Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: klingonianul mascat din 15 Martie 2012, 20:57:31

Titlu: Puterea rugaciunii
Scris de: klingonianul mascat din 15 Martie 2012, 20:57:31
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .

"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.


Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.


Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl , instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
"Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative. (Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C 1999-2009 "Pravda Ru")

De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.


Acest material l-am primit pe mail de la o credincioasa de rit romano-catolic. Ca o nota personala, pot sa zic ca de la o buna bucata de vreme incoace am inceput sa ma duc la o biserica romano-catolica din orasul meu, acolo unde parca m-am simtit mai aproape de Dumnezeu ca in alta parte. Orice ar fi, nu vreau sa se interpreteze aceste randuri ca fiind un indemn la schimbarea cultului/ritului crestin al fiecaruia. Cred ca Dumnezeu este acolo unde il gasesti!
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: elena78 din 15 Martie 2012, 21:34:04
 Cand spunem rugaciuni  ar trebui sa le rostim din inima ,din adancul sufletului ,nu trebuie sa le rostim   mecanic cum faceau iudeii  pe vechiuri timpuri ...din cate am inteles  unele rugaciuni  au fost alterate ,schimbate ,modificate  ..la fel ca si biblia ...
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: fiulploii din 15 Martie 2012, 21:39:12
Citat din: elena78 din  15 Martie 2012, 21:34:04
Cand spunem rugaciuni  ar trebui sa le rostim din inima ,din adancul sufletului ,nu trebuie sa le rostim   mecanic cum faceau iudeii   pe vechiuri timpuri ...din cate am inteles  unele rugaciuni  au fost alterate ,schimbate ,modificate  ..la fel ca si biblia ...
Xenofobia stii ce e?
Si apropo, de unde stii cum faceau iudeii ? Aruncam asa cu vorbe la plesneala, vorbe care perpetueaza ura , xenofobia si mai ales aroganta de a fi unicii detinatori ai credintei drepte si adevarate .  :lol: :lol:

Si apropo, unele rugaciuni se rostesc mecanic pentru ca ele masoara ceva , induc un anumit ritm - asta daca nu ai stiut

Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: elena78 din 15 Martie 2012, 21:44:44
Citat din: fiulploii din  15 Martie 2012, 21:39:12
Xenofobia stii ce e?
Si apropo, de unde stii cum faceau iudeii ? Aruncam asa cu vorbe la plesneala, vorbe care perpetueaza ura , xenofobia si mai ales aroganta de a fi unicii detinatori ai credintei drepte si adevarate .  :lol: :lol:

Iudeii au exista pe timpul lui IIsus ,nu-i asa??? ei bine Iisus vazand ca ei,(iudeii ), rostesc  mecanic rugaciuni  a vorbit cu apostolii lui  sa  faca cunoscuta rugaciunea ,,Tatal nostru ,,..cu timpul din cate se pare si aceasta a fost putin putin schimbata...
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: SLEAH19 din 15 Martie 2012, 22:13:30
Marturie a Sfantului Ierarh Petru Movila, Mitropolitul Kievului
despre
Dreptcredinciosul voevod Mihai Viteazul si adeverirea dreptei credinte


Cind Mihail-Voda, domnul Ungro-Vlahiei, l-a alungat pe Andrei Bathory si a luat sceptrul Ardealului, a sosit in orasul de scaun, numit Balgrad, si a voit ca sa zideasca acolo, in oras, o biserica ortodoxa. Insa preotii, orasenii si toti boierii, fiind de credinta latineasca [a Papei], nu-i ingaduiau sa zideasca, zicind ca ei sint de credinta dreapta si de aceea nu doresc sa aiba in orasul lor o biserica de lege straina. Atunci domnitorul le-a spus: "Voi nu sinteti marturisitori ai dreptei credinte, caci nu aveti harul Sfintului Duh in biserica voastra. Noi insa, fiind dreptcredinciosi, avem puterea cea adevarata a harului Sfintului Duh, pe care si cu fapta sintem gata intotdeauna s-o aratam, cu ajutorul lui Dumnezeu". Dar ei voiau sa-si dovedeasca dreptatea prin infruntare de cuvinte si dispute. Ci el le-a zis: "Nu, nu prin dispute, ci cu fapta vreau s-o dovediti, altfel va voi arata eu, intru incredintarea tuturor". Iar ei i-au spus: "Cum sa aratam? Caci nu e cu putinta sa dovedim decit cu cuvintul sfintelor scripturi". El le-a zis: "In dispute este osteneala fara de capat, dar noi, fara infruntari de vorbe, putem usor sa dovedim cu ajutorul lui Dumnezeu. Haideti, zice, in mijlocul orasului si acolo sa ni se aduca apa curata, iar arhiereul meu si preotii sai o vor sfinti in vazul tuturor. Tot asa vor face si ai vostri, deosebit, si, sfintind-o, o vom pune in biserica voastra cea mare, in vase osebite, pe care le vom astupa si le vom pecetlui cu pecetile noastre, pecetluind si usa bisericii pentru 40 de zile. Si a cui apa va ramine nestricata, ca si cum de-abia ar fi fost scoasa din izvor, credinta aceluia este dreapta, iar daca apa cuiva se va strica, credinta lui este rea. Daca apa mea va ramine nestricata, cum nadajduiesc ca ma va ajuta Dumnezeu, voi n-o sa va mai impotriviti si o sa-mi ingaduiti sa zidesc biserica, iar daca nu, faca-se voia voastra, n-am s-o zidesc". Ei au strigat cu totii intr-un glas: "Bine, bine, sa fie asa!". Si, a doua zi dimineata, a iesit domnitorul cu toti boierii si curtenii sai in piata, cu episcopul si cu preotii, slujind litia dupa obicei, cu cruci, cu luminari si candele. Si, ajungind la locul pregatit, au savirsit marea sfintire a apei, rugindu-se cu totii lui Dumnezeu, cu lacrimi si suspine, sa proslaveasca dreapta credinta, iar pe cea rea s-o faca de rusine. Tot in piata, dar deoparte, in fata tuturor, latinii au sfintit apa si au sarat-o. Dupa care, astfel sfintindu-si apa, fiecare a turnat apa lui sfintita in cite un vas osebit, apoi si-au pus pecetile pe amindoua parti ale vaselor, le-au dus si le-au pus in biserica cea mare, au incuiat usil! e, le-au pecetluit si au plecat. In fiecare zi, domnitorul cu episcopul, cu preotii si cu toti dreptcredinciosii, se rugau, postind. Tot asa au facut si latinii. Si dupa ce au trecut 25 de zile, Dumnezeu i-a dat episcopului un semn. El a venit la domnitor si i-a zis: "Doamne, cheama-i pe latini si pe preotii lor si nu astepta ziua a patruzecea, cea hotarita. Sa mergem la biserica si, desfâcind pecetile, sa deschidem usile. Vei vedea harul lui Dumnezeu, iar robii Lui, care-si pun cu adevarat nadejdea in El, nu se vor face de rusine". Domnitorul, deci, chemindu-i pe toti, precum l-a sfatuit episcopul, a mers la biserica si, deschizind usile, au intrat cu totii. Mai intii, episcopul ortodox, ingenunchind, s-a rugat cu lacrimi la Dumnezeu, zicind: "Doamne, Dumnezeule, Unul in Sfinta Treime slavit si preamarit, precum inainte vreme pe dreptul Tau Ilie l-ai auzit vestind cu foc adevarul Tau si i-ai rusinat pe cei de rea credinta, auzi-ma acum si pe mine, robul Tau nevrednic, dimpreuna cu toti robii Tai de aici, nu pentru vrednicia noastra, pe care n-o avem, ci pentru slavirea numelui Tau sfint si pentru intarirea credintei noastre, care este adevarata credinta in Tine, arata intreg harul Sfintului Duh in apa aceasta, ca prin nestricaciunea ei sa vada toti ca numai in biserica Ta greceasca si soborniceasca de la Rasarit se afla credinta cea adevarata si harul cel adevarat al Sfintului Duh. Caci Tu esti singurul Care pe toate le binecuvintezi si le sfintesti, Dumnezeul nostru, si slava Tie iti inaltam, Tatalui si Fiului si Sfintului Duh, acum, si pururi, si in vecii vecilor, Amin!". Ridicindu-se si cintind: "Doamne, Lumina mea si Mintuitorul meu, de cine sa ma tem" - a rupt pecetea vasului cu apa sfintita si, uitindu-se la ea, a gasit-o mai curata si mai limpede decit inainte, cu mirosul neschimbat, ca si cum ar fi fost luata dintr-un izvor curgator, dupa care strigat, zicind: "Slava Tie, Dumnezeul nostru, Care Ti-ai plecat urechea la rugaciunile noastre, Slava Tie, Care proslavesti biserica Ta, Slava Tie, care intaresti cu slava credinta cea dreapta si nu ne-ai facut de rusine in asteptarile noastre". Si a zis catre toti: "Veniti sa vedeti cum a stat aceasta apa atitea zile, raminind nestricata datorita harului Sfintului Duh, si incredintati-va ca adevarata este credinta noastra ortodoxa". Iar latinii, rugindu-se si facind slujba dupa cum le era obiceiul, au rupt pecetea vasului in care se afla apa lor si, cum l-au destupat, toata biserica s-a implut de duhoare, ca s-au inspaimintat toti latinii si au strigat cu uimire: "Adevarata este credinta greceasca pe care o tine domnitorul. Sa-si zideasca, deci, biserica in orasul nostru, caci, fiindca nu i-am ingaduit, Dumnezeu s-a miniat pe noi si ne-a imputit apa". Si astfel, facuti de ocara, latinii si cu preotii lor s-au imprastiat cu mare rusine, iar unii dintre ei s-au convertit la credinta ortodoxa. Iar domnitorul, cu episcopul sau, cu preotii, cu toti boierii si ostasii sai, plini de bucurie si fericire, s-au intors la curte, slavindu-L si multumindu-I lui Dumnezeu pentru minunea ce a fost spre intarirea adevaratei credinte ortodoxe. In aceeasi zi a facut o mare ospat pentru intregul oras si pentru toata oastea sa.

