction pattern and a fluorescence spectrum can be obtained by the XRDF setup in the air from one and the same small area (1–2 mm in diameter) on a specimen.

The face and neck, and the other parts of the Tutankhamun's golden mask were composed of 23.2–23.5 K matrix covered with an 18 K Au-Ag-Cu thin layer, whitish gold in color, and with a 22.5 K Au-Ag-Cu thin layer, gold in color, respectively.

A dark blue material used for the nemes (headdress) was characterized with a new kind of glass paste which includ main components of Amarna blue and Egyptian blue, and is named here as Tutankhamun blue. A grayish blue material used for a false beard had a similar chemical composition to the dark blue one. Pectoral red and green beads were made of carnelian and amazonite, respectively.

Read More: http://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/S0129083507001113?journalCode=ijpixe

  In traducere aproximativa: "Fata si gatul, si alte parti ale mastii de aur al lui Tutankhamon sunt (au fost) compuse dintr-o matrice de 23,2-23,5 K  acoperita cu un strat subtire (de aliaj) Au-Ag-Cu de 18 K, culoarea aurului albicios, si cu un strat subtire de (aliaj) Au-Ag-Cu de 22,5 K, de culoare aurie, respectiv."

  Pe baza acestei analize (banuiesc ca s-au mai facut si altele, pana-n 2007) discutiile despre, pentru si contra, provenienta aurului pot sa inceapa. Specialistii probabil vor explica de ce sunt trei straturi (sau poate doua feluri de straturi duble, nu mi-e clara exprimarea). Intrucat nu sunt de specialitate, ma rezum sa spun ca 18 k poate corespunde si aurului obtinut (direct) din filoane. 23,5 K inseamna aur fin, aur pur si nu stiu cum l-au obtinut cu tehnologia epocii.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

AdarM

#3212
Citat din: mm din  19 Octombrie 2013, 16:26:32
  Intrucat nu sunt de specialitate, ma rezum sa spun ca 18 k poate corespunde si aurului obtinut (direct) din filoane. 23,5 K inseamna aur fin, aur pur si nu stiu cum l-au obtinut cu tehnologia epocii.
Pai daca "nu esti de specialitate", de ce te lansezi in supozitii?!...
Bratarile dacice, cerificate de specialisti (nu urechisti!) ca fiind facute din aur aluvionar, variaza in puritatea metalului intre 17kt si  22kt, respectiv 810/000 si 929/000. Spre comparatie, monezile austriece Frantz Josef au o puritate de 986/000, ceea ce inseamna 23,66kt.
Aurul din filon intotdeauna este mai pur decat aurul aluvionar, pepitele atingand puritati de 990/000 si chiar peste.
Citat din: Ganditorul din  19 Octombrie 2013, 12:42:16
Am rugamintea sa pui aceste randuri acolo, la legatura facuta excelent intre "cultura Cucuteni si Egipt". Tinerii care vin in urma noastra incep sa priceapa si trebuie sa stie aceste lucruri pe care doar acum "generatia veche" le-a putut spune public. Trebuie sa lasam o baza concreta de discutie, de ipoteze sustinute de adevaruri vizibile - nu de "teze impuse". Multumesc.
Asta o spui in baza studiilor proprii, ca un adevarat savant care se respecta, nu-i asa?
Ce Parvan, ce Daicoviciu?
Astia-s niste amatori care habar n-au. Plus ca au luat amandoi spaga de la Gabriel Resources!
:-D :-D :-D
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

daos

Citat din: Ganditorul din  19 Octombrie 2013, 12:42:16
- Strabunii nostrii daci stiau sa faca asta . Cum ? Vom afla daca nu ne vom mai ascunde in spatele tezei "civilizatorilor romani", a tezei migratorilor si cotropitorilor care i-au invatat pe daci agricultura, mestesuguri, metalurgie, constructii si minerit - iar dacii ascultatori au invatat docili de toate, deprinzand toate aceste lucruri chiar mai bine decat toate popoarele ce au calcat pe aici, luate la un loc " - si ne vom apleca asupra studiului istoriei nepartinitori, fara idei/teze preconcepute, gandind liber.

Cum descopereau filoanele de aur? Eu zic ca destul de simplu. Era treaba ktistailor sau a unora dintre ei specializati pe asa ceva. Cu o craca de alun. Metoda ramasa si la fantanarii valahi din provinciile de la nord, dar si de la sud de Dunare.
Si aici o sa-l incant pe colegul AdarM: era metoda practicata si de romani pentru descoperirea de zone favorabile energetic pentru constructia de drumuri. Acele drumuri romane ce au rezistat peste ani pana in prezent. Si care parcurse de trupele ce plecau la lupta se incarcau energetic pe drumul lor spre teatrul de operatii.
Veti spune ca sunt probabil adeptul teoriei latinitatii. DA. Sunt. Dar intr-o forma ce seamana mai degraba a dacism. Consider ca daco-geto-tracii si latinii ce au populat Latium in vremea legendarilor Remus si Romulus vorbeau aceeasi limba pentru ca aveau acelasi loc de bastina: bazinul Marii Negre pre-potop plus zona de vest si nord-vest a acestui bazin. Latinii insa l-au parasit cu mult inainte de reforma zamolxiana a daco-getilor.

fiulploii

Citat din: AdarM din  19 Octombrie 2013, 18:23:02

Ce Parvan, ce Daicoviciu?
Astia-s niste amatori care habar n-au. Plus ca au luat amandoi spaga de la Gabriel Resources!
:-D :-D :-D
Nici nu stii cat de aproape de adevar esti  :evil: Cine a distrus la Sarmi? Cine a mutat pietre, a turnat betoane si a schimbat istoria la Sarmi? Si nu iti fa iluzii ca a exacerbat dacismul. Dimpotriva, a sters si distrus urme. Si poate nu o sa stim pe cine slujea .
Cat despre herodot, s-a mai discutat pe aici , cauta si vei gasi  citate ale altor mari istorici care au demonstrat ca era un mincinos fara pereche si scria in favoarea celor care il plateau. Deh, asta era serviciul.
Cat despre faptul ca unii au acces la niste informatii iar altii nu, asta nu inseamna ca informatiile respective ar fi false in realitate ci numai in opinia celor care nu au habar de existenta lor reala.  Ce fraza alambicata mi-a reusit  :lol:
Sa incercam sa nu fim ''idiotii utili'' ai nimanui si sa incercam sa pastram deschisa o alternativa , chiar daca nu ne convine .
Zic si eu ca nu am ce face ...  :-)

Ganditorul

Nu te mai chinui fiulploii. Exista unii oameni, ca prietenul nostru AdarM, care invata o data, in tinerete, o teorie si asta va ramane pentru totdeauna "pilonul de existenta" - nu renunta la ea nici in fata unei evidente clare. E doar un "calator astral" un pic mai stilat si atat. Idei fixe, dublate de tenacitate si ambitie, multa ignoranta ... ascunsa in spatele unor jigniri "selecte". E pierdere de timp si energie - nu va iesi din "cadrul legal" si din tiparul gandirii "academice" nici daca-l aduci in fata lui pe Deceneu in persoana.

mm

#3216
 
CitatPai daca "nu esti de specialitate", de ce te lansezi in supozitii?!...
Ti-am luat exemplul de curechist avansat si ma lansez in comentarii c-asa-i democratia. Eu sunt specialist in alt domeniu, la care nu te pricepi (decat ca urechist). 
  De altfel, nu stiu ce te umfli asa in pene daca si informatia asta cu analiza japonezilor tot eu, nespecialistul, am dat-o si nu tu, priceputu'lu ?

Citat
CitatCitat din: mm din Azi la 15:26:32
  Intrucat nu sunt de specialitate, ma rezum sa spun ca 18 k poate corespunde si aurului obtinut (direct) din filoane. 23,5 K inseamna aur fin, aur pur si nu stiu cum l-au obtinut cu tehnologia epocii.
ca fiind facute din aur aluvionar, variaza in puritatea metalului intre 17kt si  22kt
Cand am spus ca specialistii vor explica ce e cu straturile suprapuse de aur nu ma refeream la tine dar ma asteptam sa dai totusi niste detalii, macar pentru ceilalti cititori. N-am aflat insa nimic de la tine, in plus fata de ce-am citit pe net. Tu spui acelasi lucru,  ~18 K ca si supozitia mea. 
  Intrucat am vazut ca nu dai informatii corecte, ma indoiesc ca  intotdeauna filonul e mai pur decat aluvionarul  pentru ca poate un filon dintr-un zacamant sa fie mai impur decat aurul aluvionar provenit de la alt zacamant.
  De altfel putem gasi si alte pareri :
http://www.acum.tv/articol/10644/
"Aurul nativ (aluvionar sau nu) are un titlu de peste 18 karate."     
  Asaa, la gramada. Nu intotdeauna

  Te mai anunt anticipat ca ai dat-o rau de tot in bara cu parerea ta de specialist curechist - ca nu exista minerit preroman in Dacia sau ca aurul dacic nu avea cum sa ajunga in Egipt. Am descoperit sursele pe care puneai pariu ca nu le gasesc. Astept de la Admin startul.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

StarDust

Si ce facem acum? Ne dam in cap unii altora pentru ca nu ne intelegem daca strabunii erau buni sau rai? Respecte pentru ei, cu bune si cu rele caci oameni au fost, si au trait vremuri intunecate. Eu unul, privesc doar inainte.
Nu ma bagati prea tare in seama, e doar parerea mea...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

alx

#3218
Citat din: mm din  19 Octombrie 2013, 22:39:24
    Astept de la Admin startul.
3...2...1...GO!

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

#3219
Tocmai ce a postat @mm o stire in care tracii invadau si jefuiau de i-au bagat pe hitiţi in pamant de vii :)))) :

// Cu toate acestea, există informaţii potrivit cărora oraşul subteran ar fi fost construit în anii 1.400 î.e.n de către hitiți, lucru acceptat de numeroşi arheologi în urma descoperirilor recente. Astfel, au fost găsite mai multe sigilii specifice acestui popor, alături de statui din perioada respectivă considerându-se că acest complex a fost folosit în timpul invaziei tracilor din anii 1.200 î.e.n. ....\\

fiulploii

 Stie cineva ce se intampla cu Gazeta SF , revista online ? A fost un meteor?  :?

panta_rh_ei

Și-a schimbat data apariției după scurta pauză din vară. Apare acum la început de lună.
A mai apărut ceva nou:fictiuni.ro. E la primul număr.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

Multumesc, nu stiam de fictiuni.ro.
Cat despre gazeta sf, am apucat sa citesc numarul scos la 1 octombrie si voiam acum sa recitesc ceva insa ..pauza de link, nu mai functioneaza iar exact ca in vara cand a fost vacanta.
Inteleg ca site-ul functioneaza numai cand apare revista ??????
Cand o prind ca functioneaza o sa imi descarc toata arhiva  :-D

panta_rh_ei

Nu se poate. Am intrat acum doua minute si-a mers.
http://fanzin.clubsf.ro/
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

#3224
Rectific: merge.
Era o chestie aiurea din antivirus.
Merci.