Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre Catedrala Mantuirii Neamului si alte biserici grandioase

Creat de Arckadii, 04 Februarie 2008, 15:47:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tayka

Citat din: Xanadron din  08 August 2011, 11:43:00
Iarasi meritati cite un Karma-point, Tayka si fiulploii - precizez asta si ca sa inteleaga calator astral ca nu oaresce dracusori-moderatori :evil: ii modifica statusul Karma pe RUFOn (care nu trebuie absolutizat oricum).

Cred deci in primul rind c-a fost utila repostarea Scrisorii Deschise a lui P.Corutz - discutata mai demult.... la fel de indirjit :wink: pe topicul "Trezirea din negura dogmei":

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3304.0.html

Ia respingerii ideii de reincarnare in crestinism, prin condamnarea la blasfemie din anul 553 a conceptiilor lui Origen.
Care, evident, pot rezona cu gindirea si/sau intuitzia unora, iar cu a altora, mai "comozi" in receptarea pasiva a Dogmei - nu prea. :-P

http://www.spiritus.ro/RAZVAN/teologia_si_reincarnarea.htm

Cum aş putea să nu ofer lui ms.Xanadron un Karma-point, când iată îmi pune la dispoziţie o adresă pe care eu o căutam de mult.:.doar analiza pe internet a"teritoriului interzis" al  straturilor succesive de manipulare a Bisericii ,poate aprinde instantaneu becul de alarmă dela mitropolie...,,De ce Mântuitorul Isus nu ne-a avertizat sub nici o formă împotriva doctrinei reîncarnării, atât de răspândite în Orient de mii de ani ? Nici o nouă teorie despre nemurire nu ar fi putut face abstracţie de ea, fie şi numai pentru a o critica... Fără a încerca să răspundă la aceste ,,speculaţii", teologii creştini îşi menţin părerile rigide, avându-şi originea în istoria timpurie a creştinismului ''...Iată aici câtă prostie ridicată la rang de religie şi menţinută aşa încleştată 1500 de ani!,şi ce e mai grav e că şi acum o bună parte din omenire îşi pleacă capul în faţa dogmei,crezând orbeşte în doctrina ei.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Urban

Citat din: SLEAH19 din  08 August 2011, 19:57:06
    Si  daca tu ai habar pe ce lume traiesti , si ai Cunoastere si ai Constiinta de sine ,intelegi infinitatea sursei, la ce ti-a folosit ? Iti place cum arata lumea de azi dupa ce Omul a avut acces la cele de mai sus .
    Toti se transforma in intelepti care citesc in stele dar pica in putul de sub nasul lor.

Amice, lumea este exact asa cum trebuie, adica PERFECTA din toate punctele de vedere... ca unii vad Iadul pe Pamant, ca pentru altii e Raiul, asta e doar o chestie de optica si de tzechini...
Ce cred eu despre lume e mai putin important, sa speram ca nu o sa ajungem in situatia cand o sa pot apasa si un buton ca atunci e grava situatia...
Important insa e felul in care 90% din planeta asta si-l imagineaza pe Dzeu, am spus si repet... Dzeu nu e mosul ala cu barba alba ce coboara din norisori pufosi sprijinidu-se in toiagul sau magic si binecuvantand pe toata lumea.
Daca nu te-ai straduit pana azi sa cercetezi radacinile crestinismului, ale Bibliei si ale Religiilor in general nici nu o mai face ca nu cred sa mai ai nici timpul si nici rabdarea necesara... oricum optica ta e eronata.

O seara excelenta

Tayka

Citat din: SLEAH19 din  08 August 2011, 19:57:06
    Si  daca tu ai habar pe ce lume traiesti , si ai Cunoastere si ai Constiinta de sine ,intelegi infinitatea sursei, la ce ti-a folosit ? Iti place cum arata lumea de azi dupa ce Omul a avut acces la cele de mai sus .
    Toti se transforma in intelepti care citesc in stele dar pica in putul de sub nasul lor.
Deci după părerea ta ;Mai bine prost decât înţelept...Iartă-l doamne că-i doar un sărman adept al religiei iudeo-creştine.Merită iertare,căci nu ştie ce vrea.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

SLEAH19

Citat din: Urban din  08 August 2011, 20:05:05
Amice, lumea este exact asa cum trebuie, adica PERFECTA din toate punctele de vedere...


