Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomenul Deja-vu

Creat de udar, 28 Martie 2006, 17:23:05

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

  Nu te gindii asa ...uite :toti profetii,au spus numai despre lucrurile rele care se vor intimpla ...asta nu inseamna ca lucrau cu satan ,e chiar curios si nici eu nu pricep de ce numai lucrurile negative si groaznice au fost prevazute dinainte .De ce oare??? Trebuie sa existe un raspuns la aceasta intrebare...Poate ca cineva are idee despre asta si ne poate lumina si pe noi.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

baguvix

parerea mea ca produc prea multa suferinta si multi oameni pot murii ... poate avem acele premonitii ( cu intamplari catastrofale ) numai pentru a fi impiedicate ...
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

BittersWeet

da baguvix la asta ma tot gandesc si eu.. pacat ca mie una nu imi iese sa impiedic ceva   :|

lylyt_ice

  Da...si de multe ori vezi situatii tragice si nici macar nu cunosti locatia sau data cind se va intimpla..cum sa poti intervenii ? Poate prin rugaciuni...dupa ce ai visat te rogi sa nu se intimple si rugaciunea ta va fii ascultata si indeplinita...?!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

BittersWeet

o sa incerc  :-D ms pt sugestie

adrianh

Un articol interesant despre Deja-vu:

Déjà vu înseamnã în limba francezã ,,deja vãzut". Déjà vu-ul reprezintã un sentiment ciudat sau iluzia cã am vãzut sau trãit deja o experienþã cu care ne întâlnim pentru prima datã. Dacã presupunem cã experienþa provine de la un eveniment amintit, atunci déjà vu-ul probabil are loc pentru cã experienþa originala nu a fost trãitã în totalitate sau nu a fost memoratã detaliat. În acest caz, se poate presupune cã situaþia prezentã produce reamintirea de fragmente din trecutul cuiva. Experienþa poate pãrea irealã dacã memoria este atât de fragmentatã încât nu se pot face legãturi clare între fragment ºi alte amintiri.

Prin urmare sentimentul cã am mai fost acolo cândva se datoreazã faptului cã într-adevãr am mai fost. Am uitat doar cea mai mare parte din experienþa originalã deoarece nu i-am acordat suficientã atenþie prima datã. Experienþa originalã este posibil sã fii avut loc doar cu câteva secunde sau minute mai devreme.

Pe de altã parte, experienþa déjà vu se poate datora faptului cã am vãzut imagini sau auzit povestindu-se despre aceasta cu mulþi ani înainte. Experienþa poate fi parte integrantã a amintirilor vagi din copilãrie.

Totuºi este posibil ca sentimentul de déjà vu sã fie provocat de o acþiune neurochimicã în creier care nu are legãturã cu experienþa din trecut. Ne putem simþi ciudat ºi identifica sentimentul cu o amintire chiar dacã experienþa este complet nouã.

Termenul a fost mai întâi folosit de Emile Boirac (1851-1917) care era foarte interesat de fenomenele psihice. Acest termen îndreaptã atenþia spre trecut. Totuºi, puþinã reflecþie aratã cã ceea ce este unic legat de déjà vu nu este ceva din trecut ci ceva din prezent, sentimentul ciudat încercat de cineva. Adesea trãim experienþe a cãror noutate este neclarã. În astfel de cazuri ne întrebãm dacã am mai citit cartea respectivã, am mai vãzut filmul pe care îl urmãrim sau am mai fost în locul vizitat. ªi totuºi aceste experienþe nu sunt acompaniate de un sentiment ciudat. S-ar putea sã ne simþim puþin confuzi, dar sentimentul asociat cu experienþele déjà vu nu este unul de confuzie ci ciudãþenie. Nu este nimic ciudat în cazul în care nu vã amintiþi dacã aþi citit o carte mai ales dacã aveþi cincizeci de ani ºi aþi citit mii de cãrþi de-a lungul vieþii. În cadrul experienþei déjà vu ne simþim ciudat pentru cã nu credem cã ar trebui sã fim familiarizaþi cu percepþiile prezente. Senzaþia de nepotrivire nu apare când doar nu ne amintim dacã am citit o carte sau vãzut un film.

Prin urmare este posibil ca încercarea de a explica experienþa déjà vu pe baza pierderii memoriei, vieþilor anterioare, clarviziunii ºi aºa mai departe s-ar putea sã fie complet eronatã. Ar trebui sã vorbim de sentimentul de déjà vu. Acesta poate fi cauzat de o stare a creierului, de cãtre factori neurochimici în timpul percepþiei are nu au nici o legãturã cu memoria. Faptul cã sentimentul de déjà vu este comun în cazul pacienþilor cu probleme psihice este neconcludent. Sentimentul de déjà vu de asemenea precede adesea atacurile de epilepsie. Când Wilder Penfield a realizat faimosul sãu experiment în 1955 în care a stimulat electric lobii temporali, el a descoperit cã 8% din subiecþi au retrãit amintiri. El a presupus cã a stimulat amintiri reale. Acestea s-ar putea sã fii fost la fel de bine halucinaþii ºi primele exemple de déjà vu produs în mod artificial.

sursa:www.intrebare.ro
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!