Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: dab270277 din 06 Martie 2011, 16:42:24

Titlu: Sondaj
Scris de: dab270277 din 06 Martie 2011, 16:42:24
Un exercitiu de imaginatie.

Ce ar fii facut fiecare dintre noi daca ar fi fost ADAM?

1. Nemurirea, viata alaturi de ZEI
2. Dragostea si implicit mortalitatea alaturi de EVA
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: the_northpole din 06 Martie 2011, 17:52:43
de ce nu se poate amândouã?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 06 Martie 2011, 23:02:26
 Eu cred ca daca Adam ar fi avut incredere in Dumnezeu,ar fi ramas si nemuritor,ar fi pastrat-o si pe Eva,insa nu a avut incredere in Dumnezeu ( asta evident..urmand relatarea Biblica). Insa intrebarea este buna ...ce alegi,pe Dumnezeu-creatorul,pazitorul,datatorul de viata vesnica sau...femeia pe care o iubesti (admitand ca Adam o iubea pe Eva in acel moment si ca era pe deplin constient de alegerea pe care o face). Pe de alta parte...atunci cand iubesti,esti alaturi de jumatatea ta pana la capat,indiferent de greutatile si incercarile pe care viata ti le arunca inainte....
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: lylyt_ice din 07 Martie 2011, 01:11:55
    Nu pot sa ma transpun in locul lui Adam, pentru ca nu sunt barbat, dar nici in povestea asta cu Adam si Eva nu pot crede...avand in vedere multitudinea de rase si religii care s-au dezvoltat in urma aparitiei lor in lumea materiala. Daca ceea ce unii au manipulat si folosit pentru a ingenunchiea si invrajbii omenirea (sub numele de "religie") ar fi cat de cat real, atunci de ce in aceeasi religie (crestina!!!) se spune ca la sfirsitul timpurilor; adevarul ne va fi relevat?!? PAI NOI CREDEAM CA STIM "ADEVARUL"...!!! Sau ce credeam noi si ce spuneau POPII era o farsa???  :wink: :cry: :roll:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Guest din 07 Martie 2011, 10:16:00
La ce-mi trebuie nemurire? De unde stiu ca nu exista ceva interesant si in celelalte planuri de manifestare a creatiei? De ce as ramane aici si n-as explora si alte oportunitati? De ce mi-ar fi frica de o moarte naturala si fireasca, venita o data cu trecerea timpului? Oare nu din lasitate?
Deci nu, nu vreau nemurire trupeasca. Cred ca totul se transforma, si dupa moartea mea va ramane ceva in subtil, care intr-un fel sau altul va continua calatoria.

Zei? Adica ET? Nu ma plec in fata nimanui si nu consider pe nimeni zeu. Poate ca daca judecam prin prisma egoului, pot sa spun ca ''altii'' sunt mai avansati decat mine in anumite treburi, dar poate ca ei nu stiu cum se pune in aplicare un proiect cu termene limita, sa tina cont de anumite trenduri s.a.m.d. Consider ca am venit aici cu un scop, oricare ar fi ala, si nu este nici mai important, nici mai putin important decat al altor fiinte care traiesc in Univers. Deci, daca sunt ei mai smecheri, cu atat mai bine pentru ei, insa si eu lucrez cu mine ;)

Dragostea, Eva  :-D dragostea trece in 2 ani  :-D

Saracu' Adam, daca s-ar lua dupa mine si-ar baga picioarele in optiunile astea si si-ar da demisia!  :-D Nu-mi convine nici una.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: bk din 07 Martie 2011, 16:42:06
Citat1. Nemurirea, viata alaturi de ZEI

+1
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 07 Martie 2011, 16:52:39
Dragostea nu trece in doi ani pt toata lumea,pt unii tine toata viata,pt altii doar o luna,acum depinde de fiecare. Cat despre adevar...este complex,dar accesibil - dovada ca cei din vechime il cunosteau,insa omul zilelor noastre are alte treburi cu care sa-si umple mintea : serviciu,bani,rate,moda,jocuri,filme etc.....unde sa mai intre si cunoasterea? Sau cand anume ar mai avea timp sa intre in mintea noastra si cunoasterea...cand?  Cate minute pe zi cautam adevarul? Noi oamenii moderni ne-am indepartat de natura si implicit ne-am indepartat de sursele de cunoastere,ne-am facut un alt fel de viata sau ne-au facut-o altii,asa ca....
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 07 Martie 2011, 19:01:48
Daca as fi fost ADAM as fi facut fotosinteza si as fi spus toata ziua "sa traiti sefu !".
Nu scria in manualul de utilizare al lui Adam ca ar fi putut face vreo alegere - in afara de naiva parere ca ar fi fost alegerea lui sa muste din "mar" cunoscand si consecintele acestei fapte -
Daca as fi fost ADAM as fi fost o creatie manipulata de o Eva smechera pentru care nu stiu daca as fi nazuit vreun sentiment de dragoste... Poate doar as fi vrut sa exersez actiunea de imperechere pe care tocmai am descoperit-o...
Dar daca as fi fost un ADAM cu optiunea de-"a alege" in program, as fi ales sa musc cu nesat din "merele" copacului, sa ma destept din starea mea de planta agatata-n rai si sa-i strig Creatorului meu: "Tati, tati, acu stiu si sa creez si sa procreez ! Pot sa stau cu tine tati ? pot, pot ? ca eu aleg sa raman nemuritor si cunoscator, sa fiu mai tare ca sabia lui Zorro  si sa-ti umplu raiul pana la refuz cu niste creaturi pe care le va creste Eva in timp ce eu voi fi ocupat sa tin evidenta universurilor create de tine, tati !"

Pacat ca saracul ADAM n-a avut niciodata optiunea sa aleaga constient o alternativa din cele descrise de tine. N-a ales niciodata sa fie muritor. Pur si simplu i s-a spus cam asa :" Fraiere, te-ai dat la "merele" ce ti le-am pus in cale! Te-am prins in capcana, sac ! Acu da fuga si fa-ti bagaju' constand dintr-o frunza de strugure si tai-o cu smechera ta cu tot din raiul meu. Ti-am zis sa mananci struguri, banane, alea alea, dar tu Batman, Batman ! Te-ai luat dupa muierea ta, acu mars cu ea cu tot in lume si descurca-te fara taica-tu !"
Degeaba a strigat ADAM: "Tata, tata, dar stai ! Ca parca eram nemuritor ! - Ah, nu trebuia sa zic asta... poate uita si de pedeapsa cu alocatul unui numar de zile de viata... - Dar sa vezi tata, m-am indragostit ! Mi-a luat "merele" mintile si nah! am vazut in Eva "printesa vietii mele" si nu mai pot fara ea !" caci tatal lui l-a tintuit cu privirea incruntata si a decis neinduplecat: "Nemuritor ziceai ? Iaca s-a rezolvat ! Ti-am luat si nemurirea baiete !  Acu sa vezi distractie ! Cine te-a mintit pe tine ca poti fi si nemuritor si indragostit ? Oare nu l-ai citit pe Eminescu baiete ? Cand esti nemuritor, esti rece ! Pa si bafta baiete! sa-mi trimiti un porumbel cand ti-o veni mintea la cap !"

Si-am incalecat pe-o sa....
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: @Lex din 07 Martie 2011, 20:27:42
yo nu cred in minciunile si inventile din biblie si mai ales in faptul ca Adam a pacatuit si Dumnezeu care e el atotputernic si vazator nu putea sa prevada cu toate puterile lui supraomenesti ca Adam va musca din mar sau nici in prostiile ca Dumnezeu IN A 7 A zi s-a  odihnit. Poi cum frate Dumnezeu are nevoie de odihna la cat de allmighty e el ?!  in fine , in sondaj le as alege pe amandoua  :P
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 07 Martie 2011, 20:59:30
       Intrebarile din acelasi registru cu cele din sondaj,le-am pus de cate ori am avut ocazia, teologilor sau pastorilor: De ce Creatorul a ingaduit ca pacatul sa cuprinda omul ? Putea Dumnezeu sa opreasca pacatul acolo unde el s-a nascut , adica in ceruri , atunci cand Lucifer , cel mai iubit dintre ingerii Domnului s-a razvratit dorindu-si sa fie si el ca Dumnezeu. Teoretic Creatorul ar fi putut transa disputa acolo in rai si sa nu permita ca pacatul sa cuprinda si creatia sa , Omul, dar aici teologii spun ca este vorba de Una din Tainele Bisericii - ''Taina Pacatului'' - iar pastorii spun ca Domnul creaza in univers in continuare noi si noi lumi ,unde pacatul nu are putere, singura planeta pe care pacatul are putere este a noastra si va servii drept exemplu celorlalte lumi ca Satana este invins indiferent care sunt caile sale. Dumnezeu , mai spun pastorii cu har , este atat de bun incat el isi lasa oamenii sa aleaga de buna voie calea mantuirii  prin credinta , se face cunoscut prin Biblie dar Tu hotarasti .


Enfin la question Daca eu as fi fost in locul lui Adam , as fi ales mai mult ca sigur sa '' Musc din fructul cunoasterii'' deci din partea mea probabil ca omenirea ar fi avut acelasi drum.  Daca Dumnezeu ar fi ascuns ''Pomul'' cunoasterii , acum eram cu totii fericiti in rai .
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: AndreiASM din 07 Martie 2011, 22:08:09
Ca fiinta inteligenta, mai devreme sau mai tarziu tentatia de a "gusta" din fructul cunoasterii ar fi devenit de nedepasit; ori interzicerea "pomului cunoasterii" din partea creatorului inseamna condamnarea omului, ca fiinta, la mediocritate, la a respecta orbeste poruncile Domnului (zeilor), nu am fi fost cu nimic mai presus decat animalele de la circ care fac intocmai ce le zic dresorii (cu toate ca, trebuie sa recunosc, tocmai in situatia asta am ajuns dupa mii de ani de evolutie, doar ca acum nu mai stim nici macar cine ne sunt de fapt dresori...). Intrebarea care ar trebui pusa este: de ce interzicea "divinitatea" pomul cunoasterii, daca ea este deja atot[inserati aici adjectivul preferat]? Se temea oare de concurenta  :-P?

Din punctul meu de vedere, pomul cunoasterii (si cunoasterea, implicita) decat frecatul mentei pe... cheltuiala divinitatii.  :-D

PS:
Cred ca la punctul 2 se potrivea mai degraba "cunoasterea", decat dragostea fata de Eva... nu sunt eu prea religios de felul meu, dar din ce stiu, susmentionatii au fost dati afara din paradis pentru ca au gustat din fructul interzis, in pofida poruncii Domnului, si nu pentru ca ar fi dezvoltat o dragoste interzisa...
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 07 Martie 2011, 22:41:39
Citat din: AndreiASM din  07 Martie 2011, 22:08:09
Ca fiinta inteligenta, mai devreme sau mai tarziu tentatia de a "gusta" din fructul cunoasterii ar fi devenit de nedepasit; ori interzicerea "pomului cunoasterii" din partea creatorului inseamna condamnarea omului, ca fiinta, la mediocritate, la a respecta orbeste poruncile Domnului (zeilor),......................................... se teme oare de concurenta?

   Biblia / Facerea / capitolul 3 / versetul 22 ''22. Si a zis Domnul Dumnezeu: << Iata , Adam s-a facut ca unul dintre Noi , cunoscand binele si raul. Si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietii, sa manance si sa traiasca in veci!...>> ........  sa intelegem ca daca Adam sau Eva ar fi ajuns si la pomul vietii , am fi trait vesnic , si fara sa ne chinuim cu rugaciunea spre mantuire , fara sa tinem cont de cele 10 porunci , de ce le era frica Creatorilor , oare daca aveam acces la viata vesnica nu aveam inscrisa prin putera lui Dumnezeu in mintea si inima noastra ''Legea Lui ''?  
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: @Lex din 07 Martie 2011, 23:14:44
poi pana la urma au ajuns la ''pomul vietii sau cunoasterii'' si au gustat din fructul interzis ca doar d-aia cica adam a fost ''pus pe liber'' . dar pana la urma ce e  pomul cunoasterii sau vietii?  am o idee dar sunt curios si de alte opinii.   :-P
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 08 Martie 2011, 01:25:31
Din cate am reusit eu sa inteleg...fructul pomului vietii avea ca efect un salt spre o maturitate spirituala si intelectuala a  omului ( era ca si cand un copil de 3-4 ani ar fi facut un salt intelectual pana la varsta de 20 ani - sarind astfel peste niste etape ale vietii). Este adevarat ca mai devreme sau mai tarziu omului i s-ar fi ingaduit sa manace din pomul cunoasterii - ca doar de aceea il pusese Dumnezeu in gradina,insa omul a mancat din el mult prea devreme,probabil ca insusi Dumnezeu a fost surprins de intorsatura lucrurilor. In concluzie,pomul cunoasterii era ultimul cadou pe care Dumnezeu il pregatise pt om si anume inzestrarea omului ( la timpul potrivit ) cu inalte capacitati intelectuale si morale devenind astfel intr-o mare masura asemanator creatorilor sai. Nota: in aceasta discutie plec de la premisa ca cele scrise in Biblie sunt intru totul adevarate.   p.s. pomul cunosterii nu era un mar,in Biblie nu se afirma ca ar fi mar,iar in cartea Jubileelor (apocrifa), Enoch descrie foarte clar acest pom.... :wink:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 08 Martie 2011, 10:23:21
Citat din: @Lex din  07 Martie 2011, 23:14:44
poi pana la urma au ajuns la ''pomul vietii sau cunoasterii'' si au gustat din fructul interzis ca doar d-aia cica adam a fost ''pus pe liber'' . dar pana la urma ce e  pomul cunoasterii sau vietii?  am o idee dar sunt curios si de alte opinii.   :-P


@Lex ,.......daca citesti cu atentie , din pomul cunoasterii binelui si raului ,au fost ispititi de sarpe sa guste ,dar al dracu sarpe nu iar fi pus sa guste prima data din pomul nemuririi (care este al doilea pom mentionat in textul Bibliei ).
DE CE si Sarpelui ia fost frica de nemurirea omului ?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: @Lex din 08 Martie 2011, 14:09:08
aham, am intelesa.in legatura cu frica sarpelui e buna intrebarea, oare de ce ?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 08 Martie 2011, 17:53:35
Raspunsul referitor la frica "sarpelui" il gasim in Biblie...   Dumnezeu a zis: iata omul a devenit ca unul din noi cunoscand binele si rau -  cu alte cuvinte devenise o fiinta cu putere de discernamant si capacitatea de a cunoaste...omul se maturizase ..in concluzie daca devenea si nemuritor erau trei jucatori pe scena, Dumnezeu,satan si omul. Satan stia ca ai va fi extrem de greu sa lupte contra lui Dumnezeu,nu i-ar fi convenit sa-l aiba si pe om ca adversar. Pt ca odata devenit si nemuritor,cine ai garanta lui satan ca omul nu s-ar fi aliat cu Dumnezeu? De asta cred eu ca satan nu l-a vrut pe om nemuritor ci l-a vrut doar ca aliat impotriva lui Dumnezeu - insa muritor, in felul acesta controlandu-l mult mai usor.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: @Lex din 08 Martie 2011, 18:34:16
poi daca asa sta treaba inseamna ca asta e o dovada in plus ca teoria cum ca acum cateva sute de mii de ani au venit ''neste unii din spatiu'' si s-au vrut sefi pe aici. :-)  ca doar nu vorbim aici de Adevaratul  Creator, Divinitate  sau Inteligenta din Univers.deci e vorba de asa zisii ''zei'', adica E.T care erau ''ceva'' muuuuuult mai evoluati decat omul atunci. sunt de acord cu adrian 75  :martiansmile:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 08 Martie 2011, 18:45:30
Citat din: adrian75 din  08 Martie 2011, 17:53:35
Dumnezeu,satan si omul. Satan stia ca ai va fi extrem de greu sa lupte contra lui Dumnezeu,nu i-ar fi convenit sa-l aiba si pe om ca adversar. Pt ca odata devenit si nemuritor,cine ai garanta lui satan ca omul nu s-ar fi aliat cu Dumnezeu? De asta cred eu ca satan nu l-a vrut pe om nemuritor ci l-a vrut doar ca aliat impotriva lui Dumnezeu - insa muritor, in felul acesta controlandu-l mult mai usor.

   Argumentatia ta adrian75 e pertinenta si raspunsul  era inclus in intrabarea mea , dar revenind la versetul 22 din postarea anterioara vedem ca insusi lui  Dumnezeu ii este frica de nemurirea omului  ....<< Adam s-a facut ca unul dintre Noi ,   Si acum nu cumva sa-si intinda mana si sa ia roade din pomul vietii, sa manance si sa traiasca in veci!...>>  Nu este cumva o contradictie aici , nu ne promite oare Cuvantul lui Dumnezeu viata vesnica?....... Atunci de unde vine frica ,  de ce nu am fost creati direct nemuritori ? De ce este nevoie sa trecem prin pacate ,iad si purgatorii ? De ce nu ne putem mantui singuri si a fost nevoie ca Isus sa se nasca ca om ,  sa  ia asupra lui pacatele lumii pentru ca unii dintre noi sa aiba acces la viata vesnica ( cei 144 000 ,cei care vor fi rapiti sau cei scrisi in cartea vietii?) desi Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel si in Ceruri este mare sarbatoare pentru orice suflet intors la pocainta . Distractia cui suntem ?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 08 Martie 2011, 19:14:25
CitatNu este cumva o contradictie aici , nu ne promite oare Cuvantul lui Dumnezeu viata vesnica?....... Atunci de unde vine frica ,  de ce nu am fost creati direct nemuritori ? De ce este nevoie sa trecem prin pacate ,iad si purgatorii ? De ce nu ne putem mantui singuri si a fost nevoie ca Isus sa se nasca ca om ,  sa  ia asupra lui pacatele lumii pentru ca unii dintre noi sa aiba acces la viata vesnica ( cei 144 000 ,cei care vor fi rapiti sau cei scrisi in cartea vietii?) desi Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel si in Ceruri este mare sarbatoare pentru orice suflet intors la pocainta . Distractia cui suntem ?

Biblia este tricotata din texte insuflate de Duhul Divin. Unele pasaje au fost mai insuflate ca altele, unele evanghelii mai pline de Divin ca si altele. Textele peste care nu s-a pogorat Divinitatea n-au fost incluse in Biblie asa ca desi pare o idee unitara se gasesc destule contradictii in ea. Daca s-ar fi tricotat de la inceput pana la sfarsit cu aceeasi "lâna", povestea ar fi fost cu totul alta... Pe de alta parte, daca povestea ar fi fost inteleasa de toti, ce nevoie am mai fi avut de fetele bisericesti ?

P.S. "merele" au avut intotdeauna ghilimelele de rigoare ...
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: andrei din 08 Martie 2011, 20:55:46
   Corect!
Biblia actuala,asa cum o stim cei mai multi dintre noi,a devenit dupa adaugiri,talmaciri si cenzurari succesive,doar un instrument de propaganda,pentru slavirea si propasirea Bisericii crestine,dar mai ales a fost ajustata in folosul preotilor,care si cu ajutorul paragrafelor biblice reusesc sa ,,stoarca''mai eficient buzunarele enoriasilor.Biserica tine pasul cu vremurile;se tin slujbe la microfon,se bate toaca electronic,se urmaresc pe plasme imense slujbe sau predici direct prin satelit.Normal ca si Biblia trebuie modificata din nou.Sunt curios cat de repede vom auzii o fraza de genul;-Si Domnul a zis:,,Am lasat acest dvd cu poruncile mele pt ca fiecare sa-l cumpere si sa-l asculte seara inainte de culcare,caci cine nu va lua aminte si nu va asculta va arde in veci in focul iadului!'' :-D

Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 08 Martie 2011, 22:02:40
SLEAH19,singura idee care imi vine in minte pt a-ti raspunde este aceea ca initial omul fusese creat nemuritor,el urma sa fie "crescut" si indrumat de catre insusi Dumnezeu (Elohim txt. ebraic). La timpul cuvenit i s-ar fi dat sa manace din pomul cunoasterii ...s.a.m.d.  Cand omul a ales sa faca acel salt in evolutia sa devenind brusc o fiinta capabila de discernamant,este posibil ca intrun fel,acest salt prematur sa-i fi afectat structura biologica ( primii patriarhi traiau peste 900 ani apoi din generatie in generatie durata de viata a scazut). Pomul vietii ar fi putut reprezenta antidotul la defectul dobandit de Adam redandu-i din nou nemurirea,insa Dumnezeu i-a refuzat acest lucru deoarece omul odata devenit matur inainte de vreme ar fi devenit si imprevizibil comportamental...asa cum spuneam...se pare ca nici Dumnezeu nu a vrut trei jucatori la masa. Evident asta este doar o teorie si nimic mai mult. In alta ordine de idei...este adevarat ca Biblia asa cum o stim astazi nu este completa,lipsesc unele parti importante ( din vari motive). De fapt,nici nu cred ca biserica de astazi il mai reprezinta pe Dumnezeul descris in textele vechiului testament,biserica de astazi este o institutie publica si nimic mai mult. Fara ofense pt nimeni! Ok?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 08 Martie 2011, 22:56:53
         Nu trebuie vazut totul prin prisma ortodoxiei si a metehnelor moderne ale unor popi , de fapt tuturor preotilor si invatatilor care folosesc Cuvantul lui Dumnezeu denaturand-ul in folos propriu Isus li se adreseaza in mod special....Vai voua carturarilor si fariseilor fatarnici ! Ca inchideti imparatia cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati. ....... ,  iar pentru cei  care cauta cu disperare sa converteasca oamenii la vreun cult in interpretare proprie a Bibliei  El spune....Vai voua carturarilor si fariseilor fatarnici ! Ca inconjurati marea si uscatul ca sa faceti un ucenic , si daca la-ti facut,  face-ti din el un fiu al gheenei mai rau decat voi..., deci nu-mi fac griji in cei priveste pe cei care se folosesc de Biblie pentru asi crea avantaje  lumesti , Isus i-a punctat de cand a fost pe pamant .Biblia insa  a fost secole la rand ascunsa crestinilor fie ei ortodocsi sau catolici , tocmai pentru ca citind-o credinciosii si-ar fi dat seama de manipularile dictate de interese geopolitice, de derogarile care s-au facut fata de Biserica Apostolica lasata de Isus pe Pamant , - ... mergeti si vestiti cuvantul lui Dumnezeu pe tot pamantul, ...cat va tine cerul si pamantul din lege nu va trece o yota.... nu am venit sa schimb legea ci sa o intaresc .  Trecerea de la ziua sabatului la ziua de duminica sa facut de catre Constantin si Mama sa Elena secole mai tarziu cu scopul de a inregimenta in armata Imperiului Roman de Rasarit a cat mai multor pagani si iau integrat in biserica cu tot cu obiceiurile pagane de a se inchina la ceva material ( ceva de genul vreti idoli ..poftim inchinati-va la icoane), desi Isus a spus ...Biserica sa fie in inima voastra  iar poruncile spuneau ... sa nu-ti faci chip cioplit si nici o alta asemanare a celor ce sunt in ceruri , si nici sa nu te inchini lor E simplist sa spui ca Biblia este doar un instrument de manipulare , a fost scrisa in secole diferite de oameni care nu se cunosteau si au scris lucrurile asemanator . Suntem oare noi asemenea lui Martin Luther ? Cautam cu adevarat raspunsuri ? Faptul ca profetiile Bibliei se implinesc si timpurile de acum seamana cu cele din Apocalipsa, trebuie sa ne puna pe ganduri . Eu am ajuns de multe ori in situatia in care imi venea sa spun...          Opriti lumea ,ca vreu sa cobor!
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 08 Martie 2011, 23:30:21
Citat din: adrian75 din  08 Martie 2011, 22:02:40
.......De fapt,nici nu cred ca biserica de astazi il mai reprezinta pe Dumnezeul descris in textele vechiului testament....
adrian75, citesc cu interes posturile tale pentru ca apartin unui om care cauta raspunsuri si nu taxeaza orice subiect de la inaltimea unui cunoscator absolut. Referitor la Dumnezeul vechiului testament , este pentu mine o mare enigma cum un Dumnezeu care ne-a creat pe toti  indeamna pe evrei la: spionaj, conflicte , treceri prin sabie a paganilor etc . Unde este iubirea aproapelui  , ca pe tine insuti? Si evident celelalte porunci cu privire la a nu ravni la bunurile celorlalti ,cand chiar Dumnezeu ii insotea cu slava lui , le tot dadea cetati ''pe mana'' ca sa le nimiceasca si le promitea tara Canaanului  evident dupa ce ii alungau pe cei care o locuiau;
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: @Lex din 08 Martie 2011, 23:32:29
eu unul raman la ideea ca biblia e o colectie de mituri si povesti special conceouta pentru a manipula prostimea inca de acum 6000 de ani si care isi are efectul si in ziua de astazi. vb. aia religia este singura afacere care nu a dat faliment nici pana in ziua de astazi si niciodata nu a iesit in pierdere. sunt numeroase dovezi cum ca tot ce scrie in biblie a fost preluat de la SUMERIENI (adica acolo unde ar fi aparut omul prima oara)Credintele , obiceiurile si traditiile de acolo provin. au fost modificate de atatea  ori pana au devenit ce sunt in zilele noastre. adica frate, sunt prea multe coincidente intre toate religile si miturile din summer cu cea ce scrie in biblie.gasim dovezi si in zilele noastre ca OMUL nu e de 6000 de ani pe Pamant cum spune Biblia. avem dovezi  cu urme de pasi, unelte confectionate din diferite metale printre care si aluminiul pe care-l stim doar din 1950 sau 60, dovezi  gasite in diferite zone ale lumii ce arata ca omul e pe acest pamant de cateva  sute de mii de ani sa nu zic milioane; la noi ROmanica avem tablitele de la Sinaia care au cateva mii de ani si multe alte dovezi care dovedesc acest lucru. poi cu aceste dovezi cum sa mai crezi in biblie si pana la urma de ce avem nevoie de biserica si de icoane. Dumnezeu ma aude oricum frate daca ma rog pentru mine. nu trebuie sa ma duc la biserica sa ma asculte.dumnezeu e atotputernic dar intotdeauna biserica are nevoie de bani:la nunti la botezuri, la nush ce , la nush ce. chiar asta e dumnezeul din biblie?!
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 08 Martie 2011, 23:49:23
Citat din: @Lex din  08 Martie 2011, 23:32:29
................ biblia e o colectie de mituri si povesti special conceouta pentru a manipula prostimea inca de acum 6000 de ani ..... gasim dovezi si in zilele noastre ca OMUL nu e de 6000 de ani pe Pamant cum spune Biblia. ......dovezi  gasite in diferite zone ale lumii ce arata ca omul e pe acest pamant de cateva  sute de mii de ani sa nu zic milioane;

  Biblia si-a luat masuri si in acest caz , se mentioneaza in biblie ca o zi poate fi interpretata ca un an si un an ca o mie de ani . Deci 6 000 de ani biblici se pot transforma lejer in 6 000 000 milioane de ani pamanteni , adica pe cand ''Zeii'' se plimbau pe aici cu , cromozomii in eprubete si se contraziceau , '' ....facem mamifere sau revenim la dinozauri?''.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: mm din 09 Martie 2011, 13:00:45
  Daca as fi sigur ca nemurire= (si) lipsa placerilor, atunci as intelege de ce nu se inghesuie prea multi la asceza si nici la nemurire. Pentru a ne face o mica idee despre nemurire, putem "broda" pe marginea informatiilor surprinzatoare din linkul:
http://www.esoterism.ro/ro/autotrofi.php
  Presupun ca in starea de nemurire hrana nu mai e necesara, deci s-a dus una din sursele placerii. E posibil ca si alte placeri sa nu mai fie "necesare" (permise) in starea de nemurire.

  Discutia despre Biblie si religia crestina in general, desi in general documentata, sufera foarte tare din pricina neluarii in considerare a faptului. Este vorba de fapta/faptul experientei mistice personale, numesc aici nu numai isihasmul ci si orice actiune in acest sens (sa-i spunem experimental, sub forma de experiment personal), pe care oricine o poate initia pe cont propriu. Acest "experiment" poate fi o luna de rugaciune si post, poate fi o perioada de rugaciune cu solicitarea unei "intrevederi" cu Isus sau cu o alta entitate spirituala din panteonul crestin. Surpriza "experimentatorului" va fi ca... va primi raspuns!
  Daca acest lucru nu s-ar intampla, am putea spune ca Biblia este o teorie -ca atatea altele- si am putea sa o ignoram. Dar se intampla.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 09 Martie 2011, 19:51:14
Nu exista pe Pamant la ora aceasta un cunoscator absolut ci doar o multime de persoane care cred ca sunt in posesia adevarului absolut...insa doar cred,nu sunt in posesia adevarului. Cat despre Biblie, cred ca cheia intelegerii ei se afla in Geneza,insa nu cred ca va putea fi inteleasa fara textele apocrife contemporane Genezei. Cred ca in Biblie sunt multe adevaruri,dar nu trebuie cautate cu o idee deja formata dinainte.Deasemenea mai cred ca de o foarte mare importanta sunt si alte texte din vechime, manuscrisele sumeriene,vedeele,ramayana,epopeea lui Ghilgames,cartea jubileelor scrisa de Enoh,codul lui Hamurappi si multe altele.Toate acestea sunt ca un gigantic puzzle,cine il rezolva..... ( rugaciunea...pe multi i-a ajutat sa gasesca unele raspunsuri sau macar pacea sufletului si pe multi ai va ajuta,insa sunt destui si cei care au prea mult orgoliu si nu vor adopta niciodata aceasta cale. Fiecare cu drumul sau). SLEAH19 si pt mine este o mare enigma cum Dumnezeul iubitor si bun ai putea indemna pe evrei la crima,fratricid,jafuri si luarea in stapanire de locuri care nu apartineau evreilor ,multe evenimente contraziceau flagrant cele 10 porunci primite anterior. Poate ca era un alt "Dumnezeu",chiar nu am idee...Tot ce am scris aici sunt doar opinii strict personale,nimic mai mult.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 09 Martie 2011, 22:49:11
Parerea mea este ca ar trebui sa facem o incursiune mai adanca in intelegerea textelor scrise pentru ca nu cred ca este vorba pe tot parcursul Bibliei de Dumnezeul din pasajul "La început a fost Cuvântul si Cuvântul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvântul".
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: M. Fulder din 10 Martie 2011, 12:51:47
Eu cred ca la început a fost IDEEA, pentru cã nu vorbeºti fãrã sã gândeºti în prealabil, nu?!...  :-D

Problema problemelor acestei rase - homo sapiens - este faptul cã ne place foarte mult sã mergem pe cãrãri bãtãtorite, iarã nu sã ne croim alte drumuri prin jungla realitãþii. Poate cã trebuie sã facem un pas în spate, sã dãrâmãm edificiul construit pe bazele altora ºi sã privim totul cu alþi ochi, cu mintea eliberatã de doctrinele în care am fost crescuþi ºi care ni s-au bãgat pe gât din fragedã pruncie.

BTW: aþi vãzut "Matrix"? Sunt de pãrere cã ideile de bazã ale trilogiei reprezintã cea mai bunã mostrã de gândire anti-mainstream pe care am detectat-o pânã la acest moment. Privind dincolo de "hollywood-ianismele" inerente, grefarea sacrului pe cadrul realitãþii virtuale, migrarea ideii de dumnezeire în lumea de biþi reprezintã o mostrã de schimbare a punctului de referinþã - a întregului sistem de coordonate, dacã vreþi! - ºi un semn cum cã existã semeni ai noºtri care sunt capabili de o adevãratã "thinking out of the box".
Asta este ceea ce ne trebuie ºi nouã acum, dacã dorim sã ne înþelegem trecutul îndepãrtat al rasei noastre, geneza fiinþei umane aºa cum o ºtim acum.

De ce am adus vorba de "Matrix"? Poate ºi pentru faptul cã motto-ul filmului este FREE YOUR MIND...  :-)
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 10 Martie 2011, 17:38:32
Offtopic:
CitatEu cred ca la început a fost IDEEA, pentru cã nu vorbeºti fãrã sã gândeºti în prealabil, nu?!... 
Eu cred ca la "La început a fost Cuvântul" inseamna de fapt ca "La inceput a fost Sunetul" si extrapoland am ajuns aici: "La inceput a fost Vibratia".
Vibratia care a pus lucrurile in miscare, a format universul, etc...
De asta cred ca Dumnezeul care a format universul nu este acelasi cu cel ce l-a creat pe Adam. Dupa parerea  mea creatorul lui Adam a fost unul material, un Dumnezeu cu o forma bine stabilita.
Dar e doar parerea mea.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 10 Martie 2011, 20:44:45
Citat din: Siberia din  10 Martie 2011, 17:38:32
De asta cred ca Dumnezeul care a format universul nu este acelasi cu cel ce l-a creat pe Adam. Dupa parerea  mea creatorul lui Adam a fost unul material, un Dumnezeu cu o forma bine stabilita.

Dar e doar parerea mea.


                Din parearea ta se nasc intrebarile : Ce lagatura exista intre Creatorul universului si Dumnezeul lui Adam ? Ce facea Creatorul in timp ce Dumnezeu il crea pe Adam ?  .... etc........?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: andrei din 10 Martie 2011, 21:40:12
  Cam asa gandesc si eu.Sunt de parere ca cel care a creat Universul nu este tot una cu Dumnezeul perceput de cei mai multi dintre noi.Dupa mine, cel care a creat omul,adica Dumnezeul lui Adam, este si el o creatie a celui care a creat Universul.Si poate ca a fost creat tocmai pt a crea la randul sau.Si poate ca asta sa fie de fapt si menirea omului,dupa ce va evolua suficient.Sa creeze la randul sau,tocmai pt.ca a fost facut dupa chipul si asemanarea Creatorului sau.Asa se leaga.Creatorul Universului statea pur si simplu,sau isi vedea de alte treburi,tocmai pt.ca Dumnezeul lui Adam(creatia sa),sau chiar mai multi Dumnezei din astia creati de el,faceau(sau fac)poate si acum treaba in locul sau,prin cine stie ce colturi din Univers.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Tayka din 10 Martie 2011, 22:00:43
Pãrerea mea strict personalã este cã nu unul ci mai mulþi Dumnezei l-au creat(clonat)pe bietul Adam,dupã care de-a lungul vremilor i-au tot ,,înbunãtãþit''zestrea,biologicã pânã când au ajuns la exemplare care satisfãceau oarecum,motivaþia creaþiei,adicã;O fiinþã bipedã,rezistentã la munci grele,capabilã sã se reproducã rapid,ºi care a fost înzestratã ºi cu o uºoarã inteligenþã necesarã doar înþelegerii ºi executãrii comenzilor,ºi a satisfacerii instinctelor primare,chemarea de neevitat spre împerechiere ºi întemeierea familiei,lupta pentru supravieþuire cu ori ºi ce preþ ºi..cam atât.Treaba cu Edenul ºi Mãrul, religia iudeo-creºtinã,precum ºi toate celelalte,fac parte din marea ºtiinþã de a induce în turma de oameni comportamentul necesar vieþii sclaviei,adicã;Supunere oarbã,teama de pedeapsa supremã,credinþa obþinerii ajutorului divin doar în genunchi ºi prin rugãciuni.De-a lungul timpului e posibil ca aceºti creatori de oameni, care nefiind nici ei nemuritori,sã fi dispãrut sau urmaºii lor sã aibã concepþii mai civilizate faþã de noi oamenii,de asemeni e posibil sã se fi înfiinþat dea-lungul vremii vre-un forum galactic care sã ne protejeze;ceva în genul unui institut pentru protecþia ..animalelor  :-D,pentru cã se pare cã am fost abandonaþi fiind probabil abolitã ºi la ei sclavia.Oricum acest scenariu pare mai..digerabil decât faptul cã i s-au rupt coastele bietului Adam pentru a se putea înmulþii,sau cã ia rãmas mãrul în ..gât,ori cã au fost corupþi de un ºarpe care cunoºtea la perfecþie sã vorbeascã,iar bietul creator,care vezi doamne ar fi fost atât de tolomac încât sã nu-l ducã mintea sã-i separe pe bieþii oameni de acel..pom. :evil:

Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Guest din 10 Martie 2011, 22:11:58
Citat din: Tayka din  10 Martie 2011, 22:00:43
iar bietul creator,care vezi doamne ar fi fost atât de tolomac încât sã nu-l ducã mintea sã-i separe pe bieþii oameni de acel..pom. :evil:

:-D :-D Ai zis in fraza asta toata esenta Bibliei. :-D
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 10 Martie 2011, 23:05:13
Tayka @ X.............prea simplu , prea ...ca la tara, o civilizatie care poate crea ''bipezi'', este in masura sa isi creeze roboti si utilaje ,scopul creerii omului nu poate  fi sclavia , nu sunt sigur de menirea nostra dar as dori sa inteleg o mentiune care am citit-o in Biblie ( la ora asta nu am timp sa caut  capitolul) , care se referea la invierea mortilor si in care Isus spunea asa .........<< Sufletelor  lor,  le voi da un trup nou , iar in mintea si in inima lor voi pune legea mea>>.....
Deci la invierea de la judecata nu vor iesi din morminte trupurile care au intrat acolo cum s-ar crede , ci sufletelor mortilor li se va ''crea'' un alt trup ...!? Cei drept suna a clonare , dar partea cealalta cu reglementarea comportamentului prin ''punerea'' legii in mintea si inima omului ma intriga si mai mult, adica nu vom mai putea sa mai pacatuim si noi ?..... Nici macar un pic?.... Nici macar cu gandul ?     Ce fel de viata o sa fie si viata vesnica!?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Tayka din 11 Martie 2011, 00:20:08
Citat din: SLEAH19 din  10 Martie 2011, 23:05:13
adica nu vom mai putea sa mai pacatuim si noi ?..... Nici macar un pic?.... Nici macar cu gandul ?     Ce fel de viata o sa fie si viata vesnica!?
Cu alte cuvinte ai vrea sã mai gãseºti prin rai ºi niscai ..bordeluºe  :evil:
Pãi tocmai de aceia sântem noi oamenii în carantinã aici pe aceastã planetã,pentru cã EI nu se mai..înmulþesc ca ºi noi oamenii de multã vreme(adicã bãrbat cu femeie),pentru ei acest gest este foarte josnic,animalic,este considerat un pãcat de neiertat,ºi de aceia au desfiinþat de multã vreme femeia,familia,ºi naºterea biologicã,considerând acestea ca fiind cele mai grele lanþuri în faþa evoluþiei civilizaþiei lor,acestea creind de-a lungul existenþei lor doar ,necazuri,rãzboaie,urã,rãzbunare,dar ºi întârzierea evoluþiei civilizaþiei datoritã problemelor familiei,a casei,a creºterii copiilor,educaþia lor,îngrijirea bãtrânilor,etc,etc.Toate aceste necazuri au dispãrut odatã cu desfiinþarea ºi interzicerea reproducerii biologice precum ºi a purtãrii..ustensilelor.Desigur adoptarea acestor legi au avut ºi opoziþie puternicã ba chiar ºi rãzboaie ºi dezbinãri definitive în societate.Pentru perpetuarea speciei s-a înlocuit sistemul biologic cu cel artificial,desfiinþându-se astfel copilãria ºi tinereþea noului individ,acesta nãscându-se direct adult.Iar pentru ca acesta sã poatã primii  ºi o experienþã de viaþã pe mãsurã,a trebuit sã fie creat ºi un ..purtãtor;omul. :mrgreen:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: SLEAH19 din 12 Martie 2011, 10:44:23
Tayk-ule , ma refer la pacate de orice natura nu numai cele cu conotatie ''eroico -sexuala'', de exemplu mie imi place sa merg in tribuna ,sa cant imnuri si sa sustin echipa de fotbal a carui suporter sunt si ma simt bine cand fac asta dar din punct de vedere al bibliei acesta insemna pacat , insemna inchinarea la alti zei precum inchinarea la alti zei este daca pasiunea ta este sa canti cantece la chitara despre Maricica si nu cantece care ii dau slava lui Dumnezeu. Se spune ca in rai toti oamenii vor avea vrsata de 33 - 34 de ani  , cat a  avut Isus cand a fost rasrignit, deci dumneata spui ca pe noi ne asteapta un corp de adult la 34 de ani caruia i se va da sufletul si constiinta noastra . Mie nu-mi displace daca raman tot eu.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 12 Martie 2011, 14:33:52
Am ametit numai citind toate astea :) pacate peste pacate :D Sa respiri nu e un pacat ?

Pacatele alea au fost introduse pentru manipulare, parerea mea... pentru controlarea maselor de oameni si atat...Legile lui Moise = un cod de conduita morala care sa satisfaca un Dumnezeu...

Eu ma gandeam asa cu mintea mea putina:
Creatorul a toate care sunt (vibratia, energia primordiala) a creat 12 (sa pastram traditia) universuri/dimensiuni sau cum vrem sa le numim. Prima dimensiune creata cu cea mai inalta vibratie, a doua cu o vibratie de o intensitatea mai scazuta, s.a.m.d. pana cand a ajuns la a 7 dimensiune care deja a fost creata la o vibratie indeajuns de scazuta ca sa devina o dimensiune materiala. De aici pornim cu dimensiunile create cu  vibratii de intensitati tot mai joase astfel avand cele 7 raiuri/ceruri...
Parerea mea este ca exista 7 dimensiuni materiale, iar restul pana la 12 sunt doar in plan energetic. (Nu sunt om de stiinta si nici n-am cum sa demonstrez asa ceva, e doar o parere)
Acum, probabil ca pe undeva exista si o samanta de adevar in toata propaganda asta cu cresterea vibratiei si trecerea intr-o alta dimensiune, caz in care, dupa parerea mea, Isus provine din cea de-a 4-a dimensiune (am uitat sa precizez ca pentru fiecare dimensiune materiala parerea mea este ca exista cate un Dumnezeu care apare dintr-o alta dimensiune si creaza :) - ceva de genul: Bubuloiul vine din a 5-a dimensiune si este considerat zeu, Dumnezeu, creator in a 4-a dimensiune, etc.).
Acuma, daca odata la cateva milenii vibratia unui univers/dimensiuni creste, bineinteles ca acel univers va trece pe o treapta mai inalta. Astfel, sufletele oamenilor din al 3-lea univers vor tranzita si se vor regasi dupa ascensiune in al 4-lea univers. Acuma, sufletul va primi un trup care bineinteles ca nu va mai fi acelasi ca in al 3-lea univers fiindca datorita vibratiei mai inalte probabil se va modifica ADN-ul, forma trupului, functiile lui. Transformarea va exista evident si in gandire, in constiinta. si astfel, Isus vine din al 4-lea univers si va calauzi sufletele din al 3-lea univers in al 4-lea unde, Sufletelor  lor,  le va da un trup nou , iar in mintea si in inima lor va pune legea lui din al 4-lea univers.

Banuiesc ca am reusit sa va ametesc si eu cu teoria mea..Daca o sa o imbunatatesc, va dau de stire :D
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: mm din 12 Martie 2011, 15:40:38
CitatAm ametit numai citind toate astea Smiley pacate peste pacate Cheesy Sa respiri nu e un pacat ?

Eu unul cred ca pacatul este sinonim cu "incalcarea frontierei", a granitei, a limitelor care vrem-nu vrem definesc orice notiune, cuvant, entitate sau fenomen din lumea asta.
Deoarece deja am mai vorbit despre limitele -inclusiv decizionale- ale unui (sub)sistem viu, incerc sa nu ma repet si afirm doar ca noi, ca fiinte umane, entitati individuale, deoarece facem parte din alte sisteme de rang superior, trebuie obligatoriu sa respectam limitarile rezultate din aceasta conditie (umana). Din conditia restrictiva ca "liberul arbitru" nu e chiar asa de liber si ca trebuie sa respectam si vointa altora: unii ca noi si dar si a altora superiori.

Consider ca aceasta identificare a pacatului cu intelesul (tehnic) propus aici ar putea limpezi unele analize si judecati pe care le facem. [O judecata contine din pdv al psihologiei doua aspecte; analiza + sinteza.]

Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Guest din 12 Martie 2011, 16:08:45
Citat din: SLEAH19 din  10 Martie 2011, 23:05:13
adica nu vom mai putea sa mai pacatuim si noi ?..... Nici macar un pic?.... Nici macar cu gandul ?     Ce fel de viata o sa fie si viata vesnica!?

Ce-i aia pacatuire? Ca faci sex? Ca bei bere si mananci ceva ce-ti place?

Ce inseamna sa traiesti intr-o lume fizica? De ce te-ai nascut intr-o lume fizica si nu ai ramas in subtil? Pentru ca sunt unele lucruri de facut aici care nu ar fi putut fi facute in alte parte. Pentru ca ai nevoie de mancare fizica, de un camin fizic, de haine fizice, de un ''mod de inmultire'' fizic  :roll:, de demonstrat aptitudinile prin crearea de proiecte practice, si nu cu capul in nori.

Suntem fiinte spirituale cu experimente fizice, nu fiinte fizice cu experimente spirituale. Nu ai nevoie sa te chinui sa-l gasesti pe Dumnezeu, pentru ca el( ''el'' nefiind masculin) e deja in tine si in tot ce e imprejur, vazut si nevazut. Ca altii te-au invatat ceva, e alta poveste. Nu te baza pe religii.

Si daca incepi sa aplici unele notiuni ezoterice in viata ta, asta nu inseamna sa lasi balta tot ce ai facut pana atunci. Suntem fiinte sociale, nu ne ducem toti in munti sa meditam, sa ne rugam la sfinti... ca sa ce? De asta ne-m nascut aici, sau unul dintre motive. Sa imbinam notiunile practice cu cele abstracte.


Citat din: Tayka din  11 Martie 2011, 00:20:08
Cu alte cuvinte ai vrea sã mai gãseºti prin rai ºi niscai ..bordeluºe  :evil:
Pãi tocmai de aceia sântem noi oamenii în carantinã aici pe aceastã planetã,pentru cã EI nu se mai..înmulþesc ca ºi noi oamenii de multã vreme(adicã bãrbat cu femeie),pentru ei acest gest este foarte josnic,animalic,este considerat un pãcat de neiertat,ºi de aceia au desfiinþat de multã vreme femeia,familia,ºi naºterea biologicã,considerând acestea ca fiind cele mai grele lanþuri în faþa evoluþiei civilizaþiei lor,acestea creind de-a lungul existenþei lor doar ,necazuri,rãzboaie,urã,rãzbunare,dar ºi întârzierea evoluþiei civilizaþiei datoritã problemelor familiei,a casei,a creºterii copiilor,educaþia lor,îngrijirea bãtrânilor,etc,etc.

Well, daca sunt asa de destepti, atunci cum se face ca tot vin si ne viziteaza, si rapesc oameni si animale in scopul extragerii de ADN? Parca prin clonare se deteriora zestrea genetica. Se pare ca nu-s asa de inteligenti, din moment ce au dat-o in bara. Si daca nu le convenea sa fie nascuti, de ce nu recurgeau la un gest plin de vitejie? Sinuciderea  :-D

Nasterea biologica nu e un pacat de neiertat, este LOGIC sa te nasti intr-un mod fizic intr-o dimensiune fizica. Daca eram fiinte subtile ne nasteam intr-un mod subtil intr-o dimensiune subtila. Logic, nu? Fiecare dimensiune are legile ei.

Razboaie, ura, etc vin in principal din interiorul fiintei respective. Daca nu au notiuni psiho-sociale, sau spirituale, e problema lor.

Citat din: SLEAH19 din  12 Martie 2011, 10:44:23
, de exemplu mie imi place sa merg in tribuna ,sa cant imnuri si sa sustin echipa de fotbal a carui suporter sunt si ma simt bine cand fac asta dar din punct de vedere al bibliei acesta insemna pacat , insemna inchinarea la alti zei precum inchinarea la alti zei este daca pasiunea ta este sa canti cantece la chitara despre Maricica si nu cantece care ii dau slava lui Dumnezeu.

Stai linistit ca esti normal! Nu te inchini la nimic, doar iti suporti o pasiune de-a ta. Nu trebuie sa te inchini la ''The Almighty'' pentru ca asta nu te va ajuta pe viitor daca nu vei invata nimic din experienta respectiva, cum ar veni, nu vei primi nimic in plus pentru ca de fapt nu ai avansat. Degeaba atunci cand vei avea o problema, tu te vei ruga la sfinti sa te ajute, daca nu faci nimic practic in sensul asta. Daca experienta acumulata e 0, atunci si punctajul la test o sa fie 0, nu? (Asta a fost doar un exemplu, sper sa nu te simti lezat.)

Eu am intrebat-o o data pe profa de religie daca sa mananci ciocolata e un pacat, din moment ce imi face placere( si nici nu mananc des). Spre stupoarea mea mi-a zis ca este. Deci...wtf? Inteleg sa aplici niste notiuni ezoterice dupa ce le-ai inteles semnificatia profunda, dar sa nu faci ceva doar pentru ca asa zice ''al de sus'', mi se pare lipsa de gandire. Ca doar nu am dependenta de ciocoloata.

Citat din: Siberia din  12 Martie 2011, 14:33:52
Am ametit numai citind toate astea :) pacate peste pacate :D Sa respiri nu e un pacat ?

Pacatele alea au fost introduse pentru manipulare, parerea mea... pentru controlarea maselor de oameni si atat...Legile lui Moise = un cod de conduita morala care sa satisfaca un Dumnezeu...

Corect, si nu inteleg de ce foloseste notiunea de ''pacat'' si nu cea de ''rezultat'', hai ca de ''feedback'' nu auzisera aia de acum 2000 de ani.

In fine, subiect dezbatut deja prea mult pe acest forum. Nu cred ca se incadreaza in tematica sa. Stiam ca putem mai mult.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Tayka din 12 Martie 2011, 21:30:48
Citat...Nasterea biologica nu e un pacat de neiertat, este LOGIC sa te nasti intr-un mod fizic intr-o dimensiune fizica..
.........................................................................................
Da X aºa ar fi logic,numai cã aceasta este logica ta de..om cu o vechime de câteva zeci de milenii(Terestre)vechime care probabil este un..mic mizilic pe lângã vechimea ºi experienþa LORde viaþã fizicã,aºa cã logica noastrã de aici ºi de acum nu trebuie sã fie neapãrat ºi..cea mai bunã,ori neavând alta la îndemânã,nu avem cum sã-i judecãm noi pe EI cãci pânã una alta EI ne-au  creat pe noi ºi nu noi pe ei.Desigur s-au gândit cã din moment ce ne-au creat ca fiinþe inteligente(cât de cât)vom suferii tot mai mult în ideia cã sântem creaþi pentru a împlinii un scop strãin vieþii noastre,de care nu beneficiem direct,ºi tocmai de aceia ne-au creat iluzia cã sântem liberi ºi stãpâni pe toate,gândind astfel iatã dupã o altã logicã(care mie mi se pare net superioarã)De aceia se ascund de noi,de aceia nu intervin nici odatã în viaþa noastrã,pentru cã LOR le este relativ uºor sã foloseascã logica noastrã ºi punându-se în situaþia noastrã ne înþeleg perfect, pe când nouã ne este deocamdatã imposibil sã-i înþelegem pe  EI.Aºa cã nu este bine sã fi convins cã logica ta e neapãrat cea mai bunã,iar ca exemplu pot sã-þi dau faptul cã iatã ne-ai tras pe toþi de urechi,spunându-ne( în locul moderatorilor) cã;- ar fi cazul sã închidem acest subiect-..model de logicã cu care eu nu m-aº prea mândrii,dar m-aº gândii mult(chiar ºi acum la bãtrâneþe)cum sã fac sã scap de ea..(de logicã nu de bãtrâneþe).. :wink:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Guest din 12 Martie 2011, 21:51:42
Ok, insa ce avem noi supus analizarii sunt doar fragmente de informatie. Nu putem sti cu certitudine ce si cum.
Mai ales ca observ ca se face o delimitare, intre oameni si ''ei''. ''Ei'' sunt ''superiori'' pentru ca au Dacia Logan 3300, iar noi, saracii, suntem niste ''ignoranti''. La genul asta de atitudine ma refer, ca nu ne ajuta cu nimic.
Dar pentru asta e un forum, sa ne spunem parerile.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Tayka din 12 Martie 2011, 23:26:09
Citat din: X din  12 Martie 2011, 21:51:42
Ok, insa ce avem noi supus analizarii sunt doar fragmente de informatie. Nu putem sti cu certitudine ce si cum.
Mai ales ca observ ca se face o delimitare, intre oameni si ''ei''. ''Ei'' sunt ''superiori'' pentru ca au Dacia Logan 3300, iar noi, saracii, suntem niste ''ignoranti''. La genul asta de atitudine ma refer, ca nu ne ajuta cu nimic.
Dar pentru asta e un forum, sa ne spunem parerile.

Pe mine faptul cã mi-a fost dat sã mã nasc OM ºi nu zeu nu mã prea deranjeazã chiar dacã vorba ta sântem mai''ignoranþi''decât ei,avem totuºi privilegiul de a ne NAªTE ºi mai apoi de a naºte ºi pe alþii,pe când ei se..fabricã unul pe altul  :-D,iar ca sã nu se fabrice direct maºini; ne-au creat ºi apeleazã la noi.Dupã logica noastrã acest întreg mataprazlâk practicat de ei cu noi încã de la începuturile vremurilor noastre,pare a fii un furt de identitate,de experienþã de viaþã,dar aºa sã fie oare?ªi noi fabricãm insulinã din pancreas prelevat dela porci,ºi nu ºtiu cât de mult i-ar convenii unui porc dacã ar putea concepe ideia..cã este sacrificat pentru a da viaþã altei fiinþe.Numai cã nimeni nu-i cere pãrerea,Privitã din unghiul nostru,problema pare a fii normalã,chiar umanitarã,dar din unghiul porcilor sacrificaþi ea devine un mare genocid.De aceia zic eu cã totul depinde de gradul logicii cu care se judecã fapta. :-D :-)
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: andrei din 12 Martie 2011, 23:35:23
   Nu stiu ce multa informatie ne trebuie pentru a deduce,ca cei care ne-au creat ne sunt cu mult superiori,daca nu in toate,cel putin tehnologic .Dupa o logica primara,cam de genul ,,ce e sus e deasupra",nu ne trebuie multa carte,ca sa spun asa,sa gandim in felul urmator:-daca ei sunt aici,inseamna ca stiu de noi,pe cand noi stim despre ei cam ce vor ei sa stim,ei au avut cu ce sa vina aici,pe cand noi,nu prea stim de pe unde sunt ei si nici nu prea avem cu ce sa le facem vizite nici daca am stii.Deci in concluzie;sunt cu mult peste nivelul nostru actual.Apoi si daca ne umflam muschii,nu stiu la ce ne ajuta.Se pare ca ii cam doare la bascheti de armele noastre.Macar de ar fi ei in Logan si noi pe bicicleta.Cred insa ca o comparatie de genul:Noi desculti si ei in Mertzan,e mai aproape de adevar,din pacate.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Tayka din 12 Martie 2011, 23:53:11
Citat din: andrei din  12 Martie 2011, 23:35:23
   Nu stiu ce multa informatie ne trebuie pentru a deduce,ca cei care ne-au creat ne sunt cu mult superiori,daca nu in toate,cel putin tehnologic .Dupa o logica primara,cam de genul ,,ce e sus e deasupra",nu ne trebuie multa carte,ca sa spun asa,sa gandim in felul urmator:-daca ei sunt aici,inseamna ca stiu de noi,pe cand noi stim despre ei cam ce vor ei sa stim,ei au avut cu ce sa vina aici,pe cand noi,nu prea stim de pe unde sunt ei si nici nu prea avem cu ce sa le facem vizite nici daca am stii.Deci in concluzie;sunt cu mult peste nivelul nostru actual.Apoi si daca ne umflam muschii,nu stiu la ce ne ajuta.Se pare ca ii cam doare la bascheti de armele noastre.Macar de ar fi ei in Logan si noi pe bicicleta.Cred insa ca o comparatie de genul:Noi desculti si ei in Mertzan,e mai aproape de adevar,din pacate.

Da Andrei-într-adevãr logica ta e cea mai corectã;se apropie cel mai mult de a LOR.
Mã întreb însã la ce ne-ar folosii faptul cã le-am cam descoperit afacerile cu noi?îi putem da în judecatã?le declarãm rãzboi?
putem fugii (dezerta) pe undeva?CE-I DE FÃCUT? :martiansad: :ufo: :rocket:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: andrei din 13 Martie 2011, 02:12:48
  Sa luam atitudine!Un miting ceva,sa le batem obrazu',poate se rusineaza si pleaca. :-D Glumesc desigur.Dupa parerea mea,nu prea avem ce face.De fapt,eu cred ca raspunsul la intrebarea:,,Ce sa urmarit atunci cand a fost creat omul?'',ne poate da si o directie de urmat pt.noi si pt. viitorul omenirii.Daca suntem doar un experiment realizat pe o perioada determinata, de o supercivilizatie,in cine stie ce scop care noua ne scapa,atunci avem motive clare sa ne ingrijoram.dat fiind ca dupa ce faci un experiment si te lamuresti cam ce rezulta,trebuie sa cureti laboratorul,sa igenizezi pentru a face loc altui experiment.Daca insa scopul lor este acela de a crea o specie care sa atinga un inalt nivel tehnologic si spiritual,capabila la un moment dat sa creeze la randul ei alte specii,pt. ca sa zicem sa colonizeze parti din Univers,adica un experiment pe o perioada nedeterminata,atunci dupa parerea mea, nu avem motive de ingrijorare vis-a-vis de prezenta lor aici si pentru viitorul nostru.In aceasta situatie gasesc chiar,justificata nevoia lor de a tine sub observatie foarte stricta o civilizatie tanara,la a carei aparitie au muncit multe mii de ani si care,dupa ce a devenit fiabila risca sa isi dea singura la cap,folosind tehnologii,pe care le descopera acum si pe care se grabeste inmediat sa le foloseasca,necunoscand suficient riscurile care rezulta din folosirea lor,sau dezlantuind razboaie, care pot sa o stearga definitiv de pe harta.Mai bine zis sunt un soi de bone care nu dau voie copiilor sa se joace cu chibriturile, fiindca risca sa dea foc la casa.Ar mai fi si o a treia ipoteza,zic eu:Si noi si ei sa fim creatia unei alte Civilizatii,una Primordiala,care dupa ce ne-a creat pe toti,nu si-a mai,, batut capul"cu nici unii pe ideea ,,scapa cine poate".Se poate sa existe un fel de legi universale ,de care noi sa nu avem habar la momentul actual,care interzice amestecul unora in evolutia altora.Atunci astia ar fi doar unii,, fabricati mai repede", care se invatrt pe aici, se holbeaza ,iau notite,observa si cam atat.Daca trecem de hopul autodistrugerii, bine,daca nu ... ,,Dumnezeu cu mila" din punctul lor de vedere. :? :-( :martiansad:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: romulus din 13 Martie 2011, 10:29:44
CitatCe ar fii
???
Exceptand chestia asta care zgarie retina - din prima postare a acestui "sondaj"-   si  premisa lui este  nefireasca : pai daca eu fiind Adam ala, as fi stiut ca pasarica Evei foloseste si la altceva, nu i-as fi cules seminte sa o hranesc ci o ....tratam altfel !
Sau - ca sa fiu mai bine inteles - cum ar fi sa-l intrebi pe Tayka in ziua de azi, cu mintea de azi, cu experienta de viata de azi, ce-ar fi facut la varsta  de un an, sau de o zi,  daca i s-ar fi oferit in loc de tzatza mamei, un biberon cu ...lapte si miere, ce ar fi ales? Pai e de presupus ca el nici nu stia pe vremea aia ce este mierea ! Nu ?
Am zis !

Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: @Lex din 13 Martie 2011, 11:19:42
hmmmm , vad ca aici de la pag 3 la 4 toata lumea o tine cu ''ei '' ne au creat.sunteti siguri 100 %? scrie undeva ca ''da , acum a-ti aflat, noi astia care tot zburam dupa o planeta pe alta v-am creat. da , aia care tot ''rapesc'' oameni sau animale se zice ca sunt ''gray''si alte cateva rase,DAR nu sunt singurele rase de E.T care se ocupa cu asa ceva deci nu trebuie sa o luam ca toti sunt la fel si asta e scopul lor , sa ne modifice genetic pentru ca ''ei'' ne au creat si au nevoie de noi pentru diferite scopuri.multi sunt adeptii teoriei lui Moldovan vad.Daca tot sunt asa de avansati de ce nu sunt in stare sa creeze sufletul ,banuiesc ca scopul este ba sa-si ''repare'' ADN ul cine stie din ce motive facut varza si sunt pe cale de disparitie, ba ca incearca sa isi gaseasca o ''carcasa'' compatibila sau cel putin INCEARCA sa o faca compatibila pentru sufletul lor.(unii spun ca astia nu au asa ceva)Ori cat de evoluati ar fii TOT au nevoie de noi sau de ceva de la noi.yo nu vreau sa cred ca sunt facut de niste fiinte la fel de muritoare(fizic) care vin dupa bunul lor plac pe planeta asta si fac ce vor .ca ne-au MODIFICAT GENETIC nu zic nu, sunt sanse de 80, 90 % parerea mea, DAR sufletul meu nu vine de la ei , si nici nu cred ca orice rasa de E.T oricat de evoluata ar fii nu poate crea sufletul ceea ce e si important pana la urma dupa ce ''ne ducem'' scapam de acest corp care il avem.yo zic ca asta e o metoda de ''precautie'' pe care insusi C
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Guest din 13 Martie 2011, 11:57:05
Citat din: @Lex din  13 Martie 2011, 11:19:42
Daca tot sunt asa de avansati de ce nu sunt in stare sa creeze sufletul ,banuiesc ca scopul este ba sa-si ''repare'' ADN ul cine stie din ce motive facut varza si sunt pe cale de disparitie, ba ca incearca sa isi gaseasca o ''carcasa'' compatibila sau cel putin INCEARCA sa o faca compatibila pentru sufletul lor.(unii spun ca astia nu au asa ceva)Ori cat de evoluati ar fii TOT au nevoie de noi sau de ceva de la noi.

Cam asta vroiam sa zic si eu. Nu stiu inca suficient de multe incat sa ma pronunt, nu am fost la bordul vreunei nave, nici macar nu am intrat in subtil sa analizez pentru ca inca nu pot. Tot ce am facut pana acuma a fost sa citesc si sa vorbesc cu diferite persoane. Mai sunt scrieri spirituale, insa cine sta sa citeasca 20 de volume a cate 2000 de pagini fiecare, sau o carte de 3000 de pagini, al carei sens se schimba de fiecare data cand o citesti, si care pentru a intelege sensul exact trebuie sa inveti si limba in care s-a scris....de acum 2000 de ani?  :|

De asta zic ca noi nu avem decat farame de informatii, si vad ca ''unealta'' noastra principala este folosirea termenelor de comparatie, care poate fi ajutatoare, insa poate crea si erori. Nu intotdeauna termenii comparati sunt compatibili 100%.

De asemenea am incetat in a folosi dualitatea ''superior/inferior'', de aceea nu sunt de acord. Tot ce stiu e ca avem reprezentanti in specia noastra care au creat, inventat, au ajuns la un nivel de elevare spirituala de grad ''motherfucker-ist'', atunci, pentru mine, este CLAR ca nu fac parte dintr-o specie de prosti, si ca avem capabilitatea daca ne lasam lenea la o parte de a atinge un potential nebanuit.

Referitor la inteligenta lor, cred ca fiecare specie umanoida este inteligenta in felul ei, insa ceea ce avem noi( presupun in plus fata de ei, nu stiu sigur) si anume inteligenta emotionala... care folosita in mod adecvat poate aduce avansari civilizatiei noastre. Mod adecvat adica nu prin crize de isterie :D ca aia e o problema de control.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 13 Martie 2011, 15:13:11
Daca tot am deraiat de la discutia topicului, sa continuam asadar :)

Sufletul este strict fabricatia Creatorului ( parerea mea). El nu poate fi clonat, reprodus in laborator, si ar trebui sa fie nemuritor.
Acum ar trebui sa ne punem cateva intrebari. De ce ne-ar modifica cineva genetic? De ce un Zeu atotputernic care vine bine mersi din departari cu toata tehnologia necesara transformarii noastre se oboseste s-o si faca ? Pentru a deveni scalvii lor care sa scurme adancurile pamantului in cautarea aurului ? Sa fim seriosi... cine a avut tehnologia de-a ajunge pana aici si de-a ne modifica, cu siguranta avea si tehnologia necesara extragerii mineralelor sau elementelor de care ar fi avut nevoie. Ne-au modificat Zeii pentru a-si face rost de o carcasa de carne in care sa-si plaseze sufletul ? Nici asta nu cred... din moment ce au fost in stare sa ne modifice prin inginerie genetica, cu siguranta ar fi putut sa-si cloneze niste organe sau sa modifice niste struti in asa fel incat sa-si asigure carcasa de carne necesara sufletului lor.
Ramane deci ideea de-a ne modifica genetic tocmai fiindca suntem purtatorii unor suflete. Nu sunt adepta teoriei lui Toni Victor Moldoveanu, dar se prea poate ca cei ce-au intervenit in modificarea noastra sa o fi facut tocmai pentru a ne transforma in sclavii care i-ar fi proslavit in vecie. Pe langa faptul ca isi asigurau o masa de proslavitori care ar fi inaltat in eter o multime de ganduri pozitive si de gratitudine la adresa lor, ar fi avut acces neingradit si la sufletele acestora in caz de nevoie (ma gandesc la ipoteza distrugerii sufletului in conditii nucleare - daca ar fi adevarata aceasta ipoteza bineinteles -, acel suflet pierdut se putea inlocui cu unul din ceata proslavitorilor).
Parerea mea este ca am fost modificati genetic tocmai pentru a proslavi acesti Zei. Ma uit in jur in natura si nu vad nici o alta creatura dotata cu inteligenta care sa proslaveasca un obiect sau orice altceva... n-am vazut nici un caine care sa se inchine ani la randul unui os plasat undeva in lumea lui...Toate celelalte creaturi sunt libere si traiesc linistite si in plina armonie cu mediul lor inconjurator... dar probabil ca ele n-au acces la constiinta, nu ?
Oare de ce exista regula de a nu ne inchina unui chip cioplit ?
Nu pentru a trai liberi ? Pentru a nu fi sclavi ? Si totusi, de cand ne nastem avem tendinta de a ne inchina unui Dumnezeu si suntem chiar crescuti in acest spirit...Cat de liberi suntem ?
Daca gandurile noastre pozitice creaza evenimente pozitive in lumea celor caruia sunt destinate, va dati seama ce bine mi-ar fi si mie sa am o armata de oameni care sa se inchine in fiecare zi la imaginea mea - pe care sa o pastreze vie in mintea lor - si sa-mi dedice numai urari de bine toata viata ? Ar trebui sa-mi mearga extraordinar de bine ! Ca sa nu mai zic ca daca as avea nevoie de sufletele lor, as scrie o Biblie lasandu-i sa creada ca ar fi o mare onoare daca le-as lua sufletul...s-ar sacrifica singuri pentru aceasta deosebita "onoare"...
Iisus a incercat sa transmita ceva... dar prea putini au inteles ce-a zis...
Comparatiile astea cu ei in Mertan si noi in Logan nu-si au locul fiindca adevarul nu-l detine nimeni.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: abyss din 13 Martie 2011, 15:54:48
Acest "Sondaj" e bun deoarece dovedeºte cât de puþinã cunoaºtere au unii în timp ce alþii se bãlãcesc în ignoranþã. ªi ar mai fi ceva... Se vede clar cât timp pot anumiþi semeni sã se concentreze pe un subiect fãrã sã deraieze înapoi în rutinele gândirii carnale, ale animalului din noi.

Noi suntem zeii... Trebuie doar sã ne amintim.

Pãrerea mea.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: adrian75 din 13 Martie 2011, 18:43:35
Nici eu nu sunt de acord cu ideea conform careia noi am fi animalele lor...oi in turma unui pastor,nu. Am mai spus-o: suntem semeni lor intru ratiune! Insa ne-am obisnuit sa tinem capul in pamant,de asta nu reusim sa vedem ceea ce suntem cu adevarat. Eu cred ca marea diferenta intre noi si zei o face tehnologia ,nu capacitatea intelectuala. Omul are un potential intelectual fantastic, la urma urmei a fost facut dupa chipul si asemanarea zeilor,nu? Ceea ce nu inteleg eu este...cand anume a aparut ideea ca noi rasa umana am fi doar o turma de animale intrun laborator,cine in istoria omenirii a venit cu ideea asta? Concret!
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Siberia din 13 Martie 2011, 19:27:29
Citatcand anume a aparut ideea ca noi rasa umana am fi doar o turma de animale intrun laborator,cine in istoria omenirii a venit cu ideea asta? Concret!
Atunci cand omul a aflat asta:
Citat...la urma urmei a fost facut dupa chipul si asemanarea zeilor,nu?
si s-a pus intrebarea: de ce ?
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: abyss din 13 Martie 2011, 20:41:37
Ideea depre ceeace suntem ºi întrebarea de ce am fi aºa a apãrut în momentul în care am uitat cu toþii cine suntem, de ce venim în aceastã dimensiune a existenþei ºi ce trebuia sã facem. Mai departe e povestea tristã ºi complexã a situaþiei în care s-a ajuns. Suntem orbi, surzi ºi muþi vizavi de un univers în care trebuia sã fim Zei. Cine ne-a adus aici? Aº spune cã tot noi prin uitare ºi ataºamentul pãtimaº faþã de materie. 

Studiam de ceva vreme conceptele interesante ale unei ºcoli de mistere ºi în paralel mai aruncam un ochi pe acest topic :). Dacã acest sondaj mai are zile vã voi oferi o traducere parþialã a acelor idei, aºa mai mult pentru a ne îmbogãþi termenele de comparaþie, pãstrând totuºi mintea deschisã ºi în gardã.
Poate mai avem zile sã ne amintim.   
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: romulus din 13 Martie 2011, 20:50:49
CitatDacã acest sondaj mai are zile vã voi oferi o traducere parþialã a acelor idei, aºa mai mult pentru a ne îmbogãþi termenele de comparaþie, pãstrând totuºi mintea deschisã ºi în gardã.
Nu-ti face probleme monser ca "sondajul" va mai avea zile : doar de ADAM si de EVA  vorovim de fro cateva mii de ani ! Ce ne mai incurcam de cateva ....zile, ore !?Ca doar tre sa avem mintea ocupata cu ceva, nu?!
Am zis!
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Tayka din 13 Martie 2011, 21:17:18
Mi-am propus ca doar sã mai citesc acest subiect,dar vãd cã discuþia sa ridicat la un nivel deosebit ºi de aceia cred cã e bine sã continuãm.
Eu nu am cum sã vã dovedesc,sã vã dau vreun link,o carte,o adresã ceva,dar dupã umila mea pãrere personalã  pot sã afirm cã suflet nu existã fraþilor,nu este o entitate, ceva anume,sufletul este format dintr-un bagaj de date personale,cunoºtinþe generale dar mai ales din EXPERIENÞA VIEÞII!!!fraþilor-aceasta este comoara pe care o vor ei dea-gata dela noi,ºi asta pentru cã ei nu mai aveau la un moment dat în evoluþia vieþii lor,timpul necesar pentru aºi înºcolii odraslele lor,închipuiþi-vã cam câþi ani de ºcoalã ar pierde un tânãr elev doar pentru a aduna un bagaj de cunoºtinþe necesare la un nivel mediu de cunoºtinþe necesar unei super-lumi,ar cam ajunge cu barba albã pânã în pãmânt.Deci creºterea nivelului de civilizaþie în lumile superioare,a impus schimbãri radicale în forma de organizare a lor începând cu individul,familia,societatea.Ei nu mai pot sãºi permitã,naºteri biologice,faza copilãriei,a ºcolarizãrii,a familiei,etc.etc.Dar nici nu pot renunþa la ele,ei ºi atunci foarte simplu ºi corect:Au înfiinþat artificial toate acestea, ºi le-au pus sã se deruleze paralel,în alte lumi cu alte viteze ºi principii de viaþã.Iar ei doar vin ºi culeg roadele ca din grãdinã.Nu vãd ce e aºa de neînþeles cã doar sa tot repetat acest principiu care vrem-nu vrem sã-l acceptãm,el se deruleazã fraþilor.Lam invitat ºi pe d-nul T.V.M.pe forum,desigur nu putem avea cu toþii acelaºi crez,cãci n-am mai fii atunci oameni,dar decât sã crezi ideile B.O.R.,sã te închini pe la toþi sfinþii ºi sã te rogi non- stop,sã crezi în minuni,ºi sãþi dea popa cu busuiocul în cap,acum în mileniul doi,existenþa ºi persistenþa unui asemenea cult primitiv,mi se pare o infirmitate cel puþin ruºinoasã ºi revoltãtoare.Dar nu este nici o problemã cã iatã nu ne vine acum a crede cum trãiesc EI,cãci atunci când vom fii ºi noi de vârsta lor vom gândii probabil la fel,ºi nu ne va venii atunci sã credem cum de gândit aºa ...acum
          :roll: :-D :ufo:
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: abyss din 13 Martie 2011, 21:59:56
Tayka, judecã singur: acest colþ de univers are mai multe miliarde de ani iar viaþa aºa cum o înþelegem noi reprezentatã prin organisme pluricelulare nu a apãrut prima datã pe Terra.  Dacã existã civilizaþii ce pot avea miliarde de ani avans faþã de noi... ce experienþe ºi-ar mai dori de la noi? Aº înþelege acest concept dacã noi am evolua, dar am încetat de mult sã o mai facem. Dacã nu ne mai defecam pe câmpii ºi o facem în wc nu înseamnã cã am evoluat ºi avem ceva de oferit.
Da, e ruºinos sã te frece popa cu o mânã de ierburi în cap ºi sã crezi cã asta-i treaba de numa-numa ºi vezi vulturul/porumbelu, dar tot atât de ruºinos e sã crezi cã Becali sau cine dracu o mai fi prin cosmos vine sã fure caprele dumitale. Hai sã fim puþin serioºi ºi sã deschidem ochii ºi mintea cãtre aici ºi acum, încercând sã întrezãrim viitorul lãsând trecutul unde-i este locul.     
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: Nox din 13 Martie 2011, 22:50:07
Sunt curios dacã a citit cineva The Sacred Mushroom and the Cross (Ciuperca sacrã și crucea) de John M. Allegro?

CitatJohn Allegro, cel care a scris cartea The Sacred Mushroom and the Cross (Ciuperca sacrã și crucea), urmãrește ciuperca în timp (cu ajutorul inscripțiilor sumeriene din Arcad și Erech) prin câteva culturi și descoperã cã este un punct central în tradiția creștinã. Un argument solid în favoarea afirmației lui Allegro este o frescã datatã aproximativ 1291, descoperitã pe zidurile unei biserici pãrãsite din Plaincourault (la Indre, Franța), care îi aratã pe Adam și Eva de o parte și de alta a ,,pomului vieții". Pomul este pictat ca o Amanita muscaria cu "crengi" mari și un șarpe încolãcit pe ea. Fructul oprit din gura șarpelui este, fãrã îndoialã, un mãr. Allegro a mai gãsit informații ce aratã cã Apocalipsa apostolului Ioan a fost scrisã în întregime sub influența somei, a pãlãriei-șarpelui.
Am citat de la: http://venatshow.blogspot.com/2009/01/palaria-sarpelui-si-utilizarea-sa.html

(http://johnallegro.org/images/cover_SMC_crop_sm.jpg)
Coperta cãrții The Sacred Mushroom and the Cross (1970)

http://johnallegro.org/

(http://www.greylodge.org/occultreview/glor_014/fresco_mushjroom.jpg)
Fresca de la Plaincourault (Indre, Franþa)
Sursa: http://www.greylodge.org/occultreview/glor_014/entheogens.htm

Câteva pagini adnotate din Soma de R. Gordon Wasson (1968)
http://egodeath.com/images/Soma178-179.jpg
http://egodeath.com/images/Soma180-180b.jpg
Sursa: http://egodeath.com/wassonsomaannotatedpages.htm

N.B: R. Gordon Wasson (http://en.wikipedia.org/wiki/R._Gordon_Wasson) a fost vicepreședintele J.P. Morgan & Co!!!
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: dab270277 din 15 Martie 2011, 11:19:27
Vreau sa multumesc celor care au facut bascalie cat si celor care au fost la subiect. Consider ca acest topic trebuie inchis. Scopul lui a fost atins. Va multumesc tuturor.
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: abyss din 15 Martie 2011, 15:15:48
Citat din: dab270277 din  15 Martie 2011, 11:19:27
Vreau sa multumesc celor care au facut bascalie cat si celor care au fost la subiect. Consider ca acest topic trebuie inchis. Scopul lui a fost atins. Va multumesc tuturor.

Frumos din partea ta era sa precizezi de la inceput scopul si durata sondajului/ex de imaginatie, precum si numarul de participanti. Asa nu stiu ce sa zic, mai sunt destui colegi care nu si-au spus parerea vizavi de topicul tau si nu e prea colegial sa strangi tocmai acum jucariile. Dar fie precum doresti.

Ca sa fiu on topic acum la final voi raspunde si eu exercitiului tau destul de limitat in optiuni, lucru pe care tocmai tu l-ai omis.

Citat din: dab270277 din  06 Martie 2011, 16:42:24
Un exercitiu de imaginatie.
Ce ar fii facut fiecare dintre noi daca ar fi fost ADAM?
1. Nemurirea, viata alaturi de ZEI
2. Dragostea si implicit mortalitatea alaturi de EVA

Intrucat e un ex de imaginatie as alege a 3-a varianta:

3. Eu cocotzat in pomul vietii ca sa vad mai bine meciul de baseball dintre Eva si Lilith, in care marul era mingea si sarpele bata.

                                                 (http://4.bp.blogspot.com/_TYtL3iq-5_8/ScP2xez9NDI/AAAAAAAADlc/5kC1Ie0qf_4/s320/fantasy+baseball.jpg)
                                                 Fetele...
Titlu: Raspuns: Sondaj
Scris de: dab270277 din 15 Martie 2011, 16:03:19
@biss ... chiar nu aveam timp. Nu am avut timp sa urmaresc toate comentariile. Unii au fost rautaciosi si altii au dat raspunsuri extrem de adevarate. Nu vreau sa creada cineva ca a fost un exercitiu de manipulare. O sa urmaresc cu interes comentariile in continuare.