Toti locuitorii tarii Ardealului, cu juramint, s-au aratat bucurosi sa zideasca biserica si sa n-o darime niciodata. Deci, domnitorul a inceput indata zidirea (dar nu in oras, ca nu cumva, o data cu schimbarea vremurilor, sa fie darimata, ci linga oras, aproape de zidul cetatii, intr-un loc frumos) si, dupa ce a zidit-o, a inchinat-o "..." si a mutat episcopia acolo (caci episcopii locuisera pina atunci in alt loc), unde se afla si astazi, cu bunavointa lui Dumnezeu. L-a pus acolo pe primul episcop al Balgradului, pe Ioan, barbat blind, virtuos si sfint, care, traind acolo in mare sfintenie, s-a invrednicit sa capete harul facerii de minuni. Dupa ce a murit, trupul lui a ramas si pina astazi neputrezit si bine mirositor, facind multe minuni pentru cei ce vin cu credinta la racla lui, intru slavirea lui Hristos, Dumnezeul nostru, Caruia I se cuvine toata slava, cinstirea si inchinaciunea, dimpreuna cu Tatal Lui Cel fara de inceput si cu preasfintul, preabunul, de viata datatorul Duh Sfint al Lui, acum, si pururea, si in vecii vecilor, Amin!

Si cele scrise aici le-am am citit intr-un letopiset muntenesc si le-am auzit de la multi oameni vrednici de crezare, care au vazut cu ochii lor, dar mai ales de la parintele, care pe atunci era vistiernic, iar acum este mare logofat al tarii Ungro-Vlahiei, si de la Dragomir, marele pitar al aceleiasi tari.


Petru Movila, Arhiepiscop, Mitropolit al Kievului, Arhimandrit al Lavrei Pecerska, cu mina proprie.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: mistic din 16 Martie 2012, 00:03:38
Eu consider ca rugaciunea poate ajuta, insa puterea mintii este cea care ofera solutia, nu cred ca semul sfintei cruci poate ajuta decat daca tu crezi ca o face, nu cred ca biserica te poate ajuta decat daca tu chair crezi ca o face. religia crestina este inutila atat timp cat tu nu ai inscris in subconstien convingerea perfecta ca dumnezeu este cu tine si te ajuta. experienta personala : Dumnezeu nu exista.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: uforever din 16 Martie 2012, 01:29:19
Citat din: mistic din  16 Martie 2012, 00:03:38
Eu consider ca rugaciunea poate ajuta, insa puterea mintii este cea care ofera solutia, nu cred ca semul sfintei cruci poate ajuta decat daca tu crezi ca o face, nu cred ca biserica te poate ajuta decat daca tu chair crezi ca o face. religia crestina este inutila atat timp cat tu nu ai inscriitors in subconstien convingerea perfecta ca dumnezeu este cu tine si te ajuta. experienta personala : Dumnezeu nu exista.

Este vorba de autosugestie, chiar functioneaza, subconstientul face minuni, el este <ingerul pazitor> de care vorbesc crestinii.In fapt este vorba de niste mecanisme psihice, nimic ce ar trebui sa aiba titlul de <minune>.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: klingonianul mascat din 16 Martie 2012, 02:02:50
Citat din: mistic din  16 Martie 2012, 00:03:38
Eu consider ca rugaciunea poate ajuta, insa puterea mintii este cea care ofera solutia, nu cred ca semul sfintei cruci poate ajuta decat daca tu crezi ca o face, nu cred ca biserica te poate ajuta decat daca tu chair crezi ca o face. religia crestina este inutila atat timp cat tu nu ai inscris in subconstient convingerea perfecta ca dumnezeu este cu tine si te ajuta. experienta personala : Dumnezeu nu exista.

@mistic
E important sa crezi in Dumnezeu. Dincolo de noi exista o forta, o putere divina care ne vrea binele si care vrea sa ne protejeze. In contrast cu ce ai zis tu eu as putea sa isi zic ca Dumnezeu exista. Cand eram foarte mic, nici nu eram la scoala inca, am avut o experienta urata care m-a zdruncinat din temelii. M-am speriat foarte tare de un animal, cred ca era un cal. Asta s-a intamplat cand eram in vacanta undeva la munte, pe la Cheile Bicazului. Parintii mei au apelat la multi doctori, dar din pacate medicamentele luate si tratamentul nu m-au ajutat cu nimic. O femeie din sat, preoteasa, a sfatuit-o pe bunica mea sa ma duca Duminica la slujba de la biserica din sat, sa vorbeasca cu preotul si sa ii explice ce anume am patit. Zis si facut. Acum, prin panza anilor care au trecut mai tin minte ca eram imbracat in haine noi, curate si ca ingenuncheasem in fata preotului. Preotul a inceput sa citeasca dintr-o carte, sa recite tot felul de rugaciuni si in acest timp vestimentele sale aurii cadeau asupra mea. Din ce mi-au mai povestit ai mei, m-a inconjurat de mai multe ori cu un sfesnic cu tamaie. Din acele clipe parintii mei si cu bunicii mi-au zis ca nu am mai avut nimic.
Intamplarea aceea le-a schimbat mult alor mei credinta in Dumnezeu. Eu atunci eram prea mic ca sa stiu despre Biblie, Dumnezeu etc. si totusi El m-a ajutat. La acea varsta (5-6 ani) ce crezi ca puteam avea eu in subconstient despre religie, credinta etc?
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: fiulploii din 16 Martie 2012, 13:45:09
Frumos citatul @SLEAH19 insa ar fi fost si mai interesant daca o astfel de marturie ar fi si din partea cealalta . Atunci as zice ca e adevarat 100%  , nu?
Pentru ca intrecerile de acest gen, intre preotii diferitelor culte pentru verificarea veridicitatii unuia sau altuia dintre zei , zic eu ca tine de lucruri mult mai complexe decat dreapta sau falsa credinta a celor implicati .
Si mai zic ca se amesteca in mod profesionist - in folosul cui , oare? - diversi zei locali cu Divinitatea suprema . Intrecerea intre zei seamana cu fazele de gradinita in  care copiii se cearta a cui frunza e mai mare si mai frumoasa  :lol:
Apoi, pur stiintific , in ce fel de vase au pus unii si altii  ? Se stie ca vasele de argint au proprietati benefice .
La asta mai adaugam si campul morfogenetic si puterea, forta , marimea si intensitatea egregorului respectiv.

