Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Civilizatia din adancul pamantului

Creat de baaron, 17 Ianuarie 2006, 20:01:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LP

Imi cer scuze ca am intarziat cu un raspuns asupra a ceea ce am vazut in Godeanu-Retezat. Eu am copilarit prin acesti munti, astfel ca am auzit si vazut lucruri interesante care m-au marcat. In 1992 am fost la un concurs de orientare in Godeanu care pleca de la Gura Zlata pana aproape de Campul lui Neag dus-intors (faceam parte din arbitrii si postam punctele de control plus zonele de bivuac). Prima aparitie "ciudata" a fost intr-o noapte la intoarcere cand eram 50-60 de arbitrii si concurenti pe creasta. Pe cer o "luminita" (dar puternica a naibii) care se misca rectiliniu; nu ne-a lasat o impresie extraordinara, dar ne-a atras atentia. Noi oricum urmaream in fiecare seara satelitii de pe cer si acesta era deosebit. Dupa 1-2 minute, a accelerat brusc, a schimbat directia la mai mult de 90 grade si a disparut in cosmos. Ne-a last cu gura deschisa pe toti.
Al doilea a fost la cateva zile dupa aceea la Gura Zlata, cand fiul cabanierului de atunci ne-a chemat afara sa ne arate ceva. Acel ceva era un obiect sub forma de "tigara" care zbura frumusel deasupra varfului Retezat pe un cer senin si clar ca  nu se putea confunda cu altceva.

Revenind la civilizatii din adancul Pamantului, din punctul meu de vedere, fenomenele ciudate (nu numai acestea) care se intampla acolo, ar trebui sa ne dea de gandit. Din pacate nu am mai fost pe acolo de 7 ani, asa ca am rupt legaturile ce oamenii din zona.

Foba

#91
sunt nou pe aici sper sa nu ma fac de ras din prima  :-D dar eu sincer cred ca exista o civilizatie in centrul pamantului in primul rand cele mai multe OZN-uri sunt vazute deasupra oceanelor sau chiar iesind din oceane....deocamdata eu atat pot sa spun :?dar promit ca de acum am sa ma implic in forumuri de o sa imi cereti sa mai las si altora spatiu sa scrie(pasionat rau de orice paranormal :-D)

alx

welcome!  Foba
  Pãrerile trebuie ºi sunt respectate,ideea e cã de obicei trebuie sã poþi argumenta ceea ce susþii,în rest,toate bune.
PS: Probabil cã existã o civilizaþie sub pãmânt(dacã ne gândim bine,au lanterne,cizme, ºi mare parte dintre ei sunt negrii la faþã)-glumeam!(asta e civilizaþie?).
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

dedeiu

Exista mituri cu asa ceva, de ce sa nu le aratam?

LupinThe3rd

#94
Ziua 2007.03.03.
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-03&id=216905&ziua=16a4b674fbd57797363305c4066965ad
Articolul se numeste Sarmisegetuza vanduta...

CitatZona Gradistei scanata de satelitii Rusiei

Prima faza a cercetarilor a demarat in 1993.

Conform unor informatii neoficiale, subsolul din zona Gradistei a fost sondat din satelit de catre rusi, pe la inceputul anilor '90. Rusii vorbeau despre situri antice, dar si preistorice necunoscute inca in zona Gradistei. Coroborand aceste date cu informatiile unor scriitori antici, care spuneau ca dacii au taiat si au zidit muntii, MLPAT si Ministerul Culturii au format o comisie pentru aflarea adevarului. Din comisia formata au facut parte specialisti pentru detectarea straturilor de profunzime prin magnetometrie, specialisti in probleme hidrotehnice, arheologi, ingineri constructori, arhitecti si specialisti in geodezie. Ceea ce spuneau anticii s-a confirmat. Fortificatiile sunt deosebit de complexe si sunt suprapuse, in multe locuri, pe asezari mai vechi.

Pentru a avea o imagine a modului in care s-a lucrat, dam exemplul grupului format dintr-un geodez si un specialist in magnetometrie. Geodezul, generalul de divizie in retragere Vasile Dragomir, cauta zonele de relief transformate pentru utilitati militare. Al doilea, instala magnetometrele si trasa profilul subsolului in zona indicata. Magnetometrul este un aparat care poate radiografia si pune in evidenta elementele din subsol, la adancimea dorita de operator. In acest caz sondajul a mers pana la o adancime de opt metri. Asa au fost descoperite constructiile scufundate in pamant, dar si incintele subterane care i-au uluit pe cercetatori.

Tunelele de la Vartoape

Cea mai importanta descoperire din Muntii Orastiei o reprezinta incintele subterane. In zona numita Vartoape, pe o suprafata de aproximativ patru km patrati exista 75 de gropi conice, de diferite dimensiuni, unele cu diametre de pana la 70 de metri. Aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunica intre ele precum camerele unei locuinte. Este vorba de incinte naturale modificate de mana omului. Multe dintre ele comunica cu platoul de deasupra prin drumuri antice. De la aceste incinte pleaca mai multe tuneluri catre muntii din apropiere, unele partial prabusite. Unul merge chiar catre sanctuarele din Sarmizegetusa Regia, unde, de asemenea, au fost detectate cateva incinte subterane. In urma masuratorilor a rezultat ca in zona Vartoape si in imediata apropiere se afla vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare, constructii cu o vechime mult mai mare decat cele de la Sarmizegetusa. Conform studiului intocmit, acest oras subteran si constructiile de la suprafata, mult mai numeroase decat cele de la Sarmizegetusa Regia, au constituit centrul fortificatiilor, cu alte cuvinte centrul mega-orasului regilor daci.

Conducte subterane de apa

Arheologii din zona sunt mai putin entuziasti in legatura cu aceasta descoperire si mai laconici pana la inceperea sapaturilor arhelogice propriu-zise. "Pe Culmea Vartoapelor se afla o intinsa asezare dacica, iar culmea, stancoasa, calcaroasa, e impanzita de mici grote care uneori iau aspectul unor pesteri de dimensiuni modeste. Pe micile platouri de la gura catorva au fost descoperite fragmente ceramice dacice", sustine arheologul Ioan Glodariu, muzeograf la muzeul din Deva. Acesta considera ca terasele si cetatile erau dens populate pe vremea dacilor. Mai mult, fiecare terasa locuita era aprovizionata cu apa, atat locuintele, cat si atelierele de fierarie, prin conducte care captau izvoare de la distante apreciabile. Foarte interesant este faptul ca aceste conducte de apa subterana aveau, din loc in loc, chiar decantoare.

Din analiza ulterioara a datelor a rezultat ca acesta asezare, uriasa pentru antichitate, a fost construita inainte de perioada dacica. Mai mult, comorile cautate acum de hoti au fost ingropate inainte de perioada de clasica a civilizatiei dacice. Lucru deductibil prin logica comuna: daca romanii cuceritori au strans tot aurul gasit la fata locului, de ce se mai gasesc comori de ordinul zecilor de kilograme in aceasta zona
?

Sa nu indrazneasca vreunul sa spuna ca "dacii foloseau nu stiu ce tehnilogie extraterestra" ca o sa il intreb "Daca erau asa hitech cum de i-au batut romanii lui Traian?" :p. Singura problema cu articolul e unde incepe informatia reala si unde incep presupunerile si sursele anonime (gen informatiile neoficiale despre satelitul rusesc, samd)... Oricum articolul e interesant dar trebuie atent decantat...

LP

Prima problema care mi-a sarit in ochi este cea legata de adancimea de investigare a magentometrului. Acesta nu este un aparat pe care sa il setezi la o adancime anume. Masoara un camp magnetic total si secundar dat de ceva din subsol. Restul e interpretare a datelor.

Am citit articolul si e foarte interesant. Curios de ce nu s-au facut publice descoperirile la TV si ziare la timpul lor! Ar iesi un reportaj de nota 10.

apokryphos

LP,

Ai idee daca in zona specificata in articol constanta dielectrica a solului permite investigare prin GPR? Daca da, cam pana la ce adancime estimezi ca se pot distinge detalii mai mari de, sa zic, 10 cm.

A.

apokryphos

LP,

Referitor la cele doua cazuri pe care le-ai mentionat din zona Retezat-Godeanu ar fi bine sa generezi doua rapoarte pe pagina principala a RUFOn. Nu cred ca din datele care exista se pot solutiona in vreun fel, dar o sa ajute mai tarziu la statistici cum ar fi identificare de hot spots, clasificare per aspect al obiectului, corelatii cu fenomene astronomice sau intrari in atmosfera a obiectelor artificiale (asta daca se intampla sa stii datele exacte) etc.
Altfel exista riscul ca observatiile sa se piarda in noianul de posturi monosilabice al forumului. :-)
A.

LP

Apokryphos,

Legat de masuratori GPR. Sigur ca constanta dielectrica a solului este un factor important, dar mai mult teoretic. Cu georadarul nu poti face masuratori pe teren accidentat, indiferent de ceea ce zic unii si altii. Apoi, daca ai strate geologice conductoare (argila prafoasa umeda, apa freatica...) la suprafata, nu poti masura sub ele. Oricum ,in zona muntoasa si de dealuri (accidentate dpdv topografic), cu georadarul nu faci nimica deosebit. Cat priveste rezolutia la care te referi de 10 cm, iti trebuie o antena de rezolutie mare a carei raza de investigare este redusa, sub 2 m adancime. Pentru arheologie au succes magnetometria, metodele de rezistivitate, electrometria si seismica de mica adancime.

Cat priveste cele 2 cazuri de obiecte neidentificate, o sa le postez ca rapoarte.

xennon_2000

Sa nu indrazneasca vreunul sa spuna ca "dacii foloseau nu stiu ce tehnilogie extraterestra"....citatul lui Lupin

Lupin...prietene nu te-ai intrebat daca nu cumva dacii pazeau ceva sacru oferit de zei , cu pretul vietii...nu neaparat sa-l foloseasca (ceva lasat de zei)

LupinThe3rd

Citat din: xennon_2000 din  03 Martie 2007, 19:22:44
Sa nu indrazneasca vreunul sa spuna ca "dacii foloseau nu stiu ce tehnilogie extraterestra"....citatul lui Lupin

Lupin...prietene nu te-ai intrebat daca nu cumva dacii pazeau ceva sacru oferit de zei , cu pretul vietii...nu neaparat sa-l foloseasca (ceva lasat de zei)
Ba da. Si vorba unui coleg de al meu francez: romanii nu au cucerit niciodata Galia. Toti copii o stiu. Asterix si Obelix nu s-au predat niciodata :D.

apokryphos

#101
Citat din: LP din  03 Martie 2007, 18:43:19
Pentru arheologie au succes magnetometria, metodele de rezistivitate, electrometria si seismica de mica adancime.

Pentru un teren de deal sau montan, cam ce poti detecta si la ce adancime cu metodele de resistivitate, magnetometrie sau electrometrie?
Nu cred ca metodele seismice pot fi aplicate fara autorizatie speciala. Trebuie sa detonezi ceva exploziv, nu? Probabil e si cea mai costisitoare metoda.

A.

xennon_2000

Foarte interesant materialul care l-ai postat tu Lupin despre tunelurile dacilor de sub munti.....
Eu stiam de o manastire sapata in munte (Apuseni) care pastra ceva asemanator unor cristale lasate de mesagerii cerului, pazite de calugari, acele cristale se pare ca au fost puse in anul 1100 si luate (tot de mesagerii cerului) in 1600

LP

Referitor la metode geofizice de investigat subsolul:la investigarea seismica pentru adancimi mici, se pot folosi ciocane cu care sa se bata in placi metalice/alt material pentru crearea unui camp de unde acustice. Nu trebuie explozibil. E mai greu de folosit decat celalate metode, dar nu deosebit de greu avand in vedere ca adancimea este redusa (intre 5-15 m adancime); astfel ca nu necesita o procesara avansata a datelor.


loreley

     Prin peregrinarile mele pe net am gasit acest articol si m-am gandit sa-l impart cu  voi.


Shambala-taramul inteleptilor
Shambala-taramul inteleptilor



Planeta noastra este guvernata in taina de un centru secret al puterii oculte, taramul misterios al inteleptilor cunoscut in traditia orientala sub numele de Shambala. Acest taram tainic nu se afla pe planeta noastra in planul fizic, ci intr-o lume paralela nevazuta, planul eteric al manifestarii. Din aceasta dimensiune subtila, fiintele din Shambala pot vedea ce se petrece in planul fizic si pot interveni prompt in anumite conjuncturi speciale, pentru a ajuta sau inspira orice fiinta umana care merita acest ajutor, sau chiar pentru a modifica in bine destinul planetar. Daca acesta este adevarul, se pot intreba scepticii, de ce merg lucrurile asa de rau pe Pamant?


Cum de exista razboaie, boli, secte satanice precum francmasoneria? In viziunea intelepciunii, nu este vorba de o contradictie, caci karma colectiva a umanitatii face ca toate suferintele si ,,plagile" umanitatii contemporane sa fie meritatele consecinte ale actiunilor negative anterioare ale oamenilor.


Totusi, nu intamplator, se spune ca Dumnezeu nu vrea pedepsirea pacatosului, ci indreptarea lui.
Lumea inteleptilor, Shambala, exista tocmai pentru a ne ajuta, atat individual cat si colectiv sa ne ,,indreptam", adica, mai bine zis, sa ne indreptam spre Dumnezeu
.

Cititi in continuare:



* dovezi incontestabile asupra faptului ca Shambala este reala


* Cele trei aspecte ale Shambalei: izvor al intelepciunii, protectoare a spiritualitatii planetare si orizont al sperantelor noastre


* descrierea traditionala a Shambalei, in articolul Cum este Shambala?


* fragmente dintr-o discutie cu un lama tibetan, relatate de Nicholas Roerich in textul Shambala, cea plina de splendoare

* adevaratul conducator al planetei noastre este Regele Lumii din Shambala

* ce si unde sunt Zonele de proiectie ale Shambalei pe Pamant







Shambala este reala



De unde stim ca Shambala exista cu adevarat? In primul rand, pentru ca toate traditiile populare si spirituale ale planetei vorbesc despre ea. E drept ca sub nume diferite: Tula, Insula Alba, Taramul fericirii, Lumea inteleptilor, Tara apelor albe, Hiperboreea, Shangri La, Shambala... Dar toate afirma acelasi lucru: ca exista o lume tainica a inteleptilor care ghideaza si sustine umanitatea. Din aceasta lume au venit, probabil, marii eroi civilizatori, marii deschizatori de drumuri, marii intelepti. Putem crede ca este doar un mit, dar iata ca in ultima vreme marile mituri ale umanitatii se dovedesc a fi fost cat se poate de reale: certificarea stiintifica a potopului biblic (si descoperirea resturilor arcei lui Noe pe muntele Ararat) sau descoperirea Troiei sunt doar doua exemple elocvente. Fara indoiala ca nu este o simpla coincidenta faptul ca toate traditiile afirma acelasi lucru: existenta Shambalei este o realitate. Shambala este cu certitudine reala

.

Alt argument hotarator: exista fiinte umane, personaje istorice mai mult sau mai putin cunoscute, care au fost in Shambala, atat pentru a primi anumite initieri de natura spirituala, cat si pentru a le fi incredintate anumite ,,misiuni". Dintre acestia, cei mai cunoscuti sunt Apollonius din Tyana, contele de Saint Germain, Nicholas Roerich, Paracelsus, Lao Tse, marele reformator si rege al Tibetului Tsong-kha-pa, marele yoghin tibetan Tilopa
.

Exista alte fiinte umane, care au reusit sa comunice telepatic cu inteleptii din lumea Shambalei, precum Saint-Yves d'Alveydre si Helena Blavatsky. Intrucat si in cazul acestor fiinte umane, ca si in cazul traditiilor populare si esoterice, relatarile coincid, este evident ca Shambala - centrul spiritual al planetei - exista cu adevarat

.

De ce nu se stie acest lucru?


Traditiile oculte ale planetei afirma faptul ca, datorita degradarii umanitatii, in epoca de regres spiritual care a inceput inca dinainte de nasterea lui Iisus, existenta Shambalei a fost ocultata (ascunsa). Desigur ca inteleptii au stiut intotdeauna despre Shambala, dar acestia au respectat cu strictete secretul invataturilor spirituale. In Orient totusi, existenta Shambalei era chiar si in secolele trecute destul de bine cunoscuta de foarte multi oameni. Prin secolele XVI-XVII, calatorii occidentali au adus din Orient informatii despre Shambala. La inceputul secolului XX au aparut in Europa cateva lucrari de referinta despre Shambala, care au atras atentia cititorilor. Dar nu s-a facut prea multa publicitate acestui lucru, deoarece guvernantii actuali ai omenirii nu au nici un interes ca lumea sa stie ca exista o putere mai presus decat a lor. Totusi, traditia se confirma, in sensul ca ea prevedea revelarea publica a unor informatii despre Shambala in aceasta epoca in care traim noi acum. Tot mai multi oameni incep sa caute si sa-si puna intrebari. Diverse lucrari tibetane ultrasecrete despre Shambala au aparut traduse in Occident. Calea catre Shambala se redeschide gradat...








Trei aspecte ale Shambalei




In traditia spirituala planetara, Shambala apare deopotriva ca inceput si sfarsit, ca sursa a intelepciunii si orizont al sperantelor umanitatii. Toate culturile, toate legendele, toate marile mituri converg si reveleaza o viziune comuna, conform careia exista un taram tainic, locuit de intelepti si inzestrat cu o neasemuita frumusete si bogatie. Acesta este denumit in traditia indiana, tibetana si mongolaShambala.


Shambala este locul de unde au pornit toate invataturile intelepciunii si de aceea este unanim considerata ,,centrul" spiritual al planetei Pamant. Desi traditiile mentioneaza si alte nume pentru acest focar tainic al spiritualitatii umane, suntem indreptatiti sa consideram ca este vorba de acelasi taram al spiritelor foarte elevate, caci ,,inteleptii au o lume comuna". Centrul spiritual al planetei vegheaza permanent, in taina, asupra noastra. In Shambala este pastrat nealterat tezaurul universal de spiritualitate.



In perioadele dificile ale istoriei, cand predomina pe planeta influenta fortelor demoniace si satanice - necredinta, dizarmonia, conflictele, viciile, violenta, intunericul etc. - centrul spiritual al planetei este ocultat, ascuns. Insa inteleptii din Shambala si mai ales Regele Shambalei continua sa vegheze asupra oamenilor, sa inspire cautarea sufletelor elevate, dornice de adevarata cunoastere si iubitoare de Dumnezeu. Tot Shambala este cea care ne aduce speranta pentru un viitor spiritual al umanitatii; pentru ca din Shambala - se spune - vor porni armatele Luminii in confruntarea finala dintre Bine si Rau, prevestita si de Apocalipsa Sfantului Ioan. Cel care este acum Regele Shambalei va conduce lupta impotriva fortelor demoniace si satanice pe care le va infrange. Astfel va reincepe Varsta de Aur a omenirii


Prin urmare, regasim in mitul Shambalei, analogic, cele trei aspecte ale trinitatii hinduse: Brahma, Vishnu si Rudra Shiva, Divinul in aspectele sale de Creator, Mentinator si Distrugator al Universului. Brahma este ipostaza lui Dumnezeu care da nastere intregii manifestari, ca stapan al Vietii si al fortei creatoare. Vishnu este aspectul divin care mentine viata si, potrivit traditiei hinduse, se manifesta periodic pe Pamant, pentru a ajuta oamenii sa depaseasca momentele de rascruce sau pentru a revigora spiritualitatea si credinta in Dumnezeu. Al treilea aspect, Rudra Shiva este asociat ipostazei terifiante a Divinului, care distruge raul si pune capat unei anumite manifestari pentru a incepe o noua creatie
.

Shambala manifesta aceleasi trei fatete. Prima fateta reprezinta sursa, izvorul, originea creatoare a intelepciunii. A doua - taramul protector si inspirator care mentine vie traditia spirituala. Iar a treia este fateta catre care se indreapta sperantele omenirii pentru renasterea sa spiritual
.

Prin forta sa tainica provenita de la Dumnezeu, Shambala lupta cu succes impotriva raului care tinde sa acapareze acum Pamantul. Neintamplator, cel care este acum Regele Shambalei este numit Rudra Chakrin, Teribilul Purtator al Rotii. El este chiar acel Rege prin care se va manifesta pedeapsa divina pentru fortele satanice si demoniace care cauta sa ia in stapanire planeta noastra.







Cum este Shambala?



Shambala este un taram foarte vast, de o frumusete paradisiaca. Ea nu este doar un paradis, ci este scena unei activitati frenetice, si mare parte din aceasta activitate are ca scop sustinerea si ghidarea spirituala a fiintelor umane incarnate pe Pamant. Chiar si textele vechi care descriu Shambala ne indica faptul ca in aceasta lume exista un nivel tehnologic foarte avansat (locuitorii Shambalei folosesc de exemplu anumite vehicule de zbor foarte performante). Exista aici arhive vaste care tezaurizeaza istoria si spiritualitatea planetara, exista temple splendide si palate fastuoase.



Shambala, ne spune traditia tibetana, are forma unei flori de lotus cu opt petale, adica este impartita in opt regiuni principale, iar in centru se afla capitala, Kalapa, unde isi are resedinta Regele Lumii. Fiecare dintre cele opt regiuni principale este impartita in 12 domenii avand fiecare un guvernator. Practic, in Shambala exista 96 de provincii distincte, plus capitala, Kalapa, un oras vast si infloritor, in care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Descrierea traditionala a Shambalei mentioneaza si faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti si imposibil de trecut, simbol evident al faptului ca acest taram exista intr-o dimensiune paralela subtila, dar si al protectiei care face imposibil accesul in Shambala pentru fiinte umane care nu merita acest lucru.



Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila. Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica ,,trece prin Shambala". Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii din Shambala.



Shambala,cea plina de splendoare



Shambala nu este doar o legenda a trecutului, ci o realitate a prezentului. Nu doar misteriosii initiati tibetani ai secolelor trecute au reusit sa ajunga in Shambala. Un exemplu elocvent in acest sens este pictorul rus Nicholas Roerich (1874 – 1947), un personaj misterios si fascinant, despre care apropiatii sai spun ca a fost in Shambala si ale carui scrieri si picturi inspirate reveleaza cunoasterea sa profunda asupra Shambalei. Nicholas Roerich a calatorit si a trait timp de aproape 20 de ani in India, Himalaya, Asia Centrala, China, Mongolia si Tibet, studiind traditiile populare, explorand locuri misterioase si sacre si avand ocazia sa intalneasca initiati care l-au ghidat in cautarile sale.



Un dialog plin de intelepciune




Vom prezenta in continuare cateva fragmente exceptionale dintr-un text scris de Roerich in anul 1928, la Talai-Pho-Brang, in Tibet. Acest text, denumit sugestiv de autor « Shambala, cea plina de splendoare », reda dialogul lui Roerich cu un Lama tibetan, initiat in misterele Shambalei, care i-a confirmat autenticitatea cunostintelor si experientelor sale directe legate de Shambala si i-a revelat multe aspecte tainice. Din pacate, Roerich a pastrat tacerea asupra majoritatii acestor revelatii.

..

Roerich: ,, Lama, cand ne aflam in apropiere de Ulan-Davan (in Mongolia) am vazut un imens vultur negru, care zbura la joasa inaltime pe langa tabara noastra. El a trecut prin fata unei sfere luminoase extraordinar de frumoasa, care zbura catre sud pe deasupra noastra si care stralucea in luminaSoarelui."


Lama a tresarit. El ne-a intrebat prompt, cu ochii stralucitori

,,Ati simtit cumva si miros de tamaie in desert?


,,Lama, asa este: in acel desert pietros, la cateva zile de mers departare de orice localitate, multi dintre noi am perceput in acelasi timp o adiere extrem de parfumata. Acest lucru s-a petrecut in mai multe randuri. Niciodata nu am mai mirosit un parfum atat de incantator ca acesta" (n.n. aceasta perceptie paranormala confirma interferenta cu o lume spirituala subtila.


,,Ah – aceasta inseamna ca esti protejat de catre Shambala. Vulturul negru simbolizeaza inamicul care doreste sa iti distruga rezultatele muncii si efortului tau, dar forta protectoare provenind din Shambala, manifestata in forma materiala a sferei stralucitoare, te urmeaza pretutindeni. Aceasta forta este mereu alaturi de tine, desi tu nu o percepi intotdeauna, caci ea se manifesta vizibil doar in anumite momente de cumpana, pentru a te sustine, conferindu-ti mai multa forta launtrica si pentru a te ghida. Ai tinut minte directia in care s-a indreptat acea sfera? Urmareste chiar sa iti continuicautarilemergandindirectiarespectiva.




Chemarea Shambalei



Ai spus ca stii faptul ca atunci cand o fiinta umana aude cuvantul sacru Kalagiya, ea de fapt este chemata in lumea Shambalei, avand permisiunea de a patrunde acolo. Atunci cand auziti aceasta chemare imperativa, trebuie sa stiti ca drumul Shambalei este deschis pentru voi. Trebuie sa raspundeti din tot sufletul acestei chemari si sa tineti minte momentul in care ati perceput-o pentru prima data, pentru ca incepand din acel moment, veti fi pentru totdeauna asistati de Binecuvantatul Rege al Shambalei. Oamenii ar trebui sa invete sa recunoasca si sa realizeze modul in care primesc ajutor de la entitatile subtile, deoarece deseori, neintelegand aceste aspecte, au tendinta sa respinga ajutorul care le este oferit




Desigur, nu toti cei chemati sunt si alesii care raspund chemarii si primesc astfel aceasta sustinere neconditionata a fortelor spirituale in tot ceea ce ei intreprind benefic. Multi sunt cei chemati, dar putini sunt cei alesi, si aici conteaza desigur modul in care fiinta umana este capabila sa raspunda acestei chemari cu daruire si abnegatie, abandonandu-si interesele personale, orgoliul si egoismul, pentru a pasi pe drumul spiritual dificil, dar fascinant care il conduce catre implinirea menirii sale spirituale proprii.


In ceea ce priveste existenta misterioaselor pasaje secrete de trecere catre lumea Shambalei, Roerich ne ofera cateva detalii incitante: ,,Lama, in Tourfan si in Turkestan am vazut niste pesteri in care exista portiuni neexplorate, tuneluri despre care se presupune ca sunt extrem de lungi. Oare se poate ajunge in Shambala prin aceste tuneluri? Localnicii ne-au povestit ca uneori au iesit din acele tuneluri niste straini care, venind in orasele lor, au vrut sa cumpere diferite lucruri cu monede vechi, care nu mai erau folosite de foarte mult timp


,,Adevarat, adevarat iti spun, locuitorii Shambalei vin uneori pe Pamant, mai ales pentru a se intalni cu fiintele umane care sunt inspirate si ghidate de Shambala si isi daruiesc viata implinirii idealurilor divine ale intelepciunii si compasiunii. Ei aduc atunci, pentru binele intregii umanitati, pretioase daruri spirituale si relicve sfinte. Ti-as putea istorisi multe povestiri despre minunate daruri care s-au materializat direct, din spatiu.


Regele Shambalei se manifesta deseori pe Pamant


In continuare, Lama relateaza despre manifestarea directa a Regelui Shambalei in planul fizic. Profetiile pe care acesta le-a facut sunt deja in mod evident pentru noi foarte corecte, si am subliniat aceste aspecte prin scurte precizari adaugate (in paranteze) la textul original:
,,Chiar Rigden-jyepo (cu acest nume se refera Lama la Regele Shambalei) insusi se arata uneori in locurile sacre, in unele manastiri, si in momentele predestinate el rosteste anumite profetii

.

Noaptea sau dimineata devreme, inainte de rasaritul Soarelui, Conducatorul Lumii soseste in Templu. Atunci cand El paseste in Templu, toate lampile se aprind singure, dintr-o data. Unii dintre cei prezenti il recunosc pe Marele Strain si se pleaca in fata lui cu profund respect. Ei asculta cu cea mai mare atentie profetiile Regelui Lumii. O epoca mareata va sosi in curand (trecerea planetei in Satya Yuga). Conducatorul Lumii este pregatit pentru lupta (referire la lupta finala dintre fortele binelui si ale raului, Armaghedonul biblic). Focul cosmic se va apropia din nou de Pamant (aceasta poate fi o referire la pericolul lovirii planetei de un asteroid). Planetele vor manifesta o noua era

.

Dar inainte de noua epoca a prosperitatii, vor surveni multe cataclisme (deja in ultimii ani s-au produs din ce in ce mai multe cutremure, furtuni, uragane, inundatii, avalanse, etc.). Din nou si din nou umanitatea va fi testata, pentru a atinge maturitatea spirituala. Focul subteran incearca acum sa intre in legatura cu periculosul si misteriosul Akasha, al cincilea element subtil. Daca fortele benefice de pe planeta nu se vor manifesta toate la unison, in mod unitar, catacismele cutremuratoare sunt inevitabile. (Aici este indicata foarte calr importanta angrenarii la unison, care, asa cum stim, amplifica foarte mult eficienta unor actiuni si tehnici spirituale).


Exista si povestiri care relateaza manifestarea binecuvantatului Rigden-jyepo, Regele Shambalei, pentru a transmite direct anumite indicatii mesagerilor sai: de exemplu, aparitia puternicului Rege pe drumul catre Ladak, pe o stanca neagra. Din toate partile au venit atunci mesageri calare care s-au apropiat de el si i-au ascultat cuvintele cu un respect profund, iar apoi s-au raspandit in cele patru zari pentru a implini cu promptitudine poruncile sale pline de intelepciune.



Orice cale spirituala autentica trece prin Shambala



Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila. Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica ,,trece prin Shambala". Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii. Prin urmare, daca vom constientiza aceste aspecte, daca vom apela sincer si frenetic ajutorul si ghidarea acestora, vom atinge mult mai rapid succesul atat in practica spirituala, cat si in toate actiunile noastre benefic orientate. ,,Adresandu-te direct Binecuvintatului Rege al Shambalei poti atinge succesul," spune Lama

.

,,Cand se spune ca cea mai scurta cale spirituala trece prin Shambala, trebuie sa intelegem ca mesajul esential al Shambalei este acela ca realizarea spirituala suprema, eliberarea spirituala ultima, nu este un scop abstract, de neatins, ci poate fi obtinut prin aspiratie sincera si efort spiritual sustinut chiar aici, pe acest Pamant, chiar in aceasta viata. Aceasta este invatatura Shambalei. Cu adevarat, orice fiinta poate atinge realizarea spirituala. Cu adevarat, orice fiinta poate auzi chemarea sacra, Kalagiya



Initiatii care sunt mesagerii Shambalei pot avea aparenta de oameni simpli



Dar nu este suficient sa auzi chemarea Shambalei. Aceia care sunt chemati trebuie sa se daruiasca cu toata fiinta lor cautarii spirituale si servirii umanitatii si a semenilor lor. Cei care lucreaza in aceasta lume sub inspiratia si ghidarea Shambalei, initiatii si mesagerii Shambalei, nu traiesc retrasi, izolati departe de lume. Din contra, ei calatoresc pretutindeni. Adeseori oamenii nu ii recunosc si nu stiu cine sunt ei, si uneori ei nu se cunosc nici intre ei. Dar ceea ce aceste fiinte exceptionale au in comun este faptul ca ele isi indeplinesc menirea spirituala proprie, realizand anumite actiuni benefice nu pentru ei insisi, ci pentru Glorioasa Shambala; si ei toti cunosc si manifesta marele simbol al anonimatului. Uneori ei pot parea bogati, dar in realitate ei nu poseda nimic. Li se ofera totul, dar ei nu iau niciodata nimic pentru ei insisi. Prin urmare, atunci cand va daruiti cu abnegatie Lumii Shambalei, in acelasi timp vi se ia totul si vi se da totul. Daca aveti regrete, atunci veti fi infranti; daca daruiti totul cu bucurie, va veti simti imbogatiti.



Aici este exprimata foarte clar valoarea initiatica magica a renuntarii si detasarii, cunoscuta in sistemul yoga ca aparigraha (a nu acumula bunuri materiale), unul din cele 10 principii etice si morale care fundamenteaza practica yoghina. Renuntarea la atasamentele si interesele materiale atrage dupa sine o veritabila imbogatire spirituala. Mai mult decat atat, acela care urmareste sa se manifeste ca un veritabil releu divin, pentru a darui lumina divina, iubirea divina si ajutorul spiritual celorlalte fiinte umane, primeste la randul sau, direct de la Dumnezeu, exact acele energii benefice care se manifesta atunci prin fiinta sa

.

,,La modul esential, invatatura Shambalei este aceea ca aceste lucruri, aceste realitati despre care va vorbesc acum, nu sunt nici departate sau imposibile, nici tinute ascunse. Prin urmare, este suficient sa stiti ca Shambala exista si se manifesta aici pe Pamant; veti intelege astfel ca cele mai inalte realizari spirituale sunt posibile aici, pe Pamant, si ca toate eforturile voastre vor fi recompensate aici, pe Pamant. Raspunsul plin de gratie al Shambalei va recompensa din plin eforturile voastre spirituale. Invatatura spirituala a Shambalei este de o importanta vitala, inspiratia si sustinerea sa va vor ajuta in toate actiunile benefic orientate, va vor pregati pentru a fi capabili sa va impliniti menirea spirituala, va vor deschide sufletul pentru a accepta tot ceea ce se manifesta pentru voi ca venind de la Dumnezeu

.

Adevarat, adevarat va spun, prin intermediul Shambalei si cu ajutorul Shambalei, practicand Kalachakra Tantra, puteti atinge foarte rapid perfectiunea si starea de indumnezeire.
Kalagiya, Kalagiya, Kalagiya! Veniti in Shambala!"








Documente secrete



In istoria Europei medievale gasim si un alt indiciu foarte elocvent privitor la existenta Shambalei. Astfel, pe foarte multe harti medievale, gasim in centrul Asiei o tara intinsa desemnata cu numele de "Imparatia Preotului Ioan". Nu exista pe vremea respectiva nici o tara de o asemenea intindere in Asia, unde se aflau, mai degraba, mici regate cu o intindere si autoritate redusa. Imparatia Preotului Ioan se intindea insa, pe aceste harti, din Turkestan pana in Tibet si de la Muntii Himalaya pana dincolo de desertul Gobi

.

Istoricii occidentali medievali mentioneaza si ei existenta, in Orient, a unui Rege-Preot, descendent al Regilor Magi (despre care esoteristii afirma ca au venit din Shambala).
Cel mai misterios aspect dintre toate este acela ca in arhivele Vaticanului se afla numeroase documente, cu precadere din secolul al XII-lea, care atesta corespondenta intretinuta de Imparatul Bizantului, de Imparatul Imperiului Romano-Germanic, de Papa Alexandru
al III-lea si de alte personalitati faimoase ale epocii, cu "faimosul Rege al Indiilor", Preotul Ioan.






Zone de proiectie ale Shambalei



Shambala, taramul subtil care este totodata centrul spiritual al planetei noastre, este precum un Soare spiritual in jurul caruia graviteaza intreaga intelepciune planetara: toate marile religii, toate marile traditii initiatice, curentele esoterice divin inspirate, toate scolile si caile spirituale autentice sunt inspirate de Shambala

.

In fiecare epoca istorica, dintre toate scolile si curentele spirituale, se poate delimita o anumita zona (chiar geografica) de maxima inflorire spirituala, principalul focar spiritual al planetei in acea perioada, unde traditia spirituala este vie, unde traiesc foarte multi intelepti si in general foarte multe fiinte umane incarnate in acea perioada in zona respectiva sunt preocupate de spiritualitate. In mod firesc, prin intermediul aspiratiilor spirituale ale fiintelor umane, legatura subtila telepatica (afectiva si mentala) cu lumea Shambalei este acolo foarte puternica. Acolo, fiintele umane sunt direct inspirate de lumea Shambalei si – conform traditiei – sunt chiar incarnate fiinte care au trait in Shambala

.

Astfel, in fiecare epoca istorica, principalul focar spiritual planetar este considerat a fi Proiectia Shambalei pe Pamant, ceea ce inseamna nu numai ca legatura sa cu Shambala este foarte puternica, ci si ca Shambala actioneaza direct, pentru a impulsiona evolutia spirituala planetara, prin intermediul fiintelor umane care au privilegiul de a face parte din gruparile spirituale respective. Din aceste motive, Proiectia Shambalei pe Pamant poate fi considerata chiar ca o manifestare directa a ei, ca o extindere a Shambalei in planul fizic. Dar chiar mai mult decat atat, in zonele de proiectie a Shambalei pe Pamant exista anumite pasaje speciale secrete de trecere intre aceste doua lumi (de exemplu, tunele), fapt atestat de legendele care povestesc calatoria unor fiinte umane catre Shambala. Exista profetii celebre (precum cele ale lui Sundar Singh si Serafim de Sarov) care afirma ca Romania va deveni in viitor focarul spiritual principal al planetei noastre si diferite surse initiatice atesta faptul ca, deja din aceasta perioada, zona de proiectie a Shambalei in planul fizic este Romania

.

Deoarece este evident ca in perioada imediat anterioara a istoriei planetare locul privilegiat, zona de maxima inflorire a spiritualitatii planetare s-a aflat in Tibet, tot in Tibet s-a aflat si proiectia Shambalei. Si de aceea cele mai autentice si consistente informatii despre Shambala pot fi gasite in traditia spirituala tibetana

.

Dar cu trecerea timpului, mergand inapoi pe firul veacurilor, descoperim ca nu intotdeauna Tibetul a fost focarul spiritual cel mai puternic al planetei. In fiecare perioada, acolo unde se afla acest focar (in Egipt, in Grecia, in India, in Dacia, in Irlanda, in America de Sud etc.), acolo se afla si zona de proiectie in planul fizic a Shambalei. Si desi aproape toate vechile traditii spirituale sunt de mult uitate, impregnarea spirituala speciala a locurilor respective se pastreaza: rezonanta cu lumea Shambalei este inca puternica in toate aceste locuri, lucru care poate fi cu usurinta perceput de catre fiintele care au perceptii extrasenzoriale. La fel cum este mult mai usor sa traiesti o stare de comuniune cu Dumnezeu intr-o biserica sau in natura – si nu intr-un bar sau intr-un magazin – in acelasi mod, impregnarea subtila a acestor locuri misterioase si privilegiate care au fost, chiar oricat de departe in timp, in legatura directa cu Shambala, trezeste in orice fiinta umana pura si armonios receptiva o fascinatie speciala, un fior mistic sub care se ascunde, de multe ori nebanuita, influenta spirituala elevanta a lumii Shambalei. Dincolo de atractia turistica a Muntelui Kailasa din Tibet, a Sfinxului din Egipt, a Piramidei Soarelui (Mexic) sau a templului lui Apollo din Delfi (Grecia) se ascunde cu siguranta si fascinatia exercitata de forta spirituala a Shambalei

.

Analizand legendele legate de marile locuri sacre ale planetei noastre, dar mai ales vizitandu-le pentru a le putea percepe direct maretia, descoperim de multe ori elemente comune. Iar aceste elemente comune, fie ca este vorba de traditia tibetana, mayasa, greaca, egipteana, gaelica etc., ne conduc catre acelasi focar comun care le-a inspirat pe toate: lumea Shambalei

.

Foarte multi cautatori ai Shambalei au incercat sa localizeze si sa gaseasca Shambala chiar pe Pamant, mai ales in vastele tinuturi misterioase si neexplorate din Asia Centrala. Dar Shambala este un taram imens, locuit de milioane de fiinte, si este imposibil ca ea sa fi putut ramane ascunsa daca ar fi fost undeva pe planeta noastra. Deoarece in descrierea traditionala a Shambalei se precizeaza faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti, si deoarece in traditia tibetana exista anumite texte care descriu drumul catre Shambala pornind din Tibet, multi occidentali isi imagineaza, in mod eronat, ca Shambala se afla in Tibet. Mai mult chiar, interdictia accesului occidentalilor in Tibet a sporit fascinatia pentru aceasta tara misterioasa. Desi Shambala nu este acolo, totusi este adevarat ca Tibetul a fost in secolele anterioare zona de proiectie a Shambalei pe Pamant

.

In ceea ce priveste capitala Tibetului, Lhassa, restrictiile accesului erau si mai severe: ea putea fi vizitata numai de catre budisti. Dificultatea accesului in Lhassa, precum si faptul ca se cunosteau practic foarte putine lucruri despre acest oras (inclusiv despre localizarea sa - nu se stia precis pana in 1866 unde este Lhassa) au facut ca Lhassa sa fie supranumita "Orasul Pierdut" sau "Orasul Interzis". In Lhassa se afla Palatul Potala, care era sediul traditional al lui Dalai Lama (conducatorul spiritual al budistilor tibetani). Ceea ce este foarte interesant pentru noi este faptul ca palatul Potala, construit in secolul al XVII-lea, seamana foarte mult cu Casa Poporului (actualmente Palatul Parlamentului) din Bucuresti, desi este putin probabil ca arhitectii acesteia din urma sa se fi inspirat dupa arhitectura palatului tibetan. Aceasta sincronicitate este remarcabila si foarte semnificativa in sensul confirmarii profetiilor care afirma ca Bucurestiul va deveni in scurt timp Noul Ierusalim, adica principalul oras sacru al planetei. Trebuie mentionat in acest context ca celebrele profetii ale lui Sundar Singh – referitoare la misiunea spirituala planetara a poporului roman – au prezis corect construirea Casei Poporului, precum si a canalului Dunare - Marea Neagra, inca de pe vremea cand nimeni nu si le-ar fi imaginat

.

Un alt loc sacru al Tibetului (atat pentru budisti cat si pentru hindusi) este muntele Kailasa, un varf izolat, de forma piramidala, situat in sudul Tibetului, intr-un lant muntos paralel cu Himalaya. Accesul europenilor nu era permis in aceasta zona, primul european care a reusit sa intreprinda pelerinajul in jurul muntelui Kailasa fiind Hevin Sven Anders (exploratorul care a realizat primele harti ale Tibetului), in anul 1907. Muntele sacru Kailasa este identificat atat de traditia budista si cat si de traditia hindusa cu Muntele Meru, "Axa Lumii", si se spune ca realizarea de 108 ori a pelerinajului in jurul acestui munte, pe un traseu de 50 de km, aflat la 5000 de metri altitudine, asigura atingerea eliberarii spirituale

.

Este interesat de remarcat ca si in alte locuri in care a fost, cu mult timp in urma, proiectia Shambalei pe Pamant, traditia locala asociaza locul respectiv cu "centrul lumii": de exemplu la Delfi, in Grecia, exista o piatra denumita "omphalos" (buricul pamantului) care marca precis locul unde credeau grecii ca se afla acest centru al lumii. Despre Sfinxul si Piramidele de la Gizeh, Egipt, se afirma de asemenea ca sunt plasate in centrul suprafetei Pamantului: meridianul si paralela care trec prin Gizeh impart globul in cate doua parti, fiecare continand aceeasi suprafata terestra (de "uscat").





Despre zeul Apollo, al carui templu este inima sanctuarului de la Delfi, traditia spune ca era "hiperborean", venit din mistica Hiperboreea, taramul legendar aflat "dincolo de vantul de nord", a carui legenda este in stransa legatura cu Shambala. In Insula Serpilor (Insula Alba) din Marea Neagra exista de asemenea un maret templu al lui Apollo, si traditia populara leaga aceasta "Insula Alba" de mitul Shambalei



Este extrem de semnificativ faptul ca, in traditii complet diferite, in locuri diferite de pe Pamant, initiatii din vechime au construit locuri sacre frapant de asemanatoare, in conditiile in care se presupune (probabil eronat) ca in acele vremuri nu existau mijloace de transport si astfel aceste culturi s-au dezvoltat complet independent. Fara indoiala ca exista totusi o sursa comuna de inspiratie, si aceasta este si ramane Shambala, misteriosul centru spiritual al planetei noastre. Initiatii afirma ca in aceasta perioada Proiectia Shambalei pe Pamant este in Romania, si probabil ca vom asista in curand la aparitia unor noi locuri sacre, in propria noastra tara

.

Piramidele din Egipt


Un alt loc celebru asociat cu Shambala este complexul de la Gizeh, langa Cairo (Egipt). Nenumarate sunt tainele care inconjoara Piramidele si Sfinxul de la Gizeh

.

Misterioasele energii care impregneaza acele locuri, datorate in mare parte si efectului de piramida, fac ca aceste vestigii istorice sa se sustraga multor cercetari stiintifice realizate cu aparate ultramoderne. Astfel, rezultatele investigatiilor difera in mod inexplicabil pentru oamenii de stiinta in functie de fazele lunii; in anumite zile aparatele nici macar nu functioneaza. Pilotii evita sa zboare pe deasupra piramidelor, deoarece aparatele de bord sunt complet dereglate de fluxul energetic emanat de acestea. Teoriile istoricilor legate de modul in care au fost construite Piramidele si Sfinxul sunt foarte subrede, la fel ca si datarea lor si presupusa lor destinatie (de monumente funerare). Mult mai coerente sunt teoriile esoterice, care afirma ca in perioada de maxima inflorire a spiritualitatii egiptene, acestea erau folosite pentru initierea adeptilor in anumite tehnici spirituale. Istoricii greci mentioneaza ca Pitagora ar fi fost initiat in Egipt (si se presupune ca si Zamolxis ar fi primit anumite initieri tainice aici). Dar cel mai interesant, din perspectiva corelatiilor cu Shambala, este faptul ca sub Sfinxul de la Gizeh au fost descoperite anumite tunele si incaperi tainice; clarvazatorii afirma chiar ca exista aici si tunele care conduc in lumea Shambali

.

Piramidele de la Teotihuacan


Misterioasa cultura Maya, in perioada sa de glorie, era axata pe cultul solar pe care initiatii il coreleaza cu Shambala, centrul spiritual planetar. Una dintre capodoperele acestei culturi, complexul de la Teotihuacan, se numara printre cele mai grandioase locuri sacre ale planetei noastre. Despre complexul de la Gizeh s-a descoperit ca este construit dupa modelul constelatiei Orion. Complexul de la Teotihuacan este construit dupa modelul sistemului solar. Cele doua piramide impresionante, denumite Piramida Soarelui si Piramida Lunii, a caror destinatie initiala este un mister pentru istorici, si-au pastrat peste veacuri forta spirituala tainica de inaltare si transfigurare a sufletului uman. Teotihuacan inseamna, in traducere, "locul unde se nasc zeii", ceea ce probabil ca se refera la faptul ca aici exista pe vremuri un puternic centru initiatic in cadrul caruia adeptii puteau atinge conditia existentiala divina.