Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce gasim in oceane si mari?

Creat de LP, 11 August 2007, 18:00:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LP

Am gasit un articol interesant despre descoperirea unui oras scufundat in Marea Neagra. Oare ce nu am gasit sau ce vom mai gasi pe fundul marilor si oceanelor terrei? Mi se pare mie sau civilizatiile trecute au lasat parca prea putine semne ale existentei lor? Sunt ascunse aceste semne sau nu le gasim noi? Suntem noi chiori sau dezinteresati?

Un oras necunoscut in adancurile Marii Negre

Nu departe de orasul ucrainean Evpatoria, la o mila de satul Stormovoe, scunfundatorii au descoperit pe fundul Marii Negre un oras necunoscut. In prezent se fac pregatiri in vederea trimiterii la fata locului a unei expeditii stiintifice. Totul a inceput in mai anul curent, cand instructorii unui club de sporturi maritime au remarcat pe fundul marii forme de relief care le-au atras atentia.

Cateva luni mai tarziu, au trecut la curatarea locului si au dat peste un intreg oras. Potrivit scufundatorilor, este vorba de constructii separate, cu camere cu orificii de forma dreptunghiulara (ferestre) si arcarde (inaltimea maxima de 2.5-3 m), o artera de circulatie, alte obiective de acest gen.

,,Privite de sus, camerele par perfect netede", a relatat presedintele clubului, Dmitri Sapovalov, citat de publicatia electronica ucraineana Korrespondent. Potrivit afirmatiilor sale, respectivele constructii nu sunt opera naturii, ele au fost facute de mana omului. In plus, pe teritoriul orasului necunoscut, a fost descoperita o piatra sub forma de ou, cu un diametru de peste 2 m. Sapovalov a presupus ca piatra folosea in scopuri rituale.


HotNews.ro, Olga Popescu, 11 aug 2007

Kymosabe

Aceasta stire nu face decat sa confirme teoria geofizicienilor americani William Ryan & Walter Pittman .
Cei doi au descoperit   un eveniment  catastrofic (potopul biblic) care s-a petrecut acum 8600 de ani pe locul unde acum se afla Marea Neagra . Folosind un minisubmarin dotat cu un sonar acestia au studiat fundul Marii Negre constatand ca aceasta a fost candva fundul unui lac de apa dulce , ale carui maluri erau cu circa 150 de metri mai joase ca azi .
Tehnicile sofisticate de constatare au confirmat acest eveniment de acum 8600 de ani cand munti de apa sarata s-au rostogolit peste valea Bosforului , apele Mediteranei   revarsandu-se in lacul cunoscut azi ca Marea Neagra cu o forta de 200 de ori mai puternica decat caderea cascadei Niagara , ridicand marginile acestui lac si distrugand asezarile situate in jurul lui .
Aceasta teorie a fost prezentata in cartea   "The new scientific discoveries about the event that changad history", Touchstone Edition 2000 .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

LP

In urma cutremurului din Turcia de acum cativa ani, o bucata din tarmul egeean s-a scufundat pur si simplu cu tot cu case. Acuma este sub mare. Daca va fi regasit peste 5000 de ani, va fi o descoperire exceptionala. Cauzele acoperirii de ape ale localitatilor este diversificata, in principal sunt cauza locale, nu regionale. Acu 10000 de ani cand se zice ca a fost potopul, sunt doar cateva urme de inundatii gasite in variate locatii pe glob, insa nu e cazul de generalizare. In actuala Romanie nu a fost nici un potop de exemplu. Cata apa credeti ca trebuie sa se acopere Muntii Carpati? Sau doar Campia Romana?

Cu un sonar nu poti sa vezi decat variatia fundului marii... Le trebuiau foraje ca sa ia probe directe din roci pt a da concluzii atat de clare. Singura metoda geofizica care poate sa ajute e seismica de reflexie, insa nu da varste, ci doar forme care se interpreteaza. As vrea sa citesc acel articol...

Kymosabe

#3
LP , eu am vazut documentarul acum vreo 3 ani , iar William Ryan & Walter Pitman si-au publicat teoria in cartea "The new scientific discoveries about the event that changad history" aparuta in 2000 . 
In documentarul respectiv  echipa de cercetatori a folosit un minisubmarin dotat cu sonar si camere pentru a descoperi urme de asezari umane pe fundul Marii Negre ; si au reusit sa gaseasca ziduri din piatra si niste grinzi de lemn (asta e ceea ce imi aduc eu aminte ) .
Existenta lacului cu apa dulce si evenimentul catastrofic au fost demonstrate ,,prin tehnici sofisticate de constatare '' (foraje) nu cu ajutorul minisubmarinului.
William Ryan & Walter Pitman au fost premiati in anul 2000 cu cea mai inalta distinctie din partea Universitatii Columbia pentru cercetare in geologia marina .

Alte date le poti gasi aici :

http://www.earthinstitute.columbia.edu/news/story9_1.html
http://www.pbs.org/saf/1207/features/noah.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sea_deluge_theory
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

jean

  Ce gasim in oceane si mari?...Pai pe langa asezari (ziduri), faleze, piramide, in aceste ape mai gasim si fiinte misterioase cu infatisare extraterestra. Numai infatisarea sa fie extraterestra?...sau...Prefer sa ma opresc aici. Existenta acestor fiinte dovedesc puterea de adaptare a vietii la conditii extreme. Conditii ce pot fi intalnite pe alte corpuri ceresti.
 Un articol interesant, un top 10 animale transparente intalnite in mari si oceane este scris in revista Descopera.ro. Articolul merita citit, este foarte interesant. Mai jos aveti doua citate din acel articol.
CitatSpecia de meduza transparenta Turritopsis nutricula a atras atentia tuturor savantilor din lume deoarece este o vietate practic nemuritoare. Cand o astfel de meduza imbatraneste, celulele din organismul sau intra intr-un proces unic de intinerire, animalul trecand inapoi de la stadiul de adult la cel de pui.
CitatAmfipodele din specia Phronima sedentaria au servit drept sursa de inspiratie pentru artistul elvetian Hans Ruedi Giger, creatorul Xenomorf-ului din seria de filme Alien,
http://www.descopera.ro/natura/4449619-top-10-animale-transparente
Adevarul este dincolo de noi

lylyt_ice

 DA, Jane...daca fiintele alea par "Exra-terestre", atunci "NOI" cum parem?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

klingonianul mascat

Pana ajungem la extraterestri trebuie sa fim lucizi. Teoria conform Potopul lui Noe s-a petrecut si in Marea Neagra mi se pare destul de plauzibila. Legende despre ceea ce denumim generic potop exista la toate popoarele lumii. Insa daca sunt urme de asezari umane pe fundul Marii Negre nu pot sa nu ma gandesc la stramosii dacilor sau de ce nu si la legendarele amazoane care, conform legendelor, traiau tot in zona Marii Negre. Deocamdata nu putem decat sa asteptam rezultatele cercetarilor.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

jean

Citat din: lylyt_ice din  04 Iunie 2009, 00:03:17
DA, Jane...daca fiintele alea par "Exra-terestre", atunci "NOI" cum parem?
Inteleg ca pe mine ma intrebi. Pai parem frumosi, inteligenti, inalti, mici, slabi, destepti prosti. Toate acestea sunt pareri subiective. Nu inteleg intrbarea?.... Nu sunt eu cel mai in masura sa spun cum parem, fac parte din aceasi categorie (noi) deci sunt subiectiv.
Ar fi interesanta parerea unei entitati inteligente din afara Pamantului. Daca o parte a intalnirilor de aproape sunt adevarate, acolo gasesti cateva pareri din afara, despre cum suntem perceputi noi oamenii.
  Gandeste putin...Ai vazut persoane cu handicap fizic grav? Cu corpuri diforme sau incomplte si care culmea traiesc? Ti-ai pus intrbarea cum poate un suflet uman sa supravietuiasca intr-un asemenea corp? Din punct de vedere mental sa fie normal?
  Se pare ca nu corpul este asa important in cazul nostru. El este un costum (de cosmonaut) pt. suflet. Rezulta ca adevarata noastra natura este sufletul, adevaratul eu. Deci noi cum parem? Cred ca adevarata noastra identitate se afla ascunsa in spatele acestui corp fizic si nu putem sa vedem cum parem datorita lui. Numai creatorul, creatorii nostri stiu cum parem cu adevarat. Suntem la fel de bine adaptati acestui mediu, asa cum acele organisme marine sunt adaptate mediului in care traiesc.
  O seara buna!
Adevarul este dincolo de noi

lylyt_ice

 Da, cred ca ai perfecta dreptate...Daca acele fiinte sunt atat de fascinante....imi inchipui ce valoare avem noi pentru cei ce ne-au creeat...si nu-i de mirare ca totusi, sa fie purul adevar ascuns in cuvintele."v-am creeat dupa chipul si asemanarea noastra", cred ca se refera mai mult la spirit, pentru ca organisme(dupa cum vedem) au creeat fara prea mare efort...de toate felurile, care mai de care mai misterios dotate, pana si cu armele necesare supravietuirii si adaptarii in cele mai complexe medii de viata.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

jean

Citat din: lylyt_ice din  04 Iunie 2009, 22:40:48
v-am creeat dupa chipul si asemanarea noastra", cred ca se refera mai mult la spirit,
Si eu cred acelasi lucru si am subliniat mai sus. Nu sunt de acord cu teoria privind evolutia de tip darvinist, dar nici ca lumea a pornit de la Adam si Eva
Adevarul este dincolo de noi