Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

"Frica de ridicol" - e o varianta. Poate cea mai blanda si lipsita de importanta.
Dar sa privim lucrurile un pic dinamic, in evolutia lor, si sa sintetizam informatia :
ET au fost pe aici din vremuri de mult apuse. Au fost printre noi, poate ne-au civilizat si apoi, dintr-un motiv necunoscut, au plecat.
Mai vin si acum, si au venit periodic - dar nu la contact direct. Daca au un contact, il au colateral, cu persoane cat mai izolate, cat mai departe de "factorul de decizie".
Ce-i opreste sa intre la contact direct dupa ce au strabatut ani lumina pana aici ? Sa fie "regula non-interventiei" ? Absurd. Deja au intervenit puternic in trecut si au calcat aceasta regula. Sa fie "jena" ca ne influenteaza negativ ? Ma indoiesc. Ei au un deplin control asupra tehnologiei ce o stapanesc si ne pot da numai ce vor. Daca ne uitam un pic in urma ... daca ar fi venit la contact acum 200 de ani, chiar si 10-50 de ET ar fi stapanit lumea pana acum.
Ramane un singur motiv plauzibil - Nu intra la contact direct si "la varf"(si mediul academic...) de frica. Si nu de frica noastra, ci cel mai probabil de frica unora de aceiasi masura cu ei - ceea ce inseamna ca atunci, cu mii de ani in urma cand au plecat, aici pe Pamant au ramas unii (ET) rai de tot - putini, dar rai. Unii care de cateva mii de ani domina umanitatea - tinand-o in ignoranta, violenta, cruzime, idolatrie si "punand capac" la orice incercare de a depasi anumite bariere ale stiintei.
Si atunci, daca civilizatiilor galactice (a caror urme le vedem si pe cer dar si in jurul Soarelui sau in jurul celorlalte planete ale sistemului solar) le e frica de un contact direct (si de rebelii ET ramasi...) aici pe Pamant - eu de ce as face "valuri" sa arat ca m-am intalnit cu ei ? Ca sa devin tinta unora care de mai bine de 4000 de ani domina umanitatea ?

Poate spuneti ca nu avem motiv sa credem asta ! Si atunci cum sa interpretam faptul ca atatea lucruri evidente din viata sociala, politica, stiintifica ... nu sunt atat de evidente si pentru "elita oculta" a umanitatii ? De ce se ascunde evidenta incursiunilor OZN azi... cand aproape fiecare om isi poate lua un telescop si poate posta un film pe net (noi ne bucuram si "cadem pe spate" cand vre-un "oficial" mai recunoaste tangential ... evidenta) ?
De ce se ascund vechile civilizatii care au ridicat constructii uimitoare sub shablonul "sclaviei" si adoratiei de zei - cand de fapt, iata, au inceput si piramidele, si craniile de cristal, si alte asezaminte/obiecte vechi sa emita in diferite bande de frecventa - acum la apropierea unor OZN-uri din categoria "baieti buni"? Se stia sau nu ca aceste "obiecte antice" sunt de fapt aparate cu o anumita valoare tehnico-stiintifica, perfect functionale intr-o interpretare rezonanta ? De ce si azi, dupa o lunga perioada de la iesirea in spatiu a omului inca se mai preda "teoria Pamantului plat" si teoria "Pamantul - centru al Universului"... fara ca nimeni (dintre "oficiali") sa rada public de aceste ineptii (si sa le scoata in afara uzului social...) ? Ce inseamna "fosilizarea" si care este adevaratul proces care a fosilizat oseminte... dar si urme ale unor pasi de acum mii de ani ? Dar finetea si complexitatea prelucrarii metalelor ... de ce a decazut odata cu instalarea "epocii fierului" ? De ce se altereaza cu buna stiinta vechi adevaruri (ca de ascuns nu se pot ascunde ...) astfel incat "intoarcerea la principiu" este o misiune aproape imposibila ?
Sunt multe, multe intrebari de pus in legatura cu aceste evidentze - neluate in seama - ba dimpotriva, "aburite" pentru publicul larg, pe bani grei. Si la toate aceste DE CE-uri exista un singur raspuns :
Se intampla asa pentru ca asta se doreste - o dominatie totala din partea unor entitati care chiar pot sa faca mult rau ...daca "baietii buni" intraznesc sa vina "la contact direct", in masa (asa cum au facut-o cu mii de ani in urma). Iar orice "contact de gr.3" sau "contactat" devine astfel probabil o "tinta" ... si intra in programul de "aburire" si tergere a oricaror urme ale unor contacte, trecute sau prezente, cu "baietii buni". Se pare ca e razboi pe Pamant ... dar si in cer (numai ca-i de o factura mai complexa...).

