Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Nostradamus-profet publicat in timpul vietii

Creat de Evia, 23 August 2007, 19:37:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Evia

NOSTRADAMUS.....nu cred ca exista prea multe persoane care sa nu fi auzit de el.
Este cel mai celebru profet care si-a publicat profetiile.
S-a nascut in 1503 si a murit in 1566.
Periada in acre s-a nascut era "plina"de ciuma si foarte putini copii se nasteau sanatosi.El a fost unul dintre ei.
Numele real era Michael de Nostredame.
Lucrarile lui( nu nu sunt bestseller-e)) sunt formate din catrene si centurii , mai exact 900 de catrene si centurii.
Prevesteºte despre domnia lui Napoleon, despre Al doilea rãzboi mondial, despre ascesiunea lui Hitler, despre asasinarea preºedintelui american John F. Kennedy, aterizarea omului pe Lunã ºi chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001. El mai relateazã cã va fi ºi cel de-al treilea rãzboi mondial, care va dura 27 de ani, menþionând ºi venirea Antichristului din Orientul Mijlociu.
Multe dintre profetii au fost interpretate gresit.S-a realizat asta numai dupa realizarea lucrurilor pe acre le ,,vazuse"....prea tirziu....
In afara de profet/scriitor a fost si un "vindecator" folosind numai metode naturale –pe care nimeni nu si le poate explica nici in ziua de azi-
În urmã cu doi ani, la Biblioteca Naþionalã din Roma a fost descoperit un nou manuscris scris de Nostradamus. În cartea sa, ,,Codul Nostradamus, al treilea rãzboi mondial", Dr. Michael Rathford pretinde cã a descifrat noile scrieri ºi astfel a aflat cã anul acesta se va declanºa o mare conflagraþie mondialã care se va sfîrºi abia în 2012.
Codul lui Nostradamus" vorbeºte de viitor. Astfel, se anticipeazã cã al treilea rãzboi mondial va izbucni anul acesta ºi va dura pînã în 2012. Rathford spune cã, în Centuria II, Catrenele 35 ºi 48, Nostradamus prezice cã, din cauza greºelii unui lider politic important va avea loc un incident internaþional. Se vor rãci relaþiile dintre douã mari state, unul din ele fiind SUA. Preºedintele respectiv va regreta ºi va încerca sã-ºi repare greºeala. Dar va fi înlãturat de cei care vor sã-i ia locul. Va ajunge în pragul sinuciderii, fiind eliminat din politicã, economie, viaþa socialã. Ambele state vor avea de pierdut, dar un al treilea va avea de cîºtigat. Situaþia va lua amploare atunci cînd va interveni al treilea stat, un inamic al SUA, ºi astfel întreaga planetã va ajunge sã stea pe un butoi de pulbere.
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=tematic&s_id=26650

Cei care au avut acces la scrierile originale , spun ca  aceste a au fost interpretate gresit ....pentru ca inaintea mortii sale , Nostradamus ....si-a luat Cenuriile(paginile scrise ) care erau asezate in ordinea cronologica a realizarii lor(in viitor) si le-a aruncat in aer....apoi le-a strins de pe podea in ordine haotica.
Ele sunt scrise in strinsa legatura cu Codurile Bibliei , si evenimentele au o strinsa legatura unele cu altele...Amestecindu-le ....nu prea au mai avut legatura ....si legaturile au fost facute mai tirziu....incorect...
72% din ceea ce a prezis s-a realizat deja.
   Avea si "darul" de a "vedea in glob"...adica , intr-una din zile (in vremea lui) o regina l-a chemat sa ii spuna viitorul.
El a pus-o in fata unei oglinzi acoperite....iar cind a descoperit-o (martorii povesteau...)regina  , a vazut in ea moartea regelui , caderea casei regale , etc....si a fost atit de ingrozita incit o saptamina a zacut la pat.

Majoritatea lucrurilor astora le stiu nu nuami de pe net ci citind mai multe carti.
As vrea sa stiu mai multe( a se abtine cei care fol "google"-deja am facut-o).....
.....Si consider ca e fantastic ca nu "l-au ars pe rug ", atunci!sa zic ca e primul"vrajitor" care a supravietuit acelor timpuri.
Voi ce credeti ?Ce altceva mai stiti??
Am auzit ac unele dintre catrene se refera la Carpati.....
Nu le am pe toate ....asa ca....Sper ca e vorba de bine , si de noi...



BittersWeet

mi se pare ciudat  :| da cine stie acm poate ca a av dreptate.Am vreo doua carti cu niste catrene si unele sunt adevarate..chestia e ca este vorba si despre un razboi rece ..   :mrgreen:

mistic

parca pe national gegraphic am vazut ca in timp ce scria preziceri lua ceva halogen sau ceva sa-l imbete sau parca asa imi amintesc
:?

Evia

Nu am vazut....dar in perioada aia "luau" opium cum fumam noi acum....
Si tot a nimerit-o!!!!
si as aametit?
o fi asta reteta? :-D
Imi si arunc cartile de Trot:D
Am uitat sa spun ca sotia lui s-a spinzurat , in pod.....in timp ce era insarcinata:(

BittersWeet

aaa daa  :-Dam citit o carte, ma rog este fifty-fifty :) fictiune real , si e vb despre sotul unei persoane,care a facut un fel de pact cu diavolu si a dat sufletele tutor sotiilor si copiilor nascuti din acea familie pt puterile lui  :-o uau  :-D

Evia

Carti:

Codul lui Nostradamus de Michael Rathford


Profetiile lui Nostradamus-Alte previziuni despre sfarsitul lumii--Andreea Hall

Kymosabe

Citat din: Evia din  23 August 2007, 20:49:08
Am uitat sa spun ca sotia lui s-a spinzurat , in pod.....in timp ce era insarcinata:(

Unde ai citit asta? :?
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Evia

Kymosabe----intr-o carte mai veche , cred ca tiparita de biserica, "Profeti mincinosi" , e f veche si ii lipsesc pagini., dar contine si o groaza de rugaciuni cum nu am mai auzit......asa ca nu iti pot spune cine a tiparit-o exact....

Kymosabe

Atunci cel care a scris acea carte avea o imaginatie bogata.
E prima oara cand aud asa ceva .
Dupa cate stiu eu Nostradamus a avut doua sotii : prima a murit de ciuma , iar a doua a murit  probabil din cauze naturale , nicidecum ca s-ar fi spanzurat .
Sper sa nu te superi insa  nu am gasit nicaieri aceasta informatie....
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Evia

:)
Nu am supar.
Mie cartea mi-a facut impresia ca fiind creata sa denigreze.....
Tot in ea mai scrie ...ca a avut un copil , baiat , care i-a murit la 3 ani
Cu Google nu am gasit asa ceva....
Dar de asemenea mai denigreaza si spune alte "lucruri urite=tragedii" si despre alti "presupusi profeti"
...inclusiv despre cineva Sisoe....
eu stiam ca Sisoe e ceva sfint poznas....


E prea veche cartea si zdremturata....
http://www.librarie.net/carte/NOSTRADAMUS
SI UITE SI CENTURIILE:
Nu stiu cit de corect sunt traduse....dar aveti si varianta originala scanata
http://www.propheties.it/no/nostradamus.html
astept sa le citit si sa discutam
sper ca cineva vb bine franceza....in special franceza veche....

Yagg

Nu cumva Nostradamus era acel prezicãtor a evenimentelor de la 11 septembrie 2001? Acuma ce e oameni buni, se direcþioneazã toate spre 2012? Bate prea tare la ochi; eu cred cã în 2012 o sã stãm frumos ºi o sã ne bronzãm la soare, iar în ajunul Crãciunului ne vom întreba de ce nu suntem mai inteligenþi sau de ce nu ne-a arãtat cineva vre-un adevãr ascuns. Apoi îl vom aºtepta, ca întotdeauna, pe Moº Crãciun :lol:, mai ales spiritul Crãciunilui, care în ultimii ani a devenit, ºi acesta, unul comercial, din pãcate. Cât despre Nostradamus, cred cã în cazul unor predicþii reuºite s-a folosit de probabilitate. În fine, dacã vouã vã place sã umflaþi subiectul...

Kymosabe

#11
Iata un articol din 22 iulie 2006 , intitulat Profetii despre Cel de-al Treilea Razboi Mondial - anii 2007-2012

In cartea "The Nostradamus Code: World War III", americanul dr. Michael Rathford sustine ca a descifrat codul lui Nostradamus. Pornind de la ultimul manuscris descoperit al profetului, autorul prezinta o noua viziune asupra lumii de astazi, oferind informatii ce se vor exacte despre Cel de-al Treilea Razboi Mondial. Nascut la 14 decembrie 1503 si decedat in 1566, Nostradamus este cunoscut drept un mare vizionar, autor al celor mai faimoase profetii din lume. Toata lumea a auzit de celebra sa carte de profetii, alcatuita din catrene codificate. De-a lungul timpului, multi si-au incercat puterile pentru a le deslusi.

Astfel, expertii sustin ca Nostradamus a prezis multe evenimente care s-au petrecut in istorie, ar fi: evenimentele de la 11 septembrie 2001, uraganul Katrina, moartea lui J.F.Kennedy, ridicarea si caderea a doi antihristi (Napoleon si Hitler). Nu demult, la Biblioteca Nationala italiana din Roma s-a facut o descoperire uimitoare: un alt manuscris, insusi scris de Nostradamus, total necunoscut pina atunci. Manuscrisul a fost donat in urma cu circa 400 de ani Papei Urban VIII, toata aceasta vreme indelungata raminind ascuns.

Din cauza presiunilor si a supravegherii Inchizitiei, profetul a amestecat intelesul si ordinea catrenelor. S-a asigurat ca omenirea sa nu le poata folosi pina ce va descoperi metode sofisticate de a le decodifica. Michael Rathford se straduieste sa arate in cartea sa ca le-a gasit. El vorbeste despre Osama, urmatorul atac terorist asupra SUA, dezvoltarea Chinei, o confruntare intre SUA si Iran/Coreea de Nord si detalii despre datele si desfasurarea Celui de-al Treilea Razboi Mondial. Pe parcursul celor opt capitole, autorul explica motivele pentru care au loc evenimentele si ce putem face pentru a ne proteja. Evenimentele viitoare, dintre anii 2007-2012, sint prezentate cit se poate de amanuntit. Nostradamus se refera la aceasta perioada ca la o "Vreme a nenorocirilor", "plina de razboaie, disperare si rau, dar si de spe ranta si fagaduinta", spune Rathford.



Mai este un pic si trece si 2007 . Cred ca o sa se amane Cel de-al Treilea Razboi Mondial pentru anul viitor.
Pun pariu ca la urmator eveniment major (cutremur , uragan, tsunami , avioane parcate ilegal) vor aparea imediat articole sau carti care vor spune : Nostradamus a prezis ca..... :lol:

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

alinutzu

can't stop the signal ...

Evia

Asa au "tradus" astia
Nostradamus nu zice exact "bah in anul ala vezi ca vine sf lumii".:D
Cititi catrenele....
ca sunt si in engleza:http://www.propheties.it/no/nostradamus.html
Are si el cod.....astia s-au cam prins ei ca sunt 2 antiChrist, dar numai dupa razboaie au aratat cu degetul spre Hitler si napoleon si anii in care s-a intimplat....
Inainte de asta habar nu aveau....
Asa si acum...
o fi si trecut sf lumii :evil:

Evia

Michel de Nostredame, sau Nostradamus, asa cum este cunoscut in zilele noastre, s-a nascut pe 14 decembrie 1503 si a murit pe 2 iulie 1566, insa faimoasele sale preziceri continua pana in 3797. "Scrierile mele vor fi mai bine intelese de cei ce vor veni dupa moartea mea", afirma acesta.

Primele invataturi despre matematica, astronomie si astrologie, dar si latina, greaca si ebraica, le primeste de la bunicul sau Avignon. Mai tarziu urmeaza cursurile facultatii de medicina din Montpellier, dar este nevoit sa intrerupa studiile in 1526 din pricina unei epidemii de ciuma. Participa la ingrijirea bolnavilor extrem de contagiosi si le recomanda o igiena stricta si un regim alimentar bogat in vitamina C. Tratamentul indicat de Nostradamus este extrem de neobisnuit pentru vremea respectiva cand majoritatea doctorilor recomandau "luarea de sange" indiferent de suferinta bolavului. Trei ani mai tarziu isi reia cursurile, dar este exmatriculat rapid fiindca practica medicina fara a avea diploma.

In 1531 se casatoreste. Trei ani mai tarziu, sotia si cei doi copii ai sai mor, se pare ca din pricina ciumei, motiv pentru care in urmatorii ani Noastradamus isi dedica viata luptei impotriva acestei boli necrutatoare. In 1547 se recasatoreste in Franta cu o vaduva bogata, Anne Ponsarde, care ii daruieste sase copii.

Noua situatie financiara ii permite lui Nostradamus sa se concentreze asupra profetiilor dicatate de "un spirit angelic" care, sustinea prezicatorul, i se arata in momentele de maxima concentrare. Pentru a intra in transa, Nostradamus se concentra asupra focului, sau asupra apei, ori folosea drept adjuvanti substante usor halucinogene. Este cunoscut ca fiind pasionat de stiintele oculte, iar acest interes este cat se poate de vizibil manifestat in scrierile sale.

Nostradamus a murit in 1566, lasand in urma sa multe semne de intrebare. Se spune ca acesta si-ar fi prezis propria moarte: "Langa banca si pat voi fi gasit mort". Intr-adevar, a fost gasit mort intre pat si masa de lucru.

Oare Nostradamus a fost cu adevarat inzestrat cu puterea de a vedea in viitor sau a fost un genial farsor? Multi tind sa ii acorde toata increderea, altii sustin ca scrierile sale sunt extrem de interpretabile si nu pot fi intelese decat odata ce evenimentul s-a produs, prin urma nu prezic nimic! Totusi, lasand deoparte legendele si prezicerile care inca nu s-au indeplinit, profetiile legate de Napoleon si Hitler sunt atat de exacte incat dau de gandit.

In lucrarea "Secolele" , profetul scria astfel:

Bestii insetate de sange vor trece raurile,
Majoritatea campului de batalie va fi impotriva lui Hister.
Intr-o cusca de fier va fi maretul atras,
In timp ce copilul Germaniei nu vede nimic.

(Secolul 2, Catrenul 24)

Se presupune ca Hister ar fi Hitler despre care Nostradamus scria intr-un alt catren ca este nascut in Europa de vest, intr-o familie saraca, fapt confirmat de istorici. Intr-un alt catren profetul povesteste despre conflictul lui Hitler cu Asia si Africa.

Profetiile lui Nostradamus vorbesc despre "cei trei antihristi": primul – Napoleon Bonaparte, cel de-al doilea – Hitler, "un om patat de crime... cel mai mare dusman al rasei umane... cel mai rau dintre toti care au fost inaintea lui... sangeros si inuman".

Cel de-al treilea va veni din Orientul Apropiat. Acesta va declansa al treilea razboi mondial, iar omenirea va fi amentintata cu distrugerea totala. Acest al treilea antihrist, a fost numit de catre profet "Mabus", iar acest nume a fost asociat cu cel al lui Osama bin Laden sau Saddam Hussein (Mabus scris invers este Subam).

Unii sustin ca Nostradamus a prezis si evenimentele de la 11 septembrie, dar randurile scrise de profet au fost modificate pentru a ilustra cat mai precis evenimentul. Asa se face ca in urma atacului de la WTC, pe internet circula un catren fals al lui Noastradamus care suna astfel:

In orasul lui Dumnezeu va fi un mare tunet
Doi frati despartiti de Haos
In timp ce fortareata rezista marele lider va ceda
Al treilea mare razboi va incepe cand marele oras arde

In realitate, acestea sunt cele doua catrene care s-ar putea referi la respectivul eveniment:

Anul 1999 sapte luni
Din cer va veni marele Rege al Terorii.
Ca sa reinvie marele rege al Mongolilor.
Inainte si dupa, Marte domneste prin noroc.

( Secolul 10, Catrenul 72)

La 45 de grade cerul va arde,
Focul sa se apropie de marele oras:
Intr-o clipa o flacara mare va creste,
Cand unul va cere dovada de la Normanzi.
(Secolul 6, Catrenul 97)

Totusi, Osama bin Laden nu este rege al mongolilor, iar restul informatiilor sunt vag prezentate.

In viziunea lui Nostradamus, viitorul nu suna foarte bine. Un specialist in profetiile lui Nostradamus, germanul Manfred Dimde, sustine ca profetul ar fi prezis pentru anul 2029 o ploaie de asteroizi care poate distruge Pamantul. Cercetatorii au confirmat prezenta unui asteroid care (teoretic) va trece razant pe langa Terra. Acestia se tem insa ca asteroidul ar putea fi atras de forta gravitationala a Pamantului confirmand astfel predictiile lui Nostradamus. In acest sens, speram ca Nostradamus a gresit intr-adevar, sau macar ca prezicerea lui nu a fost bine interpretata.

Un articol de Oana Trifu