Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Războiul OZN

Creat de fiulploii, 10 Iunie 2022, 11:52:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

  Toate bune si faine insa... e doar istorie. Nimic actual. Am impresia ca se inunda "piata" cu istorie la greu dupa principiul " inundarea cu informatie adevarata dar neimportanta ascunde foarte bine lucrurile importante", ele se pierd in ocean.

abyss

#1
Piața liberă UFO se va închide deduc din liniile trasate la audierile din congresul SUA.

Audierile cazurilor UFO nu au fost ținute în comisiile de știință și tehnologie ci.... in alea de contraterorism.

DECI. Cine va mai ciripi ca a văzut un ozn daca va fi schimbata legislația (si posibil o vor schimba) va fi sancționat cf legii. Doar experții din swrvicii se vor mai putea pronunța. Prin urmare UAP (in românește FAN) inseamna teroristi si bani mulți la bugetele alea... UFO/OZN insemna propulsii exotice tip Tesla, magneto-electro-gravitationale pe de o parte, altele mult mai vechi dar readuse la viata de alții inainte de 1900, si da, free energy, deci știință și tehnologie, călătorii interstelare ... prevazute de Asimov pentru 2028 (parca).

De aceea vedem dubioși precum Elizondo si o intreaga gașcă bizară de securiști care ies acum împinși la rampa sa promoveze narațiunea amenințării.

Manevre de control și mai strict dar PC. Adica in accepțiunea minorității progresiste "poți apuca un kkt de capătul curat" si nu te vei murdări!!


fiulploii

Citat din: abyss din  12 Iunie 2022, 01:34:16Off-topic
Piața liberă UFO se va închide deduc din liniile trasate la audierile din congresul SUA.Don't look up, don't!

abyss

Am deschis acest topic nou.
De mai multa vreme pare sa se impuna singur.

fiulploii

 Cred că mai corect ar fi fost Osana decât  osama , bin parcă inseamna fiu dar nu in engleză deci ar veni pe româneşte slavă fiului străin ? Interesant cum apar informatiile citite prin alte spații, dacă mai şi sunt reale rămâne de văzut.

abyss

Mai corect era sa fi scris "Osama" bin Alien. Greșeala mea.
Fiindca titlul face aluzie și aparține unui curent de opinie aparut de o vreme printre ufologii din sua. Ideea ar fi ca asa cum personajul "binladen" a fost exponentul narațiunii cu "amenințarea teroristă" acum narațiunea care se conturează din ce în ce mai clar este "amenințarea din Spațiu" adica extraterestră, dar nu neapărat si E.T. adica aliens (ființe biologice extraterestre).

Cea mai bizară afirmatie facuta in cadrul audierilor din congresul SUA pe tema UAP (deci nu UFO... adica aliens) care subliniază filiația oculta a unora care promovează noua narațiune a fost ca au mai existat civilizații capabile de zbor plus alte tehnologii avansate acum 15.000 si respectiv 100.000 ani. What? Adica, poftim?? Da.
Am sa caut ca nu mai rețin acum numele oficialului care a declarat asta.

fiulploii

Cu atatea filme Marvel am impresia ca nu se va da atentie prea mare amenintarii extraterestre dar nah, daca va fi o campanie de presa mondiala si numai asta vom auzi si vedea pe toate canalele atunci da, isteria va creste iar daca se va prezenta cum trebuie updatarea omului cu cipuri si alte anexe, va fi ca intr-un sf prost. Prost dar real . Vedem cum vor contracara romanii, am incredere in fibra genetica a supravietuirii ... pana la topire...

abyss

_hai sa fim realiști_

Realiști. Operațiunea ''covidul'' a murit pare-se. Cu ce narațiune posibil interesanta si 'catchy' ar fi de cochetat ca sa abată atenția de la inflație, dublarea prețului la alimente in Sua pana la sf. anului in curs (zic unii pe acolo) si tot felul de chestii bizare?
Stii cate lucruri trec neobservate de când cu toate prostiile din ultimii 2 ani?

Hai sa vedem câteva (printre altele totodată):

Pentagonul studiază armele care pot citi gândurile utilizatorilor
https://breakingdefense.com/2017/07/pentagon-studies-weapons-that-can-read-users-mind/

America se îndreaptă către o stare de paralizie în masă
https://spectatorworld.com/topic/america-state-mass-formation-paralysis/

O FIRMĂ AMERICANĂ DE URMĂRIRE A TELEFOANELOR A DEMONSTRAT PUTEREA DE SUPRAVEGHERE PRIN SPIONAREA CIA ȘI NSA
Anomaly Six, un contractant guvernamental secret, susține că monitorizează mișcările a miliarde de telefoane din întreaga lume și demască spionii prin simpla apăsare a unui buton.
https://theintercept.com/2022/04/22/anomaly-six-phone-tracking-zignal-surveillance-cia-nsa/

A legalizat guvernul cheltuielile secrete de apărare?
În timp ce o luptă zgomotoasă la Curtea Supremă a captivat America toamna trecută, un obscur organism federal de contabilitate a aprobat în liniște un sistem de mișcare a banilor clasificați
https://www.rollingstone.com/politics/politics-features/secret-government-spending-779959/
Si te miri ca unii pe aici in romanika nu justifica nimic de la an la an pe fata ca un ceva aruncat pe față direct in ochi. hai mai bine sa ne vedem de ale noastre, o terasa, o bere...

'Mass Formation Psychosis'
S-ar putea să recunoașteți hipnoza în masă cu privire la COVID-19. Dar există și alte credințe aproape universale pe care trebuie să le analizați.
https://www.thetrumpet.com/25151-mass-formation-psychosis


OZN-urile descrise la o audiere în Congres ca potențială amenințare la adresa securității naționale
https://www.thewellnews.com/intelligence/ufos-described-at-congressional-hearing-as-potential-national-security-threat/
traducere:

Directorul adjunct al Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray, vorbește în fața unei imagini video a unui UAP în timpul unei audieri a Subcomitetului pentru informații, contraterorism, contrainformații și contraproliferare al Camerei Reprezentanților privind "Fenomene aeriene neidentificate", la Capitol Hill, marți, 17 mai 2022, la Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
ASHINGTON - Oficiali ai serviciilor de informații din domeniul apărării au declarat marți, în fața unui grup de experți din Congres, că numărul observațiilor de "fenomene aeriene neidentificate" este în creștere, dar nu au putut explica de ce.

Ei nu știu de unde vin sau cum discurile zburătoare ultra-rapide rămân în aer.

Directorul adjunct al Serviciului de Informații al Marinei, Scott Bray, a arătat membrilor subcomitetului de informații al Camerei Deputaților o înregistrare video cu unul dintre obiecte trecând pe lângă un avion de vânătoare F-18.

"Nu am o explicație pentru ceea ce este acest obiect specific", a declarat Bray.

În prima audiere a Congresului pe tema obiectelor zburătoare neidentificate din ultima jumătate de secol, legislatorii au fost în mare parte îngrijorați că OZN-urile reprezintă o tehnologie revoluționară care până acum a scăpat Statelor Unite.

Ei au minimalizat ideea că aparatele sunt "extraterestre", de pe alte planete, concentrându-se în schimb pe necesitatea unei mai bune colectări de informații despre acestea.

"Datele pe care le avem nu ne indică o explicație", a declarat Bray.

Misterul descris de către reprezentantul André Carson, din Indiana, a fost mai amenințător.

"Fenomenele aeriene neidentificate sunt o potențială amenințare la adresa securității naționale și trebuie tratate ca atare", a declarat Carson, care prezidează subcomisia pentru informații din Camera Reprezentanților.

Acestea nu au fost niciodată studiate în mod serios din cauza unui stigmat asociat cu ele, și anume că persoanele care au pretins că le-au văzut erau niște nebuni, au spus Carson și oficialii Departamentului Apărării.

"Piloții au evitat să raporteze sau au fost luați în râs atunci când au făcut-o", a spus Carson.

Din motive similare, Departamentul Apărării "a relegat acest lucru într-o cameră din spate", a spus el.

Pe măsură ce tehnologia de monitorizare s-a îmbunătățit, acestea au trecut de la observații necoroborate ale unor lumini ciudate pe cer la fenomene care pot fi înregistrate și vizionate la televizor sau online.

Anul trecut, Biroul Directorului Departamentului de Informații Naționale al Departamentului Apărării a publicat un raport care descrie 144 de observații credibile între 2004 și 2021 ale unor aeronave cu forme neobișnuite care zburau mai repede decât orice aeronavă convențională, adesea pe traiectorii care săgetau rapid cu viraje bruște.

Martorii Departamentului Apărării prezenți la audiere au prezentat mai multe înregistrări video ale observațiilor, unele cu discuții radio între piloții Forțelor Aeriene care își exprimau uimirea față de aeronavele inexplicabile.

Subsecretarul Apărării Ronald Moultrie a declarat: "Ne-am angajat să depunem un efort concentrat pentru a determina originea lor".

Departamentul Apărării preia conducerea efortului, dar caută mai multe contribuții din partea NASA și a piloților din aviația civilă. Departamentul dezvoltă un sistem standardizat pentru raportarea fenomenelor.

Parlamentarii prezenți la audiere au fost în primul rând îngrijorați că aeronavele ar putea reprezenta o amenințare de spionaj nedezvăluită din partea Rusiei sau a Chinei.

Reprezentantul Rick Crawford, republican din Arkansas, a declarat că investigațiile nu au fost "pentru a găsi nave spațiale extraterestre, ci pentru a furniza informații dominante".

"Incapacitatea de a înțelege obiectele din zonele noastre de operare sensibile echivalează cu [un] eșec al serviciilor de informații pe care cu siguranță dorim să îl evităm", a spus el.Congresmanul Darin LaHood intimidează martorii OZN-urilor??
https://limitlessbeliefsnews.com/is-congressman-darin-lahood-intimidating-ufo-witnesses/
În cadrul audierilor OZN care au avut loc marți în Congres, nu au fost declarate prea multe lucruri cu semnificație reală. Cei interogați au deviat în mod clar dialogul, iar persoanele care au pus întrebările au fost în mare parte ignorante în ceea ce privește OZN-urile. Doar câțiva congresmeni au afișat informații reale, în timp ce majoritatea nu au solicitat nicio întrebare importantă. Congresmanul Darren LaHood a dorit să știe, alternativ, dacă "afirmațiile (OZN) neîntemeiate", echivalente cu relatările martorilor care nu ar fi fost verificate, ar putea întâmpina în prezent sancțiuni autorizate pentru ceea ce au raportat, același lucru fiind valabil și pentru dezinformarea intenționată. În timp ce disprețuim dezinformarea care predomină pe aproape toate platformele noastre de socializare, descoperim că este complet ridicol faptul că persoanele cu "afirmații nefondate" ar putea, fără îndoială, să se confrunte cu repercusiuni autorizate pentru simplul fapt că au raportat observații de OZN-uri.  Vă încurajăm să observați videoclipul de mai jos și să vă determinați singuri.
videolink=>https://uap.news/wp-content/uploads/2022/05/LaHood-Intimidation.mp4abyssINCURSIUNI LA FRONTIERĂ: AGENȚI DE SECURITATE INTERNĂ POVESTESC DESPRE ÎNTÂLNIRI CU FENOMENE AERIENE NEIDENTIFICATE

https://thedebrief.org/incursions-at-the-border-homeland-security-agents-tell-of-encounters-with-uap/


O înregistrare video publicată recent
și o mărturie directă a unui fost agent al Poliției de Frontieră și Vamă ( Customs and Border Patrol ) arată că, la fel ca piloții din Marina SUA care spun că au întâlnit în mod regulat fenomene aeriene neidentificate (unidentified aerial phenomena
 - UAP), agenții de aplicare a legii care apără granițele Americii întâlnesc de asemenea, obiecte aeriene neobișnuite cu o frecvență surprinzătoare.

Potrivit surselor pe care The Debrief le-a intervievat, aceste incidente includ întâlniri cu obiecte aeriene care par să efectueze manevre care depășesc cu mult capacitățile aeronavelor convenționale. Unele dintre aceste evenimente, care au fost, de asemenea, surprinse pe video, au făcut ca o serie de piloți veterani și alți membri ai personalului să se întrebe despre natura și originea acestor obiecte.

Acum, în exclusivitate pentru The Debrief, un fost agent CBP rupe tăcerea, oferind detalii semnificative despre propria sa experiență cu UAP-uri în timp ce patrula la granița mexicano-americană. Acest lucru, împreună cu experiențele și videoclipurile împărtășite cu el de colegii săi de la CBP și de la Departamentul de Securitate Internă, precum și eforturile sale de a stabili un proces în cadrul CBP pentru ca piloții și agenții să își raporteze observațiile.

În mare parte a secolului trecut, oamenii au raportat că au văzut obiecte ciudate pe cerul Americii. Aparent, uneori, manevrându-se cu viteze considerabile și fără mijloace de propulsie vizibile, aceste fenomene aeriene neidentificate, cunoscute mai degrabă sub numele de OZN-uri, au rămas un mister de durată; unul care ignoră granițele culturale și ideologice cu același dispreț pe care acestea par să-l arate față de granițele teritoriale.

În ultimii ani, dialogul din jurul acestui subiect de mult timp tabu a fost semnificativ ridicat, în special în rândul legislatorilor și al oficialilor din domeniul apărării de la Washington. Mai multe incidente, majoritatea raportate în ultimii ani de către personalul Marinei americane, au generat întrebări cu privire la faptul că dronele și platformele sofisticate de supraveghere operate de adversari străini - sau poate cu totul altceva - ar putea fi implicate în aceste incursiuni aeriene în spațiul aerian al SUA.

Pe baza evaluărilor preliminare ale serviciilor de informații, a legislației legate de UAP, a birourilor oficiale de investigație ale Pentagonului și a audierilor recente din Congres, s-ar putea avea impresia că incidentele UAP sunt în întregime limitate la aparatul de apărare și de informații al Americii, care este foarte întins.

Cu toate acestea, oameni din aproape toate mediile sociale au afirmat că au avut parte de apariții uluitoare ale acestor interlopi aerieni. Și, după cum au declarat recent pentru The Debrief unii foști oficiali guvernamentali, când vine vorba de guvernul american și de UAP, Departamentul Apărării nu este deloc singurul spectacol din oraș. 

"Nu doar Departamentul Apărării se confruntă cu aceste lucruri", spune Robert "Bob" Thompson, un agent al Departamentului pentru Securitate Internă, recent pensionat.

Într-un interviu acordat publicației The Debrief, Thompson a povestit cum unul dintre rolurile pe care și le-a asumat în calitate de agent federal în cadrul U.S. Customs and Border Patrol's Tucson Sector Special Operations Group a implicat stabilirea cerințelor de raportare a fenomenelor aeriene inexplicabile în cadrul sectorului Tucson.

Potrivit lui Thompson, la fel ca în cazul armatei, o serie de aceste incidente bizare care implică UAP au fost captate de sisteme guvernamentale sofisticate, care au în mod normal sarcina de a prinde traficanții de droguri sau de a opri fluxul de imigranți ilegali.

"Avem băieți acolo 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu ochii în cer, căutând contrabanda, dar văd și alte lucruri", a declarat Thompson. "Am vorbit cu zeci și zeci de agenți care au avut cu toții povești asemănătoare despre faptul că au văzut lucruri bizare, că au avut întâlniri cu UAP". 


Vedere a Căii Lactee deasupra Cathedral Rock, văzută de la Cathedral Rock Trailhead pe Back O' Beyond Road, Sedona, Arizona. (Sursa imaginii: Deborah Lee Soltesz/Serviciul forestier american Coconino National Forest)

După ce a servit timp de 11 ani în armata americană și a lucrat la un departament de pompieri din zona Tucson ca paramedic și tehnician Hazmat, Thompson și-a început cariera în cadrul Agenției americane pentru vamă și protecția frontierelor în ianuarie 2008.

În calitate de agent federal de aplicare a legii, Thompson avea să petreacă următorii 14 ani păzind frontierele sudice ale Americii, câștigând în cele din urmă un loc în echipa de intervenție mobilă (MRT) a Detașamentului de operațiuni speciale al Sectorului Tucson.

"Am gravitat, știți, aproape de la bun început în partea de operațiuni speciale", a declarat Thompson pentru The Debrief.

"Ca întotdeauna, vrei doar să te înconjori de cei mai buni", a spus el. "100% în căutarea excelenței tot timpul. Am intrat în ceea ce ei numesc echipa noastră de răspuns mobil, care este unul dintre cele trei niveluri care alcătuiesc Detașamentul de operațiuni speciale al Poliției de Frontieră."

În cadrul Detașamentului de operațiuni speciale, obiectivul principal era combaterea terorismului, combaterea proliferării armelor de distrugere în masă și interzicerea drogurilor.

Din 2020 până în 2021, Thompson a lucrat în cadrul Centrului de coordonare aeriană din Arizona, nou creat, care urma să devină creierul operațiunilor aeriene din cadrul sectorului Tucson. În timp ce era însărcinat în cadrul centrului, Thompson a lucrat la alte proiecte, printre care a ajutat la reproiectarea sistemului învechit 911 al sectorului și la reproiectarea cerințelor de raportare pentru urmărirea regulată a statisticilor pentru operațiunile de sprijin aerian.

"Zborul era un fel de punct forte al meu. Responsabilitatea mea era în principal elicopterele și unele dintre celelalte platforme aeriene cu care lucrăm și alte agenții partenere cu care lucrăm", a declarat Thompson într-o convorbire telefonică cu The Debrief. "Am fost, de asemenea, și paramedic. De fapt, am fost paramedicul senior, pentru toată Patrula de Frontieră. Eram foarte mult solicitat ca expert în materie, când vine vorba de gestionarea și pregătirea pentru situații de urgență, medicină de urgență și antiterorism."

Cu toate acestea, în paralel cu îndatoririle sale oficiale în cadrul DHS, Thompson a început să investigheze aparițiile de UAP despre care a aflat din interiorul agenției, adunând chiar și videoclipuri și imagini ale întâlnirilor bizare capturate de sisteme guvernamentale sofisticate.

"Sunt și alți oameni care au preocupări în legătură cu [aceste obiecte]. Știți, ca și cum ar putea fi vorba de un adversar străin", a declarat Thompson, descriindu-le ca fiind "obiecte autentice pe care nu mi le puteam explica".

Deși Thompson recunoaște că este interesat de mult timp de OZN-uri, abia după dezvăluirile din 2017 despre un program cvasi-secret al Pentagonului, Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale (ATTIP), a spus că și-a dat seama că DHS ar putea furniza informații la fel de valoroase în studiul organizat al OZN-urilor.  Thompson a spus că a început să elaboreze un "document tematic" în efortul de a îmbunătăți raportarea și îndrumarea agenților care întâlnesc UAP de-a lungul frontierei de sud-vest.

"Tucson Sector Border Patrol (TCA), împreună cu Tucson Air and Marine Branch, trebuie să dezvolte un program pentru a putea raporta, identifica, cataloga și, dacă este necesar; intercepta fenomenele aeriene inexplicabile (UAP) care sunt întâlnite de-a lungul graniței de sud-vest", a scris Thompson în documentul, a cărui copie a fost obținută de The Debrief.

"Nu se înțelege clar dacă unele dintre aceste obiecte reprezintă sau nu o amenințare la adresa intereselor americane și, prin stabilirea cerințelor de raportare, poate servi ca un sistem de avertizare timpurie pentru amenințările emergente, atunci când este combinat cu activele tehnologice deja existente de către DHS."

O întâlnire din 9 februarie 2021 a unității de sprijin aerian a Departamentului de Poliție din Tucson cu un obiect care "a sfidat caracteristicile cunoscute ale dronelor/SUAS", a fost evidențiată în document. Aparatul, descris ca fiind o "dronă foarte modificată", a fost capabil să depășească elicopterele operate atât de Departamentul de Poliție din Tucson, cât și de Serviciul Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA.


Vedere din cabina de pilotaj din interiorul unui elicopter de patrulare Bell 206B-3 al Departamentului de Poliție din Tucson (Sursa imaginii: Departamentul de Poliție din Tucson).

"Acest lucru a durat 45 de minute deasupra orașului Tucson", a declarat Bob pentru The Debrief. "Făcea cercuri în jurul (elicopterelor de poliție), apoi a urcat până la 14.000 (de metri)".

"Ar putea [fi] ceva legat de Raytheon?". a întrebat Thompson. "Absolut. Ar putea fi, știi, o dronă chineză care face recunoaștere? Absolut."

În timp ce încerca să convingă conducerea superioară să ia problema în serios, Thompson a dat de veste comunității aviatice a DHS că este interesat de orice întâlnire cu UAP pe care ar fi putut-o avea.

Continuând să își îndeplinească atribuțiile cu normă întreagă la un centru de fuziune a coordonării aeriene al DHS, nu a trecut mult timp până când Thompson spune că un flux de piloți ai DHS și ai Gărzii Naționale au început să împărtășească relatări despre întâlniri cu obiecte aeriene pe care nu le-au putut identifica. În unele cazuri, obiectele au fost, de asemenea, înregistrate pe video de aeronavele echipate cu sisteme avansate de imagistică.

Un exemplu izbitor, făcut public acum pentru prima dată, prezintă trei aeronave neidentificate care se deplasează rapid și care au fost surprinse de sistemul sofisticat de țintire/imagistică al unui elicopter de atac AH-64 al armatei.


Capturat de unul dintre elicopterele de atac emblematice ale armatei americane aproape de miezul nopții de 6 noiembrie 2018, la aproximativ 65 km nord-vest de Tucson, Arizona, videoclipul pare să arate mai multe obiecte neidentificabile care manevrează spre deosebire de orice aeronavă cunoscută.

"Uau! Sunt trei avioane cu adevărat rapide care se mișcă acolo sus?", exclamă copilotul și artileristul elicopterului Apache în momentul în care apar brusc trei obiecte care traversează cerul în timp ce aeronava se pregătește să decoleze.

"Probabil că da. Probabil niște A10 sau niște F-16", răspunde pilotul Apache-ului, înainte de a recunoaște, "dar, nu mă uit acolo sus".

Deși dificil de distins doar din înregistrarea video, cele trei aeronave necunoscute par inițial să zboare într-o formație triunghiulară lejeră.

Copilotul continuă să urmărească cele trei obiecte cu ajutorul sistemului de imagistică multisenzor al aeronavei, Target Acquisition Designation Sight/Pilot Night Vision Sensor (M-TADS/PNVS).

"Senzorii FLIR avansați ai M-TADS/PNVS permit luptătorilor din aviația armatei să vadă primii, să înțeleagă primii, să acționeze primii și să termine în mod decisiv pe câmpul de luptă tactic", se arată într-o fișă informativă furnizată de producătorul sistemului, Lockheed Martin. Casca sofisticată Apache Aviator Integrated Helmet (AAIH) purtată de echipajul de zbor permite senzorului de imagine IR montat pe nas să urmărească mișcările capului pilotului.

Pe măsură ce se apropie de poalele vârfului Picacho Peak din apropiere, cele trei obiecte necunoscute par brusc să se rotească unul în jurul celuilalt, ca și cum s-ar roti în jurul unei axe nevăzute, totul menținând o traiectorie constantă spre est.

După mai multe rotații, obiectele reiau apoi o formație triunghiulară obtuză înainte de a dispărea cu viteză din vedere în timp ce Apache începe să decoleze.


Un elicopter Apache participă la exerciții de antrenament deasupra deșertului Arizona (Sursă imagine: Graeme Main/Licență OGL).

Cu toate că întâlnirea a durat doar câteva secunde, manevrele neobișnuite prezentate în înregistrarea video sugerează că aceasta ar putea reprezenta prima imagine disponibilă publicului a unui UAP care prezintă caracteristici de zbor foarte neobișnuite, captate de sistemele de senzori militari.

Pentru a verifica autenticitatea videoclipului, The Debrief a reușit să obțină o copie completă și inedită a imaginilor surprinse de camera de luat vederi a tunului Apache pe întreaga durată a zborului său.

Conform Administrației Federale a Aviației (FAA), cu excepția cazului în care există un accident sau un incident de siguranță aeriană cunoscut, informațiile de urmărire radar, înregistrările pe bandă ale controlului traficului aerian și comunicațiile de date sunt păstrate doar 45 de zile.

Deoarece incidentul datează de mai bine de trei ani, The Debrief nu a putut, de asemenea, să obțină date de transponder ADS-B (Automatic dependent surveillance-broadcast) de la surse de urmărire a aeronavelor comerciale, care să poată dezvălui informații despre alte aeronave care operau în apropiere în momentul observației.

S-a observat că în înregistrare se poate auzi pilotul Apache interacționând cu controlul traficului aerian și cerând permisiunea de a decola. Controlorii aerieni nu menționează piloților nici o altă aeronavă care să opereze în zonă.

De asemenea, o verificare cu hărțile aeronautice ale zonei cu ajutorul site-ului SkyVector.com nu a reușit să ofere niciun indiciu evident, cum ar fi trasee de zbor desemnate, benzi de trafic aerian la joasă înălțime sau zone operaționale militare care ar putea ajuta la explicarea obiectelor.

Într-o convorbire video cu The Debrief, fostul pilot de vânătoare al Forțelor Aeriene ale SUA, Chris Lehto, a declarat că obiectele au cu siguranță aspectul de a fi anormale.

"Arată ca trei obiecte definite, dar la distanță. Primul lucru care îmi iese în evidență este rata de accelerare", a declarat Lehto, care a petrecut 20 de ani în Forțele Aeriene pilotând avioane F-16 și deține un master în științe aeronautice.


Chris Lehto (sus) așezat într-un F-16 Fighting Falcon înainte de decolare, la 5 februarie 2009, la Baza Forțelor Aeriene Eielson, Alaska (Sursa imaginii: USAF/Domeniu public).


"Dacă vezi o companie aeriană la o anumită distanță, te aștepți ca aceasta să se deplaseze pe o anumită distanță într-un anumit interval de timp. Mai ales ca pilot, pur și simplu, construiești asta mai mult și ești obișnuit să te uiți la avioane și să evaluezi cât de departe sunt. Și, uitându-te la obiecte, creierul tău devine din ce în ce mai obișnuit cu asta", a explicat Lehto.

"Și când m-am uitat la asta, rata de accelerare pur și simplu nu are sens pentru niciun obiect... pe care l-am văzut în viața mea, ca pilot".

Lehto spune că obiectele par să se deplaseze mai repede decât ceea ce s-ar aștepta să vadă chiar și de la aeronave de înaltă performanță, cum ar fi un avion de luptă F-16 sau F/A-18.

"Fără nicio îndoială. Vreau să spun că lucrurile se mișcă atât de repede, dar sunt constante pentru că atunci când se mișcă atât de repede au o rază de curbură foarte mare atunci când se întorc doar pe baza accelerației forței centripete pentru a merge atât de repede", a spus Lehto.

În ceea ce privește rotirile bruște și bizare, Lehto a spus: "Modul în care zboară, nu mi se pare mecanic. Își schimbă altitudinile și capetele, sau pur și simplu nu seamănă cu modul în care am zbura noi, cum aș pilota eu un avion. Practic, la o anumită altitudine poate că cobori, dar cobori pentru a merge undeva".

"Este un fel de zbor în voie și fără rost", a spus Lehto. "Îmi dă un sentiment mai degrabă organic decât mecanic".


Traiectoria la sol estimată a trei UAP-uri reprezentate în filmarea "Longbow 288" (Sursa imaginii: Chris Lehto/Google).

După ce și-a finalizat propria analiză a filmărilor, Lehto a furnizat The Debrief câteva detalii suplimentare care i-au atras atenția și care l-au determinat să concluzioneze că obiectele prezintă caracteristici care par să sfideze orice explicație.

"Rata de urmărire este excepțional de rapidă", a declarat Lehto pentru The Debrief. "Chiar dacă se află la doar o milă distanță, am calculat că merg aproximativ 1,28M. Mult peste viteza sunetului".

Și, potrivit lui Lehto, traiectoria circulară neobișnuită de zbor pe care obiectele o demonstrează aproape de finalul filmării este cel mai ciudat aspect al filmului. 

"Manevra de dans circular nu este posibilă", a spus Lehto. "Ei fac un viraj complet de 360 de grade în mai puțin de 3 secunde!".


Traiectoria de zbor estimată a trei UAP la 2 NM (Sursa imagine: Chris Lehto/Google)

Fostul pilot de vânătoare și-a exprimat încrederea că un F-16 este într-adevăr capabil să vireze la viteze incredibile. Potrivit lui Lehto, "într-un viraj la nivel, la Mach 0,8, 7 Gs și 14 grade/sec, F-16 ar putea face un viraj de 360 de grade în aproximativ 26 [de secunde]".

Dar, în opinia lui Lehto, niciun F-16 - și nici o dronă sau altă aeronavă din inventarul actual cunoscut al armatei Statelor Unite - nu este capabil de ceea ce se vede făcând obiectele din videoclip. El apreciază că acestea afișează "o viteză de viraj care este cu un ordin de mărime mai mare decât a unuia dintre cele mai rapide avioane de vânătoare cu viraj de pe Pământ", pe care o estimează la peste 70 G. 

"Am analizat înregistrarea video", a declarat Lehto pentru The Debrief, concluzionând că "este fără îndoială anormală".

The Debrief a vorbit, de asemenea, cu fostul pilot de F/A-18 al US Navy, Ryan Graves, care a fost unul dintre martorii faimosului UAP întâlnit de personalul Marinei la bordul USS Theodore Roosevelt între vara anului 2014 și începutul anului 2015. 

Într-o convorbire telefonică, Graves a declarat că, uneori, obiectele necunoscute pe care piloții le întâlneau în largul coastei de est a Americii în timpul exercițiilor de antrenament de la acea vreme se angajau în manevre similare bizare, "nemecanice".

"Este greu de descris cu exactitate, dar uneori păreau să se comporte în mod neregulat. Cum ar fi să se grupeze sau să își schimbe poziția în timp ce se aflau în formație, în moduri în care nu ai vedea cum se comportă aeronavele", a declarat Graves.

"Acest lucru se întâmpla și în spațiul tridimensional. Nu doar vectorul lor, ci uneori își schimbau brusc și altitudinea".


Pentru a întări necesitatea unui grup operativ UAP în cadrul DHS, Thompson a furnizat o copie a unui alt videoclip UAP de 40 de minute către organizația non-profit Scientific Coalition for UAP Studies (SCU), o organizație formată în principal din oameni de știință din diverse domenii care sunt implicați în studiul fenomenelor aeriene.

Denumită popular "Rățușca de cauciuc", înregistrarea video realizată de pe un avion de supraveghere al DHS arată un obiect diform care zboară în mod constant în apropierea graniței sudice a Americii cu Mexicul.

Înregistrările examinate de The Debrief au verificat faptul că Thompson i-a informat pe supraveghetorii de la DHS despre proiectul său secundar legat de UAP, precum și despre faptul că a furnizat imaginile presupusului UAP către SCU pentru analiză.

"Am văzut lucruri", a spus Thompson. Eu însumi am văzut lucruri, dar, din nefericire, nu am reușit niciodată să apăs butonul de înregistrare sau să am ceva care să fie pur și simplu uluitor pentru oameni."

"Dar acesta, "videoclipul cu rața de cauciuc" mi s-a părut că prezintă niște caracteristici cu adevărat unice pe care nu mi le pot explica. Pentru mine, nu semăna cu un balon [și] nu semăna cu o dronă."

Scepticul Mick West și-a exprimat părerea că obiectul din videoclipul "Rățușca de cauciuc" ar putea fi totuși o dronă sau un balon de mylar fugar, deși recunoaște că o identificare concludentă bazată doar pe informațiile din videoclip ar fi dificilă.

"Chiar nu știm ce este și probabil că nu vom ști niciodată ce este", a declarat West într-un videoclip de pe canalul său de YouTube.

The Debrief a contactat Coaliția Științifică pentru Studiul UAP pentru a obține un comentariu cu privire la filmare și, deși videoclipul era în curs de analiză de către un membru al echipei SCU, rezultatele acestui studiu nu fuseseră finalizate și puse la dispoziția publicului la momentul publicării.

Anterior, SCU a efectuat o analiză a unei înregistrări video separate provenind din cadrul DHS, filmată deasupra aeroportului Rafael Hernandez din Aguadilla, Puerto Rico, la 25 aprilie 2013, și obținută de grup mai târziu în același an. 


Potrivit oficialului care a furnizat imaginile către SCU, care a ales să rămână anonim, dar ale cărui informații de fond au fost verificate înainte de analiză, obiectul care apare în filmare nu a produs niciun semnal de transponder care ar fi alertat controlul traficului aerian din apropiere cu privire la prezența sa deasupra aeroportului.

"Din fericire, o aeronavă a Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA, aflată în aer, a capturat obiectul pe o înregistrare video în infraroșu", se arată într-o parte a unui raport amplu privind constatările SCU.

Rich Hoffman, membru al consiliului executiv al SCU, care a lucrat în mod profesionist ca antreprenor în domeniul apărării timp de peste două decenii, spune că analiza a dezvăluit caracteristici ale obiectului care nu erau ușor de explicat.

"Nu are niciun fel de semnătură termică la care te-ai aștepta", spune Hoffman, care a precizat că caracteristicile afișate de obiectul din filmare nu sunt în concordanță cu modul în care un balon sau o pasăre ar apărea în mod normal prin sistemele de imagistică termică.

"Am reușit să-i stabilim traiectoria de zbor", spune Hoffman, adăugând că SCU "a dedus că viteza a variat... de la aproximativ 80 la 85 de mile pe oră". Hoffman notează, de asemenea, că SCU a trebuit să țină cont de efectul de paralaxă în ceea ce privește mișcarea obiectului, care poate da impresia unui obiect care se mișcă mai repede datorită relației sale cu fundalul în funcție de unghiul camerei.

"A fost un obiect relativ mic", adaugă Hoffman, menționând că analiza SCU a determinat că acesta a avut probabil un diametru cuprins între un metru și un metru și jumătate. Analiza completă a SCU poate fi citită online pe site-ul său.

Mulțumită în parte Departamentului Apărării și interesului continuu al Congresului pentru colectarea de date despre UAP, lucrurile păreau să progreseze - deși într-un ritm de melc tipic birocrației guvernamentale - în încercarea lui Thompson de a stabili eforturi similare în cadrul DHS.

Cu toate acestea, în urma unor circumstanțe medicale neprevăzute, Thompson s-a trezit brusc în situația de a se pensiona anticipat din cei peste 20 de ani de serviciu federal combinat.

Temându-se că eforturile sale de a avea un proces oficial în cadrul DHS pentru a colecta și investiga incidentele de UAP ar putea cunoaște noi eșecuri, Thompson a luat măsuri similare cu ale altora care s-au confruntat cu astfel de obstacole legate de acest subiect adesea tabu: a ales să facă publice unele dintre înregistrările video pe care le obținuse și care arătau întâlniri ale DHS sau ale militarilor cu UAP.

"Videoclipurile nu sunt clasificate și nu au nicio legătură cu ceva legat de contrabandă", a subliniat Thompson. "Așa că se încadrează în această zonă gri ciudată de care Patrula de Frontieră chiar nu i-a păsat".

"Când am primit prima înregistrare video, cea cu rața de cauciuc, l-am întrebat direct (pe șeful meu): "Există vreun motiv pentru care nu pot împărtăși asta cu nimeni?". a declarat Thompson pentru The Debrief. Iar el mi-a spus direct: 'Nu'".

După ce a obținut permisiunea de a partaja videoclipurile, pentru a sensibiliza publicul, Thompson a luat legătura cu Andy Marcial, care conduce un cont de Instagram legat de UAP, numit NY UAP Discussions.

"Întotdeauna l-am ajutat pe cel mic, asta a fost ceva ce mi-a fost insuflat de la o vârstă fragedă", a spus Thompson. "Și, știi, l-am privit pe Andy ca pe un tip mic, știi, când a venit vorba de comunitatea OZN. De aceea, știți, am luat legătura cu Andy pentru a vedea dacă vrea să difuzeze aceste videoclipuri."

Marcial a declarat pentru The Debrief că a fost surprins când Thompson l-a contactat cu filmările.

"La început am fost reticent să cred. Dintre toți oamenii, de ce eu?" a spus Marcial într-o convorbire telefonică cu The Debrief, chicotind în timp ce descria prima dată când Thompson l-a contactat. "Totuși, după ce am văzut înregistrările video, mi-am dat seama că era ceva foarte important. Că oamenii trebuiau să vadă acest lucru".

Marcial, alegând să facă publice trei dintre videoclipurile DHS pe care le-a primit, le-a dat titlurile "Rubber Duck", "A-10" și "La Bruja". 

Ceea ce reprezintă de fapt obiectele înfățișate în videoclipuri rămâne o chestiune de dezbatere. Ceea ce poate fi verificat este că fiecare dintre ele a fost capturată cu ajutorul unor sisteme sofisticate de imagistică a aeronavelor și că piloții sau echipajele nu au avut nicio explicație la momentul respectiv pentru ceea ce au văzut. În mod categoric, obiectele din videoclipuri rămân pur și simplu neidentificate.

Videoclipurile au fost printre primele puse la dispoziția publicului care prezintă presupuse întâlniri cu UAP-uri capturate de sisteme guvernamentale, de când trei videoclipuri similare, obținute de personalul Marinei americane, au fost publicate la sfârșitul anului 2017.

Spre surprinderea sa, Marcial s-a trezit, de asemenea, ținta criticilor, atât din cauza interpretării de către unii că videoclipurile ar putea transmite baloane sau alte obiecte prozaice, cât și din cauza suspiciunilor aparente cu privire la intrarea relativ recentă a lui Marcial în "comunitatea OZN" online.

"A fost o dezamăgire masivă", a declarat Marcial. "A fost foarte greu să încerc să fac ceea ce trebuie și să scot aceste lucruri, iar apoi oamenii să se comporte ca și cum ar fi fost supărați sau să înceapă să mă critice".

Marcial spune că, în cele din urmă, nu știe ce reprezintă UAP, dar că implicațiile ar putea fi seismice; atâta timp cât rămâne potențialul pentru posibilități exotice.

"Există prea multă negativitate în lume, prea multă ură, prea multă luptă, prea multe certuri și mult prea puțină dragoste, empatie și unitate", spune Marcial.  "Poate că, dacă am afla că nu suntem singuri în univers, s-ar schimba perspectivele și punctele de vedere, astfel încât următoarea generație să deschidă o nouă eră pentru omenire".

Fără să se descurajeze, Marcial speră că alte publicații precum videoclipul Apache și alte anchete din partea legislatorilor și a oficialilor guvernamentali îi vor motiva și pe alții să ia în serios subiectul UAP.

"Aș dori ca universitarii, oamenii de știință și publicul larg nu numai să ia subiectul în serios, ci și să înțeleagă că ar putea exista mai mult în realitate decât ceea ce înțelegem în prezent", spune Marcial. 

"Trebuie să studiem și să investigăm acest fenomen nu doar pentru a înțelege UAP, ci și realitatea în ansamblu."


Mai mult decât orice interes personal față de UAP, Thompson spune că ceea ce l-a determinat să înceapă să colecteze informații despre ceea ce vedeau colegii săi angajați ai DHS a fost lipsa unei structuri formale de raportare pentru astfel de apariții.

"Băieții vedeau lucruri și nu aveau un mijloc de a le raporta", spune el. "Și asta este ceea ce m-a adus mai mult decât orice altceva în această problemă".

Thompson speră că expunerea întâlnirilor UAP, precum cea înregistrată de piloții de elicopter Apache care arată obiecte aeriene cu performanțe diferite de orice aeronavă cunoscută, poate încuraja și mai mult oficialii guvernamentali să ia în serios incidentele UAP.

"A fost un subiect tabu atât de mult timp, mai ales în comunitatea de aplicare a legii, mai ales în comunitatea militară", spune Thompson. "Nu-mi pasă dacă este un OZN sau o dronă chinezească, ar trebui să fie raportat autorităților corecte".

Vorbind pe fundal, trei oficiali americani separați din domeniul apărării, familiarizați cu investigațiile actuale ale guvernului privind UAP, au declarat că întâlnirea piloților Apache din 2018 nu a fost raportată nici la Grupul operativ UAP, nici la programul care i-a urmat, Grupul de sincronizare a identificării și gestionării obiectelor aeriene (AOIMSG).

Oficialii din domeniul apărării cu care a discutat The Debrief au declarat că lipsa de cunoaștere s-a datorat probabil faptului că noile proceduri de raportare UAP erau încă în curs de formalizare în 2018. De asemenea, oficialii au declarat că incidentul evidențiază modul în care există încă probleme în încercarea de a coordona practicile centralizate de raportare UAP în rândul tuturor agențiilor guvernamentale.

"Cu siguranță pare a fi o anomalie", a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării care a vizionat videoclipul Apache și care era familiarizat cu activitatea Grupului operativ UAP. "Dacă ar fi fost raportată imediat după ce a avut loc, grupul operativ ar fi putut probabil să obțină mult mai multe date", a declarat sursa pentru The Debrief.

Atunci când i s-a pus la dispoziție analiza făcută de fostul pilot de F-16 Chris Lehto asupra incidentului cu Apache, același oficial al apărării a declarat că a considerat-o o "analiză excelentă".

Un ofițer superior al Forțelor Aeriene ale SUA, recent pensionat, a fost de acord să examineze înregistrarea video cu Apache, sub rezerva anonimatului.

Ofițerul Forțelor Aeriene, un fost pilot care a deținut diverse funcții de comandă și de stat major de-a lungul carierei, a declarat că obiectele văzute în filmuleț "nu păreau să corespundă cu caracteristicile de zbor ale niciunei platforme de aeronave cunoscute, deși este nevoie de mai multe analize pentru a confirma acest lucru".

"Nu voi intra în detalii, dar, fără echivoc, știu cu certitudine că guvernul are niște dovezi extrem de convingătoare despre UAP. Mult mai semnificative decât cele publicate până acum, inclusiv exemplele furnizate în timpul recentei audieri publice din Congres", a mai spus fostul ofițer al Forțelor Aeriene.

"Această înregistrare video cu Apache pare să arate că UAP se comportă în moduri care sugerează un zbor nemecanic. Ar fi interesant de știut dacă există și alte dovezi care să demonstreze că UAP se comportă în moduri care nu corespund unui zbor mecanic".

Departamentul Apărării a refuzat în mod constant să discute orice detalii despre incidente specifice UAP. Biroul de afaceri publice al Poliției vamale și de frontieră nu a răspuns la mai multe solicitări de comentarii din partea The Debrief.

În ceea ce privește videoclipurile, Thompson spune că acestea reprezintă doar un mic eșantion din tipurile de lucruri "neidentificate" pe care piloții Gărzii Naționale, agenții CBP și alți membri ai personalului DHS le întâlnesc în mod regulat în timpul îndeplinirii sarcinilor lor.

În ciuda gamei largi de expertiză pe care el și colegii săi agenți o dezvoltă în timpul orelor prelungite pe care le petrec folosind cele mai moderne echipamente de care dispun, Thompson spune că încă nu pot determina ce văd în aceste videoclipuri.

"Băieții noștri sunt acolo în fiecare zi, știți, în ture de 12 ore, uitându-se la acel ecran, încercând să scruteze o vacă, de la un iepure, la o persoană care merge, la o pasăre care zboară pe cer, la un ultraușor, la un elicopter, la A-10", spune Thompson.

"Eu personal am 1000 de ore în spatele ecranelor", spune Thompson. "Așa că, dacă văd ceva și nu știu ce este?".

Face o pauză, cântărindu-și cuvintele cu o grijă și un discernământ evidente la un om cu mulți ani de serviciu oficial ca Thompson.

"Vă spun", spune el în cele din urmă, "m-a lăsat perplex".

------------------------------

Imaginile discutate în acest articol vor fi prezentate public într-o discuție științifică în cadrul unui panou de discuții la viitorul Simpozion de dezvăluire a OZN-urilor din Vernal, Utah. The Debrief va participa la acest eveniment în calitate de sponsor media.

Tim McMillan este un director de poliție pensionat, reporter de investigații și co-fondator al The Debrief. Scrisul său se referă la apărare, securitate națională și comunitatea de informații. Îl puteți urmări pe Tim pe Twitter: @LtTimMcMillan.  De asemenea, Tim poate fi contactat prin e-mail: tim@thedebrief.org sau prin e-mail criptat: LtTimMcMillan@protonmail.com.

Micah Hanks este redactor-șef și co-fondator al The Debrief. Urmăriți-i activitatea la micahhanks.com și pe Twitter: @MicahHanks.

Christopher Plain este redactor de știri și jurnalist la The Debrief. Conectați-vă cu editorul științific al The Debrief, Christopher Plain, pe Twitter @plain_fiction


fiulploii

Foarte multa munca din partea ta @abyss pt scrierea acestei postari, utila si banuiesc ca nu sunt singurele evenimente de acest tip. Eu personal sunt circumspect sau banuitor ca nu e lucru curat faptul ca ies acum la iveala, sigur trebuie sa fie ceva de genul " aruncat praf stralucitor in ochi " pentru a acoperi altceva. Altceva dar ce? Vom sti candva, ca de obicei cel mai devreme chiar atunci cand se intampla sau dupa ce s-a intamplat.

 Chiar nu mai inteleg cine cu cine se confrunta in razboiul asta invizibil si care sunt baietii buni si care aia indiferenti, cred ca e ca in politica unde nu ai prieteni sau dusmani ci numai interese. Daca voi gasi ceva interesant voi posta , pana atunci astept cu interes continuarile.

abyss

Departamentul de securitate internă din state si din nou în mijlocul lui ar fi NORTHCOM COG. NORTHCOM este responsabil pentru știți si voi cred, North American Aerospace Defense Command (NORAD) și toate acele diferite lucruri care au de-a face cu Aerospace, ce implica apărarea ,,homeland" (patriei) adica a Statelor Unite.

Hai ca..., mda știm că ne aflăm, probabil într-un... mic ecou german aici, da.

Nu știu de unde au scos chestia asta cu patria. Nu poate unul scăpa de ecourile germane după cum bine remarca Joseph Pharel pe undeva. Homeland... suna a "DIE HEIMAT" in Germana, sau poate mai nimerit dupa cum zicea el : Reichssicherheitshauptamt. Pam-Pam!

Dar acest aspect e fascinant, pentru că ne uitam la combinația asta (homeland-northcom-cog) și ne putem gândi la o amenințare extraterestră.
Aliens - Northcom – Aerospace?
Deci ne uităm la Osama bin Alien, asta e ideea?

Dacă cineva se uita la modul în care unii construiesc lucrurile. Atât cat ne privește pe noi pe subiectul OZN, atunci când aceștia creează o poveste par a încerca să zboare sau sa o înfășoare cât mai aproape de realitate.
Realitatea cea mai apropiata de realitate.

Cu alte cuvinte, ei par sa fi luat decizii la sfârșitul anilor '40 și începutul anilor '50  pentru a dezvolta tehnologii care pot simultan sa înfrunte sau ... să descurajeze blocul comunist și să se ocupe si de (o) problema cu OZN-urile, pe care e evident că o au... adică cineva ar trebui să fie un om fără minte pentru a nu vedea problema asta pe care o au cu o.z.n.-urile.


Ce mai e prin ziare?
Top intelligence official discussed effort to combat UAP misinformation
https://thehill.com/policy/national-security/intelligence/3491492-five-things-to-know-about-the-ufo-hearing/

Un înalt oficial din serviciile de informații a discutat despre efortul de combatere a dezinformării UAP.
Moultrie a discutat despre modul în care grupul operativ UAP va lucra pentru a risipi informațiile false în jurul fenomenelor aeriene, autentificând în același timp întâlnirile valide.

Cel mai înalt oficial de informații al Pentagonului a declarat că organizațiile, civilii sau chiar alte țări pot răspândi sau promova imagini sau întâlniri false. El a calificat orice hărți false intenționate drept "dăunătoare" pentru investigația grupului operativ.

"Orice lucru care ne abate de la ceea ce avem... ne trimite în urmăriri și vânători false care nu sunt de niciun ajutor", a declarat Moultrie. "De asemenea, ele contribuie la subminarea încrederii pe care o au Congresul și poporul american".OZN-urile reprezintă o "potențială amenințare la adresa securității naționale", avertizează parlamentarii

https://thehill.com/policy/national-security/3491134-ufos-pose-potential-national-security-threat-lawmakers-warn/

Reprezentantul André Carson (D-Ind.) a avertizat marți că OZN-urile reprezintă o "potențială amenințare la adresa securității naționale" a SUA și "trebuie tratate în acest fel" în timpul unei audieri foarte așteptate cu cei mai importanți oficiali ai Pentagonului în materie de informații despre misterioasele apariții aeriene.

În cadrul primelor audieri în Congres privind OZN-urile din ultimii peste 50 de ani, Carson, președintele Subcomitetului de contraterorism, contrainformații și contraproliferare al Camerei Reprezentanților, a declarat că Departamentul Apărării (DOD) a ascuns "sub preș" problema fenomenelor aeriene neidentificate (UAP).

"Pentru prea mult timp, stigmatul asociat cu UAP-urile a stat în calea unei bune analize de informații", a spus el. "Piloții au evitat să raporteze sau au fost luați în râs atunci când au făcut acest lucru. Oficialii DOD au relegat problema în culise sau au ascuns-o complet sub preș, temându-se de o comunitate sceptică, de securitate națională."

"Astăzi, știm mai bine", a continuat Carson. "Ele sunt reale, trebuie să fie investigate, iar numeroasele amenințări pe care le reprezintă trebuie să fie investigate."

Subcomisia de informații a Camerei a ascultat mărturiile subsecretarului apărării pentru informații și securitate Ronald Moultrie și ale directorului adjunct al Serviciului de informații al Marinei, Scott Bray, care supraveghează noul grup de identificare și sincronizare a gestionării obiectelor aeriene al Pentagonului.

Grupul va colecta date de la surse militare și guvernamentale pentru a analiza fenomenele inexplicabile și a încerca să le identifice. Grupul operativ UAP a fost creat după ce oficialii serviciilor de informații au publicat anul trecut un raport care a descoperit 144 de UAP inexplicabile din 2004 până în 2021.

Această bază de date pentru apariții și întâlniri UAP include acum aproximativ 400 de rapoarte, au declarat oficialii serviciilor de informații în cadrul audierii.

În remarcile de deschidere, Bray a recunoscut că UAP-urile "reprezintă pericole serioase" și reprezintă potențiale amenințări la adresa securității operațiunilor de apărare. Ofițerul de informații al marinei a declarat că Pentagonul lucrează pentru a construi relații în cadrul armatei pentru a încuraja mai multe raportări privind UAP-urile.

"De asemenea, am depus eforturi considerabile pentru a ne angaja direct cu aviatorii noștri navale pentru a ajuta la destigmatizarea actului de raportare a vederilor și întâlnirilor", a spus el. "Rezultatele directe ale acestor eforturi au fost creșterea numărului de raportări. ... Mesajul este acum clar: dacă vedeți ceva, trebuie să raportați."

În cadrul audierii de marți, legislatorii și-au exprimat îngrijorarea tot mai mare cu privire la UAP-uri și la potențialele lor implicații de securitate pentru SUA, menționând că, dacă vreuna dintre UAP-uri este asociată cu adversari străini, ar fi periculos pentru națiune.

Reprezentantul Adam Schiff (D-Calif.), președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, a insistat ca Pentagonul și publicul să înțeleagă că UAP-urile devin o preocupare de securitate națională.

"Rapoartele UAP există de zeci de ani, însă nu am avut o modalitate ordonată prin care acestea să fie raportate fără stigmat și să fie investigate", a declarat Schiff în cadrul audierilor. "Acest lucru trebuie să se schimbe".

Bray și Moultrie au declarat că nu au cunoștință de niciun progres tehnologic în rândul națiunilor străine care ar putea explica vreuna dintre aceste întâlniri.

Moultrie, ofițerul de informații de top al Pentagonului, a declarat că grupul operativ UAP a fost la fel de intrigat ca și publicul.

"Avem caracter și și și suntem oameni la fel ca voi", a spus Moultrie. "Avem propria noastră curiozitate, avem întrebările noastre, vrem să știm ce există acolo la fel de mult ca și voi."

În cadrul audierii, oficialii au difuzat un clip video declasificat care arată un misterios UAP care a trecut pe lângă avionul unui pilot într-un șantier de antrenament al Marinei americane. Acesta pare a fi un obiect sferic care se deplasează la viteze extrem de mari.

"Nu am o explicație pentru ceea ce este acest obiect specific", a declarat Bray.

Atât Bray, cât și Moultrie au declarat că se vor angaja să declasifice mai multe informații atunci când va fi posibil și când acestea nu prezintă un risc pentru securitatea națională, afirmând că grupul operativ va funcționa cu mai multă transparență decât programele anterioare ale Pentagonului.
abyss

Preluat de pe NEW YORK POST
https://nypost.com/2021/11/11/ufos-buzzing-us-warships-may-be-aliens-top-spy-chief/


OZN-urile care bâzâie pe langa navele de război americane ar putea fi extraterestre: o spune șefa serviciilor de spionaj SUA
articol semnat de Henry Holloway, The Sun


Directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines îl prezintă pe președintele Joe Biden în timpul unei vizite la Biroul Directorului Serviciului Național de Informații din McLean, Virginia, la 27 iulie 2021.
AP

OZN-urile care survolează navele de război și care sunt raportate de piloții americani ar putea fi de origine extraterestră, a declarat șeful spionajului american, într-o mărturisire uimitoare.

Avril Haines, directorul Serviciului Național de Informații (DNI), care supraveghează toate cele 16 agenții de spionaj ale SUA, inclusiv FBI și CIA, a vorbit la evenimentul "Viitorul nostru în spațiu" de la Catedrala Națională din Washington.

Haines a fost întrebată despre OZN-uri, care au devenit o dezbatere serioasă privind securitatea națională în SUA, după ani de zile în care au fost aruncate la coșul de gunoi al teoriilor conspirației.

Uimitorul raport UAP Task Force publicat de Pentagon în vară a recunoscut că au avut loc întâlniri inexplicabile între armata americană și obiecte misterioase, cum ar fi celebrul TicTac.

Și, deși raportul, care a analizat 144 de apariții, nu a precizat în mod explicit o posibilă legătură cu extratereștrii - nu a exclus nici cealaltă variantă, misterul continuând.

Haines a părut să deschidă și mai mult ușa pentru o posibilă legătură extraterestră la evenimentul în cadrul căruia a vorbit alături de șeful NASA, Bill Nelson, de profesorul Avi Loeb, expert de renume, și de al doilea cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos.


Ea a recunoscut că există în continuare lucruri despre aceste întâlniri ciudate pe care comunitatea serviciilor de informații pur și simplu nu le înțelege - subliniind necesitatea unor investigații suplimentare.

"Principalele aspecte care au preocupat Congresul și alții sunt preocupările legate de siguranța zborului și problemele de contrainformații", a declarat DNI în cadrul forumului.

"Întotdeauna există, de asemenea, întrebarea 'există altceva pe care pur și simplu nu îl înțelegem, care ar putea veni din punct de vedere extraterestru?", a spus ea.

Haines a părut să ezite atunci când a menționat lumea "extraterestră".

Dar ea a devenit acum cea mai înaltă persoană din comunitatea de informații care a făcut aluzie la o legătură extraterestră.

DNI a recunoscut că trebuie să existe structuri de raportare mai bune, astfel încât OZN-urile - numite acum mai frecvent UAP (fenomene aeriene neidentificate) în comunitatea serviciilor de informații - să poată fi investigate în mod corespunzător.

Se crede că oficialii americani sunt în curs de înființare a unui birou permanent pentru a cerceta aceste fenomene.


Haines, care supervizează toate cele 16 agenții de spionaj ale SUA, inclusiv FBI și CIA, vorbește la evenimentul "Viitorul nostru în spațiu" de la Catedrala Națională din Washington.
YouTube / Catedrala Națională din Washington

Întâlnirile uluitoare și inexplicabile au trecut de la fotografii neclare la incidente extrem de detaliate, în care au fost implicate nave și avioane de război americane, fiind înregistrate pe mai multe instrumente de nivel militar.

Haines a declarat: "Eram destul de siguri că nu vom reuși să caracterizăm fiecare dintre aceste [rapoarte UAP] în diferitele categorii pe care le-am identificat, pentru că, sincer, nu am fost capabili să înțelegem totul despre ele.

"O mare parte din această situație se bazează pe faptul că nu avem o modalitate coerentă de raportare a acestor informații - trebuie să integrăm o mulțime de date pe care le primim."

Ea a continuat: "Trebuie să devenim mai buni la colectarea de informații utile pentru noi de la diferiți senzori care ne sunt disponibili.

"Și trebuie să ne aprofundăm analiza în aceste domenii, iar acest lucru nu vă surprinde în modul în care abordăm activitatea noastră de informații."

De asemenea, ea a prezis o accelerare vastă a relației omenirii cu spațiul în următorul deceniu.

Iar DNI a glumit că ar fi "concediată" dacă ar spune la forum care este "cel mai tare lucru" pe care serviciile de informații îl fac în spațiu.


Această captură video obținută la 28 aprilie 2020 prin amabilitatea Departamentului american al Apărării arată o parte dintr-o înregistrare video neclasificată realizată de piloții Marinei care circulă de ani de zile și care arată interacțiuni cu "fenomene aeriene neidentificate".
DoD/AFP via Getty Images

În altă parte, în cadrul evenimentului de două ore, DNI a avertizat că ar putea exista conflicte "coloniale" în spațiu între SUA, Rusia și China.

Ea a declarat că SUA "se angajează să protejeze accesul la și să exploreze spațiul pentru o varietate de națiuni".

Ea a adăugat: "Recunoaștem cât de important este acest lucru pentru prosperitatea noastră umană colectivă".

Între timp, Bezos, patronul Blue Origin și Amazon, și-a expus viziunea asupra viitorului omenirii în spațiu.

El a respins criticile privind propriile sale exploatări pe orbită, care au fost ironizate ca fiind "plimbări de amuzament" după ce l-a trimis în spațiu pe starul Star Trek William Shatner.

Bezos a schițat o viziune în care omul devine o adevărată specie spațială, avertizând că, dacă nu ne îndreptăm spre stele, Pământul va fi complet "golit" de resursele sale.

El a speculat asupra unor ferme solare gigantice în spațiu care ar putea rezolva problemele energetice ale omenirii și asupra unor colonii spațiale construite de om.

Ultima frontieră


Haines a declarat că întâlnirile bizare ar putea fi extraterestre.
Rod Lamkey - CNP / MEGA

Cu toate acestea, în ceea ce privește problema extratereștrilor - Bezos și-a exprimat îndoiala că Pământul a fost vizitat de "inteligențe extrasolare".

Legiuitorii americani au comandat raportul OZN al Pentagonului după o serie impresionantă de videoclipuri scurse care arătau întâlniri militare cu obiecte precum celebrul "Tic Tac".

Acesta a marcat o răsturnare incredibilă după ce guvernul a respins OZN-urile la încheierea Proiectului Cartea Albastră din anii 1960.

Raportul admite că întâlnirile ar putea fi avioane necunoscute până acum din China, Rusia sau chiar ale uni grup terorist "neguvernamental".

Dar, în mod crucial, nu exclude o origine extraterestră sau poate chiar extradimensională a acestor întâlniri.

Dezbaterea, care a fost considerată timp de decenii un subiect marginal și dăunător, este acum discutată în mod deschis de personalități de rang înalt, inclusiv de fostul președinte Bill Clinton și de Barack Obama.

Aceasta vine în contextul în care Lue Elizondo, informatorul Pentagonului - care a condus fosta unitate de investigare a OZN-urilor din SUA - a sugerat că piloții ar fi putut suferi deformări ale timpului și arsuri de radiații în timpul întâlnirilor cu aceste fenomene.


LE- ma mir ca in continuare si azi se vorbeste despre Lue Elizondo ca fiind principalul Pentagon whistleblower... desi s-a dovedit, si chiar el a recunoscut ca nu a lucrat la AATIP (fiindca acel departament nu a existat...fiind mai degraba dupa spusele lui "o preocupare" in cadrul srviciilor). Ba chiar lucreaza si in prezent pe acolo pe undeva, nefiind "dat afara".

abyss

#12
FENOMENELE AERIENE NEIDENTIFICATE SE AFLĂ ÎN CENTRUL AUDIERILOR RECENTE DIN SENATUL BRAZILIAN
MICAH HANKS-BREAKING NEWS-UAP-JUNE 28, 2022

Senatul brazilian s-a reunit recent pentru a asculta mărturiile celor mai importanți cercetători ai țării, ale unui fost reprezentant federal și ale altor vorbitori, despre fenomenele aeriene neidentificate -sau in engleza pe scurt - UAP, în cadrul unui eveniment la care se pare că au fost prezenți oficiali de rang înalt.

Audierea, care a avut loc la 24 iunie, a fost organizată pentru a aborda istoricul implicării armatei braziliene în ceea ce privește obiectele aeriene neobișnuite, precum și atenția globală pe care a primit-o subiectul în ultimii ani.

În aprilie, publicatia The Debrief a relatat despre depunerea unei cereri oficiale a Senatului care a solicitat audieri publice privind UAP și lunga asociere a țării cu acest subiect controversat. O porțiune tradusă din Rechizitoriu cita un eveniment de presă din 1954 organizat la Escola Superior de Guerra (ESG) din Rio de Janeiro, unde João Adil de Oliveira, pe atunci căpitan al Forțelor Aeriene braziliene, "a declarat celor prezenți realitatea acestor obiecte zburătoare și caracteristicile lor tehnologice avansate".

Evenimentul din 24 iunie din Senatul brazilian a urmat unei audieri recente a Congresului din Statele Unite, care a abordat în mod similar colectarea de către Pentagon a datelor despre obiectele aeriene neobișnuite întâlnite de personalul militar în ultimii ani.
La audierea din Senat a prezidat senatorul brazilian Eduardo Girão, unul dintre organizatorii evenimentului, care a primit sprijin suplimentar din partea altor legislatori brazilieni, printre care se numără senatorii Izalci Lucas, Jorge Kajuru, Eliziane Gama, Alessandro Vieira, Marcos do Val, Paulo Rocha și José Reguffe.

Mai mulți invitați au vorbit în timpul audierii despre istoria implicării țării în acest subiect. Primul a fost fostul reprezentant federal Wilson Picler, care a citat un sondaj recent care a arătat cum aproape 60 de milioane de brazilieni împărtășesc credința în existența vieții inteligente dincolo de Pământ.

"Este pretențios să credem că știm totul despre un univers atât de vast", a declarat Picler în timpul audierii.
FOTO

Fostul deputat federal Wilson Picler vorbește în timpul recentei audieri din Senatul brazilian (Credit: TV Sendado).

După Picler a urmat AJ Gevaerd, recunoscut ca fiind cel mai bun expert brazilian în fenomene aeriene neidentificate, care a prezentat o schiță a istoriei implicării țării în acest subiect.
Printre evenimentele istorice evidențiate în timpul audierii s-a numărat un incident care a avut loc în seara zilei de 19 mai 1986 și care a implicat observarea a 21 de obiecte zburătoare neidentificate de mari dimensiuni deasupra orașelor São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais și Goiás. Unele dintre obiecte au fost estimate a avea un diametru de până la 100 de metri și au fost detectate de radarele de la Centrul Integrat de Apărare Aeriană și Control al Traficului Aerian al Forțelor Aeriene braziliene.

Jackson Camargo, care a vorbit despre incident în timpul audierii, a precizat că, în cursul serii, mai multe avioane de luptă au fost lansate de către Centrul de operațiuni de apărare aeriană pentru a încerca să intercepteze obiectele.
Rony Vernet, un inginer informatician brazilian care în prezent urmează un masterat în fizică, a luat, de asemenea, cuvântul în cadrul evenimentului, abordând investigațiile guvernului brazilian în statele Maranhão și Pará, care au culminat cu Operațiunea Prato în 1977, pe lângă cazurile care au avut loc între 2013 și 2016 și care au implicat triburi indigene și care au fost investigate de poliția federală braziliană și de alte agenții guvernamentale. Printre ceilalți vorbitori s-au numărat Geraldo Lemos, Thiago Ticcheti și cercetătorul Tony Inajar.

Speakerilor brazilieni li s-au alăturat, de asemenea, Gary Heseltine, fost detectiv de poliție și vicepreședinte al Coaliției Internaționale pentru Cercetare Extraterestră (ICER), o organizație compusă din oameni de știință și cadre universitare implicate în studii privind UAP, și căpitanul în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA Robert Salas, care a abordat la nivel global problema UAP și evenimentele petrecute în siturile de arme nucleare.

FOTO

Căpitanul în retragere al USAF Robert Salas (stânga) împreună cu cercetătorul brazilian AJ Gevaerd, ambii fiind prezentatori la recentele audieri ale Senatului brazilian (Credit: Robert Salas).

"Evenimentul a fost extrem de pozitiv", a declarat participantul Rony Vernet într-un e-mail pentru The Debrief.  "Mulți oameni au fost impresionați de profunzimea cu care au fost abordate temele și de cantitatea de documente din partea guvernului brazilian prezentate care susțin multe dintre aceste fapte."
Au fost prezenți doi ofițeri de rang înalt, trimiși în numele Forțelor Aeriene braziliene, ceea ce Vernet a numit "un semn clar că aceștia rămân interesați de acest subiect". Potrivit lui Vernet, senatorul Girão i-a invitat, de asemenea, pe comandanții celor trei forțe armate ale Braziliei să participe, deși această invitație a fost refuzată.

Vernet, care a cerut o mai mare transparență și publicarea de documente în timpul audierii, pe lângă crearea unei legislații care să încurajeze studiul științific al subiectului, a declarat că "imprevizibilitatea fenomenului nu împiedică studiul științific al acestuia", menționând că cercetările continuă în cazul multor fenomene astronomice tranzitorii inexplicabile.
"În lunile următoare, este posibil ca noi audieri să aibă loc în cadrul comisiilor și subcomisiilor din Camera și Senatul brazilian", a declarat Vernet pentru The Debrief.
"Vor exista cu siguranță conversații între senatori și Forțele Armate pentru a discuta această problemă", spune Vernet, "și se pare că o nouă legislație în conformitate cu amendamentul Gillibrand-Rubio-Galego ar putea fi supusă aprobării congresmenilor."

VIDEO

abyss

#13
Noaptea oficială a OZN-urilor în Brazilia
https://www.gov.br/en/government-of-brazil/latest-news/2022/official-ufo-night-in-brazilCongresul american organizează o audiere privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN) și impactul acestora asupra securității naționale. Aici in Brazilia, audierea a avut o largă rezonanță, deoarece a coincis cu aniversarea așa-numitei "Nopți a OZN-urilor din Brazilia".

De ceva timp, colecția OZN-uri este cea mai vizitată din Arhivele Naționale ale Braziliei, iar OZN-urile au fost, de asemenea, cel mai frecvent subiect al cererilor de informații adresate guvernului brazilian după ce Legea 12.527, Legea braziliană privind libertatea de informare (LAI), a fost promulgată în mai 2012.

Imediat după intrarea în vigoare a legii, autoritățile publice s-au confruntat cu o adevărată avalanșă de informații despre OZN-uri, cu 37 de cereri de acces la informații în acest sens, ceea ce a determinat Forțele Aeriene braziliene să transfere majoritatea documentelor sale privind OZN-urile la Arhivele Naționale.

Prima cerere de acces la informații despre OZN-uri a fost făcută a doua zi după intrarea în vigoare a LAI, la 17/05/2012, în urmă cu zece ani. A fost o cerere prin care se solicita accesul la toate documentele privind OZN-urile. Răspunsul a fost că documentele erau deja în curs de transfer la Arhivele Naționale.Colecția de obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri) rămâne până în prezent cea mai vizitată din Arhiva Națională a Braziliei. Colecția prezintă fotografii, videoclipuri, înregistrări audio și documente care variază de la rapoarte ale unor persoane care ar fi văzut OZN-uri până la rapoarte de călătorii în nave spațiale.

Odată cu transferul documentelor la Arhivele Naționale, a devenit cunoscut faptul că Brazilia avea un Sistem de Investigare a Obiectelor Aeriene Neidentificate - SIOANI, creat în 1969 pentru a investiga științific fenomenele OZN aparent supranaturale.Pentru a sărbători aniversarea Legii braziliene privind libertatea de informare și a Nopții OZN-urilor, care au conferit mai multă transparență instituțiilor noastre, vom recupera unele dintre aceste povești neobișnuite și vă vom povesti despre OZN-urile lui Varginha, despre presupusa răpire a unui portavion și despre alte descoperiri curioase pe care le puteți întâlni în Arhiva Națională.

Pe 19 mai 1986, 21 de obiecte zburătoare neidentificate, unele dintre ele cu diametrul de până la 100 de metri, au fost observate de mai mulți martori, civili și militari, în patru state: São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais și Goiás.OZN-urile au fost detectate și de radarele Centrului Integrat de Apărare Aeriană și Control al Traficului Aerian al Forțelor Aeriene braziliene. Cinci avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene braziliene au fost activate de către Centrul de Operațiuni de Apărare Aeriană pentru a intercepta presupușii invadatori.

"Uneori, piloții au avut contact vizual cu țintele, dar radarele nu au înregistrat nimic. Alteori, radarele chiar au detectat prezența unor obiecte, dar piloții nu le-au putut vedea. Forțele Aeriene au luat în considerare doar vizionările care au avut confirmare simultană" , a declarat Sérgio Mota, controlor de zbor.

La 23 mai 1986, la ora 16:30, ministrul de atunci al aeronauticii, generalul de brigadă Octávio Júlio Moreira Lima, a convocat o conferință de presă pentru a informa presa că cinci avioane de vânătoare FAB au urmărit 21 de OZN-uri."Nu este vorba despre faptul dacă crezi sau nu [în ființe extraterestre sau farfurii zburătoare]. Noi putem oferi doar informații tehnice. Există mai multe ipoteze. Din punct de vedere tehnic, v-aș spune că nu avem nicio explicație", a declarat el la acea vreme.

La finalul conferinței de presă, la care au participat cei cinci piloți ai FAB și controlorii de zbor care se aflau la datorie în acea noapte, ministrul aeronauticii a declarat că episodul va face obiectul unei anchete și că, în termen de 30 de zile, va publica un dosar complet.

Abia 23 de ani mai târziu, la 25 septembrie 2009, a fost publicat un raport privind cazul, semnat de comandantul interimar al Forțelor Aeriene (COMDA) José Pessoa Cavalcanti de Albuquerque și datat 2 iunie 1986.

"Acest Comandament este de părere că fenomenele sunt solide și reflectă, într-un anumit fel, informații, datorită capacității de a urmări și de a menține o distanță față de observatori, precum și de a zbura în formație, nu neapărat cu echipaj", se arată în dosar.

abyss

#14
Tot mergând pe firul acestor povesti nu ma pot abține sa nu ma gândesc ca de ceva vreme, si acum poate mai mult ca oricând, omenirea ar fi atins un moment tehnologic de tipul Turnul BABEL.

Adica un nivel tehnologic care ar atrage o intervenție 'divina' cu rol punitiv. Sa nu uitam ce a zis Dumnezeu in biblie cand a vazut ca oamenii au construit Turnul Babel:
- Domnul S-a pogorât să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor.
Şi Domnul a zis: ,,Iată, ei sunt un singur popor şi toţi au aceeaşi limbă, şi iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gând
Haidem să Ne pogorâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora!"
Şi Domnul i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului, aşa că au încetat să zidească cetatea.


Prin urmare aceasta spaima a însoțit omenirea de multa vreme si de aceea problema nu era cred, un turn din lut construit in 7 trepte si cimentat bituminos ci faptul ca unii cândva au mai deținut tehnologia de a face tot ce si-au pus in gând... Si aici ajungem la Tehnologiile lui Dumnezeu (care trebuie sa vină in persona si sa vadă de aproape ce facem, ce meșterim)

Deci trebuie sa ai in secret tehnologii care sa le secondeze cel puțin pe cele dumnezeiești atunci cand te apuci pe față de treaba.

Si cand le ai, oare ce faci? Tentația e mare...