Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

panta_rh_ei

Personal mă abțin de la comentarii pro sau contra pe tema RM, divagații - indiferent în ce sens - scenarii dar, înainte de orice, n-ar fi rau să ne aruncăm un ochi pe rândurile de mai jos. Sunt informații interesante.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

#3031
Citat din: panta_rh_ei din  10 Septembrie 2013, 13:05:28
Personal mă abțin de la comentarii pro sau contra pe tema RM, divagații - indiferent în ce sens - scenarii dar, înainte de orice, n-ar fi rau să ne aruncăm un ochi pe rândurile de mai jos. Sunt informații interesante.

Si alte informatii de la mama gold de pe continent
http://www.wall-street.ro/comentarii/articol/46565/Tragediile-americana-si-canadiana-dupa-exploatarea-cu-cianuri.html

Chestiile arheologice..hmm...s-au calcat si se vor mai calca in picioare peste tot in ...Romania ..atata timp cat va mai exista Romania si ai sai menejeri Asta dupa ce chestiile interesante ajung acolo unde trebuie si la cine trebuie .

Si conexiunea cu arzatoarea siri-ana :
  http://www.independent.co.uk/life-style/history/syrias-stonehenge-neolithic-stone-circles-alignments-and-possible-tombs-discovered-1914047.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2164412/Syrias-stonehenge-Mysterious-ruins-desert-10-000-years-old--scientists-dont-dare-near.html

http://www.messagetoeagle.com/syriandesermyst.php#.Ui8HqMasg40

http://www.sci-news.com/archaeology/article00453.html

http://www.fromthetrenchesworldreport.com/teotihuacanstonehenge-connected-to-syrian-false-flag/56971

abyss

#3032
Si in Marea Moarta e o zona activa, am mai spus-o. Activa SI seismic. Or fi dispozitive ingropate sub scoarta pamantului?
La rusi prin siberia parca, erau trei cupole metalice semi ingropate presupuse ca apartinand mecanismului defensiv planetar. Acolo sunt cutremure?

mm

CitatOrganizarea ierarhica in care un om sau un grup de oameni decid pentru cei multi, si eu cred ca-i specifica primitivismului rasei umane. Iar acei lideri nu fac decat sa mentina o structura bazata pe frica si constrangere pentru a-si putea justifica existenta si hrani orgoliile.
mr, ai dreptate. E vorba de starea de primitivism in care exista rasa umana (din motive "exterioare" rasei). Capacitatile de comunicare (prin cuvant rostit) limiteaza comunitatea la o organizare ierarhica precum aceasta pe care o stim. In acelasi timp, cred ca tu cunosti cateva din caile de rezolvare ale acestei situatii neplacute. Una ar fi ridicarea nivelului de comunicare la acela numit telepatie (sau echivalent) si in acest sens imi permit sa redau o invatatura yoghina (de baza; redau din memorie) care spune ca: "Practicarea de APARIGRAHA dusa la desavarsire confera yoghinului clarvederea,..." Sau: "Cand practicantul stapaneste bine virtutea yoghina a onestitatii (ASTEYA), el capata o putere asemanatoare clarviziunii sau constiinta intuitiva."  Acelasi lucru li se intampla si practicantilor din manastirile ortodoxe, care devin capabili (la o practicare dusa la desavarsire) sa "citeasca" gandurile (si sufletul) celor din apropierea lor. Nu mai insist deoarece sunt binecunoscute diverse cazuri reale, mentionate de diversi martori (netelepati).
  Ideea pe care incerc de o vreme sa o exprim este ca o organizare ierarhica deficitara - precum cea pe care o cunoastem - a societatii ar putea urca la un nivel mult superior daca... am avea mai multi "practicanti". Ce sa practice ei? Sa practice onestitatea (putem sa-i zicem ASTEYA sau cinstea), de exemplu. [Am mai insistat asupra importantei cuvantului cinste.] Sau sa practice curatenia sufletului lor, atitudinilor si simtirilor lor conf. regulilor yoghine de YAMA si NIYAMA sau conf. metodelor isihaste, ortodoxe, etc.
  Mai simplu spus, daca am sti ce gandeste fiecare n-ar mai fi posibila "pacalirea ierarhica" a societatii de catre o minoritate total parsiva si acest lucru se poate obtine simplu prin "antrenament".
  [Trecem peste amanuntul ca clarvederea ii permite practicantului sa-si vada vietile anterioare deoarece am "transcende" subiectul de fata.]
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mr

In cazul societatii actuale nu cred ca se poate pretinde fiecarui cetatean sa practice o cale, oricare ar fi ea. In primul rand nu exista un nivel de intelegere adecvat si in al doilea rand nu exista o cultura care sa favorizeze acest gen de educatie.

De fapt, cred ca problema principala consta in educatie, asa cum am mai spus. Si cei care vor sa duca societatea intr-o anumita directie acolo operereaza. La civilizatiile antice ierarhice, pe caste, exista o educatie adecvata fiecarei paturi sociale, care atingea atat latura morala cat si cea profesionala. Pareau constienti ca este foarte importanta plantarea/intelegerea unor principii de viata care favorizau practicarea eficienta a meseriilor.

In zilele noastre educatia se produce doar in zona profesionala, latura personala fiind lasata sa se dezvolte din inertie sau ignorata. De aceea am ajuns sa avem adevarate genii in anumite domenii, cu comportamente extrem de arogante in comunitate. Iar in paturile de jos, aparitia a tot felul de comportamente haotice cu deviatii extremale, gen mondenitati, sexualitate denaturata, egoism excesiv, cultura de turma etc.

Si aici apare diferenta clara, dupa principiul "ii veti cunoaste dupa faptele lor", intre o ierarhie luminata, care sa aseze cu responsabilitate pe baze armonioase educatia celor care nu sunt capabili sa inteleaga peste un anumit nivel (cu tot respectul pentru ei), asigurand astfel un cadru in care fiecare sa aiba de invatat ceva si o "dictatura luminata", asa cum le place unora sa se afiseze, care sa se creada luminata pentru ca este capabila, calcand pe multe cadavre (poate inconstient), sa asigure unui grup restrans privilegii sau sa duca la implinire bucati dintr-un plan mai mare al altei dictaturi luminate, superioara ierarhic si ...transfrontaliera.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

panta_rh_ei

Fiind la secțiunea Chat, sper că nu sunt offtopic neapărat și mă încumet să continui dialogul început.
Starea de primitivism a rasei umane a fost starea primordială.
Creatorul și-a amplasat creația, Adam, în Grădina Edenului unde i-a oferit tot confortul și-o interdicție cu rol de tentație care să reprezinte punctul de plecare al evoluției. Nu cred că Doamne-Doamne a vrut ca Adam - și prin asta înțeleg omenirea, nu un individ – să rămână ignorant, să vegeteze/huzurească în Eden.
Adam l-a dezamăgit oarecum si-atunci DD i-a dat un șut în fund: a trimis șarpele-ispită cu mărul cunoașterii în solzi, obligându-l pe Adam să urce Golgota Desăvârșirii sale. I-a presărat pe traseu fragmente din Liberul Arbitru lăsâdu-l pe OM liber să-și imagineze ce înseamnă răsplata din vârful Golgotei, care poate fi Întoarcerea la Principiu, la Uitate, la UNU.
Dacă urcușul se transformă în cădere depinde de această înțelegere, de acceptare și o serie de virtuți, una dintre ele fiind onestitatea, indiferent ce alte nume poartă ea și care nu-i specifică învățăturii yoghine.
Când omul a constatat că viețuirea în comunitate îi face urcușul mai ușor și-a ales un conducător care-a evoluat în structurile puterii de mai târziu.
Gustul puterii pervertește. Ierarhia superioară începe-a deturna scopul inițial pe care-l folosește ca unealtă în scopul devenirii sale Dumnezeiești, pentru că segmentul cefalic al Adamului începe să creadă că poate fi una cu Creatorul și ceva pe deasupra. Adamul supradimensionat iși începe căderea prin rătăcire, cu atat mai oarbă cu cât morbul puterii cuprinde mai multe celule. Cancerul encefalic a produs metastaze multiple (și) pentru că cei educați, cu o putere mai mare de înțelegere au constatat că pot simula
virtuțile, câștigând astfel putere asupra celor care mai cred încă în ele, chiar dacă acestă putere servește scopuri meschine.
Sunt multe celule bolnave care-ar trebui să învețe practicarea virtuții și asta ar putea fi o cale de vindecare. Cu alte cuvinte, așa cum s-a menționat deja aici, educația  -  nu doar profesională (în multe cazuri) – nu este girantul vindecării.
Dacă am ști ce gândește fiecare multe păcăleli n-ar fi posibile.  Mă întreb totuși: i-ar place cuiva, indiferent pe ce nivel al ierarhiei se află, să-i fie cunoscute gândurile? Cred că nu. Mie sigur nu mi-ar place și nu pentru că aș avea gânduri rele îndreptate împotriva cuiva, indiferent cine ar putea fi.
Multora cred că le-ar place totuși ca fenomenul să decurgă într-un singur sens: dinspre sine spre ceilalți. Mă bucur că nu mă numar nici printre aceștia.
Căderea este accelerată tocmai pentru că s-a facut alăturarea ,,dictatură luminată" iar sâmburele ierarhiei luminate n-a găsit pământul fertil în care să germineze. Și acest pământ fertil poate fi acea ASTEYA de care amintește @mm, care se găsește în fiecare din noi. Avem voința să facem a crește din ea lianele care să sugrume/înăbușe/cauterizeze tumora canceroasă encefalică? Rămân la ideea că da, puterea vindecării este la/în noi. Ne lipsește voința omogenității, a consensului. Restul e teorie și atunci cunoașterea/înțelegerea devin nu doar nefolositoare ci chiar împovărătoare pentru cel care cunoaște, vede, înțelege. :-)

LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Arhanghelul

#3036
La multi ani ! ... fNOM  & NOM ...   :-o ... 11.09.2001



"IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI ... (7520 de la Facerea Lumi) "
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

alx

Citat din: Arhanghelul din  11 Septembrie 2013, 23:09:42
La multi ani ! ... fNOM  & NOM ...   :o ... 11.09.2001

...si la mai mare????????????
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Arhanghelul

#3038
Citat din: alx din  11 Septembrie 2013, 23:25:30
...si la mai mare????????????

Am vrut sa-ti ... bifez ... un anti - liNUke[/u] (non unlike) ... dar nu mai exista optiunea asta ... dupa ERA "Calaretului Astral" ...   :evil:

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

alx

#3039
Citat din: Arhanghelul din  11 Septembrie 2013, 23:28:40
Am vrut sa-ti ... bifez ... un anti - liNUke (non unlike) ... dar nu mai exista optiunea asta ... dupa ERA "Calaretului Astral" ...   >:D


why?

PS  daca imi aduc eu bine aminte,2 negatii dau...ce?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Arhanghelul

#3040
Citat din: alx din  11 Septembrie 2013, 23:37:25
why?

Era o gluma "pozitiva" [in modul] ... sau vrei sa fim indexati de ... ochii albastri ...  :evil: ...

E bine sa fim ... atenti! ... la cei atenti ... la noi ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

abyss

#3041
E tare complicata povestea cu virtutile. Degeaba le ai cand in jur descoperi o flux constant de fiare. Faci ce trebuie ca sa supravietuiesti. Mai spargi o ţeastă, mai te intorci la virtuti si tot asa... Cuiva îi ia cam mult sa ne gaseasca un locas in existenţa. Intre timp ne furam virtutile unii altora. Sigur Cineva e putinsadic. Natura din jurul nostru ofera o imagine dura. Pe un mp de pamant se duc lupte incredibile pentru existenta, de la microbi si pana la insecte. Nu suntem chiar in Eden ci in altceva. Nu e un vis ci o realitate dură. Hai sa nu ne imbatam cu "samyama asupra propriului corp"...

fiulploii

Citat din: Arhanghelul din  11 Septembrie 2013, 23:09:42


"IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI ... (7520 de la Facerea Lumi) "

  1995-18=1977 anul nasterii ? Sau anul inceperii Antichrist Project ? Fiindca nu e necesar ca asta sa fie fiinta in carne si oase ci poate fi o organizatie , de exemplu.
 
  Studiind putin diversele previziuni constat ca acum e timpul cand nu se mai implinesc profetiile . Pe bune , si e doar parerea mea evident.
   Sau viziunile respective se refera la un aspect local-zonal si exista interese pentru ridicarea lor la grad de global sau premonitiile de care se face vorbire erau valabile doar la nivelul acelui timp.
  Sunt unii care au viziuni de pe o alta linie temporala a Pamantului , posibil de pe linia temporala initiala si as indrazni sa zic ca majoritatea vazatorilor in viitor ''citesc'' doar varianta care se pliaza pe frecventa gandurilor respectivului.
   In special '' homo religiosus'' sau cu o educatie religioasa vede numai catastrofe si apocalipse implinite pe diverse cai. Se stie ca asemenea citiri sunt filtrate de caracteristicile psiho-mentale ale persoanei in cauza si se pliaza pe asteptarile respectivului. De la inceput biserica a pus accentul pe sclavia psihica si mentala a mirenilor simpli iar acest lucru a produs oarece schimbari prin adn , asa cum s-a mai discutat pe forum.

   Si apoi, ce atat teama? Orice se naste, traieste si apoi dispare ( se transforma) inclusiv societatile umane . Ca or fi 7538 de ani de la facerea lumii ( apropo, care dintre lumi? ) ca or fi mai multi sau mai putini chiar nu conteaza.

   Eu cel putin consider aceste vizionari ca posibilitati remanente ale unui viitor trecut :-D

SLEAH19


Citat din: mr din  11 Septembrie 2013, 10:24:50
In cazul societatii actuale nu cred ca se poate pretinde fiecarui cetatean sa practice o cale, oricare ar fi ea. In primul rand nu exista un nivel de intelegere adecvat si in al doilea rand nu exista o cultura care sa favorizeze acest gen de educatie.
..

Citat din: abyss din  11 Septembrie 2013, 23:54:51
E tare complicata povestea cu virtutile. Degeaba le ai cand in jur descoperi o flux constant de fiare. Faci ce trebuie ca sa supravietuiesti. ... Natura din jurul nostru ofera o imagine dura. Pe un mp de pamant se duc lupte incredibile pentru existenta, de la microbi si pana la insecte. ..

Da , complicat, ... individual pot evolua , mă pot percepe ca suflet , conştiinţă , spirit , ... mental mă pot înţelege   ca ansamblu/element dar în mod concret cum materializez/coagulez grupul/ comunitatea şi prin extensie societatea  la nivelul meu ?
În sens conotativ cu cele spuse de abyss , te plimbi în frac prin junglă şi inevitabil tot la Paradigmă şi Sistem  ajungem.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

Citat din: SLEAH19 din  12 Septembrie 2013, 00:45:55

Da , complicat, ... individual pot evolua , mă pot percepe ca suflet , conştiinţă , spirit , ... mental mă pot înţelege   ca ansamblu/element dar în mod concret cum materializez/coagulez grupul/ comunitatea şi prin extensie societatea  la nivelul meu ?
În sens conotativ cu cele spuse de abyss , te plimbi în frac prin junglă şi inevitabil tot la Paradigmă şi Sistem  ajungem.

  Zic unii mai meseriasi in domeniu ca singurul lucru care trebuie sa ne intereseze este sa evoluam personal. De la un anumit nivel al evolutiei personale acest lucru se simte si in afara in mod automat iar grupul/comunitatea se muleaza pe forta psihica emanata/extinsa daca se doreste ca aceasta forta sa fie vizibila/simtita.
  Este vorba de acea masa critica din fizica pentru a initia o reactie  :-D insa la alt nivel de intelegere.