Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: fiulploii din 21 August 2011, 02:44:37

Titlu: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: fiulploii din 21 August 2011, 02:44:37
Toata lumea - inclusiv eu , bineinteles  :lol: - e mare si tare la dat cu parerea . Si pentru asta  ,
'' link-uim'' toti la greu - inclusiv postam linkuri la linkul linkului  :lol:
E un lucru necesar totusi . Eu zic sa luam o pauza de '' link-uire '' in acest topic si sa incercam fiecare din noi sa facem o sinteza a ceea ce stim , a informatiilor pe care le crede fiecare adevarate .

Si fiindca dupa a mea parere , la originea tuturor dezbaterilor despre ozn, reptilieni, religie , muzica , apocalipsa, contactul cu extraterestrii , intraterestrii , al nustiucateleareich , etc . sta de fapt conceptul Mantuirea .

Bineinteles , nu toti vom fi pe aceeasi idee si tocmai acest lucru este benefic pentru toti si ne va urca pe fiecare din noi cu o treapta in sus - scuzati pleonasmul - in Cunoastere .

Deci , daca vreti sa participati la aceasta dezbatere :

Avem sau nu nevoie de mantuire externa si de ce credeti acest lucru ? Adica cum v-ati format aceasta credinta ca avem sau ca nu avem nevoie de mantuire externa .

Si cred ca fiecare ar trebui sa se exprime aici in aceasta privinta , fie si numai pentru a-si pune ordine in gandire.

''Există o ciudată ispită – de dreapta, conform Părintelui Cleopa – aş numi-o ispita credinţei considerată ca panaceu totalitar al grijilor şi înlocuitor general al virtuţilor omeneşti, care-i o împătrită ipostază a trufiei combinată cu naivitatea:
............................................. 

- c) Convingerea că nu mai este trebuinţă de virtuţile obişnuite ale omului de rînd: înţelepciunea, judecata sănătoasă, iscusinţa, strădania... Credinciosul are nevoie de ele întocmai ca toţi semenii săi.
..........................''
          Jurnalul Fericirii - N.S.

am trecut numai una din cele patru ipostaze , pentru ca ajunge atat  :lol: sa nu exageram cu copy/paste .

Am vrut numai sa dovedesc si celor care zic ca este o blasfemie intrebarea de mai sus
faptul ca credinta fiecaruia trebuie respectata de ceilalti si faptul ca ea, credinta nu te scuteste de a gandi , de a fi intelept in urma gandurilor tale si nu in urma recitarii lectiilor altora  :-D

Alea bune tuturor .
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: fiulploii din 04 Septembrie 2011, 21:20:00
Deoarece conceptul de mantuire  este  cam nedefinit  , sa incercam o definitie a lui trecand prin niste porti obligatorii .
Prima trecere obligatorie - zic eu - este legatura dintre religie, educatie si venit.
Daca ne uitam inca din trecutul cunoscut al omenirii ( versiunea 1.0  :lol: ) si pana in zilele noastre la cine au fost puternicii lumii , ce credinte au avut si ce fel de educatie  .
Si ma refer aici la o mica sinteza cat de cat globala .
Pentru harta actuala a puternicilor lumii
http://www.infocon.ro/2011/08/marile-corporatii-detin-intr-adevar-controlul-asupra-finantelor-din-lume/ (http://www.infocon.ro/2011/08/marile-corporatii-detin-intr-adevar-controlul-asupra-finantelor-din-lume/)

Parerea mea : este o legatura clara intre educatie, religie-credinta si venit  personal  .
Ca si comparatie pentru intelegere , cine sunt saracii lumii, ce credinte au si ce educatie au .


Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: mr din 04 Septembrie 2011, 23:36:14
Citat din: fiulploii din  21 August 2011, 02:44:37
Si fiindca dupa a mea parere , la originea tuturor dezbaterilor despre ozn, reptilieni, religie , muzica , apocalipsa, contactul cu extraterestrii , intraterestrii , al nustiucateleareich , etc . sta de fapt conceptul Mantuirea .

19. Şi i-a zis: Scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit. 
20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. 
21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.
Luca 17

20. Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. 
21. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; 
22. Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela.
Matei 9

Plecand de la mesajul clar lasat de Isus conform caruia mantuirea personala este strict legata de credinta (si aici fac o separare clara intre "credinta" modului general de a gandi al omului - la care S-a referit - si credinta oarba, seaca si fara implicare in Dumnezeu), putem spune ca El ne-a incurajat cu subiect si predicat sa invatam cele vazute si nevazute ale lumii fizice in care traim, sa ne eliberam de frici si prejudecati pentru a putea vedea "imparatia lui Dumnezeu" din Sinele nostru, al fiecaruia.

La acelasi lucru fac referire si Micile Mistere din atichitatea greaca, care se refera la o abordare ezoterica (adica o abordare individuala, in propriul Sine, a initiatului) prin care adeptul invata, pe parcursul unei perioade de timp, adevarata desfasurare a lumii materiale, adevaratele "secrete" ale functionarii Creatiei fizice.

Arta regala, specifica ordinelor initiatice bazate pe traditie (inclusiv cele masonice, la nivel de ideologie ...si mai putin aplicate pentru ca astazi este penurie de indivizi "calificati" - datorita vremurilor, zic eu :) ) isi au radacina in Misterele din Eleusis (care includ Micile Mistere) si in practicile antice egiptene, se refera tot la un set de reguli si dobandirea unei atitudini prin care sa fie cunoscute treptat cele necesare si veritabile ale acestei lumi.

Sigur ca este foarte dificil de discutat astazi, intr-un context foarte stiintific, despre astfel de "filosofii" fara o aplicabilitate practica imediata. Dar ele sunt motorul nostru interior, trebuie sa recunoastem cu totii, pentru ca "operand" numai in Sine, la nivel de principiu, reusim sa schimbam cu adevarat ceva in exteriorul nostru. Pacat ca realizam cel mai des acest lucru doar atunci cand suferim intens...dar e bine si atunci.

Asfel se ajunge, incet incet la aflarea si asimilarea efectiva (fapt indispensabil) a adevarului unic al lumii in care traim:
31. Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei; 
32. Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Ioan 7

Conceptul de mantuire externa nu cred ca are vreun sens pentru ca mantuirea este o rezultanta a alegerilor individuale. Daca nu o facem noi insine, nu o face nimeni pentru noi...iar mesajele sunt foarte clare in sensul asta. Fapt cat se poate de firesc! :)

Dincolo de Mantuire, care nu este decat examenul intelegerii Creatiei fizice,  daca mai sunteti interesati, capata sens Eliberarea, sacerdotiul sau Marile Mistere care tin de starile supra-umane ale spiritului, de cunoasterea altor nivele non-fizice ale Creatiei...
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Nicipreaprea din 05 Septembrie 2011, 00:27:04
Citat din: fiulploii din  21 August 2011, 02:44:37

Avem sau nu nevoie de mantuire externa si de ce credeti acest lucru ? Adica cum v-ati format aceasta credinta ca avem sau ca nu avem nevoie de mantuire externa .