  Daca lumea e PERFECTA , tu de ce nu esti fericit ? Scaneaza ce ai scris in ultimile ore , citeste printre randuri si o sa reiasa o sictireala  maxima . Poate ca eu totusi mai am sanse sa fiu extras din optica eronata !


                                                                             In rest, respecte!

Citat din: Tayka din  08 August 2011, 20:10:45
Deci după părerea ta ;Mai bine prost decât înţelept...Iartă-l doamne că-i doar un sărman adept al religiei iudeo-creştine.Merită iertare,căci nu ştie ce vrea.

     Ce ar trebui, sa fac ca sa nu merit iertarea asta Taykule?
                       

                                                                                                   Aceleasi respecte!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

melanogaster36

Citat din: Urban din  08 August 2011, 19:18:39
Biserica ofera mantuirea in Viata de Apoi...
Aloooo, traim ACUM nu in Viata de Apoi!
Ce ofera Biserica ACUM in afara de taxe, spagi, plata pentru inmormantare, plata pentru cununare,plata pentru botezare, plata pentru lumanare etc etc etc etc etc...?
Nimic...

Propun daramarea tuturor Bisericilor, spanzurarea in public a tuturor popilor inclusiv patriarhi, arhimandriti, protopopiti si altele si confiscarea averilor intr-un cont deschis pentru construirea unor scoli si licee profesionale si pentru pregatirea unei noi generatii de profesori (astia de acum sunt atat de tampiti incat nici examenul de titularizare nu l-au trecut)
In locul fostelor biserici sa se construiasca parcuri in care fiecare functionar public sa planteze cate un pom, un boschete ceva, o floare...etc....
Gand la gand cu voie buna Urban.Am evolua cu 100 de ani in doar zece daca s-ar face asta.Taram dupa noi o piatra de moara si asta se-ntampla in multe tari din pacate-Grecia, Israel, Rusia etc, asta ca sa enumar doar cateva.Ce risipa inutila de resurse materiale si spirituale.Ce bine am trai cu totii daca s-ar sfarsi odata cu mascarada asta crestino-iudeo-musulmano-hindu-dobitoceasca!Este singura ancora a umanitatii ramasa adanc infipta in obscurantism dar, din pacate este o ancora pe al carui lant s-au aciuiat si traiesc in lux milioane de paraziti.Ziua in care Umanitatea va zice DESTUL , va fi celebrata de urmasii urmasilor nostrii ca Ziua cea mai importanta din istoria Umanitatii!!!

fiulploii


romulus

Pentru ca nu-mi puteam spune parerea pe saitul ala , n-am incotro si ma exprim aici :
- nu sunt de acord cu asertiunile de acolo, pentru ca mie imi place verbul " a construi"   (orice) si  sunt impotriva lui "a darama" (orice) . Ideea de baza este ca, ceva, odata construit, este bun construit si va folosi cuiva, candva!
- nu am nimic impotriva construirii de biserici, doar ca sustin construirea ori intretinerea si buna functionare a scolilor ; si mai mult decat atat la revenirea in Romania a INVATAMANTULUI OBLIGATORIU  si  GRATUIT existent pana in 1989! A nu se uita ca in vremuri de restriste pentru meamul romanesc, copii romanilor invatau carte  IN BISERICI , cu popa, cu dascalul, dar invatau sa scrie si sa citeasca !
Merg chiar mai departe si spun sa se legifereze obligarea celor care sunt in prezent analfabeti sa urmeze minimum opt clase- indiferent de varsta !
Am zis ! 
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

fiulploii

BOR online shoping via sucursala Craiovei  :wink:
http://www.arhiepiscopiacraiovei.ro/

Parerea mea e ca au gresit formularea
Bine ai venit Vizitatorule! Doresti sa autentifici? sau preferi sa creezi un cont?
trebuiau sa zica
Doamne ajuta , Vizitatorule !
:evil:

Ganditorul

#113
CitatA nu se uita ca in vremuri de restriste pentru meamul romanesc, copii romanilor invatau carte  IN BISERICI , cu popa, cu dascalul, dar invatau sa scrie si sa citeasca !
Mai putem adauga
- Sa nu uitam ca in vremuri de restriste pentru neamul romanesc ... romanii isi duceau averea si femeile in pesteri, pentru a le feri din calea dusmanului.
- Sa nu uitam ca in vremuri de rrestriste pentru neamul romanesc ... romanii otraveau apa din fantani si dadeau foc recoltelor.
(pana la urma cred ca asta e explicatia miilor de hectare nelucrate, a apei infectate de gunoaie si PET-uri, a padurilor taiate, a femeilor cu broboada in cap etc etc ... cred ca asa ne aparam glia fata de dusman si facem fata crizei ) 
Mai ramane sa ne retragem in pesteri, sa ne rugam la moashte si ... dusmanul care ne-a bagat criza in casa va fi invins.:martiansmile:

Eu zic ca am depasit momentele alea, ca suntem in anul 2011, si ca popa e popa si profesorul... profesor. Sa nu amestecam lucrurile de dragul amintirilor din alte veacuri si alte oranduiri sociale.

Ca orice lucru si religia a avut un punct de aparitie, un punct de apogeu si unul de disparitie . Nu inteleg de ce insistam sa prelungim aceasta agonie a religiei prefacandu-ne ca aduce foloase sociale, sau ca mai are o utilitate publica care sa merite un efort financiar atat de sustinut. 
In acest moment religia a devenit o frana in calea dezvoltarii umane si cu toate actiunile ei trecute ( actiuni care s-au distantat de religie devenind stiinte ) religia a ajuns la momentul disparitiei nu numai la noi ci in intreaga lume. Cine nu vede distanta intre frana dogmatismului religios si avantul dezvoltarii umane dat de stiinte ... se amageste si-si iroseste viata inutil, pe himerele, visele si practicile unui angrenaj dogmatic aflat pe cale de disparitie.



Siberia

Ar fi fost de un real folos un ... recensamant al amagitilor  :evil:  :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

romulus

CitatEu zic ca am depasit momentele alea, ca suntem in anul 2011, si ca popa e popa si profesorul... profesor. Sa nu amestecam lucrurile de dragul amintirilor din alte veacuri si alte oranduiri sociale.
Eu zic ca asa cum merge lumea azi, ne indreptam vertiginos spre " momentele alea" monser !
Argumente(din ceea ce cunosc eu, nemijlocit, nu din carti ) :
- in satul meu natal din doua scoli a ramas doar una, una s-a facut local de nunti, carciuma ;
- tot acolo am vazut copii analfabeti ; adevarat ca sunt ai unor amarasteni care nu au serviciu, dar ANALFABETI  sadea! In anul 2011 mnser !! Am intrebat un vecin de ce nu-i da la scoala? Raspuns: n-au bani sa-i imbrace, sa le ia ceea ce trebuie, ii trimit la pomeni prin sat, la munci diverse si - eventual - la cersit ! Asa ceva era de neconceput in "alte oranduiri sociale "monser !
- in vara anului de gratie 2011, luna iulie am fost la Sarmisegetuza Regia si intamplator, m-am dat la vorbe cu oameni din satul unde se afla pensiunea la care m-am cazat (se numea Sarmisegetuza din satul Gradistea Muncelului). Dintr-una'n alta  a venit vorba de copii unui satean care tocmai se indrepta leganandu-se,  beat muci , spre casa: din trei , doar unul mergea la scoala altii doi erau cu vaca si alte animale de pe langa casa, la pascut !! Motivul ? Tacsu si masa erau saraci, n'aveau munca, iar copii sufereau ! Nu m-am mai mirat , ca nu eram la prima experienta de acest gen .
Iata deci, Ganditorule doar cateva exemple, din cele cunoscute nemijlocit de mine,  iar frenezia si inconstienta cu care  se desfiinteaza scoli, gradinite , spitale, IN ANUL IN CARE ZICI CA SUNTEM ???-  daca nemernicii care ne conduc mai raman un mandat ori doua la putere, cred ca nici in biserici, cu popa,  nu vor mai ajunge sa invete copiii taranilor si ai saracilor (daca nu cumva notiunile vor fi sinonime ), vai de mama lor !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Ganditorul

#116
Ce legatura este intre desfiintarea scolilor si ... cladirea de biserici - respectiv pupatu poalei popii, numai domnia ta poate sti - ca eu nu am priceput...
Apoi ne-ai luat "la sentiment" cu satul natal si Sarmisegetuza Regia (adica urmasii dacilor )... dar ai nimerit prost pt ca stiu zona si oamenii de acolo destul de bine - asa ca o sa le luam pe rand

1. Dupa ce 20 de ani romanii s-au luat dupa miorlaitorii de la TV si "partidele istorice" cerand disparitia statului social (socialist), "descentralizarea" si "administrarea locala" ... acum s-au trezit ca-si aduc aminte de proverbul stramosesc "Unde-s multi puterea creste" si vor "centralizarea" si interventia STATULUI intr-o problema de administratie locala, ca sa nu mai inchida scolile din localitati prost administrate de ... pungashi locali pe care comunitatea nu-i poate pune la punct, dimpotriva, ii pune la conducere.
Ce sa spun ... bravo lor ca pot prosti atat de bine pe cei care din lasitate si lipsa de colaborare (macar intre vecini ...) stau si suporta jugul unor jigodii locale.
De asta se  desfiinteaza scoli, spitale, gradinite si alte bunuri si servicii de interes local - pt ca comunitatea locala e atat de slaba incat se lasa dominata de cativa papucari ajunsi prin lasitatea localnicilor ...sefi de craca mafiota.
STATUL nu poate interveni oricum pt ca s-au schimbat legile, s-au schimbat practicile administrative ... si e DESCENTRALIZARE . Ce nu intelege omul de rand ??? Ca pe astia (ticalosi ...cum sunt ) ii votam la locale ... astia pleaca la Bucuresti sa faca LEGEA . Ei, oamenii de rand, propulseaza infractiunea, lenea, incompetenta catre capitala ...si apoi se plang ca STATUL nu face nimic  :mrgreen:

2. Despre catunul Gradistea de Munte, satul Costesti, comuna Orastioara de Sus (ca sa spunem corect locatia... si sa nu amagim cititorii cu relatari siropoase) nu sunt prea multe de spus ... Cateva gospodarii, ceva pensiuni cu activitate de vara (cand vin domnii de la Bucuresti ) ... dar au scoala, in miez de munte.
Scoala este renovata si pusa cat de cat la punct (termopan, parchet, usi, tabla pe acoperis si alte necesitati ) prin grija primarului care a gasit si resurse si voluntari care sa faca asta ( ca satenii nu servesc "munca voluntara" ... ei sunt niste "domni" care asteapta totul de la STAT).

Satenii astia speciali de care vb domnia ta, dupa ce au vandut tot ce era de vandut in zona (si te asigur ca s-a vandut la preturi astronomice fiecare bucata de teren din zona), dupa ce au taiat tot ce era de taiat in zona ( si numai dupa ce au aparut jandarmii montani in zona s-a mai potolit cat decat taierea padurilor ), dupa ce au luat bani frumosi facand pe calauzele pt cautatorii de comori prin zonele cetatilor dacice... au ajuns acum sa se planga ca nu au bani sa-si trimita copiii la scoala . :martiansad: :martiansmile:
Apai cread ca  STATUL ar trebui sa le dea indemnizatie de cresterea a copilului (aia mica, cum e ea ), inca o indemnizatie de stat in BIRT ( ca acu dupa ce s-a vandut tot, e mai greu cu munca, mai usor e cu bautul ... de obicei traiesc din adunatul ciupercilor ), inca o indemnizatie de LENE si VAICAREALA si abia atunci cred ca ar reusi sa-i multumeasca si pe ei ...si pe altii ca ei.

Dar daca o iei de la Gradistea de Munte la dreapta peste apa si urci ... in 40 de min dai de Luncani si cele 7 sate cu populatie speciala - blonzi, ochii albastrii migdalati, inalti, calmi, harnici si gospodari. Aia nu stiu ce e aia indemnizatie, isi cresc copiii asa cum pot - dar ii trimit la scoala comuna satelor - traiesc din cresterea animalelor si exploatarea terenurilor aflate in proprietate.
Deci oameni si oameni - unii isi traiesc viata, altii si-o beau in BIRT, altii si-o vaita. Ce ar trebui sa faca STATUL pentru ai multumi pe toti ???

P.S. Nu am inteles inca ce cauta aceasta postare a domniei tale la capitolul "biserici" . Crezi cumva ca lipseste o biserica in zona si asta e un apropo ???   Fi linistit, au mai incercat si altii cu biserica... Nu stiu cat de mult au reusit aiici, in Tinutul lui Zamolxe. Poate c-or fi reusit acum... dupa ce bautul in BIRT a ajuns sport local de performanta (si e nevoie de "iertarea pacatelor").

Petre1980

Mai fratilor, se spune ca aceasta cladire, ce nu face decat sa sporeasca averile prea fericitilor, se ridica cica in numele a 70% de credinciosi. Mai sunt 70% credinciosi? Cine si cum a ajuns la acest procent? Aaaaa,pentru a manipula in continuare. Ideea conform careia credinciosii devin tot mai putini, o vedem in fiecare zi, ne trebuie un procent specificat? NU. Este de speriat modul in care credinciosii isi apara credinta in momentul in care spui ceva ce nu este pe placul lor! Cand mi se spune ca nu cred in dumnezeul lor, nu am aceste reactii atat de violente... Esti crestin? Pastreaza-ti calmul si explica-mi ceva ce eu poate inteleg gresit... dar nu deveni mai violent decat mine (eu, care nu cred)! Inchei cu o maxima, creatie proprie, la care am lasat foooarte multa lume credicioasa cu ochii indreptati catre pamant : "Foarte multi preoti, prin comportamentul si faptele lor, chiar si ei au ajuns la concluzia ca nu exista Dumnezeu". Semnat, Petre Bontas. Un an nou fericit tuturor oamenilor!

romulus

CitatMai fratilor(?!), se spune ca aceasta cladire, ce nu face decat sa sporeasca averile prea fericitilor, se ridica cica in numele a 70% de credinciosi. Mai sunt 70% credinciosi? Cine si cum a ajuns la acest procent?
Si care e problema ta? Ce relevanta are procentul ?
Sa presupunem ca tu ai fi/esti turc; ai, ori n'ai, credinta ta, nu importa,  si vrei sa-ti faci - tu cu famila ta numeroasa de turcaleti prolifici-  un mausoleu pe pamantul tau: obtii autorizatie te apuci si faci magaoaia - cum se fac atatea in Ioropa zilelor noastre, prin mari capitale/metropole, cu staif, nu ca Micul (si amarasteanul ) nost' Paris!
Cine, ce, are de obiectat !? Sa fii sanatos cu moscheea ori mausoleul lu' matale!Inchina-te, ori da'te cu capul de peretii trainici, laolalta cu neamu' tau ! Cat timp esti (inca) liber sa construiesti ceva, nu faci nimic ilegal, imoral, ori nu te ingrasi :-D, cine, ce, are de zis:?? Stii vorba (ori manipularea) 'ceea:
"Cainii latra caravana ...trece"in rest, numa'de bine, un car de vorbe un ban nu fac !
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

SLEAH19


   După căderea comunismului, armata a fost dezarmată, şcoala .. deşcolarizată, sănătatea exterminată .

Şi apoi sau făcut sondaje de opinii prin anii 90:

  ,, - În ce instituţii au românii cea mai mare încredere?"

    Ca un făcut  ani la rând pe primul loc ieşea Biserica Ortodoxă.

Şi apoi au început către biserică : retrocedări, secularizări , i sau dat bisericii pământ, păduri , livezi şi ape cât să nu aibă ce face cu ele , preoţii în multe cazuri neglijează menirea lor făcând muncă administrativă iar în ierarhia bisericii a urcat Daniel Ciobotea
un ,, apostol al ecumenismului mondial" . Avem mai jos părerea unui păstrător al credinţei a bisericii celei vii despre mişcarea ecumenistă în care este târâtă biserica  :

"Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Căderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxă, fie ei: arhierei, preoţi de mir, călugări sau mireni, înapoi la Sfânta Tradiţie, la Dogmele şi Canoanele Sfinţilor Părinţi ale celor şapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Ferească Dumnezeu !"

Preot Arsenie Boca


Orice deviere de orice natură a unui slujitor al bisericii este intens mediatizată : preoţi homosexuali, pedofili , preoţi hoţi ,mercantili , avari , violenţi, beţivi , necredincioşi şi criminali ţin zile în şir prim planul în media românească şi încet încet roadele se arată.
Până şi pe prezentul forum , colegi care ştiu ce este şi cu ce se mănâncă manipularea când vine vorba de biserică sunt degrabă
apucători de pietre şi aruncători cu sete.Dar şi asta face parte din miscarea apostazică a vremurilor din urmă: abaterea , lepadarea, abandonarea, razvratirea, chiar din interiorul bisericilor , respingerea unei parti a invataturilor lui Isus iar noii conducatori ai bisericilor , ofera mantuire si iertare fara valoare si fara pocainta celor iertati .Sunt promovate  evangelii false si biserici noi , bazate pe dorintele si nevoile omenesti , scopurilor egoiste , ironizarea partasiei cu Isus.
Bisericile vor ingadui în final aproape totul , căsatoria între persoane de acelaşi sex, avortul de dragul superioritatii numerice si al banilor , razvratirea impotriva lui Dumnezeu  va atinge proportii uluitoare.


"Ecumenismul nu are nici o bază în tradiţia şi istoria Bisericii Ortodoxe: nici un sfânt ortodox nu a fost vreodată ecumenist, nu a participat la întâlniri cu ereticii, ca să facă schimb de experienţă, nu s-a rugat împreună cu ereticii. Ba din contră, falsele 'uniri' care s-au realizat în Istoria Ortodoxiei au fost anatemizate şi cei care s-au opus trădării au fost trecuţi în rândul sfinţilor şi cinstiţi de poporul drept-credincios, care nu s-a unit cu minciuna şi a apărat dreapta şi sfânta credinţă ortodoxă, cu preţul sângelui. [...]Prin urmare, de la bunul lui început şi până în ziua de astăzi, aşa-numitul "Conciliu Mondial al Bisericilor", ca vehicul (purtător) al ecumenismului protestant, este, într-un adevărat sens ecleziologic, un "Conciliu Mondial al ereziilor şi schismelor."




  Pentru cei care sunt credincioşi creştini ortodoxşi : nu vă poticniţi în popi şi catedrale , biserica lui Dumnezeu este în altă parte, este în inima noastră.

Pentru ceilalţi:
                            Dumnezeu ne iubeste pe fiecare cel mai mult.

                                                                Raiul nu va ramane gol .
                                     
                                                                                            Sleah.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !