Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Civilizatiile precolumbiene

Creat de angellla29, 03 Iunie 2008, 10:30:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

angellla29

Civilizatia incasa

Imperiul Inca, vast imperiu in Muntii Anzi din America de Sud, a fost creat de catre incasi, un popor bastinas american, in secolul al XV-lea si cucerit de catre spanioli in secolul al XVI-lea. Incasii au construit o bogata si complexa civilizatie care a stapanit peste noua milioane de oameni. Sistemul incas de guvernare era unul dintre cele mai complexe organizatii politice dintre toate popoarele americii.

http://clopotel.com/enciclopedia/Civilizatii_disparute_Civilizatia_incasa-229.html

Mica Atlantida din lacul Titicaca

Urmasii incasilor, care mai traiesc si astazi pe marile inaltimi andine de pe teritoriul Boliviei, pe malurile lacului Titicaca, aveau o legenda ciudata. Se povesteste ca, cu foarte multa vreme in urma, in mijolcul lacului lor sfint se afla o civilizatie infloritoare, mai veche ca a lor. Nu se stie de ce dar, intr-o buna zi, zeii s-au miniat atit de tare incit au scufundat insula in apele lacului, pentru totdeauna. O simpla legenda, asemanatoare cu cea a Atlantidei, am putea fi tentati sa spunem. Numai ca o expeditie internationala a descoperit de curind ruinele inecate ale civilizatiei mitice.

http://misterium.tripod.com/news/2000_08/2k08_titic.htm


Civilizatia maya

Civilizatia Maya este o cultura nativ-americana antica, care a reprezentat una din cele mai avansate civilizatii din emisfera vestica, inainte de sosirea europenilor.

Originile civilizatiei mayase sunt inca puse sub semnul intrebarii. Se pare ca formarea lor a inceput cu mult inainte de era crestina, in 1500 i.Hr. Apoi, mult mai tirziu, intre anii 300 si 900 d.Hr., teritoriile unanim cunoscute au fost ocupate mai mult sau mai putin uniform de o civilizatie - mayasii de mai tirziu.

http://clopotel.com/enciclopedia/Civilizatii_disparute_Civilizatia_maya-230.html

Civilizatia Azteca

La începutul erei noastre nu mai existau în America urme de nomadism; încep acum sã se configureze civilizaþii create de populaþii sedentare. Trei dintre acestea au atins nivelul de civilizaþii istorice: civilizaþia aztecã, incaºã ºi mayaºã. Sunt civilizaþiile cele mai bine cunoscute ºi mai bine conturate, având o structurã culturalã mai complexã ºi care, avoluând, au avut ºi un rol politic mai important. Sunt civilizaþii ajunse la un stadiu cu totul remarcabil la data debarcãrii aici a spaniolilor – care le-au ºi desfiinþat, deºi din punct de vedere cultural nu le-au distrus total. Prima, civilizaþia aztecã, s-a constituit în partea meridionalã a Americii de Nord; a doua, civilizaþia Inca, în America de Sud, de-a lungul coastei Oceanului Pacific; a treia, civilizaþia Maya, în America Centralã.

Daca doriti sa discutam despre aceste civilizatii care au cu siguranta inca multe mistere nedescoperite inca....

http://misterium.tripod.com/news/2001/07iul/machu.htm

Machu Pichu

Ruinele oraºului Machu Picchu, redescoperite în 1911 de cãtre arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase ºi enigmatice locaþii strãvechi din lume.În timp ce incaºii in mod sigur foloseau vârful muntelui (2761,50 m înãlþime), ridicând sute de structuri de piatrã începând cu anii 1400, legendele ºi miturile indicau faptul cã Machu Picchu (însemnând "vechiul pisc" în limba Quechua), adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Oricare ar fi originile sale, incaºiil-au transformat într-un mic (5 mile pãtrate), dar extraordinar oraº. Invizibil de dedesubt ºi complet natural limitat, înconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrãni populaþia, ºi irigat de izvoare naturale, Machu Picchu pare sã fi fost folosit de incaºi ca un oraº ceremonial secret.610 metri deasupra, gãlãgiosul râu Urubamba, norul înfãºoarã ruinele palatelor, bãilor, templelor, hambarelor ºi a în jur de 150 de case, toate într-o remarcabilã stare de conservare

http://art-zone.ro/editorial/Ruinele_Machu_Picchu_cele_sapte_7_minuni_ale_lumii_poze.htmldbd

civilizatiile antice din acel colt al lumii raman o enigma toate...
recomand cartea "conchistadorul" unde scrie cate ceva despre educatia, inventiile, si viata de zi cu zi a aztecilor si altor popoare...

Urban

Main altar of the Temple of Coricancha to Cuzco.
Drawing of the sixteenth century Aymara columnist
Juan Santa Cruz Pachacuti Yamqui Salcamayhua