Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: Quicksilver din 27 Februarie 2010, 15:47:21

Titlu: Free Energy Project
Scris de: Quicksilver din 27 Februarie 2010, 15:47:21
M-am decis sa deschid acest subiect pentru ca m-am apucat de un proiect care vizeaza elaborarea unui sistem de tip rotor, bazat pe principii magnetice, care sa produca mai multa energie decat consuma (In principiu). Stiu ca multi sunt sceptici si multi vor zice ca nu o sa mearga. As dori totusi ca pe acest topic sa se posteze sugestii care, eventual, ar imbunatatii mecanismul.

Voi posta surse de inspiratie si stiri in legatura cu demersul proiectului.
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Quicksilver din 27 Februarie 2010, 16:02:40
Am facut aceasta schita pentru a arata de unde am inceput.
Pentru prima componenta a sistemului, in jurul unui cadru circular centrat pe un ax atasam magnetii cu polul sud spre exterior.

A doua componenta reprezinta un mecanism gen "piston" care are la capat tot un magnet, cu polul sud indreptat spre interiorul cadrului circular, astfel incat magnetul de pe capatul pistonului sa-i respinga pe ceilalti.

Am legat rotita care pune in miscare pistonul, de axul cadrului circular, folosind o curea de transmisie. Asfel am sincronizat magnetii intre ei, deci nu ar trebui sa ramana in echilibru.


(http://s1.postimage.org/191NA.jpg) (http://www.postimage.org/image.php?v=gx191NA)









Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Tayka din 28 Februarie 2010, 02:43:13
Cu un singur rând de magneþi sigur nu va merge dar poate cu douã rânduri ºi puþin decalate ca sã se scoatã un magnet pe altul din poziþia de respingere situatã înainte de a se depãºii magnetul suspendat,ºi dacã s-ar gãsii(inventa)un material care sã neutralizeze efectul magnetic ºi pe care sã-l intercalezi sub prima jumãtate din magnetul suspendat atunci poate..poate.Oricum eu îþi urez multã baftã.
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: jean din 28 Februarie 2010, 10:01:53
  Daca bara magnetica ce se apropie repetat de roata cu magneti, are poli pe capete, si ati observat ca magnetii de pe roata sunt pusi in unghi, rezulta urmatoarea situatie. Daca avem in dreptul barei magnetii cei mai apropiati montati pe roata, ei se afla la mislocul barei unde campul magnetic este slab. Atunci, urmatorii magneti fiind mai apropiati de capatul barei va interactiona mult mai puternic cu bara fiind mai aproape de capatul ei, rezultatul va fi ca acesita vor ajunge in dreptul barei. Dar dupa ei sunt altii doi mai distantati, deci mult mai aproape de capetele barei si acestia vor avea tendinta de a se apropia de bara si fenomenul sa va repeta pana la cei care se vor afla cel mai aproape de capatul barei. Deci roata se va roti. Problema este daca miscatera va continua. Eu cred ca nu va continua, poate de aceea apropie si departeaza bara penreu a impulsiona roata cu magneti la fiecare rotatie, ea rotindu-se din inertie.
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Quicksilver din 28 Februarie 2010, 13:25:17
Mi-a venit o idee! 

- Magnetii de pe roata vor fi asezati echidistant unul fata de celalalt.
- Magnetul pistonului va fi astfel calibrat incat, daca ar fi sa tii mecanismul nemiscat, magnetul de pe piston va fi foarte aproape de magnetul de pe rotor, creind astfel o tensiune, repulsie.
- Normal, asta ar face ambii magneti sa se deplaseze in directia opusa celuilalt, nu?
- Ei, eu m-am gandit sa fac acea rotita, care invarte pistonul, sa se poata roti intr-o singura directie. Un fel de blocaj.
-Astfel, magnetul de pe piston nu va da inapoi, magnetul de pe rotor va misca roata, care la randul ei, prin intermediul curelusei de transmisie, va roti pistonul. Desigur, va fi nevoie de putina inertie la pornire. Dar eu cred ca va functiona! Voi ce ziceti?

Am facut rost de un cooler de PC pentru rotor, si de niste magneti. I-am asamblat asa ... in mare si am testat cam cat de puternica ar fi repulsia. Simuland pistonasul cu mana, am obtinut dintr-o respingere cel putin 5 rotatii pana sa se opreasca.
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Tayka din 28 Februarie 2010, 14:57:03
Quicksilver!!!-ce ar fii dacã ai pune mai mulþi magneþi înclinaþi-în numãr egal cu cei de jos-adicã care pe care.Cred cã va apare problema cum sã mai opreºti perpetuum-imobilul..mai ºti?poate produce o gaurã neagrã.
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Quicksilver din 28 Februarie 2010, 16:09:26
Citat din: Tayka din  28 Februarie 2010, 14:57:03
Quicksilver!!!-ce ar fii dacă ai pune mai mulţi magneţi înclinaţi-în număr egal cu cei de jos-adică care pe care.Cred că va apare problema cum să mai opreşti perpetuum-imobilul..mai şti?poate produce o gaură neagră.

Nu inteleg. Sau faci misto ...



http://www.greenoptimistic.com/2008/02/06/how-to-build-a-free-magnetic-energy-generator-mini-romag/ (http://www.greenoptimistic.com/2008/02/06/how-to-build-a-free-magnetic-energy-generator-mini-romag/)
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Tayka din 28 Februarie 2010, 23:21:56
Quicksilver-Cu gaura neagrã am glumit întradevãr, dar dacã în loc de un magnet înclinat pui 4 la rând??ce zici mai e de glumã?
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: Quicksilver din 28 Februarie 2010, 23:28:39
te referi la magnetul de pe piston? Da, cam asta ar fi efectul ... cred. Oricum, acea schita e doar in ansamblu ... De exemplu, m-am gandit si cum as putea sa elimin o parte destul de mare din fortele de frecare. Dar asta mai tarziu ... deocamdata sa se invarta roata, sa ne fie bine  :lol:
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: ryn din 13 Martie 2010, 01:25:47
Fortele de frecare le elimini in mare parte facand niste lagare pe baza de mercur. Gen un ac asezat intr-o picatura de mercur care sta intr-o cavitate tip oala saucam asa ceva. O sa caut ceva documentatie si o sa o postez.
Titlu: Raspuns: Free Energy Project
Scris de: abyss din 15 Mai 2010, 15:46:13
http://www.steorn.com/news/releases/?id=1161

Cel putin doi oameni au replicat the Steorn motor, si l-au facut sa mearga!

Tipul asta (http://www.youtube.com/user/m1a9r9s9) a reusit, si a postat totul pe youtube. Il puteti vedea functionând in ac. video: http://www.youtube.com/watch?v=kU-MRSk-brQ

Si tipul asta l-a replicat, si da toate schemele:
http://jnaudin.free.fr/steorn/indexen.htm

Puteti urmarii discutii aici:
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread529963/pg1
si
http://www.reddit.com/r/technology/comm ... ee_energy/
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: saver din 25 Iunie 2011, 22:01:53
Citat din: Quicksilver din  27 Februarie 2010, 15:47:21
M-am decis sa deschid acest subiect pentru ca m-am apucat de un proiect care vizeaza elaborarea unui sistem de tip rotor, bazat pe principii magnetice, care sa produca mai multa energie decat consuma (In principiu). Stiu ca multi sunt sceptici si multi vor zice ca nu o sa mearga. As dori totusi ca pe acest topic sa se posteze sugestii care, eventual, ar imbunatatii mecanismul.

Magnetii nu produc mai multa energie decat consuma. Am vazut ca si Tayka radea, dar nu stie despre ce e vorba nici pe departe. Daca spune ca un motor cu magneti e un perpetuum mobile, e clar afon la fizica, deci nu are sens sa fie ascultat.

Ca sa ai un randament bun iti trebuiesc magneti puternici, de genul neodymium. Ori acei magneti stii cum se fac?
Sunt supusi unui camp electromagnetic foarte mare o perioada de timp. Deci vorbim de un consum de curent.
Ineptia fizicienilor cu privire la perpetuum mobile s-a instalat ca o definitie in fizica. Avem sute si mii de exemple de perpetuum mobile in jurul nostru. Primul exemplu care imi vine in cap e chiar al planetei noastre. Se invarte in jurul Soarelui. N-o sa se opreasca. Evident o sa vina unii si o sa spuna ca peste miliarde de ani... blablabla... de parca o sa vedem asta vreodata.
La cat traim noi e un perpetuum mobile. PUNCT! La fel si vantul, si energia solara, si energia cosmica (demonstrata de Tesla), samd.

In plus de asta sa stiti ca magnetii se consuma cand se resping mereu. Nu va inchipuiti ca se resping asa o vesnicie. Si mai conteaza si temperatura. ;) Magnetii se pot incalzi daca vorbim de viteza mare de rotatie si sa nu va inchipuiti ca isi mai pastreaza proprietatile. Ca sa va faceti o idee puneti pe aragaz 30 secunde un magnet neodymium si apoi ia vedeti voi daca mai atrage ceva. ;) E mort ca un faraon.

Chestia cu magnetii e interesanta. Ca sa fie viabila trebuie ecranat polul sud al fiecarui magnet, ca sistemul sa nu aiba decat magneti cu nord si sa se respinga mereu. Trebuie facute experimente. Am inteles ca exista voci care vorbesc de o alta asezare a magnetilor, in asa fel incat sa nu fie pe corpul care e in miscare.

@Quicksilver
Ai testat ceva pana acum?


Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: StarDust din 25 Iunie 2011, 22:10:58
Cred ca printr-un design inteligent, folosind ecranarea polilor cu un disp. rotativ sau cam asa ceva se poate obtine la un moment dat o masinarie care sa functioneze un anumit timp. Problema cred ca apare in momentul in care incepi sa ceri lucru mecanic de la acea masinarie, eu cred ca se va opri foarte repede. Si da, magnetii pusi sa lucreze pe polaritati contrare, deci sa se respinga isi pierd proprietatiile in timp.
Eu zic ca niste experimente nu ar strica (pt cine are timp de asa ceva) dar sunt mai mult ca sigur ca e cum am expus mai sus.
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Quicksilver din 25 Iunie 2011, 22:37:39
Testat e cam mult spus ... M-am mai jucat putin cu gadget-urile pe care le-am improvizat  :lol: Insa nimic relevant pana acum. Am fost nevoit sa trec proiectul in stadiul de hibernare pana la noi fonduri si resurse. Oricum, de abandonat nu-l abandonez.  :-)
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: saver din 26 Iunie 2011, 15:15:20
Citat din: StarDust din  25 Iunie 2011, 22:10:58
Cred ca printr-un design inteligent, folosind ecranarea polilor cu un disp. rotativ sau cam asa ceva se poate obtine la un moment dat o masinarie care sa functioneze un anumit timp.

Ecranarea polilor se poate face si e simpla. Daca a avut cineva curiozitatea sa desfaca un hard uzat, acolo e un magnet neodymium (unele modele au 2 magneti) care este ecranat. Intr-o parte nu poti desprinde surubelnita si pe partea cealalta nu atrage deloc.

Dar asa cum am spus, folosirea magnetilor in faza de respingere ii va consuma. Numai prin experimente se poate vedea cat rezista. Daca ar rezista 10 ani ar fi ok. Macar si 1 an.
Trebuie testat. Si nu pot fi folositi magnetii la viteza mari care ii vor incinge. Caldura ii demagnetizeaza mai repede.

@ Quicksilver

Trebuie facute teste si te sustin. Daca ai intrebari pune-le aici.
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: padme din 30 Noiembrie 2011, 12:02:27
Tipul asta face un experiment al lui Tesla si transmite energie wierless de la o bobina la alta - nu stiu daca m-am exprimat corect.

http://peswiki.com/index.php/Directory:Wireless_Transmission_of_Electricity (http://peswiki.com/index.php/Directory:Wireless_Transmission_of_Electricity)

"levitare" cu magneti

http://www.supermagnete.it/project503 (http://www.supermagnete.it/project503)


http://www.bis0uhr.de/index.htm?http://www.bis0uhr.de/projekte/schwebekugel/index.html%99http://www.supermagnete.it/project398 (http://www.bis0uhr.de/index.htm?http://www.bis0uhr.de/projekte/schwebekugel/index.html%99http://www.supermagnete.it/project398)    - in josul paginii are si un clip de prezentare
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: padme din 01 Decembrie 2011, 22:32:00
Tipul asta a facut un perpetuum care chiar functioneaza :))))


Perpetuum Mobile (Evighetsmaskin) (http://www.youtube.com/watch?v=20hiKmdJ0u0#)
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Tayka din 02 Decembrie 2011, 01:07:53
Energia electrică constă în consumarea unei tensiuni electrice cu o anumită intensitate.Ori pentru a putea fi transmisă în eter (wireless) va trebuii modificată( mărită) f. mult tensiunea şi atunci conform legii lui Ohm.se reduce tot f. mult ..intensitatea,astfel ea devine doar un semnal f. slab aşa că ce mai culegi de pe acolo nu mai poate aprinde nici măcar un bec de baterie,deci te chinui de geaba, vorba românească ai dat doar o palmă la... :roll:Crezi oare că dacă ar merge poanta aşa nu s-ar fi desfiinţat de mult liniile de înaltă tensiune,sau incomodele cabluri de alimentare dela aparatele electrocasnice... :?.Există aplicaţii cu raze laser,infraroşii,microunde,însă transportul wireless a energiei electrice nu poate fi realizată căci ea se va descărca instantaneu(scurtcircuita)în massa Terrei ;vezi fulgerul cu descărcare în masa terestră (trăsnetul). :planet: :martiansad:


Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: alx din 02 Decembrie 2011, 09:52:17
Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
Energia electrică constă în consumarea unei tensiuni electrice cu o anumită intensitate.
SERIOS?   In ce manual de fizica ai gasit tu definitia asta?  a...si nu ai uitat sa pui in "definitia" ta si cuvantul FRECVENTA ?


Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
Ori pentru a putea fi transmisă în eter (wireless) va trebuii modificată( mărită) f. mult tensiunea şi atunci conform legii lui Ohm.se reduce tot f. mult ..intensitatea,astfel ea devine doar un semnal f. slab aşa că ce mai culegi de pe acolo nu mai poate aprinde nici măcar un bec de baterie,deci te chinui de geaba, vorba românească ai dat doar o palmă la... :roll:Crezi oare că dacă ar merge poanta aşa nu s-ar fi desfiinţat de mult liniile de înaltă tensiune,sau incomodele cabluri de alimentare dela aparatele electrocasnice... :?

@Tayka
   Sa ma scuzi ca ti-o spun direct,dar vorbesti prostii... :lol:
In primul rand iti recomand sa arunci o privire in ograda lu nea Tesla,unde ai sa descoperi uimit ca el chiar STIA cum se poate transmite energia la distanta... 
Nikola Tesla - Wireless Energy Transport.flv (http://www.youtube.com/watch?v=vX8cL9BkuPE#)
In al doilea rand,daca depasim limitele gandirii conventionale,gandire in care energia electrica are 220v 50HZ,o sa ne dam seama ca deja TRANSPORTAM energie pe distante destul de mari,fara ca ea sa fie din domeniul microundelor...
Legat de desfiintarea retelelor electrice e o problema...fara o retea electrica cablata,cum ai putea sa pui un contor si sa iei banii? :?  Deci...nu faci asa ceva,ba mai mult,sustii sus si tare ca  NU SE POATE FACE!

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
.Există aplicaţii cu raze laser,infraroşii,microunde,însă transportul wireless a energiei electrice nu poate fi realizată căci ea se va descărca instantaneu(scurtcircuita)în massa Terrei ;vezi fulgerul cu descărcare în masa terestră (trăsnetul). :planet: :martiansad:
Iar te afli intr-o confuzie totala...fulgerul este :"un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică (trăsnet) cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest fenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcați cu sarcini electrice diferite sau între nor și pământ."   http://ro.wikipedia.org/wiki/Fulger (http://ro.wikipedia.org/wiki/Fulger)
             deci vorbim de o diferenta de potential ELECROSTATIC,adica de sarcini pozitive si negative,in diferite combinatii...pe cand energia electrica are o componenta alternativa,a carei reprezentare grafica este o sinusoida...
In concluzie,conform enuntului tau noi ar tebui sa fim si acum in aniii 1800,pentru ca tu spui ca energia nu se poate transmite la distanta daca nu e vorba de laser sau microunde...insa posturile de radio care emit in LF nu transmit cumva energie la nivel de continente?  sau in benzile si mai de "jos",respectiv ELF,benzi in care energia se conserva atat de bine incat penetreaza si mediul acvatic...ei bine,astea nu ar trebui sa faca "scurt-circuit" si sa dispara in pamant imediat dupa emisia lor?  SI apropo,"faimoasele" HAARP nu cumva functioneaza pe acelasi principiu,si cam in aceleasi frecvente?

Ca o mini-concluzie: subiectul transmiterii energiei la distanta este foarte stufos,complicat si SENSIBIL,si nu poate sa fie desfiintat de unii sau altii doar pe principiul "daca eu nu stiu cum,atunci nu se poate face" !

alx
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: padme din 02 Decembrie 2011, 18:16:28
Daca intri in banca mondiala de patente gasesti 1100,5 patente bazate pe energii neconventionale - dovada ca lumea gandeste, creeaza si isi apara ideea chiar daca nu le da atentie nici draq! O conditie esentiala pt a putea breveta asa ceva este ca ideea/dispozitivul/etc. sa fie functionala intrucat la documentatia necesara brevetarii trebuie atasata schita, demonstratie, etc. a functionalitatii. Deci...

Stiu si eu ca Tesla a facut niste experimente de a bagat lumea in sperieti, e clar ca era nascut cu mult inaintea secolului sau!

Vad ca n-a zis nimeni nimic de trenuletzul care se deplaseaza singur datorita campului magnetic si de bila care "leviteaza" datorita aceluiasi camp, mie mi-au placut!
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Tayka din 02 Decembrie 2011, 20:16:15
Măi dragă Alx-Când eu am terminat şcoala tehnică de maiştri în domeniul electricităţii,specialitatea instalaţii lumină şi forţă,tu nu erai programat să vi pe aceste meleaguri, :-D Iar tot ce ai ,,debitat'' mai sus crede-mă că este o foarte mare prostie.Un ochi de meseriaş te simte dela o poştă că eşti ,,pe lângă''.Şi dacă nu mă crezi pe mine întreabă-l pe Stardust,căruia dacă-i spuneai prostiile astea probabil că ar fi dat cu tastatura după tine.Domnul Tesla probabil că a băgat lumea lui în sperieţi,dar la ora actuală este depăşit de ori ce specialist în domeniu.Dar dacă tu ai rămas cu electricitatea în perioada lui Tesla..este problema ta. :wink:
Eu n-am dat nici o definiţie ci încercam să-i explic unei doamne,câte ceva din meseria cu care am ieşit la pensie..dar dacă vrei legi şi definiţii,apăi află că confunzi jalnic termenul de energie electrică cu diverse tipuri de radiaţii electromagnetice (unde radio,microunde)Acestea sânt aplicaţii în care doar se investeşte energie electrică(consumă) dar nu se şi ..transportă :lol:
Citat din: alx din  02 Decembrie 2011, 09:52:17
SERIOS?   In ce manual de fizica ai gasit tu definitia asta?  a...si nu ai uitat sa pui in "definitia" ta si cuvantul FRECVENTA ?
Fregvenţa este o caracteristică doar a curentului alternativ,pe când energia este definiţia consumului de curent electric într-o unitate de timp.Dar ce zici de curentul continu care parcă nu are..freqvenţă :lol: :evil:
Dragul meu coleg,din păcate electricitatea e matematică,şi nu există excepţii dela regulă,aşa dar nu poate exista nici instalaţii perpetumobile,iar instalaţiile lui Tesla se încadrează şi ele perfect în legile fizicii,numai că unii în goană după senzaţional,i-au atribuit puteri supranaturale.El a fost un mare savant dar nu un zeu.şi e bine să nu uităm nici odată că Ignoranţa întunecă raţiunea :wink:

Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: alx din 02 Decembrie 2011, 20:52:31
Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Măi dragă Alx-Când eu am terminat şcoala tehnică de maiştri în domeniul electricităţii,specialitatea instalaţii lumină şi forţă,tu nu erai programat să vi pe aceste meleaguri, :-D
a...deci tu ai fost coleg cu Tesla,de asta stii asa bine cum e cu chestiile astea... :lol:
Intre noi fie vorba,cand m-am apucat eu de electronica,probabil ca domnia ta inca cauta cu limba sa vada daca sunt electroni migratori in baterii... :lol:

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Iar tot ce ai ,,debitat'' mai sus crede-mă că este o foarte mare prostie.Un ochi de meseriaş te simte dela o poştă că eşti ,,pe lângă''.Şi dacă nu mă crezi pe mine întreabă-l pe Stardust,căruia dacă-i spuneai prostiile astea probabil că ar fi dat cu tastatura după tine.Domnul Tesla probabil că a băgat lumea lui în sperieţi,dar la ora actuală este depăşit de ori ce specialist în domeniu.Dar dacă tu ai rămas cu electricitatea în perioada lui Tesla..este problema ta. :wink:
Mda...aici m-ai prins...nu sunt meserias...ce sa-i faci daca specializarea mea este in automatizari...
cat despre ce am debitat,nu ai vrea sa-mi prezinti legile alea(adica din fizica) care eu le-am incalcat? 

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Eu n-am dat nici o definiţie ci încercam să-i explic unei doamne,câte ceva din meseria cu care am ieşit la pensie..dar dacă vrei legi şi definiţii,apăi află că confunzi jalnic termenul de energie electrică cu diverse tipuri de radiaţii electromagnetice (unde radio,microunde)Acestea sânt aplicaţii în care doar se investeşte energie electrică(consumă) dar nu se şi ..transportă
Imi pare rau ca te-am jignit,ca "meserias" ce te afli...insa din pacate,vad ca desi ai iesit la pensie,tot ti-ai luat ochelarii de cal cu tine...de ce spun asta? pai simplu...energia electrica nu are TOATE proprietatile UNEI RADIATII ELECTROMAGNETICE? ia mai pune mataluta manuta pe ceva cartulii,si apoi mai povestim...sau acolo,la scoala de meseriasi nu v-au dat carti,ci erati obisnuiti sa "testati" cu degetul? :lol:

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
:lol:Fregvenţa este o caracteristică doar a curentului alternativ,pe când energia este definiţia consumului de curent electric într-o unitate de timp.Dar ce zici de curentul continu care parcă nu are..freqvenţă :lol: :evil:

serios???????    dar de ENERGIA unui electron ce zici?  cum e cu consumul acolo?
Cat despre curentul continuu...daca neaparat vrei,are tot 3 parametri,respectiv tensiune,intensitate si frecventa 0 :lol:   desi in practica s-a demonstrat ca doar curentul continuu generat intr-o baterie/acumulator este PERFECT continuu...orice alt sistem mecanic/electric/electronic care genereaza curent continuu are si o componenta alternativa...


Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
Dragul meu coleg,din păcate electricitatea e matematică,şi nu există excepţii dela regulă,aşa dar nu poate exista nici instalaţii perpetumobile,iar instalaţiile lui Tesla se încadrează şi ele perfect în legile fizicii,numai că unii în goană după senzaţional,i-au atribuit puteri supranaturale.El a fost un mare savant dar nu un zeu.

din pacate,electricitatea este si fizica,nu numai matematica,de fapt,e mai mult fizica(intre noi fie vorba,bag seama cu nu ai fost prea prieten cu materia asta,lucru perfect normal si acceptabil la un dinozaur   :-D)  Iar Tesla,indiferent ce spui tu,a fost si este un geniu,care nu numai ca si-a depasit propriul timp,dar se pare ca este,inca,inaintea timpului nostru...si asta pentru ca Tesla a proiectat/inventat CONCEPTE.

finaly...asta e ultimul raspuns adresat domniei tale,atata timp cat nu vii cu legi si demonstratii FIZICE,si ma obligi sa iau de bun cuvantul de "meserias"...iar pentru mine ar fi un efort prea mare ca sa uit ce am invatat,si sa studiez,din nou,manualele de fizica din clasa a 7-a si a 8-a...ca sa pot discuta de la egal la egal cu domnia ta. ...

Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 20:16:15
şi e bine să nu uităm nici odată că Ignoranţa întunecă raţiunea :wink:

e...aici sunt 100% de acord cu domnia ta...

PS   renunta te rog,la faza aia cu "mai draga"...sa nu cumva sa te confunde lumea cu altcineva... :evil:
PS2   sa stii ca si in ziua de azi am de lucru si datorita "meseriasilor" ca tine,si asta datorita faptului ca isi baga nasul in diferite instalatii de automatizari,si produc pagube atat de frumoase incat lucrez 2-3 zile dupa cate un "profesionist" de asta...iar clientul plateste,ca ce draq sa faca...daca l-o mancat in puii lui sa se uite in gura "meseriasului"... :-D

Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: StarDust din 03 Decembrie 2011, 01:18:32
Citat din: Tayka din  02 Decembrie 2011, 01:07:53
. ...,astfel ea devine doar un semnal f. slab aşa că ce mai culegi de pe acolo nu mai poate aprinde nici măcar un bec de baterie,deci te chinui de geaba, vorba românească ai dat doar o palmă la... :roll:Crezi oare că dacă ar merge poanta aşa nu s-ar fi desfiinţat de mult liniile de înaltă tensiune,sau incomodele cabluri de alimentare dela aparatele electrocasnice... :?.Există aplicaţii cu raze laser,infraroşii,microunde,însă transportul wireless a energiei electrice nu poate fi realizată căci ea se va descărca instantaneu(scurtcircuita)în massa Terrei ;vezi fulgerul cu descărcare în masa terestră (trăsnetul). :planet: :martiansad:

Tayca, pot sa iti confirm ca s-a reusit transferul de energie electrica sub forma de microunde focalizate, pe o distanta de 100Km. Randamentul, daca bine imi amintesc cred ca in jurul a 90% sper sa nu gresesc. Am vazut experimentul, care a fost un succes , pe Discovery. Se urmareste a se instala imense instalatii de captare si convertire a luminii in energie electrica pe orbite joase, si transferarea ei prin microunde prin stratul atmosferic pana la nivelul solului. Nu imi mai amintesc exact detaliile tehnice ale antenelor caci am vazut documentarul cam acum un an. Se stia de mult ca microundele transporta energia, dar, doar recent s-a reusit focalizarea lor eficienta pe asemenea distante.
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Tayka din 03 Decembrie 2011, 02:28:08
Citat din: StarDust din  03 Decembrie 2011, 01:18:32
Tayca, pot sa iti confirm ca s-a reusit transferul de energie electrica sub forma de microunde focalizate, pe o distanta de 100Km. Randamentul, daca bine imi amintesc cred ca in jurul a 90% sper sa nu gresesc. Am vazut experimentul, care a fost un succes , pe Discovery.
Da,este desigur un experiment de TRANSFERreuşit deşii pe o distanţă de 100 km o pierdere de 10% e totuşi cam mare.Sistemul Haarp transferă şi el energie pe o distanţă şi mai mare şi procedeul pare a fi acelaşi;microunde.În principiu sânt de acord cu ideia transferului (dar nu şi a transportului direct) de energie electrică wireless,însă numai după ce aceasta (energia electrică)a fost consumată în procesul de transformare a acesteia în radiaţie electro-magnetică.(ex.microunde)urmând ca în receptor această rezultantă(microunda),datorită vitezei mari de propagare să producă la rândul său energie calorică,care desigur apoi poate fi reconvertită în energie electrică.Dar să trimiţi curentul electric aşa tam- nesam direct în eter ca dintr-un tun,fără a avea un receptor undeva,şi să mai şi susţii cum că Tesla ar fi inventat aşa ceva,mi se pare totuşi cam ..şoadă treaba..Sincer tu ce zici? :wink: :rocket:
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Ganditorul din 03 Decembrie 2011, 02:59:54
Alx
CitatIntre noi fie vorba,cand m-am apucat eu de electronica,probabil ca domnia ta inca cauta cu limba sa vada daca sunt electroni migratori in baterii...
Apoi daca nu faceti scan dupa buletin si nu-l postati aici ca sa vedem care-i mai dihai dintre voi ...degeaba !

Revenind pe subiect - Nu-s de meserie dar citesc si am cateva nedumeriri pe Free Energy

- Tesla e cel care a transformat/conceput curentul alternativ  ... ca solutie ceruta de Edison(parca) pt transportarea curentului electric la distante cat mai mari. Curentul continuu e relativ  simplu, si ca sistem de calcul si ca obtinere (diferenta de potential).
- Ceea ce studiem noi acum (si definim in termeni tehnici/fizici/matematici ) nu este energia gandita si utilizata de Tesla. Curentul electric alternativ de tip Hertzian (220v 50hz, sau 110v 60Hz ) ucide ... in timp ce bobinele Tesla, nu. Efectele de film - cel mai cunoscut film in domeniu fiind "Nemuritorul" - sunt produse cu bobine Tesla. Filmul de mai jos  va edifica diferenta - fulgerele "bobinei Tesla" nu ucid, nu ard, nu distrug (desi si fotografiile vremii il surprind pe Tesla inconjurat de fulgere )

BIGGG TESLA COIL OF OKLAHOMA (http://www.youtube.com/watch?v=FY-AS13fl30#)

- Vorbind de Free Energy ma indoiesc ca vom obtine vreun rezultat pornind de la curentul pe care-l avem la priza. Chiar Tesla spunea depre acest "curent alternativ" ca nu este in concordanta cu natura, cu oceanul de energie care ne inconjoara. Modul de a gandi a lui Tesla a ramas la fel de enigmatic acum ca si in perioada cand traia ...si dadea cate o inventie numa la comanda si pe obiectiv prestabilit. Daca cineva are curiozitateasa puna in aplicare multe din patentele lui Tesla .. va observa ca sunt un nonsens dpdv electric, un scurt-circuit clar. Si totusi la savant in laborator acestea functionau...
- Turbina Tesla - personal nu am vazut pana acum o turbina Tesla care sa functioneze la parametrii stabiliti de savant (parca in interviul dat prin '40 spunea de 20.000 rot/min) . Incercari sunt multe ... nu si rezultate.
- Tot o enigma ramane si "masina Testatika" . Am vazut desene, scheme, demonstratii - totusi principiul de functionare nu este ...inteligibil, logic prin prisma fizicii pe care o studiem si cunoastem noi. Din cate am tradus eu cu 'germana/engleza mea de balta' masina "Testatika" produce atata energie cat e necesar pt alimentarea unui consumator ...indiferent de marime. Numai ca marimea consumatorului la "initiere" nu mai poate fi depasita ulterior. Masina se afla in Elvetia (aviz amatorilor care vor sa o vada ...sa vada mai intai filmul postat de Rommulus la "Nucleul" . Elvetienii stiu sa-si apere secretele ).

Testatika Machine (http://www.youtube.com/watch?v=vOWPJEq42l4#)

- Apropo de HAARP - eu cred ca-i o poveste, o abureala de adormit curiosii. HARRP-ul e asa de "tare" si in schimbarea vremii, si in "manipulare la distanta" si in "transferul de energie" ... dar nimeni nu-i poate defini caracteristicile semnalului emis - frecventa, putere, distanta de propagare . Adica exista o instalatie care afecteaza 80% din populatia si suprafata Pamantului si nemeni nu poate sa spuna "fratilor, urmariti frecventa X, cu amplitudinea Y. Cand o prindeti pe "radar" dati alarma si toata lumea cu "capul in nisip ca strutul" ca vine HAARP-ocalipsa.
Noi ne speriem ca fraierii de HAARP ... si astia ne-o trag original cu antenele de telefonie mobila care au impanzit si Romania, si Europa si ...etc etc. (apropo, stie cineva cum functioneaza un "caduceu" ?)
- In final ... are cineva idee ce a vrut sa spuna Tesla prin "unde scalare" (dar explicat asa..ca pentru profani, fara trimiteri la colocviul de fizica de la facultatea de fizica-cuantica din Massachusetts )
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Arhanghelul din 03 Decembrie 2011, 11:42:50
Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 02:59:54
Revenind pe subiect - Nu-s de meserie dar citesc si am cateva nedumeriri pe Free Energy

- Tesla e cel care a transformat/conceput curentul alternativ  ... ca solutie ceruta de Edison(parca) pt transportarea curentului electric la distante cat mai mari. Curentul continuu e relativ  simplu, si ca sistem de calcul si ca obtinere (diferenta de potential).

Curentul electric este  determinat de diferenta de potential . Exista curent continuu , curent pulsatoriu (ce nu "trece" prin tensiunea cu valoare zero) si curent alternativ ( care are sinusoida tensiuni axata pe zero ) . Ar mai fi multe de spus dar as trece la detali foarte specializate si nu e cazul . 

http://ro.wikipedia.org/wiki/Curent_electric (http://ro.wikipedia.org/wiki/Curent_electric)

Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 02:59:54
- Ceea ce studiem noi acum (si definim in termeni tehnici/fizici/matematici ) nu este energia gandita si utilizata de Tesla. Curentul electric alternativ de tip Hertzian (220v 50hz, sau 110v 60Hz ) ucide ... in timp ce bobinele Tesla, nu. Efectele de film - cel mai cunoscut film in domeniu fiind "Nemuritorul" - sunt produse cu bobine Tesla. Filmul de mai jos  va edifica diferenta - fulgerele "bobinei Tesla" nu ucid, nu ard, nu distrug (desi si fotografiile vremii il surprind pe Tesla inconjurat de fulgere )


In functie de intensitate si traseul urmat prin corpul uman de curentul electric poate duce chiar la ,paralizie,stopcardiac ,leziuni ,arsuri ... care pot provoca chiar decesul "curentatului" :) .
Tesla dirija descarcarile electrice "fulgerele" prin campuri electrice si ecranare cu "plasa" metalica .

Pentru "specialisti" este cunoscuta utilizarea (la contactori si separatoarele de circuit )dispozitivelor de stingere a arcului electric  adica camere de stingere,bobine de suflaj si magneti .

http://mesterucasei.com/regula-mainii-drepte-in-cimpul-magnetic/ (http://mesterucasei.com/regula-mainii-drepte-in-cimpul-magnetic/)
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Ganditorul din 03 Decembrie 2011, 13:53:35
Credeti ca un asemenea costum poate proteja omul si in fata unui trasnet produs natural, pe camp sau e vb de o alta forma de energie care este specifica doar bobinelor Tesla ?

Tesla Coils - Arc Attack - Doctor Who Theme Song - Makers Faire 2010 - San Mateo - No. 1 (http://www.youtube.com/watch?v=PdrqdW4Miao#ws)

Credeti ca asta e un fals ?

(http://tesladownunder.com/TeslaTongueSparksCorona.jpg)

sau asta (observati piciorul gol in piscina ). Facem un experiment similar si cu un "transformator de inalte" de la un TV fara sa fim in pericol ?

(http://tesladownunder.com/MediaTTPool.jpg)

Mai multe foto fascinante despre energia si forma ei de manifestare in "bobinele Tesla" gasiti aici . Ramane intrebarea - falsuri, sau curiozitati, sau e alta forma de energie ...desi aparent se manifesta la fel ! O pista inchisa datorita spectrului de "circ" al fenomenului, fara aplicatii practice, sau drum inchis pentru ca asa trebuie sa fie pentru a nu deranja marii magnati ai comertului cu energie ?
http://tesladownunder.com/#BestPhotos (http://tesladownunder.com/#BestPhotos)

P.S.
Multumesc pentru informarea de pe Wiki... cea cu "curentul electric". Ceva despre "undele scalare" aveti ?
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: alx din 03 Decembrie 2011, 15:45:25
Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
Credeti ca un asemenea costum poate proteja omul si in fata unui trasnet produs natural, pe camp sau e vb de o alta forma de energie care este specifica doar bobinelor Tesla ?
In teorie,un astfel de costum,BINE LEGAT LA IMPAMANTARE ar trebui sa te protejeze de ORICE fel de descarcare electrica,pt ca el functioneaza pe principiul Custii lui Faraday   http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage (http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage)   .In paractica insa...nu stiu daca m-as oferi voluntar sa testez treaba asta.Si asta pentru ca in cazul bobinelor Tesla discutam de tensiuni de zeci de mii de volti,dar cu amperaj mic,sau foarte mic,cativa miliamperi.Lucru care nu se poate spune despre traznete,unde tensiunile sunt de milioane de volti si ZECI de mii de amperi,asa ca ai putea avea ocazia sa vezi cum iti este topit,la propriu,costumul sau legatura lui cu impamantarea,si apoi sa te tii bine... :mrgreen: http://ro.wikipedia.org/wiki/Tr%C4%83snet (http://ro.wikipedia.org/wiki/Tr%C4%83snet)




Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
Credeti ca asta e un fals ?
(http://tesladownunder.com/TeslaTongueSparksCorona.jpg)
Exista niste precautii care trebuiesc luate INAINTE  de a face un astfel de experiment.Cea mai importanta precautie este setarea curentului care trece prin corpul omenesc la o valoare foarte mica.Imi aduc aminte ca la o emisiune a distrugatorilor de mituri legata de electrocutari,acestia au ajuns la concluzia ca un curent de 18mA care trece prin inima poate cauza oprirea acesteia...nu mai retin care era valoarea totala a curentului aplicat subiectului de test(ei au confectionat din gel balistic o papusa) pentru a ajunge la acea valoare de 18mA prin inima,insa cred ca era in undeva in plaja 200-500mA,adica un curent foarte mic...



Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
sau asta (observati piciorul gol in piscina ). Facem un experiment similar si cu un "transformator de inalte" de la un TV fara sa fim in pericol ?
(http://tesladownunder.com/MediaTTPool.jpg)
nu prea mai conteaza piciorul gol in piscina,pt ca apa se comporta ca o impamantare in cazul de fata,dispersand sarcina electrica...



Citat din: Ganditorul din  03 Decembrie 2011, 13:53:35
P.S.[/b] Multumesc pentru informarea de pe Wiki... cea cu "curentul electric". Ceva despre "undele scalare" aveti ?
o demonstratie interesanta aici : Transmission of Power Without Wires (Scalar Waves) (http://www.youtube.com/watch?v=LD8OkbumcY0#)
ceva informatii,in limba engleza,aici: http://teslatech.info/ttstore/articles/york/esv1n4.htm (http://teslatech.info/ttstore/articles/york/esv1n4.htm)
                                                         http://www.scientificexploration.org/journal/jse_15_2_meyl.pdf (http://www.scientificexploration.org/journal/jse_15_2_meyl.pdf)

si poti citi si aici : http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=1005.0 (http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=1005.0)

Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Ganditorul din 03 Decembrie 2011, 16:55:51
Citind aici

http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=1005.0

(http://www.rufon.org/forum/index.php?topic=1005.0)

am observat ca "undele scalare" continua sa fie o enigma - nu se incadreaza in fizica nici ca forma, nici ca amplitudine, nici ca frecventa etc. Vorbim de ele dar... asa cum le-a vazut Tesla, inca nu reusim sa le vedem.
Se forteaza o analogie "unde scalare = wireless" dar nu cred ca desprer asta e vorba. Mai degraba e o confuzie, o definire fortata a undelor scalare.
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: arckadii din 05 Decembrie 2011, 10:09:51
Salut,

Daca am inteles bine tema pe care o discutati, inseamna ca la un moment dat ati afirmat (nu mai stiu cine si in ce context, asa ca nu va simtiti atacati) ca energia electrica nu poate fi transmisa prin aer.
Incerc prin linkul urmator sa mai calmez putin spiritele pro sau contra Tesla si sa aduc o mica noutate in atentia voastra.
Iata deci:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-460602/The-end-plug-Scientists-invent-wireless-device-beams-electricity-home.html (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-460602/The-end-plug-Scientists-invent-wireless-device-beams-electricity-home.html)

Toate cele bune,
Ark
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Ganditorul din 05 Decembrie 2011, 11:15:35
Asta cu "energia nu poate fi transmisa prin aer" e un nonsens. O facem de zeci de ani numai ca rutina nu ne lasa sa vedem asta.
Cel mai banal transformator de curent alternativ transmite energia de la o infasurare la alta ...fara contact, deci prin aer. Problema cred ca se poate pune altfel - randamentul factorului de transfer pe distante mai mari decat cei cativa cm din infasurarile unui transformator. Probabil savantii nu au gasit solutia optima pt transfer de energie la distante mari, cu adresa precisa (adica nu o scanteie aruncata "la gramada") si cu un factor de transfer de 80-90% din energia emisa care sa justifice scoaterea din calcul a cheltuielilor cu liniile de transport traditionale - adica eficienta. Solutii ineficiente probabil ca sunt...
Sa revenim la Tesla - si sa privim un pic dinamic evolutia situatiei.
- Pana la Tesla curentul electric exista sub forma de "curent contiinuu" si era transportat la consumator prin cabluri electrice. Asa cum a spus Tayca se aplicau legile lui Ohm pe diferente de potential si era considerat "consumator rentabil" ultimul dintr-o retea in care consumul pe liniile de transport nu transforma acest mijloc(de transport) intr-un consumator real (consumul pe liniile de transport > consumul la consumator) - adica pe distante relativ scurte.(parca max 20 km). Acest fapt ar fi dus la o dezvoltare a industriei energetice cu "centrale electrice" la fiecare raza de 20 km de consumatori.
- Din cate stiu Tesla, ca angajat a lui Edison, a primit acest proiect ca sarcina de servici - "rentabilizarea transportului CC la consumator" De aici a rezultat "curentul alternativ" ca varianta optima de transporta a energiei de la producator la consumator (evident au rezultat si variantele de taxare a consumatorului - lucru aflat la distanta mare de conceptele umaniste ale lui Tesla caredorea ca toata lumea sa se "aboneze la oceanul de energie care ne inconjoara").
- "Curentul alternativ" nu a fost cu siguranta varful tehnologiei gandite de Tesla. El a fost doar o solutie de moment care i-a dat savantului ragazul sa-si gaseasca finantarile (Morgan) pt punerea in aplicatie a variantei Wireles - sau altfel spus "energie gratuita pt toata lumea". In fata faptului implinit si a rezultatelor pozitive ale experimentului ...finantarea s-a oprit iar laboratorul (i-)a fost ditrus.
- Logica sub care Tesla, si cei care au urmat dupa el, au realizat inventiile pe domeniu cred ca o putem privi astfel
energie primara - procesare la emitator - emitere - cale de transfer/taxare - receptie - procesare la receptor - consumator (casnic/industrial).Toate formele de energie actuala respecta acesasta schema logica - fie ca e vb de "energie"  electrica/atomica/fosila sau informatie.
Problema majora a ramas insa aceeasi - cuantificarea in BANI a utilizarii produsului finit la consumator - iar lista cu savantii care au murit "suspect de sanatosi" pentru ca au optat pentru "energie gratuita pt toata lumea" - free energy - este extrem de lunga.
Cred in mod cert ca aceasta energie, acest "ocean de energie" in care plutim (cum spunea Tesla) exista. Ca nu avem factorul de transfer, ca nu stim sa translatam aceasta energie in utilizatorii nostrii casnici/industriali (construiti exclusiv pe "curent alternativ")  ca nu putem (si nu suntem educati sa putem...) gandi altfel decat in varianta Hertziana a curentului (energiei) electrice ... e alta poveste.
Ganditi-va doar la "bateriile Tesla" care alimentau autobuzele de transport persoane, sau la "bateriile de pamant" (asa numitele baterii "orgonice") ce alimentau primele telefoane din primul razboi mondial si o sa veti dimensiunea efortului depus pentru ascunderea cailor de a ajunge la "free energy".
- Si ca final o parere personala cu probabilitate 3-4 % - Timp de zeci de ani documente si teorii de acest fel au zacut in seifurile marilor companii transnationale sau a elitelor serviciilor de informatii. Nu s-a ajuns la nimic, sau la mai nimic - sau in nici un caz la aplicatiile pe care savanti ca Tesla, Gogu Constantinescu (sonicitatea) le-au avut in timpul vietii. Si pentru ca "logica" posesorilor de azi a acestor documente/teorii a ajuns la limita ... aceste documente "transpira" pe net - poate, poate vre-un traznit din nu stiu ce tara va da o solutie, va aprinde scanteia care sa rezolve/demonstreze teorii care zac de prea mult timp de la emiterea/realizarea/demonstrarea lor.

Sursa - ca de obicei, Wiki...
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: @Lex din 21 Decembrie 2011, 18:33:00
The Physics of Anti-Gravity 

The Physics of Anti-Gravity (http://www.youtube.com/watch?v=Rr_s28wIOzQ#)
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: fiulploii din 25 Decembrie 2011, 23:41:24
http://free-energy-info.co.uk/ (http://free-energy-info.co.uk/)
de aici se pot descarca carti , manuale , schite pe acest domeniu
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: aress1818 din 26 Decembrie 2011, 01:03:23
free energy Steven Mark solid state generator video 2 (http://video.google.com/videoplay?docid=167210479374903373)

Steven Mark says:

Quote
There is a book about Nicola Tesla "The Man Who Had Lightning in His Hand".
I suggest that you find a copy of that book and read it.

During an interview in 1894 Tesla said:

Quote
You will think me a dreamer and very far gone if I should tell you what I really hope for.  But I can tell you that I look forward with absolute confidence to sending messages through the earth without any wires.  I have also great hopes of transmitting electrical force in the same way without waste. Concerning the transmission of messages through the earth I have no hesitation in predicting success: I must first ascertain exactly how many vibrations to the second are caused by disturbing the mass of electricity which the earth contains.  My machine for transmitting must vibrate as often to put itself in accord with the electricity in the earth.


In a meeting of the National Electric Light Association, Tesla said:

Quote
We now know that electrical vibrations may be transmitted through a single conductor.  Why then not try to avail ourselves of the earth for this purpose?  We need not be frightened by the idea of distance.

A point of great importance would be first to know what is the capacity of the earth? and what charge does it contain if electrified?  If ever we can ascertain at what period the earth's charge, when disturbed, oscillates, with respect to an oppositely charged system or known circuit, we shall know a fact possibly of the greatest importance to the welfare of the human race."

I propose to seek for the period by means of an electrical oscillator or a source of alternating currents.  One of the terminals of this source would be connected to the earth, as, for instance, to the city water mains, the other to an insulated body of large surface.  It is possible that the outer conducting air strata or free space contains an opposite charge, and that, together with the earth, they form a condenser of large capacity.  In such case the period of vibration may be very low and an alternating dynamo machine might serve for the purpose of the experiment.  I would then transform the current to a potential as high as it would be found possible, and connect the ends of the high tension secondary to the ground and to the insulated body.  By varying the frequency of the currents and carefully observing the potential of the insulated body, and watching for the disturbance at various neighboring points of the earth's surface, resonance might be detected.

Should, as the majority of scientific men in all probability believe, the period be extremely small, then a dynamo machine would not do, and a proper electrical oscillator would have to be produced, and perhaps it might not be possible to obtain such rapid vibrations.  But whether this be possible or not, and whether the earth contains a charge or not, and whatever may be its period of vibration, it is certainly possible--for of this we have daily evidence--to produce some electrical disturbance sufficiently powerful to be perceptible by suitable instruments at any point on the earth's surface.

Bruce Cathie writes:

Quote
He [Tesla] discovered that a rate of 150,000 oscillations a second, which produced electrical pulsations with a wavelength of 2000 metres, was necessary to produce the effects he required in the transmission of usable power through the earth.

If we convert the wavelength of 2000 metres to a minute of arc, or nautical mile equivalent on the earth?s surface the result is 1.0792237.  The experimental value was therefore very close to 1.08 minutes of arc, or one twenty thousandth of the circumference of the earth, 21600 minutes divided by 1.08.

The exact number of cycles to obtain a 1.08 minute wavelength would be 149892.18 per second.  This would tune the transmitter in harmony with the world grid system.

In the early stages of my work I wondered why I could not obtain pure harmonics from all my calculations when dealing with physical substance ? that is, exactly 144 for the light harmonic etc. Tesla stated that it was not possible to obtain pure resonance or harmonic vibrations, because if this were so than matter itself would disintegrate. A certain amount of resistance must be allowed for it to prevent complete destruction of physical substance.

Steven Mark writes...

Quote
It is important that you note that you can never tune too closely to the exact frequencies of power conversion because the power received by the collector will instantly destroy it.  We instead must deliberately tune off the frequencies of conversion in order to make the thing properly work.

Bruce Cathie writes...

Quote
With a pocket sized vibrator, he [Tesla] told reporters, he could generate resonant tremors that could split the Earth in two.  He gave its resonance frequency as one hour and 49 minutes.  Whatever the plausibility of his Earth-splitting scheme, the rather precise estimate of the Earth's frequency turned out to be close to the mark, as was demonstrated during the great Chilean earthquake of 1960, when geophysicists were able to measure the time it took waves to travel back and forth through the Earth.

I wondered just what time base the Earth frequency was based on and after several calculations discovered that it was related directly with the yearly cycle of the Earth round the Sun of 365.25 days.

One Earth year = 365.25 days = 8766 hours
One hour 49 minutes = 1.8166 hour
8766 divided by 1.8166 = 4825.3211
Square root of 4825.32 = 69.464

In grid terms the reciprocal harmonic of the speed of light (144,000 minutes of arc per grid second, in free space, relative to the Earth's surface) is 69444444.

If we work backwards from this harmonic value, then:

69.444444 squared = 4822.5308
8766 divided by 4822.5308 = 1.8177178
1.8177178 hours = One hour 49 minutes 03.7842 seconds

The results are so close that I would venture to say that the resonant frequency of the Earth is directly related to the speed of light. 

Another interesting point that I believe we should note is that Tesla insisted that 60 cycles a second would be the most efficient frequency to use in all the alternators and motors produced from his patents.  There was much opposition to this from the manufactured and practical men in the field, but Tesla won his point and, to this day, 60 cycles a second is the frequency used in alternating-current transmission.

Why?  It has been found that one of the basic natural frequencies of the Earth is six cycles per second. Tesla picked a harmonic of 6 which would be the most practical.

6 cycles a second = 5.33333 cycles a grid second = 518400 cycles for one revolution of earth, or 27 grid hours

the square root of 518400 = 720 = 1440/2 = C(speed of light)/2 harmonic

Steven Mark states re: his earliest smallest unit:

Quote
These devices take energy from the natural magnetic field of the earth which has an inherent frequency... These basically tune into that and take the energy that is readily available from the earth's magnetic field and produce electricity from it.

Quote
Now I'm going to turn the device on through the use of a single magnet.

Quote
If you take this device and hold it in your hands, it vibrates ever so slightly.. right around 7.3 cycles per second.

Bruce L. Cathie quotes from "The Energy Grid, Harmonic 695, the Pulse of the Universe"
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: denis_natea din 21 Octombrie 2012, 20:44:17
ma intereseaza si pe mine foarte mult o metoda usoara,simpla si la indemana de ecranaj magnetic.spre ex o banda din acel material bun izolator...de fapt aqm nevoie de bucati de 1x4 cm si cat mai subtiri posibile(2-3 mm)stiti vreun material care m-ar putea ajuta?
Titlu: Re: Free Energy Project
Scris de: Arhanghelul din 22 Octombrie 2012, 07:23:42
Citat din: denis_natea din  21 Octombrie 2012, 20:44:17
ma intereseaza si pe mine foarte mult o metoda usoara,simpla si la indemana de ecranaj magnetic.spre ex o banda din acel material bun izolator...de fapt aqm nevoie de bucati de 1x4 cm si cat mai subtiri posibile(2-3 mm)stiti vreun material care m-ar putea ajuta?

Incearca pe un forum de electronica si automatizari ... nu pe ... UFO & para-malaiata ...  :evil:

http://www.elforum.ro (http://www.elforum.ro)

http://www.forumulelectronistilor.ro (http://www.forumulelectronistilor.ro)

http://www.lessemf.com/mag-shld.html

Acum sa te rezolv (o singura data si ultima) ....

http://www.teleprecision-mts.ro/material-ecranare-magnetica-magnoshield-flex.php (http://www.teleprecision-mts.ro/material-ecranare-magnetica-magnoshield-flex.php)

http://www.electro-cablu.ro/Material-de-ecranare-magnetica-MagnoShield-FLEX (http://www.electro-cablu.ro/Material-de-ecranare-magnetica-MagnoShield-FLEX)