Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Pareri ! Ce am fotografiat ?

Creat de OzN_HunteR, 13 Februarie 2008, 10:28:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

OzN_HunteR

Aseara in jurul orei 18 seara ma aflam cu niste prieteni pe Tampa ( Brasov ) cand am vrut sai fac o poza la cer doarece arata formidabil ) cand am scos poza am observat mai multe semisfere luminoase pe poza.
Astept pareri !
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

DepthOfField

pune si tu poza originala, poate vedem si parametri exif. Oricum, cred ca sunt pixeli morti la prima vedere.
"am scos poza" presupjn ca nu e aparat clasic pe film, si azi ai developat filmul si pozele ? Ca daca da, este doar mizerie pe film.

Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

sevastase

Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
pune si tu poza originala, poate vedem si parametri exif. Oricum, cred ca sunt pixeli morti la prima vedere.
"am scos poza" presupjn ca nu e aparat clasic pe film, si azi ai developat filmul si pozele ? Ca daca da, este doar mizerie pe film.

Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.
sunt "orbs" ... observabile in special pe poze sau inregistrari.

jean

  In Prima fotografie se evidentiaza o sfera transparenta de culoare mai inchisa. Fotografia a doua este un zoom la prima fotografie.  Lumina vine din partea dreapta, vezi umbra la copaci. Ce credeti ca ar pute fi?...
Cea de a treia fotografie surprinde ceva langa avion. Este a doua fotografie de acest fel facuta de mine in locuri si in perioade diferite. Ar pute fi totosi o pasare, la o distanta mai mare.
  Ultima fotografie cred ca arata o pasare in zbor, in dreptul sageti ,,A". Si in dreptul sageti ,,B", se vede o punga agatata de vegetatie. Ceva asemanator cu fotografia din padurea Baciu.
  Voi ce parere aveti de fotografia a treia si imaginea din dreptul sageti ,,A" din cea dea patra fotografie?...
Adevarul este dincolo de noi

DepthOfField

In imaginea "Parcul Plumbuita 08.jpg" si respectiv ma refer mai exact la detaliul "Parcul Plumbuita 07.jpg", ai de-a face cu un gol intre frunzisul verde al copacilor din stanga si din dreapta, din planul apropiat, gol prin care se vede ramurisul difuz NEINFRUNZIT al altor doi copaci aflati in spatiul verde mai aproape de gardul viu. La randul lor, acel ramuris neinfrunzit, mascheaza partial linia oblica a acoperisului cladirii aflate mai departat.
Cu alte cuvinte, o imagine NECLARA, la limita rezolutiei (nivel de pixel) si fenomenul psihologic de PAREIDOLIA din plin! Credeai si chiar sperai cumva ca ai fotografiat vreo sfera energetica invizibile?
cat despre petele mici de pe cer..am demonstrat si aici http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.0.html   cum ca PASARI SI INSECTE sunt perfect responsabile de aceste forme. De ce minimalizati acest aspect FIRESC?

Din pacate, ne intoarcem iar si iar la studiul imaginilor mici, neclare si la limita definitiei, acolo unde informatiile utile care definesc obiectul dispar si nu ramane loc decat de dat cu presupusul in orice directie, fara dovezi sau elemente CLARE....
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jean

CitatAi de-a face cu un gol intre frunzisul verde al copacilor din stanga si din dreapta, din planul apropiat, gol prin care se vede ramurisul difuz NEINFRUNZIT al altor doi copaci aflati in spatiul verde mai aproape de gardul viu. La randul lor, acel ramuris neinfrunzit, mascheaza partial linia oblica a acoperisului cladirii aflate mai departat
Nu cred nimic, numai incercam sa inteleg aceasta anomalie de pe imagine. Daca in zona incercuita (A) este un gol in frunzisul verde si in zona (B) este un asemanea gol, totusi imaginea in (B) nu este distorsionata ca in zona (A) unde distorsiunea pare a avea forma sferica si neclara. Atat (A) cat si (B) se afla cam la aceasi distanta de obiectiv si din aceasta cauza ar trebui sa para la fel. Eu cred ca este vorba de cu totul alt fenomen. Explicatia de mai sus nu este satisfacatoare.
In legatura cu imaginile urmatoare, este foare posibil sa fie pasari in zbor. Eu nu am zis ca poate fi altceva. Totusi in fotografia cu avionul, acel ceva pare mult mai apropiat de avion decat de obiectiv. Sageata vrede indica locul aproximativ al obiectivului in momentul fotografieri.
Adevarul este dincolo de noi

DepthOfField

#6
Jean:
CitatNu cred nimic, numai incercam sa inteleg aceasta anomalie de pe imagine. Daca in zona incercuita (A) este un gol in frunzisul verde si in zona (B) este un asemanea gol, totusi imaginea in (B) nu este distorsionata ca in zona (A) unde distorsiunea pare a avea forma sferica si neclara. Atat (A) cat si (B) se afla cam la aceasi distanta de obiectiv si din aceasta cauza ar trebui sa para la fel.
Ma faci sa-mi pierd timpul pe nimicuri... inteleg ca-ti place sa analizezi imaginile la limita, insa nu inteleg tentativa ta de a vedea mister acolo unde NU E CAZUL.
Uite, pun imaginea ta, denumita "index bis.jpg", unde cu B' am notat zona identica cu zona B definita de tine, si care contine DOAR CRENGI ALE COPACILOR DIN PRIM PLAN, aflati pe marginea cararii cu banci. Deci zona B definita de tine, nu este identica cu zona A, asa ca pur si simplu nu sunt la fel asa cum afirmi tu ca ar trebui sa fie.
Si mai spun o data:
"Ai de-a face cu un gol intre frunzisul verde al copacilor din stanga si din dreapta, din planul apropiat, gol prin care se vede ramurisul difuz NEINFRUNZIT al altor doi copaci aflati in spatiul verde mai aproape de gardul viu. La randul lor, acel ramuris neinfrunzit, mascheaza partial linia oblica a acoperisului cladirii aflate mai departat"
Uite, ca sa intelegi, pun imaginea "Parcul_Plumbuita_07 copy.jpg" unde am explicat tot: C1 si C2 sunt copacii din prim-plan, C3 si C4 sunt copacii din zona verde, al caror contur al tulpinii si crengisului le-am desenat cu linie punctata bleu, iar linia acoperisului cladirii de mai departe am marcat-o cu linie verde.
Copacii C3 si C4, se afla suficient de departe, si au crengi mai subtiri, SUFICIENT DE A FI SUB LIMITA DE REZOLUTIE A APARATULUI FOTO, asa ca ce rezulta este o masa difuza relatic compacta, in care tu iti doresti sa vezi "distorsiuni" misterioase. Se pot ghici cateva ramuri mai groase in crengisul copacilor C3 si C4, si chiar si forma coroanei cat de cat daca te uiti cu atentie (cum am simbolizat-o eu cu bleu). Copacul C3 are coroana mai bogata in crengutre, si estompeaza destul de mult marginea acoperisului cladirii.
Mai mult, am simbolizat cu linie intrerupta albastra conturul aproximativ al "distorsiunii" imaginate de tine, si care este definita in partea de sus-stanga a conturului albastru, cum se vede, de ultima creanga groasa a copacului C1, alte crengi mai groase in partea de sus-dreapta a conturului albastru, un posibil stalp vertical in partea laterala din dreapta, crengi ale copacului C4 in partea dreapta-jos, marginea de sus a gardului viu definind conturul albastru punctat in partea de jos, zona de frunzis verde a copacului C1 in partea din stanga-jos a conturului albastru, si am incheiat conturul.
ADICA UN JOC DE IMAGINE, datorat dispunerii cvasi-aleatoare a elementelor gen crengi, frunzis, etc, si limitei de rezolutie a fotografiei.
ADICA PAREIDOLIA. Pe romaneste, cu scuze, dar asta este: cai verzi pe pereti. Care este de fapt un fenomen fiziologic normal. Anormal este nerecunoasterea acestui fenomen de individ.
Lamurit?

Citat"Totusi in fotografia cu avionul, acel ceva pare mult mai apropiat de avion decat de obiectiv."
Si daca PARE, nu inseamna ca si este. Este doar o INSINUARE. Ai uitat ca o fotografie este doar BIDIMENSIONALA?

Uite imaginea "ccc07721vj3.jpg" luata de pe topicul cu insecte si pasarele, (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1339.0.html ), in care o minge, o pasare si un avion cu reclama sunt la distante foarte diferite intre ele si fata de camera foto, si apar prin acelasi loc in fotografie. Dar asta nu inseamna NIMIC mai mult decat o aliniere relativa intamplatoare.


David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jean

                                Alte pareri in legatura cu anomalia de pe fotografia postata de mine mai sus

  Ciuciulete a spus despre aceasta fotografie urmatoarele:
Citato imagine NECLARA, la limita rezolutiei (nivel de pixel) si fenomenul psihologic de PAREIDOLIA din plin;
CitatADICA UN JOC DE IMAGINE, datorat dispunerii cvasi-aleatoare a elementelor gen crengi, frunzis, etc, si limitei de rezolutie a fotografiei.Pe romaneste, cai verzi pe pereti;
Pentru ca nu sunt in totalitate de acord cu cele de mai sus, am pus poza respectiva si pe alt forum dedicat aparatelor digitale si fotografiei. Am primit urmatoarele raspunsuri:
  -sa fie de la ceva praf pe senzor sau letila...nu sunt sigur, dar ar putea fi un motiv;
  -mi s-a intamplat,e o problema a autofocusului, daca nu afost manual, pare ca fousul e in prim plan;
  -eu as zice cã ai avut un strop de apã pe lentilã/filtru.
                          http://www.galeriafoto.com/forums/showthread.php?t=3017
  Cum nu cred ca am avut norocul sa primesc raspuns de la cel mai bun fotograf de pe forumul respectiv si probabil nici de la cineva care nu stie nimic despre fotografie, consider ca trebuie tinut cont si de alte pareri.
  Nu ma consider specialist in ale fotografiei, dar am facut multe fotografii, cunosc putin si optica. Nu pot lua de bun tot ce mi se spune. Incerc sa gandesc si eu putin.  Eu inclin sa cred ca acea anomalie ar fi o problema cu autofocusul, pana la proba contrarie. Dar poate fi si alceva.
CitatMa faci sa-mi pierd timpul pe nimicuri... inteleg ca-ti place sa analizezi imaginile la limita, insa nu inteleg tentativa ta de a vedea mister acolo unde NU E CAZUL.
Nu este nimeni obligat sa raspunda, daca nu considera necesar. Poate ca analizez anumite imagini la limita, (deformatie profesionala, sunt tehnician electronist, SMD-uri etc.) pentru ca numai asa putem descoperi anumite aspecte ce scapa la prima vedere. Legat de tentativa de a vedea mistere acolo unde nu este cazul, pot sa te intreb ceva?... Crezi ca misterele se supun unui examen obiectiv. Stiinta noastra actuala poate explica toate aceste mistere?
  Te rog sa nu te superi pe mine, nu vreau sa ma cert cu nimeni pe acest forum, respect parerea tuturor dar am parerile mele personale.
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Am incercat repetarea pozei respective aproximativ din acelasi loc pentru a testa aparatul. Este adevarat ca in alta zi si la alta ora, pomii sunt mult mai infrunziti. Deci rezultatele nu pot fi concludente. Totusi pe aceasta poza nu mai apare anomalia respectiva. Poza este atasata mai jos.
Adevarul este dincolo de noi

DepthOfField

#9
Jean:
CitatTe rog sa nu te superi pe mine, nu vreau sa ma cert cu nimeni pe acest forum, respect parerea tuturor dar am parerile mele personale.
Nu m-am suparat, am o vaga impresie despre tine ca promovezi putin fortat misterul, sau chiar insinuezi mister, desi poate totusi doar pui intrebari inocente. De aceea poate am niste inflexiuni mai dure in limbaj, si e posibil ca dimpotriva, tu sa te superi pe mine.

Citat-sa fie de la ceva praf pe senzor sau letila...nu sunt sigur, dar ar putea fi un motiv;
ar putea fi un motiv, intr-adevar, dar explicatia mea argumentata anterior este mult mai bine potrivita

Citateu as zice cã ai avut un strop de apã pe lentilã/filtru
si asta e posibil, dar nu poate inlocui explicatia anterioara.

Citat-mi s-a intamplat,e o problema a autofocusului, daca nu afost manual, pare ca fousul e in prim plan
nu prea sunt de acord. Imaginea e clara asupra obiectelor indepartate, deci focusul este corect asupra peisajului indepartat. Daca ar fi ceva defocalizat, atunci e ceva mic si aproape, adica tot picatura de pe filtru sau senzor.

CitatEu inclin sa cred ca acea anomalie ar fi o problema cu autofocusul, pana la proba contrarie
Ce problema? explica detaliat daca vrei sa inteleg. Ia rproba contrarie am expus-o anterior :-p.

Spui ca nu esti de acord cu explicatia mea, nu e o problema in sine.
Insa, explicatia mea cred ca este foarte explicita. Imi poti arata ce nu este in regula la ce am spus? E ceva gresit sau tras de par? Ti-am spus, sunt doar niste contururi generate de crengile a 2 copaci, marginea gardului viu, si fondul dat de coroana copacului mai indepartat, am si desenat si explicat. Si, tot ansamblul, distosionat datorita LIMITEI DE REZOLUTIE. Ce e gresit?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jean

            Pareri ! Ce am fotografiat ?
Am postat acea poza aici, pentru ca doream si alte pareri despre anomalia aparuta pe acel cadru. Nu am sugerat ca ar fi vrun OZN sau altceva, denunirea de glob transparent a fost data dupa asemanarea sa cu o asemenea forma.
Un raspuns mai detaliat si care nu se incadreaza in acest topic pt. Ciuciulete se gaseste aici:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,200.15.html
Adevarul este dincolo de noi

Arckadii

si totusi cum ramane cu mesajul lui Ozn_Hunter?



Ark

Nox

Citat din: ciuciulete din  13 Februarie 2008, 11:10:09
pune si tu poza originala, poate vedem si parametri exif. Oricum, cred ca sunt pixeli morti la prima vedere.
"am scos poza" presupjn ca nu e aparat clasic pe film, si azi ai developat filmul si pozele ? Ca daca da, este doar mizerie pe film.

Ai putea testa usor: mai fa poze asemanatoare IN CONDITII ASEMANATOARE, adica pe inserat, cand lumina e slaba, si pe fundaluri mai uniforme si fara detalii, ca sa poata fi vazute mai usor.


Din câte se vede Ozn_Hunter nu a mai rãspuns... ºi analiza e într-un punct mort.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

sevastase

Din curiozitate : ciuciulete , te pricepi la analize foto din pct de vedere tehnic ?

jean

   In primavara acestui an am facut ceva fotografii in judetul Buzau. Cateva prezinta anumite anomalii. Spre exemplu in fotografia de mai jos (10), apare ca o dara de condensare (A) mai intunecata la culoare. Prin transparenta ei lasa sa se vada norii, ce da impresia ca dara respectiva se afla sub patura de norii. Sa fie fost de un avion ce a zburat sub patura de norii?...Am facut patru fotografii in acel loc si apare pe toate.
  (B)-ce sa fie acea dunga de culoare mai inchisa?...un OZN?...apare numai in prima fotografie, pe celelalte nu.

Fotografia (11), este cea de a doua si am posto pentru comparatie.
Fotografia (027), am evidentiat doua pasari in zbor (A), facute cu acelasi aparat in acele zile. Am facut aceasta pentru a nu spune cineva ca in prima fotografie, linia (B) este o pasare in zbor. Se vede clar diferenta.
Poza (12), este luata de pe net. Aici se vede ceva asemanator cu ce am fotografiat eu.
       http://www.ufocasebook.com/2008b/ledesmaargentina.html
Sunt multe asemenea fotografii facute in diferite locuri, cu diverse aparate foto, de diferite persoane. Sa fie numai anomalii foto?, sau este vorba de altceva.
Adevarul este dincolo de noi