Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incursiuni in Padurea Baciu, 15 decembrie 2007

Creat de spooky, 15 Decembrie 2007, 23:01:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DepthOfField

#60
Salut Galen,

Poate ti-ai dat seama, dar eu sunt unul pe forum care am pareri critice si caut obiectivitatea printre subiectivismele inerente naturii umane. Si argumentez cat ma duce capul.
Si in legatura cu cele spuse de tine, am intentia sa fiu critic, pentru ca la randul tau esti suficient de partinitor.

Citat"Asi vrea sa am intr-o zi timp sa caut oameni care l-au cunoscut pe Emil Barnea. Ar fi trebuit sa fie un geniu al farsei ca sa insceneze tot ce a fotografiat si eu ma indoiesc sincer de asta. "
Nu trebuie sa fie un geniu, asta e doar parerea ta. In realitate, trucul este relativ usor de obtinut de persoane ceva mai indemanatice. Se arunca cu farfuria in sus, si se fac mai multe poze, intr-o zi foarte luminoasa ca sa nu surprindem miscarea obiectului. Iar in laboratorul de developare (photoshopul de atunci) se mai fac ceva corecturi. Geniu? NU!


Citat"Va fi sper tot una din dovezile, putine , dar solide ca in zona se intimpla ceva"

de ce speri? iti doresti cu ardoare?

Este doar o dovada de auto-sugestie si pareidolia.

Citat"In privinta "zonelor care ma chemau" aveti dreptate, normal sint subiectiv, dar in mod sincer asta era impresia mea atunci. Bineinteles ca aveam si un comportament influentat de informatiile citite despre zona, eram deci avizat, aveti dreptate aici."
Este ESENTIAL.

Citat"Asa ca probabilitatea sa fi fost in tufisul respectiv (desfrunzit) agatata o punga si eu sa nu o observ si sa o neutralizez este din nou extrem de scazuta. Pot sa afirm cu destula certitudine ca in tufisul acela nu se vedea cu ochii nimic. Daca asi fi observat o punga asi fi "neutralizat-o" imediat."

Ia spune-mi, tu erai la plimbare cu familia, si erai atunci concentrat sa setezi parametrii tehnici la aparatul foto manual Zenit, masurare lumina incidenta, reglare diafragma, timp de expunere, distanta de focalizare, precum si incadrare, si actiune de regizare cu membrii ca sa stea aplecati, ca sa faci tu poza cea simpatica, uitandu-te in vizor, sau erai in misiune de ecologizare, si te uitai practic in toate tufisurile, pe jos, prin copaci, pe alei, pe langa alei, si iti neglijai familia, fiind preocupat de actiunea de ecologizare?!
Deci nu mai sustine atata ca ar fi trebuit sa vezi punga aia in tufis, pentru ca este foarte foarte normal ca lucrurile ne-evidente sa treaca neobservate. Face parte din modul de functionare al creierului. Deci "certitudinea" ta, este doar parerea ta subiectiv eronata.

Citat"Si repet din nou, de ce tocmai pe un cliseu expus in padurea Hoia-Baciu?"
pai pentru ca erai acolo. Si pentru ca si alti turisti mai circula pe acolo. Si multi sunt necivilizati. Si pentru ca faceai poze. De aceea. Pai poate ai pungi sau alte anomalii si in poze facute in cu totul alte parti, dar, nu-i asa, nu prezinta nici o relevanta, probabil nici macar nu ai observat. Se cheama AUTO-SUGESTIE.

Citat"Si mai e ceva. "Aparitia " are o forma ce sugereaza o fata umana stilizata cu barbie , gura, nas, ochi
Din nou o coincidenta ciudata, nu? "
Sincer eu ma chinui cu greu sa vad ca acolo e o fata umana. Dar daca asa vrei tu... LA FEL DE BINE, eu vad acolo o mana sau manusa care tine ceva ca o piatra rotunda (mar). Sau daca obiectul il privesti (rotesti) invers, seamana cu un fel de bebelus sau ursulet de plus, sau animalut ce sta in doua labute, si are o burtica mai grasana. LOL. Oricum creierul uman este foarte dezvoltat in a recunoaste fete, te poti informa in psihologie sau medicina (nu stiu exact ramura, subdiviziunea care se ocupa de perceptie. Deci...coincidenta? DA, daca insistam. Ciudata? NU. Se cheama pareidolia.
Iti recomand sa te documentezi mai profund asupra fenomenului psihologic denumit pareidolia. Altfel, nu inseamna pentru tine decat ca noi (Eu, Jackie) suntem gica-contra si spunem prostii. Si te afli intr-un cerc vicios.

Citat"Asa ca probabilitatea de a fi fost o punga "uitata" de cineva intr-un tufis mie cel putin mi se pare foarte redusa."
Ti se pare.  Nu e uitata, ci aruncata aiurea, si poate chiar purtata de vant pana s-a impotmolit intre crengi. Dealtfel prin tufis se mai vad si alte pete albe mai mici, alte deseuri. Sincer, si este logica suspiciunea mea, eu nu exclud deloc nici macar ca punga sa fie pusa de tine, avand in vedere incadrarea de ansamblu si nefirescul regizat, ca oamenii din poza sa para ca stau strambi fata de verticala, dar neincadrati pe centrul pozei, cum e firesc. Nu te cunosc, nu stiu ce persoana esti, sigur ca pun in primul rand prezumtia de onestitate, dar asta nu inseamna ca EXCLUD cu totul posibilitatea unei farse. S-a mai intamplat, de foarte multe ori in viata, si chiar si pe forumul Rufon de cateva ori, asa ca posibilitatile exista.


Citat"Nu e totusi un cumul prea mare de iluzii optice? Si de coincidente rare?"
Nu. Doar cauti sa amplifici subiectiv intr-o directie misterioasa, o normalitate banala.

Citat"Va provoc din nou sa simulati dvs. fotografia prezentata in teren. "
Nu e cazul. Dar oricum, se poate face oarecum nu prea greu (juma de ora?). Dar, daca acela e un cap, atunci la fel de bine e o manusa, sau un animalut rasturnat. Sau ce alte asemanari putem face. Exact precum la gradinita, cand puneam niste pete de acuarele pe o coala, o indoiam la mijloc, presam, desfaceam, si puteam vedea fluturi, chipuri, alte chestii.

Imi pare rau, daca sunt mai dur si aparent stric o magie a lucrurilor, dar... NU VAD DOVADA. Si nu sunt de acord cu intretinerea magiei prin speculatii nefondate. O fi ceva misterios in Padurea Baciu, posibil, nu am cum nega, dar poza ta precum si alte "dovezi" sunt... doar aspecte psihologice normale.

Citat"Iar capul din iarba , daca nu ma insel este o fotografie luata de cineva din grupul lui Adrian Patrut, nu e vorba de Al. Sift, care sa zicem asa poate fi acuzat ca ar fi obsedat de zona"
Intrebarea nu e cine a apasat pe declansator, ci CINE A DEVELOPAT FILMUL SI POZA... Nu stim. Asa ca... aplicam noi prezumtia de onestitate, dar nici nu putem unilateral sa excludem varianta mistificarii.

oricum, e doar parerea mea, argumentata, fiecare poate crede si vedea acolo ce vrea..psihicul lui.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

galen

salut Ciuciulete,

Eu am venit pe acest forum cu o mica poveste si cu o fotografie. Intimplarea fiind traita nemijlocit de mine , iar poza fiind la fel expusa tot de mine, sustin in continuare veridicitatea lor.

Sint inginer de profesie, familiarizat cu teoria probabilitatilor si in general cu o cultura tehnica suficient de extinsa. Asa ca de felul meu ma straduiesc de fapt sa fiu obiectiv . Subiectivismul si partinirea pe care o remarcati din punctul dvs de vedere sint de fapt atitudini normale care deriva din participarea mea nemijlocita la "actiune"

Am evidentiat precedent si faptul ca nu am martori la intimplarea cu "mina invizibila" asa ca puteti sau nu sa ma credeti, mi-e egal. Am expus cit mai exact faptele pentru ca acestea s-au intimplat intocmai, ca inginer sint riguros si nu am gasit in mod clar o explicatie rationala pentru incident. Ma gindesc ca poate i s-a mai intimplat si altcuiva ceva similar si poate va mai scrie cineva. Si repet, mi-e indiferent cum asimileaza cititorii acestui forum informatiile mele respectiv fiecare are dreptul sa-si formeze propria opinie, inclusiv sa dea dovada de reacredinta daca are chef.

Tot ce pot eu sa fac e sa ofer informatii cit mai complete in masura in care le detin.

Toti cei care au cercetat cit de cit sistematic zona s-au intors de acolo cu fotografii ciudate. Eu am fost o singura data cu aparatul foto acolo. Nici macar nu il luasem special pentru efectele de zona. Daca nu ar fi fost cealalta intimplare, probabil ca nu asi fi examinat cu atentie fotografiile si nu asi fi remarcat anomalia de pe acel cliseu. Emil Barnea nu a expus fotografiile in zona arcului de triumf desigur.  :lol: Este extrem de comod sa stai in fotoliu si sa diseci cit eram eu de ocupat si cit nu de actiunea de ecologizare, sau ce fel de atentie acordam familiei.

Ce stiu eu sigur, e ca daca obiectul fotografiat cu aspectul caracteristic (un cap uman stilizat-chiar daca e intors invers) ar fi fost vizibil, sansele ca eu sa nu-l fi observat erau foarte reduse. Deoarece tufisul era desfrunzit, eu am un ascutit si antrenat spirit de observatie si  obisnuiesc aproape mecanic sa string deseurile care uritesc natura. Oricum daca asi fi observat ceva in acel tufis, asi fi scos imediat acel obiect de acolo.Asa cum am observat de fapt artefactul imediat si pe fotografie.

Ceea ce am vazut patit si fotografiat eu ori cum o luati, s-a intimplat. Ceea ce spuneti dumneavoastra sint doar speculatii de fotoliu ca sa zic asa. Mai discutam dupa ce incercati sa reconstituiti fotografia asta, daca nu ati calculat inca care e probabilitatea simultana 1-sa apara o asemenea anomalie doar in padurea Baciu (fotografiez intens de multi ani si nu am vazut nimic deosebit pina acum pe vre-o fotografie) 2- vintul sa impinga o bucata de material tocmai sub o astfel de forma. 3- culoarea si aspectul deosebit al materialului (nu seamana cromatic cu nici un fel de plastic de punga uzuala). 4- sa nu observ vizual o forma atit de evident -bizara. daca ati face-o v-ati da seama ca nu aveti aproape nici o sansa sa o reconstituiti. Si ar trebui sa lasati reaua credinta in favoarea cercetarii obiective a realitatilor din padurea Hoia-Baciu

Domnilor, daca ati face un astfel de calcul ati obtine un indice de probabilitate extrem de redus ca toate acestea sa fie doar produsul hazardului. Nu cred ca veti reusi sa simulati fotografia mea.In nici un caz aruncind aleator cu bucati de plastic sau pungi in tufisuri. V-ar fi necesar mai degraba un artist plastic.  Aceasta observatie este cred eu pertinenta. Forumul acesta a redesteptat cred cercetatorul din mine, mi-a reamintit cit de obtuzi si de rea credinta sint "ginditorii de fotoliu" . Fiind un om de actiune, va promit ca voi merge din nou in teren. Imi este sa recunosc si la indemina. Ma urc pe motocicleta si in 30 minute sint in padure. Pentru ca ramin la convingerea personala ca acolo se intimpla ceva. Chiar azi unul dintre "sceptici" mi-a cerut acordul de a folosi fotografia intr-un film pe care il face despre zona. Asa ca nu sint singurul convins ca fenomenul merita cercetat in continuare. cu stima, Galen :fullmoon:

DepthOfField

Salut Galen!


ti-am explicat si ai ignorat aproape total ce ti-am spus.
Ti-am zis sa studiezi fenomenul psihologic denumit pareidolia. Acesta este un fapt, negat de tine doar ..in necunostinta de cauza.
Spui ca chestia aia seamana cu un chip. Cu greu pot accepta asta, dar nu vrei sa recunosti ca la fel de bine seamana cu o mana/manusa care tine un bolovan, sau cu un animalut aparent biped.
Cu alte cuvinte, iti alegi in mod total subiectiv explicatia pe care o doresti tu. Bine, ca oricum nu conteaza, caci TOATE sunt manifestari de pareidolia.

Citat"Este extrem de comod sa stai in fotoliu si sa diseci cit eram eu de ocupat si cit nu de actiunea de ecologizare, sau ce fel de atentie acordam familiei. "
Nu vrei sa recunosti ca puteai foarte bine sa nu fi observat punga aia in tufis, negi perceptiile fiziologice normale, si tot sustii ca era obligatoriu sa o fi vazut. Asta e obiectivitatea de care spui?
Repet: erai in misiune de ecologizare si scanai zona dupa deseuri? NU! De acord, daca cumva vedeai vre-un deseu, din mania ta laudabila de-altfel, il adunai. Dar doar DACA IL VEDEAI. DACA ITI SAREA IN OCHI. Scanai cumva zona in lung si-n lat dupa deseuri? Nu. Faceai poze.
Cunosc destul de bine remarciile de genul acesta, de prea-incredere in perceptiile proprii:
"mie nu mi se intampla asa ceva", "eu stiu foarte bine ce am vazut", "nu avea cum sa-mi scape", "daca era avion, as fi auzit" "stiu sa deosebesc o stea de ceea ce am vazut (si el a vazut venus-ul)" etc etc etc, exemple tipice de auto-depasire a limitelor fiziologice normale de perceptie si reactie. Subiectivisme.

Citat"Ceea ce spuneti dumneavoastra sint doar speculatii de fotoliu ca sa zic asa. Mai discutam dupa ce incercati sa reconstituiti fotografia asta, daca nu ati calculat inca care e probabilitatea simultana "
Din pacate nici macar nu vrei sa gandesti si sa analizezi pista indicata de mine. Normala concluzia ta deci ca eu vorbesc prostii.... Da, vorbeam de probabilitati si eu:
a) Este FOARTE PROBABIL sa existe gunoaie, pungi, hartii, pet-uri. Nici macar nu poti nega asta. Seamana foarte mult cu o punga sau deseu intr-un tufis.
b) este foarte probabil sa nu fi vazut punga in tufis, chiar daca te declari un senzor perfect de  reziduuri, si declari ca nu-ti scapa nimic, nici macar cand nu te ocupi de ecologizare.
c) este destul de probabil ca orice obiect mai neclar sa poata fi asemuit cu ceva din baza de date a creierului. Si mai probabil este sa nu cunosti/intelegi fenomenul fiziologic pareidolia si manifestarile sale.

Citat"care e probabilitatea simultana 1-sa apara o asemenea anomalie doar in padurea Baciu (fotografiez intens de multi ani si nu am vazut nimic deosebit pina acum pe vre-o fotografie)"
Dar ai scanat cu atentie fiecare poza, sau, de fapt nu era deloc relevant, si ai acordat o atentie deosebita pozelor de la Baciu, ca nu-i asa...nu e o zona oarecare. Se cheama focalizarea atentiei. Vedetism. Despre ce obiectivitate vorbesti? Subiectivitatea de a fi influentat in perceptii de locul unde esti/ai facut poze?

Citat"2- vintul sa impinga o bucata de material tocmai sub o astfel de forma."
forma de mana? sau de animalut? sau de chip? Se cheama pareidoia, si necesita sa intelegi si sa studiezi un pic fenomenul, nu doar sa-l NEGI sau IGNORI.

Citat"3- culoarea si aspectul deosebit al materialului (nu seamana cromatic cu nici un fel de plastic de punga uzuala)"
hai ca aici n-ai nimerit-o deloc. Fault.

Citat"4- sa nu observ vizual o forma atit de evident -bizara".
Este foarte bine ca ai avut timp BERECHET sa analizezi POZA post-factum, si sa vezi detalii. Probabil ca daca nu faceai poza, nici macar nu realizai constient ca acolo a fost un tufis cu frunze galbene, d-apai o punga mica, in interiorul mai umbrit al unui tufis afla la vreo 7..8 metri de tine, un tufis oarecare printre alte tufisuri oarecare dintr-o padure cu mai multi copaci oarecare.


Citat"Si ar trebui sa lasati reaua credinta in favoarea cercetarii obiective a realitatilor din padurea Hoia-Baciu"
Obiectivism inseamna luarea in calcul a tuturor aspectelor, mai ales a celor FOARTE PROBABILE SI UZUALE. Tocmai pe astea le incalci tu. Obiectivitate zici?

Citat"Forumul acesta a redesteptat cred cercetatorul din mine, mi-a reamintit cit de obtuzi si de rea credinta sint "ginditorii de fotoliu" "
Daca te referi la mine, ai si nu ai dreptate. Daca studiezi activitatea mea pe forum, o sa vezi ca nu am dat doar cu cuvantul subiectivismului, ci am facut experimente si exemplificari concrete si la obiect.

In final, am gasit destul de rapid in arhiva mea, o poza cu niste deseuri in tufis, era pe Tampa in Brasov asta iarna.
Si am aplicat putina pareidolia, nu stiu cat de fortat sau nu, vreo 15 --20 minute poate pe vreo 6 poze. Sigur, nu e mai deloc evidenta, dar, daca cautam "cai verzi pe pereti" (=pareidolia), ii gasim.
Ce am gasit eu seamana un pic cu "doamna cu coasa", nu? LOOOL, nici nu ma asteptam la asta. probabil ca e o sticla de bere de 2 litri aruncata in tufis...ca si alte deseuri.


CitatPentru ca ramin la convingerea personala ca acolo se intimpla ceva
trebuie sa separi subiectivismul si limitele perceptiei, de dovezile reale. Poza ta nu este nimic, sau este cel mult discutabila.

CitatAsa ca nu sint singurul convins ca fenomenul merita cercetat in continuare
Fenomenul merita cercetat in continuare. Si separate pe caprarii subiectivismele, falsurile, confuziile, realitatile incontestabile. Daca se poate. Daca nu, legenda rezista prin ea insasi.David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

antoniu

sunt de acord ca fenomenul trebuie cercetat in continuare si nu din "fotoliu" ci la fata locului cu instrumente mai performante si un timp mai indelungat.

radup

M-am mutat recent in Baciu si doresc sa fac o vizita in padure. Imi puteti spun mai exact care e padurea Baciu si care e Hoia? Nu vreau sa le incurc. Mai exact daca imi puteti spune de unde incepe padurea Baciu.  Multumesc

rebelfire

da Jackie,sunt multi copaci...asa cum spuneai si tu,e vorba de o padure...
stii care e problema?  ca acei copaci impletiti NU SUNT DELOC RARI,in aceasta padure...adica sunt foarte multi copaci cu forme ciudate,mult peste medie...sunt obisnuit cu padurile,dar nicaieri nu am vazut o astfel de aglomerare de copaci ciudati...
   cat despre impactul asupra subconstientului...aici lucrurile sunt mai complicate...probabil ca exista si aceasta posibilitate...dar in urma experientelor personale pe care le-am avut acolo,as indrazni sa afirm ca e mai mult decat autosugestie...
daca ar fi vorba de 1,2,10,20 de copaci,as avea aceeasi parere cu tine...acolo sunt sute de astfel de copaci...si par atat de chinuiti...apoi trebuie sa vorbim de atmosfera din padure...cu totul diferita de atmosfera pe care te-ai astepta sa o gasesti intr-o padure de foioase la inceputul lunii septembrie...plus ca in aceeasi padure,sunt zone in care copacii strambi sunt foarte multi,iar 200 de metri mai incolo ai senzatia ca te afli intr-o padure APROAPE normala...

Sal tuturor, in primul rand, m-a surprins putin neplacut faptul ca unii din forumisti, fac mai mult glume decat saspuna ipotezele lor la modul serios, despre subiecte f serioase, dar e opinia lor...apoi, sa spun ca citesc demult ce e pe site, faraa raspunde, am facut parte din ASFAN si pana la 39 de ani, am tot strans despre fen stranii si ozn-uri, incepnd cu autorii seriosi, Valee, HYNEK, K.Jessup, Stanton Friedman,Bud Hopkins..Jean Sider, Hobana, E.Strainu care il cunosc personal, f multe opinii...ceea ce m-a facut sa am propriile opinii, care cred eu sunt putin diferite...referitor la Baciu, raspund celor care nu cred, sau vad o padure obisnuita...gandurile umane sunt energii, egregore, dac stiti ce sunt, poate fi si asta...dar in general, ceea ce nu credem noi ca e posibil, asta nu inseamna ca asa si este in realitatae..acolo poate fi :   posibile ipoteze si observatii, despre copacii din padurea baciu..am citit tot aproape despre subiect, insa NIMENI, nu a observat un lucru diferit de alte paduri : sunt foarte multi copaci lipiti unul de altul, incolaciti, de parca o energie i-a fortat sa creasca asa...ceea ce numai in pad baciu am vazut si credeti-ma, am vazut destule paduri la viata mea...asa ca, totusi, in baciu, ori e o poarta spre alte dimensiuni, ori..sunt manifestari ale unor energii subtile care scapa omului...

"Un intelept daca nu poate face ceva constructiv mediteaza, un prost insa, arunca cu piatra" doamne, da-mi mereu puterea de a fi cu mintea lucida si a realiza cat sunt de limitat fata de tine.." Rebelfire

jackie28t

#66
Citat din: rebelfire din  10 August 2008, 21:24:26
da Jackie,sunt multi copaci...asa cum spuneai si tu,e vorba de o padure...
stii care e problema?  ca acei copaci impletiti NU SUNT DELOC RARI,in aceasta padure...adica sunt foarte multi copaci cu forme ciudate,mult peste medie...sunt obisnuit cu padurile,dar nicaieri nu am vazut o astfel de aglomerare de copaci ciudati...
   cat despre impactul asupra subconstientului...aici lucrurile sunt mai complicate...probabil ca exista si aceasta posibilitate...dar in urma experientelor personale pe care le-am avut acolo,as indrazni sa afirm ca e mai mult decat autosugestie...
daca ar fi vorba de 1,2,10,20 de copaci,as avea aceeasi parere cu tine...acolo sunt sute de astfel de copaci...si par atat de chinuiti...apoi trebuie sa vorbim de atmosfera din padure...cu totul diferita de atmosfera pe care te-ai astepta sa o gasesti intr-o padure de foioase la inceputul lunii septembrie...plus ca in aceeasi padure,sunt zone in care copacii strambi sunt foarte multi,iar 200 de metri mai incolo ai senzatia ca te afli intr-o padure APROAPE normala...

Sa inteleg ca pentru tine padurea Baciu este misterioasa datorita numarului mare de copaci strambi?
Dar ceva dovezi concrete adica ceva FACT pentru  a sustine ca ceva misterios exista in acea padure,ai?
Daca ai te rog expune si le analizam noi rapid stai fara griji ca au mai fost si altii.
Eu nu am fost in padurea baciu si nici pe luna nu am fost dar logica si experienta a-mi spune ca pe luna nu exista vaci verzi ce pasc iarba albastra nicidecum.Ah,au fost altii acolo si au dovedit ca am dreptate.


Citat din: rebelfire din  10 August 2008, 21:24:26
Sal tuturor, in primul rand, m-a surprins putin neplacut faptul ca unii din forumisti, fac mai mult glume decat saspuna ipotezele lor la modul serios, despre subiecte f serioase, dar e opinia lor...apoi, sa spun ca citesc demult ce e pe site, faraa raspunde, am facut parte din ASFAN si pana la 39 de ani, am tot strans despre fen stranii si ozn-uri, incepnd cu autorii seriosi, Valee, HYNEK, K.Jessup, Stanton Friedman,Bud Hopkins..Jean Sider, Hobana, E.Strainu care il cunosc personal, f multe opinii...ceea ce m-a facut sa am propriile opinii, care cred eu sunt putin diferite...referitor la Baciu, raspund celor care nu cred, sau vad o padure obisnuita...gandurile umane sunt energii, egregore, dac stiti ce sunt, poate fi si asta...dar in general, ceea ce nu credem noi ca e posibil, asta nu inseamna ca asa si este in realitatae..acolo poate fi :   posibile ipoteze si observatii, despre copacii din padurea baciu..am citit tot aproape despre subiect, insa NIMENI, nu a observat un lucru diferit de alte paduri : sunt foarte multi copaci lipiti unul de altul, incolaciti, de parca o energie i-a fortat sa creasca asa...ceea ce numai in pad baciu am vazut si credeti-ma, am vazut destule paduri la viata mea...asa ca, totusi, in baciu, ori e o poarta spre alte dimensiuni, ori..sunt manifestari ale unor energii subtile care scapa omului...Salut ''rebelfire'' si da-mi voie sa-ti spun un calduros bine ai venit. :-D
Trecand la subiect,spune-mi te rog ''rebelfire'' la ce fel de porti catre alte dimensiuni te referi?
Sau ce fel de energii subtile care scapa omului indrumi acolo ca eu nu inteleg!?

Ai si ceva FACT sau DOVEZI sa prezinti ca sa sustii cea ce spui sau discutam aici bazandune pe ciuperci?

Hmmm...iar trebuie sa o luam de la capat cu povesti si anecdote despre consanzene?!Hai ca deja devine plictisitor.

Doua linkuri eficiente:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1575.msg27028.html#msg27028
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1575.msg28911.html#msg28911

Shadowman

#67
Citat din: rebelfire din  10 August 2008, 21:24:26
am citit tot aproape despre subiect, insa NIMENI, nu a observat un lucru diferit de alte paduri : sunt foarte multi copaci lipiti unul de altul, incolaciti, de parca o energie i-a fortat sa creasca asa...ceea ce numai in pad baciu am vazut si credeti-ma, am vazut destule paduri la viata mea...

Mai citeste.Si mai ales VIZIONEAZA ! Nu esti tu cel care-a descoperit America... :lol:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1513.msg25644.html#msg25644
Vizionare placuta !
Eu te cred ca sunt multi copaci ciudati in padurea Baciu... :lol:
Au mai scris si altii,cu mult timp in urma,despre ciudateniile din padurea Baciu.Calin Turcu,Adrian Patrut..." PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

rebelfire

#68
partial, amandoi aveti dreptate...nu am pretentia ca eu am "descoperit" America, doar am spus o parere, si va rog nu mi-o luati decat ca opinie, fara nici un fel de conotatie rautacioasa din partea mea..am vazut cu atentie toate filmuletele si pozele spre care ma trimiteti si da, unele imagini, dau de gandit si dau fiori..cel putin mie,de ce am spus ca acolo s-ar putea sa fie o poarta spre alte dimensiuni? Asta e una din ipoteze si cred ca nici voi si nu stiu daca cineva pe pamant poate sa raspunda de ce ar exista niste manifestari de acest fel acolo sau in alte zone " anormale'ptr logica noastra. Nu stim de ce...ideea e ca, eu incerc sa privesc fenomenul, si prin conexiuni cu alte fenomene, zone destul de mari din planeta, nu ne apartin noua oamenilor...ptr ca , s-ar putea ca aici sa fie un experiment-laborator, daca nu sunteti putin deschisi spre alte posibile realitati si nu o vedem decat pe a noastra limitata, in 3 D, normal ca ni se pare ciudat dar de 'portile ' numite  "triunghiul diavolului" in Marea Japoniei,TR Bermudelor, padurea Boldu cretuleasca, aparitiile de langa muntele Shasta din California, intrarile in Shamballa prin muntele Meru din Tibet,aparitiile de siluete luminoase vazute de Ossendowski, Alexandra David Neel si Roerich in expeditiile din tibet in cautarea Shambalei, la fel, certitudinea acestora si a celor din grupul lor ca se invart in cerc,schimbarea brusca a peisajului adica, dupa un varf de munte inconjuart de ceata si zapada la inaltime, brusc apare o zona cu verdeata, sau dezorientare totala la fel ca in unele cazuri din Baciu..multe...ideea e ca ceva "interfereaza" cu "culoarul" de vibratie al pamantului... anumite zone din Terra, cu ce scop?de ce tocmai in baciu? nu stiu si nici voi nu stiti..ne scapa..la fel ca si ideea nasterii unui copil cu organe, maini, picioare, totul perfect, un miracol nu? dintr-o simpla...stiti voi... nu stiu.. ptr noi, maj oamenilor, e "logic" sa nu para nimic altcumva decat ceea ce intelegem noi, sau, e "ilogic" sa apara capete prin iarba..dar ia ganditi-va va rog,  comportamentul sutelor de mii de cazuri de ozn,e logic din punct de vedere uman?eu nu cred, si stiti de ce? pur si simplu ptr ca,pur si simplu comparativ cu nivelul civilizatiei noastre, care prin sateliti stie de pe orbita si ce vorbesc 2 oameni fata in fata,cum va explicati ca o civilizatie - daca credem in ozn-uri ca nave  se presupune mai evoluata ca noi nu?- isi trimite neve care aterizeaza pe pamant, ca sa 'studieze' sau nu stiu cum se face ca majoritatea cazurilor de grad 2 sau 3 chiar, se petrec pe sosele, in locuri in care exista oameni...ce logica este in manevrele unui ozn de exemplu in fata unei bune parti a orasului- sute de mii de oameni, ca in cazul de la Roma? Chiar au nevoie ei sa "defileze' prin fata oamenilor? eu cred ca e un fenomen al unei inteligente carevrea sa manipuleze cumva omenirea...multe cazuri, nu rezista unei logici umane...
"Un intelept daca nu poate face ceva constructiv mediteaza, un prost insa, arunca cu piatra" doamne, da-mi mereu puterea de a fi cu mintea lucida si a realiza cat sunt de limitat fata de tine.." Rebelfire

Shadowman

#69
Citat din: rebelfire din  11 August 2008, 23:15:31
dar ia ganditi-va va rog,  comportamentul sutelor de mii de cazuri de ozn,e logic din punct de vedere uman?

Inteleg,esti nou venit pe forum..
Multe din intrebarile tale s-au mai pus...Tu doar le repeti.Sunt topicuri unde s-au dezbatut subiectele,unde s-au pus si mai multe intrebari si s-au oferit posibile raspunsuri.Am rugamintea sa nu mai folosesti expresia "dar ia ganditi-va va rog " .Generalizarea ma irita.
Unii membrii ai forumului s-au gindit cu mult timp inaintea ta.Ca sa nu spun ca au "fumat" mult mai multe ipoteze decit cele prezentate de tine...  :wink:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

rebelfire

sorry, ptr deviere o idee de la subiect, dar e in contextul unui raspuns....Rugamintea este sa il acceptati fara nici o impresie de resentimant din partea mea...daca oamenii ar avea mereu o atitudine pozitiva fata de semenii lor si mediu ar fi ok...Socrate spunea ca "tot ceea ce stiu e ca nu stiu nimic" si dupa el, oamenii care au realizat ca oricat de multe ai stii e la fel, i-au dat dreptate...chiar daca e cineva nou venit pe forum, eu cred ca o atitudine fireasca ar fi cea pozitiva si nu una care sa para usor condescendenta..ptr ca, de fapt, toti, inclusiv oamenii de stiinta, dau cu presupusul, nimeni inafara de D-zeu nu detine adevarul imuabil...oricat de in varsta ar fi, si nu ma refer numai la subiectele noastre ci si la disertatii metafizice si religioase...asa ca, toti, suntem la fel de "mici' oricat am crede ca daca am spus unele lucruri inaintea altora care nu au scris de la inceput, detinem raspunsuri mai multe...cineva spunea, in sprijinul constiintei de sine, ca intreaga stiinta e un ocean, cunoasterea umana e o picatura din acesta...asa ca, prefer o atitudine cooperanta cu ceilalti, chiar daca s-au mi spus aceste ipoteze...inseamna ca omenirea, intr-adevar se trezeste la o etapa spirituala,spre parerea mea de rau,chiar nu am avut timp sa citesc absolut toate subiectele din forum, pe care sper ca intr-o zi  voi apuca. Inca o data, mersi ptr raspuns si sper sa nu-l consideri rautacios, toate bune
"Un intelept daca nu poate face ceva constructiv mediteaza, un prost insa, arunca cu piatra" doamne, da-mi mereu puterea de a fi cu mintea lucida si a realiza cat sunt de limitat fata de tine.." Rebelfire

rebelfire

#71
Da, ai dreptate, am generalizat si nu e normal, fara intentie insa..si ca sa informez, anunt fara condescendenta ca am 39 de ani , iar pe la 14, cand  am vazut ceva "ciudat' in zona Brasovului,noaptea, o formatiune de 5 luminite care zburau relativ apropiate una de alta apoi s-au despartit... dar de care nu am spus ptr ca era pe vremea "impuscatului' si nu avea sens, am inceput sa studiez  cu ce se gasea pe atunci, respectiv  Hynek "Experinta ozn', Doru Davidovici sau Dan Farcas,pe care il cunosc de la Asfan de atunci...'printre picaturi" tot ma informez, dupa 90, s-a auzit mai mult de Patrut si Turcu, nu spun ca ei nu erau in domeniu inainte de 90, dar dupa si-au publicat cartile...asa ca, si eu as putea spune, nimic nou sub soare..dar ma abtin...sa nu-l uitam pe Hobana sau Strainu
"Un intelept daca nu poate face ceva constructiv mediteaza, un prost insa, arunca cu piatra" doamne, da-mi mereu puterea de a fi cu mintea lucida si a realiza cat sunt de limitat fata de tine.." Rebelfire

parere

ca tot este un topic despre paduri...vreau sa intreb daca nu s-a auzit cum de anumite lucruri care se petrec in padurile de pe langa grota sfantului Andrei parca...asta fiind prin dobrogea

liteady73

#73
 Salut Rebelfire !...

Si bine ai venit pe forumul RUFON !... :-)

Padurea Baciu-Hoia e un punct de atractie turistic si paranormal. Antecedentele, unele inregistrate pe suport material, arata ca in zona din vestul Clujului sant diverse arii care prezinta activitati anormale/paranormale si trebuie explorate in continuare prin metode si echipamente - daca nu inventii neomologate, dar functionabile :-) - , cel putin moderne si folosite pe criterii stiintifice, logice si pe deplin explanatorii. Proces care are loc, ca de obicei, pe o perioada lunga de timp.

Misterele acestei paduri asteapta sa fie dezlegate intr-o zi. Eu sant optimist. Pentru moment, ca de-atatia ani, inca strangem date si incercam sa intelegem cu adevarat ce se intampla in aceasta padure fermecata.


Shadowman

#74
Citat din: rebelfire din  11 August 2008, 23:15:31
Nu stim de ce...ideea e ca, eu incerc sa privesc fenomenul, si prin conexiuni cu alte fenomene, zone destul de mari din planeta, nu ne apartin noua oamenilor...ptr ca , s-ar putea ca aici sa fie un experiment-laborator, daca nu sunteti putin deschisi spre alte posibile realitati si nu o vedem decat pe a noastra limitata, in 3 D, normal ca ni se pare ciudat dar de 'portile ' numite  "triunghiul diavolului" in Marea Japoniei,TR Bermudelor, padurea Boldu cretuleasca, aparitiile de langa muntele Shasta din California, intrarile in Shamballa prin muntele Meru din Tibet,aparitiile de siluete luminoase vazute de Ossendowski, Alexandra David Neel si Roerich in expeditiile din tibet in cautarea Shambalei, la fel, certitudinea acestora si a celor din grupul lor ca se invart in cerc,schimbarea brusca a peisajului adica, dupa un varf de munte inconjuart de ceata si zapada la inaltime, brusc apare o zona cu verdeata, sau dezorientare totala la fel ca in unele cazuri din Baciu..multe...ideea e ca ceva "interfereaza" cu "culoarul" de vibratie al pamantului... anumite zone din Terra, cu ce scop?de ce tocmai in baciu?

   Prin zonele enumerate de tine au disparut nave ,avioane, persoane...S-au descoperit intrari (zic unii...)in Shambala, lume pitita in maruntaiele pamintului sau aflata intr-o alta dimensiune (a cincea,a zecea,cine stie...).Eu incerc sa inteleg gindirea ta,sa fiu putin deschis "spre alte posibile realitati",sa nu o vad doar pe cea 3D ,dupa cum ne sugerezi... :-) Dar la Baciu n-au disparut avioane,masini,tractoare ...Nici macar motorete ,biciclete sau carucioare.Nu s-a patruns in alta lume "paralela",nu s-a crapat pamintul si nici nu s-au gasit tunele care sa duca la posibili locuitori din cer sau din adincuri.Cit despre turisti intrati in padurea Baciu care nu s-au mai intors,ce sa mai spun...Poate ne prezinti o lista cu lucruri comune padurii Baciu,Triunghiului Bermudelor,Shambala,etc...
Eu ramin la parerea ca zonele amintite de tine sunt UNA,iar Baciu e ALTA...
Mi-e greu sa diger "salate" de cazuri care n-au elemente comune...Dar,cine stie,poate dintr-o perspectiva 5d sau 7D s-ar putea sa gasim un raspuns... :-)

Citat din: rebelfire din  12 August 2008, 13:49:58
...ptr ca, de fapt, toti, inclusiv oamenii de stiinta, dau cu presupusul, nimeni inafara de D-zeu nu detine adevarul imuabil...oricat de in varsta ar fi, si nu ma refer numai la subiectele noastre ci si la disertatii metafizice si religioase...asa ca, toti, suntem la fel de "mici' oricat am crede ca daca am spus unele lucruri inaintea altora care nu au scris de la inceput, detinem raspunsuri mai multe...

Multi nu stiu sa puna intrebari.Nu stiu CE sa intrebe. S-ar reduce timpul alocat datului cu parerea ,cu presupusul si s-ar apropia de-un raspuns...

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY