Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sfera luminoasa (ORB / OZN), Bucuresti, 21/22 Septembrie 2007

Creat de spooky, 27 Septembrie 2007, 22:18:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Si mie mi se par dubioase doua lucruri, care au fost expuse de Ciuciulete si de Alx: Lens-flare-ul si intensitatea luminii reflectate de "gaza"... sa fi reflectat asa tare chitina de pe ea  IR-ul incat sa genereze lens-flare?... Greu de crezut. Vom trai si vom vedea... in cursul acestei ierni daca va mai aparea... :D. Va salut!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Kymosabe

Citat din: lylyt_ice din  30 Noiembrie 2007, 14:34:09
   Cam ce durata de viata are o astfel de musca ? Din cate stiam eu, se reduce la cateva zile...si de ce numai una singura(?) si presupunand ca prima a murit cum se face ca apare alta care se comporta lafel ca si prima ?

Nu este vorba de o anumita musculita , ci de orice insecta , cu aripi translucide , capabila sa reflecte razele IR ale camerei de supraveghere (tantar , musculita, furnici zburatoare , etc.).
Problema care se pune este daca aceste insecte (in cazul nostru nocturne) rezista pana in aceasta perioada a anului.
Jackie afirma ca fenomenul a fost surprins de camera si acum 2 zile . Dar acum doua zile in Bucuresti temperatura maxima (adica ziua) a fost de 6 grade iar noapte de -4 grade. Imi este greu sa cred ca o insecta rezista la o astfel de temperatura .
Urmarind filmuletul postat de Jackie am putut constata (sper sa nu ma insel) ca sistemul automat de expunere al camerei functioneaza . Faptul ca el nu reactioneaza in momentul cand se produce fenomenul este probabil din cauza ca intensitatea luminii reflectate in obiectiv este foarte mica . Acest lucru este in favoarea ipotezei lui Jackie cu insecta care reflecta razele IR.
Va intrebati de ce acest fenomen are loc numai in cazul acestei camere de supraveghere.
Exista doua posibilitati :
1. amplasamentul camerei de supraveghere (aici excludem ipoteza cu insecta)
2. o defectiune tehnica a acestei camere (probabil la sistemul IR , repet nu ma pricep ).

Faptul ca fenomenul s-a repetat si acum doua zile  anuleaza nu doar ipoteza lui Jackie,  dar si pe cea a lui Ciuciulete .

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

Pai stiti ce m-am gindit eu(?) sa luam legatura cu patronul si sa-l rugam frumos sa puna in fata camerei respective...ceva dulce sau stiu eu ce maninca mustele astea......si apoi sa urmareasca filmarea citeva zile, cine stie (?) daca vin insecte si lumineaza si se mai asaza si pe mincarea respective...este cazul rezolvat.Dar trebuie cit mai repede inainte sa dispara de frig aceste muste.....CE ZICETI VOI?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

DepthOfField

CitatUrmarind filmuletul postat de Jackie am putut constata (sper sa nu ma insel) ca sistemul automat de expunere al camerei functioneaza . Faptul ca el nu reactioneaza in momentul cand se produce fenomenul este probabil din cauza ca intensitatea luminii reflectate in obiectiv este foarte mica . Acest lucru este in favoarea ipotezei lui Jackie cu insecta care reflecta razele IR.
De acord, sistemul automat de expunere se vede ca functioneaza atunci cand persoana aceea se urca sa o curete. Insa cand orbul apare, nu functioneaza. O fi slab..dar e puternic. Prea puternic. caci e e capabil sa produca lens-flare! Ceva nu se potriveste aici.

Citat2. o defectiune tehnica a acestei camere (probabil la sistemul IR , repet nu ma pricep ).
pai ce defectiune..ca sistemul automat de expunere nu ar functiona prea bine..sa zicem....sau ca led-urile lumineaza prea tare insecta aia fata de alte camere?

CitatFaptul ca fenomenul s-a repetat si acum doua zile  anuleaza nu doar ipoteza lui Jackie,  dar si pe cea a lui Ciuciulete
Nu inteleg de ce ar anula ipoteza falsului...
poate fi vorba de principiul "Si se jura ca nu fura"...sau, de ce nu, "experimentul" se repeta..dupa nevoi. cum spuneam.

Desi ipoteza insectei explica bine teoretic si practic cum poate apare un orb pe imagine, dupa mine nu concorda cu manifestarea orbului nostru..si a lens flare-ului... mai vedem...ce fel de insecta polara este, din ce material metalic reflectant, si de ce-i place acea camera doar..
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Kymosabe

Citat din: ciuciulete din  30 Noiembrie 2007, 21:44:55
pai ce defectiune..ca sistemul automat de expunere nu ar functiona prea bine..sa zicem....sau ca led-urile lumineaza prea tare insecta aia fata de alte camere?

Repet: nu ma pricep la camere de supraveghere. Cei care au lucrat cu ele (asa cum este si cazul tau) ar trebui sa stie ce defectiuni tehnice ar putea sa apara la o astfel de camera.

Citat din: ciuciulete din  30 Noiembrie 2007, 21:44:55
Nu inteleg de ce ar anula ipoteza falsului...
poate fi vorba de principiul "Si se jura ca nu fura"...sau, de ce nu, "experimentul" se repeta..dupa nevoi. cum spuneam.
Deci daca nu se repeta fenomenul e trucat . Daca se repeta e trucat.

Sfat pentru Dl.patron : luati un ciocan si ucideti camera aia!

(Adam Smith)

lylyt_ice

Sau sa schimbe camera cu alta...poate ca apare acea lumina chiar si atunci...?!?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Citat din: lylyt_ice din  30 Noiembrie 2007, 22:03:31
Sau sa schimbe camera cu alta...poate ca apare acea lumina chiar si atunci...?!?

Atunci revin si eu cu ipoteza razei de lumina care se comporta ca o raza laser. :lol:
(Adam Smith)

StarDust

Si eu as fi zis ca poate fi o insecta daca nu producea lens-flare. Uitati-va cu atentie spre finalul filmarii cand ORB-ul e in dreapta jos(departe), in coltul stinga sus se vede len-s flare-ul, iar daca urmariti cu atentie se vede f. slab in timpul miscarii o "raza" intre lens-flare si ORB. Eu de insecte care sa genereze lens-flare nu am mai auzit...Dar poate ne va demonstra cineva ca se poate... altfel o sa discutam la nesfarsit. Daca aveam o camera IR ma apucam de experimente...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jackie28t

Scuzati ca am scos postul pe care l-am postat aseara.Se datoreaza faptului ca vroiam sa fac cateva adaugari in film cu anumite exemple.Din pacate mi-am dat seama ca timpul nu-mi permite asa ca voi pune acele exemple direct aici cat de curand.

Citat din: Kymosabe din  30 Noiembrie 2007, 16:34:01
Jackie afirma ca fenomenul a fost surprins de camera si acum 2 zile . Dar acum doua zile in Bucuresti temperatura maxima (adica ziua) a fost de 6 grade iar noapte de -4 grade. Imi este greu sa cred ca o insecta rezista la o astfel de temperatura .
Faptul ca fenomenul s-a repetat si acum doua zile  anuleaza nu doar ipoteza lui Jackie,  dar si pe cea a lui Ciuciulete .

Cred ca s-a inteles gresit.
Defapt am vrut sa spun ca ''alaltaieri'' am fost informat ca sfera de lumina iar a fost observata in nici un caz ca a fost observata alaltaieri.Mai precis,am discutat cu Dl.Alecu si intrebandu-l cand a fost observata ultima oara sfera de lumina,Dl.Alecu mi-a raspus ''sambata''.Adica sambata trecuta pe data de 24 noiembrie la ora exacta 9:45.La fel mi sa spus ca filmarea nu a fost lunga.Oricum nu conteaza prea mult ca a fost alaltaieri pentru ca la fel poate aparea si peste doua saptamani poate cand e si mai frig sau cald.
Sa stiti ca eu nu ma astept de la nimeni sa creda teoria mea, doar am argumentat ca analizand acele secvente mie personal a-mi arata ca este mai mult ca sigur o insecta.Ca este greu de acceptat pentru cineva anume asta depinde de fiecare.Faptul ca va puneti multe intrebari referitor la teoriile ce se invart in jurul acestui caz este foarte bine.Iar daca analiza m-a inselat si intr-adevar nu este o insecta atunci inseamna ca avem de-aface cun o sfera de energie invizibila ochiului liber.E bine ca investigarea continue.Deci voi reveni :wink:

Sidney

Dupa cum am spus nu ma pricep la  arta fotografiei dar ma intreb: sant multe camere de filmat in tara  asta,  si multe insecte  :evil:De ce apare pe camera aia  in mod special  atit  insectele
cat si ce-o  fi :-D

lylyt_ice

Dupa cum inteleg din ce a scris Jackie. ultima data a aparut acea sfera luminoasa pe data de 24 Noembrie la ora 9.45... asta inseamna ca era ziua si atunci se exclud teoriile reflexiilor provocate de corpuri metalice sau raze de orice fel....

jackie28t

Citat din: lylyt_ice din  02 Decembrie 2007, 18:05:27
Dupa cum inteleg din ce a scris Jackie. ultima data a aparut acea sfera luminoasa pe data de 24 Noembrie la ora 9.45... asta inseamna ca era ziua si atunci se exclud teoriile reflexiilor provocate de corpuri metalice sau raze de orice fel....

Din pacate  s-a intamplat la ora 9:45 seara.Atunci NU mi s-a spus ca a fost sera sau dimineata.Acum stim ca s-a confirmat!

jackie28t

Citat din: OverLordMephisto din  02 Decembrie 2007, 21:39:21
Aici e explicat detaliat fenomenul: http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/contents/shooting_tips/reflect/index.html#

Salut ''OverLordMephisto'' si bine ai venit printre noi.
Am vazut legatura postata si a-ti pot spune ca in mare,noi cei de aici cunostem fenomenul de iluminare si defocalizare a particolelor din aer iluminate de blitul camerei de fotografiat.S-a mai discutat pe forum de nenumarare ori despre acest lucru izbindu-ne uneori de unele cazuri dar din pacate nu are legatura cu cazul pe care-al discutam noi aici in acest topic .Daca poti citi de la inceput acest topic a-ti vei putea face o imagine cam dspre ce este vorba.

jackie28t

Citat din: lylyt_ice din  30 Noiembrie 2007, 21:27:29
Pai stiti ce m-am gindit eu(?) sa luam legatura cu patronul si sa-l rugam frumos sa puna in fata camerei respective...ceva dulce sau stiu eu ce maninca mustele astea......si apoi sa urmareasca filmarea citeva zile, cine stie (?) daca vin insecte si lumineaza si se mai asaza si pe mincarea respective...este cazul rezolvat.Dar trebuie cit mai repede inainte sa dispara de frig aceste muste.....CE ZICETI VOI?

Buna lylyt_ice,
daca ma uit la maginea de mai jos ce arata vag unde este amplasata camera respectiva de supraveghere,imagine procurata de la Dl.Alecu

as spune ca nu ar strica daca Dl.Alecu ar pune o undita undeva acolo sus care sa atarne in fata camerei IR iar in carlig,cateva cuburi de zahar.
Iar daca un client care vine acolo sa-si spele masina va intreaba de ce sunt atarnate acolo cuburile de zahar...simplu li se poate raspunde ca sunt capcane pentru vulturi sau cadouri pentru spiridusi.In asa fel cu siguranta in timp vom prinde in timp si acea sfera misterioasa.  :lol: (in gluma)