Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mr

..si-n sus si-n jos!
Da, era vorba de educatia care include si mentalitatea. Dar din context reiesea... in fine.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

#3061
Si-n sus si-n mai jos..dar deocamdata pe aici cu fratii :)
  Daca ne gandim la exemplul dat de colegul @mm atunci daca ar mai fi oameni prin cosmos...nu ar fi foarte diferiti de noi. In cosmosul nostru ma refer... Dar noi suntem cum suntem. Sus o fi bine dar jos picioarele-s cam amortite. Sa fi avut omenirea un accident la coloana vertebrala? Asta daca luam o varianta a exemplului "precum sus asa si jos". Totusi susul poate fi si o stare mentala care te conecteaza la un anumit flux/mediu/structura informationala. La ceea ce numesc multi "mintea cosmica", "vocea lui Dumnezeu" etc.  E o ipoteza, cumva dovedita, tot prin experimente. Tesla imagina/vizualiza motoare, le schimba parametrii si STIA/VEDEA unde e gresit sau unde se mai poate imbunatati modelul. In acea stare aflandu-se fiinta umana se pot conecta mai multe fiinte si pot comunica. Timpul se pare ca nu mai reprezinta o bariera. Poti chiar comunica cu tine insuti, dandu-ti sfaturi eventual si schimband un deznodamant.
  Cred si e inca un gand asezat pe alte ganduri, ca in acest cosmos oameni fix genetic cum suntem noi e putin probabil sa mai fie. Adica ale noastre costume biologice sunt putintel unice.
  Cred ca e posibil sa mai existe in paralel si alte cosmosuri, un fel de uriase densitati de timp (spatiu si gravitatie). Fiecare a fost insamantat cu un anumit plan, destin si suflete. Si fiecare din aceste cosmosuri au aproape o infinitate de linii temporale sau variante. Stau cuminti suspendate in nimic, distiland viata in interioarul lor precum semintele dintr-un fruct.
  Acesta ar fi un cadru, un etaj al creatiei.
  Daca mai erau oameni in univers cu care sa rezonam atunci e de bine sau e de rau. Deocamdata vedem doar ecouri, ecourile unui plan maret care se chinuie din cenusa sa renasca iar si iar. De unde vin ecourile?

Xanadron

#3062
Mda, umanoizii par sa fie "construiti" cam dupa acelasi proiect prin galaxia noastra -sau chiar prin universul cunoscut...
Iar o dovada ca "ce-i sus e si jos" etc. e de ex. faptu' ca australienii traiesc cu cracii-n sus :-D si-s tot ca noi.

Serios acum: ma gindeam sa scriu inc-o povestioara SF pe tema disparitiei treptate a albinelor de pe Terra, in conexiune cu ideea ca asta ar fi un semn in plus al "resetarii" mediului printr-o re-terraformare progresiva executata insidios de catre aceiasi programatori/ veghetori/ modelatori/ recoltatori, pentru a gazdui o noua versiune de Omenire. :-)

Dupa ce-am recitit insa o mai veche povestire pe o tema oarecum similara - si genial de bine scrisa - a regretatului George Anania, mi-a trecut: :lol:

http://revista-galileo.ro/in-memoriam-george-anania-prisacarul/

Inca mai am totusi (alte) idei, asa ca-n curind o sa puteti citi (in revista Helion probabil, ca tot organizeaza un concurs - http://helionsf.eu/concursul-de-proz-helion-2/ ) o noua "snoava" inspirata de relatarea calatorului genovez despre "capcaunul-puradel E.T." din Fagaras. 8-) :martiansmile:

Un bun pretext, zic eu, sa mai bat campii-n diverse directii. :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

acme

We're born alone, we live alone, we die alone.

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  16 Septembrie 2013, 16:12:39
Care-i faza de care vb ?

  Sustineam mai demult nu mai stiu pe care topic ca Stonehenge este original. Colegul @ryn   si nu AdarM   a aruncat niste poze prin care sustinea contrariul . Am zis ca verific intr-o vizita, ceea ce am si facut . Si cam are dreptate . Aliniamentul chietrelor este gandit-regandit , unele chietroaie   au fost reconditionate, etc. Si se scot bani frumosi  :lol:
   http://www.stonehenge.co.uk/Books.php

http://www.stonehenge.co.uk/index.php

Rectific, era vorba de colegul @ryn pe acest topic
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,828.msg79672.html#msg79672

Urban

Citat din: fiulploii din  16 Septembrie 2013, 19:40:35
  Sustineam mai demult nu mai stiu pe care topic ca Stonehenge este original. Colegul @ryn   si nu AdarM   a aruncat niste poze prin care sustinea contrariul . Am zis ca verific intr-o vizita, ceea ce am si facut . Si cam are dreptate . Aliniamentul chietrelor este gandit-regandit , unele chietroaie   au fost reconditionate, etc. Si se scot bani frumosi  :lol:
   http://www.stonehenge.co.uk/Books.php

http://www.stonehenge.co.uk/index.php

Rectific, era vorba de colegul @ryn pe acest topic
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,828.msg79672.html#msg79672

Confirm si eu ca aranjamentul nu este cel original...am studiat problema mai demult, o sa revin cu imagini si detalii.

Ganditorul

Multumesc de explicatii.
Am crezut ca vb de Sarmisegetuza unde situatia e la fel - sunt f. putine poze cu "originalul" - totul a fost regandit si rearanjat avand ca model chiar exemplul dat de voi, Stonehenge.
Pacat ca multa lume isi face un scop din interpretarea/descifrarea celor doua monumente antice ...rearanjate si cosmetizate modern.

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  17 Septembrie 2013, 00:56:43
Multumesc de explicatii.
Am crezut ca vb de Sarmisegetuza unde situatia e la fel - sunt f. putine poze cu "originalul" - totul a fost regandit si rearanjat avand ca model chiar exemplul dat de voi, Stonehenge.
Pacat ca multa lume isi face un scop din interpretarea/descifrarea celor doua monumente antice ...rearanjate si cosmetizate modern.

Poti pune asemenea poze ?

Ganditorul

#3068
Nu, am fotocopiat (adica am pozat fara stirea ..."proptarului" o asemenea poza din perioada cand a fost descoperita asezarea de la Sarmisegetuza).  Arata cu totul altfel, altfel aranjamentul pietrelor - evident fara stalpii de stejar din mijloc. trebuie sa caut acea reproducere pe niste harduri mai vechi (memoria ma poate insela), harduri abandonate dupa ce s-au virusat iremediabil. Ce stiu insa este faptul ca aranjamentul si asemanarea voita cu Stonehenge a salvat monumentul istoric din M-tii Orastiei pt ca descoperirea a fost facuta pe vremea cand totul trebuia raportat la "cultura estica", sovietica, si tot ce nu corespundea cu asta era distrus/abandonat. Asemanarea fortata cu Stonehenge a salvat monumentul pt ca ar fi iesit un "scandal"prea mare pe subiect. A urmat apoi promovarea lui internationala prin filmele lui Nicolaescu si astfel a fost "doar" abandonat. La vremea aceea se pare ca a fost o solutie buna (inclusiv hotararea de a nu fi decopertat complet pentru a se putea pastra dovezi care sa poata fi analizate pentru a atesta vechimea (prin c14)). Daca "cosmetizarea" din acea perioada o inteleg prin prisma presiunilor "fratelui mai mare de la rasarit" nu inteleg abandonu/distrugerea din perioada de dupa '90. :fullmoon:

fiulploii

Citat din: Xanadron din  17 Septembrie 2013, 08:30:16

Impardonabil e insa doar faptu' ca mai scriu p-aici in loc sa-mi vad de trebi mai serioase ...

  Eu zic ca impardonabil ar fi sa renunti la a mai posta pe aici chiar daca consideri ca aici e si va ramane gradinita  :lol:
 
Un articol interesant la linkul de mai jos cu cateva spicuiri din el :
http://www.descopera.ro/stiinta/11324088-au-oamenii-suflet-iata-care-este-raspunsul-stiintei

Francis Crick, laureatul premiului Nobel pentru descoperirea structurii moleculare a ADN-ului, făcea valuri în 1994 cu ocazia publicării cărţii sale ,,The Astonishing Hypothesis", în care susţinea că sufletul este o iluzie perpetuată doar de credinţa noastră în ea. Omul de ştiinţă oferea o veste dură cititorilor încă din primele rânduri: ,,«Tu», bucuriile şi necazurile tale, amintirile şi ambiţiile tale, sentimentul de identitate personală şi de liber arbitru – toate acestea nu sunt nimic mai mult decât comportamentul unui număr uriaş de celule nervoase şi al moleculelor asociate lor".

Fiecare om are în craniul său aproximativ 100 de miliarde de neuroni, iar fiecare dintre aceştia prezintă în medie 7.000 de legături sinaptice cu alţi neuroni. Aşadar, nu este de mirare că nu ne putem închipui modul în care creierul produce mintea, pentru că o asemenea complexitate este dincolo de limitele imaginaţiei umane. Specialiştii în neuroştiinţe afimă că nu este o exagerare atunci când spunem despre creierul uman că este cel mai complex lucru descoperit până acum în Univers. Dacă acest sistem extrem de complicat, ce cuprinde trilioane de conexiuni, nu produce mintea, ne putem întreba atunci ce rol are.

Apoi, si mai interesant zic eu   http://www.descopera.ro/stiinta/9574810-misterul-experientelor-extracorporale-cum-explica-stiinta-calatoriile-in-afara-corpului

Aşadar, chiar dacă voluntarii putea să îşi observe corpul, înţelegând că se află în acelaşi loc ca la începutul experimentului, creierul a recalculat poziţia ,,sinelui" în cameră, ceea ce a dus la apariţia experienţei extracorporale.

Experimentul a arătat că în cazul în care informaţiile din aceste fluxuri senzoriale nu se potrivesc, senzaţia de ,,sine" dispare. În aceste cazuri, creierul forţează luarea unei decizii, ceea ce poate duce la senzaţia că ,,sinele" se află în alt corp. Acesta a fost rezultatul pe care l-a observat dr. Ehrsson.

Interesant cum ne putem localiza sau putem ''locui'' in  orice daca creierul nostru e convins de asta :

Astfel, experimentul a demonstrat că percepţia propriului corp reprezintă un etalon fundamental folosit de creier pentru a percepe lumea din jur.

,,Experimentul nostru reprezintă prima cercetare ce demonstrează că sentimentul de proprietate asupra corpului poate fi transferat în întregime asupra unui corp virtual".

Deci, s-a demonstrat stiintific ca putem locui - cel putin pe perioada vietii- si in diverse alte locatii decat in propriul corp. Si nu este o iluzie ci se produce un fel de extensie a simturilor , se umple acel corp cu ...sinele tau - nu am alt cuvant mai bun de folosit in cazul asta.
   Treaba asta se stia din vechime deoarece cavalerii- de exemplu- erau obligati la inceputul pregatirii lor sa doarma cu sabia la ei si sa o poarte tot timpul pana devenea parte integranta din ei.

Asadar, totul se bazeaza pe iluzionarea creierului pana in momentul in care acesta isi da acceptul si rezolva situatia confuza in care se afla neavand alta modalitate decat sa umple cu senzori sau sa se prelungeasca si in corpul respectiv.

Cum putem judeca atunci calatoriile astrale, dedublarile si alte cele? Reale sau imaginare?

Te inv(oc)it Xanadron - maestrul imparat  :lol: - sa nu renunti la a mai posta pe aici fiindca experienta ta este un bun public  :evil: dat fiind faptul ca te-ai pus imparat , acum no, da-ne si noua din intelepciunea ta !

Alles gute ! sau Wishing you well !

:wink:

Xanadron

#3070
Citat din: Xanadron din  17 Septembrie 2013, 09:55:02
P.S. Observ c-am ajuns la 3000 de postari :-o (vai mie!) si ma bate gindu' sa ma opresc la 3003 (zeitza proprietate personala Amu-i-De-Rau :-D mi-a sugerat asta).

...Totusi, e posibil sa mai postez pina la 3333 - dar numai daca-s avansat la rangu' de Zeu Zen :star: al forumului (un gen de ZZ-Top). :lol:
Fii sigur ca, daca un anume procent al coforumistilor nu depasea CU MULT nivelul critic al gradinitei (galactice, normal :-D) de mult eram departe d-aici...

Pe tema f. interesanta abordata de tine o sa revin insa un pic mai incolo - pina atunci, poate gaseste va rog io frumos cineva clipul reclamei aleia TV cu Rompetrol :evil: si Festivalul Enescu - o alta confirmare a "manipularii Magicului :star: din noi". 8-)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

alx

#3072
Citat din: Xanadron din  17 Septembrie 2013, 09:55:02
...Totusi, e posibil sa mai postez pina la 3333 - dar numai daca-s avansat la rangu' de Zeu Zen :star: al forumului (un gen de ZZ-Top). :D

Plugusorul Zeului

Aho aho copii si frati,
Tuns,frezat si regulat
Zeu pe loc te-am angajat!
Postul nu este prea bun,
Forumu-i plin de...  .buni!
Insa dupa cum te stiu,
Ii traznesti chiar si-n pustiu...
Sper sa nu te plictisesti,
Nici sa nu te moli(p)sesti,
Regula p-aci sa faci,
Sa ne scapi pe toti de... .raci! :D

LA Anu si LA Multi Ani!





.=ned
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

romulus

CitatPlugusorul Zeului

Aho aho copii si frati,
Tuns,frezat si regulat
Zeu pe loc te-am angajat!
Postul nu este prea bun,
Forumu-i plin de...  .buni!
Insa dupa cum te stiu,
Ii traznesti chiar si-n pustiu...
Sper sa nu te plictisesti,
Nici sa nu te moli(p)sesti,
Regula p-aci sa faci,
Sa ne scapi pe toti de... .raci! :D

LA Anu si LA Multi Ani!

O sa-ti iasa bube pe ....fund !
Asa se zice ca se intampla celor care zic plugusorul (fie si pentru zeu) in extra...sezon ! :-D
Pregateste-ti unguentele !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

mr

#3074
Citat din: fiulploii din  17 Septembrie 2013, 12:46:07
  Cum putem judeca atunci calatoriile astrale, dedublarile si alte cele? Reale sau imaginare?

Nu stiu daca avem dupa ce judeca aceste manifestari cu iz paranormal, pe cat de nedovedite si hulite de tagma stiintifica moderna, pe atat de reale si normale pentru cei care le traiesc in mod curent. Si nu cred ca exista om care sa nu fi avut cel putin o manifestare de acest fel, in viata sa. Diferenta o face gradul de atentie cu care s-a aplecat asupra observarii si studierii fenomenului, in sine.

In ceea ce priveste sistemul nervos central al omului, mai ales creierul, s-au descoperit multe legate de modul sau de functionare. Pare o masinarie (IT-stica) infiorator de complexa si rapida care intretine in acelasi timp atat buna functioanare a celorlalte sisteme ale trupului, cat si o inteligenta artificiala extrem de complexa care ne genereaza starea de constienta.

Stiinta a reusit sa disece masina. Dar masina ar fi moarta, inerta, fara existenta unei programari, a unui scop. Si s-ar putea face, la nivel practic, diferenta intre un corp viu si unul mort. Ce anume determina corpul viu sa se comporte pe intreaga perioada a vietii ca o uriasa uzina in care toate celulele lucreaza intr-un mod cat se poate de ordonat? Acest scop/program este rulat si sustinut de complexitatea sistemului nervos central. Dar pornirea/intretinerea/evolutia uzinei cine o face? Cu ce tip de energie?
Asimov, prin viziunea care a avut-o in legatura cu creierul pozitronic si legile dupa care trebuia sa functioneze, nu cred ca era departe de a demonstra similitudinile dintre android si trupul uman.

Organismul uman, prin complexitatea sa, nu se opreste doar la a vietui. Asta cred ca este partea cea mai simpla pe care o poate executa. El pare a fi vehiculul perfect de interactine cu mediul fizic. 

Apoi, daca observam bine, faptul ca noi oamenii suntem atat de diferiti ca si gandire, ca suntem animati de dorinte, curiozitati, scopuri etc, ca pana si cel mai prost dintre noi poate avea o sclipire la un moment dat care sa produca o schimbare majora pentru ceilalti, ar trebui sa ne faca sa gandim ca dincolo de liniaritatea rationala a functionarii trupului, exista un alt nivel de gandire, mult superioara, care genereaza un comportament extrem de diferit fata de predictibilitatea programarii initiale.

In acest caz, cred ca putem lua in calcul faptul ca exista in comportamentul nostru, mai multe nivele ca si surse ale gandurilor pe care le avem. Unele dintre ele vin dintr-o logica predictibila, cu atat mai ascutita cu cat dispunem de un hardware mai bun, dar altele nu au nici o legatura cu logica predictibila. Creierul nostru in mod clar are o limitare din acest punct de vedere. Cel putin aparent. Si ar fi normal sa aiba o limitare la nivelul planului fizic.

Dar observam ca unii dintre semenii nostri vin cu anumite programe in aceasta viata. Sunt animati de acele ganduri, staruiesc pe parcursul vieti spre a le implini ...si unii le implinesc. De exemplu, la un nivel mai mic, unii vin cu gandul sa-si faca o casa (vila) pe pamant. Si au rabdarea si acumularea necesara sa o faca. Sunt multi dintre noi care nu au acest lucru in program. Fie ajung sa locuiasca intr-o casa facuta de altii, fie locuiesc doar la bloc. 

Altii dintre noi vin sa aduca idei noi in aceasta lume. Iarasi , ca exemplu, ceea ce avem astazi ca si tehnologie se bazeaza pe sclipirile unora dintre noi intr-o perioada de 100-200 ani.

Iar altii, care au ajuns sa gandeasca intr-un fel nestiintific, au vorbit despre faptul ca noi avem conexiuni simultate in trei planuri de existenta: fizic, astral si cauzal. Si ca trupul uman este o unealta a energiei/spiritului aflat/a in planurile astral si cauzal, prin intermediul careia se poate obtine o evolutie, dinspre fizic spre cauzal, prin intelegerea regulilor/legilor care guverneaza toate cele trei planuri.
Alchimistii si hermetisitii vorbeau de realizarea sincronizarii (atingerea rezonantei) celor trei planuri de existenta si de importanta executarii acestui lucru din planul fizic, prin mijloacele planului fizic. Hindusii vorbeau multi despre atingerea starii de brahma, budhistii de starea de iluminare, crestinii de asceza...si exemplele pot continua. Diversitatea si unitatea mesajelor ma face sa cred ca aveau cunostinta de ceva anume care noua ne scapa sau pur si simplu nu mai intelegem.

In acest context consider ca posibilitatile oferite de sistemul nervos central al trupului joaca mai mult rol de interfata intre planuri decat de proiectii/surse ale fenomenelor paranormale. Sursa acelor trairi cred ca-si are originea undeva mai sus de complexitatea (si asa galactica) a logicii mintii rationale, iar aceasta din urma cu cat este mai antrenata, cu atat ar permite exprimari mai complexe si profunde ale gandurilor ce vin de mai sus. Cat de reale sau iluzorii pot fi aceste exprimari, ramane a fi o problema individuala...  Si e mai bine sa ramana asa, deocamdata.

Inchei aceasta suita de pareri personale cu un citat, spre reflectare:

"Chiar si astazi, umilii, mizerabilii, dispretuitii, razvratitii, insetatii de libertate si independenta, proscrisii, ratacitorii si nomanzii vorbesc inca in argou, acest grai blestemat, osandit deopotriva de protipendada, de falsa aristrocratie, ca si de burghezimea imbuibata si conformista, lafaindu-se in hermina trufiei si a propriei lor ignorante.

Argoul ramane limba unui mic grup de persoane ce traiesc in afara legilor stabilite, a convenientelor, randuielilor si protocolului, oameni carora li se spune "uschitori" (voyous), cand ei de fapt sunt "ursitori" (voyants), si carora li se mai zice si "Fii" sau "Copii Soarelui". In sfarsit, "arta gotica" mai e si"arta cotica", "arta Luminii" sau a Spiritului.

S-ar putea crede ca acestea sunt doar jocuri de cuvinte. De buna seama. Dar ceea ce este mai important e faptul ca ele ne pot dirija credinta spre o certitudine, spre adevarul pozitiv si stiintific, cheia misterului religios, scotandu-ne din dedalul capricios al imaginatiei prin care rataceam. Nu exista sub soare nici hazard, nici coincidenta, nici legaturi intamplatoare; totul e prevazut, randuit, ingrijit si nu ne revine noua sa modificam dupa placul nostru vointa nepatrunsa a Destinului.

Daca intelesul obisnuit al cuvintelor nu ne-ar permite nici o decoperire care sa ne inalte, sa ne invete, sa ne apropie de Creator, atunci vocabularul ar fi inutil. Vorba, care ii asigura omului netagaduita sa superioritate, suprematia pe care o poseda asupra tuturor fapturilor, si-ar pierde caracterul nobil, maretia si frumusetea si n-ar mai fi decat o trista desertaciune. Or, limba, unealta a duhului, are o viata proprie, desi aceasta ii e data indirect de Ideea universala. noi nu putm inventa nimic, nici nu putem crea ceva. Totul e in tot. Microcosmosul nostru nu e decat o particula infima, insufletita, cugetatoare, mai mult sau mai putin nedesavarsita a macrocosmosului. Ceea ce credem ca descoperim prin sfortarile nemijlocite ale inteligentei noastre exista deja in alta parte. Credinta ne face sa presimtim ceea ce vine spre noi; revelatia de furnizeaza dovada definitiva. Adesea trecem pe langa minune, vedem miracolul fara sa-l remarcam, ca niste orbi si surzi ce suntem. Cate minunatii, cate lucruri nebanuite n-am afla daca am sti sa disecam cuvintele, sa le spargem coaja si sa slobozim spirtul si lumina divina tainuite acolo!

Isus nu vorbea decat in parabole; putem oare nega adevarul cuprins in acestea? Chiar si in conversatia curenta nu sunt oare echivocurile, aproximatiile, calambururile si asonantele cele care ii caracterizeaza pe "oamenii de spirit", pe cei care se fericesc ca scapa de tirania "literei" si se dovedesc in felul lor a fi cabalisti fara s-o stie?"

Fulcanelli - "Misterul Catedralelor" ~1920
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein