Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Telepatia

Creat de baaron, 20 Ianuarie 2006, 00:17:31

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baaron

TELEPATIA este cu siguranta cel mai cunoscut termen parapsihologic, intrand aproape in limbajul de toate zilele. In mod obisnuit, prin "telepatie" se desemneaza acel fenomen ciudat, foarte incitant si misterios, prin care "se transmit ganduri la distanta". Cine nu a povestit macar o data in viata un "caz de telepatie" pe care l-a trait? La drept vorbind, specialistii in parapsihologie, in efortul lor de clasificare si definire, nu se indeparteaza prea mult de aceasta perceptie comuna a termenului de telepatie, chiar si atunci cand folosesc in propriile definitii, notiuni si termeni cu incacatura strict stiintifica. Totodata exista o destul de mare varietate a definitiilor date in decursul timpului telepatiei, pentru care s-au folosit si se folosesc uneori si alti termeni: criptestezie, sugestie ideatoare la distanta, telestezie, biocomunicatie, transmisiune perceptuala la distanta, radiocomunicatie biologica, transfer de informatie biologica etc. Creatorul termenului de "telepatie" este Frederic W. H. Myers, care a combinat doua cuvinte din limba greaca :tele (=departe) si pathos (=simtire). Nu exista inca o definitie general acceptata a telepatiei (asa cum nu exista nici pentru alti termeni din parapsihologie), ci incercari de definitii care variaza, mai mult sau mai putin, de la un autor la altul. Eu o consider cea mai clara si mai pe intelesul tuturor, cea data de A. Patrut in 1990 : "Telepatia (TP) reprezinta o forma de comunicare, un transfer informational intre doi subiecti, in afara canalelor cunoscute". Telepatia se mai ocupa si de fenomene de deplasare a obiectelor sub actiunea gandurilor, fie actiune voluntara (telekinezie sau psihokinezie), fie involuntara (poltergeist sau spirit care bocaneste).

HuangDi

Faptul ca exista anumite energii subtile, putin perceptibile este demonstrat. Cum ar fi acea aura care ne inconjoara si care s-a aratat ca emite energie si absoarbe energie din mediul inconjurator. (fotografiile Kirlian). Comunicarea verbala se realizeaza printr-un transport de energie mecanica( vibratia maselor de aer) de la un individ la altul, telecomunicatiile la fel transport de energie electromagnetica. Diferenta consta in tipul de energie si modul de codificare a informatiei, (sunete, semnale). Telepatia poate fi la fel un transport de energie. Probabil va mai trece ceva timp pana sa ne dam seama de exact despre ce vorbim, dar sa ne gandim ca pana acu catva timp nimeni nu banuia de existenta radiatiilor electromagnetice. Totusi aceste energii subtile ale vietii ca sa le numim asa au fost cunoscute de antici sub diverse nume. Chinezii ii spuneau "chi". Recent am citi un articol despre ritualuri oculte sumeriene in care preotii lor foloseau sisteme miniaturale ale lumii pentru a orienta aceste energii spre destinatia lor. Cert este ca referiri la aceste energii ale vietii sunt prezente in mai toate culturile antice.

maya

Eu am din ce in ce mai mult certitudinea ca transferul de info. se poate face pe cale telepatica. Cred ca un antrenament constient poate duce la rezultatele dorite. Mie mi se intampla (in-tampla)coincidenta de termeni??...ca de exemplu azi...faceam curatenie prin casa si instantaneu am "dezvoltat" in minte(creer) o discutie cu o persoana cunoscuta...in secunda 2 acea persoana m-a apelat telefonic spunandu-mi ca tocmai "s-a gandit" sa ma sune...
I-am relatat si persoanei respective "fenomenul" si spre nesurprinderea mea mi-a confirmat ca si ea are asemenea experiente in special cu mama sa...
Fenomenul prezentat nu este un caz singular (pentru mine este deja 100% autentic) si am remarcat ca si cu alte persoane cunoscute am aceeasi "legatura telepatica".
Am impresia ca un creer (uman) functioneaza ca o suis-generis "antena" (releu) de obtinere a info din mediul exterior (plan fixic sau alte planuri).
Merita experimentat...

Necunoscutul

 Credeti ca extraterestrii folosesc telepatia ? :?


8-)

Skywalker

CitatCredeti ca extraterestrii folosesc telepatia ?

   Da, multe specii extraterestre folosesc telepatia. In special nordicii o folosesc, dar nu numai.

  Radioul mental - O aplicatie practica a telepatiei

   Scriitorul si filosoful Arthur Koestler credea ca ar putea exista o versiune mentala a fenomenului subatomic numit "actiune de la distanta". Rupert Sheldrake a afirmat ca am putea impartasi un "camp morfic", inrudit cu frecventa radio, permitand gandurilor sa circule de la o minte la alta si sa intre intr-un acord perfect.

   Doua persoane care ar fi subscris probabil la teoria "radiouli mental" au fost exploratorul australian Sir Hurbert Wilkins si un scriitor pe care l-a cunoscut chiar inainte ca sa se imbarce intr-o expeditie in Antarctica in 1937. Ei au descoperit ca impartaseau acelasi interes pentru telepatie, iar scriitorul, un om pe nume Sherman, era extraordinar de entuziasmat cu privire la posibilitatile pe care acesta le presupunea:

   "N-ar fi minunat daca mintile unor oameni ar fi dezvoltate intr-un asemenea grad incat tot ce ar trebui sa faceti , daca... radioul dvs n-ar mai functiona, ar fi sa va asezati si sa va ganditi la latitudinea si longitudinea la care va aflati si sa transmiteti aceasta informatie unui receptor uman?"

   Cand Wilkins s-a aflat pe punctul de a pleca sa exploreze pustietatile inzapezite ale Arcticii, cei doi barbati au gasit ocazia perfecta sa-si faca propriul experiment, si au convenit ca aveau sa incerce sa ramana in contact mental. Sherman a descoperit in curand ca era capabil sa anticipeze cu o acuratete extraordinara miscarile lui Wilkins si locul unde se afla. Odata a fost uluit sa-l vada pe Wilkins la un bal elegant, purtand un costum de seara elegant. Stia ca Wilkins nu-si luase costum cu el, si ca nu prevazuse sa fie prezent la vreun eveniment de acest fel. Totusi, a descoperit mai apoi ca aceasta viziune fusese complet corecta. Wilkins fusese obligat sa ancoreze la Regina, in Sasketchewan, unde guvernatorul provinciei il invitase sa participe la un bal si ii imprumutase o vestimentatie adecvata pentru acea ocazie.

   Altor oameni care au incercat sa mentina legaturi mai conventionale cu Wilkins le-a fost de multe ori imposibil sa stabileasca un contact radio. Insa "radioul mental" se dovedise a fi un instrument de comunicare mult mai de nadejde.

Skywalker

Telepatia este deja folosita de unii oameni pentru a contacta extraterestrii. Si va invit sa cititi experientele lui Adrian Dvir, unul care i-a contactat telepatic de mai multe ori:
http://adriandvir.tripod.com/rom_telepatic.htm

aswotim

Comunicatii telepatice intre universuri paralele?
Eu am experimentat odata chestia asta, pe la vreo 16 ani, dorind sa chem/ imaginez/creez ceva entitati - ma gandeam la OZNuri, si am si facut doua poze in acea directie unde imi proiectam imaginatia.
Dupa developare am fost , cu toate acestea, surprins sa vad vreo  opt -sa le spun aparitii- romboidate vazute ca niste foi zburatoare in spatiu, parand a se roti pe o traiectorie circulara sau eliptica, oarecum paralela cu solul. Si nu dispuse regulat, nefiind vorba deci de reflexii pe lentila. M-am gandit ca erau defecte -cristale- pe film... M-a si enervat aparitia asta, incat am aruncat o parte din film. Mai am totusi o fotografie alb-negru pe care mi-am facut-o de la acel cliseu...

xennon_2000

dc sa incercam sa contactam extraterestrii cand putem sa incercam sa vb noi oamenii intre noi prin telepatie!....sau deranjeaja pe cineva daca i se umbla prin ganduri?!asta ar inemna violarea intimitatii!

darkness

da,exact,xenon, numai ca iti poti si "inchide" mintea daca doresti...poti lasa "la vedere" doar cateva ganduri inocente si fara importanta...
nu deranjeaza pe nimeni daca incerci sa comunici telepatic cu alta persoana, dar din cate am auzit, e mai greu..
incearca sa comunici telepatic cu mine ( si nu glumesc ) ..daca vrei, fixam o ora si un subict/culoare si vedem rezultatele...
vad ca si priestess l-a "ademenit" pe adimm care nu a raspuns provocarii...ma intreb inca de ce....

calinahanna

Eu ma gandesc la altceva...

Hai sa zicem ca vom reusi sa comunicam telepatic... Fiecare dintre noi. Sa putem misca diverse obiecte prin telekinezie. Sa levitam. Etc.
Cum vom putea fi protejati, noi, ca indivizi, de catre influentele exercitate de ceilalti?

Cum va trebui sa fie "politia", ca institutie? Cum vor fi alcatuite "drepturile omului", ca notiune, ce le va defini? Cum vom deosebi un criminal de un hot si de un preot? Si nu in ultimul rand, unde va incepe intimitatea si unde se va opri "urmarirea"? Si cum vom rezista psihic, pentru ca _se presupune_vom recepta gandurile tuturor?
Cum ni se va adapta anatomia acestui lucru? Vom ramane fara gura, fara limba? Vom avea si noi "capetele mari"? Dar oare creierul se va mari? Daca nu, si daca se va folosi in continuare limbajul, ce vom crede mai intai (in comunicarea cu alti indivizi), cuvantul sau gandul? Si cum vom comunica telepatic cu alti indivizi, oameni sau nu? Prin imagini?
Vom face filmulete pentru a descrie fapte etc? Vom deveni mici regizori? Iar daca va fi asa, cum faci diferenta in arta si realitate? Ca si in ziua de azi avem filme de arta si documentare...
Dar sportul, sportul va mai avea vreun sens? Sau il vom face doar pentru "mens sana in corpore sano"?

Sunteti siguri ca suntem pregatiti pentru toate acestea?

(Daca mai vreti intrebari, mai am :evil:)

darkness

creierul se va mari,probabil ca celelalte elem anatomice,respectiv gura, va fi doar  ca sa ne hranim...
intrebi de  intimitate..
pai nu cred ca ORICE  persoana va reusi sa ajunga la aceata calitate...
asa ca te camcontrazici...cei care isi vor mari cap  extrasenzoriale, automat vor trece la un alt mod de gandire,mai pacifist, si automat va invatat cat sa citeasca si cand sa se opreasca din"invadarea" mintii altuia profan sa zic...tine si de bun simt...si de educatie..banuiesc ca fiecare va avea o modalitate sa isi inchida mintea...
ma opresc aici,caci imaginatia mea deja zburda si cadem in utopie...

calinahanna

@ darkness

Pai oricum e o utopie... Eu am incercat sa fiu mai optimista, i-am spus "presupunere"...
Citatpai nu cred ca ORICE  persoana va reusi sa ajunga la aceata calitate...

Si devine un nou soi de rasism de genul "eu sunt telepat, tu nu, devii sclav la munca de jos, iar eu am voie sa iti citesc gandurile/sa iti influentez gandurile pentru ca tu nu esti destul de capabil sa te aperi, nefiind telepat"?

Citatasa ca te camcontrazici...cei care isi vor mari cap  extrasenzoriale, automat vor trece la un alt mod de gandire,mai pacifist, si automat va invatat cat sa citeasca si cand sa se opreasca din"invadarea" mintii altuia profan sa zic...tine si de bun simt...si de educatie..banuiesc ca fiecare va avea o modalitate sa isi inchida mintea...

Cine sau ce garanteaza pentru bunul simt al diversilor care capata/isi dezvolta aceste capacitati? Si de ce crezi ca vor trece la un alt mod de gandire, iar daca acest lucru se va intampla, de ce sa aleaga unul pacifist?

Ma intrebam si eu...
Inca nu am motive sa cred ca daca va exista aceasta schimbare, va fi totul corect, ca in legile nescrise ale bunului simt...
Si daca tot spui ca ma cam contrazic
Citatcei care isi vor mari cap  extrasenzoriale, automat vor trece la un alt mod de gandire,mai pacifist
...imi explici si de ce? De unde vine acel "automat"? E normal sa privesti problema din toate punctele de vedere si sa iti imaginezi si scenarii diverse, in vederea evitarii producerii lor...

pri3st3ss

eu nu cred ca darkness,ca toti vom avea parte de aceste "daruri"
e vorba in primul rand de propria capacitate de a le activa si dezvolta, asa ca in niciun caz un hot nu va reusi sa fie telepat ,caci va avea alte indeletniciri si nu va fi atat de evoluat spiritual ( cred ca asta voia sa spuna darkness prin
"pai nu cred ca ORICE  persoana va reusi sa ajunga la aceata calitate..." )
putini vor fi cei alesi ...cei ajunsi la un asemenea grad de dezvoltare,banuiesc si eu ca implicit vor fi pacifiste..ca vor exista si sarlatani sau persoane carora puterea le va da aripi in sensul negativ al cuvantului, asta va fi alta problema...

apoi, din moment ce ai capacitatea de a citi gandurile celorlalti, presupun ca va trebui sa cauti/ vei descoperi/ vei fi invatat ca exista si un "buton " de  volum... :-)..in momentul in care esti psihic obosit sau nu vrei sa afli ce gandeste respectivul , dai butonul la minim si gata,ai rezolvat problema...stiu ca ai sa spui, darkness, de curiozitatea umana, dar iti spun ca pana la urma  vor obosi si vor sti sa filtreze informatiile necesare de pleava ...

calinahanna, eu nu cred ca vreo persoana e pregatita pt acest dar, la jumatate din capacitate, fara sa amintesc de capacitatea maxima...
cred ca persoanele din viitor ,care vor avea acces la astfel  optiuni, vor trebui sa fie stabile psihic in primul rand si sa invete ce si cat sa citeasca...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

normal ca nu suntem pregatiti nici macar pe jumatate.vorbaaia, cuorice dar in plus, vine o grija in plus...si responsabilitate...

calinahanna

@pri3st3ss

Total de acord.
As vrea sa cred ca va fi asa.
Insa mai mult decat atat, deja stiu pameni extrem de inzestrati din acest punct de vedere care au ales partea negativa...
De asta momentan am indoieli..

@all
Eram doar curioasa cine/ce credeti ca va asigura buna convietuire intre oameni...Si cum se va face acest lucru...