Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Presupus OZN filmat de pe Aeroportul Henri Coandã (11 mai 2004)

Creat de Shadowman, 08 Iunie 2008, 23:09:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cautatorul

Citat din: spooky din  10 Iunie 2008, 18:07:38
cautatorul: si, in esenta ce vrei sa spui?

Ce le-a trebuit celor de pe Henri Coanda 4 ani pana sa faca publice inregistrarile video cu ... planeta Venus?

Mai multe state importante si-au facut publice o parte din dosarele OZN. Vaticanul spune ca extraterestrii sunt si ei creati de Dumnezeu.
Daca inainte te compromiteai daca lucrai in armata si spuneai ca ai vazut un OZN, acum vad ca s-a dat liber la "discutii" si "marturisiri".

Cred ca la nivel mondial (puterea din umbra) vrea sa pregateasca populatia pentru contactul cu fiinte extraterestre.

Din pacate romanasii nostri n-au mare lucru in tolba cu observatii OZN, asa ca dau si ei inregistrari cu ... planeta Venus.
Nu spun ca in timp nu au existat ciudatenii si observatii, spun ca probabil rapoarte scrise ori dovezi clare si palpabile nu prea exista in arhivele romanesti ale armatei.

prodcomb

Precizare: nivelul de cunoaºtere al Astronomiei, pe de o parte ºi cunoaºterea performanþelor tehnicii din dotare ( camerele de luat vederi ) sunt nule ( pentru observatorii fenomenului ).
ªi pe înregistrarea din 2004 ( planeta Venus ), ca ºi pe înregistrarea din 1997 ( planeta Jupiter ) se pune în evidenþã miºcarea diurnã a aºtrilor respectivi.
Ar mai fi fost relatãri asemãnãtoare de-a lungul timpului, dar au fost dezamorsate ( explicate ) la timp.
Cele douã au "scãpat" !
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Kymosabe

Camerele de supraveghere ale Aeroportului Internaþional Henri Coandã au surprins acum patru ani imagini cu un fenomen luminos inexplicabil.

Autoritãþile nu au fãcut public pânã acum acest incident, însã nu pot spune nici acum despre ce a fost vorba.

În timp ce unii par sã dea crezare posibilitãþii ca punctul de luminã sã fie o farfurie zburãtoare, alþii cred cã este o glumã sau un efect optic.

Totul s-a întâmplat la o orã la care nici o cursã de linie nu decolase ºi nici o aeronavã nu era programatã sã aterizeze. Autoritãþile române au intrat în stare de alertã. Radarele nu au înregistrat nici o miºcare pe cerul României în zona aeroportului.

O altã variantã luatã în calcul a fost aceea a unei iluzii optice create de obiectivul camerei video care a surprins imaginile. Analizele trebuie fãcute de specialiºti. Aceºtia vor decide dacã lumina este o reflexie a lentilei sau ceva mai mult.

Nu este exclus ca ceea ce au înregistrat camerele sã fie planeta Venus. A mai fost filmatã de amatorii de OZN-uri, care s-au grãbit sã o numeascã "un fenomen inexplicabil".

În 1997, tot în zona Aeroportului Otopeni, o camerã video a surprins un punct luminos pe cer. Autoritãþile române, la fel ca cele din Occident, au negat pânã în prezent existenþa unor obiecte zburãtoare neidentificate.

http://www.protv.ro/stiri/eveniment/autoritatile-dezvaluie-in-premiera-o-filmare-cu-un-posibil-ozn.html

Concluzie

Citat din: prodcomb din  10 Iunie 2008, 23:41:28
Precizare: nivelul de cunoaºtere al Astronomiei, pe de o parte ºi cunoaºterea performanþelor tehnicii din dotare ( camerele de luat vederi ) sunt nule ( pentru observatorii fenomenului ).
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kymosabe

Citat din: prodcomb din  10 Iunie 2008, 23:41:28
ªi pe înregistrarea din 2004 ( planeta Venus ), ca ºi pe înregistrarea din 1997 ( planeta Jupiter ) se pune în evidenþã miºcarea diurnã a aºtrilor respectivi.

Otopeni 14-15 iulie 1997
Fenomenul a fost remarcat in jurul orei 22.49, când operatorii din turn dirijau aterizarea cursei TAROM Istambul-Bucureºti. Avea aparenþa unei lumini circulare, situatã in vestul Aeroportului, între Buftea ºi Corbeanca. Pe tot parcursul observaþiei, radarul din turn nu a detectat nici o þintã neidentificatã. Drept urmare, nu s-a putut stabili altitudinea fenomenului.
Când s-a aprins balizajul, în vederea aterizãrii unei aeronave C-130, operaþiune care a durat 12 minute, fenomenul a dispãrut, reapãrând spre sud-est, în direcþia localitãþilor Tunari ºi ªtefãneºti.


Simulare cu Stellarium .

PS Poate e doar o coincidenþã . :lol:
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

spooky

http://www.antena3.ro/Misterul-OZN-ului-de-pe-Otopeni-deslusit-A-fost-doar-Luceafarul-de-Seara_act_50408_ext.html

MISTERUL OZN-ULUI DE PE OTOPENI, DESLUªIT: A FOST DOAR LUCEAFÃRUL-DE-SEARÃ

Misterul imaginilor cu obiecte zburãtoare neidentificate, surprinse de o camerã de supraveghere a pistei 2 de pe Aeroportul Otopeni, pare sã fie elucidat. Gardianul a intrat în posesia unei înregistrãri în care sunt surprinse imagini cu un obiect luminos, în culorile roºu ºi verde, pe Aeroportul ,,Henri Coandã", în luna mai a anului 2004, ºi a apelat la un expert pentru a desluºi misterul. Într-o intervenþie telefonicã la News FM, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, Cãtãlin Grigoraº, expert din cadrul Institutului Naþional de Expertize Criminalistice, a declarat cã obiectul neidentificat ar fi de fapt Luceafãrul-de-Searã.

,,Am reuºit o analizã preliminarã ºi în maxim 24 de ore sper sã ilustrez rezultatele pe care le-am obþinut. Opinia mea este cã discutãm despre Luceafãrul-de-Searã. Am analizat cadru cu cadru, am reuºit sã stabilim punctele cardinale ºi, având în vedere ºi ora înregistratã pe camere, ne este indicat faptul cã ar fi vorba despre planeta Venus", a declarat Cãtãlin Grigoraº.

Zilele trecut, Andi Topalã, redactor ºef adjunct Gardianul, declara însã cã este intrigantã atitudinea autoritãþilor, care, în ciuda unor avertismente, ,,þin secrete anumite fenomene inexplicabile", indiferent de natura lor. Cãtãlin Grigoraº este de pãrere totuºi cã SRI sau MApN fie nu au avut libertatea sã discute cu presa, fie ,,nu au avut din punct de vedere ºtiinþific oameni capabili sã analizeze imaginile".

În cazul MIG-ului lovit anul trecut de câteva obiecte neidentificate, Cãtãlin Grigoraº a spus cã ,,aºa cum se distinge la analiza cadru cu cadru este vorba despre douã obiecte, unul în traiectorie ascendentã ºi unul în traiectorie descendentã". ,,Obiectele nu sunt translucide, dar au o culoare închisã. Putem spune cã nu este vorba de pãsãri sau rachete, dar nu putem spune încã ce sunt ele. Nu excludem varianta cu bucãþi de gheaþã, care însã nu cred cã ar fi avut asemenea traiectorii la acea altitudine", a mai spus el, adãugând cã expertiza în acest caz va continua.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984