Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN, Călărași 28.09.19

Creat de Alex, 01 Octombrie 2019, 20:22:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex

Salutare. Sâmbătă noaptea în jurul orei 23 am ieșit pe balcon sa fumez, fiind un cer clar fara niciun nor, stelele erau destul de vizibile. In timp ce priveam cerul îmi atrage atenția ceva ce la prima vedere mi s-a părut a fi o stea mai luminoasă și puțin mai mare decât ceea ce cunoșteam eu, nu am cunoștințe prea multe despre stele dar știu că Sirius este cea mai strălucitoare stea și că poate fi localizată în Sud, ce am văzut eu se localiza in Vest.
După o scurtă perioadă de observare rămân uimit când vad că "steaua" începe să se miște, mișcarea a durat 3 maxim 5 secunde după care s-a oprit, a stat pe loc la fel câteva secunde timp in care și-a redus lumina considerabil dar nu s-a stins definitiv, apoi devine la fel de strălucitoare și începe să se deplaseze iar, pe cer am observat și un avion de pasageri așa că am făcut o estimare aproximativa că această "stea" se afla la o înălțime semnificabila.
Acest obiect isi continua deplasarea spre nord cu o viteza constanta nu prea mare, îl pierd preț de câteva clipe din cauza unui tei care îmi obstrucționează vederea, totuși reușesc să îl zăresc printre frunze și văd că se reîntoarce, își continuă rutina se oprește preț de alte câteva secunde reduce lumina apoi revine iar stralucitoare, atunci observ că defapt are o formă ușor verticala cu baza luminoasă mijlocul parea ușor întunecoas neluminat, iar deasupra lumina. Aceasta forma am putut sa o vad la o observare atentă când obiectul trecea de la semi lumina la strălucire. Nu a mai durat mult până a început să se deplaseze spre sud cu o viteza de deplasare mai mare iar atunci am pierdut-o din vedere.
Acest eveniment a durat cam un minut jumate maxim doua. Eu din cate stiu un avion nu poate sta pe loc în aer, elicopter nu cred că avea cum să fie deoarece se afla la o înălțime prea mare și nici un zgomot nu se auzea, iar drona cred că iese din discuție.
Nu îmi pot explica ce era acel obiect. Ce părere aveți, a mai văzut/auzit cineva ceva asemănător?

prodcomb

Din păcate luminile orașelor luminează cerul mai bine decât antiaeriana. Au fost campanii de conștientizare a fenomenului, dar slabe mișcări în a opri iluminarea degeaba a cerului nocturn. Astronomii se plâng cel mai tare.
Dar, în felul acesta, tot ce mișcă pe cer devine observabil. Inclusiv păsări, care în mod normal nu ar putea să zboare noaptea în întuneric beznă.
Cred că era o pasăre măricică cu penajul deschis la culoare; pescăruș, posibil.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Alex

@ Guest
Revin maine cu fotografie și cu harta - să înțeleg că e vorba de o hartă google?
@ prodcomb
Sunt destul de sigur că nu era o pasare, într-adevăr pescărușilor le strălucește abdomenul la asfințit și seara când mai zboară pe deasupra blocului, dar ce am văzut eu era la altitudine considerabilă și strălucea exact ca o stea, doar că circumferința ei era cam cu 30% mai mare decat cea mai strălucitoare stea de pe cer. De asta spun că nu putea fi o pasare.. pur și simplu era luminată prea puternic și stătea nemiscata, fixă până să se deplaseze. Și avea rutina asta ca la fiecare staționare sa devina punct fix, să își reducă lumina considerabil apoi treptat sa redevină la fel de strălucitoare.
Ce îmi pare rău este că nu am avut telefonul la îndemână sa incerc sa prind ceva.. mi-a fost teamă că dacă plec e posibil ca la întoarcere sa nu mai zăresc nimic.

Alex

Cifrele verzi reprezintă obiectul iar cele roz deplasarea:

1- acolo am zărit prima data obiectul
2- prima staționare
3- a doua stationare

1- prima deplasare
2- a doua deplasare (vizibilitatea a fost redusă de tei apoi a dispărut de tot, a durat aprox. 10-15sec.)
3- reîntoarcerea spre locul de unde a plecat inițial
4- deplasarea finala și imposibilitatea de a-l mai vedea

Nu mă hazardez in a estima altitudinea, după cum am spus un avion de pasageri trecea chiar în momentul în care obiectul făcea prima deplasare, obiectul părea a fi mai jos decât avionul.
Pot reveni și cu o hartă dacă mi se explica ce fel, imagine satelit google maps, sau ce fel de hartă?