Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: Siberia din 05 Iunie 2011, 22:18:49

Titlu: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 05 Iunie 2011, 22:18:49
Nu stiu daca ati auzit pana acum despre acest proiect, nu stiu cat de adevarat este (inca sunt in faza de cercetari) dar va propun atentiei linkul de mai jos:
http://thechaniproject.com/nexus.html (http://thechaniproject.com/nexus.html)

CHANI este acronimul pentru Channelled Holographic Access Network Interface.

Nu am timp acum pentru traducerea textului, dar voi reveni cu pasaje traduse zilele urmatoare.
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: tractorbeam din 06 Iunie 2011, 09:44:22
Am citit. Vax! Tevatron sau LHC in Africa? Haida de!

"In Africa de mergi mai nene,
Gasesti si lei si struti cu pene,
Camile, bivoli si hiene,
si zburatoarele balene
"
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 06 Iunie 2011, 10:30:40
:D
Ai auzit si de vorba aia. pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul ? :))

In Africa Leopardul mascheaza gardul :))

Africa de Sud se pare ca are o istorie indelungata de colaborare cu CERN. Colaborarea exista si in ce priveste ALICE, ATLAS, ISOLDE.

http://international-relations.web.cern.ch/international-relations/nms/southafrica.html (http://international-relations.web.cern.ch/international-relations/nms/southafrica.html)
http://cerncourier.com/cws/article/cern/43506/2 (http://cerncourier.com/cws/article/cern/43506/2)
http://www.sa-cern.ac.za/ (http://www.sa-cern.ac.za/)
http://alicematters.web.cern.ch/South-Africa-signs-memorandum (http://alicematters.web.cern.ch/South-Africa-signs-memorandum)

Ai fi uimit cate lucruri se ascund unde nici nu te astepti... si ce nebunii se pot dezvolta sub sau in mijlocul miilor de hectare ale Parkului Krugger de exemplu ...
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: tractorbeam din 06 Iunie 2011, 10:55:44
Mea culpa, intradevar au un ciclotron in South Africa.
La iThemba Labs research facility.
Dar de la un modest ciclotron la un TeV e cale lunga. Buget mare, energie multa, dar mai stii ce au facut afrikanerii astia acolo ca teren au destul.
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: @Lex din 17 Iunie 2011, 17:12:29
mda , foarte interesant articolul , mai ales ca spune ca trebuie sa scapam de Luna :)))  pentru a ne putea updata evolutia.acum nu se stie cat este de adevarat si daca s-ar dovedii a fi asa chiar ar fi un pas inainte pentru noi   :-)
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 25 Iunie 2011, 00:03:10
Sunt curioasa sa stiu parerile voastre cu privire la unele pasaje din acest proiect.

Extras din mesajele transmise de Entitatea cu care s-a comunicat in timpul Proiectului Chani cu privire la modul cum gandim, citim si interpretam:

"limbajul scris cauzeaza lucruri rele pentru istoria voastra a umanitatii, va trage inapoi
mai bine desenati imagini ca Sumeria
mai bine scrieti imagini ca si egiptenii
limbajul scris va spune ce sa ganditi, nu cum sa ganditi, nu e lucru bun pentru minte
imaginea va spune cum sa ganditi, trebuie sa va folositi mintea ca sa cititi imagini, lucru bun pentru minte
imaginea vi-o amintiti mereu, limbajul scris il uitati repede, nu va mai ganditi deloc la el"
"motivul pentru care Sumaria a scris in imagini a fost pentru ca ultima generatie a voastra sa inteleaga bine peste 2000 de ani mai tarziu
daca ar fi scris date pe-un disc nu ati fi fost capabili sa descifrati discul pentru ca nu ati fi avut acelasi aparat de citit discuri ca sa le cititi datele peste 2000 de ani
Sumaria a scris in piatra pentru a supravietui cu bine oricaror tehnologii ale voastre si pentru a va permite sa intelegi bine si simplu si peste 2000 de ani."


On how we think, read and interpret:
"write lanuage cause bad things 4 yor human history hold u back
beter draw pictures like sumar
beter write image like egyptian
write lanuage tel u what to think not how to think not good thing 4 mind
picture tel u how to think must use mind to read picture good thing 4 mind
picture u remember 4 ever write lanuage u forget soon not think anymore"
"the reason sumaria write in picture is they want last generation u to unerstan 2000 years later ok
if they rite data on disk u not able deciferings disk 4 u not have same reading device 2 read their data 2000 year later
sumaria write on stone to survive al yor teknology ok and alow u to stil unerstan 2000 years later simple ok"


Intrebarea mea este urmatoare: ce anume a declansat in istoria umanitatii aparitia limbajului scris ? Sa fi fost o interventie straina , sau o cauza naturala ?
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: @Lex din 25 Iunie 2011, 00:25:48
dupa mine pot sa zic k DA, scrisul a fost inventat tot pentru a ne separa dupa cum au fost inventate si LIMBILE. 'Zeii' pentru care s-a construit Turnul Babel tot ei si au bagat coada si in inventarea scrisului , cel putin eu asa tin minte unele fraze din care reieseau ca ei au vrut sa desparta rasele de oameni prin mai multe mijloace. greseala mea daca nu e asa :p
Ce mi-a mai atras atentia in mesaj e ca Entitatea spune clar ca Luna NU e naturala si a fost pusa acolo pentru nush ce scop si din contra ea ne afecteaza in mod negativ pe noi ca oameni.dar, macar sa fie adevarat proiectul asta ca abia atunci devine interesanta problema. pana atunci ramanem la stadiul de 'sa fie sa nu fie' adevarat proiectul   :-)
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 25 Iunie 2011, 00:30:26
Limbajul scris, in mod contrar celor sustinute oficial astazi  precum ca reprezinta un nivel superior de exprimare fata de popoarele primitive, nu face decat sa limiteze modul abstract de gandire si perceptie al creierului la nivel rational (corespunzator procesului de vorbire) inhibandu-i astfel functionarea emisferei responsabila cu intuitia. Ori astazi, intuitia nu are nici o valoare deoarece nu reprezinta o stiinta...conform sistemului. Din aceasta cauza am pierdut si legatura cu mesajele civilizatiilor din vechime, nemaintelegandu-le.

Imaginile, simbolistica in general, solicita ambele procese de perceptie din creier facand posibile interpretari mult mai complexe si complete ale mesajelor transmise.  

Societatile traditionale isi transmiteau cunostintele vechi numai prin simboluri sau viu grai. Nu exista nimic scris pentru ca scrisul diminua calitatea mesajului. Simbolul, de exemplu, se constituie si ca un sigiliu pentru mesajul care-l transmite pentru ca numai acei indivizi receptori capabili, calificati (interior, ca spirit - cu o initiere in prealabil) sa-l inteleaga reuseau sa-l descifreze cu adevarat.  

"La început era Cuvântul ºi Cuvântul era la Dumnezeu ºi Dumnezeu era Cuvântul" Ioan 1:1
Aici Cuvantul cred ca are sensul de gand. Pentru ca simpla articulare, la fel ca si in cazul cuvantului scris, nu poate materializa. Un gand nerostit dar gandit, da. Si o facem zilnic cu totii...
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 25 Iunie 2011, 00:48:03
O sa discutam si partea cu Luna :)

Deocamdata incerc sa aflu ce a declansat aparitia limbajului scris . Citeam in cartea Lanei Cantrell - The greatest story never told - ca Omul de Neanderthal nu a aparut in urma evolutiei si mai degraba ca urmare a regresiei unei rase mult mai avansate. Dupa cercetarile ei aceasta regresie a fost datorata ori unei catastrofe nucleare majore, ori a inversarii polilor magnetici. Acuma, daca inversarea polilor magnetici are un efect atat de mare asupra creierului uman, probabil ca a produs o schimbare si in modul de folosire a emisferelor cerebrale ?! (mai am de citit cateva pagini din carte si o sa aprofundez tema)
De asta ma intreb: ce a declansat totusi aparitia limbajului scris ? Au fost oare ceva schimbari majore pe pamant inainte de asta ? sau a fost pur si simplu interventia "zeilor" ? sau a fost o combinatie de factori ? (sa nu uitam ca totusi limbajul imaginilor, a simbolurilor s-a transmis in mod foarte restrans mai departe - Masoneria foloseste simboluri pentru comunicarea intre membri si-n ziua de astazi).
Ma gandeam sa luam pe rand ideile transmise de Entitatea din acest proiect si sa le dam de cap.
In alta ordine de idei, oare noi n-am fi capabili sa punem la punct un limbaj al imaginilor prin care sa comunicam ?  :wink: Cat de greu ar fi ?

Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 25 Iunie 2011, 01:29:04
Rectificare:
CitatCiteam in cartea Lanei Cantrell - The greatest story never told - ca Omul Modern (Homo Sapiens Sapiens) nu a aparut in urma evolutiei din Omul de Neanderthal ci mai degraba ca urmare a regresiei unei rase mult mai avansate
Titlu: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 25 Iunie 2011, 01:38:32
Probabil că limbajul scris a fost inventat la început doar pentru al complecta pe cel imaginativ;în toate vechile cărţi apar şi foarte multe imagini,plasate în ideia textului dar şi ca un fel de recreere a percepţiei după încordarea cititului cu semne,Pe parcursul civilizaţiei acestea au dispărut complect cu excepţia celor strict necesare,şi asta cred eu deoarece limbajul scris sa perfecţionat gramatical,cu fraze interogative,exclamative,de asemenea lucrări artistice ca romane,versuri,lucrări tehnice,religioase,etc,şi care în scrisul cu imagini s-ar fi realizat poate mai greoi,vezi scrisul chinez,care pare a fi un intermediar între cele două.Oricum eu cred că în viitor limbajul scris va dispare şi el odată cu inventarea unor noi modalităţi mai simple şi mai rapide de comunicare,desigur în detrimentul calităţii mesajului,prin lipsa exponentului spiritual,dar şi marele avantaj al vitezei.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 26 Iunie 2011, 00:20:56
Fiecare dintre voi are dreptate.
Ma gandeam in felul urmator:
Intre anii 10000 I.Hr. si sproximativ 3500 - 3000 I.Hr. s-a folosit cu precadere limbajul scris pictografic ceea ce inseamna ca trasnmiterea si prelucrarea informatiei se realiza cu precadere in emisfera dreapta a creierului, accesandu-se si constiinta colectiva. Limbajul imaginilor transmite informatia intr-un mod mult mai rapid decat limbajul scris al semnelor.
Ma intrebam daca in jurul anilor 3500 - 3000 I.Hr. nu a avut loc o schimbare a magnetismului terestru, fapt care ar fi putut conduce si la catastrofe majore (gen potop) inregistrate in toate mitologiile dar si la trecerea la comunicarea prin limbaj scris.
Se stie ca totul este interconectat in natura, creierul este in legatura permanenta cu campul electromagnetic al Pamantului, deci o schimbare a acestui camp ar afecta si modul de functionare al emisferelor cerebrale. Oare o schimbare de polaritate ar fi putut determina blocarea centrilor comunicatiei din emisfera dreapta si activarea celor din emisfera stanga, astfel trecandu-se la formarea limbajului scris, mai incet in transmiterea lui dar mai analitic in acelasi timp ? Prin aceeasi schimbare s-a trecut de la comunicarea prin folosirea constiintei colective la dezvoltarea si folosirea constiintei individuale in scopul comunicarii ?
Intreb asta fiindca odata cu aparitia limbajului scris au aparut transformari majore si in credinta, s-a inradacinat patriarhatul si s-a dezvoltat ierarhizarea, deci constiinta de sine a fost pregnanta, in defavoarea constiintei colective.
Continuand aceasta teorie si inserand in ea si variabila inversarii polilor magnetici sustinunta de unele teorii cu privire la viitorul foarte apropiat (2012 dupa unii), aceasta inversare ar readuce modelul electromagnetic existent inainte astfel trecandu-se la accesarea din nou a constiintei colective si deblocarea centrilor comunicativi ai emisferei drepte  (ridicarea vibratiei interioare, a constiintei, etc.) ?
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 26 Iunie 2011, 13:06:45
Ultima inversare a polilor magnetici nu a mai avut loc...:)  practic a întârziat fără a se cunoaşte motivul. Dar când s-a întâmplat aşa ceva a fost cu sute de mii de ani în urmă. Nu mai reţin exact însă poţi găsi informaţia pe net, e în legătură cu cristalele de magnetita din lava vulcanică.
Interesant ar fi de discutat când anume a apărut limbajul articulat, deoarece există studii care atestă faptul că acesta a rezultat în urma unui eveniment catastrofic global care aproape că a şters rasă umană lăsând un grup de maxim 1000 de indivizi. Noi în prezent ne tragem genetic din acel mic grup.
Se spune că limbajul articulat a apărut atunci când omul a început să se împotrivească naturii şi legilor universului abandonand  legăturile cu Sursa.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 26 Iunie 2011, 17:49:29
Decaderea continua a dinastiilor egiptene pana la anul venirii lui Isus, atunci cand regina Cleopatra reprezenta o urma palida, umana a faraonilor-zei din primile dinastii, m-a pus de multe ori pe ganduri si se incadreaza in rationamentul tau, Siberia. As mai adauga doar faptul ca acea schimbare care a generat potopul poate a modificat sau nu magnetismul planetei, dar in mod sigur in acea vreme s-a schimbat ceva in mediul subtil care cuprindea zona noastra de univers. Cam tot atunci a fost si incurcarea limbilor pamantului si posibil inceputul inlocuirii simbolurilor, ideogramelor cu scrisul ce corespundea doar vorbirii.
Si mai poate corespunde momentului in care omul, asa cum spunea colegul @biss, prin caderea in constiinta si separare, a inceput sa nu mai inteleaga natura si armonia, impotrivindu-li-se, pe fondul dezvoltarii exagerate a orgoliului.

Asa cum am mai spus si pe topicul picturilor murale, tind sa cred ca perspectiva traditionala care sustine existenta ciclurilor de manifestare (manvantara) reprezinta o cale veritabila de studiu pentru deslusirea adevaratelor cauze pentru care existam astazi. Astfel decaderea continua a constiintei uname luata per ansamblu - facand abstractie de varfurile, geniile care au venit in mod clar sa regleze, sa aduca, sa directioneze cate ceva in cursul istoriei - ar confirma faptul ca suntem la sfarsitul unui manvantara (dupa unele calcule ar avea cam 65000 ani si este impartit un 4 mari epoci, inegale ca si ani) iar departarea fata de cunoasterea ce caracteriza inceputurile epocii de aur  este maxima.
2012 poate reprezenta, din acest punct de vedere, un sfarsit si un nou inceput - o apocalipsa, un moment de revenire a sacrului si redobandirii mijloacelor de a-l intelege. :)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 26 Iunie 2011, 19:21:28
Se presupune ca acum 12900 de ani o cometa si anume Clovis ar fi fost responsabila de extinctia multor animale mari in America de nord si a civilizatie Clovis – teorie care insa nu poate fi confirmata din cauza ca nu s-au gasit semnele fizice (la sol) ale impactului produs de aceasta cometa
Un alt asteroid sau impactul altei comete ar fi produs si un mega-tsunami intre anii 3000-2800 I.Hr. – eveniment care ar trebui sa concida cu potopul lui Noe.

