Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Observaþie OZN, Satu-Mare, Mujdeni (august 2005)

Creat de Alex_sm25, 10 Iulie 2008, 01:59:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex_sm25

Ash avea o intrebare...Cine dintre voi a avut contact vizual vreodata cu un OZN :-)?

Eu am avut... adica shtiu ca nu a fost ceva obisnuit:nu era avion ca nu scotea sunete si nu lasa urma pe cer,nu era elicopter sau meteorit,nu era balon,sau alte chestii...(nu eram in stare de ebrietate si nici sub influenta(efectele) a unei droguri.)

Avea o miscare destul de lenta mergea drept pe cer. Avea o lumina intensa de culoare portocaliu si dintr-o data s-a oprit a stat vreo 5min dupa aceia a luat o viteza destul de mare si a inceput sa faca "viraje" de triungiuri (foarte repede) dupa ce a disparut.
Toate astea s-au intimplat in Satu-Mare la Mujdeni(o zona turistica) ziua intre orele 15-15:30. 2005 August.
Martori: Nevasta mea,si 2 cei mai buni prieteni de-ai mei.

Nu am avut cum sa halucinam toti aceiash treaba(este illogic).

Va rog comentati si voi.
Vreau sa citesc parerile voastre.

StarDust

#1
Am vazut si eu o asemenea lumina intensa portocalie (eram in armata) zburand incet si silentios deasupra baraganului, a stationat cam 10 minute la punct fix, apoi a pornit iarasi incet pana a disparut la orizont.Sigur nu era elicopter, asta o spun cu certitudine, lumina, era exact identica ca si nuanta cu cea  data de becurile cu vapori de sodiu care sunt acum folositi la iluminatul de noapte.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Alex_sm25

Ok poate asa e mai bine!
Acum putem vorbi linishtit despre fenomenul OZN.

Mersi "StarDust" :-D

StarDust

Imi amintesc ca mai multi am fost intrigati de acea lumina (eram cam 10-15 soldati) si ne tot intrebam ce e "lumina aceea", dupa un timp majoritatea au inceput sa o ignore. Era noaptea cam intre orele 23-24.Era la periferia Bucurestiului, intr-o zona unde de regula nu se vedea nimic noaptea (era doar campia libera si linia orizontului vizibila). Observatia a durat cam 20-25 minute, cel mai mult durand stationarea acelei lumini la punct fix (absolut nemiscata)care a durat 10-15 minute.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Sunt absolut sigur ca atunci am vazut un obiect care nu se prea putea compara cu un obiect zburator terestru
ca sa zic asa... M-a contrariat in special nuanta luminii care era galbuie si intensa (dar exact nuanta unui bec cu sodiu, asta chiar m-a frapat), necaracteristica niciunui aparat de zbor. De altfel toti am fost de acord ca nu e ceva "normal" cu acea lumina, dar celalti colegi de armata si-au pierdut repede interesul referitor la acea lumina (o interesanta reactie d.p.v.d. psihologic :)  ), eu am continuat sa o observ pana a disparut.Dimensiunea aparenta a luminii nu pot sa o apreciez, dar era cam ca si cum ai fi privit becul unui stalp de iluminat cam de la 500m sa zic, desi distanta pana la obiect sunt sigur ca era mult mai mare, probabil 4-5 Km. Observatia a fost prin anul 92'-93' nu mai stiu exact, cred ca prin august-septembrie.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

DepthOfField

#5
Stardust, din descrierea ta nu pot exclude deloc varianta ...ghici.. a unei lanterne chinezesti.
Observatiile unor martori asupra unor obiecte total necunoscute (nerecognoscibile), si in lipsa de repere, sunt foarte subiective.
"desi distanta pana la obiect sunt sigur ca era mult mai mare, probabil 4-5 Km" ->asta este total subiectiv. Nu stii marimea obiectului, asadar nu poti sti nici distanta. Cel mult o sa argumentezi cu "asa mi s-a parut mie".

Mai greu sa spun la fel despre observatia lui Alex_sm25, pentru ca spune "a luat o viteza destul de mare si a inceput sa faca "viraje" de triungiuri (foarte repede) dupa ce a disparut", desi este inca foarte interpretabila diferenta dintre cum au fost cu adevarat manifestarile in realitate si vitezele/traiectoriile care i s-au parut lui ca sunt. Ma pot gandi inca tot la un balon chinezesc, care  a dat de anumite turbulente atmosferice care l-au zapacit de colo colo pana l-au stins (a "disparut"), desi acel "foarte repede", ridica semne de indoiala asupra variantei lanternei chinezesti.

