Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Viaþa este o boalã transmisã pe cale sexualã din care nu ieºi niciodatã viu.

Creat de LP, 28 Februarie 2008, 18:02:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

LP

 :lol:

Mi-a placut in mod deosebit vorba asta.. cititi mai jos si va veti distra:


Adrian Irvin Rozei [alte articole din rubrica Secante romanesti]

ÎN CELEBRA sa carte intitulatã "Trei într-o barcã", Jerome K. Jerome povesteºte anecdota urmãtoare:

Curios sã înþeleagã cauzele unei afecþiuni minore care-l supãra, autorul s-a dus la bibliotecã pentru a consulta dicþionarul medical al bolilor umane...

Rãsfoind cartea cu mare atenþie, a constatat cã are ºi alte simptome, corespunzãtoare altor câteva boli descrise. Drept care a luat în mod sistematic volumul ºi, dupã o analizã aprofundatã, a ajuns la concluzia cã suferea de toate bolile descrise în carte, mai puþin "hidrartroza cameristelor".

Disperat, a alergat la un bun prieten, medic de profesie.

"Ei bine, ce ai?" m-a întrebat el.

"ªtii, prietene, viaþa e scurtã ºi a ta riscã sã se sfârºeascã înainte de a termina sã-þi descriu tot ce am. Mã mulþumesc sã-þi spun ce nu am: nu am "hidrartroza cameristelor"! Din ce motiv aceastã lacunã, nu pot sã-þi spun. Însã pot sã te asigur însã cã am toate celelalte boli, dela A la Z."

Dupã ce l-a consultat rapid, doctorul a redactat o reþetã cu care, bine împãturitã în buzunar, eroul nostru s-a dus direct la farmacia din colþ.

Dupã ce a citit-o cu atenþie, farmacistul i-a înapoiat-o, scuzându-se cã nu-l poate servi.

"Nu sunteþi farmacist?" s-a mirat clientul potenþial.

"Ba da, ºi chiar de aceea: am o farmacie, nu un hotel – restaurant!"

Numai atunci, autorul a citit reþeta doctorului, pe care scria:

"O livrã de biftec ºi o halbã de bere neagrã odatã la ºase ore.
O plimbare de 15 kilometri în fiecare dimineaþã.
Culcarea la ora 11 fix, în fiecare searã. ªi nu-þi mai umfla capu' cu lucruri care te depaºesc."

"Am urmat sfatul doctorului" spune mai departe autorul cãrþii. "Rezultatul: am scãpat cu viaþã. ªi trãiesc în continuare."

Aceastã întâmplare s-a petrecut acum mai bine de o sutã de ani. Astãzi doctorul consultat ar fi prescris nenumãrate analize, scanere, radiografii, IRM-uri etc. ºi precis cã ar fi gãsit cel puþin câteva boli pe care sã le poatã trata. Este bine cunoscut adagiul precum cã "orºice om sãnãtos este în realitate un bolnav care ignorã bolile pe care le are".**

ªi chiar dacã n-ar fi gãsit nicio boalã, tot nu i-ar fi prescris aceeaºi reþetã ca medicul de acum o sutã de ani. Pentru cã tot ce recomandase acel doctor este azi considerat de medicina contemporanã ca un pericol major pentru existenþã: "Cum, sã mãnânci zilnic carne? Doamne fereºte! Pentru a te feri de cancer trebuie sã te hrãneºti cu cel puþin cinci legume ºi fructe pe zi (nu se precizeazã dacã fierte sau crude!)
Sã bei bere? ªi mai ales un litru pe zi! Doamne fereºte! Alcoolul e tabù!
15 km de marº zilnic? Articulaþiile sunt în pericol de moarte!"

fortune.jpg
Acu' un an meritele vinului in prelungirea vietii erau preamarite chiar si in presa americana!

Slavã Domnului cã doctorul n-a recomandat o cafeluþã dupã fiecare masã pentru cã atunci ar fi fost un adevãrat asasin! Cât despre posibilitatea de a fuma câte o þigarã din când în când... mai bine nici sã n-o pomenim. Aceastã incitaþie la viciu te va putea duce în curând în faþa Curþii marþiale!

E drept cã faimoasa cruciadã împotriva tutunului are o istorie mai lungã. Oriºicine înþelege cã a fuma un pachet sau douã pe zi reprezintã un pericol major pentru sãnãtate. Însã a-þi interzice o þigarã de foi dupã o masã excepþionalã în compania unor prieteni ºi într-o ambianþã de destindere generalã, nu este un remediu mai rãu decât rãul pe care se presupune cã-l provoacã? Este clar cã satisfacþia ºi liniºtea mintalã pe care ansamblul acestui moment de plãcere îl aduce compenseazã ºi depãºeºte de departe rãul produs de fumul sau gudronul cu care suntem ameninþaþi.

Însã medicii, sau autoritãþile care decid aceste mãsuri de pedepsire, din ce în ce mai numeroase în acest domeniu, afirmã cã "cine furã azi un ou, mâine va fura un bou!" Nimic mai inexact! Personal, n-am fumat niciodatã. Însã cunosc nenumãrate persoane care se mulþumesc cu douã sau trei þigãri zilnic.

Ceea ce suspectez în aceastã cruciadã anti-tabac (în ultimã instanþã fiecare are dreptul sã-ºi gereze "capitalul sãnãtate" cum doreºte, dacã nu deranjeazã pe cei din jur), este cã ea nu reprezintã decât o primã etapã pe drumul altor interziceri, din ce în ce mai numeroase.

În acest sens, cruciada urmãtoare a ºi început!

În ziarul "Le Monde" datat 19 decembrie 2007, titlul unui articol din rubrica "Sãnãtate ºi formã" atrage atenþia: "Cancer: alcoolul este periculos chiar ºi în cantitate moderatã".

Articolul detaliazã concluziile unei "expertize colective bazate pe analiza ansamblului cunoºtinþelor ºtiinþifice", afirmând cã existã o relaþie linearã între consumul de alcool ºi riscul canceros. ªi precizeazã cã nu existã o dozã moderatã fãrã efect asupra sãnãtãþii, dupã cum nu este adevãrat cã anumite bãuturi, precum vinul sau berea, ar avea o influenþã limitatã. Cu alte cuvinte, chiar ºi de manierã redusã, consumul de alcool "înmulþeºte semnificativ riscul canceros al cãilor aerodigestive superioare". Raportul revine chiar ºi asupra unor afirmaþii comun admise care considerau cã douã pahare de vin pe zi pentru o femeie ºi trei pentru un bãrbat nu au un efect nefast asupra sãnãtãþii. Ba chiar ºi teoria legãturii între consumul vinului ºi reducerea riscului cardio-vascular este contestatã de raportori.

Câteva zile mai târziu, pe 25 decembrie, (în mod curios, aceste studii apar ca din întâmplare drept în momentele anului în care consumul delicateselor este la apogeu!) alt articol pe ºase coloane lanseazã polemica privind virtuþile cardiace ale ciocolatei.

În revista americanã "Circulation", un grup de cercetãtori italieni ºi elveþieni afirmã cã ciocolata are un efect pozitiv pe plan cardio-vascular, dar revista britanicã "Lancet" precizeazã cã e vorba numai de ciocolata neagrã. Aici începe o polemicã legatã de conþinutul în "flavonoide" al fiecãrui tip de ciocolatã ºi aflãm cã existã ciocolatã neagrã care... nu e neagrã, din cauza producãtorilor care-i dau o tentã închisã, fãrã ca ea sã conþinã "flavonoide". Ar trebui deci ca pe sticlele de vin sã se indice ( pecum azi pe pachetele de þigãri unde scrie: "Fumatul ucide"), "Bãutul ucide"! Iar pe cutiile de ciocolatã: "Înainte de a degusta ciocolata, reduceþi consumul de grãsimi ºi zahãr", menþiune însoþitã probabil de un grafic precizând relaþia între procentajul de flavonoide, numãrul de calorii îngurgitate zilnic ºi efectul cardio-vascular cãutat. Plus câteva alte indicaþii privind efectul ciocolatei ultranegre (iar flavonoidele!) asupra hipertensiunii arteriale. Sau cel de psihostimulant sau de antidepresor. E drept cã, în acest din urmã caz, legãtura matematicã nu a fost (încã) descoperitã.

Ascultâdu-i pe toþi aceºti ºtiinþifici de înalt nivel, ai impresia cã trãim într-o lume de teroare medicalã, în care nenumãrate boli, una mai teribilã decât alta, ne pândesc la fiecare pas ºi cã pandemiile ne bat la poartã în fiecare zi.

În realitate, în fiecare deceniu dispar câteva boli care au reprezentat timp de secole teroarea omenirii. Numai în scurta noastrã viaþã am cunoscut dispariþia poliomielitei sau a variolei. Ca sã nu mai vorbim de vechile epidemii de ciumã sau holerã. ªi circulã deja vestea cã în curând va fi comercializat un vaccin permanent împotriva gripei!

Mai mult, între 1900 ºi 2000, într-o þarã ca Franþa, speranþa de viaþã medie a crescut cu 38 ani, dublânduse, practic, în valoare absolutã. Oriºice copil nãscut dupã anul 2000, are 50% ºanse de a deveni un centenar.

Nu numai atât: pe zi ce trece ne dirijãm din ce în ce mai repede înspre o societate de persoane în vârstã, dar fãrã bãtrâni. Pentru cã astãzi, cei din vârsta "a treia" au din ce în ce mai mult un comportament asemãnãtor tinerilor. ªi mijloacele fizice ºi materiale ale celor "în floarea vieþii" de ieri.

Atunci, de ce toþi aceºti "medici" ºi cei care le cântã în strunã ne ameninþã cu cele mai teribile boli, dacã mâncãm, bem ºi facem alte câteva lucruri pe care morala tradiþionalã ne interzice sã le numim în public? Cu alte cuvinte, ne interzic sã trãim.

Oare scopul lor e sã facã economii de bani Asigurãrilor sociale? Ar dori sã trãim fãrã nici o hibã ºi sã ne curãþãm dintr-un foc, ca sã le fie mai ieftin?

Poate cã prevãd o penurie de ºampanie sau de ciocolatã, drept pentru care doresc sã ne obiºnuim cu gândul de a ne lipsi de ele!

Atâtea alte supoziþii sunt posibile.

Însã mai important mi se pare, precum zicea doctorul din cartea lui Jerome K. Jerome, sã nu ne umflãm capul cu lucruri care ne depãºesc. ªi sã profitãm zi cu zi de orºice posibilitate ce ni se oferã în aceastã viaþã limitatã în timp, dar plinã de satisfacþii în toate domeniile.

Fãrã a uita însã avertismentul înscris în Franþa pe etichetele sticlelor de vin:
"Consommer avec modération"!

Adrian Irvin Rozei, La Bastide Vieille, ianuarie 2008

SERVICE APRES VENTE

Pe 6/12/2007, o emisiune a televiziunii franceze, intitulatã "Ce soir ou jamais", a invitat vreo zece personalitãþi ale vieþii ºtiinþifice ºi artistice naþionale, toþi oameni trecuþi de 80 ani, pentru a descrie sentimentele "bãtrânilor tineri". Un comentariu mi s-a pãrut demn de a fi relevat, dincolo de isprãvile fiecãruia dintre participanþi: "Tragedia oamenilor vârstnici vine de la faptul cã nu mor într-o societate cu aceleaºi reguli ca ºi cea în care s-au nãscut."

Aceastã remarcã va fi din ce în ce mai valabilã în deceniile viitoare. ªi poate cã, vârstnicii fiind din ce în ce mai numeroºi, regula se va inversa!

Cât despre fumãtori, ei au stârnit, cu siguranþã, o urã fãrã limite printre cei care ne conduc în lumea europeanã de azi!

Dupã Italia, acum un an, ºi Franþa a decis cã, dela 1 ianuarie 2008, fumatul este interzis în oriºice local public, chiar ºi în barurile de noapte, în cafenele (inclusiv cele cele care vând tutun) sau în interiorul restaurantelor. Nenumãraþi proprietari de restaurante, care sperã sã pãstreze clientela fumãtorilor, au decis sã amenajeze terasele exterioare localurilor ºi, profitând de iarna uºoarã, sã instaleze deasupra meselor radiatoare cu gaz ce permit sã mãnînci în aer liber ºi deci sã poþi fuma stând la masã. Parlamentarii europeni, care au descoperit acest subterfugiu pe care ei nu-l imaginaserã, au cerut Comisiei europene sã stabileascã un calendar de "retragere de pe piaþã a tuturor instalaþiilor de încãlzire energetivore precum aparatele de încãlzire utilizate în exterior". Autorul acestui amendament este deputata britanicã Fiona Hall. Totuºi, din pãcate pentru ea, experþii climatologi considerã cã economiile de energie astfel generate vor fi infinitezimale. Drept care autoritãþile dela Bruxelles au amânat aceastã decizie la calendele greceºti, considerând argumentul energatic cam trãznit.

Oare ei n-au înþeles cã Fiona nu doreºte ca pãcãtosul sã se îndrepte, ci sã piarã!

NOTE:

*...dont on ne sort jamais vivant!
Viaþa este o boalã transmisã pe cale sexualã din care nu ieºi niciodatã viu.

** "Dr. Knock", de scriitorul francez Jules Romain

Khaarsha

  "Cu cat mori mai repede, cu atat esti mai mult timp mort."  :-D

  Se pare ca oamenii uita sa traiasca. Gandesc prea mult, simt prea putin. Am citit mai demult o carte de Yoga in care scria ca nu e bine sa mananc margarina, carne, ulei, untura, paine, zahar, sare, condimente...hm , cred ca mai bine faceam o lista cu ce era voie sa mananc, nu erau decat 5-6 optiuni. Tot acolo scria ca sapunul e toxic, pasta de dinti trebuie inlocuita cu sare (despre care tot ei ziceau ca nu trebe mancata) si alte d'astea. Citeam si ma minunam. E adevarat, multe lucruri nu-s tocmai bune pentru organism, excesele de orice fel dauneaza, dar asta nu inseamna sa nu mai bem apa(e poluata, iar pestii fac sex in ea!), sa nu mai respiram de teama canerului. Intr-un fel, si organismul uman s-a adaptat mediului, devenind imun la unele influente negative. Mai mult, mergand pe principiul cui pe cui se scoate, "nocivitatile" se neutralizeaza una pe alta.
  Traim intr-o perioada in care omul e foarte atent la ce si cat consuma, dar uita ca starea organismului e direct influentata de starea psihica. Astfel, o persoana echilibrata interior se va imbolnavi rar sau deloc, indiferent ce consuma(oricum, astfel de persoane nu simt nevoia sa fumeze, sa bea alcool etc.)
 
  Se pare ca e mai comod sa se trieze alimentele, sa se faca o ora de sport pe saptamana, creandu-se astfel iluzia unei vieti echilibrate, decat sa se armonizeze lucrurile din interior spre exterior.

Xanadron

Dr. Paulo Ubiratan - din Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat postului TV local, a fost întrebat despre mai multe sfaturi pe care întotdeauna le-a dat ...

Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata ? :roll:
Raspuns: inima ta a fost facuta pentru a bate un numar de ori ... Nu-ti irosi bataile cu exercitii. Totul în cele din urma se uzeaza;. Accelerarea inimii nu va va face sa traiesti mai mult. Asta e ca si cum ai spune ca se poate extinde durata vietii masinii , daca o faceti sa mearga mai repede. Vrei sa traiesti mai mult? Trage un pui de somn!

Î: Ar trebui sa ma opresc cu consumul de carne rosie si sa manânc mai multe fructe si legume?
R: Tu trebuie sa întelegi logica eficientei ... . Vaca ce manânca? Iarba si porumb. Ce sunt alea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic mai mult decit un mecanism eficient de a integra legume... concentrate în corpul dumneavoastra. Vrei sa manânci boabe? Maninca pui.

Î: Ar trebui sa reduc consumul de alcool?
R: Categoric nu. Vinul se face pe baza de fructe. Coniacul este distilat din vin, ceea ce înseamna ca acesta trage apa cu elemente minerale din fructe, astfel încât organismul nostru poate sa profite din plin de ele. Berea este, de asemenea, facuta din cereale. Le puteti consuma si sub aceasta forma!

Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: Filosofia mea este: Daca nu aveti nicio durere ... sunteti bine!

Î: Fripturile sunt daunatoare?
R: Nu m-ai ascultat! ... Astazi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Adevarul este ca acestea raman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie daunator pentru tine?

I: Genuflexiunile si flotarile ajuta la reducerea grasimii?
R: Categoric nu! Exercitarea unui muschi doar il face sa creasca în dimensiune.

Î: Ciocolata face rau?
R: Esti nebun? ! E doar cacao - un aliment foarte bun, ce contine multe substantze care te fac sa te simti fericit!

...Si tine minte: viata nu ar trebui sa fie doar o calatorie spre mormânt, cu intentia de a ajunge sanatos acolo , cu un corp atractiv si un organism bine conservat. :lol: Mai bine alege cealalta cale - bere într-o mâna, chipsuri în cealalta, mult sex :wink: si un organism complet uzat, dar pe deplin folosit, strigând ca ...

A MERITAT SA FAC CALATORIA! ! !!!!

Daca a umbla inseamna a  fi sanatos, postasul ar fi nemuritor .....!
Balena inoata toata ziua, mananca doar peste si bea apa si totusi e TARE GRASA...!  :-D

REMEMBER:

Un iepure alearga, sare toata viata si traieste 15 ani, broasca testoasa nu alearga NICIODATA si traieste 450 de ani !!! 8-)

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ãsta da doctor!! :mrgreen: :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Xanadron

Citat din: Tayka din  04 Ianuarie 2011, 15:38:43
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ãsta da doctor!! :mrgreen: :-D

...Pai de ce crezi c-am postat sfaturile astea - care si mie mi se par chiar sanatoase? ;)

In orice caz, respectivul doctor sigur nu-i "uns", ca multi altii, cu stipendii de la marii producatori de asa-zise medicamente... :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Mai vezi ºi de pe aici;  :-D

Cand un barbat iti fura nevasta, nu e razbunare mai buna decat sa-l lasi sa o pastreze (Sacha Guitry)

- O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche)

- In viata nu conteaza daca pierzi sau castigi. Conteaza daca pierd sau castig eu... (Winston Churchill)

- Ce tie îti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi. (G.B. Shaw)

- Paradoxul homosexualilor este ca, desi nu reusesc sa se reproduca, sunt in fiecare an din ce in ce mai multi. (Tristan Bernard)

- Statisticile sunt precum costumele de baie: iti arata ce stie toata lumea si iti ascund exact ceea ce ai fi vrut sa afli. (Georges Vedel)

- Un barbat nu este complet daca nu este insurat. Abia atunci este terminat. (Robert Frost).

- Cine a zis ca sexul este un raspuns? Sexul este o intrebare. "Da" este raspunsul. (Woody Allen)

- Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult...doar asa ti se pare pentru ca  timpul trece mai incet. (Clement Freud)

- Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain)

- Dragostea e oarba? Nu. E doar putin presbita: nu vede nici un defect pana nu se indeparteaza putin. (Drew Barrymore)


- Culmea lenei este sa te scoli la sase dimineata ca sa ai mai mult timp de stat degeaba. (Tristan Bernard)

- Primul barbat care s-a insurat poate fi iertat. Ca nu stia ce-l asteapta. Ceilalti n-au nici o scuza. (Sacha Guiry)

- Fie ca sfintele sarbatori de iarna sa te gaseasca alaturi de colegii tai...    
- Imi aduc aminte cum a fost prima oara... M-am asezat pe spate, si incet incet am simtit o intepatura, de unde a iesit sange cu o substanta galbuie. Tu mai intrebat daca ma doare, iar eu, cu ochii in lacrimi, am zis ca nu, dar pana la urma n-am mai putut suporta, si am tipat. Ah! te-am scos masea afurisita .  
-. Nu sunt cum sunt cand tu ma vezi, ci sunt cum sunt cand ma visezi. Deci dormi mai mult ca sa visezi, sa vezi cum sunt cand nu ma vezi.  
- Vreau sa sti ca prietenia ta inseamna mult pentru mine. Plangi tu, plang si eu. Razi tu, rad si eu. Sari jos de pe o fereastra ...ma uit jos si atunci... rad din nou.  
- Doresc nebuneste sa te vad, sa-ti ating cu buzele formele de sus pana jos, sa-ti simt lichidul in gura... te apreciez, te vreau pentru totdeauna... Coca-Cola.  
- Nu stiu ce sa-ti fac, sa te musc, sa te sug, sa te ling de sus pana jos sau sa te impart cu prietenii .. inghetata Delta .  
- Ai fost alaturi de mine cand m-am imbolnavit. Ai fost alaturi de mine cand mi-au furat hotii portofelul. Ai fost alaturi de mine cand mi-am bushit masina. Dispari! Imi porti ghinion!!!  
- As vrea sa ma aflu intinsa pe tine acum, sa-ti simt prezenta ta fina in chiloteii mei, sa-mi infig mainile adanc in tine, dar nu te gasesc nisip afurisit!!!  
Închei cu Eminescu:
Pe langa plopii fara sot adesea am trecut;
Puteam sa trec si printre ei da' nu mi-a dat prin gand...:)) 



Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).