The Clovis comet hypothesis is a theory that an air burst from a large comet above or even into the Laurentide Ice Sheet north of the Great Lakes set all of the North American continent ablaze around 12,900 years ago. The theory attempts to explain the extinction of most of the large animals in North America and the demise of the North American stone age Clovis culture about at the end of the Pleistocene epoch. Proponents claim the existence of a charred carbon-rich layer of soil found at some 50 Clovis-age sites across the continent.[6] It has been criticized for not being consistent with paleoindian population estimates.[7] Impact specialists have studied the claim and concluded that there never was such an impact, in particular because various physical signs of such an impact cannot be found.[8]
More recent prehistoric impacts are theorized by the Holocene Impact Working Group, including Dallas Abbott of Columbia University's Lamont-Doherty Earth Observatory in Palisades, N.Y.[9] This group points to four enormous chevron sediment deposits at the southern end of Madagascar, containing deep-ocean microfossils fused with metals typically formed by cosmic impacts. All of the chevrons point toward a spot in the middle of the Indian Ocean where newly discovered Burckle crater,[10]29 km (18 mi) in diameter, or about 25 times larger than Barringer Crater, lies 3,800 m (12,500 ft) below the surface. This group posits that a large asteroid or comet impact c. 2800-3000 BC produced a mega-tsunami at least 180 m (590 ft) high, a catastrophic event that would have affected humanity's cradles of civilization.[11] If this and other recent impacts prove correct, the rate of asteroid impacts is much higher than currently thought.


http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_event (http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_event)

Deci e clar ca a existat un Potop cu 5000 de ani in urma.
http://www.davelivingston.com/flood2.htm (http://www.davelivingston.com/flood2.htm)

The last major asteroid strike in North America was 12,000 years ago in 10,000BC. There is no crater for this particular impact as it struck and disintegrated the 2km thick ice sheet that covered what is now the area of Ontario, Canada and New York state.
At this time the Clovis people who were inhabiting North America were wiped out along with the large mammals which included the Wholly Mammoth, horses, camels, saber tooth cats etc. No large North American mammals survived this impact event.
The effect of this particular asteroid impact was to last for about 2,000 years or so.
The beginning of the Mayan calendar back in 3,000BC has its origins in another asteroid multiple impact event that happened across the world at this time. This impact event also brought about the end of the Egyptian pyramid building civilization


Http: // ca.news.yahoo.com / apophis-hit-earth-2036-nasa-rejects-russian-report-20110208-094604-917 . html (//http://Http:%20//%20ca.news.yahoo.com%20/%20apophis-hit-earth-2036-nasa-rejects-russian-report-20110208-094604-917%20.%20html)

Deci stim ca au existat 2 catastrofe majore, unul la cca 10000 I.Hr. si unul la cca 3000 I.Hr. Daca aceste catastrofe au fost declansate de asteroizi / comete, de factori externi Pamantului, acesti factori ar fi putut declansa si o schimbare a geomagnetismului terestru intr-un ritm mult mai rapid decat cel de aprox. 200000 de ani  (chiar daca se presupune ca ultima inersare geomagnetica a avut loc acum  750000 de ani), schimbare ce ar fi putut surveni intre 500-1000 de  ani sau chiar intr-un mod spontan.

'Some scientists, such as Richard A. Muller, believe that geomagnetic reversals are not spontaneous processes but rather are triggered by external events which directly disrupt the flow in the Earth's core. Such processes may include the arrival of continental slabs carried down into the mantle by the action of plate tectonics at subduction zones, the initiation of new mantle plumes from the core-mantle boundary, and possibly mantle-core shear forces resulting from very large impact events. Supporters of this theory hold that any of these events could lead to a large scale disruption of the dynamo, effectively turning off the geomagnetic field. Because the magnetic field is stable in either the present North-South orientation or a reversed orientation, they propose that when the field recovers from such a disruption it spontaneously chooses one state or the other, such that a recovery is seen as a reversal in about half of all cases'.

http://www.science20.com/make_love_not_war/blog/earth%E2%80%99s_weakening_geomagnetic_force_and_possible_polar_reversal-76775
(http://www.science20.com/make_love_not_war/blog/earth%E2%80%99s_weakening_geomagnetic_force_and_possible_polar_reversal-76775)
http://www.science-frontiers.com/sf053/sf053g11.htm (http://www.science-frontiers.com/sf053/sf053g11.htm)

Anomalii in campul geomagnetic au fost inregistrate si in urma cu 2500-12500 de ani cat si evidente de « bombardamente » cu particule de energie inalta acestea fiind asociate si cu extinctiile majore petrecute pe Pamant in urma cu 12000 pana la 70000 de ani. Exista anumiti factori care indica faptul ca inversarile geomagnetice se pot produce foarte rapid – chiar si pe durata a doar catorva luni.

Paleomagnetosphere: Anomalous inclinations in the South Pacific are also recorded in the geological record for 2,500 and 12,500 years ago. (Lund, et al) There is also evidence of high-energy particle bombardment at the same time, associated with extinction events. 12,000, 32,000, 43,000 and 70,000 yrs ago the reduced magnetic field rendered Earth especially vulnerable to cosmic rays. Whether geomagnetic excursions admit cosmic radiation or the gamma blasts cause the excursions is uncertain. There have been some indications that geomagnetic reversals may occur astonishingly fast-- such as within only a matter of months, according to one location of 16 million year old lava flows.

http://sedonanomalies.weebly.com/geomagnetics.html (http://sedonanomalies.weebly.com/geomagnetics.html)

Poate nu este neaparat nevoie de o inversare geomagnetica, ajunge doar o dezechilibrare in urma careia, pana la o noua echilibrare, sa apara mai multi poli magnetici.
Acest fapt ar putea influenta existenta si evolutia umanitatii.

Cat despre efectul inversarii geomagnetice asupra civilizatiei umane, voi incerca sa gasesc cartea:
Magnetic Reversals and Evolutionary Leaps: The True Origin of Species  scrisa de Robert W. Felix
Poate asa voi mai gasi niste raspunsuri in plus cu privire la modul in care s-a dezvoltat scrierea si gandirea omului.
Sunt  convinsa ca s-au facut salturi uriase atat inainte cat si inapoi in evolutie de-a lungul istoriei umane tocmai din cauza factorilor externi la care nu am prea stat sa ne gandim pana acum :)
Titlu: Re: Raspuns: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 26 Iunie 2011, 19:29:35
Citat din: mr din  25 Iunie 2011, 00:30:26
"La început era Cuvântul ºi Cuvântul era la Dumnezeu ºi Dumnezeu era Cuvântul" Ioan 1:1
Aici Cuvantul cred ca are sensul de gand. Pentru ca simpla articulare, la fel ca si in cazul cuvantului scris, nu poate materializa.

Nu prea cred pt ca: Dumnezeu a zis (dupa parerea mea a poruncit): sa fie lumina; sa fie o intindere de ape; a numit intinderea cer; a zis (porunca) - sa se stranga la un loc apele si sa se arate uscatul....a numit uscatul pamant... etc. Totul a fost facut prin limbaj articulat altfel ar fi sunat ceva de genul "Dumnezeu a avut o idee".

Civilizatiile vechi mai avansate au avut si limbaj scris pe care l-au lasat peste tot. Cleopatra nu era nici o urma a faraonilor - zei, era grecoaica din dinastia Ptolemeilor....cu toate astea cred ca s-a descurcat destul de bine, daca nu intindeau coarda nici ea nici Caesar poate lucrurile ar fi stat alfel, nu stiu.

Nu cred ca a incurcat nimeni limbile pamantului. Pur si simplu oamenii s-au separat in grupuri, s-au separat prin distante si s-a dezvoltat un limbaj in cadrul fiecarui grup.
"Simbolurile" pe care incercam noi azi sa le descifram nu prea cred ca au fost lasate pt noi. Au fost facute la vremea respectiva si au servit unui scop al civilizatiei respective, dupa care au cazut in uitare si au fost redescoperite mai tarziu.
Cred ca nevoia scrisului a devenit cu atat mai necesara cu cat societatea era mai avansata - daca va uitati la egipteni o parte din ultimele suluri descoperite cuprindeau inventare si liste de plati. E cam greu sa faci contabilitate prin desene :))

Eu nu cred in mesaje transmise prin channeling - dovada ca sunt o aiureala - sumerienii aveau limbaj scris fiind prima societate chiar care si-a dezvoltat un limbaj scris, Zecharia Sitchin a scris cartile pe baza traducerilor din sumeriana si nu dupa desene, sau poate n-am inteles eu bine "mesajul", nu stiu.....
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 26 Iunie 2011, 19:52:41
Scuze pt postari consecutive, nu ma mai lasa sa modific...

Citat din: mr din  25 Iunie 2011, 00:30:26
Societatile traditionale isi transmiteau cunostintele vechi numai prin simboluri sau viu grai.
Da, doar intre initiati. Imi aduc aminte cum in documentarul facut pt un film spuneau ce greu a fost sa reconstituie cateva din credintele amerindienilor datorita faptului ca au fost transmise prin viu grai si s-au pierdut. Atat imaginea cat si scrisul au rolul de inregistrare, de memorare. Scrisul s-a facut mult timp pe piatra sau lut ars, ori chiar metal. In epocile mai noi pe hartie, papirus, etc.

Cine a spus ca intuitia nu e importanta? Multe lucruri se bazeaza si pe intuitie, nu o fi o stiinta pt ca nu esti sigur, doar ai un simt anume. Nu toate persoanele sunt la fel de intuitive.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 26 Iunie 2011, 20:55:27
Simbolurile nu au fost uitate si redescoperite ci au fost transmise de-a lungul timpului unui cerc restrans de oameni, cei Iluminati / Francmasoni sau cum s-or mai numi, chiar de pe vremea faraonilor. Acesti oameni erau instruiti tocmai pentru a transmite mai departe semnificatia acelor simboluri, ritualuri, cunostinte stravechi. Probabil ca daca toata lumea ar fi avut acces la constiinta colectiva nu ar mai fi fost nevoie de instruirea unui grup mic de oameni pentru a transmite stiintele stravechi.
N-a zis nimeni ca Sumerienii nu aveau si limbaj scris, dar e cert faptul ca mai intai a existat limbajul pictografic. Probabil ca in urma aparitei unor schimbari terestre, a fost simtita nevoia simplificarii imaginilor in simboluri si aparitia scrisului tocmai pentru a transmite mai departe informatia la care nu se mai putea accede prin constiinta colectiva.

Orice idee e binevenita pentru a ne lumina :) Si-n asteptarea altor opinii sau idei mai postez un extras din comunicarile facute cu acea Entintate (apropos de asta, channelingul a fost facut prin computer, surprinzator chiar si pentru cercetatori, iar Entitatea nu era vreun extraterestru ci un locuitor al planetei Pamant dintr-un univers paralel - sau alta linie temporala dupa cum a explicat chiar el - noi fiind pe linia temporala 1spre 2 iar el pe linia 3)

'Care este scopul religiei daca sefii nu sunt asemeni zeilor , nu sunt zei adevarati ?
Care este scopul construirii templelor daca nu sunt zei in ele ?
Care este scopul construirii bisericilor daca nu sunt zei in ele ?
Care este scopul construirii moscheelor daca nu sunt zei in ele ?
Pentru ce sa te rogi la un zid daca Dumnezeu nu este un zid ?
Pentru ce sa te rosi la un râu daca Dumnezeu nu este un râu ?
De ce este vaca sfanta daca vaca nici nu stie despre Dumnezeu ?
De ce este maimuta sacra daca maimuta  nici nu ste despre Dumnezeu ?
Singurul animal sfant in aceasta linie temporala este delfinul
Nu trebuie sa va rugati la delfini ca unui dumnezeu dar trebuie sa-l respectati pe delfin foarte mult.

144000 nu tine de religie, nu e bun sau rau, nu e un lucru masculin sau feminin
144000 este un numar constant pentru a explica porti temporale pentru spatiu si univers
144000 este numele timpului lui Dumnezeu (sau zeului timpului ?!)
144000 este numele ciclului lui Dumnezeu
144000 este numarul vietilor traite in aceasta linie temporala
144000 este un numar matematic pentru a crede in Dumnezeu
144000 este dovada ca exista Dumnezeu '

me ask question now
what purpos religion when leaders not godlike not real gods
what purpos building tempel when no gods there
what purpos building church when no gods there
what purpos building mosk when no gods there
what purpos pray big wall when god not a wall
what purpos pray statue when god not a statue
what purpos pray river when god not a river
why cow holy when cow not even know god
why monkey sacred when monkey not even know god
only holy animals this line time is dolphin
not need pray dolfin like a god but must respect dolfin very much"

me said eye wil ask elders again about 144000
elders give long xplain
me not know or lern al wordings to xplain but me try ok
144000 not religions things not good not bad not man not women thing
144000 is constant number to xplain portal times for space and universe
144000 is the name of god time
144000 is the name of god cycle
144000 is number of times lived this line time
144000 is math thing number for belive god
144000 is proof god


Raspunsurile cu privire la religie sunt binevenite dar in aceeasi sau chiar mai mare masura ar fi incercarea rezolvarii unui raspuns pentru numarul 144000.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 27 Iunie 2011, 09:42:52
Citat din: Siberia din  26 Iunie 2011, 20:55:27
Simbolurile nu au fost uitate si redescoperite ci au fost transmise de-a lungul timpului unui cerc restrans de oameni, cei Iluminati / Francmasoni sau cum s-or mai numi, chiar de pe vremea faraonilor. Acesti oameni erau instruiti tocmai pentru a transmite mai departe semnificatia acelor simboluri, ritualuri, cunostinte stravechi.

In mesajul precedent nu m-am referit la societatile secrete ci la urmele lasate de civilizatiile stravechi. Cat despre societatile secrete si simbolurile lor, pai trebuiau/trebuie sa ramana in cadrul societatii, pt ca d'aia sunt secrete, nu? Nu cred ca au fost destinate vreodata sa fie cunoscute si de cineva din afara. Stiinte stravechi, cum ar fi??

Citat din: Siberia din  26 Iunie 2011, 20:55:27
Si-n asteptarea altor opinii sau idei mai postez un extras din comunicarile facute cu acea Entintate (apropos de asta, channelingul a fost facut prin computer, surprinzator chiar si pentru cercetatori, iar Entitatea nu era vreun extraterestru ci un locuitor al planetei Pamant dintr-un univers paralel - sau alta linie temporala dupa cum a explicat chiar el - noi fiind pe linia temporala 1spre 2 iar el pe linia 3)


Asta e noua! Cineva a citit Asimov! :))) Oricum pe mine nu ma convinge, chiar daca in text apare cuvantul "cercetatori" - si in plus de asta, cunoaste cred prea bine biblia pamantului din alta dimensiune!
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 27 Iunie 2011, 12:26:17
Citat din: padme din  26 Iunie 2011, 19:29:35
Nu prea cred pt ca: Dumnezeu a zis (dupa parerea mea a poruncit): sa fie lumina; sa fie o intindere de ape; a numit intinderea cer; a zis (porunca) - sa se stranga la un loc apele si sa se arate uscatul....a numit uscatul pamant... etc. Totul a fost facut prin limbaj articulat altfel ar fi sunat ceva de genul "Dumnezeu a avut o idee".

Imi este greu sa cred ca intreaga creatie a stat intr-un mijloc mecanicist de articulare, atata timp cat observ modul in care noi reusim sa ne materializam gandurile, scopurile si fara sa vorbim. Cu atat mai mult Divinitatea. Cred ca acest  Cuvant a corespuns momentului "coacerii" gandului si trimiterii lui spre materializare.


Citat din: padme din  26 Iunie 2011, 19:29:35
Civilizatiile vechi mai avansate au avut si limbaj scris pe care l-au lasat peste tot. Cleopatra nu era nici o urma a faraonilor - zei, era grecoaica din dinastia Ptolemeilor....cu toate astea cred ca s-a descurcat destul de bine, daca nu intindeau coarda nici ea nici Caesar poate lucrurile ar fi stat alfel, nu stiu.

Nu ma refeream la ce a facut Cleopatra ca si regina ci doar la cat si pe ce principii era "sudata" civilizatia egipteana pe vremea ei in comparatie cu vremurile grandioase ale faraonilor-zei.

Citat din: padme din  26 Iunie 2011, 19:29:35
Nu cred ca a incurcat nimeni limbile pamantului. Pur si simplu oamenii s-au separat in grupuri, s-au separat prin distante si s-a dezvoltat un limbaj in cadrul fiecarui grup.

Ok! Atunci care-i motivul pentru care s-a produs aceasta incurcare/separare a oamenilor?

Citat din: padme din  26 Iunie 2011, 19:29:35
"Simbolurile" pe care incercam noi azi sa le descifram nu prea cred ca au fost lasate pt noi. Au fost facute la vremea respectiva si au servit unui scop al civilizatiei respective, dupa care au cazut in uitare si au fost redescoperite mai tarziu.
Cred ca nevoia scrisului a devenit cu atat mai necesara cu cat societatea era mai avansata - daca va uitati la egipteni o parte din ultimele suluri descoperite cuprindeau inventare si liste de plati. E cam greu sa faci contabilitate prin desene :))

Nu cred ca necesitatea scrisului poate defini o "avansare" a societatii. Din contra, limitand, obligand individul sa gandeasca doar rational a provocat o cadere a societatii si o ruptura in transmisia acelor cunostinte stravechi. Simbolurile au cazut in uitare pentru ca oamenii erau vrajiti de posibilitatea de a scrie...si se concentrau doar pe acest gen de exprimare nebanuindu-i limitarile atunci.
Am convingerea ca a fost o conjunctura mult mai complexa si pe mai multe planuri atunci cand s-a declansat aceasta "trecere". Contabilitatea cred ca doar un efect modern, strict legat de domeniul cantitatii care a acaparat azi lumea si nu are nici un corespondent in lumea veche.

Citat din: padme din  26 Iunie 2011, 19:52:41
Cine a spus ca intuitia nu e importanta? Multe lucruri se bazeaza si pe intuitie, nu o fi o stiinta pt ca nu esti sigur, doar ai un simt anume. Nu toate persoanele sunt la fel de intuitive.

Nu am pus la indoiala importanta intuitiei ci din contra, sustin ca are prioritate in fata ratiunii. Numai ca nu este recunoscuta oficial si eventual "predata" in procesul de educatie pentru ca oamenii sa-i acorde, la nivel individual, atentia necesara. Din pacate, multi se trezesc ridiculizati din cauza faptului ca "vorbesc" din intuitie ...fara dovezi. Deh, astazi cineva vrea intr-un mod foarte vizibil sa nu cunoastem aceste lucruri. ;) :)


Citat din: padme din  27 Iunie 2011, 09:42:52
Cat despre societatile secrete si simbolurile lor, pai trebuiau/trebuie sa ramana in cadrul societatii, pt ca d'aia sunt secrete, nu? Nu cred ca au fost destinate vreodata sa fie cunoscute si de cineva din afara. Stiinte stravechi, cum ar fi??

Perceptia secretismului acestor societati secrete este gresita. Ele au devenit atat de secrete direct proportional cu scaderea numarului de indivizi capabili sa inteleaga acele cunostinte. Ptr cei care nu vor sa le patrunda "secretele" vor ramane ca niste bastioane cu ziduri groase, negre si intotdeauna puse pe conspirat. Ca sa existe, trebuie sa aiba membri ...in fiecare epoca. Cum crezi tu ca se aduna membrii intr-o societate asa zis secreta?

Cunostintele lor sunt destinate pentru toata lumea. Cine nutreste sa le cunoasca trebuie sa bata la poarta. Pentru ca aceste cunostinte, in mainile unor neaveniti sunt ca o otrava, atat pentru ei cat si pentru cei cu care interactioneaza. De aceea batutul la poarta este doar prima faza care va fi urmata de altele in care adeptul este supus unor teste si evaluari. Personal, mi se pare foarte firesc acest mod de abordare.
Probabil, in vremurile stravechi, aceste societati nu erau atat de secrete deoarece copii erau instruiti de mici in "tainele vietii si ale mortii" iar a fi membru al unei astfel de societati era un fapt firesc.

O aplicatie a unei stiinte stravechi ar fi modul in care au fost construite catedralele gotice ce impanzesc Europa. Arhitectura la care arhitectii moderni se uita ca "rama la bordura", nepatrunzandu-i logica.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 27 Iunie 2011, 13:00:28
Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 12:26:17
O aplicatie a unei stiinte stravechi ar fi modul in care au fost construite catedralele gotice ce impanzesc Europa. Arhitectura la care arhitectii moderni se uita ca "rama la bordura", nepatrunzandu-i logica.

Da, si privind mult inapoi in timp observam ca monumentele greu de realizat cu componente masive ce cantareau si peste 100 de tone (imaginati-va 100 de autoturisme la un loc) nu au nici o scriere pe ele...nici o runa, nimic. De ce oare?

Acum 12000 de ani pe pamant exista o civilizatie extraordinara... apropo de palatul scufundat al Cleopatrei, Graham Hancock ne vorbeste intr-un interviu despre un mare oras cu structuri megalitice aflat in largul coastelor egiptene la o adancime de 100 de metri. Alte orase au fost deasemenea descoperite in bazinul mediteranean la adancimi asemanatoare. Tot el ne aminteste de scrierile lui Solon.

dar mai bine il ascultati pe "maestru" in persoana:

PROJECT CAMELOT iNTERVIEWS GRAHAM HANCOCK - Maestro (http://www.youtube.com/watch?v=UkCnE8YdFP0#ws)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 27 Iunie 2011, 14:19:35
CitatIn mesajul precedent nu m-am referit la societatile secrete ci la urmele lasate de civilizatiile stravechi. Cat despre societatile secrete si simbolurile lor, pai trebuiau/trebuie sa ramana in cadrul societatii, pt ca d'aia sunt secrete, nu? Nu cred ca au fost destinate vreodata sa fie cunoscute si de cineva din afara. Stiinte stravechi, cum ar fi??

CitatPerceptia secretismului acestor societati secrete este gresita. Ele au devenit atat de secrete direct proportional cu scaderea numarului de indivizi capabili sa inteleaga acele cunostinte. Ptr cei care nu vor sa le patrunda "secretele" vor ramane ca niste bastioane cu ziduri groase, negre si intotdeauna puse pe conspirat. Ca sa existe, trebuie sa aiba membri ...in fiecare epoca. Cum crezi tu ca se aduna membrii intr-o societate asa zis secreta?

Colegul @mr are perfecta dreptate. Simbolurile au aparut ca urmare a necesitatii de a transmite mai departe stiinte stravechi. Daca e s-o luam logic pe firul povestii, aparitia limbajului pictografic la inceput insemna folosirea cu precadere a emisferei drepte unde stim ca se gaseste "centrul artelor" deci posibilitatea  desenarii imaginilor era la indemana fiecaruia (de altel privind in urma exista destule ruine intesate cu imagini cioplite). S-a produs o schimbare care a limitat folosirea emisferei drepte si a activat folosirea emisferei stangi, fapt care a dus la executarea mult mai greoi a pictogramelor, a simplificarii lor in mod analitic si aparitia simbolurilor. Mai departe, evident ca in functie de dezvoltarea unei asezari si aparitia activitatilor gen contabilitate, etc, a aparut si nevoia scrisului. Dar pasul spre nevoia aparitiei scrisului l-a facut trecerea la constiinta individuala.
Simbolurile au fost mereu transmise mai departe oamenilor care aveau "destula minte" incat sa inteleaga sensul lor. Probabil ca s-au produs schimbari la nivelul creierului care au limitat si puterea de intelegere de catre oricare dintre indivizii societatiii a acestor simboluri.
In alta ordine de idei, societatile n-au fost secrete ci mai mult au fost exclusiviste doar prin faptul ca transmiteau niste concepte care nu mai cadrau cu constiinta individuala: si anume in primul rand egalitatea indivizilor, adevarul, intr-ajutorarea, nonviolenta, forma fizica foarte buna. Acestea erau necesare pentru a putea conlucra impreuna pe plan spiritual pentru bunastarea civilizatiei. Nu spun lucrurile acestea doar din intuitie ci din studierea unor texte masonice (extrase din carti care sa prezinte aceste fapte le voi pune mai pe seara - acum n-am timpul necesar).
Stiind care erau principiile pe care se selectau indivizii care duceau mai departe stiintele stravechi e clar ca s-au format societati exclusiviste, fiind formate dintr-un numar restrans de indivizi care puteau sa intruneasca aceste calitati pe care trebuiau sa le aibe pe tot parcursul vietii pentru a ramane in cadrul acelui grup sau chiar in cadrul localitatii / asezarii in care traiau. Secrete cred ca au devenit dupa aparitia lui Moise si o sa incerc sa argumentez ideea aceasta tot mai pe seara.
Textul privitor la religie (si nu la Biblie, Entitatea nu a pus intrebari din Biblie) ar putea fi discutat tocmai in descifrarea momentului Moise - care a deturnat anumite principii pe care le-a invatat in Egipt si le-a adaptat nevoilor Iudaice sau ale lui.

CitatAsta e noua! Cineva a citit Asimov! )) Oricum pe mine nu ma convinge, chiar daca in text apare cuvantul "cercetatori" - si in plus de asta, cunoaste cred prea bine biblia pamantului din alta dimensiune!
Nu creau sa conving pe nimeni de nimic, nici eu nu stiu cat de adevarat sau nu este proiectul de asta nici nu discutam despre existenta Entitatii, a proiectului sau a universului de pe alta linie temporala ci discutam doar extrase din comunicarea facuta (daca a existat) care ne pun mintea la treaba.
Fiecare e liber sa creada ce vrea sau sa gandeasca cat vrea sau daca vrea pentru a gasi raspunsuri la unele intrebari  :wink:
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 27 Iunie 2011, 15:03:50
Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 12:26:17
Ok! Atunci care-i motivul pentru care s-a produs aceasta incurcare/separare a oamenilor?

Am inteles mai tarziu faza cu Cleopatra, asta este!

Nu i-a incurcat/separat nimeni pe oameni! De ce trebuie neaparat sa fi fost separati de cineva?! Pur si simplu au migrat, cum se face si astazi, manati de curiozitate, foame, iarba mai verde pe partea cealalta a lacului, zone mai calde, etc.

Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 12:26:17
Perceptia secretismului acestor societati secrete este gresita. Ele au devenit atat de secrete direct proportional cu scaderea numarului de indivizi capabili sa inteleaga acele cunostinte. Ptr cei care nu vor sa le patrunda "secretele" vor ramane ca niste bastioane cu ziduri groase, negre si intotdeauna puse pe conspirat. Ca sa existe, trebuie sa aiba membri ...in fiecare epoca. Cum crezi tu ca se aduna membrii intr-o societate asa zis secreta?


Uite mie intuitia :)) imi spune ca erau racolati. Sau poate in anumite situatii accederea la o societate secreta venea odata cu rangul – doar nu crezi ca cei din clasele de jos au facut vreodata parte din aceste societati, in conditiile in care si scrisul despre care tot pomenim, era rezervat anumitor categorii sociale. Cine avea timp sa scrie, sa filozofeze, sa gandeasca, sa faca parte din aceste societati? Cine era privilegiat! Restul erau ocupati cu supravietuirea....

Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 12:26:17
Cunostintele lor sunt destinate pentru toata lumea. Cine nutreste sa le cunoasca trebuie sa bata la poarta. Pentru ca aceste cunostinte, in mainile unor neaveniti sunt ca o otrava, atat pentru ei cat si pentru cei cu care interactioneaza. De aceea batutul la poarta este doar prima faza care va fi urmata de altele in care adeptul este supus unor teste si evaluari.

Daca cunostintele lor sunt destinate pt toata lumea atunci de sunt... secrete si trebuie sa le ceri?? Cum poti sa ceri ceva ce nu stii ce este?? Pe de alta parte tot tu spui ca... trebuie sa fii initiat in aceste cunostinte altfel ele sunt ca o otrava. Deci.. ori sunt pentru toti, ori sunt doar pentru unii, ori s-a ajuns la concluzia ca nu toti isi pot insusi aceste cunoasteri pt ca nu le-ar putea patrunde, ori le-ar folosi in scopuri distructive, asa incat s-au constituit societati secrete....

Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 12:26:17
Probabil, in vremurile stravechi, aceste societati nu erau atat de secrete deoarece copii erau instruiti de mici in "tainele vietii si ale mortii" iar a fi membru al unei astfel de societati era un fapt firesc.

Aici cred ca se face o confuzie intre societati, epoci, etc. Daca a fi membru ar unei societati era un fapt divers atunci oricine putea face parte si nu ar mai fi fost o societate secreta ci mai degraba .... un club, ca la scoala, unii se duceau la sah, altii la matematica, etc.

Citat din: Siberia din  27 Iunie 2011, 14:19:35
Textul privitor la religie (si nu la Biblie, Entitatea nu a pus intrebari din Biblie) ar putea fi discutat tocmai in descifrarea momentului Moise - care a deturnat anumite principii pe care le-a invatat in Egipt si le-a adaptat nevoilor Iudaice sau ale lui.
Nu creau sa conving pe nimeni de nimic, nici eu nu stiu cat de adevarat sau nu este proiectul de asta nici nu discutam despre existenta Entitatii, a proiectului sau a universului de pe alta linie temporala ci discutam doar extrase din comunicarea facuta (daca a existat) care ne pun mintea la treaba.
Fiecare e liber sa creada ce vrea sau sa gandeasca cat vrea sau daca vrea pentru a gasi raspunsuri la unele intrebari  :wink:

Nu am zis ca Entitatea a pus intrebari din Biblie, dupa cum raspunde e ca si cum ar cunoaste un anumit sistem religios; Nu am zis ca tu incerci sa convingi pe cineva de ceva, doar ca pe mine nu m-ar convinge un asemenea mesaj nici sa-l aud personal... :)) ma rog.... poate doar in anumite conditii....:))

Nu stiu daca Moise a constituit prima societate secreta, ideea e ca era un initiat dupa cum ii spune si numele care de fapt este un titlu, dupa cum gasisem. Se pare ca o societate importanta era cea a preotilor lui Melhisedec care la binecuvantat pe Avraam si  din care ar fi facut parte si Isus, daca mai imi aduc bine aminte de prin NT.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 27 Iunie 2011, 17:01:35
Citat din: padme din  27 Iunie 2011, 15:03:50
Nu i-a incurcat/separat nimeni pe oameni! De ce trebuie neaparat sa fi fost separati de cineva?! Pur si simplu au

migrat, cum se face si astazi, manati de curiozitate, foame, iarba mai verde pe partea cealalta a lacului, zone mai

calde, etc.

Daca admiti faptul ca lumea asta este o pura intamplare si ca tot ce se intampla in ea se face haotic atunci afirmatiile tale sunt legitime.
Eu nu mai cred de mult ca haosul guverneaza lumea in care traiesc si vad peste tot o relatie cauza-efect evidenta.
Nu ca ar fi separat Cineva oamenii atunci....dar ceva s-a intamplat si acel ceva a avut un motiv in spate.

Citat din: padme din  27 Iunie 2011, 15:03:50
Uite mie intuitia :)) imi spune ca erau racolati. Sau poate in anumite situatii accederea la o societate secreta
venea odata cu rangul – doar nu crezi ca cei din clasele de jos au facut vreodata parte din aceste societati, in
conditiile in care si scrisul despre care tot pomenim, era rezervat anumitor categorii sociale. Cine avea timp sa
scrie, sa filozofeze, sa gandeasca, sa faca parte din aceste societati? Cine era privilegiat! Restul erau ocupati cu supravietuirea....

Daca cunostintele lor sunt destinate pt toata lumea atunci de sunt... secrete si trebuie sa le ceri?? Cum poti sa ceri ceva ce nu stii ce este?? Pe de alta parte tot tu spui ca... trebuie sa fii initiat in aceste cunostinte altfel ele sunt ca o otrava. Deci.. ori sunt pentru toti, ori sunt doar pentru unii, ori s-a ajuns la concluzia ca nu toti isi pot insusi aceste cunoasteri pt ca nu le-ar putea patrunde, ori le-ar folosi in scopuri distructive, asa incat s-au constituit societati secrete....

Aici cred ca se face o confuzie intre societati, epoci, etc. Daca a fi membru ar unei societati era un fapt divers atunci oricine putea face parte si nu ar mai fi fost o societate secreta ci mai degraba .... un club, ca la scoala, unii se duceau la sah, altii la matematica, etc.

Treaba cu intuitia nu-i chiar asa usoara. Pentru ca depinde de fiecare calitatea "receptiei". Pot fi intuitii veritabile sau doar simple asocieri bazate pe pareri virtuale, fara experienta directa, care pot conduce usor la concluzii iluzorii.

In societatile de jos se pot naste oameni "calificati" si  pentru ca filtrul functiei sociale este trecut destul de usor daca unui spirit inalt ii este scris sa ajunga sus, putem spune ca aceasta nu este o regula. De fapt, lumea in desfasurarea ei adevarata nu functioneaza decat in aparenta si coincidenta partiala, cu regulile sociale pe care in mod gresit le consideram ca fiind "aproape" imuabile. De aici si haosul ....aparent.
Tabloul descris de tine se muleaza, ca un efect, ultimei perioade de timp a omenirii iar supravietuirea a devenit o preocupare a majoritatii indivizilor de azi, din pacate. Dar aceste vremuri sunt, la randul lor, parte integranta dintr-un context mult mai larg asa cum au fost si vremurile cand societatea umana se baza pe cu totul alte principii.

Poate racolarea de care zici se produce in multe societati care nu au nici o treaba cu trasmisiunea traditionala, insa adevarurile imuabile la care ajunge un individ prin forte proprii pana la un punct sunt singurele argumente si "motive" care-l determina sa mearga intr-un loc in care sa intalneasca altii asemenea lui si sa primeasca acele initieri si cunostinte la care altfel nu ar fi avut acces (se poate si in mod "accidental" dar cu sanse extrem de mici).

Societatile "secrete" nu sunt decat depozitarele acestor "secrete" si pastratoarele "cheilor" de acces la ele. Ele pastreaza cunostintele, care sunt pentru toata lumea, insa nu le poate lasa la indemana oricui "crede" ca stie ceva. Totul se bazeaza pe demonstratie practica. Si e regula asta.
Deci sunt pentru toti....dar nu oricum! Individul trebuie sa faca ceva practic, cu rabdare, sa fie demn si de incredere ca poata primi "povara" acestor cunostinte care pentru unii se costituie intr-o binecuvantare iar pentru altii intr-o otrava daca nu sunt pregatiti cu adevarat pe interior sa o primeasca.

Din pacate, miliardele de oameni de pe pamantul asta nu inclina efectiv, practic decat intr-un procent extrem de mic spre astfel de "secrete" si de aici caracterul ocultat si suspicios asupra acestor moduri de organizare rupte din spiritul de turma cu care suntem indoctrinati permanent.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 27 Iunie 2011, 18:12:19
100 de ani de vei vorbi şi tot nu va înţelege toată lumea. Mi-ai provocat un mare zâmbet de satisfacţie @mr cu postarea de mai sus ... Nu pot admite decât  că în mod evident ai dreptate, deşi  în viaţa aceasta nu am făcut parte din nici o frăţie... 

Revenind la Proiectul Chani, totuşi aşa zisele mesaje ale entităţii sunt apă de ploaie, cu tot respectul nu doresc să critic pe nimeni dar ce copilărie mai e şi asta cu "144000 e dumnezeu"?
Din câte cunosc Dumnezeu e totul, chiar dacă diavolul locuieşte prin detalii...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 28 Iunie 2011, 00:20:11
Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 17:01:35
Daca admiti faptul ca lumea asta este o pura intamplare si ca tot ce se intampla in ea se face haotic atunci afirmatiile tale sunt legitime.
Eu nu mai cred de mult ca haosul guverneaza lumea in care traiesc si vad peste tot o relatie cauza-efect evidenta.
Eu cred dinpotrivă că în lume predomină doar liberul arbitru,şi nici nu ar fii logic să fie altfel.Iniţierea,sau punctajul karmic îl poţi realiza(sau nerealiza) în egală măsură fie că eşti plugar sau ministru.Iniţierea ţi-o dă doar experienţa de viaţă,şi care dacă ai dobândit-o şi o ţii secretă îţi topeşte punctajul karmic precum îngheţata la soare.Iată noi aici sântem mai buni decât masonii,templierii,sau vaticanul,care păcătuiesc ţinând secret ceiace ştiu(dacă ştiu ceva) şi de unde putem şti noi ca secretele lor nu sânt doar nişte şcenarii şi minciuni gogonate.Dacă credeţi că noi sântem opera unor entităţi hiper-civilizate cum admiteţi ideia că EI ar permite doar unora dintre noi dreptul la iniţiere,şi nu tuturor în mod egal.S-ar săvârşii o mare nedreptate.Eu citesc şi ascult cu interes şi plăcere pe oricine îşi destăinuie experienţa vieţii sale,dar ori câte grade, favorturi şi funcţii mi s-ar oferii,nu aş putea să cred şi să mă înrolez pe viaţă în slujba unor idealuri preconcepute de semenii mei,numai pentru a păstra şi duce mai departe povara tăinuirii unor secrete faţă de ceilalţi semeni ai mei.
Cifra 144000,este pusă şi ea dea curmezişul pe cărarea cea dreaptă;ea reprezintă o alegere premeditată,ori cum ar putea Creatorul să aleagă doar o parte din creaţia sa,iar pe restul să o arunce la gunoi.În urmă cu ceva ani am discutat cu o mare faţă bisericească care printre altele mi-a spus că pe când era student la teologie,un profesor fiind întrebat a dat următorul răspuns;Entităţile(el a spus îngerii)sânt dispuşi în univers în formaţiuni (cete de îngeri).Cei care sând dispuşi aici în zona sistemului solar ar fi în număr de 144.000.După terminarea unui ciclu(!?),aceştia vor pleca dela butoane fiind înlocuiţi cu..acelaşi număr de oameni ajunşi la un stadiu superior.Deşii nu mi-a răspuns prea clar pe ce criterii se va face selecţia,sau când va fii evenimentul,am rămas totuşi cu convingerea că respectivul profesor,avea totuşi cunoştinţe mai deosebite ca cele ale unui simplu..dascăl-popă.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 28 Iunie 2011, 08:52:59
Citat din: Tayka din  28 Iunie 2011, 00:20:11
Eu cred dinpotrivă că în lume predomină doar liberul arbitru,şi nici nu ar fii logic să fie altfel.

Ar fi o infinitate de posibilitati pe care le putem avea daca ar fi libera alegere in toate cele.
Insa, de cum ne nastem, suntem limitati la o traiectorie, drum predefinit, soarta prin parintii din care ne nastem, prin educatia care o primim si prin oamenii pe care ii intalnim. Toate aceste "limitari" ne definesc viata si suma de posibilitati pe care o putem avea in ea. Tot liberul arbitru de care dispunem se incadreaza in acest culoar pe care mergem deja si e suficient, in raport cu posibilitatile reale de asimilare ale omului, sa simta libertatea deplina. Personal, prin observarea propriei traiectorii, am vazut ca anumite lucruri se intampla atunci cand trebuie sa se intample si nu tin seama de opozitiile explicite ale unor parti implicate. Tot ce pot sa fac este sa invat sa merg pe acest culoar si sa-mi manifest cat mai bine posibil alegerile pe care le pot face.

Citat din: Tayka din  28 Iunie 2011, 00:20:11
Iniţierea,sau punctajul karmic îl poţi realiza(sau nerealiza) în egală măsură fie că eşti plugar sau ministru.Iniţierea ţi-o dă doar experienţa de viaţă,şi care dacă ai dobândit-o şi o ţii secretă îţi topeşte punctajul karmic precum îngheţata la soare.Iată noi aici sântem mai buni decât masonii,templierii,sau vaticanul,care păcătuiesc ţinând secret ceiace ştiu(dacă ştiu ceva) şi de unde putem şti noi ca secretele lor nu sânt doar nişte şcenarii şi minciuni gogonate.Dacă credeţi că noi sântem opera unor entităţi hiper-civilizate cum admiteţi ideia că EI ar permite doar unora dintre noi dreptul la iniţiere,şi nu tuturor în mod egal.S-ar săvârşii o mare nedreptate.Eu citesc şi ascult cu interes şi plăcere pe oricine îşi destăinuie experienţa vieţii sale,dar ori câte grade, favorturi şi funcţii mi s-ar oferii,nu aş putea să cred şi să mă înrolez pe viaţă în slujba unor idealuri preconcepute de semenii mei,numai pentru a păstra şi duce mai departe povara tăinuirii unor secrete faţă de ceilalţi semeni ai mei.


Adevarurile imuabile ale vietii reprezinta un sistem de valori la care ajung oamenii in urma experientelor unice de viata . Nu sunt nici pe departe adevaruri personale sau partiale. Cine nu le cunoaste, cred ca-i este greu sa voarbeasca despre ele.
Nu EI stabilesc cine este calificat sau nu pentru un anumit gen de initiere (de viata sau de grup depozitar de cunostinte) ci noi, prin rezultanta propriilor alegeri care le-am luat pana la un moment dat.
Cred ca m-am exprimat destul de clar: "...insa adevarurile imuabile la care ajunge un individ prin forte proprii pana la un punct sunt singurele argumente si "motive" care-l determina sa mearga intr-un loc in care sa intalneasca altii asemenea lui si sa primeasca acele initieri si cunostinte la care altfel nu ar fi avut acces..."
Se merge pe principiul "cine se asemana, se aduna" (valabil inclusiv pentru "lucrari" negative) si se respecta intru totul alegerea, consimtamantul si responsabilitatea asumata a celui care doreste sa cunoasca mai mult. Orice alta societate sau grupare care cere supunere si ingradeste posibilitatile de alegere ale adeptului nu intra in aceasta discutie.

Pana la urma, este o problema de perspectiva personala. Fiecare face si intelege atat cat ii este dat si poate in aceasta viata si in functie de calitatea materialului din dotare. Nimic mai mult! Poti trai fericit si fara sa stii prea multe, dar si prin cunoastere. Este stric alegerea fiecaruia si trebuie respectata!
Or fi si unii care incearca sa se foloseasca, sa conspire, sa se simta superiori pentru ca detin niste "secrete" insa posibilitatile lor reale de manifestare sunt restranse. Mai rau e ca sunt multi "gura-casca" care le dau apa la moara si ii "face" puternici. Dar e dreptul lor de existenta, forma lor de experimentare a vietii....si lumea lor, astazi (prin majoritatea care o au).
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 28 Iunie 2011, 10:52:37
Citat din: Tayka din  28 Iunie 2011, 00:20:11
Cifra 144000,este pusă şi ea dea curmezişul pe cărarea cea dreaptă;ea reprezintă o alegere premeditată,ori cum ar putea Creatorul să aleagă doar o parte din creaţia sa,iar pe restul să o arunce la gunoi.În urmă cu ceva ani am discutat cu o mare faţă bisericească care printre altele mi-a spus că pe când era student la teologie,un profesor fiind întrebat a dat următorul răspuns;Entităţile(el a spus îngerii)sânt dispuşi în univers în formaţiuni (cete de îngeri).Cei care sând dispuşi aici în zona sistemului solar ar fi în număr de 144.000.După terminarea unui ciclu(!?),aceştia vor pleca dela butoane fiind înlocuiţi cu..acelaşi număr de oameni ajunşi la un stadiu superior.Deşii nu mi-a răspuns prea clar pe ce criterii se va face selecţia,sau când va fii evenimentul,am rămas totuşi cu convingerea că respectivul profesor,avea totuşi cunoştinţe mai deosebite ca cele ale unui simplu..dascăl-popă.

Este interesant. Am mai auzit si citit si-n alte locuri ca 144000 nu reprezinta numarul oamenilor salvati ci altceva.
Eu singurul lucru lega de timp care sa duca la cifra asta pe care l-am gasit este un baktun care ste un ciclu de 144000 de zile.
Ar mai fi frecventa de 144 de Hz despre care insa trebuie sa mai citesc iar in rest cred ca tine de matematici si fizica...poate aveti idei mai bune :)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 28 Iunie 2011, 13:09:53
Citat din: mr din  28 Iunie 2011, 08:52:59

... de cum ne nastem, suntem limitati la o traiectorie, drum predefinit, soarta prin parintii din care ne nastem, prin educatia care o primim si prin oamenii pe care ii intalnim.
Dacă crezi că viaţa omului este predestinată,şi că acesta are o,,soartă'',un drum,pe care este obligat să-l urmeze fără voia sa,aceasta este convingerea ta şi eu o respect,numai că dacă ar fi aşa atunci nu ar mai putea funcţiona legea karmei,nu toţi oamenii ar pleca dela acelaşi start,unii ar fii avantajaţi,alţii pedepsiţi încă din naştere,iar omul în numele destinului şi pentru realizarea acestuia ar fi liber să facă ori ce pe pământ,inclusiv crime,jafuri,pentru că le face în numele desinului,a realizării acestuia,şi ca atare el nu mai poate fi răspunzător pentru faptele sale ci acela care îl obligă să urmeze şi să realizeze un anumit destin străin omului care-l înfăptuieşte.Omul nu ar mai putea fii judecat după faptele sale,şi s-ar apăra foarte simplu în faţa orcărui judecător spunând doar;ce să fac asta îmi e soarta!pedepseşte-l pe cel care mi-a dat-o.În acest caz viaţa nu ar mai fi viaţă ci un fel de job semnat doar de patron,deci ..sclavie.Eu cred dinpotrivă că omul se naşte liber,fără a fi legat de păcate strămoşeşti,blesteme,etc,şi că în funcţie de ce a acumulat sau risipit dea-lungul vieţii lui cu acelea va defila reprezentantul său la marea tribună a lumilor.Şi mai cred eu că doar aşa îi poate fi dat oricărui muritor;bogat sau sărac,sălbatec sau civilizat,dreptul şi posibilitatea de a oferii spiritului său drept suvenir acea nestemată atât de plăcută LOR;O conştiinţă înaltă şi pură de viaţă.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 28 Iunie 2011, 14:56:13
Dacă acea presupusă entitate din cadrul proiectului Chani ne vorbeşte în mod real atunci e posibil ca liberul arbitru să se manifeste cu adevărat în planuri ale existenţei mult superioare acestuia fizic. Spun asta deoarece mereu am avut senzaţia că mi-am ales un anumit cadru de manifestare cu mult înaintea acestei vieţi. E posibil cred, să aveţi amândoi dreptate în anumite privinţe. Sunt totuşi momente în viaţă când ai dovada existenţei liberului arbitru dar şi conjuncturi când eşti adus înapoi pe o cale anume de forţe care ne depăşesc înţelegerea obişnuită. 
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 28 Iunie 2011, 17:47:41
As vrea ca cineva care mentioneaza "liberul arbitru" sa explice ce este acesta si cum ar trebui sa fie o viata traita prin liberul arbitru, asa poate se inteleg anumite lucruri mai bine. Multumesc!
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: fiulploii din 28 Iunie 2011, 19:34:53
 

  No servus !  :rainbow:

  Cred ca liberul arbitru inseamna posibilitatea de a alege din cel putin 2 variante in asa fel incat alegerea ta sa deranjeze cat mai putin armonia inconjuratoare si sa fie in concordanta cu normele tale morale .
   Simplist vorbind, cred ca libertatea reprezinta lungimea lantului cu care esti legat iar aceasta lungime e data mediul social , economic si tehnic in care traiesti , precum si de nivelul de  ''eleganta '' spirituala de care dispui . In acelasi timp, e importanta si '' vrerea'' ta de a te informa , de a acumula noi informatii si de a le prelucra .

   Libertatea si liberul arbitru cred ca sunt doua fetze ale aceleeasi monezi .
   Acum sa nu uitam ca nimeni nu e singur pe lume , fiecare dispune de un anumit nr de grade de libertate , de o anumita cantitate de discernamant si de un anumit potential in ceea ce priveste liberul arbitru.
   Fiecare persoana interactioneaza cu oricare alta si de aici , zic eu ca rezulta un fel de ''miscare browniana'' . Pentru ca unii reusesc si altii nu reusesc in materializarea liberului arbitru cred ca tine de ''potentza'' sau intensitatea ''trairilor'' .
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 28 Iunie 2011, 22:55:41
Liberul arbitru (dupa parerea mea) este libertatea de a alege fara a fi constrans de oricare alti factori. De asta tind sa le dau dreptate lui @mr si @biss. Probabil liberul arbitru se manifesta in planuri superioare in care dispar constrangerile/influentele materiale.
Explicatia data de Entitate asupra liberului-arbitru este chiar haioasa.

Dumnezeu iti da un ou
tu foloseste liberul arbitru ca sa decizi ce sa faci cu oul
poti sa decizi sa fierbi oul si sa-l mananci
poti sa decizi sa gatesti (prajesti) oul si sa-l mananci
poti sa decizi sa lasi oul deoparte, dar oul se strica, dar oul este tot acolo
poti sa decizi sa nu mananci alt animal, deci arunci oul, oul se strica in alta parte dar oul tot exista, vei mirosi oul in cele din urma
in cele din urma trebuie sa decizi sa faci ceva in privinta oului

me ask elders about explain frewil beter
elders say me explain like this
god give u eg
eg is there eg already created eg exist
u use frewil decide what do about eg
u can make choice boil eg eat eg
u can make choice bake eg eat eg
u can make choice u leve eg but eg get roten but eg stil there
u can make choice u not eat other animal so u throw eg away eg get roten somewere else but eg stil exist u wil smel eg eventualy
eventualy u must decide and deal with eg


Deci pentru Entitate e foarte simplu. Esti tu si oul si ai liberul arbitru (deci nu exista altceva care sa te influenteze, doar analiza ta privind luarea unei decizii).

Stie cineva ce efect au 144 de KHz asupra materiei sau a creierului ? (nu de alta, dar exista voci care sustin ca Hutchison si-a obtinut efectele bizare asupra materiei folosind aceasta lungime de unda)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 28 Iunie 2011, 23:12:38
Citat din: Siberia din  28 Iunie 2011, 22:55:41
Explicatia data de Entitate asupra liberului-arbitru este chiar haioasa.

Dumnezeu iti da un ou
tu foloseste liberul arbitru ca sa decizi ce sa faci cu oul
poti sa decizi sa fierbi oul si sa-l mananci
poti sa decizi sa gatesti (prajesti) oul si sa-l mananci
poti sa decizi sa lasi oul deoparte, dar oul se strica, dar oul este tot acolo
poti sa decizi sa nu mananci alt animal, deci arunci oul, oul se strica in alta parte dar oul tot exista, vei mirosi oul in cele din urma
in cele din urma trebuie sa decizi sa faci ceva in privinta oului

me ask elders about explain frewil beter
elders say me explain like this
god give u eg

Da intr-adevar e haioasa! Dupa cum ii explica lui batrantii intelepti ma face sa ma intreb ce IQ are sau ce varsta sau daca nu cumva ne crede cam retardati!  Nu's de ce dar am strania senzatie ca o analogie de genul asta am mai intalnit undeva!
Orice om din momentul in care se trezeste cu fiecare lucru pe care il face (mai putin mersul la baie:))) alege o versiune din mai multe posibilitati. Poti sa te decizi sa te ridici, poti sa mai stai in pat, poti sa o iei prin fata blocului sau prin spate, iei tramvaiul sau autobuzul sau mergi pe jos etc. de la cele mai simple pana la cele mai complicate, alegi una din mai multe posibilitati! In fiecare zi decidem deci nu cred ca se incadreaza la liber arbitru, cel putin parerea mea este - in contextul discutiilor filozofice de mai sus- ca nu! Daca fiecare ar decide ce sa faca el si cu el insusi, discutia de sus nu cred ca ar mai fi avut loc!
Eu astept, am rabdare....(asa am decis, sa astept pana primesc explicatia)

No multam' @fiualploii, dar explicatia ta cred ca este in contradictie cu ce s-a scris mai sus, sau ma tine lantul si nu vad mai departe, nu stiu :))))
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Arhanghelul din 29 Iunie 2011, 00:35:19
Citat din: Siberia din  28 Iunie 2011, 22:55:41
Stie cineva ce efect au 144 de KHz asupra materiei sau a creierului ? (nu de alta, dar exista voci care sustin ca Hutchison si-a obtinut efectele bizare asupra materiei folosind aceasta lungime de unda)

NU spun eu ,ci citez un forumist din alta parte ...
"Revin cu inca o replica. Comentez in detaliu, avandu-i in vedere si pe incepatori.

Banda de unde lungi LW AM pentru radiodifuziune in Europa are intinderea 144 - 288 kHz. Cu un ecart de 9 kHz, rezulta 17 "locuri" in banda:
144 153 162 171 180 189 198 207 216 225 234 243 252 261 270 279 288 kHz

Pe aceeasi frecventa pot emite simultan mai multe tari europene, dar cu antene astfel concepute incat sa nu se perturbe prea mult.
De regula, fiecare tara are un singur emitator in unde lungi, dispus cam in centrul teritoriului, cu o putere astfel incat sa acopere practic tot teritoriul tarii,
la orice ora si in orice anotimp. Asta era o politica nationala de pana la extinderea europeana: sa ai un post guvernamental de radio prin care sa
comunici cu toata populatia si care sa fie sigur in functionare ( ieri am stat si m-am uitat pe pereti, cand a cazut reteaua de cablu timp de o ora...).

Deci, discutii de genul: paraie, nu are fidelitate, sunt putine posturi, mai bine e pe FM etc. nu intra in logica ecuatiei... La fel zic si despre reprosul ca in
apartament nu poti receptiona nimic. Domnilor, trebuie sa iesim macar pe balcon si sa realizezam o antena magnetica (loop antenna), cu care sa invingem
in mare parte parazitii si sa crestem dramatic sensibilitatea receptiei - au fost discutate toate acestea in lunile aprilie - mai, pe acest forum.

Zvartosh si cu mine ne-am confectionat antene loop si rezultatele sunt extaordinare - vedeti clipurile video si fotografiile.
Uite, pun aici o fotografie cu materialele necesare, chiar astazi am facut rost de cablu panglica cu 24 si cu 50 de fire, cu care sa incerc sa confectionez
un alt concept de loop antenna pentru LW/MW, de data aceasta portativa si pliabila, sa merg la iarba verde, sa scanezi departe de bloc.

Mai adaug un clip video facut adineauri, scanare LW cu aparatul Gloria, despre care amintea dezaprobator Duculeana. Am prins, pe balcon, cu loop antenna,
153, 171, 180, 198 207 si 225 KHz, adica tot ce se putea prinde astazi la ora 15 cu oricat de grozav alt radioreceptor, intr-o zi nu prea buna pentru propagare.
Precizez ca fluieraturile ce se aud sunt produse chiar de emisiile aparatului foto cu care am filmat, in realitate receptia a fost mult mai curata."

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t400428.html (http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t400428.html)

Daca cititi in contextul acestui link ,veti gasi si influentele electromagnetice ale dispozitivelor si aparatelor din locuintele noastre ... acest camp influienteaza vibratia intracelulara a organismului uman ... stiu ca cineva imi va zice ca aceea vibratie este de peste 100GHz ... dar sa nu uitam ca si purtatoarele de frecvente mici (dar puteri de peste 10 la puterea 3 sau 4) au si armonici ce pot ajunge in tot spectru "radio" ...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 29 Iunie 2011, 01:32:27
Citat din: padme din  28 Iunie 2011, 17:47:41
As vrea ca cineva care mentioneaza "liberul arbitru" sa explice ce este acesta si cum ar trebui sa fie o viata traita prin liberul arbitru, asa poate se inteleg anumite lucruri mai bine. Multumesc!
Liberul arbitru este puterea sau abilitatea unei minti umane de a alege cursul unei actiuni, sau de a lua o decizie fara a fi influentat de cauze, evenimente anterioare sau din predestinare divina.
http://www.preferatele.com/docs/filozofie/2/liberul-arbitru-1.php (http://www.preferatele.com/docs/filozofie/2/liberul-arbitru-1.php)
Liberul arbitru este opusul determinismului adică vieţii predestinate a soartei,
doctrină în care se afirmă că actiunile umane nu sunt libere, ci mai degraba sunt rezultatul influentelor, a circumstantelor externe care nu sunt sub control individual, ca totul este predeterminat, este dat mai inainte.Determinismul este de doua tipuri : divin si natural. Determinismul divin explica toate fenomenele făcând apel la cauze divine, Dumnezeu fiind omniscient stie ce se va intampla. Determinismul natural considera ca totul este predeterminat prin cauze naturale. Acesta,din urma afecteaza libertatea umana numai in masura in care acceptam ca factorii naturali ce actioneaza la nivelul corpului se rasfrang asupra sufletului.
Religia considera ca Dumnezeu este ominiscient si omnipotent, aceasta extinzandu-se si asupra viitorului astfel orice actiune umana este decretata inainte de Dumnezeu.In acest caz Dumnezeu ar putea sa preintampine faptele rele, dar nu face acest lucru, iar din moment ce este creatorul universului am putea zice ca e "responsabil de tot raul din lume", si astfel indemnurile morale nu mai au nici un rost. Doctrina predestinarii face imposibila existenta liberului arbitru,iar între cele două nu există cale de mijloc.Dumnezeu ne-a oferit libertatea de a alege, si raul din lume poate fi pus pe seama unei alegeri gresite, libertatea fiind un instrument de perfectionare morala. Daca Dumnezeu dă niste indemnuri morale inseamnă că nu e totul dinainte stabilit si că stă in puterea noastră de a le urma sau nu.De aceia consider eu că liberul arbitru guvernează acţiunile fiinţei umane,spre deosebire de concluzia colegei Siberia pe care eu o respect.Să ne înţelegem bine însă:Spiritul care vine la întrupare (şi nu omul) are indus un anume destin, dar care este încărcat în memoria sa doar in linii mari si nu ca acţiuni precise sau obligatorii, că drumul pe care il parcurgem împreună-om şi spirit- pana la implinirea(sau neînplinirea) acestui destin este alegerea noastra personala, fara a fi vointa cuiva,şi fără a fi influentati. Astfel oamenii sunt dupa parerea mea liberi, iar Creatorul nu este responsabil de producerea raului, caci el inca de la inceput a lăsat omului posibilitatea de a alege.

În legătură cu freqv de 144 Khz,se foloseşte întradevăr în emisiunile de amplitudine-radio,făcând parte din gama undelor lungi LW,sau a freqv. oscilatoarelor din baleiajul de cadre-linii la receptoarele tv.precum şi în multe alte domenii din tehnica electronică.Poate voiai totuşi să te referi la semnalul de joasă freqv descoperit In martie 2005,de astronomul dr. Scott Hyman de la Sweet Briar College (SUA)care a facut un anunt tulburator in prestigioasa revista stiintifica Nature. Analizand semnalele radio de joasa frecventa provenite din centrul Caii Lactee, captate cu telescoapele de la Socorro (New Mexico), dr. Hyman si colegii au detectat un semnal clar, pe care l-au calificat drept "emisie coerenta". Acesta se compunea din 5 emisii radio de energie egala, care durau cate 10 minute fiecare si se repetau la intervale de 77 de minute, pe o perioada de 7 ore, intre 30 septembrie si 1 octombrie 2002. Sau poate vrei să te referi la Rezonanţa Shumann-teoria comprimării timpului prin ridicarea freqvenţei câmpului magnetic terestru...
Cât despre cablul panglică achiziţionat cred că ai făcut o afacere nu tocmai bună căci este cu mult inferior calitativ celui coaxial.. :-D
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 29 Iunie 2011, 12:56:17
A fi liber precum constructorii "liberi" şi a putea astfel şi numai în acest caz beneficia de uzulfruct al liberului arbitru necesită o permanentă trăire în deplină constientă a acţiunilor proprii, o evaluare permanentă a modului în care funcţionează atenţia în baza căreia îţi faci update la realitatea în care trăieşti şi plasarea identităţii personale pe fluxul unei acţiuni conştientizate sau altfel spus într-o conjunctură favorizată de discernământ.
Povestea oului entităţii e superbă... Mie îmi sugerează că dacă doreşti să foloseşti liberul arbitru pt a obţine un anumit efect trebuie să realizezi, să conştientizezi, să simţi în final care din multiplele posibilităţi ili este necesară şi abia apoi să acţionezi... Desigur poţi alege să nu intervii, aceasta opţiune fiind însă aleasă în mod conştient şi în baza unui plan personal, plan de asamblare al unei anumite realităţi viitoare dorite. 
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 29 Iunie 2011, 13:25:43
Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 12:26:17
Imi este greu sa cred ca intreaga creatie a stat intr-un mijloc mecanicist de articulare, atata timp cat observ modul in care noi reusim sa ne materializam gandurile, scopurile si fara sa vorbim.

Ai materializat ceva cu puterea gandului? Poti detalia? Merci!

Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 17:01:35
Daca admiti faptul ca lumea asta este o pura intamplare si ca tot ce se intampla in ea se face haotic atunci afirmatiile tale sunt legitime.
Eu nu mai cred de mult ca haosul guverneaza lumea in care traiesc si vad peste tot o relatie cauza-efect evidenta.
Nu ca ar fi separat Cineva oamenii atunci....dar ceva s-a intamplat si acel ceva a avut un motiv in spate.



Nu e nimic o pura intamplare. Daca ai timp sa contempli putin natura vei vedea ca totul se organizeaza logic. Pana cand si plantele care cresc aparent anapoda.

Citat din: mr din  27 Iunie 2011, 17:01:35
Treaba cu intuitia nu-i chiar asa usoara. Pentru ca depinde de fiecare calitatea "receptiei". Pot fi intuitii veritabile sau doar simple asocieri bazate pe pareri virtuale, fara experienta directa, care pot conduce usor la concluzii iluzorii.


Ceea ce numesti tu intuitii eu le vad ca pe altceva. Pt mine intuitia este un anume simt, un clopotel daca vrei, care incepe sa bada in anumite conditii si te pune in garda sau te trezeste, nu stiu cum sa ma exprim. Unii sunt mai intuitivi, altii mai putin intuitivi, altii deloc. Nu am inteles cum s-ar putea preda induitia?!

Citat din: mr din  28 Iunie 2011, 08:52:59

Pana la urma, este o problema de perspectiva personala.

Cam asa ceva!Fiecare are experienta lui de viata si nu toti oamenii ajung toti la acelasi grad de maturzare cum nici fructele nu se coc in acelasi timp, fiecare cu timpul lui!


Prin intrebarea pusa de mine referitoare la liberul arbitru as fi vrut ca @mr sa-mi explice de ce crede ca acesta nu exista si cum imagineaza el o lume cu capacitate deplina de a-si manifesta liberul arbitru. Pt ca mie mi se pare cam asa: eu sunt in prezent, aleg un viitor (o posibilitate/varianta) din mai multe posibile viitoruri  (posibilitati). Ce anume ma tine sa aleg un viitor in loc de altul?

Merci Tayka!


Citat din: @biss din  29 Iunie 2011, 12:56:17
Desigur poţi alege să nu intervii, aceasta opţiune fiind însă aleasă în mod conştient şi în baza unui plan personal, plan de asamblare al unei anumite realităţi viitoare dorite. 

Da, interesant ce scrii.
Din analogia oului nu rezulta optiunea non interventiei si care  in plan existential se intampla, parerea mea!
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Xanadron din 29 Iunie 2011, 13:56:48
Citat din: padme din  29 Iunie 2011, 13:25:43
[1] Ai materializat ceva cu puterea gandului? Poti detalia? Merci!

[2] Nu e nimic o pura intamplare. Daca ai timp sa contempli putin natura vei vedea ca totul se organizeaza logic. Pana cand si plantele care cresc aparent anapoda.

[3] Ceea ce numesti tu intuitii eu le vad ca pe altceva. Pt mine intuitia este un anume simt, un clopotel daca vrei, care incepe sa bata in anumite conditii si te pune in garda sau te trezeste, nu stiu cum sa ma exprim. Unii sunt mai intuitivi, altii mai putin intuitivi, altii deloc. Nu am inteles cum s-ar putea preda intuitia?!

[4] Cam asa ceva! Fiecare are experienta lui de viata si nu toti oamenii ajung toti la acelasi grad de maturzare cum nici fructele nu se coc in acelasi timp, fiecare cu timpul lui!

[...] [5] Ce anume ma tine sa aleg un viitor in loc de altul?

1. Colegul mr nu cred c-ar fi materializat ceva prin puterea gindului (desi poate ma-nsel :lol:), dar unii "mediumi" de la Mme. Blavatski incoace au reusit se pare si performante d-astea. Ce-i drept, "elementalii" astfel creati n-aveau viatza prea lunga.

2. Absolut corect - doar cu precizarea ca logica naturii nu coincide aproape nicodata cu aia umana. :-P
Vorbim, evident, de umanitatea prezenta - asta a poluarii iresponsabile, a ruperii aproape autiste de natura, a devorarii aberant de mari si inutile de resurse/energie, a organismelor modificate genetic etc etc.

3. Mda, greu de predat materia numita "intuitie", Padme - dar nu chiar imposibil. Clar insa ca nu ca scop in sine (desi cursurile de Remote-Viewing popularizate cindva si-aici ar putea fi incluse-n categoria asta), ci doar ca si corolar al dezvoltarii altor capabilitati spirituale, cu interconectarea lor implicita (n-are rost o enumerare, ca-s subintelese).

4. Aparent inexplicabila convietuire "amestecata" a unor spirite atit de diferite ca grad de "coacere" spirituala in acelasi timp si spatiu  - AICI si ACUM - e o tema atit de complexa (si la fel de nebuloasa inca) incit ar merita dezvoltata p-un topic separat.
Simplist vorbind, pare-a fi o tema de extractie karmica; si mai simplist, si spiritele involuate au rostul lor - sa ne enerveze, evident! :-D
Si-n felul asta sa fim probabil testati in diverse "subrutine conflictuale".

5. In general, FRICA ne opreste sa alegem calea (linia temporala ipotetic previzionata) care ar fi de multe ori optima pentru noi, fie si doar pe termen lung. De unde si principala strategie de manipulare a "turmei" de catre sforarii NWO - prin inducerea FRICII. :x
Frica de... orice, you name it, asa ca nici aici nu ma intind cu vreo enumerare.
Unul din scopurile "revenirii la testare" pe Terra = The Prison Planet 8-) a unor spirite pare-a fi de fapt exact asta: invingerea FRICII.

In final, mai vin doar cu aceeasi parere sceptica apropo de controversata cale de cunoastere numita channeling, desi nu-i exclud 100% plauzibilitatea (doar 99,999999% :-D).
Fiindca una-i sa scoti pe banda rulanta cartzulii facil-ezoterice cu iz New Age pretinzind ca "channelizezi" cu Amon-Ra sau Ishtar doar ca sa scoti un... bishtar, :lol: alta-i sa construiesti totusi, ca nazistii, niste nave cu propulsie antigravifica pe baza unor date transmise prin channeling unora ca Maria Orsic din Vril Gesellschaft...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: fiulploii din 29 Iunie 2011, 13:59:38

  RO - Interviu Bill Ryan -- Inelia Benz (10 martie 2011) (http://www.youtube.com/watch?v=kmzqnvmjenw#)

  Noutati privitoare la Proiectul Avalon si o viziune-ipoteza ( pana la probe '' beton'' care sa confirme sau sa infirme ) asupra liberului arbitru , cred eu .

'' No fain ,  zise Ion scarpinandu-se la ceafa , amu nu ne ramane decat sa vedem cine are dreptate'' 
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 29 Iunie 2011, 16:59:46
Citat din: padme din  29 Iunie 2011, 13:25:43
Ai materializat ceva cu puterea gandului? Poti detalia? Merci!

Daca asteptarile tale in ceea ce priveste materializarea includ niste scamatorii sau experimente prin care sa vezi un efect imediat, nu e cazul.
Materializarile de care vorbeam, pe care le face oricine zilnic indiferent ca-i constient sau nu, sunt produse de gandirea si fiinta noastra prin ceea ce obisnuim sa numim scop, tel, obiectiv etc. Si multe din realizarile fiecaruia sunt rezultate dintr-un proces intens de gandire, in timp,  cu o anumita polarizare, pozitiva sau negativa. Inclusiv sarcasmul si perseverenta cu care urmaresti sa ma "incui", ca exemplu. ;) :)

Citat din: padme din  29 Iunie 2011, 13:25:43
Prin intrebarea pusa de mine referitoare la liberul arbitru as fi vrut ca @mr sa-mi explice de ce crede ca acesta nu exista si cum imagineaza el o lume cu capacitate deplina de a-si manifesta liberul arbitru. Pt ca mie mi se pare cam asa: eu sunt in prezent, aleg un viitor (o posibilitate/varianta) din mai multe posibile viitoruri  (posibilitati). Ce anume ma tine sa aleg un viitor in loc de altul?

Nu am sustinut ca liberul arbitru nu exista si drept dovada stau cuvintele mele din postul respectiv. Am expus parerea personala conform careia intr-o viata de om posedam un liber arbitru specific acelei vieti. De exemplu, intr-o viata moderna nu poti alege pentru ceva ce s-a desfasurat intr-o alta viata a ta, acum 3000 de ani in urma. Poate doar sa-ti "reglezi" o senzatie cu care ai ramas peste timp, dar nu ca si actiune ce priveste stric acea viata. In intervalul dintre vieti probabil se desfasoara un al nivel de manifestare a liberului arbitru in limitele caruia poti decide ce sa experimentezi si sa imbunatatesti intr-o alta viata viitoare, bazandu-te pe ce ai facut in vietile anterioare.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Xanadron din 29 Iunie 2011, 17:27:27
Repet (dupa mine doar, evident): acelasi ghiveci "New Age" la nivel pur declarativ si din partea Ineliei Mercedes-Benz. :-P
Pe linia personajelor similare, pe care nu le-as acuza neaparat de sarlatanie patenta, dar macar de mitomanie autoindusa tot le banuiesc - Miriam Delicado, Jessica "Crystal Child", Lucia Rene, Niara Islet, Laura Eisenhower etc, ca sa nu mai amintim si de "bastinasele" din tagma Aryanei Havah.
Toate, permanent cu vibratorul :lol: (pardon, ...vibratiile) in geanta, ca sa ne ridice nivelul vibrational deasupra centurii Van Allen cind o cadea Cerul pe noi - cum anume insa, doar ele stiu...

Serios acum, povesti de genul asteia ar putea fi chiar si insignifiantul de JE capabil sa inventeze - ba chiar mai pline de suspans. Clar ca asamblind diverse teorii ezoterice binecunoscute mai vechi sau mai noi, condimentate ici-colea cu "experiente personale stranii" imposibil de verificat.
Evitind printre altele si platitudini de genul ca "acum se intimpla cele mai negative chestii pe Terra" (de parca pe vremea Inchizitiei era mai bine :roll:) si ca, implicit, acum e momentul trecerii-n alte dimensiuni, vibratii si alte multilocatii, cu catzel si purcel.

In umila mea opinie, umanitatea - ca medie ponderata - n-are alta alternativa pe termen istoric previzibil decit continuarea trecerii incarnate p-aici, cu toate bunele si relele, platile karmice restante si salturile ei evolutive inevitabil gradate.
Fiindca altfel ne-am fi nascut direct ingeri, nu?  :roll:

Iar daca unii (putini) dintre noi avem si-n prezent predestinarea (fiindca si resursele) unor "arderi de etape" radicale-n evolutia spirituala, asta nu inseamna ca doar acum se-ntimpla metamorfoze d-astea, care ma indoiesc oricum c-ar putea avea o amploare ...pandemica.
Indiferent de anvergura eventualelor evenimente geofizice cataclismice de la orizont. :star:

Inca sintem mult prea amestecati, mult prea diferiti ca sa devenim cu totii, brusc, fluturi din pupe.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 29 Iunie 2011, 20:00:38
Mult prea amestecaţi, mult prea diferiţi şi extrem de efemeri până-n toate cele... Până la nu ştiu ce eveniment vor mai muri grămezi de oameni şi se vor mai naşte tot atâţia. Deci evenimentul nu are decât conotaţii ce ţin de chestiuni "gospodăreşti", cum ar fi să se separe oamenii de neoameni... deci nu cei bravi faţă de cei slabi, căci altfel cum am mai putea oare învăţa şi evolua? Cred că printre noi există elemente care nu mai au ce căuta,.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 29 Iunie 2011, 21:13:04
Am si eu o rugaminte. Explicati-mi si mie, va rog, notiunile urmatoare :
- platile karmice restante
- notiunea de 'ingeri' asa cum o percepeti voi
- daca esti constrans de o situatie sa iei o decizie pe care n-ai fi luat-o daca nu ai fi fost constrans (luam exemplu de mai sus cu oule si introducem un personaj care vine si spune: daca te atingi de ou te bat de nu te vezi!) se numeste ca tot prin 'liber-arbitru ai luat decizia ? cat de 'liber' mai este arbitrul ?

Cat despre materializarea gandurilor este exact cum a spus @mr - cel putin asa inteleg si eu aceasta materializare.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Xanadron din 29 Iunie 2011, 21:55:44
@Siberia: Chiar daca introducem personajul represiv :-D paznic la oua, tot avem liberul arbitru - sa-l cotonogim noi de pilda, cu orice risc... de foame sau din alte diverse motive lesne imaginabile, ca alternativa la adoptarea gresitei (uneori) pozitii de tip "inteleptul cedeaza".

Dac-as aborda si restul de teme (platile karmice si ingerasii) cred c-as fi insa usor offtopic. :wink:
Mai ales ca Mos Goagal :mrgreen: ramine util in sensul aprofundarii lor, iar pentru optiuni si/sau nuantzari personale ar fi necesare noi topicuri - si inca unele stufoase - dedicate exclusiv lor, karmo-ingerasilor.

Uite totusi un extras de "teorie" relativ plauzibila:

"Orice individ are, in trecutul lui karmic, mai multe existente pe acest pamant, conform teoriei reincarnarii. Ne este dat sa traim experiente umane dintre cele mai diverse care sa ne ajute sa ne implinim menirea care ne-a fost data. In unele vieti suntem femei, in alte vieti suntem barbati, in unele suntem bogati, in altele saraci, in unele murim foarte tineri, in altele traim pana la varste onorabile... In unele vieti gresim intr-un anumit plan, in altele - reparam acel plan, dar gresim in altul, deci avem in spate sute de povesti de viata pe care le ducem, inconstient, dupa noi mai departe. Scopul reincarnarilor este de a ajunge sa avem o viata perfecta, fara greseala - si cum acest lucru nu este posibil, ne incarnam iar si iar, primind alte si alte lectii de viata.

Totusi, dintr-o existenta in alta avem sansa - sau nesansa - de a ne reintalni persoane cu care am inter-actionat si in alte vieti. Unele reintalniri karmice sunt negative - razbunari karmice sau plati karmice ale unor erori comise in trecut - sau pozitive - regasiri intre suflete care au avut relatii armonioase, pozitive, frumoase sau echilibrari karmice ale unor greseli care cer acum sa fie aduse la zi. De regula, ne reintalnim ori cu cei care ne-au fost dragi intr-o viata anterioara, dar de data aceasta rolurile se pot inversa - de exemplu ne putem regasi mama din alta viata, dar in aceasta existenta mama de altadata ne este sora - aceste inversari de roluri fiind o lectie de viata prin care trebuie sa intelegem cum e sa fii "in pielea altuia".

Exista reintalniri karmice negative, cu oameni fata de care am gresit enorm in alte vieti si fata de care acum, la regasirea karmica, avem obligatia de a repara greseala din trecut. De exemplu, in alte vieti am fost un soldat care a ucis multe vieti pe campul de lupta. Acum ne este dat sa devenim, de exemplu, medici, ca sa vindecam sute de oameni, ca o compensatie a vietilor curmate in alta existenta, ca ostean. Totul se contrabalanseaza: am gresit candva intr-un domeniu, iar acum in acel plan trebuie sa achitam datoria cea mai grea, platindu-ni-se cu aceeasi moneda."


Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 29 Iunie 2011, 23:12:10
Citat din: Xanadron din  29 Iunie 2011, 21:55:44
"Orice individ are, in trecutul lui karmic, mai multe existente pe acest pamant, conform teoriei reincarnarii. Ne este dat sa traim experiente umane dintre cele mai diverse care sa ne ajute sa ne implinim menirea care ne-a fost data. In unele vieti suntem femei, in alte vieti suntem barbati, in unele suntem bogati, in altele saraci, in unele murim foarte tineri, in altele traim pana la varste onorabile... In unele vieti gresim intr-un anumit plan, in altele - reparam acel plan, dar gresim in altul, deci avem in spate sute de povesti de viata pe care le ducem, inconstient, dupa noi mai departe. Scopul reincarnarilor este de a ajunge sa avem o viata perfecta, fara greseala - si cum acest lucru nu este posibil, ne incarnam iar si iar, primind alte si alte lectii de viata.

Totusi, dintr-o existenta in alta avem sansa - sau nesansa - de a ne reintalni persoane cu care am inter-actionat si in alte vieti. Unele reintalniri karmice sunt negative - razbunari karmice sau plati karmice ale unor erori comise in trecut - sau pozitive - regasiri intre suflete care au avut relatii armonioase, pozitive, frumoase sau echilibrari karmice ale unor greseli care cer acum sa fie aduse la zi. De regula, ne reintalnim ori cu cei care ne-au fost dragi intr-o viata anterioara, dar de data aceasta rolurile se pot inversa - de exemplu ne putem regasi mama din alta viata, dar in aceasta existenta mama de altadata ne este sora - aceste inversari de roluri fiind o lectie de viata prin care trebuie sa intelegem cum e sa fii "in pielea altuia".

Exista reintalniri karmice negative, cu oameni fata de care am gresit enorm in alte vieti si fata de care acum, la regasirea karmica, avem obligatia de a repara greseala din trecut. De exemplu, in alte vieti am fost un soldat care a ucis multe vieti pe campul de lupta. Acum ne este dat sa devenim, de exemplu, medici, ca sa vindecam sute de oameni, ca o compensatie a vietilor curmate in alta existenta, ca ostean. Totul se contrabalanseaza: am gresit candva intr-un domeniu, iar acum in acel plan trebuie sa achitam datoria cea mai grea, platindu-ni-se cu aceeasi moneda."

Ok. Daca menirea ne-a fost deja data, inseamna ca de fapt nu avem liberul-arbitru sa decidem ce vrem sa facem cu viata noastra, sau am inteles eu gresit ?
Daca ne reincarnam pentru a avea o viata perfecta si acest lucru nu este posibil, pentru ce ne mai reincarnam ? Apare inutilitatea reincarnarii din moment ce scopul nu va fi niciodata atins.
Cine decide daca am gresit candva si cum trebuie sa-mi platesc datoria ? Daca eu nu simt vreodata ca am gresit fata de o persoana ? Daca o persoana decide in mod eronat ca am gresit fata de ea se va astepta sa-i platesc o datorie despre care eu n-am habar ?
Daca eu simt ca nu am gresit fata de nimeni in toata viata asta si mor cu constiinta impacata cine decide ca eu trebuie sa platesc o datorie si de ce ?
In aceeasi ordine de idei, daca eu simt ca mi-am trait viata negresind fata de nimeni, de ce trebuie sa ma mai reincarnez ?
Karma asta si platile karmice par cea mai buna scuza pentru o viata neimplinita.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: abyss din 29 Iunie 2011, 23:25:29
Citat din: Siberia din  29 Iunie 2011, 21:13:04
- platile karmice restante
= trairi si experiente a caror intelegere reala ne-ar oferi detasarea necesara pt a purcede mai departe catre slefuirea altor fatzete ale sinelui. Corpul merge pe un drum in timp ce sinele sau e in coma profunda...asa-mi suna chestia asta cu platile restante.

Citat din: Siberia din  29 Iunie 2011, 21:13:04
- notiunea de 'ingeri' asa cum o percepeti voi
= in cer (alb) - in ger (alb) - inger (alb)

Citat din: Siberia din  29 Iunie 2011, 21:13:04
- daca esti constrans de o situatie sa iei o decizie pe care n-ai fi luat-o daca nu ai fi fost constrans (luam exemplu de mai sus cu oule si introducem un personaj care vine si spune: daca te atingi de ou te bat de nu te vezi!) se numeste ca tot prin 'liber-arbitru ai luat decizia ? cat de 'liber' mai este arbitrul ?
Ai spus bine daca pentru-ca aflat in situatia de a simti constrangere pt mine nu inseamna alceva decat ca nu am fost atent si constient atat cat ar fi fost minim necesar, si dintr-o data realizez ca am intrat in rahat si-l car pe talpa peste tot. Daca insa ma pui sa aleg de a fi in situatia absurda descrisa de tine, i-as raspunde personajului cu oua ca are de ales ...ori-ori. Devine astfel alegerea lui iar eu pentru moment i-am luat chipul destinului...

Citat din: Siberia din  29 Iunie 2011, 23:12:10
Cine decide daca am gresit candva si cum trebuie sa-mi platesc datoria ? Daca eu nu simt vreodata ca am gresit fata de o persoana ? Daca o persoana decide in mod eronat ca am gresit fata de ea se va astepta sa-i platesc o datorie despre care eu n-am habar ?
Daca eu simt ca nu am gresit fata de nimeni in toata viata asta si mor cu constiinta impacata cine decide ca eu trebuie sa platesc o datorie si de ce ?
In aceeasi ordine de idei, daca eu simt ca mi-am trait viata negresind fata de nimeni, de ce trebuie sa ma mai reincarnez ?
Raspunsul e ca tu decizi... nu aici si clar nu acum.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 30 Iunie 2011, 11:12:24
Citat din: Xanadron din  29 Iunie 2011, 13:56:48
5. In general, FRICA ne opreste sa alegem calea (linia temporala ipotetic previzionata) care ar fi de multe ori optima pentru noi, fie si doar pe termen lung. De unde si principala strategie de manipulare a "turmei" de catre sforarii NWO - prin inducerea FRICII. :x
Frica de... orice, you name it, asa ca nici aici nu ma intind cu vreo enumerare.
Unul din scopurile "revenirii la testare" pe Terra = The Prison Planet 8-) a unor spirite pare-a fi de fapt exact asta: invingerea FRICII.

Pai... sa-si modifice genele:))) Eu cred ca frica este inscrisa in codul genetic (nu stiu daca m-am exprimat tocmai bine). Orice creatura o simte, pana si copilul nou nascut care nu stie ce e si tot simte frica. Frica este semnalul de alarma care iti activeaza instinctul de conservare/aparare in anumite situatii, mai ales in cele limita. Vedeam intr-un documentar ceea ce se intampla in corpul nostru in situatii de criza si mi-a ramas in memorie ce ziceau despre un tip ca in momentul unui incendiu (parca) i s-a marit... viteza de alergare....
Ceea ce se intampla in secolul nostru nu's daca e frica, mai degraba paranoia alimentata si intretinuta! :)) Eu mereu am zis, crezut si simtit pe propria piele ca omun care nu are niste principii bine inradacinate si nu se opreste putin sa mediteze asupra lucrurilor este asemeni unei frunze batute de vant si automati mai "sensibil" la astfel de manipulari..

Citat din: Xanadron din  29 Iunie 2011, 17:27:27
Repet (dupa mine doar, evident): acelasi ghiveci "New Age" la nivel pur declarativ si din partea Ineliei Mercedes-Benz. :-P


Nu stiu cum o fi fost la tine, dar eu in timpul "interviului" am tras un pui zdravan de somn! :))) Oamenii astia pe site-urile lor au coltul de donatii! Fac bani grei din chestiile astea. Respectiva Inelia pe vremuri a fost sefa de secta budista! pentru cei care se tem ca nu vor ascende, nu va temeti, ea face si cursuri contra cost evident!

http://www.inelia.com/inelia-benz.html (http://www.inelia.com/inelia-benz.html)

Citat din: mr din  29 Iunie 2011, 16:59:46
Daca asteptarile tale in ceea ce priveste materializarea includ niste scamatorii sau experimente prin care sa vezi un efect imediat, nu e cazul.
Materializarile de care vorbeam, pe care le face oricine zilnic indiferent ca-i constient sau nu, sunt produse de gandirea si fiinta noastra prin ceea ce obisnuim sa numim scop, tel, obiectiv etc. Si multe din realizarile fiecaruia sunt rezultate dintr-un proces intens de gandire, in timp,  cu o anumita polarizare, pozitiva sau negativa. Inclusiv sarcasmul si perseverenta cu care urmaresti sa ma "incui", ca exemplu. ;) :)


Eu nu vreau sa te incui deloc, doar sa exprim niste puncte de vedere mai... reale, mai palpabile, sa le spun asa. Oricum vroiam si niste informatii, reactie declansata din mesajul pe care il transmiti "yo stiu da' nu spun" :-p :)))))))))


Ingerii ar trebui sa fie mesageri, eu nu-i percep oricum ca pe ceva cu aripi, sau copilasi bucalati, in nici un caz... cred ca asta apartine imaginatiei epocii moderne...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 30 Iunie 2011, 12:14:17
Citat din: Siberia din  29 Iunie 2011, 23:12:10
Ok. Daca menirea ne-a fost deja data, inseamna ca de fapt nu avem liberul-arbitru sa decidem ce vrem sa facem cu viata noastra, sau am inteles eu gresit ?
Daca ne reincarnam pentru a avea o viata perfecta si acest lucru nu este posibil, pentru ce ne mai reincarnam ? Apare inutilitatea reincarnarii din moment ce scopul nu va fi niciodata atins.
Cine decide daca am gresit candva si cum trebuie sa-mi platesc datoria ? Daca eu nu simt vreodata ca am gresit fata de o persoana ? Daca o persoana decide in mod eronat ca am gresit fata de ea se va astepta sa-i platesc o datorie despre care eu n-am habar ?
Daca eu simt ca nu am gresit fata de nimeni in toata viata asta si mor cu constiinta impacata cine decide ca eu trebuie sa platesc o datorie si de ce ?
In aceeasi ordine de idei, daca eu simt ca mi-am trait viata negresind fata de nimeni, de ce trebuie sa ma mai reincarnez ?
Karma asta si platile karmice par cea mai buna scuza pentru o viata neimplinita.

Asa cum zicea si colegul @biss, personal am de multe ori impresia ca ceea ce mi se intampla in aceasta viata deja este stiut de mine si aceasta impresie este dublata de un sentiment de deplin de acceptabilitate. Si mai cred ca avem liberul arbitru sa ne alegem o viata in care ne propunem sa experimentam ceva sau sa rezolvam anumite probleme din trecut. Intrand intr-o viata fizica, precum intrarea intr-un personaj al unui joc de computer, avem libertatea sa facem ce dorim in acel decor sub semnul "uitarii", fapt care poate conduce la realizarea sau nu a scopului initial. Uitarea ne permite desfasurarea liberului arbitru in viata fizica.

Nu cred ca vreo reincarnare este lovita de inutilitate. Fiecare viata aduce o multime de informatii in campul spiritului iar algoritmul dupa care se ansambleaza ele, mai sus, in planul cauzal...inca ne scapa.

Unii autori care sustin ca "vad" mai sus spun ca exista foruri, "comisii" de spirite care gestioneaza acest flux karmic. Cred ca mai important pentru noi, ca subiecti ai acestor experiente si la nivelul la care se desfasoara ele, este sa stim ca ne-am dat consimtamantul de a intra intr-o viata si nu ne-a fortat nimeni sa o facem. Calitatile noastre dobadite in multe vieti trecute, sub semnul uitarii din mediul fizic, ne determina si perspectiva din care privim problemele dintre semeni si modul de actiune din aceasta viata.

Sirul incarnarilor nu cred ca se termina decat atunci cand spiritul acumuleaza suficienta informatie si energie sa urce pe planuri superioare de existenta. Daca tu simti si ai argumente ca ai dus o viata exemplara este in regula, dar in viata fizica nu prea ai de unde sa stii ce nenorociri ai facut intr-o viata trecuta si pentru care trebuie sa "muncesti" pentru a realiza efectiv nebunia acelor lucruri urate ....si binenteles sa nu mai faci asa ceva...in alte vieti fizice.
Aspectele spiritului le asociez cu un diamant mare care are multe fatete. Stralucirea si frumusetea lui cresc odata cu slefuirea fatetelor. O fateta cred ca o slefuiesti in cel putin o viata....de aici si nevoia de multe vieti ptr slefuire.

Viata neimplinita cred ca vine in urma lipsei minimale de intelegere a rostului fiintarii in trup. Mai exact a neintelegerii mecanismelor simple care guverneaza mediul fizic al existentei spiritului. Si mai excat a neintelegerii unor legi sub care ne ducem vietile -> http://www.firicelciarnau.ro/esoterica-kybalion.php (http://www.firicelciarnau.ro/esoterica-kybalion.php)

Alchimistii veritabili credeau in existenta fiintei umane simultan pe toate cele trei planuri: cauzal, astral si fizic; si intelegeau importanta deosebita a planului fizic ca fiind singurul plan in care era posibila transmutatia spiritului spre alte forme de existenta, universuri etc. De aceea acordau importanta maxima vietii fizice si urmareau sa obtina acel Magnus Opus al "operei" umane. Planul fizic se pare ca este un test pentru spirit si odata stapanit devine ca o baza pentru restul mediilor de fiintare. De aici ne putem da seama din ce punct mic si separat al existentei incercam sa ne dam seama de imensitatea si unitatea Creatiei. Numai invatant ce este smerenia si mergand din aproape in aproape putem sa realizam Intregul. Primul pas e lumea fizica si intrigile ei.


Citat din: padme din  30 Iunie 2011, 11:12:24
Eu nu vreau sa te incui deloc, doar sa exprim niste puncte de vedere mai... reale, mai palpabile, sa le spun asa. Oricum vroiam si niste informatii, reactie declansata din mesajul pe care il transmiti "yo stiu da' nu spun" :-p :)))))))))

Din pacate nu prea se pot exprima cu puncte de vedere reale si palpabile notiuni ce tin de perceptiile noastre extrafizice. :) De aici si riscul de a cadea in ridicol. Dar se presupune ca suntem niste oameni care accepta si inteleg cat de cat acest nivel de discutie ce tine mai mult de simbolistica si nu de rational.

Interesanta reactia ta la cuvintele mele ....in urma careia m-am simtit "urmarit". Imi cer scuze anticipat daca te simti lezata cu ceva din abordarile mele.
De obicei incerc sa argumentez ceea ce sustin. Cateodata reusesc, cateodata nu...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 30 Iunie 2011, 13:52:34
Citat din: mr din  30 Iunie 2011, 12:14:17
Din pacate nu prea se pot exprima cu puncte de vedere reale si palpabile notiuni ce tin de perceptiile noastre extrafizice. :) De aici si riscul de a cadea in ridicol. Dar se presupune ca suntem niste oameni care accepta si inteleg cat de cat acest nivel de discutie ce tine mai mult de simbolistica si nu de rational.


La faza cu "reale si palpabile" m-am exprimat eu gresit. Deocamdata nu prea reusesc sa gasesc cuvintele necesare pt a exprima ceea ce ma intereseaza de fapt. Am vrut sa mai zic si ca sunt metode cunoscute de intrare in societatile secrete, cum ar fi racolarea, sau locul transmis in familie. Dupa aia cred ca ne-am si referit la lucruri diferite, tu vorbind mai mult de planul spiritual. Oarecum am primimit un fel de raspuns la ce ma interesa sa stiu. Pe de alta parte, pe parcursul discutiei au aparut nelamuriri si datorita viziunii diferite asupra lucrurilor. Pai de urmarit te-am urmarit daca m-a interesat sa aflu ceva, nu? Altfel cum se putea? :))) Chiar daca pe alocuri am fost si putin sarcastica...(rautatepuranualtceva). Nu m-ai lezat cu nimic si pe de alta parte am depasit faza cu lezari/enervari din discutii, poa' sa fie si asta o oarecare maturizare pe care o simt de ceva timp....
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 30 Iunie 2011, 21:31:25
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere le multumesc lui @Arhanghelul si lui @Tayka pentru raspunsurile despre acea frecventa, dar tin sa precizez ca nu ma gandeam defel la unde radio... mai degraba la un camp magnetic sau ultrasunete.
Probabil mai avem de investigat in acest domeniu. Pana atunci, si daca v-ati plictisit de liberul arbitru sau platile karmice, mai postez un extras pe care dorea si colegul @Lex sa-l discutam:

"care-i rolul Lunii ?
pe linia mea temporala Luna nu mai exista demult
viata devine mai buna fara Luna
de ce mai aveti Luna ?
care este rolul pentru care mai aveti Luna ?
Luna nu este un corp ceresc natural
Luna este pusa acolo de alte fiinte pentru a controla "starea de spirit" a Pamantului
fara Luna, o mare liniste vine peste oameni, nu mai sunt furtuni mari, doar mici
fara Luna e pace intre oameni
Inaintasii spun ca o rasa veche a capturat Luna din spatiu si apoi au pus-o langa Pamant
Inaintasii spun ca fortele Lunii lucreaza ca o masina a timpului, controleaza timpul
Luna controleaza deasemenea si "starea de spirit" a oamenilor in aceasta linie temporala".

"ok me first question ask
wat purpose yor moon
me line time moon demise long ago
life become better with no moon
why u stil have moon
wat purpose yor moon have u
moon not natural heaven body
moon put there by other being to control earth mood
without moon big calm comes over peoples no big storm anymore only litel storm
without moon peace among people
elders say old race capture moon from space then put next earth
elders say moon forces work like time mashine keep control time
moon also control mood of beings on planet in this line time"


Intrebarile ar fi:
E posibil ca Pamantul sa fi avut pe parcursul istoriei sale timpurii 2 Luni sau  2 Sori ?
Ce s-ar schimba fizic pe Pamant daca nu ar mai exista Luna ? Anotimpurile ? am avea doar un anotimp ? ca-n Rai ? :D

Cat despre ceea ce ziceau Inaintasii, decideti singuri daca e credibil sau nu :)

Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Xanadron din 30 Iunie 2011, 21:59:33
Pe scurt (ca vine Apocalipsa si eu scriu p-aici in loc sa mai sap la bunker :-D):

1. Luna :moon: sint si eu de parere ca nu-i un satelit 100% natural si c-a fost adusa pe orbita acum... "n" ani (cind o sa aflu precis de la Skinny Bob :-) va zic si voua, promit). Propulsorul gigantic tip EMV (probabil) exista se pare si acum pe fatza ei asa-zis "nevazuta", singurele imagini accesibile fiind cele - neclare - luate de sonda sovietica ZOND in anii '60, adica-n epoca in care nu se photoshopau imaginile, cum face NAZA de prin anii '70.

2. Lasind deoparte diversele supozitii (la care subscriu partial) privitoare la "routerul lunar de suflete" cu localizare banuita-n turnul lunar inalt de 13 km (de pe fatza vizibila asta), Luna are si-un rol pozitiv in stabilizarea "giroscopica" a miscarii de rotatie a Terrei, care in lipsa ei s-ar "balangani" :lol: cumva in jurul axei sale, cu consecinte meteo nasparlii de-a binelea.
Adica diverse anotimpuri intr-o singura zi. :-o

P.S. Controversatul Richard Hoagland a anuntat anul trecut ca va prezenta o noua imagine CLARA a turnului de pe Luna  presupus a avea rol de soul-catcher (sau soul-router, in fine...)
Promisiunea lui pare sa aiba insa aceeasi soarta cu cele - la fel de neonorate - ale dr. Greer...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 01 Iulie 2011, 00:20:39
Citat din: Xanadron din  30 Iunie 2011, 21:59:33
Pe scurt (ca vine Apocalipsa si eu scriu p-aici in loc sa mai sap la bunker :-D):
Eu am termint bunker-ul,dar deocamdată ţin nişte capre în el să le testez comportamentul,şi nu ştiu ce au că behăie cam jalnic,simt probabil că vine apocalipsa...
Cât despre reîncarnatul omului,care înţeleg că umblă mai nou de bezmetic,sărind din viaţă în viaţă,ca veveriţa prin copaci,ba ca bărbat,ba ca femeie,plătindu-şi poliţele,sau întâlnindu-se cu băieţii cu care mai trage câte un şpriţ,în amintirea vieţilor..anterioare,Ciudat însă e că eu nu-mi amintesc să mai fiu trăit vreodată,ca să pot şi eu răsplătii sau ..ciomăgii pe careva..Ce să mai zic;oricum mi-am mai scris şi eu nu odată părerea aşa că să trecem la ..Lună.Şi despre lună sa mai vorbit.Sânt mai multe păreri şi argumente cum că Luna nu există,că ceiace vedem noi e doar un halou (felinarul dela coliba ciobanilor care păzesc..turma).Fizic se zice că ar exista doar o navă imensă dotată cu toate cele,pe care au fost lăsaţi să cotrobăie câte un pic trimişii turmei,(cosmonauţii) cu troşcoletele lor pline de fum,dar asta până la Apolo-13,după care au dat drumul la câini,şi de atunci,nimeni nu nai are curajul să dea târcoale pe acolo.Nu ştiu cât or fi de adevărate toate dar Marele Router există,cu el se detectează printre altele şi primul moment de viaţă al viitorului om,pentru ca apoi să i se trimită pront un ..Big-brother..de care nu se va mai scăpa sărmanul om toată viaţa lui.Şi ciobanii noştrii procedează la fel;doar că ei atârnă la gâtul oii talanga.-Diferă doar tehnologia ...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tzipi din 01 Iulie 2011, 03:46:05
Densusianu in  " Dacia Preistorica" citeaza vreo 2-3 surse din vechime, in care era precizat ca luna nu exista in acea vreme.
Plus ca existmai multe legende, povestiri din vechime, care incep cu " pe vremea cand luna nu exista "...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: @Lex din 01 Iulie 2011, 09:48:26
am citit si eu  nu mai stiu pe unde, ca in trecutul (indepartaaaaat  :p) al Pamantului  Luna nu era pe cer si ce mi a ramas in minte e aceeasi fraza ca cea scrisa d tzipi  "pe vremea cand inca Luna nu exista...''   :fullmoon:  :-)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Xanadron din 01 Iulie 2011, 11:15:34
Citat din: Tzipi din  01 Iulie 2011, 03:46:05
Densusianu in  " Dacia Preistorica" citeaza vreo 2-3 surse din vechime, in care era precizat ca luna nu exista in acea vreme.
Plus ca existmai multe legende, povestiri din vechime, care incep cu " pe vremea cand luna nu exista "...
Mda, pina si "The History Channel" sustine ipoteza asta, a Lunii = satelit artificial al Pamintului... :fullmoon:

http://www.lovendal.net/wp52/history-channel-confirma-faptul-ca-luna-e-un-obiect-artificial-adus-din-alt-sistem-solar/ (http://www.lovendal.net/wp52/history-channel-confirma-faptul-ca-luna-e-un-obiect-artificial-adus-din-alt-sistem-solar/)

P.S. Ca intotdeauna, apreciez stilul sintetic-sugubatz :lol: in care Tayka isi expune parerile (chiar daca nu-s intotdeauna 100% de acord cu ele).

Acum de pilda, cu presupunerea ca Luna ar fi doar o "iluzie holografica" :roll: - opinie valabila doar partial, in sensul ca imaginea unor cratere de pe fatza vizibila :moon: care foiesc de baze-instalatii pare sa fie intr-adevar distorsionata holografic (evident ca-n scopul chiorarii "turmei"), dar nu Selene pe de-a-ntregul.
Doar mareele de pilda nu pot fi provocate de gravitatia unei... holograme, nu? :wink:

In orice caz, have a Karma-point, Tayka!!! :rainbow:
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: @Lex din 01 Iulie 2011, 11:43:48
Yo zic sa mai asteptam putin sa apara  ''Apollo 18''  si vedem ce si cum sta treaba cu Luna   cel putin din perspectiva celor de la hollywood :-D :-D  care dupa cum se pare au inceput sa dea drumu la filme 'pro' disclosure  la greu  :-)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 01 Iulie 2011, 14:41:13
Eu zic sa mai asteptam putin sa se stafideasca de tot Luna si dupa aia poate aflam adevarul despre ea :)) Sau sa ne uitam sa vedem cand au inceput mayasii sa inregistreze iscarea Lunii in calendarele lor...
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 01 Iulie 2011, 22:18:16
Citat din: Xanadron din  01 Iulie 2011, 11:15:34
Doar mareele de pilda nu pot fi provocate de gravitatia unei... holograme, nu? :wink::
Desigur că nu holograma produce mareele ci nava care desigur controlează total Grădiniţa cu Sapien-şi.Holograma are doar rolul de a masca oarecum priveliştea unei nave enorme care ar paraliza de frică pe ori cine dar mai ales ar anihila procesul Liber-arbitrajului,şi ar compromite astfel grav..recolta.Unele animale presimt totuşi uneori existenţa unor fiinţe acolo sus,iar unii oameni senzitivi se simt ciudat şi în nesiguranţă pe lună plină. :fullmoon: Terenul denivelat,craterele,sau format dea-lungul vremii pe exteriorul navei sau posibil să fie construite artificial pentru liniştirea turmei.Şi asta pentru că desigur au şi ei psihologii lor care desigur recomandă ca fiind absolut necesară pentru calitatea mărfii creierea iluziei de libertate cât mai deplină,altfel dacă aceasta intră la bănuieli(cum facem noi aici),este posibil să se..altereze.Iată doar un exemplu:Ca să omori căprioarele dintr-o pădure,nu trebuie decât să înconjori pădurea cu un gard,şi cănd acestea vor realiza că nu mai sânt libere vor murii agăţate pe gard,fugind spre libertate.Probabil că EI ne cunosc la perfecţie instinctele,chiar dacă ne mai răpesc câte odată să ne măsoare lungimea maţelor. :-D Nu se ştie precis dacă acel hallou există sau este introdus doar în imaginaţia oamenilor-aceasta ar fii ultima variantă pentru că iată,unii oameni nu văd..luna aşa cum o vedem noi-sâk! :-D-ia uite aici;
http://www.blogcotidian.com/2011/03/luna-nu-exista-e-de-fapt-o-manipulare.html (http://www.blogcotidian.com/2011/03/luna-nu-exista-e-de-fapt-o-manipulare.html)
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: StarDust din 01 Iulie 2011, 22:38:43
Citat din link-ul dat de Tayca:
"Nu vreau sa sperii pe nimeni, insa realitatea pe care o cunoastem nu e ceea ce pare a fi", a declarat cercetatorul Cosmin Beciu pentru trombon.ro"

Toate astea nu sunt decat "TROMBOANE", dar, binenteles... e doar parerea mea :-D
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 02 Iulie 2011, 00:08:34
Tromboane sa fie, da' sa stim si noi! :))))
Holograma neholograma sa incepem cu inceputul

VT- Geneza 1;16 " Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea"

Enoh "... si am vazut camarile soarelui si lunii, de unde pleaca si unde se intorc din nou si intoarcerea lor minunata si cum unul este deasupra celuilalt, orbita lor falnica si cum nu o parasesc pe aceasta, fara a adauga sau lua ceva din aceasta si pastreaza credinta unul in celalalt potrivit juramantului prin care sunt legati..."

Faza aia ca toti suferim o halucinatie colectiva motiv pt care vedem luna m-a dat pe spate. Si apropo, daca cercetatorii Observatorului Astrologic au concluzionat una, alta, cum putem noi sa ne punem contra.

Da' discutia asta n-a mai fost, sau e doar un sentiment de deja-vu?!
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: @Lex din 02 Iulie 2011, 10:19:28
nu inteleg de ce lumea o tot da cu citate din biblie aici , cand STIM clar cine a scris o si stim care a fost scopul ei si MAI stim ca omul nu e pe Pamantul asta de cand scrie acolo adica de vreo cateva mii de ani , oare cum drq or fi trait neanderthalienii aia acum cateva milioane de ani fara sa dea citate din prea iubita carte asta?!Si bun , Luna e o holograma sau o nava spatiala  atunci de ce Nasa a gasit in '69  intr- o roca, O STATUETA sub forma unui inger si avand o vechime de 200.000 de ani?!?! de ce ar fi pus/uitat bajetii astia un artefact pe a lor nava si cum sa fi ajuns el acolo?!?!?  :-) :-)    DA,  biblia a fost scrisa sa credem ce vor EI si asta spune TOT.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: padme din 02 Iulie 2011, 14:56:30
Citat din: @Lex din  02 Iulie 2011, 10:19:28
nu inteleg de ce lumea o tot da cu citate din biblie aici , cand STIM clar cine a scris o si stim care a fost scopul ei si MAI stim ca omul nu e pe Pamantul asta de cand scrie acolo adica de vreo cateva mii de ani , oare cum drq or fi trait neanderthalienii aia acum cateva milioane de ani fara sa dea citate din prea iubita carte asta?!Si bun , Luna e o holograma sau o nava spatiala  atunci de ce Nasa a gasit in '69  intr- o roca, O STATUETA sub forma unui inger si avand o vechime de 200.000 de ani?!?! de ce ar fi pus/uitat bajetii astia un artefact pe a lor nava si cum sa fi ajuns el acolo?!?!?  :-) :-)    DA,  biblia a fost scrisa sa credem ce vor EI si asta spune TOT.

Aia am avut, aia am scris, OK?? Nu tre' sa devii asa alergic la cuvantul "biblie"...
Aici banuiesc ca de la biblie ti s-a inegrit privirea si n-ai vazut ce ai scris....nu vreau o discutie despre istoria scrierilor biblice...

De stiut nu stim nimic, pt ca daca am sti multe din discutiile de pe aici n-ar mai avea rost!
Aia cu statueta in forma de inger s-a dovedit a fi un fals....
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: mr din 02 Iulie 2011, 15:08:00
Luna poate apartine decorului ultimei lumi "reconfigurate" asa cum o vedem noi acum. Este foarte posibil ca ea sa nu fi existat inainte... poate in perioada cu mult anterioara celei antedeluviene. Nu avem dovezi clare nici macar din perioada descrisa in Biblie ... 

Din cate imi amintesc, Densusianu face referire la o civilizatie foarte indepartata care sa fi existat intr-o altfel de lume...cu alt decor avand in vedere ca face referirela  o imensa constructie tip cetate care ar fi acoperit teritoriul vechii Tracii.

@Lex, dincolo de firul epic al Bibliei, care poate fi interpretat in fel si chip de fiecare, nu ai gasit nici o afirmatie sau punct comun care sa corespunda cu experienta ta directa din aceasta viata? Eu as fi mai rezervat si mai putin categoric in a sustine ca sunt atat de manipulat de EI daca as avea cel putin un punct de confluienta efectiva cu ce au lasat in urma.

Cred ca suntem mult prea mici sa facem judecati ce privesc mecanismele decorului in care fiintam. Intradevar, frustrarile vietii cotidiene si lipsa de perspective, pur rationale, ne pot conduce intr-o perspectiva radical TVM-ista in care sa ne simtim 100% cobai. Dar ce facem cu elementele pozitive ale vietii, pe care suntem prea orbiti in orgoliu sa le mai vedem si sa le mai asimilam in intreg? Sunt puse doar sa ne momeasca si sa intretina o aparenta benefica? Personal , nu cred! Nu m-am simtit o clipa manipulat ci din contra, ajutat in mod evident! Si sunt un om ca toti ceilalti.
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 02 Iulie 2011, 16:50:38
In timp ce curatam aragazul (nu radeti :D) m-a pocnit "scenarita".
Mayasii isi bazau calendarul faimos care se termina prin 2012 pe ciclurile lunare, nu ? Daca calendarul se termina in 2012 fiindca se va intampla ceva cu Luna ? Poate o "comeata" mai nebuna sau vreun "pitic maro" (sau de maro) o va azvarli de pe orbita si ne trezim fara ea. Daca mayasii stiau despre un anumit ciclu in care Luna este distrusa sau alungata de pe bolta cereasca ?
Daca exista acest ciclu si odata cu disparitia Lunii se petrec catastrofe majore pe pamant care distrug o civilizatie ajunsa la apogeu ? Poate odata la 100000-200000 de ani Luna ne zice pa-pa si in momentul acela cativa norocosi sau merituosi sunt "salvati" de pe Pamant. Pamanatul isi reface cat de cat ranile, dupa care cei care i-au extras pe "merituosii norocosi" aduc o alta Luna pe orbita Pamantului (din spatiu sau de la fabrica de Luni) si repun in functiune un alt ciclu selenar. Cand viata pe Pamant se dezvolta la nivelul omului cioplitor de piatra (sau prin interventii genetice asupra formelor de viata ce ar urma sa apara) sunt readusi pe Pamant "merituosii norocosi" in chip de zei ca sa puna bazele unei alte civilizatii - (sau sunt readusi acei "merituosi norocosi" imediat dupa cicatrizarea ranilor Pamantului) - bazata pe alta frecventa si alte principii :D
(Mai am de lucrat un pic la scenariul asta dar cred ca m-ati putea ajuta si voi :D )
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: @Lex din 02 Iulie 2011, 17:26:21
gresit, daca n am stii nimic ne am inchina si astazi la bolovani sau mai rau , la vaci  ca in India   :x
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: SLEAH19 din 02 Iulie 2011, 20:01:02
Citat din: Siberia din  02 Iulie 2011, 16:50:38

........... aduc o alta Luna pe orbita Pamantului (din spatiu sau de la fabrica de Luni) si repun in functiune un alt ciclu selenar.

    (Mai am de lucrat un pic la scenariul asta dar cred ca m-ati putea ajuta si voi :D )


     Nu stiu daca e de ajutor , dar sunt convins ca multi cunoasc o poveste din mitologia populatiilor stravechi sud-americane ,in care se spune ca luna a fost construita pe pamant (poate la Nazca) si mai  apoi a fost   ...     ,, plasata pe orbita''   , asta apropo de fabrica de Luni  .
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Tayka din 03 Iulie 2011, 00:36:00
Citat din: Siberia din  02 Iulie 2011, 16:50:38
Poate o "comeata" mai nebuna sau vreun "pitic maro" (sau de maro) o va azvarli de pe orbita si ne trezim fara ea.(fără lună).
Nu cred eu că coliba celor ce păzesc turma adică Luna (sau Curcubeul biblic cum i se mai zice)nu ar fi dotat şi cu niscai armament capabil să anihileze ori ce cometă, ozn, sau meteorit ce ar trece fără permis prin zonă ;Vezi Tunguska,Deşertul Sahara,Goby,Bermundele,şi cam tot ce mai este ciudat pe pământ,sub pământ,şi prin preajmă-căci toate aste lucruri necurate,de la EI sânt..lansate.  :ufo:Este foarte adevărată părerea lui @mr-Da; acesta este ,,decorul'' lumii Adamice,cu Lună şi Pământ cu axa înclinată,cu doi poli şi un câmp magnetic,cu oameni risipitori,ce folosesc energie din rezervele fosile ale altor lumi fără a le mulţumi măcar,etc,etc.Eu aş crede chiar că sântem incluşi într-un program de Software ,dar ce rost mai are să-l denumim căci dacă e program se va termina cu siguranţă cândva,după care probabil că iar se va schimba..decorul,şi regia va rula un alt program cu alt decor,şi alţi actori..numai de n-ar mai muşca şi ei din mărul acela.. :evil:
Titlu: Re: Proiectul CHANI
Scris de: Siberia din 21 Septembrie 2011, 08:58:56
- SUBIECT INCHIS -

Cei interesati de acest proiect pot gasi sursa subiectului in revista Nexus Magazine (varianta internationala):
http://www.nexusmagazine.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=220&product_id=2049&Itemid=44 (http://www.nexusmagazine.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=220&product_id=2049&Itemid=44)

Prin extensie puteti gasi alte legaturi interesante sau pur si simplu puteti sa va faceti o impresie despre ce inseamna infiltrare, supraveghere si manipulare pe internet prin intermediul site-urilor de socializare si a forumurilor de specialitate.

Mult succes in cautarile voastre !