Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Meteor?

Creat de jackie28t, 25 Februarie 2006, 14:11:06

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

...

ryn


spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

aswotim

da, am vazut unul si mai spectaculos din Timisoara, prin 88. A luminat tot cerul si a explodat cu un pocnet , dar a fost la cel putin 10km, dupa intarzierea sunetului fata de explozie. Pe vremea aia nu existau camere de filmat la tot pasul...

jean

  Am promis la intalnirea din vara de la Bucuresti a membrilor Rufon, ca am sa pun pe forum  aceasta fotografie.
   La o plimbare cu bicicleta prin nordul orasului Bucuresti m-am oprit putin in zona pepinierei Tei-Toboc si am intrat pe zona cu vegetatie. Cand am vrut sa plec am lovit cu piciorul o piatra. Impresia mea a fost ca sa miscat foarte greu din loc si am ridicat piatra de jos. Am ramas impresionat pentru ca avea o greutate mult mai mare raportata la volum. Deci m-am hotarat sa o iau acasa. Am spalat  piatra respectiva cu o perie si detergent si dupa spalare am constatat ca nu e chiar o piatra. Caracteristicile sunt urmatoarele:
  -are culoarea ca si Cromul
  -stare cristalina
  -anti magnetica sau cu proprietati magnetice foarte slabe
  -rezistenta electrica  0.5-1 ohm in functie de locul masuratori (deci se comporta ca un metal din punct de vedere electic)
  -greutate 202.71g
  -volum34.5cm/cubi
  -rezulta o densitate de 5.875 ( D=greutatea/volum)
  -nu se poate gauri cu un spiral normal dar este casanta se rup bucati din corpul respectiv.
  Sa fie oare un meteorit?...
Adevarul este dincolo de noi

LP

Lasa cumva vreo urma pe ciment la apasare? Se zgarie? adica lasa urma zgarietura cu un ac? Daca nu, incearca cu un cristal de cuartz.. Poate fi un grafit, pt ca un metal cu proprietati magnetice slabe si rezistenta electrica mica, mai rar. Sa ma uit in cartea de mineralogie sa vad ce ar putea fi.

LP


jean

Nu poate fi Grafit pentru ca Grafitul are o densitate de 2.1-2.3 iar ce am gasit eu are o densitate de 5,875 . Im plus grafitul este unsuros la pipaire si lasa o urma neagra pe hirtie pe cand acesta zgarie betonul si tinut in mina da senzatia de rece. Dar verificata temperatura cu un termometru electronic, nu difera de cea a mediului inconjurator. Ca densitate se apropie cel mai mult de Vanadiu care are densitatea de 5.8 dar acesta este maleabil. Eu am specificat ca nu poate fi gaurit.
Adevarul este dincolo de noi

LP

Ai cum sa postezi mai multe poze? Poti vorbi cu sectia de mineralogie de la Facultatea de Geologie si Geofizica din Bucuresti? Se pot face sectiuni subtiri si atunci se observa compozitia rocii. Daca vrei, pot sa te ajut.

jean

                           Cãderea spectaculoasã a unui meteorit a fost filmatã de poliþiºtii canadieni
  Cãderea spectaculoasã a unui meteorit în vestul Canadei a stârnit o groazã de apeluri de urgenþã cãtre poliþie. Oamenii din provincia Alberta au privit uimiþi cum roca a picat din ceruri, într-un caleidoscop de lumini colorate.
       http://www.realitatea.net/caderea-spectaculoasa-a-unui-meteorit-a-fost-filmata-de-politistii-canadieni---video_396851.html
       http://www.subtire.com/2008/11/22/meteoritul-cazut-recent-in-edmonton-canada-surprins-pe-video/
Adevarul este dincolo de noi