La fel de subiective sunt si relatarile de genul "a stat nemiscat, apoi a inceput sa se miste". Ca si o comparatie, pai si un avion departat care  vine spre (se departeaza dinspre) observator poate parea ca sta pe loc daca nu sunt cateva repere mai apropiate in campul vizual, dar dupa ce mai trece ceva timp de observatie se poate decela miscarea.

De fapt, din lipsa de informatii, nu se poate spune ce a fost. Iar pana la ipoteza extraterestra, ceea ce inteleg implicit foarte multi cand citesc "observatie OZN", mai e cale.

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

StarDust

#6
Da, intr-adevar distanta pana la obiect e subiectiva, dar am apreciat-o in functie de zona care o cunosteam, si era la o inaltime unghiulara aparenta de cam 20 grade fata de linia orizontului. Obiectul se deplasa de la dreapta spre stanga noastra, apoi, te asigur ca a stationat absolut nemiscat cel putin 10 minute. Un avion nu putea face asta. Plus, sursa de lumina, era destul de mare si nu punctiforma.La un moment dat, a pornit cu aceeasi viteza si am urmarit-o pana s-a micsorat si a disparut. Apoi, inca ceva, avion cu o singura lumina intensa portocalie, eu nu am vazut, si te asigur ca am vazut destule avioane...Ca o completare, observatia s-a facut la marginea comunei Pantelimon, de la o unitate militara de aviatie aflata in camp. Data, aproximativa a observatiei, cu o eroare de cateva zile: 3/11/1994.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

DepthOfField

Nu am zis ca putea fi avion, ci am zis ca putea fi lanterna chinezeasca. Comparatia cu avionul am facut-o pentru a argumenta senzatia de imobilitate.

La o a doua gandire (20 grade fata de orizont), si pe fondul unei nopti cu atmosfera foarte clara, precum si cu alte subiectivitati posibile (ai cronometrat sau doar ti s-a parut ca a durat numarul de minute descris), ma pot gandi chiar si la un avion, care a mers o perioada pe directia privirii tale, deci ar fi putut parea ca a stat pe loc. Ti-aduci aminte, observatia ta, obiectul era cumva cam pe directia aeroportului? Ar fi un indiciu.

Alte subiectivisme care pot deturna perceptia noastra a cititorului de la ce s-a intamplat in realitate:
CitatDimensiunea aparenta a luminii nu pot sa o apreciez, dar era cam ca si cum ai fi privit becul unui stalp de iluminat cam de la 500m sa zic
Citat"Plus, sursa de lumina, era destul de mare si nu punctiforma"
Pai si Venus poate parea mare, dar de fapt nu e mare, ci doar un punct luminos, insa stralucitor. Deci cu cat e mai stralucitor, poate da impresia ca e mai mare...
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

StarDust

#8
Deci, uite cum a fost, eram in unitate pe platou, la un moment dat, apare acea lumina, venind cu viteza mica.Ne intrebam cu totii, ce o fi acea lumina in acea zona in care de doua saptamani, seara de seara nu am vazut absolut nimic noaptea. La un moment dat, lumina stationeaza la punct fix, si pot sa iti spun ca cel putin 10 minute, incat am inceput sa ma plictisesc sa ma mai uit la ea, si sincer, in acel moment am inceput sa cred ca poate miscarea luminii a fost totusi o iluzie si era totusi o sursa de lumina fixa pe care noi nu am observat-o pana atunci (desi era absurd dar nu mai stiam ce sa cred).Apoi, lumina, a inceput sa se miste din nou incet si am urmarit-o pana a disparut micsorandu-se la orizont.Cand a inceput sa se miste din nou am fost convins ca urmaream un obiect "dubios" si nu era o sursa de lumina fixa.Cred ca observatia s-a facut spre directia nord, sau sud, dar nu mai pot sa precizez asta exact, trebuie sa ma documentez, ca-ci nu mai cunosc exact orientarea unitatii, iar atunci nu am fost atent la acest detaliu.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Alex_sm25

#9
Buna ziua Dl. ciuciulete(dragutz nume :wink:) Ne-ati demonstrat fara indoiala ca ce am vazut (eu) este un balon chinezesc si colegul meu la fel nishte lanterne chinezesti !!! deci luand in considerare ca suntem oameni maturi si shtim sa facem diferenta dintre Realitate si produse aduse de pe piata Chinezesti(care se dezvolta foarte bine mai ales in zilele de azi) Dvs. cu mare percepere fara a fii martor evenimentei intamplate vreti sa ne spuneti ca noi defapt "NU! am vazut ce a ce am crezut ca vedem"

Vreau sa va intreb o chestie: Ati citit articolul din(despre) Roswell? Acolo ce baloane erau?
Ma refer si la...ce marca? Made in China? Sau nu era oare a banana bine mascat in balon???
Ma bucur si apreciez critica(analiza) dvs.

Dar eu sfatuiesc sa va apucati de decifrarea Bibliei sau la ghicitul din scrise!!!
Ca am observat ca dvs trageti cuncluziile din cuvinte care poate nu erau exprimate in mod correct sau mai shtintific.
Deci!...ce am vazut eu sunt sigur ca nu era ceva obishnuit adica "balloon" sau cine shtie mai ce.

Eu inainte sa dau inportanta unei evenimente "dubioase"...trag nishte concluzii bazate pe realitate(am si eu cunostintele mele).

Dvs. Tre sa shtiti ca toate lucrurile se pot explica intr-un mod sau altul,Deci: daca de ex. Dvs. Vedeti o "Fantoma" si shtiti  ca ce ati vazut este REAL!!! eu atata va pot combina pana cand va veti da seama ca defapt nu era altceva decat fumul de la CIGARA care intr-un fel ar fii logic dar nu inseamna ca este ADEVARAT !!!

Cu mult respect. Alex_sm25

Alex_sm25

Pt. Dl. ciuciulete


"Adevarul e prea sucita de cei destepti...oare noi suntem prosti?"

Sau le inventam intanplarile OZN de parca nu am avea ce face?

DepthOfField

#11
Buna ziua, Alex_sm25.

Mai intai, nu trebuie sa te superi/enervezi ca exista si alte pareri decat propriile tale opinii.
Apoi, esti de acord ca oamenii se mai si inseala...mai fac confuzii, mai judeca gresit. Apoi , spunand altora intamplarea respectiva, este cu atat mai putin probabil ca cititorul sa inteleaga EXACT ceea ce ai vazut tu acolo.

Deci, tu spui ca
"nu era avion ca nu scotea sunete si nu lasa urma pe cer"
Asta imi dovedeste ca esti subiectiv si mai ai de invatat unele aspecte (ca de altfel noi toti).
Daca urmaresti avioanele pe cer, astea obisnuite, o sa vezi situatii cand nu fac zgomot si nu lasa urme pe cer. Ia incearca o perioada sa le urmaresti... Bine asta nu inseamna ca tu ai vazut un avion, nici pe departe. Inseamna altceva pentru mine: nesiguranta descrierii. posibilitatea ca sa confunzi, si ca sa descrii exagerat/eronat, si, prin urmare, noi sa intelegem gresit ceea ce spui tu.

CitatNe-ati demonstrat fara indoiala ca ce am vazut (eu) este un balon chinezesc si colegul meu la fel nishte lanterne chinezesti !!!

Nu, nu am demosntrat asta. Te inseli. Am argumentat ca, din perspectiva mea, de receptor de informatii foarte firave si posibil gresite pe care involuntar este foarte posibil sa ni le furnizezi, deci, din perspectiva mea, ma pot gandi la unele explicatii si exclude altele.
Spre exemplu, in cazul lui Stardust, nu pot elimina ipoteza unei lanterne chinezesti. Daca tu poti, fara sa fi vazut ce a vazut Stardust, e treaba ta. Daca insa Stardust aduce unele elemente suplimentare, e posibil ca ipoteza lanternei chinezesti sa pice.