Parerea mea..
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: mistic din 16 Martie 2012, 14:26:02
Citat din: klingonianul mascat din  16 Martie 2012, 02:02:50
@mistic
E important sa crezi in Dumnezeu. Dincolo de noi exista o forta, o putere divina care ne vrea binele si care vrea sa ne protejeze. In contrast cu ce ai zis tu eu as putea sa isi zic ca Dumnezeu exista. Cand eram foarte mic, nici nu eram la scoala inca, am avut o experienta urata care m-a zdruncinat din temelii. M-am speriat foarte tare de un animal, cred ca era un cal. Asta s-a intamplat cand eram in vacanta undeva la munte, pe la Cheile Bicazului. Parintii mei au apelat la multi doctori, dar din pacate medicamentele luate si tratamentul nu m-au ajutat cu nimic. O femeie din sat, preoteasa, a sfatuit-o pe bunica mea sa ma duca Duminica la slujba de la biserica din sat, sa vorbeasca cu preotul si sa ii explice ce anume am patit. Zis si facut. Acum, prin panza anilor care au trecut mai tin minte ca eram imbracat in haine noi, curate si ca ingenuncheasem in fata preotului. Preotul a inceput sa citeasca dintr-o carte, sa recite tot felul de rugaciuni si in acest timp vestimentele sale aurii cadeau asupra mea. Din ce mi-au mai povestit ai mei, m-a inconjurat de mai multe ori cu un sfesnic cu tamaie. Din acele clipe parintii mei si cu bunicii mi-au zis ca nu am mai avut nimic.
Intamplarea aceea le-a schimbat mult alor mei credinta in Dumnezeu. Eu atunci eram prea mic ca sa stiu despre Biblie, Dumnezeu etc. si totusi El m-a ajutat. La acea varsta (5-6 ani) ce crezi ca puteam avea eu in subconstient despre religie, credinta etc?

si parintii mei miau povestit intamplari de genu asta...., cat despre ce ai povestit tu e greu de spus ce sa intamplat. eu personal nu cred ca e important sa crezi in Dumnezeu, ci e important sa crezi in tine.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: SLEAH19 din 16 Martie 2012, 14:38:49
   Am expus citatul din letopisețul muntenesc, fiulploii , fără să-i aduc vreun comentariu personal și fără să umblu la detalii doar pentru a evidenția cât de veche e disputa dintre bisericile care și-l revendică pe Dumnezeul cel viu, nu sunt partizanul vreunei părți și nici nu există pericolul să intru în polemici  cu urmașii lui Petru Movilă nici cu cei ai lui Mihai Pătrașcu , Banul Craiovei.

   Părerea mea este că atunci când citești Biblia trebuie să dai la o parte dogma și să reții etica și informația care se găsesc acolo.

    Poate nici nu ne dăm seama cât datorează umanitatea eticii care decurge din Biblie și rolului civilizator de masă de-a lungul vremurilor. Nu cotest spiritualitatea altor religii dar ele nu aduc și creativitate , sunt triburi în junglă care nu au evoluat mii de ani dar se simt bine venerându-și zeii .
Așa observ eu că în lumea noastră materială, creatorii sunt cei care au legătură cu Biblia, ceilalți doar impotră creație , chiar și japonezii.  Părerea mea.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Urban din 16 Martie 2012, 15:09:40
Citat din: SLEAH19 din  16 Martie 2012, 14:38:49
Poate nici nu ne dăm seama cât datorează umanitatea eticii care decurge din Biblie și rolului civilizator de masă de-a lungul vremurilor.
Nu cotest spiritualitatea altor religii dar ele nu aduc și creativitate , sunt triburi în junglă care nu au evoluat mii de ani dar se simt bine venerându-și zeii .
Așa observ eu că în lumea noastră materială, creatorii sunt cei care au legătură cu Biblia, ceilalți doar impotră creație , chiar și japonezii.  Părerea mea.

Poate rol manipulator.
Triburile la care faci aluzie sunt mai evoluate cu mii de ani inaintea noastra, ei nu au nevoie de tehnologie sa inteleaga cine sunt, de unde au venit si unde se duc (vezi Jeremy Narby - ADN-ul Cosmic si Sarpele Cunoasterii)
Biblia e o CULEGERE de texte din manuscrise mai vechi decat Biserica si decat insusi Isus.
http://silentiumlink.blogspot.com/2009/11/taina-tainelor.html (http://silentiumlink.blogspot.com/2009/11/taina-tainelor.html)
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: SLEAH19 din 16 Martie 2012, 17:05:09
Citat din: Urban din  16 Martie 2012, 15:09:40
Poate rol manipulator.
Triburile la care faci aluzie sunt mai evoluate cu mii de ani inaintea noastra, ei nu au nevoie de tehnologie sa inteleaga cine sunt, de unde au venit si unde se duc (vezi Jeremy Narby - ADN-ul Cosmic si Sarpele Cunoasterii)
Biblia e o CULEGERE de texte din manuscrise mai vechi decat Biserica si decat insusi Isus.
http://silentiumlink.blogspot.com/2009/11/taina-tainelor.html (http://silentiumlink.blogspot.com/2009/11/taina-tainelor.html)

   Nu contest rolul manipulator al dogmei .
Noi cei din zona Bibliei am pierdut legatura cu acea  spiritualitatea la care au acces triburile .
Cine suntem, de unde venim si unde ne ducem?... Inca nu ne multumeste vreun raspuns.
Am fost nevoiti si ma refer la masele largi sa  fim ghidati de etica care decurge din Biblie indiferent cine a scris-o, cine a ,,moderat-o" si din ce origini comune se trage.
Rolul civilizator? Chiar si in Romania primele scoli functionau langa biserici si de copii se ocupau dascalii  :
(...Sa nu furi,
Sa nu minti,
Sa nu ucizi,
Sa nu poftesti ce nu-i al tau
Sa nu fii desfranat
Fericiti cei sãraci cu duhul....
Fericiti sunt cei ce plâng .....
Fericiti sunt cei blânzi ...
Fericiti sunt cei ce flãmânzesc si însetoseazã de dreptate...
Fericiti sunt cei milostivi, ...
Fericiti sunt cei curati cu inima...
Fericiti sunt fãcãtorii de pace...
Fericiti sunt cei prigoniti pentru dreptate..)

Par lucruri in regula.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: horia2008 din 16 Martie 2012, 17:25:33
De acord cu Urban
Noi am evoluat in ce? intr-o societate tehnologizata, materialista, egoista si individualista, aflata in pragul colapsului sufocand Pamantul si supunand natura in loc de a trai in armonie cu ea cum fac asazisii necivilizati dar care probabil sunt mai evoluati dupa cum zice Urban; Pamantul este viu si se va scutura de paraziti....
Citat din: SLEAH19 din  16 Martie 2012, 17:05:09
Rolul civilizator? Chiar si in Romania primele scoli functionau langa biserici si de copii se ocupau dascalii  :
Par lucruri in regula.
Da, dar la fel de relevent este si ce a spus Victor Hugo
"În fiecare sat, un om dăruieşte celorlalţi o făclie: este învăţătorul. Şi un altul suflă în ea ca s-o stingă: este preotul."
Pentru ca preotii sunt mai intai oameni si prea putini sunt cei cu adevarat daruiti cu har....
Si na, ca iar am dat-o pe religie....


Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: SLEAH19 din 16 Martie 2012, 18:41:21
    Ok Horia, sa revenim la topic ( pana nu vine omul cu maceta).
Pentru Puterea rugaciunii s-ar parea că nu este neapărat nevoie de preoţii cu har de care pomeneşti, satabileşti singur o legătură cu divinitatea , te rogi şi simti în sufletul tau rezultatele.

    Dar se pare că există încărcături psihice pe care le poţi echivala ca fiind păcate grele pe care nu le poţi rezolva singur şi aici e nevoie de duhovnic şi mărturisire.
Un psiholog este un om pregătit din toate punctele de vedere în ce priveşte laturile naturii umane . Ei bine cunosc psiholog care la anumite intervale de timp simte că nu mai poate continua munca lui, că nu mai poate duce încărcătura psihică şi lucrurile teribile pe care le acumulează şi atunci merge la duhovnic şi îşi descarcă sufletul.


Există ceva în noi care ne îndeamnă şi găseşte satisfacţie în actul sau cel puţin în atitudinea de veneraţie.
Dar, de vreme ce nimic în creaţia vizibilă nu are vreun statut care să corespundă acestei atitudini, am putea fi foarte siguri că există ceva în jurul nostru care conţine mai mult decât ceea ce putem vedea.

                                                                                                        Roland Know
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Tayka din 17 Martie 2012, 01:11:41
,,Rugăciunea este un sacrificiu de adoraţie,
precum şi o comuniune directă cu Dumnezeu, prin care
pătrundem în sanctuarul cerului, şi, odată admişi în
prezenţa lui Dumnezeu, noi îl interpelăm asupra
promisiunilor sale" (Jean Calvin)

Ea (rugăciunea) poate fi complect eliberată de dogma religioasă
atunci când reuşim să intrăm în comuniune directă sinceră şi demnă cu
Creatorul şi nu târându-ne  în genunchi şi cerşind ajutorul altor oameni
care deşii îmbrăcaţi în sutane sânt uneori mai nevrednici
şi mai murdari decât noi.

-Frica de Dumnezeu slăvită de religia iudeo-creştină este o mare greşeală şi un mare păcat.

-Să-i ceri Creatorului în rugăciunea ta clemenţă şi îndurare pentru păcatele tale este doar o slăbiciune umană,dar să-i ceri iertarea păcatelor tale ,ba chiar şi a altora este o prostie absurdă.

-Aceasta este părerea şi contemplaţia mea.

,,A transmite şi celorlalţi rodul contemplaţiei tale este un
lucru mai măreţ decât contemplaţia însăşi." (Toma din
Aquino)









Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Urban din 17 Martie 2012, 14:45:32
Citat din: SLEAH19 din  16 Martie 2012, 17:05:09
Nu contest rolul manipulator al dogmei .
Noi cei din zona Bibliei am pierdut legatura cu acea  spiritualitatea la care au acces triburile .
Am fost nevoiti si ma refer la masele largi sa  fim ghidati de etica care decurge din Biblie indiferent cine a scris-o, cine a ,,moderat-o" si din ce origini comune se trage.

Religia este autosuficienta, adica domoleste setea de Cunoastere a credinciosilor sai.
Rareori un religios va cauta sa afle mai mult, si extrem de rar vor avea Curajul si Inteligenta de a contesta Axiomele/Dogmele care stau la baza ei.
Cei care o fac sunt ereticii.
Credinta este primul pas al Cunoasterii lumii in care traim, Stiinta fiind ultimul.
Orice drum incepe cu un prim pas, dar pentru a ajunge la capat trebuie sa mergi in continuare, sa nu te opresti in bariere invizibile, iluzorii, ci sa mergi pana la capat...Acolo vei gasi Stiinta.
Ocultismul, Astrologia, Ezoterismul, Info-energetica, Parapsihologia, etc., sunt pasi necesari si obligatorii in evolutia de la Cunoastere Empirica Initiatica (initiala, de incepator)-religioasa la Cunoastere Pura Fundamentala (de baza, de profesionist)-stiintifica.
Insa defectul Stiintei moderne este ca bazele ei au fost puse de un grup initiatic-religios: masonii, prin Isaac Newton si astfel au inclus in Stiinta Moderna Matematica-Fizica, involuntar, axiome nedefinite religios.
Pe baza acestor Erori fundamentale neobservate, in Stiinta au aparut fisuri in zonele limita, fisuri care au dus la modele stiintifice absurde, Stiinta deviind incet spre Religia Stiintei, apogeul noii Religii fiind atins cu Mecanica Cuantica.
Din pacate explicatiile Mecanicii Cuantice au atins nivele fanteziste fara precedent, ele dand apa la moara pentru numeroase secte ale Religiei Stiintei...
Religia Stiintei: cati oameni Inteleg profund mecanismele fizice de la baza functionarii masinilor si aparatelor ce ne inconjoara si cati doar Cred in ele?
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Tayka din 17 Martie 2012, 15:20:56
Citat din: Urban din  17 Martie 2012, 14:45:32
...Credinta este primul pas al Cunoasterii lumii in care traim, Stiinta fiind ultimul.
Bingo!.Păcat însă că majoritatea covârşitoare preferăm să rămânem pe loc după primul pas al cunoaşterii...
O simbioză între religie şi ştinţă ar scoate omenirea din negura dogmei.
Aşa cum spui există o categorie restrânsă de persoane,
care au studiat în detaliu religiile lumii, căutând să le
priceapă înţelesurile ascunse. În acelaşi timp, posedă şi
o pregătire tehnică adecvată, care îi împiedică să creadă
orbeşte în preceptele religioase. Aceştia încearcă să
pună de acord descoperirile ştiinţelor moderne cu partea
ezoterică a religiilor, care conţine idei deosebit de
interesante despre Dumnezeu şi despre originea
universului, încercând să elaboreze o nouă ştiinţă a
religiilor; TAOFIZICA
Trebuie făcută precizarea că învăţăturile religioase
s-au răspândit atât prin intermediul textelor exoterice
(accesibile maselor largi), cât şi prin intermediul textelor
ezoterice (accesibile numai iniţiaţilor). Ceea ce nu ştiu cei
mai mulţi dintre noi este faptul că aproape toţi
întemeietorii religiilor au urmat diverse şcoli de iniţiere,
fiind supuşi unor probe dure, pe care cei mai mulţi dintre
oameni nu le pot suporta. De fapt, religiile sunt viziunile
personale despre Dumnezeu şi despre univers ale
acestor mari iniţiaţi. Astfel, Krishna a descoperit Legile
Universului, Hermes le-a dat un caracter practic, Pitagora
le-a sistematizat, Buddha le-a redezvăluit de pe alte
poziţii, Moise a încercat să le impună, iar Iisus le-a dăruit
cu generozitate.

Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: fiulploii din 17 Martie 2012, 16:14:20
Citat din: Tayka din  17 Martie 2012, 15:20:56
Aceştia încearcă să
pună de acord descoperirile ştiinţelor moderne cu partea
ezoterică a religiilor, care conţine idei deosebit de
interesante despre Dumnezeu şi despre originea
universului, încercând să elaboreze o nouă ştiinţă a
religiilor; TAOFIZICA
Fritjof Capra - Taofizica (part.1) (http://www.scribd.com/doc/52248790/Fritjof-Capra-Taofizica-part-1#)
Taofizica- o paralela intre fizica moderna si mistica orientala
Citat
aproape toţi
întemeietorii religiilor au urmat diverse şcoli de iniţiere,
fiind supuşi unor probe dure, pe care cei mai mulţi dintre
oameni nu le pot suporta. De fapt, religiile sunt viziunile
personale despre Dumnezeu şi despre univers ale
acestor mari iniţiaţi.
Astfel, Krishna a descoperit Legile
Universului, Hermes le-a dat un caracter practic, Pitagora le-a sistematizat, Buddha le-a redezvăluit de pe alte
poziţii, Moise a încercat să le impună, iar Iisus le-a dăruit
cu generozitate.
Intrebare: unde s-a strecurat mica eroare ?  :wink:
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Siberia din 17 Martie 2012, 20:29:43
Citat din: fiulploii din  17 Martie 2012, 16:14:20
Intrebare: unde s-a strecurat mica eroare ?  :wink:

Il intrebi pe Tayka, pe Zarnicu, sau pe Pitagora ???
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Tayka din 17 Martie 2012, 23:27:48
Citat din: fiulploii din  17 Martie 2012, 16:14:20
Fritjof Capra - Taofizica (part.1) (http://www.scribd.com/doc/52248790/Fritjof-Capra-Taofizica-part-1#)
Taofizica- o paralela intre fizica moderna si mistica orientala Intrebare: unde s-a strecurat mica eroare ?  :wink:
Eu nu am postat acele idei pentru ca tu numaidecât să sari de cur şi să ne arăţi  că vezi doamne cât eşti tu de tobă,şi că ai reuşit să detectezi imediat sursa ca la rebus ...
Desigur că ele nu-mi aparţin,voiam să transmit doar ideia şi nu să mă arunc în competiţie,să-mi arăt muşchii şi să vedem care pe care,aşa cum se procedează din păcate în ultima vreme,fapt pentru care iată rămân tot mai puţini useri pe forum.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: fiulploii din 18 Martie 2012, 00:10:15
Citat din: Tayka din  17 Martie 2012, 23:27:48
Eu nu am postat acele idei pentru ca tu numaidecât să sari de cur şi să ne arăţi  că vezi doamne cât eşti tu de tobă,şi că ai reuşit să detectezi imediat sursa ca la rebus ...
Desigur că ele nu-mi aparţin,voiam să transmit doar ideia şi nu să mă arunc în competiţie,să-mi arăt muşchii şi să vedem care pe care,aşa cum se procedează din păcate în ultima vreme,fapt pentru care iată rămân tot mai puţini useri pe forum.
Multumesc pentru vorbele tale civilizate, politicoase si pline de intelepciune .
Spre stiinta ta , ma deranjeaza atunci cand se baga informatii false , nu am zis nimic de sursele din care faci copy-paste , e problema ta si nu a mea.
Tot spre lamurirea ta , eroarea de care vorbeam nu e numai una singura si oricum , nu ai detectat-o , am vrut sa vad ceva si de aceea iti multumesc inca o data pentru raspuns. Intentia mea a fost sa iti ofer ocazia sa te corectezi singur, m-am gandit ca poate din fuga tastarii nu ai observat.
Eu am fost politicos cu tine si m-am abtinut de la raspunsuri taioase, desi o meritai de multe ori dar deh, asta e .
Sper ca esti mai fericit si mai multumit de viata dupa raspunsul tau plin de ..substanta .

N-ar strica sa te mai si rogi din cand in cand .

P.S. N-ar fi rau sa iti recitesti toate postarile de pe forum . Parerea mea ..



Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: SLEAH19 din 18 Martie 2012, 03:03:34
Citat din: Urban din  17 Martie 2012, 14:45:32
Religia este autosuficienta, adica domoleste setea de Cunoastere a credinciosilor sai.



    Mă întreb unde a dispărut  cunoaşterea, cine a intervenit aruncând umanitatea în beznă . Imaginaţi-vă în stil hoolliwoodyan, scena în care Arhanghelul Uriel se plimbă împreună cu Enoh ,, în ceruri" explicându-i acestuia noţiuni de astronomie şi mecanica cerească . Ce sa întâmplat cu informatiile zeilor de la Cartea lui  Enoh  pană la Giordano Bruno, când 99,99% din oameni credeau că pământul e plat:

.......Această carte prezintă schimbarea care va surveni în căile corpurilor cereşti, în funcţie de relaţiile pe care le întreţin unul cu altul, importanţa lor, fazele, numele şi obârşia lor. Toate acestea mi-au fost arătate de Uriel, Îngerul care mă însoţea, căci el este călăuza şi organizatorul lor. Am putut observa legile cărora li se supun aceste corpuri cereşti, cum merg ele în timpul oamenilor, până la realizarea unei noi creaţii care va dăinui, şi ea, în veci......
Am făcut o socoteală şi am scris toate răsăriturile lor, după numărul şi numele lor.
Le-am notat conjuncţiile, timpul lor de revoluţie, luna predominanţei lor, aşa cum mi le explica Uriel, care mă însoţea.


Nu trebuie , părerea mea, să fim  întru totul smeriti, trebuie să crîcnim şi  împotriva lui Dumnezeu , nu te supui legilor lui  fără a întreba şi fără a te lămuri.  Crestinismul ritualic, festiv, de masă practicat la noi , nu are nici un îndemn ,nici un apetit pentru cunoaştere, dar nici nu se opune vehement ştiinţei şi cunoaşterii . Ştiinţa şi cercetarea va fi însă întodeauna apanajul unui cerc restrâns de oameni

Nu ne permitem în schimb nici  luxul să devenim peste noapte toţi atei pentru că vrem nu vrem , religia mai are nişte roluri etice în ce priveşte comportamentul mulţimilor. Dacă religia ar dispare , riscul unor derapaje teribile de comportament al mulţimilor creşte şi răul atât interior cât şi exterior este foarte greu de stăpânit şi transformat.

Acum ceva ani intram des în biroul unui coleg care avea printre altele  pe masa lui o carte căreia spre ruşinea mea nu i-am reţinut numele şi nici autorul. Era scrisă de un jurnalist de investigaţii englez, fost corespondent de război din fosta Iugoslavie. M-au marcat descrierile atrocităţilor care s-au petrecut aici la doi paşi  în Europa  nu în Rwanda  , nu în evul mediu , ci între anii 1992 – 1995 şi care iar fi lasat fără grai şi pe  torţionarii Schutz-Staffel de la Auschwitz.
    Croaţii şi sârbii au aceleaşi origini , au migrat în zorii evului mediu din aceleaşi teritorii slavone doar că la diferenţă de peste o sută de ani . Croaţii au ajuns primii şi au înfiinţat Krainele, nişte cnezate mai mici cam pe teritoriul croat de azi , sârbii au venit mai târziu şi s-au aşezat mai la est. Deci dacă nu sunt fraţi , sunt veri.
Ce anume a putut genera o asemenea ură între ei ?
Ziaristul englez reproducea în carte nişte scene greu de imaginat pentru secolul 20 şi în general pentru mintea umană: combatanţii croaţi când ajungeau într-o localitate locuită de sârbii , pe lângă execuţiile aleatorii cărora le cădeau victime la întâmplare bărbaţi , femei violate pană la moarte , bătrâni, copii, organizau concursuri de aruncat copii  nou născuţi  în aer pe care îi prindeau apoi în baionetă. Replicile sârbilor erau pe măsură şi pe lângă genocid , masacru şi gropi comune  împotriva croaţilor şi musulmanilor , identificau în lagărele lor rude de tipul tată /fiu  punându-i apoi să întreţină relaţii sexuale ...

   Părerea mea că dispariţia prematură a unor reguli de etică şi morală( chiar şi a rugăciunii) menţinute cât de cât de religie , pot duce la nişte derapaje sociale greu de imaginat.

,, Ereticii", Ezoterismul, ....trebuie să pună la dispoziţia exoterismului  cât mai multă informaţie din nivelul la care au ajuns , fără a se aştepta pe termen scurt la vreo recunoştinţă.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: Nicipreaprea din 18 Martie 2012, 03:10:11
Citat din: SLEAH19 din  18 Martie 2012, 03:03:34

    Mă întreb unde a dispărut  cunoaşterea, cine a intervenit aruncând umanitatea în beznă .


Cunoasterea nu a disparut, avem acces complet la ea, doar ca am fost invatati sa nu vedem.

Atat.
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: romulus din 18 Martie 2012, 11:50:36
CitatCredinta este primul pas al Cunoasterii lumii in care traim, Stiinta fiind ultimul.
Apropo de ce zice Urban de STIINTA am citit candva despre niste cercetatori/oameni de STIINTA  rusi, care nu numai ca erau atei,atei, erau si zeflemitori la adresa credintei si  a bisericii si care l-au "descoperit" pe Dumnezeu exact printre fenomenele,  bacteriile si microbii pe care le/ii "cercetau". Au ajuns astfel  nu numai sa afirme existenta Lui, ci si in extrema cealalta, a habotniciei si chiar a nebuniei!
De unde rezulta ca: "aureea medioritas" ! Parerea mea.
Am zis !
Titlu: Re: Puterea rugaciunii
Scris de: fiulploii din 18 Martie 2012, 13:09:36
Rugaciunea poate fi considerata o forma de manifestare a gandului fiindca presupune utilizarea unei intentii directionate spre ceva anume. Ea- rugaciunea- e de mai multe tipuri , fiecare tip avand tehnici specifice adaptate unui anumit scop .
La noi, in partea occidentala a lumii , rugaciunea este o cerere  adresata cuiva- de obicei unei forte presupuse superioara noua-  pentru a face o interventie , o actiune sau o non-actiune .
La noi, traditional vorbind , se cere interventia inca de la primele cuvinte ale rugaciunii si asta datorita conditionarii apelantului   :evil: sa accepte faptul ca e neputincios. Neputinta apare in urma inocularii sentimentului de a fi separat de Creatie  .
     Tot prin conditionare, am fost convinsi ca suntem superiori fatza de tot ce ne inconjoara.
Crezand , de fapt, fiind convins ca este separat de Creatie, omul nu mai este capabil sa vada ori sa se identifice cu fortele care pun in miscare Creatia .
   La altii , adica in partea orientala a lumii , omul este considerat parte integranta din Creatie si de aceea , fiecare individ are un rol important in aparitia evenimentelor ce au loc in Creatie.
   Am mai vorbit cate ceva despre mudre aici pe forum dar nu stiu daca am zis ca cea mai puternica mudra este cea cu palmele deschise, virfurile degetelor atingandu-se unul cu celalalt, chakrele palmelor unite una cu cealalta - deci este ceea ce facem cand ne rugam - cei care o fac  :lol: . In conceptia orientala , aceasta lipire a palmelor in timpul rugaciunii , ne permite sa fim conectati cu toate nivelele Creatiei, mai precis cu toate realitatile energetice pe care corpul uman este capabil sa le acceseze. Si aici intervine din nou o diferentiere intre indivizi , inevitabila . Se mai zice in aceste traditii , ca acest moment, al rugaciunii facute cu trup si suflet   este un moment fara de timp si fara de spatiu , undeva in afara timpului si a spatiului , in afara matricei . 
   Faptul ca fiecare om este parte integranta din Creatie, nu implica si accederea implicita la realitatile enrgetice de mai sus . Calitatea gandurilor si sentimentele sunt se zice, mecanismul de acordare si de rezonanta.
   Se mai considera ca cea mai inalta forma de rugaciune pe care un om o poate face , este sa treaca dincolo de limita in care '' se cere'' sa se intample oarece  si ''sa devina''  ceea ce cere sa se intample.
   Parerea mea..