Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fotografii interesante in domeniul OZN

Creat de jackie28t, 18 Februarie 2006, 15:31:57

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ryn

Subscriu si eu la parerea "antevorbitorului". Umbrele parca sunt plantate acolo, obiectul cel mai apropiat are domul prea putin vizibil de parca intreg obiectul a fost deformat pentru a lasa impresia asta, iar umbra contine si conturul domului. Obiectul indepartat este copia in oglinda a celui median, iar umbra e cu totul in alta parte decat ar fi normal. Obiectului median i-a fost mancata de soareci umbra (chipurile a picat tamam pe un gol intre nori) Umbrele ar fi trebuit sa fie mult mai largi aproape rotunde. Distanta intre obiecte este egala, (autorul a vrut sa sugereze inteligenta si ca se zbura in "formatie"). Prea e frumoasa "mireasa", devreme acasa si mai si stie sa gateasca!  :-D

emil

Soarele bate dinspre observator catre munte ... iar pe OZN dinspre munte catre observator (dupa umbra !)

DepthOfField

Fotograful amator din mine imi spune ca:
- poza e facuta cu ceva zoom
- geamul (murdariile) de pe geam sunt destul de clare..ori geamul se afla in imediata apropiere a obiectivului foto, asadar obiectivul are focusul reglat pe imediata vecinatate
- peisajul, muntele si copacii, sunt defocalizate destul de rau, asadar obiectivul nu este focalizat pe infinit (probabil cu zoom la maxim, si reglat pe infinit, obiectele apar clare de pe la cateva zeci de metri pana la infinit in mod normal, ori ce vedem, ca brazii aia cei mai apropiati tot defocalizati rau sunt)

Iar ozn-ul nostru apare clar in imagine..adica este destul de aproape, dar nici prea departe.  :roll:

Deci? Ozeneul este foarte aproape de obiectiv, probabil cativa metri..eu stiu, chiar imi pot inchipui un nasture ca de palton, dinacela cu bumb, aruncat in sus si prins dupa cateva incercari in pozitia optima.

Deci imaginea este neconvingatoare.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

udar

Am vazut in viata mea sute de poze cu OZN-uri, insa niciodata nu mi-am putut raspunde la o intrebare...
De ce aproape in fiecare poza apar OZN-uri cu forme total diferite de cele din celalalte poze?
Daca poate sa-mi raspunda cineva, as fi recunoscator.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

Interesent

Halo Udar,
forma geometrica al unui vehicol depinde de functiunile necesare (criteriile tehnice) si putin de "gustul stilistic" al producatorului. Rasele de oameni extraterestre care construiesc asemenea nave sint evolutionati diferiti, deci poseda de diferite tehnologii, au diferite constitutii biologice si anatomice (marime si forma de corp, fel de respiratie, etc). Aceste nave spatiale conceptionate ca o "microplaneta" in care se poate supravietuii si traii comod tin cont de sistemele vitale necesare (la fiecare spetie de om pot fi ele diferite), sistemul de pus in miscare (tractiunea), sistemul de productie pentru gravitatia artificiala, si de forma externa (stilistica) aleasa intentionata, ca exemplu: disc, tigare, para, bila, forma energetica, etc...
Inca ceva poate forma vizionata a unei navei sa o schimbe: sistemele antiradar ale navei, ca si radiatiile sistemului de tractiune al navei produse si emitate in imprejurime. Prin radiatiile emise (reactiile cu imprejurimea) nava poate aparea sub alta forma decit ea este la original. Gindestete la radiatiile de caldura care lasa imaginea imprejurimii sa se miste si o contureaza altfel, sau la "fata morgana", unde obiecte pot fi de la distante mari proiectate prin athmosfera in alt loc. Dece sa nu se poata fi folosita o asemenea tehnica in mod artificial? Totul este posibil de creat, numai sa se stie cum. Ca sa putem si noi sa producem asemenea nave spatiale, trebuie sa mai asteptam citeva secole de ani  :wink: 

Skywalker

Interesent a scris:
Citat
Inca ceva poate forma vizionata a unei navei sa o schimbe: sistemele antiradar ale navei, ca si radiatiile sistemului de tractiune al navei produse si emitate in imprejurime. Prin radiatiile emise (reactiile cu imprejurimea) nava poate aparea sub alta forma decit ea este la original. Gindestete la radiatiile de caldura care lasa imaginea imprejurimii sa se miste si o contureaza altfel, sau la "fata morgana", unde obiecte pot fi de la distante mari proiectate prin athmosfera in alt loc. Dece sa nu se poata fi folosita o asemenea tehnica in mod artificial? Totul este posibil de creat, numai sa se stie cum. Ca sa putem si noi sa producem asemenea nave spatiale, trebuie sa mai asteptam citeva secole de ani   

In trecut s-au fabricat si pe planeta noastra astfel de nave sofisticate. Materialul va aparea curand la "Avioane antice".

aswotim

Iata-ma pe pagina Bily Meier.
Eu zic sa nu pierdem mult timp, eventual mutati discutia asta pe "falsuri celebre".
Am argumente, pentru cei ce nu cunosc arta fotografica ma voi explica, pentru Meyer si ciracii lui, nu, ca sa continue sa fabrice falsuri la fel de bine observabile...

Interesent

Aswotim, nu ti-am inteles comentarul  :?. Poti te rog sa-l precizezi mai bine. Ce sau Cine sint "ciracii"? :?
Billy este inca astazi acuzat ca falsificator de fotografii OZN cit si pentrul autenticitatea contactelor lui cu Plejarii, dar nu s-au gasit dovezi veritabile care sa sustina teza de minciune.
Vreau sa mentionez ca a aparut recent o carte noua, in care numai martorii relateaza ceea ce ei au vazut si au fotografiat in Elvetia sau in alte parti. Deci exista si altii din imprejurul lui Billy, care au produs dovezi noi fotografice asupra cazului lui. Acestea nu au fost, dupa cum stiu eu, pina acuma analizate. Daca vorbesti de unele fotografii din ani in urma, este adevarat, ca unele fotografii au fost la developare manipulate - dar nu de Billy !!! Acest fapt a confirmat si de Billy, de aceea nu este lucrul acesta nimic nou. Se stie care fotografii au fost furate, falsificate si de cine. Acestea au fost de Billy in catalogul fotografic ca falsificari remarcate, ca oamenii care il intreaba de aceste fotografii sa afle adevarul.
Dar la argumentele tale sint curios.
Cit de intensiv te-ai ocupat cu cazul Billy Meier?

jackie28t

8-)17 Iulie 1956-Rosetta/Natal, South Africa

Aceste doua fotografii din Sud Africa au fost luate de un ''contactee'' Elizabeth Klarer.Ea sustine ca a fost lasata insarcinata de un extraterestru inalt cu par alb ce pilota un OZN in unul din contactele pe care le-a avut.

Sotul ei a fost un major in South African Air Force si Elizabeth a lucrat pentru Air Force Intelligence.
Cateva fotografii au fost luate,doua sunt incluse aici.Au existat chiar si 2 martori atunci cand sau luat aceste imagini.Daca aceste fotografii sunt reale atunci sunt intradevar inpresionante.
Elizabeth niciodata nu a schimbat povestea.Ea a murit in 1994 la varsta de 83 de ani.

DepthOfField

hmmm....cu pozele astea e ceva in neregula..era interesant de vazut si celelalte poze..sau de citit declaratiile martorilor.. ai link, bunicutzo?

jackie28t

Binenteles Ciuciulete,
uite pun la dispozitie un link cu mai multe detalii despre fotografiile de mai sus :wink:

Background Information / Description:
http://www.ufoevidence.org/photographs/section/1950s/Photo36.htm

DepthOfField

Pai din linkul dat de tine, bunicutzo..inteleg asa:
Elizabeth Klarer era " Dipl.-meteorologist"
Elizabeth herself worked for the Airforce Intelligence - adica ea insasi lucra la Airforce Intelligence

Eu unul nu am incredere in orice spune cineva din "Inteligence"..adica nu am cum sa stiu daca e sincer sau daca isi face datoria de serviciu :D

Mai scrie acolo ca s-a dus cu niste amici sa le arate locul primei sale intalniri cu extraterestrii. Se aflau asadar " la Zulu-Land, the foothills of the mighty Drakens-Mountains" adica la niste coline de la Muntii "Drakens"..cand deodata a vazut obiectul metalic coborand din nori, a scos aparatul si a facut 7 fotografii inainte de a incepe furtuna". Chiar o coincidenta fericita ...

Pe linkul indicat nu am gasit decat 3 poze, iar legatura catre alte poze nu mai este valida.

Analizand pozele, constat un paradox: de ce obiectul metalic are stralucire luminoasa in partea sa de jos? daca era iluminat de soare (nu cred ca era inceput de furtuna, dar sa zicem), obiectul trebuia sa fie iluminat din partea de sus, sau cel mult si spre lateral. In schimb se poate deduce ca sursa ce a iluminat obiectul este de jos. Deci eu cred ca este un blitz (sau putin probabil poate un reflector puternic), care blitz nu este solidar cu aparatul, ci situat mai departe (deci oarecum independent). Si pentru ca este foarte probabil un blitz, atunci obiectul nu poate fi prea departe..vreo 10 metri sa zicem cel mult...pentru a putea lumina blitzul pana acolo..
Deci obiectul este ceva mic aruncat si fotografiat.. (mai cunosc eu pe unul :D)

Se mai spune in final " The disc seems to follow a clean curve, ruling out the possibility of a frisbee or a hub cap thrown into the air".. adica daca e vreunul mai razvratit care sa puna la indoiala cele spuse, sa-i prevenim reactia :D

Deci cazul respectiv eu cred ca a fost fabricat de respectivii ca sa-si vanda povestea cu " Her book "Beyond the Light Barrier"" .. sau cam asa...cum ca a ramas insarcinata cu EI ...

parerea mea.

jackie28t

O fotografie a unui OZN foarte interesanta as putea spune ca include si fotografia lui Henry Rowland luata prin anii 70'.Eu nu am mai multe informatii despre acesta poza dar daca cineva de aici are,rog sa le prezinte.Chiar as fi interesat.Ca pe o parere personala as spune ca pare o fotografie draguta.
Ciuciulete,chiar te rog sa-i calculezi traiectoria :-D
Apropo ciuciulete,ca pe un prieten te intreb,daca tot esti pasionat de OZN'uri...care fotografie cu un OZN gasesti tu a fi autentica,adica una care te-a pus pe ganduri ca intradevar exista nave care nu sunt de pe lumea noastra.Chiar sunt curios :roll:

Mai jos veti gasi atasat o copie a fotografiei.

DepthOfField

Bunicuta Aglaia a spus:
CitatCiuciulete,chiar te rog sa-i calculezi traiectoria
Pai, in acest weekend m-am pus pe calcule si a rezultat ca obiectul s-a apropiat tiptil dispre est de martor, a stat catva timp nemiscat cu un zgomot ca de fierbator in priza, iar in acest timp martorul, foarte stapan pe sine, a facut poza regland manual parametrii foto (ca asa erau aparatele pe vremea aceea) dupa care obiectul a accelerat catre nord de-a lungul vaii din imagine si catre in sus..  :-D :-D :-D

Serios vorbind acum:

Bunicuta Aglaia a mai spus:
Citatcare fotografie cu un OZN gasesti tu a fi autentica,adica una care te-a pus pe ganduri ca intradevar exista nave care nu sunt de pe lumea noastra.Chiar sunt curios
Bunicutzo, multe poze si filme m-au pus cu gandul ca exista nave extraterestre..si chiar cred acest lucru...serios vorbesc, insa imi este greu sa cred ca o poza pe care o vad la un moment dat este una a unei nave extraterestre, chiar daca martorul se "jura ca nu fura", conform catecelului. Pentru ca, de fapt nu poza trebuie sa o cred, ci povestea martorului..contextul...Ori daca este un singur martor...e greu sa-l cred..chiar si daca de fapt are dreptate in realitate, dar de fapt problema lui este ca nu-l va crede multa lume...sunt MULT MULT mai multe sanse sa se fi inselat, sa fi facut o confuzie, sa fi fost pacalit de altii, sa ne minta sau sa fi fabricat cazul !
vezi, tu, credibile intr-adevar, dupa mine sunt doar cazurile cu multi martori, care nu au legatura si nu se cunosc intre ei.. si cand apar si filme si poze care intaresc spusele congruente ale acelor mai multi martori..atunci da, stai si te intrebi cu gura cascata ce a fost acel fenomen?..sau credibile mai pot fi si cazuri izolate care se repeta in mai multe locuri, la martori de pregatiri diferite si care cazuri au elemente comune..in special elemente mai subtile

Referitor la aceasta ultima poza pusa de tine:
nu am informatii, asa ca privind-o am doar 2 ipoteze:
- este un OZN real
- este un fals (de exemplu un obiect mic construit si suspendat sau aruncat)
Statistic vorbind, ca sa fie un OZN real sunt prea mici sanse, iar ca sa fie un fals sunt mai multe sanse chiar la diferenta destul de mare ... deci eu unul sunt rezervat. Informatii suplimentare imi pot schimba parerea, dar in lipsa lor....

jackie28t

Citat din: ciuciulete din  16 Aprilie 2006, 23:30:52Bunicutzo, multe poze si filme m-au pus cu gandul ca exista nave extraterestre..si chiar cred acest lucru...serios vorbesc,
Ciuciulete,poti sa expui si tu aici cel putin una din acele fotografii care te-au determinat sa crezi acel lucru?
Chiar sunt curios.Ca pe un prieten te intreb,te rog sa nu intelegi gresit. :wink: