Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Apollo 11

Creat de SLEAH19, 20 Februarie 2012, 00:57:20

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

#15
Eu mi-am mai spus parerea aici pe forum, si o reafirm din nou. Oamenii au ajuns pe Luna! Ca americanii au reusit acest lucru, si multora asta nu le convine din diverse motive, asta e cu totul alta problema. Rusii au abandonat zborurile pe Luna deoarece i-ar fi costat foarte mult. Din moment ce au pierdut oportunitatea de a fi primii acolo, probabil ca au considerat ca trimiterea de echipaje umane acolo nu mai avea sens. Riscul periclitarii vietilor cosmonautilor era prea mare ca sa mai grabeasca o misiune acolo, iar americani aveau deja un intreg program spatial in spate (vezi Gemini si primele misiuni Apollo) doar pentru studierea riscurilor la care se supuneau echipajele umane.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca rusii ar fi contestat primi toate realizarile americanilor in ceea ce priveste aselenizarile.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

acme

din Apollo 11 Technical Crew Debriefing - 31 July 1969 pagina 6:

CitatCOLLINS
This is something we've talked about before the flight and I don't know how you can get yourself in that frame of mind but I think it is a frame of mind. You have to get yourself convinced that there will be a nice relaxing couple of days going to the moon.

ALDRIN
The first unusual thing that we saw I guess was 1 day out or something pretty close to the moon.It had a sizeable dimension to it, so we put the monocular on it.

COLLINS
How'd we see this thing? Did we just look out the window and there it was?

ALDRIN
Yes, and we weren't sure but what it might be the S-IVB. We called the ground and were told the S-IVB was 6000 miles
away. We had a problem with the high gain about this time , didn't we?

COLLINS
There was something. We felt a bump or maybe I just imagined it.

ARMSTRONG
He was wondering whether the MESA had come off.

ALDRIN
Of course, we were seeing all sorts of little objects going by at the various dumps and then we happened to see this one brighter object going by. We couldn't think of anything else it could be other than the S-IVB. We looked at it through the monocular and it seemed to have a bit of an L shape to it.

ARMSTRONG
Like an open suitcase.

ALDRIN
We were in PTC at the time so each one of us had a chance to take a look at this and it certainly seemed to be within our vicinity and of a very sizeable dimension.

ARMSTRONG
We should say that it was right at the limit of the resolution of the eye. It was very difficult to tell just what shape it was. And there was no way to tell the size without knowing the range or the range without knowing the size.

ALDRIN
So then I got down in the LEB and started looking for it in the optics. We were grossly mislead because with the sextant off focus what we saw appeared to be a cylinder.

ARMSTRONG
Or really two rings.

ALDRIN
Yes.

ARMSTRONG
Two rings. Two connected rings.

COLLINS
No, it looked like a hollow cylinder t o me. It didn't look like two connected rings. You could see this thing tumbling and, when it came around end-on, you could look right down i n its guts. It was a hollow cylinder. But then you could change the focus on the sextant and it would be replaced by this open-book shape. It was really weird.

ALDRIN
I guess there's not too much more to say about it other than it wasn't a cylinder.

http://www.hq.nasa.gov/alsj/a11/A11TechCrewDebrfV1_2.pdf
We're born alone, we live alone, we die alone.

jean

Citat din: Aliosa din  21 Februarie 2012, 14:33:45
O intrebare simpla zic eu, daca in 69' s-a ajuns pe luna, cum de nici una din navetele construite dupa ani buni, nu a parasit orbita pamantului ?
Acele navete nu erau construite sa mearga pe o orbita in jurul Lunii. De aselenizare nici nu putea fi vorba. Era nevoie de un modul coborare- urcare pe orbita lunara.
CitatMa gandeam ca totusi evoluam, daca am ajusn pe luna, poate mai tarziu dupa 30 ani dam si noi o tura in jurul ei, mai facem niste poze
Cum a spus si StarDust, totul se rezuma la bani. Daca nu exista beneficiu......Dispare interesul.
Citatcu satelitzi de a caror existenta inca ma indoiesc
Daca nu crezi ca exista acei sateliti.....Nu cred ca merita sa incerc sa explic ca ei exista. Si da, americanii au fost pe Luna.
Adevarul este dincolo de noi

andrei

    Salut!
  Cred ca se pierde din vedere un detaliu esential zic eu;- si anume o fraza rostita de James Lovell,aflat la bordul navei Apollo 8 ,,Va rog sa luati la cunostinta ca Mos Craciun exista".Dupa mine este un argument covarsitor in sprijinul celor care sustin ca americanii au ajuns pe Luna si chiar au vazut acele nave.Cred mai ales, ca astronautii, aveau printre altele,ca directiva a acestei misiuni si aceea de a confirma faptul ca pe Luna exista nave spatiale,sau activitate extrateresra,probabil observata in vre-un fel mai inainte.Posibil sa fi existat o controversa pe aceasta tema si se dorea o confirmare de la fata locului. Mi se pare chiar ca am citit pe undeva,ca printre cei implicati in programele spatiale ale acelor timpuri,circula o gluma care suna cam asa:,,Extraterestrii sunt ca Mos Craciun.Toata lumea stie ca exista,dar nimeni nu-i vede". Fraza rostita de Lovell, suna exact ca un mesaj de confirmare,in cazul unei probabilitati peste care mai planeaza totusi un oarecare semn de intrebare. Nu suna in nici un caz ca o fraza rostita de un om ce da cu ochii inopinant de surpriza vietii lui.Asta pe de o parte.Pe de alta parte nu credeti ca rusii, aflati in cursa spatiala,nu ar fi fost in stare sa faca deosebirea intre un mesaj venit de pe Luna si unul lansat de aiurea chiar si cu tehnologia de atunci?Si daca rusii ar fi observat ca americanii incearca o cacealma,tot aparatul de propaganda sovietic ar fi pierdut momentul de a ridiculiza ,, incercarea de minciuna, impostura si manipulare,practicata de America capitalista si... bla, bla, bla...bla, bla, bla" :-D :lol: Eu unul nu am auzit ca rusii sa fi declarat vre-o data in mod oficial ca americanii nu au aselenizat. :? :|
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

arckadii

Cred ca un argument in favoarea ipotezei conform careia astronautii s-au asteptat sa intalneasca in misiunile lor o civilizatie extraterestra este chiar urmatoarea poza.

"Men from planet Earth" si "We came in peace for all mankind" sunt clar mesaje pentru cineva care nu este parte din "mankind":) De ce sa foloseasca un asemenea mesaj daca nu ar fi fost important destinatarul? Puteau sa scrie bine mersi orice alta fraza de la "In God we trust" pana la juramantul de credinta american...


Ark

Ganditorul

#20
Cred ca mai corect ar fi sa ne intrebam... nu daca americanii au ajuns pe Luna ci daca imaginile prezentate publicului (unele...) sunt filmate pe Luna, in timpul misiunii, sau intr-o campanie de ascundere a devaratelor implicatii - sens in care exista tot interesul, din partea tuturor, inclusiv a rusilor.

StarDust

Citat din: andrei din  22 Februarie 2012, 02:20:27
...
Pe de alta parte nu credeti ca rusii, aflati in cursa spatiala,nu ar fi fost in stare sa faca deosebirea intre un mesaj venit de pe Luna si unul lansat de aiurea chiar si cu tehnologia de atunci?
...

Nu, nu cred. Daca e asa, inseamna ca americanii au purtat razboiul rece impotriva unei natiuni care nici macar nu era in stare sa deosebeasca sursa unui semnal radio emis de pe Terra sau chiar de pe o orbita joasa(deci automat in deplasare rapida) fata de o sursa plasata in jurul Lunii. Detectia sursei unui semnal radio se putea face inca de la primele transmisiuni radio folosind doar doua receptoare, prin triangulatie.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Aliosa

Citat din: jean din  21 Februarie 2012, 23:53:53
Acele navete nu erau construite sa mearga pe o orbita in jurul Lunii. De aselenizare nici nu putea fi vorba. Era nevoie de un modul coborare- urcare pe orbita lunara.Cum a spus si StarDust, totul se rezuma la bani. Daca nu exista beneficiu......Dispare interesul.Daca nu crezi ca exista acei sateliti.....Nu cred ca merita sa incerc sa explic ca ei exista. Si da, americanii au fost pe Luna.
Reformulez parerea, omul(nu americanul neaparat) e posibil sa fi ajuns pe luna dar nu cum ne-a fost prezentat in 69' .
Cand vad stiri in zilele noastre, de genul, obiect pierdut si irecuperabil pe orbita pamantului, sau obiect in trecere foarte aproape de pamant (300.000km)cu estimari diametru intre 15-60m, stau si ma intreb oare cum au calculat ei orbita de lansare catre luna .
Daca totul se rezuma la bani nu exista program spatial precum cel din ziua de azi. E simplu sa compui stiri de senzatie pe baza carora ulterior sa aloci fonduri . Banii sunt vazuti in general ca scop de cei care nu prea ii detin , pentru cei care ii detin e o foarte buna metoda de control .

Rayden

eu unul nu cred ca au ajuns pe luna..cel putin nu in tigaile alea..
ma bucur ca au reusit sa evite radiata stocata in centura van Allen, insa asta inseamna ca au scapat sanatosi?
la o simpla cautare pe google (ca sa nu mai zic de invataturile din scoala - alea care este cum este...), o sa vedeti ca soarele emite non stop radiatii de diferite intensitati si mortale pentru organismele vii..
cred ca in tigaile alea, astronautii ar fi fost bombardati la greu cu radiatii si doar daca nu au avut niste campuri de forta ca cele din Star Trek au supravietuit sa povesteasca acest mare pas pentru omenire..
daca au fost pe luna - si eu unul, btw, nu sunt invidios pe americani; puteau din partea mea sa ajunga si rusii, chinejii, sau.. mayasii inaintea lor (sic!) - nu cred ca au fost cu tuciurile alea (asta ca sa nu mai repet pentru a nu stiu cata oara..cuvantul tigaie).
oricum, razboiul rece a fost praf in ochii opiniei publice, in spatele culiselor, rusii si americanii colaborau; si e plin netu' de astfel de argumentari - parerea mea.
eu cred ca de vizitat luna, au vizitat-o, insa in.... nave spatiale alternative (ASC - pentru cunoscatori) net superioare celor in care se presupune ca au reusit sa ajunga pe luna..de asemenea, inca mai cred ca o viziteaza; sunt de parere ca guvernele astea din umbra au o flota stelara - asa cum bine scrie pe un topic dedicat conu' Xanadron..
legat de asa zisa aselenizare, prin primii ani de facultate, aveam un prof de fizica genial, si fizica cu el a fost o placere; la vreo 3 ani parca s-a pensionat. in serile tarzii cand aveam laboratoare, dateam bice la experimente si stateam la barfa, uneori mai si ramaneam cca 30 minute - 1h dupa laborator..radea cu pofta cand vorbeam noi studentii de aselenizare..
chestia e ca, parerea mea, cea exprimata mai sus, era si a lui, eu mi-o formasem devorand tot ce am putut prinde in materie de cosmos si OZN-uri in copilarie..
ciudat (sau poate nu) era faptul ca, nu vroia sa detalieze parerea / argumentele lui vis-a-vis de tigaile americane, dar parea interesat sa le auda p-ale noastre; mie imi zicea ca sunt pe drumul cel bun cu rationamentul..
so..this is pretty much my opinion on this....

abyss

Poate au fost  invitaţi la o plimbărică şi de pe orbită i-a luat moş crăciun în căruţă până la prima...
   Întrebare: în acele costume se puteau plimba pe lună fără teamă de radiaţii?
   Părere: nu cred că are vreun guvern o flotilă stelara. Adevărul i-a strivit de mult şi ce vedem acum este modul în care nişte boşorogi de acum 100 de ani şi tributari vechilor credinţe au înţeles să efectueze tranziţia. Către ce? Rămâne de văzut şi trăit. Deocamdată se descompune vechea realitate care cuprinde inevitabil şi povestea Apollo.
 


StarDust

#25
E simplu sa atribui denumirea de "tigai" (la constructia carora au participat aprox. 40.000 de oameni si trei au si murit incinerati) si sa afirmi, ca "nu se poate". Documentati-va si veti afla exact cat timp se poate sta in afara modulelor spatiale protejati de costume spatiale actuale. Poate odata, cand voi avea timp si chef o sa discutam mai larg si despre asta. Rayden, daca profesorul ala al tau radea cu pofta de aselenizari, e doar treaba lui, asta spune multe nu despre pregatirea lui, ci probabil despre "simpatia" lui pt. americani, (iarasi ajungem aici) "simpatie" care probabil se straduia mult si bine sa v-o insufle si voua studentilor. :lol: . As prefera sa discutam aici chestiuni tehnice si documentate daca se poate.
Ca echipajul Apollo 11 a fost insotit in zborul spre Luna de chestii ciudate, ca poate si acolo au vazut ceva... posibil, in rest, doar presupuneri si povesti bazate pe grupuri de pixeli din poze care pot lua orice forma doreste imaginatia fiecaruia.

Iata si un link in care este prezentat locul de aselenizare al misiunii Apollo 11 asa cum a fost fotografiat de misiunea LRO. (care e foarte reala, spre deosebire de toriile conspirationiste nedocumentate si unele de-a dreptul absurde):

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

L.E.
OOoops!
V-am prezentat din greseala poze luate tot de o misiune NASA...  :oops: si au fost facute tocmai cand "bau-bau" s-a ascuns pe fata nevazuta a Lunii in cel mai adanc crater...  :lol:
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Rayden

e parerea mea referitoare la tigaile alea aka nave spatiale, module lunare, etc... si sincer sa fiu, chiar daca au muncit 40.000 de ingineri si oameni de stiinta, daca nu au gasit o modalitate sau dezvoltat un camp de forta care sa ii protejeze de radiatii in spatiu cosmic, tot degeaba, pe luna cu navele lor spatiale nu au ajuns - parerea mea de "aerospace engineer".
however, daca la tigaile alea, au pus un camp de forta (fie el primit cadou de la ET, sau retro-engeneered de la OZN-uri pabusite, sau de ce nu, descoperit de noi ca civilizatie si inca tinut secret de complexul militar - industrial), atunci se schimba problema, si sunt de acord ca in navele lor spatiale au ajuns pe luna.
sa fim seriosi, nu poti zbura prin vecinatatea Terrei (Luna, Marte, Venus) fara nicio grija vis-a-vis de radiatiile letale ce vin de la  steaua noastra..cu ce s-au protejat? cu pereti de 1 m grosime de plumb ? sau ce alt material? apai, daca e asa, sa ne zica si noua..insa cu datele problemei, asa cum e ea expusa acum, sunt maaaaaaaare sceptic... 8-)
oricum, asa cum si tu spui, maestre StarDust, visul de a iesi in spatiul cosmic, a fost un proiect impresionant; si jos palaria in fata lor, fie ei americani sau rusi, ca au visat, au indraznit si au reusit sa ajunga acolo sus...

StarDust

Rayden, in numaratoarea de 40.000 e inclus absolut tot personalul participant la proiect, inclusiv doamnele care au cusut parasutele capsulelor.  :-)
Multi refuza sa creada realitatea acelor misiuni doar judecand prin prisma efortului urias care trebuie depus pentru realizarea unui asemenea proiect de o asemenea anvergura, provocari tehnologice f. mari pentru acea vreme. Americanii au pornit de la zero, si de aceea au avut loc si accidente nefericite, accidente care au dus proiectul inainte.
As vrea eu sa fiu maestru  :-D, dar sunt doar pasionat de acest domeniu, nimic mai mult :)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii