In acel filmulet postat se putea vedea un tip de societate asemanator celui de tip retea, aceasta era legatura din film si topic. Cred ca acest topic s-ar integra foarte bine in cel cu "Intoarcerea la Principiu", parerea mea...
Reteaua fara noduri dominante ar folosi acestei societati pentru a functiona la parametrii normali, si nu in ultimul rand individului, la nivel individual, centrata pe om.
Tranzitia la nivelul urmator ar societatii, adica acest tip de retea fara puncte dominante, parerea mea este ca nu poate coexista cu aceasta de acum de tip piramidala, ierarhica, cum bine spunea si
colegul mr:"Centrele de putere, in noua paradigma, ar trebui sa lucreze pentru fiecare om in parte...pentru a face diferenta fata de vechiul sistem in care individul era silit sa supravietuieasca ....uneori in cel mai josnic mod."Cum se poate construi o asemenea retea, ce conditii initiale trebuie indeplinite pentru a fi viabila?Pai sa ne gandim impreuna, fiecare vine cu propria parere, le adunam pe toate, apoi le selectam pe cele mai viabile si corecte, parerea mea...

Cateva conditii initiale pentru a se putea construi ar fi:
as incepe cu intrebarea
colegei siberia:
"Animalele traiesc in armonie cu natura ?" eu zic ca ele da, traiesc in armonie cu natura, dar noi nu prea din pacate.
In primul rand sa incercam sa traim in armonie si respect cu noi insine, cu ceilalti de langa noi, sa incercam sa traim in armonie cu natura, planeta si tot ceea ce exista.
Cei ce au vazut filmul postat, acei oameni traiau in comunitati, eu asa vad ca intr-un viitor mai apropriat sau mai indepartat va incepe sa se creeze tot mai multe comunitati, bazate pe o viata simpla, armonioasa, fara centre de putere ci numai noduri de coordonare,
inlocuind Liderii cu Mediatori, Conducatorii cu Coordinatori, Sefii cu Sfatuitori si Stapanii cu Intelepti.Aceasta societate va fi axata pe adevarata cunoastere, respect, responsabilitate, evolutie, intelegerea consecintelor faptelor, dezvoltarea abilitatilor si folosirea lor in societate intr-un mod benefic, lista poate continua.
Pote voi mai reveni ...