Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre Catedrala Mantuirii Neamului si alte biserici grandioase

Creat de Arckadii, 04 Februarie 2008, 15:47:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Dupa mine, cultele religioase de orice denumire, nu au nimic in comun cu credinta adevarata. Slujitorii bsericilor cu atat mai putin. Ei manipuleaza mental masele pt. a obtine beneficii in favoarea lor.
Credinta adevarata este in sufletul omului, asa cum ai spus si tu. Suntem parte din Dumnezeu si el este in noi, acolo trebuie cautat. Este scanteia vietii.
Biserica ortodoxa ca si alte culte, va pierde enoriasii daca nu-si schimba atitudinea. Fratilor....Omenirea s-a mai desteptat si a inceput sa inteleaga ce este nociv, vezi revolutiile din lumea araba. Nu avem nevoie de catedrale imense daca nu avem si credinta. Dumnezeu le va sterge, darama la cutremure, va arde, daca nu se regaseste in spiritul acelora care intra in acele constructii. Cu banii cheltuiti aiurea construind catedrale mai bine ajutati-va semenii sa iasa din negura necunoasteri si prostiei. Nu trebuie sa dati bani lor in mod direct, dar ridicand standardul de intelegere a lumii la indivizii care duc lipsa de asa ceva, vom trai cu totii la un alt nivel. Cum spune un proverb ,,Nu rade si nu profita de unul mai prost, ajuta-l."
Adevarul este dincolo de noi

angellla29

Citat din: jean din  01 Ianuarie 2012, 22:19:25
Dupa mine, cultele religioase de orice denumire, nu au nimic in comun cu credinta adevarata. Slujitorii bsericilor cu atat mai putin. Ei manipuleaza mental masele pt. a obtine beneficii in favoarea lor.
Credinta adevarata este in sufletul omului, asa cum ai spus si tu. Suntem parte din Dumnezeu si el este in noi, acolo trebuie cautat. Este scanteia vietii.

Biserica ortodoxa ca si alte culte, va pierde enoriasii daca nu-si schimba atitudinea. Fratilor....Omenirea s-a mai desteptat si a inceput sa inteleaga ce este nociv, vezi revolutiile din lumea araba. Nu avem nevoie de catedrale imense daca nu avem si credinta. Dumnezeu le va sterge, darama la cutremure, va arde, daca nu se regaseste in spiritul acelora care intra in acele constructii. Cu banii cheltuiti aiurea construind catedrale mai bine ajutati-va semenii sa iasa din negura necunoasteri si prostiei. Nu trebuie sa dati bani lor in mod direct, dar ridicand standardul de intelegere a lumii la indivizii care duc lipsa de asa ceva, vom trai cu totii la un alt nivel. Cum spune un proverb ,,Nu rade si nu profita de unul mai prost, ajuta-l."

Jeane..ce ai Jeane? :lol: :lol: Vrei sa ramana Preasfiintile Sale in....".saracia goala"? Nu sunt ei cei mai bogati din Romania?! Au ma intreb asa....ca orice romanca simpla....din cate stiu eu, preotii trebuie sa fie saraci....material :roll: Dar ei sunt saraci in credinta si cu...duhul....Ba nu, stai putin...cei care au incredere in ei, sunt saraci cu duhul...Nu zic...mai sunt si  calugari cu har....dar prea putini...Daca stai si observi...popii astia au o mare putere de manipulare asupra maselor.....Ai observat cati pupatori de moaste sunt in tarisoara asta? Sincer mie imi e greata de asa ceva....Daca vrei sa scoti romanii la un miting sa isi apere drepturile...nu vor sa vina....dar daca ii pui sa pupe moastele mortilor....pardon "sfintilor"...sunt cu sutele de mii....Iti spun din suflet  ca atunci cand vad acest comportament demn de secolul 5 i.e.n., ma intreb daca chiar traim in secolul XXI....

romulus

CitatOmenirea s-a mai desteptat si a inceput sa inteleaga ce este nociv, vezi revolutiile din lumea araba.
Monser razmeritele arabilor nu au absolut, dar absolot,  nicio legatura cu "destepaciunea" ori "desteptarea" alora !
Originea lor (adicatelea a "revoltelor") este in cu totul alta directie si are o destul de prozaica motivatie : PUTEREA ! Exercitarea, ori mentinerea ei si acapararea de resurse/ciolan. Punct.
Perfect de acord insa cu asta :
CitatCu banii cheltuiti aiurea construind catedrale mai bine ajutati-va semenii sa iasa din negura necunoasteri si prostiei./quote]
Dar pentru asta iti mai trebuie - in afara de alocarea resurselor, sa-ti si pese de  cei din neamul tau (sa nu folosesc cuvantul patriotism care acum nu mai poate fi rostit fara sa te eticheteze cozile de topor ca  nostalgic, comunist ori securist!)
Nu sa-i condamni la disparitie prin injumatatirea salariilor, desfiintarea spitalelor si a scolilor, nenorocirea invatamantului care scoate pe banda rulanta..... tinichigii si ospatari precum si ....analfabeti sadea!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

horia2008

D Ciobotea, CEO al BOR, vrea sa extinda obectul de activitate al corporatiei cu monopol pe pelerinaje
http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/223221/Biserica-vrea-sa-le-INTERZICA-agentiilor-de-turism-sa-faca-PELERINAJE
CitatPatriarhia Română le recomandă enoriaşilor să apeleze la birourile de pelerinaje înfiinţate de Biserica Ortodoxă Română care au "scop misionar, iar nu comercial" şi "care nu urmăresc câştigul financiar, ci folosul duhovnicesc al pelerinilor", după cum se arată într-o informare oficială. Totuşi, datele Ministerului Finanţelor Publice arată o situaţie uşor diferită. De exemplu, Basilica Travel SRL, agenţia de turism a patriarhiei, a trecut de la pierderi de 17.772 de lei, în 2008, la un profit de 122.000 de lei anul trecut. Mai mult, unele centre de pelerinaj ale patriarhiei depăşesc graniţele religiei şi oferă tururi ale târgurilor de Crăciun din Budapesta, Praga, Viena, precum şi sejururi în Austria pentru shopping şi vizite în parcul de distracţii. Totodată, pelerinajele în Ţara Sfântă nu sunt chiar accesibile, având preţuri de aproximativ 800 de euro de persoană, tarife mai mari decât ale agenţiilor de turism.

fiulploii

Sa ma anunte cineva va rog, cand BOR o sa faca excursii la Mecca pentru vizitarea cubului negru. Asta chestie interesanta . Preferabil in plin sezon de pelerinaj musulman.  :lol:

Apropo, ce au dom'le toti de sunt impotriva Papei? Ca ala face un fel de disclosure mica incepand cu modificarea unui vers din rugaciunea principala?
  Bre, Disclosure nu inseamna ca o sa vina cine vrem noi  :lol: sau ca o sa vina cineva calare sau pe jos impartind CS-urile in teascurile ingerimii.
  Parerea mea de doi bani si nici atat..

arckadii

Recitind acest topic imi dau seama ca am spus multe lucruri cu care nu mai sunt de acord acum dupa 4 ani si ceva. Uitasem complet de subiect. Din punctul meu de vedere, sper sa se construiasca si aceasta catedrala. In fond, nu ar fi singura din lume. Am vazut multe catedrale si biserici grandioase in acesti ani, si parca mi-ar placea sa avem si noi una. Pana la urma, daca este facuta cu sufletul curat si oamenii se bucura, cred ca ar fi bine sa fie facuta. "Unde-s multi, puterea creste". Mai multe rugaciuni la un loc, mai multe ganduri curate - mai multi oameni fericiti, linistiti si poate in cele din urma mantuiti. Astept sa o vad finalizata. Succes BOR.

Ark

arckadii

@fiulploii

Poate ca ar fi binevenita si o apropiere crestini-musulmani. Sunt sigur ca avem multe de invatat unii de la altii. Nu este nevoie sa ne schimbam ideologiile, ci doar sa ne acceptam si sa ne respectam reciproc.

Ark

fiulploii

Citat din: arckadii din  23 Octombrie 2013, 20:53:59
@fiulploii

Poate ca ar fi binevenita si o apropiere crestini-musulmani. Sunt sigur ca avem multe de invatat unii de la altii. Nu este nevoie sa ne schimbam ideologiile, ci doar sa ne acceptam si sa ne respectam reciproc.

Ark
@arckadii
  Tocmai ce te-ai aranjat de un sejur prelungit in teascul Iezerului de foc din punct de vedere ortodox . Mai trebuie sa iti explic tie de ce ? nu cred ca e necesar.
  Toata lumea stie ca drept-credinciosii aka ortodocsii este singura cale dreapta, neabatuta si care izvoreste direct din Sursa. Restul sunt blasfemii si trebuie starpite.
  Nu ma crezi ? Du-te la biserica , la slujbe, discuta cu oamenii , du-te la manastiri, discuta cu calugarii, intra pe saiturile ortodoxe  :lol:
  Jihadul mocneste si mai ales este intretinut din rasputeri , tot asa cum este intretinut razboiul general cu teroarea de orice fel.
  parerea mea usor observabila..

arckadii

@fiulploii

Stiu ca ai dreptate, tocmai de asta am si scris ce am scris. Si eu am fost foarte inversunat multa vreme, insa nu cred ca mai e loc de asa ceva. Mi-a placut chiar si deschiderea Papei fata de musulmani.
Extremism exista. Si chiar mult, de ambele parti, insa cred ca ar fi foarte frumos daca am putea da mana cu totii si dupa cum ziceam sa ne acceptam unii pe altii, fara sa mai incercam sa ne schimbam reciproc ci in schimb sa invatam partile bune pe care sa le aplicam, pentru a putea evolua.

Ark

jean

Biserica este o mare afacere, nu are nimic cu credinta adevarata. Parca asa era si in urma cu vreo 2000 de ani, chiar ei o spun. Banii cheltuiti pe catedrala puteau prinde bine multor oameni nevoiasi. Atentie! am spus nevoiasi nu lenesi. Nu cred ca putem vorbi de construit biserici ignorand suferintele semenilor nostrii. Credinta spune ca omul conteaza in primul rand si creatorul sau. Slujbele pot fi tinute si in aer liber sau in cort, numai sa fie facute cu adevarat.
Afaceristii, preotii, au deviat foarte tare de la calea corecta. Daca vor continua asa vor pierde foarte multi credinciosi din generatiile de acum dar mai ales din cele viitoare, tinerii vad totul intr-o alta lumina.

arckadii

@jean

Totusi Biserica are si multe activitati caritabile, trebuie sa recunoastem. In plus, de aceasta catedrala o sa se bucure toti, nu doar fetele bisericesti.
Am speranta ca totusi credinta adevarata nu s-a pierdut. Mai exista si preoti cu har, si oameni de calitate, pe langa cei care nu fac cinste acestei institutii.

Ark

jean

Nu biserica are activitati caritabile, Cei care desfasoara activitati caritabile sunt cei cativa preoti cu har de care vorbeai. Restul e pleava.....
Sa ne bucuram de catedrala?.......Pe mine m-ar bucura mai mult ajutorarea semenilor.
Credinta adevarata nu s-a pierdut?......Dupa mine biserica ortodoxa este foarte departe de credinta adevarata, dar si alte culte. Ar fi multe de spus, discutii interminabile, prefer sa ma opresc aici.

horia2008

Citat din: arckadii din  23 Octombrie 2013, 21:26:35...de aceasta catedrala o sa se bucure toti, nu doar fetele bisericesti.
Adica ne gadila mandria, orgoliul? 'au nu e asta un pacat tocmai in aceptiunea dogmei, si smerenia o virtute? ce promoveaza deci BOR-ul (recte institutia)??
Sigur ca e ok sa ne umplem de bucurie, dar ce-i frumos nu trebuie sa fie neaparat urias, poleit si stralucitor si exorbitant de scump....
Cine a zis?
Vanity, definitely my favorite sin.....?

arckadii

@horia2008

In mesajul meu nu era vorba de mandrie. Ma gandeam doar ca poate fi un loc de cult deosebit, care sa apropie oamenii mai mult. Nu am de unde sa stiu daca acesta va fi cazul, pot doar sa sper insa. Basilica San Pietro spre exemplu, este un astfel de loc. Am fost acolo si m-am simtit bine. Chiar daca era grandioasa, chiar daca intra multi bani acolo, am simtit liniste... Pana la urma, daca rezultatul final va fi bun pentru sufletul omului care intra in acea biserica cu credinta atunci poate ca ar fi bine sa se construiasca. Ca unii fac o afacere din asta, nu neg ca ar fi posibil, desi nici nu ma pricep la astfel de lucruri, asa ca iau de bun si ce spuneti voi si ce spune si BOR.
Ceea ce ma intereseaza pe mine este apropierea de Dumnezeu si constientizarea propriei noastre naturi. Daca acest proiect va ajuta in acest sens, atunci Doamne ajuta. Daca nu, atunci Doamne ajuta.

Ark

horia2008

Ark, poate nu era vorba de mandrie, n-am spus ca iti ci ne gadila mandria, orgoliul, pentru ca pentru multi (si imi asum sa vorbesc cu pacat) despre asta-i vorba...
Cu siguranta ca va fi un loc de cult deosebit.
La cetatea Vaticanului si eu am fost si nu pot sa spun ca nu mi-a placut, dar nu pot sa spun ca mi-a tihnit; liniste nu prea am simtit, stewarzi (ca sa le spun asa) civili sau laici uraciosi; iar vizita muzeelor Vaticanului m-a dezamagit complet: puhoi de lume (cred ca multi doar sa marcheze si nu sa savureze), oameni cat mai multi, bilete cat mai multe vandute, luat cu valul fara sa poti viziona ceva in tihna; sau poate sunt eu exagerat, sau am prins un moment mai neprielnic...
Dar pot sa spun ca m-am simtit bine de exemplu la manastirile din nordul Moldovei, sau la manastirea Sambata ca sa pomenesc tot locuri faimoase.
Poate pe unii ii ajuta rugaciunea intr-o biserica grandioasa, pe altii calcatul in piciore la moaste.... deci Doamne ajuta!