Putem cauta scuze pentru "aburirea" umanitatii cu privire la contactul cu ET. - ca nu suntem pregatiti, ca se creeaza panica, ca etc etc. Dar nu uitati ca, conform datelor, primul contact a fost in preajma WW2 si dupa . Oare daca una din "marile puteri" ar fi recunoscut oficial "contactul cu ET" ar fi creat o panica mai mare ca bomba atomica (cu care s-au laudat si unii si altii...) sau ca WW2 (cu milioanele de victimele sau lagarele de gazare) ? Ar fi putut fi panicata lumea de "omuletii verzi" in '47 ? Nu cred... (insa omenirea a fost "aburita" in '38 de Orson Welles cu ...invazia ET ).
Insa e f posibil ca in spatele unor perdele de ceata, violenta si dezbinare perpetua sa fie structuri extraterestre - nu din cele care au venit prin anii 40... ci din cele care sunt aici de mii de ani si ne "bubuie" cu violenta, cruzime, ignoranta - dominandu-ne prin stoparea accesului la progres, prin stoparea oricarui gand de "contact" cu ceilalti - iar multitudinea de "subiecte" in care raul vine din cer sta marturie. Mi se pare cea mai logica varianta si tare mi-as dori sa mi-o desfiinteze cineva - ca prea e pesimista ! Parerea mea.

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  16 Martie 2012, 02:37:00
Mi se pare cea mai logica varianta si tare mi-as dori sa mi-o desfiinteze cineva - ca prea e pesimista ! Parerea mea.
Ar fi interesant sa deschizi un subiect pe tema asta mai ales ca o sa constati probabil ca nu ai dreptate 100% .
Parerea mea

Xanadron

Citat din: fiulploii din  16 Martie 2012, 08:58:07
Ar fi interesant sa deschizi un subiect pe tema asta mai ales ca o sa constati probabil ca nu ai dreptate 100% .
Parerea mea

Exista deja un topic deschis mai demult de Urban aici, pe tema asta ("10.000 motive pentru care ET amana contactul cu noi"), unde nu s-a mai intervenit din iunie 2008:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1417.0.html

...unde cred c-o sa scriu si eu cite ceva - desi o sa am din ce in ce mai putin timp pentru postari p-aici (unii prieteni stiu de ce... :wink:).

Pe scurt acum: dupa mine, niciun om de stiintza/teolog/filosof si doar foarte putini scriitori SF s-au apropiat... periculos de mult 8-) de modalitatile stranii de interventie asupra umanitatii din partea diverselor ierarhii ceresti - si implicit de "stratigrafia" corecta a piramidei Puterilor de  Foarte Sus :star: si-apoi de nenumaratele implicatii conexe ale aplicarii legilor (non)interventiei, pe masura absolvirii diverselor trepte ale Facultatilor Galactice. :planet:

Personal, inclin sa subscriu la ideea non-interventiei "publice" a ET (si doar a contactelor tzintite, cu anumiti indivizi suficient de "copti" probabil pentru Contact) din simplu motiv ca am fi tentati, ca specie, sa ne lasam p-o tinjeala... cosmica, :lol: transferind "salvatorilor superiori" grija tuturor problemelor noastre inca nerezolvate.

Un exemplu sugestiv ar fi celebra (pentru unii) povestire SF "Arena" a lui Fredric Brown (1944) - google please "Almanahul Anticipatia 1986" si gasiti calea de a-l descarca.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

uforever

CitatSi atunci, daca civilizatiilor galactice (a caror urme le vedem si pe cer dar si in jurul Soarelui sau in jurul celorlalte planete ale sistemului solar) le e frica de un contact direct (si de rebelii ET ramasi...) aici pe Pamant - eu de ce as face "valuri" sa arat ca m-am intalnit cu ei ? Ca sa devin tinta unora care de mai bine de 4000 de ani domina umanitatea ?

Cum ai putea devenii tinta unor fiinte <extraordinare> doar postand pe un forum? sunt sute de forumuri in lume, sincer nu cred ca au nevoie de asta, daca teoria ta e corecta.Cred ca ne facem prea multe griji, poate gresesc, exista cineva care a <incasat-o> pe acest forum in urma unei relatari? Suntem o simpla <comunitate> si impartasim experiente, cum am putea sa intelegem altfel ce se intampla in jurul nostru, nu poti fii pe deplin informat doar studiind diverse materiale.Eu mi-am schimbat anumite opinii in urma discutiilor de pe acest forum, pot sa spun ca mi-a folosit.Nu incerc sa te <descos>, nu vreau sa crezi ca te <trag de limba>, cu alte cuvinte, spune ma ce stii :evil: desi recunosc ca m-ar interesa experientele tale, sunt un om foarte curios.Oricum decat aberatii si minciuni, mai bine nimic.

horia2008

Citat din: uforever din  16 Martie 2012, 14:26:28
Cum ai putea devenii tinta unor fiinte <extraordinare> doar postand pe un forum? .....
Wrong guess; parerea mea :fullmoon:

tudorflorin96

nu numai cum ai putea deveni dar de ce ai deveni?
parerea mea este ca sunt multe teorii dar putine sunt adevarate.
"Politicienii sunt la fel peste tot. Promit ca vor construi un pod chiar si acolo unde nu exista nici un rau."

Ganditorul

Xanadron.
CitatPersonal, inclin sa subscriu la ideea non-interventiei "publice" a ET (si doar a contactelor tzintite, cu anumiti indivizi suficient de "copti" probabil pentru Contact) din simplu motiv ca am fi tentati, ca specie, sa ne lasam p-o tinjeala... cosmica,  transferind "salvatorilor superiori" grija tuturor problemelor noastre inca nerezolvate.

Ok. e o ipoteza, o respect. Dar raman la varianta judecarii acestei actiuni prin prisma "utilitatii".
Oricat ar fi de inepuizabila sursa lor de alimentare a transportului interplanetar/interstelar ... sa vi frecvent pana in preajma Pamantului, sa te uiti de departe, ca la spectacol si sa pleci fara un contact direct cu reprezentantii stiintei sau societatii umane mi se pare ilogic. Probabil ca or avea si ei niste "camere de luat vederi 3D" ca sa se distreze cu privitul si fara sa bata drumul pana aici.
Iar varianta cu "sa ne lasam p-o tinjeala... cosmica" cade, zic eu, sub acelasi rationament.
- E ca si cum noi, 10 pamanteni, strangem bani, facem eforturi pentru o expeditie pe Amazon ... si acolo nu luam contact cu bastinasii de frica sa nu puna aia mana pe o bricheta si sa aprinda focul mai usor "lasandu-se pe tanjeala... amazoniana". Mai bine stam si privim de departe, nu ne apropiem de constructiile megalitice pe care am dorit sa le studiem, nu intram la contact ca sa vedem cum a evoluat/decazut societatea amazoniana de la vestigii megalitice la comuniune tribala in case de frunze si privim relaxati cum freaca doua bete ca sa obtina o scanteie ... :evil:

fiulploii

Ganditorul
Ai avea dreptate intr-un singur caz : daca si Aia si noi am fi cai distincte , independente si autonome  :-D adica daca am fi evoluat separat .
Ori, dupa a mea parere formata analizand dovezi - dupa mine- arheologice, mitice, din scrieri stravechi , etc. , noi cam suntem un gen aparte de experiment in care au intervenit mai multi , inclusiv noi insine  :evil: si evoluam liber intre anumite limite.
Peste asta , eu am impresia ca suntem pe o bucla temporala  :roll: , bucla inceputa cam acum 2.000 de ani si in cadrul ei s-a mai intervenit de cel putin 2 ori .
Din acest motiv am initiat topicul referitor la timp , poate mai vine cineva cu ceva impresii artistice, tehnice, etc.
Sa nu uitam ca era un timp cand zeii traiau pe Pamant si vorbeau cu oamenii , informatie care in timpul crestinismului a devenit : '' Pe vremea cand Dumnezeu se plimba pe pamant si vorbea cu oamenii '' - sintagma intalnita de mine prin basme .
Informatia nu se pierde, ea imbraca doar haine la moda pentru a se transmite mai departe , mereu .
Parerea mea ..

P.S. Exista un gen de OZN a caror forma nu s-a schimbat niciodata, cel putin de cand omul a inceput sa consemneze Istoria : navele sub forma de disc sau scut rotund . Ele au fost prezente inca de pe vremea lui Alexandru Macedon cand a fost consemnat ca l-au ajutat in campania lui militara insa l-au oprit atunci cand a vrut sa cucereasca India . :-)

uforever

Citat din: horia2008 din  16 Martie 2012, 15:27:19

wrong answer!  argument? :?

Siberia

Ganditorule, de ce crezi ca ar trebui sa apara extraterestri "la contact global" ? Ca sa faca ce? Sa ne arate ce nave mari sau minuscule au, ce lumini orbitoare sau pale, ce antene, solzi sau costume au ? Sau de ce ? Pentru ce ar veni o civilizatie mult mai evoluata (de exemplu) sa le faca cu mana si sa-i claxoneze pe niste indivizi ai unei civilizatii care inca nu a reusit sa inteleaga Timpul sau Spatiul ?  :wink: Pentru ce ar declansa un contact global cu o civilizatie care "se joaca cu ... in tarana cosmica", o civilizatie care testeaza arme nucleare sau electromagnetice pentru a se autodistruge ? Pentru ce ar veni o civilizatie avansata acum, in aceste vremuri, ca sa ne salute ?
   Eu cred ca pur si simplu nu vin la aceasta mult asteptata "coborare din ceruri" fiindca nu este momentul potrivit in care sa intervina. Nu din cauza fricii pe care le-o inspiram noi, nu din cauza fricii pe care le-ar putea inspira o alta rasa (fiindca daca au conflicte de acest gen, sunt sigura ca le pot rezolva si fara a ne amesteca pe noi si Pamantul nostru - momentan  :wink:) ci fiindca conform unor legi (de bun simt) valabile in orice univers, nu intervii in linia temporala a unei alte lumi pentru a-i disturba ciclurile naturale si pentru a o dezechilibra - chiar daca noi ne dorim acest lucru.
   Stim toti despre legendele sau miturile diferitelor popoare de pe pamant. Conform acestor legende, Zeii, Regii Pamantului, Conducatorii Pamantului, au aparut pentru "contact global" in momente cheie - si anume imediat dupa o catastrofa (in majoritatea cazurilor de genul unui potop). De ce credeti ca acela era cel mai bun moment ? Pai fiindca era sfarsitul ultimului ciclu din viata unei civilizatii, ciclul de decadere, ciclul in care "apele se despart", ciclul in care se face o triere globala.
   Dupa cum bine stim, dupa acest ciclu de decadere - Varsta de Fier - urmeaza inevitabil ciclul de iluminare spirituala, de inflorire a unei noi civilizatii,Varsta de Aur. Nu poti periclita inceputul unui asemenea ciclu nefacand o triere prealabila (din pacate), nu poti ajuta o civilizatie nou-nascuta sa creasca pe niste principii morale decat daca e pregatita pentru asa ceva. Din acest motiv, Zeii vor aparea ceva mai incolo, atunci cand vor stii si ei si noi ca este momentul potrivit, atunci cand vor stii cu cine vor pleca pe un nou drum, atunci cand vor stii cu ce copii formeaza o noua gradinita :-D 
   Pe de alta parte, nu tot ce zboara si nu-l gasim pe internet, este OZN. Deasemenea, nu este nevoie sa te deplasezi cu nave gigantice sau minuscule pana langa Terra pentru a stabili un minim contact sau pentru o supraveghere globala. Exista si alte metode la fel de bune sau chiar mai eficiente ce pot fi folosite in acest scop.
   Stiu ca este un punct de vedere mai trist, dar din pacate, pentru moment aceasta este parerea mea vis-a-vis de noninterventia globala a extraterestrilor in acest moment.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

Citat din: Siberia din  16 Martie 2012, 21:12:42
   Ganditorule, de ce crezi ca ar trebui sa apara extraterestri "la contact global" ? Ca sa faca ce? Sa ne arate ce nave mari sau minuscule au, ce lumini orbitoare sau pale, ce antene, solzi sau costume au ? Sau de ce ? Pentru ce ar veni o civilizatie mult mai evoluata (de exemplu) sa le faca cu mana si sa-i claxoneze pe niste indivizi ai unei civilizatii care inca nu a reusit sa inteleaga Timpul sau Spatiul ?  :wink: Pentru ce ar declansa un contact global cu o civilizatie care "se joaca cu ... in tarana cosmica", o civilizatie care testeaza arme nucleare sau electromagnetice pentru a se autodistruge ? Pentru ce ar veni o civilizatie avansata acum, in aceste vremuri, ca sa ne salute ?
   Eu cred ca pur si simplu nu vin la aceasta mult asteptata "coborare din ceruri" fiindca nu este momentul potrivit in care sa intervina. Nu din cauza fricii pe care le-o inspiram noi, nu din cauza fricii pe care le-ar putea inspira o alta rasa (fiindca daca au conflicte de acest gen, sunt sigura ca le pot rezolva si fara a ne amesteca pe noi si Pamantul nostru - momentan  :wink:) ci fiindca conform unor legi (de bun simt) valabile in orice univers, nu intervii in linia temporala a unei alte lumi pentru a-i disturba ciclurile naturale si pentru a o dezechilibra - chiar daca noi ne dorim acest lucru.
   Stim toti despre legendele sau miturile diferitelor popoare de pe pamant. Conform acestor legende, Zeii, Regii Pamantului, Conducatorii Pamantului, au aparut pentru "contact global" in momente cheie - si anume imediat dupa o catastrofa (in majoritatea cazurilor de genul unui potop). De ce credeti ca acela era cel mai bun moment ? Pai fiindca era sfarsitul ultimului ciclu din viata unei civilizatii, ciclul de decadere, ciclul in care "apele se despart", ciclul in care se face o triere globala.
   Dupa cum bine stim, dupa acest ciclu de decadere - Varsta de Fier - urmeaza inevitabil ciclul de iluminare, de inflorire a unei noi civilizatii, de iluminare spirituala, Varsta de Aur. Nu poti periclita inceputul unui asemenea ciclu nefacand o triere prealabila (din pacate), nu poti ajuta o civilizatie nou-nascuta sa creasca pe niste principii morale decat daca e pregatita pentru asa ceva. Din acest motiv, Zeii vor aparea ceva mai incolo, atunci cand vor stii si ei si noi ca este momentul potrivit, atunci cand vor stii cu cine vor pleca pe un nou drum, atunci cand vor stii cu ce copii formeaza o noua gradinita :-D 
   Pe de alta parte, nu tot ce zboara si nu-l gasim pe internet, este OZN. Deasemenea, nu este nevoie sa te deplasezi cu nave gigantice sau minuscule pana langa Terra pentru a stabili un minim contact sau pentru o supraveghere globala. Exista si alte metode la fel de bune sau chiar mai eficiente ce pot fi folosite in acest scop.
   Stiu ca este un punct de vedere mai trist, dar din pacate, pentru moment aceasta este parerea mea vis-a-vis de noninterventia globala a extraterestrilor in acest moment.