Dupa cum ai vazut, la tine sunt mai circumspect in a afirma ca ar fi putut sa fie o lanterna chinezeasca, pentru ca spui ca se misca nefiresc "a luat o viteza destul de mare si a inceput sa faca "viraje" de triungiuri (foarte repede) dupa ce a disparut". Desigur, exista o oarecare sansa ca tu sa fii foarte subiectiv, nepriceput (fara suparare), si sa confunzi niste miscari nu prea ample cu miscari rapide si stingerea unei lumini cu "a disparut". Dealtfel, o gramada de martori confunda insecte sau pe venus sau alte asemenea confuzii. Deci, data fiind posibilitatea confuziei, este firesc ca eu sa imi pun intrebari. Daca vrei tu sa te cred ca ce a fost este exact ce crezi tu ca a fost..nu inteleg de ce atata inversunare. Apropo, deci cand spui ca este OZN te referi la faptul ca tu crezi ca a fost o nava extraterestra? Deci, daca eventual mai dai elemente care pot apropia de realitate si a reduce subiectivismul si banuiala ca ai fi putut face o confuzie, atunci da, se poate exclude o ipoteza sau alta. Daca, nu.. de ce vrei neaparat sa excluzi o ipoteza fara argumente obiective?
Deci, revenind, in cazul tau, nu prea pot afirma ca a fost o lanterna chinezeasca, dar exista si aceasta posibilitate in mintea mea, cata vreme nu am incredere in simturile si descrierile tale ca ar fi foarte obiective.  Daca ajung sa te cunosc mai bine, probabil ca o sa am incredere mai multa. Pana atunci, am nevoie de informatii suplimentare.

CitatDeci!...ce am vazut eu sunt sigur ca nu era ceva obishnuit adica "balloon" sau cine shtie mai ce
Bine. Asa spun toti martorii, dar unii dintre ei se inseala. Tu spui ca nu. E parerea ta. Posibil sa nu te inseli, dar nu am de unde sa stiu asta.

CitatSau le inventam intanplarile OZN de parca nu am avea ce face?

Intamplarile OZN unii le inventeaza (nu cred ca e cazul tau), iar altii cad involuntar in confuzie din lipsa de elemente recognoscibile pentru acel martor ( posibil si tu sa fii in confuzie, nu am elemente inca sa exclud asta), iar altele sunt intamplari veritabile (posibil sa fie cazul tau, iarasi, nu am de unde sa stiu asta).

vezi, tu, misterul personal incepe acolo unde informatiile despre fenomenul in speta sunt putine, iar nivelul de cunostinte/experienta pe acel fenomen sa fie mic pentru acea persoana. Daca adaugam tentatia de mister, senzational care este caracteristica multora...nu e usor sa apara explicatia de "nava extraterestra" desi sa nu fie neaparat cazul.

Deci nu stiu ce ai vazut tu, iar in cazul lui Stardust m-am gandit la o lanterna chinezeasca sau poate un avion. Nu trebuie sa te superi, consider.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Alex_sm25

In primul rand vreau sa-ti multumesc ce mi-ai scris si am inteles si perspectivul tau!!!

Si nu m-am suparat...nu a fost chiar suparare.
Shi te rog explica-mi oameni din timpuri stravechi...cate desene vezi pe stanci si pe placi de piatra?
De exemplu: Ventura Salimbeni – Anul 1600 oare el ce o fi pictat?
Este prea clar ce este in desenul acela...si un om pe vremea acea nu avea cum sa deseneze o astfel de ciudatenie,unii spun ca e vorba de "SPUTNIK" sincer nu shtiu dar pe pictura aceia este ceva neclar oricum!

Adresa de Web: www.save-san-pietro-montalcino.com/sputnik.htm

Sau oare era sub influenta unei droguri?(ma refer de ex:opium)
NU PREA CRED!!!
Referitor la Intamplarea mea: eu sunt convins ca ce am vazut a fost REAL!

Te intreb ceva: Tu ai incredere in O.Z.N-uri?


DepthOfField

CitatShi te rog explica-mi oameni din timpuri stravechi...cate desene vezi pe stanci si pe placi de piatra?
De exemplu: Ventura Salimbeni – Anul 1600 oare el ce o fi pictat?
ce legatura are nu stiu ce picturi cu ce ai vazut tu? faptul ca tu CREZI ca ar fi acelasi lucru?

CitatReferitor la Intamplarea mea: eu sunt convins ca ce am vazut a fost REAL!
Sigur ca a fost REAL, doar nu ai halucinat sau ne pacalesti pe noi aici. Insa, nu mi-ai spus, tu ce crezi ca era lumina aia sub forma de punct luminos, o nava extraterestra?

CitatTe intreb ceva: Tu ai incredere in O.Z.N-uri?
Da. Universul este mult mai mare decat ne putem imagina, iar Soarele/ Terra nu par a fi cu nimic diferite decat restul infinitatii de sori si planete, asa ca mi se pare total neplauzibil sa fim singuri in univers.
Insa stiu dintr-o oarecare experienta ca exista multa confuzie in domeniul aparitiilor OZN.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY