Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

classic

We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

SLEAH19

Citat din: Xanadron din  19 Aprilie 2014, 07:58:48
...
Ma batea gindu' - blasfemic, normal :lol: - sa deschid un nou topic dedicat Pastelui - scris paste deci, ca-n copy/paste - ca sarbatorire a primului rezbel bacteriologic din istorie , da' mi-am intors si obrazul celalalt (fiindca deja-mi trasesem o palma). :-D...

   Ce armă bacteriologică ar putea ucide selectiv doar primul născut din familiile egiptenilor lăsând în viaţă pe următorii copii?.

  Întâii născuţi sunt cei care adună întreaga atenţie a familiei. Şi atunci ei erau moştenitorii averii familiei. La moartea capului familiei, întâiul născut devenea capul ei. Într-un fel, ei erau speranţa de viitor a familiei. Ori, întâi născuţi ai Egiptului erau dedicaţi zeităţilor Egiptului. Viitorul Egiptului, cu alte cuvinte, era închinat zeităţilor Egiptului.  Dumnezeu arată  egiptenilor şi lui Faraon şi civilizaţiilor care vin, că nimeni nu poate fi stăpânul viitorului cu excepţia lui.
 
  Pentru evrei însă în locul primului născut El a cerut un miel sau un ied, tot primul născut. Mielul sau iedul trebuia să fie cel mai bun exemplar al rasei şi generaţiei sale. El era exemplarul pe care păstorul îl păstra pentru perpetuarea speciei, pentru înmulţirea turmei sale.
  Mielul sau iedul trebuia ales şi ţinut timp de două săptămâni în casa lor. El era mielul de jertfă şi întreaga familie începea să-i acorde atenţie. Gândiţi-vă la modul în care se ataşau copii de el. Cei din casă, în fiecare zi probabil se jucau cu el şi apoi se gândeau că într-o zi va fi sacrificat. În cele din urmă când a fost sacrificat, familia întreagă era îndurerată ca la pierderea unui fiu . Sângele pe uşă arăta credinţa în Dumnezeu al celor care au sacrificat mielul în locul fiilor, evreii care nu au pus sângele, au pierdut fii.

A fost aceasta un fel de avant la topic-ul lui prietenu Xanadron aşa cum jertfele animale prevesteau jertfa supremă când însuşi Dumnezeu a trebuit să-şi vadă fiul răstignit.

                                             
                                                                                                                   Hristos a Înviat!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Ganditorul

#3663
Nu stiu de ce trebuie sa NU ne bucuram de sarbatori ci sa incercam sa despicam firu'n 4 ca sa vedem cata "bucurie" aduce suferinta.

Ca novice consider ca Dumnezeu ar  fi acea forta divina universala, acel arhitect perfect al vietii pe Pamant si in Univers, cel care face sa existe totul, si se afla in tot si in toate.
Personificand-ul pe Dumnezeu ar trebui sa-l vedem bucurandu-se de fiecare floare inflorita, de fiecare vietate aparuta, de fiecare fiinta nascuta...
- Dar iata ca, novice cum sunt, n-am inteles ca Dumnezeu vrea suferinta, ca se bucura de sacrificiul sangelui si de durerea celor care sunt responsabili de aceasta varsare de sange, se bucura de sangele manjit pe porti si de mielul indragit - ucis de cei care l-au indragit si i-au dat dragoste, se bucura de suferinta unei biete fiinte sacrificate, se bucura de distrugerea vietii - sentimental si fizic - pe care o face omul prin jertfa, se bucura de actiunea omului care-I distruge creatia vietii ...etc etc.

- Pai daca Dumnezeu are astfel de "placeri" sadice ... :evil: ce placeri mai are ? Normal si logic, pentru a fi antagonic cu Dumnezeu, varului  :evil: ar trebui sa-i placa viata, sa ocroteasca sentimentele oamenilor oprindui de la jertfa si sacrificiu de sange, sa-i placa "pacatul" femeii ce-si daruieste iubirea barbatului (ca doar asta e "pacatul" initial hulit si neplacut lui "dumnezeu religios"), sa-i placa mielul ce ajunge oaie in loc sa fie sacrificat pentru "placerea" uciderii ritualice, sa-i placa dragostea fidela dintre sot si sotie si nu fericirea femeii ce se "veseleste ca Sara" , sa-i placa evidenta muncita, argumentata, doovedita si nu ignoranta rezultata din indemnul "dumnezeiesc-religios" : "Crede si nu cerceta" (...si de aici ar rezulta ca  :evil: este un promotor al stiintei si cunoasterii ) ...sa-i placa multe alte lucruri pe care omul modern, educat, chiar erudit, le face zi de zi.
Cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama ca mai am mult pana sa inteleg si sa accept "placerile dumnezeiesti".

Caci noi vrem ca prin actiunile noastre, prin trairile noastre, prin sentimentele noastre sa ne apropiem de ceva maret, de ceva divin, de ceva ce guverneaza viata si este in tot si in toate. Iar acest ceva indefinibil il numim Dumnezeu. Sau am incurcat cumva notiunile in expunerea mea de novice ?

P.S. No offence @SLEAH19, nu e o referire la ceea ce ai postat. Aveam intrebarile astea cu mult inainte. Postarea ta doar mi-a reamintit ca inca nu am raspunsuri la unele intrebari - si pentru asta iti multumesc.

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: SLEAH19 din  24 Aprilie 2014, 03:10:09
   Ce armă bacteriologică ar putea ucide selectiv doar primul născut din familiile egiptenilor lăsând în viaţă pe următorii copii?.



  Oare de ce ar avea nevoie cineva de dovezi stiintifice intr-o poveste biblica pe care o considera reala?
  Faptul ca noi cu mintea noastra de muritori nu putem patrunde diversitatea mijloacelor tehnice de infaptuire a unei relatari subiective nu inseamna ca acele mijloace nu exista .
  Zic relatare subiectiva deoarece se vede clar din insasi esenta Bibliei ca aceleeasi episoade relatate sub inspiratie divina sunt insa trecute prin filtrul capacitatilor mentale si intelectuale ale autorului.
   Gresesc? posibil ca da ?  :lol:

Arhanghelul

#3666
BhhhhAAAAAA ... la ZOO ... pardon ... MhhhhAAAAAA ... pardon ... F_ ...

"Acum se vede că locuitul în copac nu e o idee atât de proastă", spune Dragnea. "Știu că toată lumea a râs de teleormăneni, că sunt înapoiați, că vânează antilopele cu sulițe sau că fură ouă de crocodil ca să le vopsească de Paști, dar iată că înapoierea lor are și efecte benefice: în copac apa ajunge mai greu."

http://www.timesnewroman.ro/politic/12171-dragnea-despre-inundatii-bine-ca-teleormanenii-n-au-coborat-din-copac-ca-ar-fi-fost-dezastru

Un zvon umbla prin cladirea Ministerului AparaT ... cica din noul birou prim-marou ... razbate un miros de ... macak ... si se aude rugaciuni ... ""sa creasca noua padure de Sequoia ""...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

mariusvlad

E bine ca inca mai avem intrebari caci aflarea adevarului va fi sfarsitul nostru sau mai bine zis Biblia ne-a fost data ca sa fie citita nu inteleasa.

horia2008

#3668
Citat din: horia2008 din  27 Martie 2014, 11:11:17
Citat din: horia2008 din  25 Martie 2014, 20:33:15
ghici cine-i......stelică  :lol: :lol: :lol:
ce-am mai ras, fratemeleu... :lol: :lol:
huh... mi-am mai revenit un pic.. :-D :-D
update

stelică a disparut si de pe firmamentul lovendalului   :-)

update la update :-) :-) :-)
nu cred, deci nu pot sa cred, ca stelica e back in business, in toata splendoarea si mai stralucitor pe firmament  :rainbow: :planet: :moon: :star:
dupa ce abia l-au ejectat si i-au sters contul, l-au reprimit mah inapoi  :-o :-o; mai mult nici nu pot sa comentez de soc, groaza, stupefactie si ras :-D :-D :-D




fiulploii


fiulploii

ar fi fost amplasat un misterios sarcofag din plumb, prevăzut cu câteva anexe tehnice ciudate, ca urmare a unei idei clocite de mintea diabolică a Elenei Ceauşescu.

Citeste mai mult: Parlamentarii bombardați cu microunde | Jurnal paranormal http://jurnalparanormal.ro/content/parlamentarii-bombarda%C8%9Bi-cu-microunde#ixzz301hls1XT

  De chestia asta a mai auzit cineva? Sau iarasi ne invartim in jurul cozii prin tara Luanei?   :-D

Ganditorul

De chestia asta nu se aude - ca-i tabu si nu e voie a se vorbi despre ea. dar treaba cu antenele e reala -  provoaca ce spune nenea Rudan ca provoaca. Nu poti sa le dai jos si nici sa faci masuratori oficiale care sa releve ca s-a depasit cu mult nivelul de radiatii admis 9neoficial da, poti face masuratorii danu-ti folosesc la nimic) iar daca vrei sa dai jos o antena din curtea casei pentru ca locatarii cad ca mustele iar aparatura o ia razna ... n-ai cu cine vb pentru ca desi exista fizic in scripte antena nu apartine nimanui si n-ai pe cine reclama ca te "prajeste la foc mic". daca e cineva pe forum care a reusit sa dea jos o antena de acest fel "de pe casa" in mod real si legal fac cinste cu un pepsi daca spune si cum a reusit performanta asta.
Povestea cu antenele din Romania e mai ceva ca "zona crepusculara" - in orice catun o sa gasesti un stalp de antena cu 100 de ligheane pe el desi daca incerci sa vb la tel n-o sa ai semnal iar daca vrei sa sti ale cui sunt ligheanele o sa dai de o tacere totala.

jean

Exista o legatura intre discurile zburatoare si religie? Romanii au demonstrat ca da. Vezi poza atasata mai jos. Destul de concludenta, un disc cu o cruce pe el. Omuletii sunt momentan invizibili. De campuri ce sa mai vorbim, copacul de langa disc deja s-a uscat :-D

Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

  Maine e Pashtele Blajinilor  :-D
  O sarbatoare religioasa necrestina insa tolerata de biserica si recuperata cumva in folosul crestinismului  :lol:
  Si nu e singurul caz.