Daca vrei sa ajuti  o civilizatie....cel mai bine este sa ramai "in umbra" mai ales daca acea civilizatie iti este inferioara sau sunt cei pe care i-ai creat....Sunt aici de zeci de mii de ani, sunt sute de mii de dovezi, doar   orbii nu le vad, si tot timpul ne-au sprijint in felul lor, lasandu-ne impresia ca toate meritele ne revin noua. Asta da inteligenta superioara. Exact ca niste parinti care isi ocrotesc copii neintervenind mereu cu "bocancii" in viata lor. Parerea mea, desigur :wink:

Xanadron

Citat din: horia2008 din  16 Martie 2012, 15:27:19

Subscriu la ideea ca si unele aparent "simple" postari p-un forum pot avea consecintze neasteptate - fie si doar fiindca-s deja destule dovezi ca terifianta AI (Artificial Intelligence) nu doar exista la modul pasiv, ci si actioneaza autonom la nevoie. 8-) Prin mijloace mai subtile decit ne putem imagina.

Un motiv in plus pentru care Internetul nu cred ca va fi cenzurat - utilitatea lui... biunivoca :wink: fiiind evidenta (avantajand chiar pe cei din virful Piramidei :evil:).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

uforever

Citat din: Xanadron din  16 Martie 2012, 22:23:24
Subscriu la ideea ca si unele aparent "simple" postari p-un forum pot avea consecintze neasteptate - fie si doar fiindca-s deja destule dovezi ca terifianta AI (Artificial Intelligence) nu doar exista la modul pasiv, ci si actioneaza autonom la nevoie. 8-) Prin mijloace mai subtile decit ne putem imagina.

Un motiv in plus pentru care Internetul nu cred ca va fi cenzurat - utilitatea lui... biunivoca :wink: fiiind evidenta (avantajand chiar pe cei din virful Piramidei :evil:).

Internetul va fii cenzurat, mai devreme sau mai tarziu, pana acum l-am primit sub forma de mostra, acum e momentul ca ei sa catige ""niste multi bani"", asta e capcana, se intampla deja in Canada(atat stiu sigur).Subiectul <teama de detalii> vad ca e sensibil, asa ca ma opresc aici, observ dificultati de comunicare <pe sleau> si in MP, exista o totala lipsa de incredere aici. Multi dintre voi <propovaduiesc> evolutia spirituala, defapt fugiti de ea.

PS. Xanadron, macar tu ai avut un raspuns, m-am cam saturat de <subtilitati Matrix>, in spatele monitoarelor pun pariu ca se afla, CULMEA, oameni. 

Ganditorul

Siberia:
CitatGanditorule, de ce crezi ca ar trebui sa apara extraterestri "la contact global" ?...

- Pentru ca ei nu gandesc la nivel local/planetar ci extraplanetar, galactic. In misiunea lor, in scopul calatoriei lor probabil ca mai importanta e salvarea unei planete care intretine viata, care reprezinta ceva foarte rar, inedit decat 1 milion de nebuni care nu stiu sa produca energie decat scormonind, forand, poluand si distrugand viata dupa surse de energie de combustie - gaz, petrol, carbune.
- Nu armele si alte luminite ar trebui sa arate ei lumii pamantene - ci concepte stiintifice care sa ne ridice deasupra "energiei lui Prometeu" - pentru ca din pacate de la Prometeu incoace nu am descoperit alta forma de energie decat combustia - pe care am perfectionat-o la nivelul tehnologic de azi. Putina energie hidro/atomica e doar pe undeva la 10% din ceea ce consuma pamantenii - restul e ardere, poluare, distrugere.
- Pentru conservarea Pamantului ca planeta care intretine viata (dupa unii ca planeta vie ...) ar merita de 100 de ori sa apara in fata noastra si sa ne arate ca masinile lor interstelare nu merg cu carbuni, sau ca armele lor (in cele mai multe cazuri neletale - paralizie, orbire, lesin ) sunt infinit mai potivite unei civilizatii creatoare.
- Ar merita de 100 de ori sa puna in dificultate sau sub semnul ridicolului milionul de pamanteni care stopeaza dezvoltarea energiilor alternative pentru promovarea unor perpetue crize/violente ale petrolului, sa combata fizica si stiintele care au impus prin dogmatism limite de netrecut - zero absolut, perpetuum mobile, energie libera - absorbita din mediul inconjurator, gravitatie/antigravitatie, teleportare si alte lucruri fara de care zborul interplanetar si interstelar nu ar fi posibil.

Iata numai cateva motive de "aparut in public" asa cum si noi ca expeditionari/cercetatori nu venim sa vb doar cu "seful de trib" de pe Amazon ci trecem calmi prin milocul satului aratand ceea ce avem la noi - ca gest de politite si apropiere intre civilizatii cu nivel diferit de dezvoltare.
- Scopul unei cercetari sociologice (asa cum se spune ca fac ET asupra noastra ...) nu este neinterventia perpetua ci schimbul - cultural, material, de personal ( evocam cartea lui Enoh ... dar ii negam valenta sociologica cand e vb de intalniri actuale de gr 3 - caci Enoh a plecat constient si pentru a invata, pt a fi instruit pe o nava extraterestra - nu a plecat nici hipnotizat pentru transare sau prelevare de probe, nici congelat, nici paralizat - a plecat intr-un schimb de experienta, "la specializare",daca vreti !
Daca vreti mai gasim impreuna inca 100 de motive din care comportamentul "discret" al ET apare anacronic. Si atunci una din variante e cea expusa de mine mai sus.
- A doua varianta - care impune strict neinterventia - ar fi ca nu sunt ET ci ... urmasii nostrii, calatori in timp !

Siberia

Citat din: Ganditorul din  16 Martie 2012, 23:33:30
Siberia:
- Pentru ca ei nu gandesc la nivel local/planetar ci extraplanetar, galactic. In misiunea lor, in scopul calatoriei lor probabil ca mai importanta e salvarea unei planete care intretine viata, care reprezinta ceva foarte rar, inedit decat 1 milion de nebuni care nu stiu sa produca energie decat scormonind, forand, poluand si distrugand viata dupa surse de energie de combustie - gaz, petrol, carbune.
- Nu armele si alte luminite ar trebui sa arate ei lumii pamantene - ci concepte stiintifice care sa ne ridice deasupra "energiei lui Prometeu" - pentru ca din pacate de la Prometeu incoace nu am descoperit alta forma de energie decat combustia - pe care am perfectionat-o la nivelul tehnologic de azi. Putina energie hidro/atomica e doar pe undeva la 10% din ceea ce consuma pamantenii - restul e ardere, poluare, distrugere.
- Pentru conservarea Pamantului ca planeta care intretine viata (dupa unii ca planeta vie ...) ar merita de 100 de ori sa apara in fata noastra si sa ne arate ca masinile lor interstelare nu merg cu carbuni, sau ca armele lor (in cele mai multe cazuri neletale - paralizie, orbire, lesin ) sunt infinit mai potivite unei civilizatii creatoare.
- Ar merita de 100 de ori sa puna in dificultate sau sub semnul ridicolului milionul de pamanteni care stopeaza dezvoltarea energiilor alternative pentru promovarea unor perpetue crize/violente ale petrolului, sa combata fizica si stiintele care au impus prin dogmatism limite de netrecut - zero absolut, perpetuum mobile, energie libera - absorbita din mediul inconjurator, gravitatie/antigravitatie, teleportare si alte lucruri fara de care zborul interplanetar si interstelar nu ar fi posibil.
Ar merita, dar intelege ca nu e momentul.
   Stai putin si gandeste-te: crezi ca vine vreun E.T. evoluat sa ii vaneze pe corupti, pe cei ce apasa mereu pe frana ? Asta e treaba lui Benjy Fulford si-a Dragonilor sai. Or fi frumoase filmele cu politisti galactici, nu zic nu, dar din pacate, "realitatea" poate este un pic mai diferita. Mai gandeste-te apoi ce s-ar intampla daca ar incapea pe mana tuturor "tzacanitzilor" de pe Pamant tehnologii ce nu sunt pe deplin intelese. Cat timp crezi ca ne-ar lua sa ne distrugem ? Mai gandeste-te putin cat de bine ne-ar fi daca toata tehnologia care ne-ar fi aruncat intr-o civilizatie galactica evoluata ar cadea in mana celor care ne conduc si astazi; crezi ca ne-ar ajuta cu ceva ?
   Cand astepti musafiri iti faci ordine-n ograda. Asa e frumos. Nu-i astepti sa vina sa-ti faca ei ordine. Ca sa vina cu daruri, trebuie sa le fi dovedit in prealabil ca meriti acele daruri si ca stii sa le primesti cu sufletul curat si sa te bucuri cand te folosesti de ele. Sau gresesc eu cumva ? (Mai exista si varianta in care apar musafiri incarcati cu "ajutoare" pentru cei ce i-au surprins timpurile nepregatiti...)

In alta ordine de idei:
Iata numai cateva motive de "aparut in public" asa cum si noi ca expeditionari/cercetatori nu venim sa vb doar cu "seful de trib" de pe Amazon ci trecem calmi prin milocul satului aratand ceea ce avem la noi - ca gest de politite si apropiere intre civilizatii cu nivel diferit de dezvoltare.
Din pacate, primul lucru pe care-l face orice expeditionar/cercetator este sa treaca prin sat in cautarea sefului.   Contactul se stabileste cu seful tribului ca si reprezentant al comunitatii pe care o conduce. Degeaba le arata satenilor margelele colorate - daca seful de trib nu e de acord, pa-pa si la revedere; se duce cu tot cu margele de unde a venit. Daca seful e de acord cu schimbul de marfuri si de "experiente", atunci tot tribul va beneficia de aceste daruri materiale sau spirituale.

- Scopul unei cercetari sociologice (asa cum se spune ca fac ET asupra noastra ...) nu este neinterventia perpetua ci schimbul - cultural, material, de personal ( evocam cartea lui Enoh ... dar ii negam valenta sociologica cand e vb de intalniri actuale de gr 3 - caci Enoh a plecat constient si pentru a invata, pt a fi instruit pe o nava extraterestra - nu a plecat nici hipnotizat pentru transare sau prelevare de probe, nici congelat, nici paralizat - a plecat intr-un schimb de experienta, "la specializare",daca vreti !
Eh, din pacate, Enoh traia in vremuri imemorabile, era neam cu Adam, adica facea parte din prima generatie din actuala civilizatie de oameni de pe Pamant (cunoscuta din scrieri mai mult sau mai putin religioase). Era vremea cand Zeii se plimbau linistiti printre oameni, cand oamenii calatorau cu Zeii printre stele. Era vremea copilariei, vremea gradinitei sau a claselor primare din scolile generale :-D
   De-atunci a trecut multa vreme... si-un potop.

- A doua varianta - care impune strict neinterventia - ar fi ca nu sunt ET ci ... urmasii nostrii, calatori in timp !
Orice e posibil ;-) Ar putea fi chiar si stramosii nostri ancestrali care calatoresc in timp  :lol:

Repet, e doar parerea mea, nimic mai mult  :rainbow:
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti