Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pamantul este gol pe dinauntru si viu

Creat de sevastase, 14 Aprilie 2008, 16:56:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arckadii

Dar de conexiunea dintre aceasta idee si faptul ca Dacii considerau ca Zamolxis este zeul pamantului si chiar traieste in Pamant, ce spuneti?
Ei credeau ca pot ajunge la el in centrul Pamantului. Aveau chiar si niste tunele in care preotii intrau din cand in cand ca sa ia legatura cu Zamolxis.

Ark

sevastase

Citat din: Arckadii din  18 Aprilie 2008, 08:29:22
Dar de conexiunea dintre aceasta idee si faptul ca Dacii considerau ca Zamolxis este zeul pamantului si chiar traieste in Pamant, ce spuneti?
Ei credeau ca pot ajunge la el in centrul Pamantului. Aveau chiar si niste tunele in care preotii intrau din cand in cand ca sa ia legatura cu Zamolxis.

Ark
Am mai scris mai demult asta. Tin minte parca ceva de genul, Zamolxis=sub pamant...de cate mii de coincidente aveti nevoie ca sa realizati ca mitologia noatra este la fel cu celelalte si vb de aceleasi lucruri.

Arckadii

sa intind masura si sa afirm ca eu am declarat asta inaintea ta cel putin pe forum insa la momentul respectiv am facut confuzie intre Gebeleizis si Zamolxis?

Ark

sevastase

Citat din: Arckadii din  18 Aprilie 2008, 12:49:01
sa intind masura si sa afirm ca eu am declarat asta inaintea ta cel putin pe forum insa la momentul respectiv am facut confuzie intre Gebeleizis si Zamolxis?

Ark
nu conteaza important e ca cineva gandeste

darieglobur

Citat din: sevastase din  17 Aprilie 2008, 18:12:01
darie, nu ma fa sa ma simt ca si cum as preda geografie la clasa a doua,,,,folosesteti aia 3% din materia cenusie si vezi ce iese  :wink:

citeste atent tot tread-ul...cauta pe net si citeste tot ce gasesti despre Holllow Earth . Dupa ce faci asta ar trebui sa gasesti singur raspunsul. Personal cred ca ori faci misto de mine, ori IQ-ul tau e cu 2 cifre.

ipoteza asta a pamantului gol, cu un soare in mijloc prin care se poate patrunde prin niste culoare uriase situate la poli, dupa cum trezulta din schitele postate de tine, este una despre care am citit cu ceva ani buni in urma, insa, regret ca te dezamagesc, nu prea m-a impresionat, considerand-o la vremea respectiva cel mult o pseudo-teorie stiintifica sau mai degraba un mit. am luat cunostinta de ea si ...atat. sincer sa fiu, la vremea respectiva m-am gandit la aceasta si ca la o posibilitate, insa prefer sa-i dau credit actualei teorii a structurii pamantului, desi stiu ca si asta e departe de a fi perfecta, rezumata in poza pe care a postat-o bluemoon undeva mai sus. si asta din cateva motive...
polul sud se afla pe o masa continentala. s-au facut expeditii, exista si baze, nici urma de gaura. polul nord e in mijlocul oceanului arctic, unde apa are vreo 4000 de m adancime. la vreo sapte sute de kilometri se afla cea mai apropiata insula. deci nici o gaura. e apa, doar apa, dom'le. si-n apa eventual submarine rusesti si americane. fara a-i pune la socoteala pe aia de dinainte de razboi, au ajuns acolo americani, rusi, englezi, dar cui prodest? ca bine-nteles asta se va contesta de catre adeptii "teoriei conspiratiei cu orice pret", care din nastere resping resping principiul elementar al briciului lui okcam.
dincolo de problemele legate de explicarea rezonabila a formarii acestui pamant gol cu-n soare central in mijloc, exista problema "pierderii" de masa ce implica o atare ipoteza, care pare a contrazice datele experientei.
in ultima ultimului experiment din 2002, folosind orbita satelitului lageos, o estimare acceptata pentru masa pamantului ar fi de 5, 97 x 10 la puterea 24 kg. ar rezulta de aici o densitate medie de aproxim 5520 kg/metru cub. stiind ca densitatea pietrei este de 3000 de kg/metru cub, rezulta de aici ca putem presupune ca undeva in interiorul pamantului exista zone mai dense decat piatra, fapt ce concorda cu ipoteza actuala ca undeva in interior avem un material mai dens decat piatra, ceea ce bine-nteles ca nu concorda cu ipoteza pamantului gol.
o alta disciplina stiintifica (iarta-ma, stiu ca faci alergie la cuvantul asta, insa n-am ce-ti face), pe care se sprijina actuala teorie a structurii pamantului si care evident ca "dezaproba" teoria pamantului gol, este seismologia. cea mai mare parte din estimarile noastre cu privire la interiorul pamantului provin din analiza undelor seismice si anume prin asa numita tomografie seismica. de circa 30 de ani exista peste 3000 de statii seismice impanzite peste tot in lume care sesizand trecerea undei dintr-un mediu de o anume densitate in alta, ne pot furniza informatii cu privire la structura pamantului. poate ca interpretarea acestora nu ne spune chiar tot, insa, in orice caz, daca era vorba de un pamant gol cu o crusta de 700 de mile, lucrul asta ar fi fost evidentiat pana acum.

si asa, ca fapt divers, schita aia a "pamantului gol", cu deschiderea de 1400 mile  este cunoscuta sub numele de sfera lui dyson, adica este o idee deosebit de interesanta care ii apartine astronomului freeman dyson, popularizata in 1959, si care de fapt a fost lansata intr-un alt context. ea reprezinta de fapt un posibil proiect al unei sfere artificiale de marimea unei planete, menita sa capteze energie, si care ar putea fi construita si amplasata in vecinatatea unei stele si in nici un caz nu s-a vrut a fi justificarea acestei fobii a pamantului gol. sigur ca imediat adeptii acestuia au presupus imediat ca pamantul ar fi un fel de sfera dyson naturala, insa lucrul asta mai trebuie si demonstrat.

prima oara cand ai inceput cu replici consescendente si cu apelative depreciative de genul "gigele", am zis s-o las balta si sa nu-ti raspund pe acelasi ton de cismigiu pentru a nu crea animozitai pe forum. dar cum vad ca la tine e obisnuinta sa procedezi asa, ma vad nevoit sa-ti spun doua vorbe...
nu-i nevoie sa dai lectii nimanui, domnu' sevastaSS, pentru ca nu prea esti in masura sa faci asta. ci mult mai nimerit ar fi sa mai treci mata prin scoala aia, care stiu ca nu prea ti-a fost draga, dar te invata niste lucruri elementare...cum ar fi, de ex, civica; apoi sa mai pui o cratima intre "foloseste" si "ti" si-apoi, daca te straduiesti, sa ajungi un picut si pe la logica.
cat priveste chestia cu iq-ul nu prea cred ca stii prea multe despre problema in sine, respectiv ce anume semnifica termenul, istoria lui etc, da-ti place si tie, asa, sa folosesti cuvantul...
...und Sie fliegen doch!

Nox

ªi ar mai fi o problemã cu teoria asta a pãmântului gol ºi aceea cã ar trebui sã avem cel puþin vreo trei gãuri (nu douã, una la polul nord ºi alta la polul sud), deoarece acum 65.5 de milioane de ani în urmã, asteroidul ce a lovit Pãmântul ºi a cauzat dispariþia dinozaurilor ar fi trebuit sã producã cel puþin stricãciuni majore structurii Pãmântului din cauza forþei de impact ºi cã ar fi fost foarte posibil sã-l fi gãurit direct.... nu mai zic de faptul cã fiind gol, implicit o masã mai micã, Pãmânul ºi-ar fi putut modifica ºi orbita...

Reprezentare artisticã a unui impact major
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

ªi încã una... ce fel de soare se aflã în interiorul Pãmântului...unul ce funcþioneazã pe principiul Soarelui nostru? Nu prea cred pentru cã este un obiect/corp termonuclear... ºi emite tot felul de radiaþii... deci viu pe interior?

sevastase

Citat din: bluemoon8520 din  19 Aprilie 2008, 02:33:59
ªi încã una... ce fel de soare se aflã în interiorul Pãmântului...unul ce funcþioneazã pe principiul Soarelui nostru? Nu prea cred pentru cã este un obiect/corp termonuclear... ºi emite tot felul de radiaþii... deci viu pe interior?
Bluemoon,tu pui niste intrebari foarte pertinente ca si darie. Eo mica problema insa: folosesti drept argumente ce te-a invatat la scoala ca fiind realitate,iar eu consider ca informatia care ne-a fost servita este CEL PUTIN partial eronata, pentru a ne tine departe de adevarata natura a noastra si a universului VIU.

Atunci cand entitatile au ales forma de manifestare in dim asta, unele au ales sa fie planete, altii sori, altele plante, animale, oameni,etc. Pamantul este un organism viu,cu esenta sau sufletul fiind acest soare interior. Si asta e valabil pentru tot sistemul solar....Luna e goala, planetele, iar soarele are o alta natura decat ce ti s-a predat la scoala. Imi pare rau sa iti spun asta la varsta asta,ar fi trebuit sa ti-o spuna laora de geografie.

Nox

Sevastase, dacã eu, spre exemplu, aº fi vânzãtor în magazin, ºi tu ai veni sã cumperi ceva, ºi sã zicem cã acel ceva are un preþ de 5 RON. Tu imi dai o hârtie de 10 RON. Apoi ai aºtepta sã-þi dau rest 5 RON. Ce ai zice dacã þi-aº da rest doar 1 RON. Apoi tu ai argumenta probabil cã am greºit, iar eu þi-aº spune cã matematica ce funcþioneazã în magazinul meu e de o altã naturã decât cea care þi s-a predat la ºcoalã.....

StarDust

Citat din: bluemoon8520 din  19 Aprilie 2008, 13:05:48
Sevastase, dacã eu, spre exemplu, aº fi vânzãtor în magazin, ºi tu ai veni sã cumperi ceva, ºi sã zicem cã acel ceva are un preþ de 5 RON. Tu imi dai o hârtie de 10 RON. Apoi ai aºtepta sã-þi dau rest 5 RON. Ce ai zice dacã þi-aº da rest doar 1 RON. Apoi tu ai argumenta probabil cã am greºit, iar eu þi-aº spune cã matematica ce funcþioneazã în magazinul meu e de o altã naturã decât cea care þi s-a predat la ºcoalã.....
Foarte bine argumentat!! Din pacate se ignora realitati nu demonstrate stiintific, ci lucruri logice pe care oricine le poate experimenta, chiar ignorand ceea ce s-a invatat in scoli...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

sevastase

una e 1 plus unu = 2 si alta e geografia pe care nuti-a predat-o la scoala.

Explica-mi cele 11 intrebari de la inceputul topicului meu. Eu am dat explicatii pt fiecare, iar tu nu ai facut de cat sa imi dai un exemplu stupid cu restul la 10 lei.

Anna

Sevastase...puteai macar sa schimbi ordinea celor 12 intrebari (exact aceleasi care le-ai pus si tu...tu le-ai pus numai pe 11 dintre ele parca) din cartea lui Raymond Bernard -O lume ascunsa. Daca tot iei materialele de undeva ...specifica si sursa te rog. Ei uite eu am citit cartea lui Bernard si nu m-a convins.
Daca aveti cartea de la Aldo Press pe acasa gasiti intrebarile la pagina 88 ...cu tot cu argumente.
Ce tot spui tu aici ...cu pamantul gol la poli si alte chestii din'astea...multi le-am ctiti de mult. Le-am citit si rascitit. Nu esti singurul care citeste teorii conspirationiste.
Imi permit sa te intreb...totusi....nu ca m-ar interesa in special pe mine. Ce pregatire intelectuala ai (ce scoala adica) si in ce domeniu lucrezi...ca sa poti face afirmatii de genul ca tot ce am invatat la scoala la fizica si chimie e aberant.  :mrgreen:

StarDust

Citat din: sevastase din  19 Aprilie 2008, 15:27:41
una e 1 plus unu = 2 si alta e geografia pe care nuti-a predat-o la scoala.
Explica-mi cele 11 intrebari de la inceputul topicului meu. Eu am dat explicatii pt fiecare, iar tu nu ai facut de cat sa imi dai un exemplu stupid cu restul la 10 lei.
Nu e un raspuns stupid, Sevastase, scuza-ma... e un raspuns logic, rational, raportat la cum se pune problema pe acest forum...(de catre anumite persoane) No offence!
Cele bune!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Rayden

observ ca ati citit destule..carti, fie ele cu teorii ale conspiratiilor de tot felul si... nu numai..\

ce parere aveti de stiinta din vekime care era cunoscuta de asa zisii preoti?

umbla o propozitie marpha la vremea aia:  "tacerea e de aur".

nu toti stiau si aveau access la stiinta..

ce credeti, se mai practica si in prezent asa ceva ?

numai bine
Rayden.

sevastase

Citat din: Anna din  19 Aprilie 2008, 15:43:37
Sevastase...puteai macar sa schimbi ordinea celor 12 intrebari (exact aceleasi care le-ai pus si tu...tu le-ai pus numai pe 11 dintre ele parca) din cartea lui Raymond Bernard -O lume ascunsa. Daca tot iei materialele de undeva ...specifica si sursa te rog. Ei uite eu am citit cartea lui Bernard si nu m-a convins.
Daca aveti cartea de la Aldo Press pe acasa gasiti intrebarile la pagina 88 ...cu tot cu argumente.
Ce tot spui tu aici ...cu pamantul gol la poli si alte chestii din'astea...multi le-am ctiti de mult. Le-am citit si rascitit. Nu esti singurul care citeste teorii conspirationiste.
Imi permit sa te intreb...totusi....nu ca m-ar interesa in special pe mine. Ce pregatire intelectuala ai (ce scoala adica) si in ce domeniu lucrezi...ca sa poti face afirmatii de genul ca tot ce am invatat la scoala la fizica si chimie e aberant.  :mrgreen:

Am terminat 8 clase. Sunt somer. Mai lucrez din cand in cand ca zilier in constructii. In timpul liber, care am din belsug...postez teorii conspirationiste pe un forum de ozeneuri din romania. Sau ce mai citesc prin carti. La scoala nu eram foarte consistent si mereu ma contraziceam cu profesorii. O data,in clasa a 8a, ca sa le demonstrez ca nu sunt chiar asa de prost din cauza ca tata era gropar, am invatat manualul de isorie pe de rost in 2 saptamani si amluat premiul 2 la olimpiada.
Nu am pus mare pret ceea ce mi se preda la scoala, si am preferat sa fiu autodidact.

" 1. Why is the earth flattened at the poles?
    " 2. Why have the poles never been reached?
    " 3. Why is the sun invisible so long in winter near the farthest points north or south?
    " 4. What causes the Aurora Borealis?
    " 5. Where are the icebergs formed and how?
    " 6. What produces the many tidal waves in the Arctic?
    " 7. Why do meteors fall more frequently near the Poles and from where do they come?
    " 8. What causes the great ice pressure in the Arctic Ocean during still tide and calm weather?
    " 9. Why is there colored snow in the Arctic region?
    "10. Why is it warmer near the Poles than 600 to 1,000 miles away from them?
    "11. Why is ice in the Arctic Ocean frequently filled with rock, gravel, sand, etc. ?
    "12. Why does the compass refuse to work near the Poles?

"Should I be able to give reasonable answers to the above questions - answers that will satisfy any intelligent person - the public will admit, I believe, that I have fulfilled my task.

"I wish to acknowledge my indebtedness to the brave men who have spent their time, comfort and, in many cases, have given their lives, so that all may know the truth and geography of this wonderful planet Through their reports I am able to prove my theory that the earth is not only hollow, but suitable in its interior to sustain human life with as little discomfort as on its exterior, and can be made accessible to mankind with one-fourth the outlay of money, time and life that it costs to build the subway in New York City. The number of people who can settle in this new world (if not already occupied) will be billions.

"I claim that the earth is not only hollow, but that all, or nearly all, of the explorers who spent much of their time past the rim of the polar opening have had a look into the interior of the earth. When Lieutenant Greely was beholding the mock sun at 120 degrees latitude, he was looking into our sister world in the earth's interior."

Reed answers the above questions as follows: "

Dr. R. W. Bernard, B.A., M.A., Ph.D.