Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 45 Vizitatori vizualizează acest subiect.

panta_rh_ei

Pentru @fiulploii(și nu numai): îmi amintesc că te interesa revista online "Gazeta SF".  Dacă te mai interesează, a apărut în format pdf o antologie cu texte publicate în revistă și pe care o poți descărca gratis de aici:
http://sagy.wordpress.com/2014/01/27/antologie-gazeta-sf-2014/#comment-258
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Tyanu

Credeti ca in Thrive e vorba de o dezvaluire sau de manipulare ?! Nu cred ca cei ce fac parte din mecanismul sistemului s-ar gandi peste noapte sa ofere solutii maselor. In cel mai bun caz i-ar manipula pentru a-si atinge propriul scop.

Desi am fost impresionat cand am vazut documentarul prima data, la a doua vizionare am inceput sa imi pun mari semne de intrebare...
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Aliosa

Citat din: Tyanu din  28 Ianuarie 2014, 12:13:59
Credeti ca in Thrive e vorba de o dezvaluire sau de manipulare ?! Nu cred ca cei ce fac parte din mecanismul sistemului s-ar gandi peste noapte sa ofere solutii maselor. In cel mai bun caz i-ar manipula pentru a-si atinge propriul scop.

Desi am fost impresionat cand am vazut documentarul prima data, la a doua vizionare am inceput sa imi pun mari semne de intrebare...
Nici una nici alta, e doar un business din care se fac bani frumosi , exemple de genul mai sunt .

abyss

Documentarul asemeni multora ca el nu face decat sa intretina speranta (altfel ne-am taia venele toti), ca undeva candva se va intampla ceva...bun. O mizerie, mi se face sila. Viata aici e o jungla si asa trebuie sa ramana. Doar nu credeti ca ar trebui create planete doar pentru furnici sa fie ele fericite, alta doar pentru libelule, una pentru arici si alta pentru fraieri... sa fie si ei fericiti.

Cand va fi bine, fericire si prosperitate noi, cei de acum nu vom mai fi pe aici. Asta sa fie clar!
Deci, cine vrea sa fie fericit?

Ganditorul

Nu cred ca filmul si-a propus sa dea solutii imediate la problemele la marile probleme ale umabnitatii.
E mai degraba o incercare de schimbare a mentalitatii oamenilor o incercare de a oferi un suport moral la situatia existenta.
Nu cred ca eram mai fericiti acum 50-100-200 de ani cand nici macar nu stiam cum sa definim "raul" - sau putem socoti ca eram fericiti atunci numai daca aplicam mentalitatea religioasa "fericiti cei saraci cu duhul". Acum incepem, incet, incet, sa definim situatia cu mai mult realism, incercam sa "ne definim adversarul" si sa ne schimbam mentalitatea "fatalista" : "asta e... nu se poate altfel".
E un prim pas - si asa cum spun chinezii "o calatorie de 1000 de km incepe cu un prim pas".
Legatura cu trecutul, cu "stiinta pierduta", cu o perioada cand umanitatea nu gandea asa "fatalist" ci avea solutii stiintifice la care azi nici nu intraznim sa ne gandim arata ca undeva, in trecut, ceva, ceva s-a schimbat. Dar e, poate, datoria noastra sa facem acest prim pas spre ceva ce a existat candva pe Pamant, sa facem acest prim pas spre o schimbare - generatiile urmatoare vor face pasul 2, 3 ...n. Armonia exista in Univers - doar pe aceasta mica planeta "unii" incearca sa defineasca "armonia" sub o gandire manipulatoare anacronica, distructiva. De ce ? Vom vedea...
- Apoi "FRICA" - acest atuu al celor care ne conduc, acest atuu care apare sub diferite forme in viata noastra, de la ingredientele religioase la cele de siguranta, hrana, sanatate, educatie - dispare odata cu ...cunoasterea si "definirea adversarului". Altfel, stand in necunostere si fatalism, nu facem decat sa perpetuam o situatie existenta, nu facem decat sa cedam toate momentele de civilizare a umanitatii - cand am evitat razboaie, pandemii, miscari apocaliptice, conflicte interetnice, rasiale si religioase etc.
E o schimbare a mentalitatii in primul rand - apoi solutiile vor veni, asa cum au venit si pana acum - printr-o comunitate de idei si o comunicare masiva interumana prin net, printr-o raportare la o armonie universala a carei parte suntem. Solutia nu e sa acceptam o "armonie" impusa de o elita ce gandeste distructiv. sa Sa nu uitam ca aceasta armonie universala guvernata de energii subtile are alti paramatrii de existenta -si o mica actiune intr-un loc poate dezvolta o schimbare mare in altul...
Apropo,  Romania este evidentiata discret la momentul 1:44:50.

abyss

A face un pas către ceea ce a existat definește diferit ideea de schimbare. Nu e o schimbare ci o întoarcere la ceea ce a existat poate cândva. In mod normal cei care cunosc cât de cât ceea ce a fost poate odinioară ar trebui măcar sa prezinte "zona destinației". Când cineva hotărăște in numele tău se cheamă abuz de încredere si manipulare.
   Si modul in care ne-o prezintă...e penibil. Si toate acestea pentru a împinge vitele in staul. Deodată energiile libere sunt raiul pe pământ, vechea "ințelepciune antica" ne circula iarăși prin trupul readus la viata. Cu prețul atâtor mizerii, care au creat deja un val fenomenal de necunoscute pe vectorii temporali. Ma tem ca sunt prea multe de discutat.
   Corpurile noastre de exemplu, sunt doar vehicule temporare perfect adaptate la mediul terestru. Pentru mediul cosmic si explorarea altor planete ne trebuiesc alte corpuri, care sa nu prezinte riscul contaminării mediului respectiv ori a nereușitei călătoriei. Filmul Avatar a prezentat aceasta idee. Sunt diverși martori care au declarat ca extratereștrii găsiți morți in navele asa zis doborâte aveau corpuri ce nu prezentau tub digestiv, organe reproducătoare si celule modificate fapt care i-a condus la ideea ca sunt un soi de clone. Deci doar si atât si ar fi suficient sa înțelegi ca problema o prezintă locuitorii corpurilor omenești. Sa fiu iertat dar am senzația ca undeva cândva pe vremea "înțelepciunii antice" cei care au folosit aceste vehicule biologice deși au plecat, le-au lasat sa se multiplice singure. Fiind compatibile si cu adn-ul energetic al maimutzelor din care a fost in mare parte realcătuit, actualmente sunt locuite de spiritele primitive ale acestei planete. Altfel nu imi explic de ce nu tine la multi "bateria", adica atenția observatorului, conștientizarea.
   Astfel privind eventual lucrurile, cei care poate ne conduc cu siguranța după cum spunea si Xanadron nu sunt confrații noștri. E normal, ce te faci cu miliarde de primitivi gata sa se omoare intre ei nu doar pentru mâncare ci si pentru cele mai tâmpite aspecte lumești? Răspunsul e ca ii bagi la staul si gamela in timp ce intr-o parte e prăpastia si in cealaltă plutonul de execuție. A si sa nu uit, tovarășii înaintează asa frumos împinși pe la spate de "înțelepciunea antica".

Splendid :)

Daca toate tehnologiile exista de prin anii 1900 iar cele de genul fibrelor optice, circuite integrate si altele de prin anii 1960, de ce au mai avut loc războaie si atâta mizerie? Vine madama aia sa zică ca in weekend mai bine mergem la plaja decat la munca...serios?
   Nu cred ca exista un dușman, nu exista oameni buni si oameni rai, partide bune si rele, exista doar primitivism si ineficienta plus multa răutate. Deși cu toții dorim sa prosperam. Cadrul actual este unul construit premeditat in care concurenta artificiala constituie drogul sclavilor. Daca s-au hotarat sa divulge sistemul ticalosit este pentru a testa calea pe care ne-o vor stabili. Cu microunde sau fără, cu pastile sau fără...  S-au scris si carti despre cum se asasineaza economic o tara. S-au facut filme despre cât de idiot poate fi un popor. Si? crant-crant-crant... vitele rumega incet cu privirea lor blândă. Sunt de părere ca si dacă am avea cu totii aceleași corpuri, identice chiar si tot ce ne-am dori tot nu ar fi bine. Unii tot s-ar gasi sa inventeze alt fel de perversiuni, cat mai "intelectuale". Si de aici intrebarea, oare chiar trebuie sa atingem acea masa critica sau cineva ne impiedica? Dar cu prostul satului ce te faci? Va fi el oare fericit daca peste noapte se va trezi mai destept decat Rabi Shimon? Sau o sa isi taie venele? E necesara separarea graului de neghina?

Frica apare cand NU exista libertate iar omul este la cheremul altora, cu mancarea, adapostul, etc. sau la cheremul fenomenelor naturale. Frica e buna sa tii prostimea la un loc ca sa faca treaba. Si desteptului ii e frica fiindca prostii sunt multi. Prostii insa stiu ca desteptul fura dar spera sa primeasca mancare de la el in continuare. Desteptul le da atata mancare incat sa nu mai plece de la el dar nici prea multa ori prea putina ca prostii ii vor da clar in cap. Ramane sa vedem daca desteptul are si un plan fiindca desteptii care au avut ca job-uri functiile de preoti sau regi au fost doar niste paraziti. Desteptii de astazi macar zboara asemeni zeilor si ne mai dau si noua cate una alta.

Iarasi, cat de splendid :)

Sa ne traiesti imparate ceresc, stapan al universului! ca mare e mila ta, binecuvântat sa fii pururea. Ca noi prostii te iubim oricum si ii iubim si pe cei din popoarele tale! PS = te asteptam imparate si prin romanica, avem de toate! iar pentru matale e gratis ;) (firește!) Daca nu poti mata apoi trimite-ne dintre oamenii matale ca tot e bine, aici e sat fara jupan si cainii mor de dorul Stapanilor!
ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם, יוצר האדם.

SLEAH19

Citat din: abyss din  29 Ianuarie 2014, 16:21:54
.....
Sa ne traiesti imparate ceresc, stapan al universului! ca mare e mila ta, binecuvântat sa fii pururea. Ca noi prostii te iubim oricum si ii iubim si pe cei din popoarele tale! PS = te asteptam imparate si prin romanica, avem de toate! iar pentru matale e gratis ;) (firește!) Daca nu poti mata apoi trimite-ne dintre oamenii matale ca tot e bine, aici e sat fara jupan si cainii mor de dorul Stapanilor!
ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם, יוצר האדם.

Oricum când vine refluxul se vede cine e în curul gol, .. aşa este,  mare e răbdarea lui , a Creatorului şi de obicei când are nevoie de un om să intervină în planul lui se uită şi alege unul singur din acel timp, că o fi Noe, Moise, Iov , Avraam etc , nu are nevoie de un grup, de unul singur.
   Şi eu am fost curios cum îi alege şi am luat cazul lui David. Creatorul a spus că o să caute în lume un om după inima lui şi uitându-se l-a ales pe David să îl facă rege. Ce ar face orice om de atunci s-au din zilele noastre dacă ar fi încoronat rege peste vreun regat? Poate că şi-ar comanda o coroană, o armură regală şi un car strălucitor de la înălţimea căruia să-şi arate fala sau ar  aştepta toate onorurile şi linguşelile de rigoare ar merge la o vânătoare regală sau ar da un chef în club ... 
  Ce a făcut David după ce a fost uns rege?   
                                                             S-a întors la oi ... !!
Când l-a avut în mână pe cel mai mare duşman de moarte al său care dormea , nu l-a omorât , i-a luat suliţa şi ulciorul de apă de la cap şi i-a strigat apoi de la distanţă : - Dumnezeu să te judece,  puteam să te omor dar nu am făcut-o!
        Când nu a mai găsit astfel de oameni printre noi Creatorul şi-a materializat propriul Fiu.
Când Fiul stătea pe o stâncă a venit la el unu şmecher care după ce a tras adânc din trabuc i-a spus :
- Vezi tu toate împărăţiile lumii acesteia ? Ale mele sunt toate, eu sunt stăpânul aici , închinămi-te mie şi ţi le dau ...

E în regulă să fii ateu:
-Nu cred că există Dumnezeu, cuvântul nu m-a convins, la groapa mea să nu cânte vreun popă, acolo totul se termină! 

Dar să fii prigonitor şi să nu iţi dai seama al cui e matrixul, să nu întrevezi cum lucrează harul întru salvarea omului  şi cât de mare e răbdarea Creatorului e destul de dureros.
Sper ca fiecare să aibă în viaţa lui la un moment dat  un....,, drum al Damascului,, şi să răspundă la întrebarea:  ,, - Pentru ce Mă prigoneşti?,,

Man, no flammes !
                                De ce am scris eu asta aici ? Pentru că altu mai nevrednic nu s-a găsit!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

abyss

M-ai scos de prigonitor pentru o metafora... ! Si daca tu frate Sleah ai intra pe net la un centru de studiu al Caballei vei fi uimit... Oameni adevarati cu trairi profund spirituale. Ei , evreii se simt interconectati, au grija unii de altii nu atat din convingere cat dintr-o reala stare de comuniune. Nu e de mirare ca religia crestina provine in esenta din mijlocul lor. Sunt cu mult peste altii. Studiaza, citeste-le trairile si vei intelege. Pe noi popii ne duc cu zaharelul imaginar! Apoi ca tot iesira vorbele mele de hula ... daca am avea cu totii binefacerile tehnologiilor amintite, cine ar mai fi muncit atat? Si in ce conditii... In special in constructii, in mine, locuri periculoase.... Si asa revenim la intrebarea favorita a evreilor: DE CE?

classic

Un OZN model mai vechi... :ufo:

UFO over Glasgow Airport
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

Xanadron

Spre deosebire de geniu, prostia n-are limite. :lol:

BG idol Mariah Carey's song "Without you" (Funny - Subs)
...Sa nu ne mai miram deci de ce oare bulgarii reusesc inca sa ne depaseasca.... in jos :-D in unele clasamente derivate din saracia cu duhu'.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

liviutatarus

Siberia

Vai viata! :-))
Dupa ce-am citit amarnica-ti opinie dragule @abyss, nu stiu sigur ce sa fac: sa rag "muuuu" si sa zac in staul intr-o pozitie yoghino-zeno-meditativa, sau sa ma dau de-a berbeleacul prin zapada invocand boala vacii nebune...

Hmm... am ales o solutie de mijloc si afisand un ranjet shugubatz intreb si eu intr-o doara:

"Why so Sirius ?"

:-D  :-D  :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

abyss

:-) :-) :-) Raspund si eu cu un zambet galant de bou asexuat:
- De ce nu?

classic

(K. Adenauer)

classic

(K. Adenauer)