E complicat...  filmul  :mrgreen:
Mantuirea poate veni din exterior de la... un pas gresit, un zid, un sarut, o atingere, un mar, etc... sau de la isus... defapt cred ca mantuirea asta ne urmareste peste tot, numai ca suntem prea adormiti ca sa o constientizam. Pana nu ne aducem macar o parte din cai acasa, pot sa vina n mantuitori, tot degeaba.  :rainbow:

Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: angellla29 din 05 Septembrie 2011, 09:03:26
chiar avem nevoie de mantuire dar nu externa...ci interna... si de Dumnezeu..pentru ca ....ia priviti aici...Eu nu comentez nimic...va las sa judecati d-vastra!!!! Nu e ura ci doar adevarul....WAKE UP PPL!!!!!!!!

http://www.220.ro/documentare/INCREDIBIL-CINE-CONDUCE-LUMEA/c91J0KXG7S/ (http://www.220.ro/documentare/INCREDIBIL-CINE-CONDUCE-LUMEA/c91J0KXG7S/)

http://www.almeea.com/masoneria-organizatia-satanista-oculta-care-conduce-lumea/ (http://www.almeea.com/masoneria-organizatia-satanista-oculta-care-conduce-lumea/)

http://mucenicul.wordpress.com/2010/01/30/planul-evreilor-khazari-o-scrisoare-uimitoare-din-1928/ (http://mucenicul.wordpress.com/2010/01/30/planul-evreilor-khazari-o-scrisoare-uimitoare-din-1928/)

Adevarul despre masonerie ,evrei, sionism,marionetele lor si Noua Ordine Mondiala (http://www.youtube.com/watch?v=lqAz81Iri7s#)

Domnilor mi-e dor sa vad oamen PURI.....oameni ai acestui PAMANT....cei care iubesc aceasta lume.....
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 09:35:10
Nu, nu cred c-am avea nevoie de mintuire, nici externa (sub forma de creme, lotiuni, masaje, ventuze etc), nici interna (injectii, perfuzii, pastile ori clisme). :D

Serios acum, hai sa elaborez un pic (dar nu prea mult, findca traiesc in ultima vreme cu senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic :-D) - simplul fapt ca existam la nivelul asta de fiintzare inseamna, dupa mine cel putin, ca sintem deja "inscrisi" in PM (Programul Mantuirea). :-P
Si-o s-o primim pe ea, coana Mantuirica, fie c-o vrem sau nu initial - adicatelea la inceputul unui traseu mai scurt sau mai laborios, dupa puterile si setea de evolutie a fiecaruia.

Asa cum prea bine spunea mai-mult-decit-initiatul Giordano Bruno inainte sa fie prajit un pic de Inchizitie: "Pina si Satana :evil: se va mantui cindva".
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: fiulploii din 05 Septembrie 2011, 09:57:37
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 09:35:10
........dar nu prea mult, findca traiesc in ultima vreme cu senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic :-D

Inevitabil si trist , colega @Xanadron fiindca lumea asta e asa cum e datorita gandurilor noastre despre credinta si aici e marea buba , marea schisma , cand creierul primeste informatii contradictorii .... si poate ca asta chiar face parte din examen  :-)
Cand majoritatea se simt cavaleri ai dreptei-credinte  :lol: si poarta  bombe orgonice si arunca cu agheazma si cruci in stanga si dreapta , eu unul ma tot intreb in ce secol traim ?
Si sa nu crezi in reincarnare cand uite, Tomas de Torquemada traieste si e printre noi  afurisind ghiavolul si starpind fara discreminare dracismele si vrajitoriile epocii lui  :lol:

@angellla29 de unde stii ca informatiile prezentate de tine sunt adevarate macar 50%  ? ai verificat si alte surse ?
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Siberia din 05 Septembrie 2011, 10:21:25
Explicati-mi si mie va rog, ce este mantuirea, sau la ce fel de mantuire va referiti ca sa inteleg si eu despre ce s-ar discuta aici.
Multumesc
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: angellla29 din 05 Septembrie 2011, 10:31:30
Citat din: fiulploii din  05 Septembrie 2011, 09:57:37
Inevitabil si trist , colega @Xanadron fiindca lumea asta e asa cum e datorita gandurilor noastre despre credinta si aici e marea buba , marea schisma , cand creierul primeste informatii contradictorii .... si poate ca asta chiar face parte din examen  :-)
Cand majoritatea se simt cavaleri ai dreptei-credinte  :lol: si poarta  bombe orgonice si arunca cu agheazma si cruci in stanga si dreapta , eu unul ma tot intreb in ce secol traim ?
Si sa nu crezi in reincarnare cand uite, Tomas de Torquemada traieste si e printre noi  afurisind ghiavolul si starpind fara discreminare dracismele si vrajitoriile epocii lui  :lol:

@angellla29 de unde stii ca informatiile prezentate de tine sunt adevarate macar 50%  ? ai verificat si alte surse ?

http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/15/lista-masoni-celebri/ (http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/15/lista-masoni-celebri/)

Grupul Bilderberg - masonii care conduc lumea din umbra (http://www.youtube.com/watch?v=TXK4yxMuU5g#)

http://www.badpolitics.ro/lista-%E2%80%9Cneactualizata%E2%80%9D-a-masonilor-din-romania-raport-sri/ (http://www.badpolitics.ro/lista-%E2%80%9Cneactualizata%E2%80%9D-a-masonilor-din-romania-raport-sri/)

http://moneyexpress.money.ro/articol_12808_16/cover_story___superclasa__cei_6000_de_oameni_care_conduc_lumea.html (http://moneyexpress.money.ro/articol_12808_16/cover_story___superclasa__cei_6000_de_oameni_care_conduc_lumea.html)

Cerceteaza....si vei gasi adevarul....Chiar nu simti pe piele ta....ca suntem ROBOTZI ???? Marionete...dar ce sa mai vorbim....
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 10:32:16
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 10:21:25
Explicati-mi si mie va rog, ce este mantuirea, sau la ce fel de mantuire va referiti ca sa inteleg si eu despre ce s-ar discuta aici.
Multumesc

Intr-un tom cu 666 :-D de pagini - deloc "degetzel" deci - poate-ar fi clarificata (un pic doar) notziunea asta, draga Siberia...

In doar 6 vorbe insa, Mantuirea (cred io) ca-i impacarea cu Sinele, Lumea si Moartea. :roll:

"Lumea" fiind de fapt o chestie-trestie multipla (multivers nu doar fizic).
In care nu ne nastem deloc funciarmente pacatosi, zic eu - chiar daca supusi constringerilor si implicit compromisurilor intruparii carnale, incepind cu nevoia devorarii altor vieti (fie ele "doar" vegetale) si terminind cu "devorarile vampiric-energetice".

Ies acum insa din (interesantul) seminar al copiilor torentiali, :-D fiindca babele se pieptaneaza in timp ce Elenina :star: survoleaza si tot asa...
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Siberia din 05 Septembrie 2011, 11:13:41
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 10:32:16
In doar 6 vorbe insa, Mantuirea (cred io) ca-i impacarea cu Sinele, Lumea si Moartea. :roll:


Asta am crezut si eu intotdeauna ca este... sau mai pe intelesul clasei muncitoare, mantuirea  - constiinta impacat cu care pleci in alte lumi...
Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Tayka din 05 Septembrie 2011, 11:45:05

Ms.-Xanadron-
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 09:35:10
traiesc in ultima vreme cu senzatia ca RUFOn a devenit un gen de seminar teologic :-D) - ................
Da din păcate cam aşa e,dar ei sânt în misiune acum,aşa că dacă vrei să no bagi pe mânecă cu ..oastea domnului ;,,Taie-ţi mâneca şi fugi''...căci ,,A studia şi a nu gândi este o risipă. A gândi şi a nu studia este periculos iar a executa gândirea altuia este dezastruos....''aşa dar trebuie să înţelegi că,,Dacă vrei să îndeplineşti o sarcină prea bine, vei rămâne până la urmă cu ea pe cap...'' :wink:
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Nicipreaprea din 05 Septembrie 2011, 11:56:58
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 11:13:41

Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

Poate ca exteriorul e numai o conventie, ti-a trecut prin minte asta ?  :mrgreen:

Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 12:30:26
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 11:13:41
Asta am crezut si eu intotdeauna ca este... sau mai pe intelesul clasei muncitoare, mantuirea  - constiinta impacat cu care pleci in alte lumi...
Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

Majoritatea aici-traitorilor sint comozi - iar "asteptarea a Ceva Mantuire la Kil de Mai Sus" :lol: (acceptind in definitiv ritualuri mai ales si incurcind credintza cu superstitia in sperantza picarii norocului in freza la modul strict material) e cea mai comoda solutie...

Uite insa cum, incet-incet, incep sa definesc cumva coordonatele credintei MELE pe topicurile astea "teologice", :-P (vad ca-s vreo trei active-n paralel deja), desi n-aveam de gind sa intru pe terenul asta alunecos chiar si pentru mine-ma deocamdata.
Si-s alte chestii mai stringente-n desfasurare chiar acum - desi poate ca si "seminariile" astea :lol: or avea rostul lor (auto)clarificator. Indiferent de extremele atinse de convingerile fiecaruia dintre noi poate.

Si de mine, evident - care, doar aparent paradoxal, ma consider (inca) crestin, desi poate unul reincarnat :-D dinainte de anumite concilii excomunicatoare 8-) prin care popimea a reusit sa rupa aproape definitiv insasi apropierea de Creator. :star:

Pe linga "orbirea" si implicit aproape anularea sansei de scapare din tarlaua-test a celor mai multi aici-traitori si din-nou-aici-reveniti de-atitea ori.
...Poate ca asa o fi insa regula jocului, mai stii? :roll: Un examen (de Bac celest :lol:) prea usor n-ar fi poate o sita destul de deasa?! Si doar 144 de mii (sau milioane) ar trebui sa-l treaca in final? (relativ final, ca orice in ciclurile astea infinite).

P.S. Acum vad ca-s la postarea 1.444 - semn clar ca nr. 144 (mii, milioane) ar fi aproape pe bune :-D - 144.400 de fapt. :wink:

Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Siberia din 05 Septembrie 2011, 12:36:19
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 12:30:26
...Poate ca asa o fi insa regula jocului, mai stii? :roll: Un examen (de Bac celest :lol:) prea usor n-ar fi poate o sita destul de deasa?! Si doar 144 de mii (sau milioane) ar trebui sa-l treaca in final? (relativ final, ca orice in ciclurile astea infinite).

De trecut, trec multi examenul.
144000 este altceva.
- parerea mea -
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 12:41:49
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 12:36:19
De trecut, trec multi examenul.
144000 este altceva.
- parerea mea -

Nu cred ca asa multi, serios.
Poate doar doi la 100.000 trec examenul - respectiv 20 la milion (vreo 50 deci de prin Bucuresti? :-D), 20.000 la miliard si 144.400 la 7,28 miliarde. :-D

Calculati deci momentul cind Omenirea atinge cifra asta (7,28 miliarde - nu mai e mult) si aflati cu preciziune momentul de "Rapture". :lol:
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: mr din 05 Septembrie 2011, 12:42:29
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 11:13:41
Lasand deoparte religia si pe Iisus, cum poate cineva din afara sa-ti asigure tie confortul unei contiinte impacate ???

Aratandu-ti, ajutandu-te sa "vezi" ...si apoi sa incepi sa te "deprogramezi" singura. De asigurat confortul constiintei impacate nu cred ca poate fi vorba...din exterior.
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 12:45:04
Citat din: mr din  05 Septembrie 2011, 12:42:29
Aratandu-ti, ajutandu-te sa "vezi" ...si apoi sa incepi sa te "deprogramezi" singura. De asigurat confortul constiintei impacate nu cred ca poate fi vorba...din exterior.

Bine gasit termenul "deprogramare" - asta cred ca-ncerc sa fac de fapt si eu, "semi-crestinul" de JE, de-o vreme... 8-)
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: mr din 05 Septembrie 2011, 12:48:25
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 12:45:04
Bine gasit termenul "deprogramare" - asta cred ca-ncerc sa fac de fapt si eu, "semi-crestinul" de JE, de-o vreme... 8-)

Pai cred ca ....deprogramarea = mantuire..... prin unificarea limbajelor antice si moderne  :star: :)
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: calator astral din 05 Septembrie 2011, 12:56:14
 :lol: deprogramarea...ma intreb oare ce alte formule savante vor imbraca forma asta sofisticata pentru a desemna renegarea a ceea ce sintem.

Citat din: fiulploii din  05 Septembrie 2011, 09:57:37
Inevitabil si trist , colega @Xanadron fiindca lumea asta e asa cum e datorita gandurilor noastre despre credinta si aici e marea buba , marea schisma , cand creierul primeste informatii contradictorii .... si poate ca asta chiar face parte din examen  :-)
Cand majoritatea se simt cavaleri ai dreptei-credinte  :lol: si poarta  bombe orgonice si arunca cu agheazma si cruci in stanga si dreapta , eu unul ma tot intreb in ce secol traim ?
Si sa nu crezi in reincarnare cand uite, Tomas de Torquemada traieste si e printre noi  afurisind ghiavolul si starpind fara discreminare dracismele si vrajitoriile epocii lui  :lol:

torquemada...ce pot raspunde la astfel de comparatii deplasate...asta chiar ma incita sa plec cit mai departe de voi, unde-oi vedea cu ochii.
Straniu, pe octogonarul sint felicitat tocmai pentru motivul invers,ca as fi "evoluat si ultra-modern", "in afara dogmei".
__________

Iti dau dreptate apropo de confuzia Credinta-Religie-Superstitie, draga xanadron, ma bucur ca te definesti macar "semi-crestin",care e un termen inexact,eu as spune mai degraba :| "crestin al Mileniului III", ca si mine!
Vom vedea mai clar in curind cine a luat Calea Mantuirii (care Mantuire nu poate fi altfel decit EXTERIOARA) si va resuscita in forma-energie a Cristosului reinviat,tot cum vom vedea si pe cei care au refuzat procesul complex de indumnezeire si au facut din pacate smerenie Vrajmasului.
Nu ne putem noi "mantui" din "interior", noi nu avem aceasta putere divina, e o gaselnita,un pretext pentru a ne auto-disculpa,dar nu functioneaza oricit ne-am autosugestiona.
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Siberia din 05 Septembrie 2011, 13:02:14
Citat din: mr din  05 Septembrie 2011, 12:42:29
Aratandu-ti, ajutandu-te sa "vezi" ...si apoi sa incepi sa te "deprogramezi" singura. De asigurat confortul constiintei impacate nu cred ca poate fi vorba...din exterior.


   Tocmai... ideea ca vine cineva sa te mantuiasca pe tine, iti ofera o iluzie de "mantuire". Cel ce vine din exterior poate doar sa-ti deschida ochii, sa-ti ofere eventual o directie pe care sa cauti o poteca pe care sa o strabati ca sa gasesti Lumina din tine.
   De mantuit te mantuiesti singur, singurel, tu, fata in fata cu tine.
   Iluzia de mantuire e sustinuta de biserica... ai o problema pe constiinta aka pacat, dai o fuga la biserica, te stropeste cineva cu deja celebra agheasma, dai din gura si spui trei rugaciuni si dai din mana sa faci vreo 20 de cruci si gata... te-ai mantuit... Aiurea ! problema va ramane mereu in constiinta ta, va creste, vei mai merge de zece ori la biserica, vei plati si acatiste si alte "iluzii" si tot nu vei scapa pana nu vei sta tu cu tine de vorba putin.
   Iar daca nu vei sta sa cauti in tine mantuirea fiindca esti prea ocupat cu treburile lumesti, vei dormi linistit asteptand sa vina Mesia sa te mantuiasca... fara sa te gandesti prea mult ca Mesia vine sa-ti arate calea, iar pentru restul ar trebui sa depui putin efort.

   Cat despre 144000:
"Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru" ... "Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul".
   Parerea mea este ca cei 144000 fac parte doar dintr-un anumit segment de populatie, populatie care acelasi "Dumnezeu" si "Miel" - daca intelegi ce vreau sa zic :-D
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: mr din 05 Septembrie 2011, 13:05:19
Calatorule, cum poti fi mantuit din exterior ....si de catre cine?
Reciteste, te rog, ce spune "miezul" mantuirii legat de faptul ca noi suntem direct responsabili de propriile noastre mantuiri/deprogramari:


Citat din: mr din  04 Septembrie 2011, 23:36:14
19. Şi i-a zis: Scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit. 
20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. 
21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.
Luca 17

20. Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. 
21. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; 
22. Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela.
Matei 9

Si sa nu vii cu "Piei Satano!" ... ca-ti dai singur in cap.


L.E. Foarte bine punctat Siberia !
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: calator astral din 05 Septembrie 2011, 13:37:44
"piei Satano!"...  :lol:

mr> citatul tau nu are absolut nici o legatura cu Mantuirea.
Aici e CHEIA de intelegere a Mantuirii, cintarirea vorbelor e fara importanta, se pun pe Balanta FAPTELE,si in procesul de apreciere al propriilor actiuni sintem intotdeauna SUBIECTIVI, de aia e necesara Judecata unui Observator transcedental, obiectivitatea noastra e deci din start exclusa,nu poti fi si judecator si parte intr-un proces.


"Vedeţi că omul este îndreptăţit din FAPTE şi nu numai din credinţă." Iacov 2:24
,,Copilaşilor, să nu iubim cu cuvântul, nici cu limba, ci în faptă şi în adevăr.
Şi prin aceasta vom cunoaştei că suntem din adevăr şi ne vom asigura inimile înaintea Lui că, dacă ne condamnă inima noastră, Dumnezeu este mai mare decât inima noas­tră şi cunoaşte TOATE.
Preaiubiţilor, dacă inima noastră nu ne condamnă, avem în­drăzneală la Dumnezeu; şi orice cerem primim de la El pentru că ţinem poruncile Lui şi practicăm cele plăcute înaintea Lui.
Şi aceasta este porunca Lui: să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos şi să ne iubim unii pe alţii, după cum ne-a dat poruncă Şi cine ţine poruncile Lui rămâne în El, şi El în el Şi prin aceasta cunoaştem că El rămâne în noi prin Duhul pe care ni L-a dat." 1 Ioan 3:18-24

___________
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: angellla29 din 05 Septembrie 2011, 13:47:13
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 12:41:49
Nu cred ca asa multi, serios.
Poate doar doi la 100.000 trec examenul - respectiv 20 la milion (vreo 50 deci de prin Bucuresti? :-D), 20.000 la miliard si 144.400 la 7,28 miliarde. :-D

Calculati deci momentul cind Omenirea atinge cifra asta (7,28 miliarde - nu mai e mult) si aflati cu preciziune momentul de "Rapture". :lol:

Sa fie anul viitor? Numarul cand se va ajunge la 7,28 mid? Ca deja sunt 7 mld....
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 14:21:38
Citat din: angellla29 din  05 Septembrie 2011, 13:47:13
Sa fie anul viitor? Numarul cand se va ajunge la 7,28 mid? Ca deja sunt 7 mld....

144.400 reprezinta de fapt 2% din 7,22 miliarde (scuze pt. socotelile confuze :lol:) - deci sigur anul viitor s-ar intimpla "Inaltarea in Grup", de-ar fi sa luam de bun procentul asta al "mantuitzilor inca din cursul vietii". ;)

Care, by the way, mi-a fost "dezvaluit" acum vreo 25 de anisori, de un calugar intilnit intimplator p-un drum (muntos, intre VN si BZ) in care cautam de fapt un alt anahoret, negasit insa atunci si despre care localnicii sustineau ca s-ar fi "evaporat" fara urme. :star:
"Adevar" spus la un foc cu vin, merinde si destule povesti sub forma exacta "numai doi oameni dintr-o suta de mii mantuise-vor inca in viatza asta fiind" :roll: - de la care am pornit in postarea mea glumeatza, reamintindu-mi prezicerea asta pe care, sincer, nu prea am luat-o de buna si nici acum n-o iau, in sens de 100% exacta cel putin.

Si cu asta cred ca te-am... luminat :D si pe tine, cumva, Siberia...
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Siberia din 05 Septembrie 2011, 14:41:45
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 14:21:38
Si cu asta cred ca te-am... luminat :D si pe tine, cumva, Siberia...

   Cum zici tu Xanadron, dar eu raman sceptica in ceea ce priveste "luminarea".

   In primul rand, fiecare religie are profetii ei, codurile si numerele ei. Deci n-ai cum sa stii sigur ca e vorba de 2% din populatia Terrei.
Daca hindusii sustin ca vor fi salvati 385247 de oameni din randul lor, musulmanii sustin ca vor fi salvati 665498, amerindienii sustin ca vor fi salvati 294721 si crestinii ca vor fi salvati 144000 nu stiu cum iti ma da procentul de 2%.
   Poate nici n-a fost vorba vreodata de un procent din populatia Pamantului, poate 144000 face referire la cu totul altceva. Poate e vorba de 144000 de entitati care s-au materializat pe Pamant in zilele de pe urma pentru a-i ajuta pe ceilalti multi imbracati in alb care apar si ei prin viziune si care sunt zeci de mii de zeci de mii de zeci de mii... si care erau si ei salvati ??? Poate 144000 este un cod pentru un portal, la fel cum poate 144000 este codul pentru Lumina si vor fi salvati toti oamenii care lucreaza sub acest cod adica in numele Luminii pe Pamant (ex: cei care se afla sub incidenta "operatiunii 144000" :-D)
   Si la sfarsit dar nu in ultimul rand, sunt mult prea putini cei care chiar inteleg ce scrie in textele religioase (gen Apocalipsa) dar foarte multi care le interpreteaza in functie de cunostintele sau intentiile lor.

   Ma opresc aici, fiindca despre acest "144000" se poate discuta mult si bine si probabil s-a discutat de prea multi ani. In loc sa ne concentram pe asta, mai bine ne concentram pe alte probleme, fiindca oricum pe langa cei 144000 mai exista zeci de mii de zeci de mii de zeci de mii pe care uitam sa-i mentionam, si care s-au "mantuit" singuri  :-D
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Xanadron din 05 Septembrie 2011, 14:50:59
Pai ce, am sustinut eu c-as crede in cele doo procente, draga Siberia? :roll:
In plus, cu Jiji Berbecali ar fi 144.001 "razboini ai luminii", :star: fiindca in mod sigur el n-a fost inclus in vreun calcul prealabil nici macar de Scaraotki. :evil: :-D
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Siberia din 05 Septembrie 2011, 15:13:54
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 14:50:59
Pai ce, am sustinut eu c-as crede in cele doo procente, draga Siberia? :roll:
In plus, cu Jiji Berbecali ar fi 144.001 "razboini ai luminii", :star: fiindca in mod sigur el n-a fost inclus in vreun calcul prealabil nici macar de Scaraotki. :evil: :-D

Mai stiu vreo doi frati de-ai lui Jiji care ar disturba procentul :-D

p.s. - nu ma tem de "ghiavoli" cum ma tem de "Jiji"  :-D :evil: ... ceea ce ma duce la gandul: oare lui Chuck Norris ii e frica de Jiji ? :-D :-D :-D
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Aliosa din 05 Septembrie 2011, 16:09:06
Citat din: Xanadron din  05 Septembrie 2011, 14:21:38
144.400 reprezinta de fapt 2% din 7,22 miliarde (scuze pt. socotelile confuze :lol:)
144.400 resprezinta 0.002% din 7.22 miliarde :D desi era vorba de 144.000 :P
Totusi cam putini :D si nu am inteles de ce 12000 din 12 neamuri, a identificat careva neamurile :D?
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: calator astral din 05 Septembrie 2011, 16:14:23
E grea artimetica aia si procentele greu de calculat...  :lol:
un sfat: folositi regula de trei simpla si veti gasi procentu corect.

Noi, cei 144 000 supravietuitori alesi direct de Domnul,sintem PECETLUITI PE FRUNTE. Pecetea se aseamana perfect cicatricei personajului Harry Potter. E imensa dar vara trece aproape neobservata.
_________

Citeva Chei biblice:
Vers. 2.3: "Si am vazut un inger care se suia dinspre rasaritul soarelui si care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru ingeri , carora le fusese dat sa vatame pamantul si marea, zicand:
"Nu vatamati pamantul, nici marea, nici copacii, pana nu vom pune PECETEA PE FRUNTEA slujitorilor Dumnezeului nostru!"

_______________
Acest SEMN care e pus pe fruntile celor alesi, ale slujitorilor Sai iubiti, este un semn distinctiv foarte clar si vizibil, o caracteristica evident spirituala si implicit religioasa prin care vom fi ocrotiti de judecata lui Dumnezeu,care va veni peste cei nelegiuiti,vindutii Satanei


:star:
In Ezechiel 9, 4-6 se da si explicatia,e revelat CRITERIUL DE SELECTIE,  "e pusa pecetea PE FRUNTEA oamenilor care  suspina si gem din pricina tuturor uraciunilor care se savarsesc acolo"  ( vers. 4 ).
Ati remarcat faptul ca acest sigiliu este pus EXCLUSIV PE FRUNTE nu si pe mana, ca in cazul semnului fiarei din Apocalipsa,cap. 13.
Amintiti-va : aplicarea sigiliului se face deci exclusiv pe FRUNTE.
(Ce ti-e scris pe frunte ti-e pus!).
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: pacala din 05 Septembrie 2011, 17:22:36
despre mantuirea cui se vorbeste ?!
oare basescu este mantuibil ?  :evil:

daca pe drumul mantuirii , sefi o pun de-un pariu ( documentat cazul Iov ) ?!!  :-D
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Ganditorul din 05 Septembrie 2011, 18:20:01
Incet, dar sigur, RUFOn Forum va deveni BOR Forum.
Mantuire, satanism=yoga, Isus etc etc ...
Cand va fi impusa regula impartasaniei pt accesul pe forum (si cine va asculta spovedania... :evil: )?
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: calator astral din 05 Septembrie 2011, 18:42:58
Citat din: Ganditorul din  05 Septembrie 2011, 18:20:01
Incet, dar sigur, RUFOn Forum va deveni BOR Forum.
Mantuire, satanism=yoga, Isus etc etc ...
Cand va fi impusa regula impartasaniei pt accesul pe forum (si cine va asculta spovedania... :evil: )?

o foarte buna initiativa,ginditorule.
Ar trebui consultat initiatorul acestui topic,si nu sint eu ala.
(pt mine intrebarea topicului e un non-sens, nu poate fi decit o afirmatie.)
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: angellla29 din 05 Septembrie 2011, 19:29:45
O mica intrebare....cam tampita dar....exista vreo explicatie stiitifica pentru "Rapture"? Ca acea chestie cu "luatul in nori....sau faza cu tractorbeam....
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: angellla29 din 05 Septembrie 2011, 19:46:48
Citat din: angellla29 din  05 Septembrie 2011, 19:29:45
O mica intrebare....cam tampita dar....exista vreo explicatie stiintifica pentru "Rapture"? Ca acea chestie cu "luatul in nori....sau faza cu tractorbeam....
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: abyss din 05 Septembrie 2011, 20:07:47
Citat din: Siberia din  05 Septembrie 2011, 13:02:14
   Tocmai... ideea ca vine cineva sa te mantuiasca pe tine, iti ofera o iluzie de "mantuire". Cel ce vine din exterior poate doar sa-ti deschida ochii, sa-ti ofere eventual o directie pe care sa cauti o poteca pe care sa o strabati ca sa gasesti Lumina din tine.
   De mantuit te mantuiesti singur, singurel, tu, fata in fata cu tine.
   Iluzia de mantuire e sustinuta de biserica... ai o problema pe constiinta aka pacat, dai o fuga la biserica, te stropeste cineva cu deja celebra agheasma, dai din gura si spui trei rugaciuni si dai din mana sa faci vreo 20 de cruci si gata... te-ai mantuit... Aiurea ! problema va ramane mereu in constiinta ta, va creste, vei mai merge de zece ori la biserica, vei plati si acatiste si alte "iluzii" si tot nu vei scapa pana nu vei sta tu cu tine de vorba putin.
   Iar daca nu vei sta sa cauti in tine mantuirea fiindca esti prea ocupat cu treburile lumesti, vei dormi linistit asteptand sa vina Mesia sa te mantuiasca... fara sa te gandesti prea mult ca Mesia vine sa-ti arate calea, iar pentru restul ar trebui sa depui putin efort.
   Cat despre 144000:
"Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru" ... "Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul".
   Parerea mea este ca cei 144000 fac parte doar dintr-un anumit segment de populatie, populatie care acelasi "Dumnezeu" si "Miel" - daca intelegi ce vreau sa zic :-D

-Mântuirea nu e o iluzie si ca dovada ca de "externa" nici nu poate fi vorba decât poate, doar ca un stadiu al unei simple povestiri despre adevărata putere a conștiinței. Deci ce sa ma mai întreb dacă ar mai fi nevoie de ea ori ba?
E posibil sa nu se poată intelege/realiza la un nivel profund constient si treaz acest concept pentru a se putea judeca limpede despre ce e vorba. Poate ceva din sistemul nostru biologic nu ne ajuta, nu se produce declicul. Mantuirea e o stare de constiinta, o traire izvorata din eliberarea constiintei din prizonieratul propriului matrix reprezentat de catre intreg inventarul personal mental uman. Toate acele ganduri, idei, imagini...consuma ceva din noi pentru a se putea autosustine, pentru a se putea forma sub forma de holograme mentale. Se consuma puterea/energia spiritului si atentia observatorului nemairamanand nimic pentru a construi cu adevarat realitatea. Nu mai avem puterea necesara deoarece suntem robii detaliilor din propriile scamatorii virtuale si mentale. Sustinem efectiv cu energia noastra lumea unor straini. Si cu siguranta suntem defecti undeva pe la o mica chichitza.

-144000
Dumnezeu explica(apoc cap 7, ver 14):
"Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului."

Deci daca explica El insusi... ce sa mai zic eu ca as putea fi de parere ca cei de mai sus sunt poate si cei mai vechi de pe terra, cei care sunt niste ancore ori balize energetice si spirituale. Un fel de observatori parasutati adanc in spatele frontului. Vom afla oricum cand va sosi timpul. M-as bucura sa-i vad macar si pret de o clipa!

Agheazma
Si eu am zis de multe ori ca e un cico fara gust... dar nu e asa. Apa e altceva decat ce credem noi ca este, in sensul ca poate face mai multe decat sa curete wc-ul...

Acatiste si alte "iluzii"
Corect, sunt un circ si o tzaraneala. Dar pot fi foarte bine motive de aducere aminte, orice clipa poate deveni piatra personala de hotar unde dincolo de ea e adevarata traire si libertate. Trebuie sa dam drumul lumii noastre mentale, abia atunci ne vom aminti. Cat va mai dura oare ?
Parerea mea! (deocamdata :lol: )

""Şi s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, Care a făcut cerul şi cele ce sunt în cer şi pământul şi cele ce sunt pe pământ şi marea şi cele ce sunt în mare, că timp nu va mai fi...""
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: Nicipreaprea din 05 Septembrie 2011, 22:00:03
E complicat ... filmul.  :mrgreen:
Pentru ca tot a amintit @mr de deprogramare, postez un text ce reda un experiment de regresie hipnotica. La sfarsit aveti link-ul, merita citit integral, oarecum are legatura si cu subiectul 'De ce se tem zeii'.

Citat
Profesorul de psihologie Charles Tart a cheltuit mult timp cu cercetarea hipnozei în încercări de laborator. El relatează despre un experiment în care, cu ajutorul unui bărbat numit William, a măsurat profunzimea hipnozei. S-a notat ce experienţe face William, un student de colegiu inteligent, complet integrat în societate, în vârstă de 20 de ani. După ce prof. Tart l-a hipnotizat de câteva ori pe William, ca să adune experienţe privitoare la profunzimea hipnozei, i-a cerut să indice în timpul transei profunzimea acesteia. William şi Tart aveau câte o cifră pentru fiecare treaptă, dar aici vom descrie numai efectele diferite. Mai întâi se constată o senzaţie de destindere, apoi o părăsire a trupului fizic, pe care William îl desemnează ca fiind "doar un lucru, ceva pe care l-am lăsat în urmă". Puterea vizuală este diminuată, are senzaţia de întunecime care devine tot mai intensă. El se simte liniştit şi calm, până când odihna şi pacea "nu mai sunt nişte noţiuni pline de sens... dacă s-a depăşit acest punct, nu mai există eu sau sine care să se poată simţi liniştit sau neliniştit". Pe lângă aceste senzaţii, William are de asemenea parte de diferite grade de conştienţă a anturajului şi a propriului său eu.

În stadiile incipiente, William este conştient de sine, dar apoi identitatea sa "se concentrează treptat asupra capului". Mai târziu are sentimentul că nu mai este el însuşi, ci ceva mult mai mare: potenţialul de a fi putea orice". Sentimentul lui William de trecere a timpului se risipeşte, face loc unui sentiment de atemporalitate. Şi la nivelul inferior se găseşte o "conştienţă a unui fel de muzică monotonă sau zumzăit, însoţită de un sentiment că sunt posibile experienţe tot mai multe şi mai importante". Tart constată:

"Muzica despre care vorbeşte William este probabil în legătură cu concepţia hindusă despre silaba sfântă Om, probabil o notă fundamentală a universului, pe care omul o poate ,auzi' dacă mintea lui vibrează tot mai mult în armonie cu universul".

Sentimentul lui William de unitate cu universul aminteşte limpede de experienţele religioase al hinduşilor. Senzaţia de contopire cu universul şi de pierdere a propriei identităţi, dar care merge mână în mână cu sentimentul că se poartă în sine potenţialul de "a putea orice", este tot mai puternică odată cu profunzimea hipnozei.

La încheierea relatării sale despre lucrarea cu William, Tart scrie că William a ajuns la stadii "care seamănă cu cele din descrierile orientale a unei conştienţe a vidului, a nimicului..., în care se lasă chipurile în urmă spaţiu, timp şi sine, şi unde nu mai există decât conştienţa pură a nimicului primordial, din care provine toată creaţia manifestată". El spune mai departe că asemenea experimente "oferă posibilitatea de a folosi stări de transă hipnotică la cauzarea şi/sau modelarea experienţelor mistice".

Se pare deci că odată cu profunzimea transei hipnotice creşte şi posibilitatea unei ameninţări demonice. în mod paradoxal, unii afirmă că se obţin cele mai bune rezultate atunci când se lucrează cu stări mai profunde de transă. Daniel Goleman scrie:

"Precum meditaţia şi biofeedback-ul, tot aşa şi hipnoza unei persoane poate deschide calea spre o întreagă paletă de stări diverse de conştienţă sau, mai rar, spre stări modificate de conştienţă".

Melvin Gravitz, fostul preşedinte al Societăţii americane pentru hipnoză clinică, "numeşte starea asemănătoare transei o stare modificată a conştienţei". Erika Fromm spune într-un articol cu titlul Altered States of Consciousness (ASC = stări modificate ale conştienţei) următoarele: "Este timpul ca cercetătorii care se ocupă cu stările modificate ale conştienţei să ia contact cu cei care cercetează hipnoza, ca să-şi dea seama că hipnoza este un ASC". Pe fiecare treaptă a transei hipnotice are loc o deformare a realităţii.

Ernest Hilgard, care s-a ocupat timp de 25 de ani în detaliu cu hipnoza, a descoperit că nu oricine poate fi la fel de bine hipnotizat. El a constatat că "persoane care se manifestă în închipuiri şi fantezii" sunt cei mai potriviţi pentru hipnoză. într-un articol din revista Psychology Today despre un nou studiu al hipnozei se constată că asemenea persoane (care sunt considerate somnambule) "posedă o capacitate foarte puternic dezvoltată pentru fantezii extreme şi se lasă frecvent în multe cazuri, chiar şi fără hipnoză, în voia acestora". Studiul a arătat că somnambulii "posedă capacitatea de a avea halucinaţii după plac" şi de "a avea fantezii sexuale foarte pronunţate". Cel mai alarmant a fost totuşi faptul că toţi somnambulii care au luat parte la studiu "credeau că au avut experienţe supranaturale, ca de exemplu întâlniri cu spirite".

Hilgard descrie hipnoza profundă printre altele cu următoarele cuvinte:

"...Apar deformări ale conştienţei care indică anumite elemente comune cu descrierile experienţelor mistice. ...Timpul care trece îşi pierde importanţa, pari să-ţi laşi trupul în urma ta, apare un nou sentiment al unor posibilităţi interioare nelimitate care îşi găseşte în final punctul culminant şi concluzia în sentimentul de a fi una cu universul".

Psihologul clinician Peter Francuch descrie astfel experienţele care au loc pe diferitele trepte ale transei hipnotice:

"Se parcurg până la cinci sute de stadii şi trepte diferite, care sunt imaginile diferitelor stadii şi trepte ale lumii spirituale, ca şi a condiţiilor care domnesc acolo. Starea la treapta a 126-a corespunde celei descrisă de misticii orientali".

Francuch a condus unele persoane mult peste această treaptă de transă şi descrie acum experienţele unuia dintre subiecţii săi:

"Subiectul părăseşte stadiul al 126-lea, starea de gol, de vid, de nimic, Nirvana, ca un individ nou-născut cu o conştienţă înaltă a individualităţii şi diferenţierii sale, şi în acelaşi timp cu un sentiment de contopire interioară şi exterioară cu universul şi cu creaţia; el a fost deci concomitent una cu creaţia şi deosebit de ea. Această stare se sustrage unei descrieri cu cuvinte, întrucât limba omenească nu posedă nici un fel de posibilitate de exprimare".

El spune mai departe:

"Mi s-a relatat că la depăşirea celei de a mia trepte sunt anulate toate regulile şi legile, aşa cum le cunoaştem de la toate nivelurile spiritualităţii şi lumii fizice, naturale, şi va lua fiinţă ceva complet nou".


http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Hipnoza/index.html (http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Hipnoza/index.html)
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: fiulploii din 07 Septembrie 2011, 05:41:33
   O  dezbatere interesanta mai ales  ca nimeni nu a negat nevoia de  mantuire pentru ca  - zic eu - fiecare simte ,, o ruptura '' artificial creata  intre sine si Divinitate iar prin Mantuire fiecare considera ca e Calea care duce Acasa    .
   Unii merg pe acest drum singuri , altii asteapta autobuzul , altii vor sa ia trenul sau avionul si nici macar nu intentioneaza sa faca un efort sa vada daca sunt bilete de vanzare .
   Mai clar , unii se  re-descopera pe sine ca entitati spirituale care au o experienta umana iar  altii se considera entitati umane care au o experienta spirituala din cand in cand - ca sa parafrazez  pe cineva cunoscut .
   Mantuirea privita ca Ascensiune presupune pe langa tehnici sau ritualuri sau mod de viata si  un anume mod de gandire .
         Se zice ca nivelul unu al acestei Ascensiuni presupune inclusiv transformarea-transmutarea corpului fizic in energie specifica acestei ascederi . Nivelele mai de jos ( dar nu lipsite de importanta ) ale Ascensiunii implica doar sublimarea celorlalte corpuri .
   Mantuirea privita ca
Citat din: Xanadronimpacarea cu Sinele, Lumea si Moartea.
se  refera doar la al nostru univers -  parerea mea .
    Bun, si care e legatura cu extraterestrii si cu NOM?
    Majoritatea asteapta aceasta mantuire de la Altii sau de la Altul - sub diverse nume - Extraterestrii , Jeshua-bluebeam, etc si de aici va fi prosternarea aproape generala si totodata ,,razbelul sfant'' . Acesta este planul , cel putin asa se pare .
   Numai ca - deobicei , socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ sau harta nu e totuna cu terenul .  :wink:

Morala : muieti-s posmagii ?  8-)

Un mic p.s. Expresia ca semnul celor alesi este in frunte nu se refera la un semn fizic  :lol:
2penny op   

Si cu asta declar inchis acest topic fiindca s-a spus destul si suficient dupa principiul ,,io te-am facut, io te ... termin  :lol:
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: calator astral din 07 Septembrie 2011, 10:56:51
Fiul ploii> de ce crezi asta? Cum vezi tu acel "semn pe frunte", un implant ca un microcip sau cum,eu zic ca e foarte limpede textul biblic cind descrie "pecetea celor ce vor fi crutati".

Fraza descriptiva nu lasa nici un loc dubiului, e precizat "pe frunte poartă scris un nume, o taină", in opinia mea e clara,observa ca e utilizat POARTA SCRIS, scrisul e un SEMN VIZIBIL,si de altfel un mijloc rapid de identificare si de triaj.
Cind se spune ca napasta ii va lovi pe toti si se dau instructiunile ingerilor, nu apar alte criterii de selectie,absconse, ci doar acest semn vizibil, sa ii pedepsiti "pe tineri, pe fecioare pe copii şi pe femei, dar să nu vă atingeţi de niciunul din cei ce au semnul pe frunte!".
Hai sa iti spun pe scurt povestea mea fiu al ploii,ca tot imi ceri PAREREA P E R S O N A L A.
Am avut un accident de plonjare submarina,o masca de scafandru a explodat(implozat) la treizeci de metri adincime in apropierea unei insule din Mediterana. Am fost cusut la spital,ca din cauza presiunii se desfacuse pielea fruntii (e impresionant,osul craniului e de un alb imaculat,mai alb nu se poate) si la citeva luni am fost urmarit de niste extremisti religiosi dintr-o secta apocaliptica, care intr-o zi,in timp ce ma plimbam la cumparaturi prin magazine si intrasem sa imi cumpar niste pantofi,au abordat-o pe sotia mea (de care am divortat ulterior) si cind am iesit o vad alaturi de doua femei si doi barbati tineri care ma priveau hipnotizati. O intreb "cine mai sint si astia,ce vor?". "Uite Christiane mi-au pus intrebari despre tine,ii las pe ei sa iti explice.". S-au apropiat si unul dintre ei mi-a zis ca m-au reperat de citeva zile si doresc sa discute cu mine. Mi-au spus zambind sa stau linistit ca sint oameni seriosi si nu vor sa imi ceara nimic,m-au intrebat direct in ce context am fost lovit la frunte si daca sint crestin. "Un simplu accident,si da,sint ortodox." Mi-au dat o carte de vizita cu o adresa si m-au rugat daca miercuri pot veni sa vorbesc cu ei,ca ar dori sa imi "explice unele aspecte spirituale ale cicatricei de pe frunte".
Era sambata. Miercuri seara la ora opt m-am prezentat cu un prieten bun din Buzau la ei,un fost camarad de la Legiune cu care am pastrat contactul,ca locuim in acelasi oras,si el casatorit tot cu o frantuzoaica. Nu din teama l-am luat cu mine, dar o neliniste aveam totusi, simteam nevoia unui prieten alaturi de mine in acel moment.
Impreuna ne-am prezentat la adresa indicata seara la opt.
Am sunat,era o cladire burgheza,pe o strada centrala a orasului, "rue Saint Ferreol". Ni s-a deschis si am urcat o scara larga,maiestuoasa, din marmura alba. La etaj ne asteptau trei femei,tinere,zambitoare,care ne-au invitat sa intram intr-un hall inalt si imens,de acolo ne-au dus intr-o camera alba,spatioasa,unde erau alti tineri,toti pina in treizeci de ani,foarte amicali,cool,nu simteam nici un pericol. In incapere erau dispuse fotolii si mese cu prajituri si bauturi racoritoare. Una din femei ne-a servit si ne-a spus ca in citeva minute va veni cineva sa vorbeasca cu mine si a adaugat ca ar fi bine pentru sanatatea noastra sa numai bem alcool nici sa fumam.
Dupa un sfert de ora au inceput sa se agite "vine,vine" si s-a deschis o usa pe care au intrat patru femei urmate de un tip la patruzeci de ani,robust,un metru optzeci (cit mine) si cu niste ochi verzi stranii,sfredelitori. A venit direct la mine si mi-a pus mina pe frunte zicind celorlalti "da, ati vazut bine".
Am facut prezentarile si mi-a zis "urmeaza-ma te rog" si am intrat doar noi doi in camera de unde venise.
Am luat loc pe un fotoliu si din prima m-a intrebat "crezi in Biblie si in Judecata de Apoi?" la care instinctiv am raspuns "da" desi atunci eram departe de Religie,aveam alte preocupari. Mi-a citat citeva fraze din Apocalipsa lui Ioan si mi-a spus ca semnul meu (pe care nici el nici ceilalti discipoli nu-l aveau!) e o "pecete" divina si ca voi fi crutat.
Mi-a spus ca e onorat sa ma intilneasca si m-a invitat sa vin sambata dimineata intr-un complex sportiv sa cunosc alti "prieteni" de-ai lui,ceea ce am si facut.
Am jucat basket toata dimineata,la pranz am mincat sandviciuri aduse de ei,am baut aceleasi sucuri naturale,facute de ei si seara la plecare mi-au spus sa vin miercuri la adresa unde fusesem deja,dar singur de data asta.
Am fost miercurea urmatoare si erau vreo treizeci de tineri,majoritatea femei, dar erau extrem de seriosi de data asta. El vorbea,nu era nici o Biblie,vorbea liber,utiliza exemple biblice si revenea frecvent pe conceptul Judecata de Apoi. Ma plictiseam si am plecat chiar inainte,pretextind ca am nevasta si sintem invitati la cina la niste amici.
A doua zi mi-a dat el telefon sa merg din nou sambata si duminica la sport. Am fost dar ma simteam diferit de ei,chiar si ei erau reticenti,tacuti,extrem de respectuosi cu mine,simteam ca sint in centrul atentiei si guru'ul lor era tot timpul alaturi de mine,m-a luat in echipa lui de basket. In pauza cind toti mincam si beam, incepusem sa dialoghez cu citiva dintre ei dar el a venit imediat si le-a facut un semn discret s-o taie iar ei s-au executat instantaneu.
Pe scurt astfel am frecventat vreo doua luni acest grup ciudat,evitam sa ma duc miercurea la sedintele lor,ma intilneam cu ei si seful lor doar sambata la sport.
Dupa citeva weekenduri a inceput suspiciunea din partea sotiei,care,geloasa,ma suspecta de infidelitate si a protestat cind i-am spus ca ma duc din nou la basket cu ei.
Atunci am stopat intilnirile. El mi-a dat telefon de mai multe ori sa ma intrebe daca sint okey si m-a rugat sa revin macar la sport cu ei. Eschivam mereu,pretextam in ultima clipa o urgentza neprevazuta si nu ma duceam.
Intr-o seara imi da telefon si la rugamintea lui de a reveni ii spun "nu pot,nu sint in oras weekendul asta,data viitoare,dar e cam greu sa mai vin ca am nevasta si normal vara weekendu plecam la plaja", el a replicat ca "femeia nu conteaza deloc,doar misiunea pe care ti-a incredintat-o Dumnezeu". Atunci am auzit-o pe nevasta-mea de la celalalt telefon, din camera ei, intervenind,ascultase tot,si l-a luat tare"fireati ai dracu de sectanti sa numai dati telefon vreodata ca chem politia,lasati-l in pace pe christian,asta ii spuneti deci voi tot  timpul ca femeia nu conteaza,depun plingere daca va mai apropiati de el!".
Nu mi-a mai dat telefon dar dupa o luna, intr-o zi eram la volan oprit la un semafor cind apare o masina linga mine,din ea iese guru'ul si vine direct la mine "ea e deci virginie,sotia ta! Las-o,te vei desparti de ea, e o pagina dintr-o carte,dar nu uita ca esti ales,nimeni nu intoarce spatele lui Dumnezeu cind e chemat!" ,si a plecat imediat,s-a urcat la volan in masina unde erau patru femei si a trecut pe rosu.
Fosta sotie mi-a spus "deci asta e guru care nu-ti da pace,cine sint femeile alea cu el,cu ele jucai basket,nu? gata,stiu cine-mi esti!" si nu mi-a vorbit toata ziua.
De atunci nu l-am mai vazut,nici pe el nici pe discipolii lui,iar de sotie am divortat la scurt timp.
Poate o fi fost adevarat ce mi-a spus el,poate doar un mijloc de a ma coopta,dar nu cred ca doreau ceva de la mine,erau toti pozitivi si simpatici,niciodata nu mi-au cerut nimic,sincer nu am simtit vreo amenintare potentiala din partea lor...
Titlu: Re: Avem nevoie de mantuire externa ?
Scris de: horia2008 din 07 Septembrie 2011, 11:48:58


cool, vreu si eu un semn din asta! cum sa mi-l fac? cu un ciocan merge? sau tre' sa ma loveasca trenu'?