Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Injectii cu "Elixirul tineretii"

Creat de baguvix, 17 August 2007, 14:16:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baguvix

Cercetatorii au descoperit mecanismul de producere a "elixirului tineretii", o substanta care actioneaza asupra centrelor de energie ale celulelor, eliminand problemele de sanatate care pot aparea odata cu imbatranirea, potrivit unui studiu aparut in revista New Scientist. Cercetatorii de la Universitatea Marie Curie din Paris, Franta, au facut descoperirea in timp ce studiau niste gene responsabile de aparitia a doua boli genetice rare si spun ca abordarea folosita de ei ar putea fi folosita la incetinirea procesului de imbatranire. Cercetatorii s-au concentrat asupra mitocondriilor, "centrale energetice" care se gasesc in orice tip de celula, cu exceptia celulelor rosii din sange. Mitocondriile transforma alimentele in energie necesara functionarii eficiente a inimii, muschilor, creierului si a altor parti din organism. Deteriorarea acestora este una din cauzele principale ale imbatranirii.

Modificarile in cadrul acestui ADN sunt responsabile pentru o gama de boli genetice precum unele forme de diabet, orbire si maladii cardiace. O persoana din 5000 risca sa dezvolte o astfel de maladie. Cercetatorii francezi au reusit sa eticheteze genele functionale cu "un cod de adresa" care le trimite exact acolo unde trebuie, in mitocondrie. Specialistii cred ca abordarea poate fi utilizata pentru crearea unor tratamente injectabile genetice care sa elimine bolile provocate de inaintarea in varsta. Un astfel de tratament ar incetini procesul de imbatranire, dar nu l-ar bloca complet, pentru ca mai exista si alti factori care provoaca probleme odata cu inaintarea in varsta.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

Fiona

De ce sa ramanem tineri in timp ce persoanele dragi noua imbatranesc? De ce sa ne schimbam rolul si cursul nostru in viata aceasta? Oare nu suntem egoisti,sa nu spunem narcisisti, daca incercam sa facem asa ceva? Eu nu sunt de acord. "Si traira fericiti pana la adanci batraneti."

Unidentified

De ce sa nu ramanem tineri? Tu, rudele, catelul si purcelul, poate si vecinul pe care-l nu-l suporti... oare lumea cum o sa fie? pace si fericire sau razboi de plictiseala?!
Cred ca suntem prea prosti, sau poate unii :) , pt o asemenea descoperire.

Fiona

Cred ca asta este rolul nostru sa ne urmam ciclul normal al vietii.Cred ca ar fi o imensa monotonie sa nu imbatranim,sa nu ne bucuram de varsta a 3-a ,care si ea are parti destul de frumoase. Cum ar fi sa te plimbi in parc cu nepotul sau nepoata timp de 50 de ani in continuu? Boring.............

Arckadii

Pe langa argumentele de mai sus tin sa precizez ca Pamantul nu prezinta un spatiu si resurse nelimitate. La un moment dat, daca toti am ramane tineri, deci riscul imbolnavirii ar fi mai mic datorita organismului aflat inca in putere, rata mortalitatii ar fi una extrem de mica ajungandu-se la suprapopulare. Finalul? Am muri de foame.


p.s.:Mai bine mor batran si bolnav daca asta vrea Dumnezeu decat tanar si flamand.

Ark

Fr0styan

elixirul vietii....daca aveam 2 sau mai multe planete de exploatat, speranta de viata si numarul de oameni de acum probabil ca s-ar fi pus accent pe longevitatea individului..

snapisrl

#6
vad ca nu s-a gasit leac la cancer si alte maladii si astia vb de elixire ......... :x

Shanti Nilaya

Citat din: Fiona din  26 August 2007, 12:20:02
Cred ca asta este rolul nostru sa ne urmam ciclul normal al vietii.Cred ca ar fi o imensa monotonie sa nu imbatranim,sa nu ne bucuram de varsta a 3-a ,care si ea are parti destul de frumoase. Cum ar fi sa te plimbi in parc cu nepotul sau nepoata timp de 50 de ani in continuu? Boring.............
Ciclul normal al vietii??? De unde stim noi care este cursul normal al vietii?Nu cred ca varsta la care cu greu reusim sa ajungem noi acum e chiar cea la care ne-a racordat Creatorul in arhetipul nostru primordial...Chiar crezi ca varsta a 3-a e pt. plimbari in parc, cu sau fara nepoti?Eu cred ca este un ragaz pt. a face tot ceea ce am ramas, din pacate restanti a face:"Creste ti si va inmultiti", dar nu numai in sensul biologic, ci si in sens spiritual...Daca moartea, conform marilor initiati si a ilustrilor oameni de stiinta(newton, einstein,etc)este nasterea intr-un alt plan, ce material dam noi dincolo?prost...Deci dupa ultimile teorii, cu nivelul cu care plecam de aici, cu acela ne nastem dincolo...rau...Varstele despre care se spune in biblie ca puteau fi atinse sunt inscrise in noi, dar ne-am indepartat prea tare de sursa.Deci, care o fi ciclul normal al vietii?