Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Nu suntem urmasii extraterestrilor

Creat de maiami, 09 August 2011, 12:35:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

panta_rh_ei

      O idée demna de luat in calcul –asta cu interfata. Deci...Traim in realitate? In carne si oase  sau.. suntem o simulare 3D ?
  Cu 350 de ani in urma, filozoful René Descartes se întreba dacă nu cumva întreaga realitate, aşa cum o percepem prin cele cinci simţuri, nu este altceva decât o înşelătorie bine pusă la punct. Mai nou, Nick Bostrom, profesor de filozofie la Universitatea din Oxford, isi pune serios intrebarea daca nu suntem o simulare pe un calculator, o interfata (oamenii-asa cum bine spui  @fiulploii ) intr-o interfata( existenta)  care se afla in alta interfata(universurile paralele) si... lanseaza teoria  Simulation Argument.
  In sprijinul ideei sale afirma ca cel putin una din urmatoarele propozitii este adevarata:
      1)    Este foarte probabil că specia umană va dispărea înainte de a ajunge la un nivel de dezvoltare care să îi permită să efectueze simulări de lumi pe calculator.
2)    Este foarte improbabil ca civilizaţiile care ajung la un nivel post-uman să ruleze un număr semnificativ de simulări ale propriei istorii (sau variante ale acesteia).
3)    Noi înşine trăim aproape sigur într-o simulare de calculator.
  Luand in calcul ipoteza ca intr-un viitor nu prea indepartat, vom fi capabili sa realizam tehnologie inteligenta /superinteligenta si noi, la randul nostru, vom fi capabili sa rulam simulari populate de entitati inteligente constiente (vezi metoda MVPA-analiza multivariata a patternurilor) care incearca sa explice modul in care activitatea cerebrala genereaza constiinta.
  Si daca suntem o simulare, un joc care va sa zica, de ce ne mai temem de ozenauti ,invadatori galactici ? E suficient sa se plictiseasca pustiul galactic care ruleaza aplicatia  sau...sa fie scos pe piata galactica o aplicatie mai interesanta- sa ne rugam deci ca...IT-istii lor sa fie in vacanta iar noi suficient de inventivi ca sa tinem treaz interesul pustiului.
  Lasand gluma la o parte... poate avem norocul sa facem parte din generatiile care vor afla ce si cum... si nici nu mai conteaza in ce fel se va produce revelatia.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

calator astral

    Cel mai bun topic de pe rufon! Si nu glumesc,vorba unui coleg... E bun deoarece constat ca unii folosesc stiinta cuplata cu fantezia pentru a combate Credinta...din pacate. Nu cred ca sintem " o holograma 3D",nici o "interfata",sintem reali,in carne si oase,ce naiba. Controversa este binevenita cu conditia prealabila sa nu ia o conotatie agresiva,sa se rezume la un schimb amical de idei. Eu ezit tot timpul dar din superstitie inclin sa cred ca batrinii nostri se odihnesc vii undeva in Cer si ne privesc. Ca Exista un Dumnezeu care i-a primit linga El...
Bineinteles iti dau dreptate ca NU SINTEM DELOC CREATIA EXTRATERESTRILOR,ei nu sint nimeni pentru noi,nu avem nimic in comun cu ei in afara de forma umanoida.
Citind postarile colegilor mei am inteles ca "ratiunea" lor are cimp liber pentru FICTIUNE.
Conform evolutionismului stramosii cei mai indepartati ne-ar fi viermii, parantropu mai precis,o forma din pongide si cei mai apropiati maimutele specializate in viata arboricola.
Cum de e diversitatea asta de rase? Uite  (sa raspund unor colegi prin ricoseu)  cum au evoluat rasele,de la lucy australopiteca, mai apropiata cu urangutanu,nu cu omul,ar fi aparut homo habilis care a avut doi copii,ergaster si erectus,din ergaster vin formele asiatice de pitecantropi(omu de java) si sinatropi (omu de pekin). Din erectus a aparut omu de Heidelberg si Neandertal,inlaturati de prislea, omu de cro-magnon,care a eliminat concurenta. Rasele actuale au aparut acum 25 000 de ani iar acum 10 000 de ani a inceput perioada istorica a omului modern.
Se pleaca deci stimati colegi de la o simpla ipoteza-prognoza a unor oameni de stiinta ca extraterestrii ar fi paminteni din Viitor,care si ei au evoluat ca si homo habilis in ceea ce sint astazi, printr-o evolutie biologica fireasca, repet,ca au pus accentul pe activitatea intelectuala sedentara si d-aia arata asa acum,cu membrele atrofiate,un craniu disproportionat,ca rezultat al lipsei muncii manuale si a miscarii,poate si a lipsei gravitatiei terestre in lungi calatorii spatiale. Deci si in varianta asta ca ei ar fi noi,se ajunge la paradoxu ca viata pe alta planeta nu exista,deci nu exista extraterestri creati de Dumnezeu,e clar,daca se adevereste ca in afara de grey nu e alta rasa in contact cu noi,dar daca nu sint "noi" nu pot fi decit creaturi demonice sau un fel de strigoi,orice fenomen pus pe seama "extraterestrilor"sta in puterea diavolului,care-l poate produce oricind.
Cred ca vom sti in curind raspunsul,nu cred ca sintem viermi evoluati,sintem altceva,o creatie complexa a unei inteligentze infinite,nu putem muri, muritor este doar trupul si sigur Sufletul ramine viu si nemuritor. El evolueaza intr-o succesiune de experiente aici pe Pamint. Poate in epoci diferite cum in general se crede,poate in aceeasi Viata,repetata la infinit,pina la trecerea examenului,e varianta in care cred eu,nemediatizata,dar flashurile "deja-vu" ar putea fi un fel de descarcare accidentala a unor informatii stocate undeva pe un fel de disc-dur direct in ADN'ul nostru.
In cazul asta am avut deja acest dialog pe rufon dar nu putem sa ni-l amintim. Voluntar precizez.

panta_rh_ei

of, era doar o ipoteza :? Si eu am credinta ca sufletul este nemuritor, ca parintii, bunii si strabunii nostri sunt undeva printre noi , chiar in apropierea noastra si spun asta   -chiar daca va parea ciudat- pentru ca... n-am avut, in cei 20 de ani trecuti, nici o clipa senzatia ca tatal meu este mort; am permanent senzatia ca este aici, in apropriere,  tot timpul.
Adevarul este ca sunt atatea enigme pe care ne dorim a le dezlega si.. nici o ipoteza nu trebuie eliminata din start si...putem discuta probleme serioase fara a ne pierde umorul-asa cred eu.
offtopic postarea mea dar.. imi place climatul amiabil si sper ca n-am suparat pe nimeni.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Tayka

#18
Citat din: calator astral din  09 August 2011, 17:46:55
   
Cred ca vom sti in curind raspunsul,,nu putem muri, muritor este doar trupul ...
D-le Doctor;Păi am pomenit eu pe undeva despre moarte!?-Dinpotrivă eu cred într-o evoluţie prin metamorfoză.Uite împrejur toate vietăţile primare din regn originare de pe aici,afară de vertebrate,care sânt de import,toate au un ciclu complect de metamorfoză.De ce nu l-am avea şi noi oamenii pe undeva?Probabil că un individ nu poate devenii adult decât parcurgând întregul stadiu.Nu sântem,, informaţi''sau ,,întrebaţi''în acest sens de către EI,la fel cum nici noi nu-i întrebăm prin absurd pe copii noştri cum ar dorii săi creştem,Ne facem datoria pur şi simplu..iar dacă e necesar câte odată îi mai şi ..caftim..:-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

kefren

In principiu am aceleasi idei ca si tine panta_rh_ei,inclin sa cred ca suntem programati sa vedem,percepem, doar ceea ce vor ei,in realitate cine stie cum aratam si ce reprezinta mediul in care traim?Fizic s-ar putea sa aratam exact asa cum ne vedem insa  samanta aceea care ne da viata poate avea o forma pe care daca am vedea-o ne-am ingrozi si ne-am pierde mintile.Ar fii o explicatie ca, desi cei mai multi accepta existenta sufletului, nimeni nu l-a vazut cum arata.

@Lex

om fi noi reali in carne si oase DAR daca aruncam mai bine un 'okean' asupra materiei ce vedem? ca atomul e 90% GOL, mai pe scurt si noi suntem acei atomasi adica la scara micro sunt unde vibrationale de unde rezulta ca TRAIM intr o ILUZIE creata de ale noastre minti si apropo de samanta care ne da viata, ce forma poate avea de ne-ar speria?!!????  :? samanta sau sufletul poate avea forma/marimea unui bulgare de zapada ca doar n are forma ca si corpul fizic.  :-) :-)

kefren

Lex,am zis probabil si nu cu siguranta,era doar o parere,.......acum ce sa fac,sa te intreb de unde stii ca are forma de bulgare,l-ai vazut cumva?

socrate

@astral calator,ce intelegi tu prin "expresia"!?,citez:
Citatconstat ca unii folosesc stiinta cuplata cu fantezia pentru a combate Credinta...din pacate.
te referi cumva la "credinta" in odiosul sistem patriarhal,si la mai marele mascul sef a acestui sistem!?
STIITA a demonstrat ca patriarhatul NU a fost unicul sistem care a GUVERNAT OMENIREA.
"calator" fiind...cum se face ca ai calatorit doar prin "patriarhat"!?
Altfel spus....."fantezisti calatori"...credinciosi patriarhatului greu pamântul...din pacate. 

Xanadron

Citat din: kefren din  09 August 2011, 19:47:27
Lex,am zis probabil si nu cu siguranta,era doar o parere,.......acum ce sa fac,sa te intreb de unde stii ca are forma de bulgare,l-ai vazut cumva?

Corect, colega kefren - oricum, aproape orice postam prin zona asta (cu exceptia eventualelor poze cu ET :-) parcandu-si OZN-ul :ufo: pe locul nostru platit la Primarie :-D) ar trebui sa fie receptat automat cu eticheta "parerea mea".

By the way, exista date experimentale - desi controversate - din care ar rezulta ca sufletul ar avea si-un suport fizic, ba chiar o greutate constanta (de 21 g = o uncie anglo-saxona). :-P

http://www.lovendal.net/wp52/sufletul-dupa-ce-moare-omul-cantareste-21-de-grame/
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

calator astral

Citat din: socrate din  09 August 2011, 19:51:58
@astral calator,ce intelegi tu prin "expresia"!?,citez:te referi cumva la "credinta" in odiosul sistem patriarhal,si la mai marele mascul sef a acestui sistem!?
STIITA a demonstrat ca patriarhatul NU a fost unicul sistem care a GUVERNAT OMENIREA.
"calator" fiind...cum se face ca ai calatorit doar prin "patriarhat"!?
Altfel spus....."fantezisti calatori"...credinciosi patriarhatului greu pamântul...din pacate.

nu nu socrate,Doamne fere! Cred in MATRIARHAT.
In numele Mamei si-al Fiicei, si-al Sfantei Naluci,amin.

kefren

.

By the way, exista date experimentale - desi controversate - din care ar rezulta ca sufletul ar avea si-un suport fizic, ba chiar o greutate constanta (de 21 g = o uncie anglo-saxona). :-P

http://www.lovendal.net/wp52/sufletul-dupa-ce-moare-omul-cantareste-21-de-grame/
[/quote]

   Foarte buna precizarea Xanadron,stiam despre acest experiment dar nu am considerat necesar sa-l amintesc deoarece faceam referire la forma sufletului.Sunt de acord ca orice parere,oricat de nebuneasca ar fii ea,trebuie luata in considerare si apreciata ca un punct pozitiv al oricarei discutii.

Xanadron

Citat din: kefren din  09 August 2011, 20:27:32
.

By the way, exista date experimentale - desi controversate - din care ar rezulta ca sufletul ar avea si-un suport fizic, ba chiar o greutate constanta (de 21 g = o uncie anglo-saxona). :-P

http://www.lovendal.net/wp52/sufletul-dupa-ce-moare-omul-cantareste-21-de-grame/


   Foarte buna precizarea Xanadron,stiam despre acest experiment dar nu am considerat necesar sa-l amintesc deoarece faceam referire la forma sufletului.Sunt de acord ca orice parere,oricat de nebuneasca ar fii ea,trebuie luata in considerare si apreciata ca un punct pozitiv al oricarei discutii.

Forma "aburului" care paraseste corpul fizic e diversa - si-ti spun asta nu de pe tarlaua netului, :lol: ci chiar din observatii personale (lucrind pe vremuri ani buni in sectia ATI/Reanimare a unui mare spital).
Nici "locul de iesire" nu-i unul standard (crestetul capului, in mod clasic).
P.S. Normal ca nu tre'sa ma creada nimeni pe cuvint. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kefren

#27
Citat din: Xanadron din  09 August 2011, 20:35:50
Forma "aburului" care paraseste corpul fizic e diversa - si-ti spun asta nu de pe tarlaua netului, :lol: ci chiar din observatii personale (lucrind pe vremuri ani buni in sectia ATI/Reanimare a unui mare spital).
Nici "locul de iesire" nu-i unul standard (crestetul capului, in mod clasic).
P.S. Normal ca nu tre'sa ma creada nimeni pe cuvint. 8-)

    Xanadron,am o varsta apreciabila,in timpul vietii am avut ,sa zicem,sansa sau nesansa-nici eu nu stiu cum e mai bine- sa asist, sa veghez la moartea mai multor membrii ai familiei mele si urmaream acest aspect la care faci referire,nu am reusit sa vad niciodata nimic,de ce ,...............nu stiu,oricum eu te cred.

Siberia

Nu stiu sigur daca suntem sau nu urmasii extraterestrilor, dar cert e ca putem sa presupunem ca suntem colegi cu ei dar din serii/generatii diferite.
Pentru mine e clar ca pamantul acesta a gazduit mai multe serii de "oameni", incepand de la primul "Adam" si pana la cel mai recent, cel de acum cateva mii de ani. Probabil ca nu toti aratau la fel ca noi, in functie de conditiile climaterice/atmosferice de pe Pamant la momentul in care au existat. Nu cred nici o clipa ca rasele asa cum le cunoastem azi au avut la baza diferite specii de maimute ci mai degraba au degenerat dintr-o singura specie de "oameni" care existau acum 10-12000 de ani sau chiar mai mult.
Pe scurt, cea ce credem noi ca sunt ingeri cazuti sau reptilieni sau arieni nordici s-ar putea sa fie doar "oameni" care au reusit sa se salveze din fata unor anumite dezastre. Probabil ca rasa umanoida care a existat inaintea celor pe care le cunoastem noi, aveau pielea verde, parul negru, la fel cum era prezentat si Osiris, daca nu ma insel, in desenele egiptene. Cei care au reusit sa se salveze au ramas verzi, cei care n-au reusit si au fost afectati de conditiile atmosferice aparute ulterior catastrofei globale si-au pierdut multe din calitatile avute anterior, au pierdut capacitatea de a accesa multe din cunostintele avute anterior si si-au pierdut treptat si culoarea pielii. Astfel au aparut negri, galbeni, rosii sau albi in functie de locurile in care au reusit sa se salveze si sa vietuiasca si in functie de dieta care le-a stat la dispozitie. Bineinteles ca cei care au reusit sa se salveze plecand de pe Pamant si care si-au pastrat si proprietatile/calitatile avute anterior, cand s-au intors si-au gasit semenii transformati in diferite forme si rase si cu un nivel de cunoastere aproape nul - astfel, ei fiind vazuti de catre semenii lor ca niste zei. Pentru a incerca sa salveze ceva din rasa lor sau sa ii readuca incet la stadiul la care au fost inainte, au lasat diverse reguli de alimentatie sau de nealterare a liniei genetice care se regasesc in textele antice. Mai departe, cred ca stim ce-a urmat. Asa ca e firesc, ca din cand in cand sa mai arunce cate-un ochi sa vada cat am reusit sa mai evoluam sau cat mai avem de gand sa-i incurcam creand brese in alte universuri paralele prin experimentele noastre nucleare sau mai nou prin cele derulate de CERN.
Despre suflet, e clar ca exista, asa cum exista si ADN-ul fantoma. Nu avem cum sa vedem acest suflet fiindca e o forma de energie care nu poate fi perceputa cu simturile limitate pe care le avem, avand o cu totul alta frecventa/vibratie. Exista in schimb animale care pot simti aceste energii, si chiar si unii oameni. Pana la urma, dupa moarte probabil ca vom trece cu totii intr-o alta lume situata pe un alt nivel energetic, o lume care poate exista tot pe acest Pamant dar in care ne vom percepe sub alte forme si vom percepe o cu totul alta lume care rezoneaza altfel decat cea de acum. Poate ca si acea lume ne va parea materiala, fiindca pana la urma si materia o percepem datorita simturilor noastre. Suntem siguri ca ea exista asa cum o vedem ? Sau ea exista asa cum ne inchipuim noi ? Vreau sa zic ca modul in care ne percepem si percepem totul in jurul nostru este dictat de posibilitatile noastre de a recepta diverse vibratii.
Citat din: panta_rh_ei din  09 August 2011, 17:35:36
      Mai nou, Nick Bostrom, profesor de filozofie la Universitatea din Oxford, isi pune serios intrebarea daca nu suntem o simulare pe un calculator, o interfata (oamenii-asa cum bine spui  @fiulploii ) intr-o interfata( existenta)  care se afla in alta interfata(universurile paralele) si... lanseaza teoria  Simulation Argument.
  In sprijinul ideei sale afirma ca cel putin una din urmatoarele propozitii este adevarata:
1)    Este foarte probabil că specia umană va dispărea înainte de a ajunge la un nivel de dezvoltare care să îi permită să efectueze simulări de lumi pe calculator.
2)    Este foarte improbabil ca civilizaţiile care ajung la un nivel post-uman să ruleze un număr semnificativ de simulări ale propriei istorii (sau variante ale acesteia).
3)    Noi înşine trăim aproape sigur într-o simulare de calculator.
1 - omenirea nu a disparut si efetueaza la ora aceasta simulari de lumi pe calculator.
2 - de ce improbabil ?
3 - In cazul acesta ar fi cazul sa virusam programul in care rulam, cel putin asa o sa ne dam seama daca exista ceva dupa moartea programului  :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Nox

Subiectul a fost mutat la secțiunea cafenea!
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee