Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Asteroizi

Creat de jean, 08 Martie 2009, 22:29:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

  Iata niste siteuri despre asteroizi, recomandate chiar de domnul Dumitru Prunariu.
http://neo.jpl.nasa.gov/
http://www.b612foundation.org/info/background.html
Preluat de pe StiintaAzi.ro. Chestii interesante pt. cei preocupati de astfel de corpuri ceresti.
Adevarul este dincolo de noi

jean

 Iata un articol interesant despre asteroizi. Articolul se numeste ,,Un asteroid a fost studiat pentru prima oarã înainte sã loveascã Pãmântul" si a aparut pe Realitatea.net
http://www.realitatea.net/un-asteroid-a-fost-studiat-pentru-prima-oara-inainte-sa-loveasca-pamantul_482992.html
Nu am facut un calcul al densitati dar din volum (diametru=4m) si masa (80t), cred ca avea o densitate destul de mare.
Din ce sa fi fost facut?...
Adevarul este dincolo de noi

Kymosabe

#2
Citat din: jean din  27 Martie 2009, 21:54:57
Nu am facut un calcul al densitati dar din volum (diametru=4m) si masa (80t), cred ca avea o densitate destul de mare.
Din ce sa fi fost facut?...

Din moment ce a explodat în atmosferã înseamnã cã era un asteroid ,,pietros''  (de rocã) . Aceºti asteroizi au o densitate relativ micã (în comparaþie de exemplu cu cei metaliferi), din acest motiv, în funcþie de mãrimea lor,  au tendinþa de a se dezintegra în atmosferã din cauza presiunii enorme care actioneazã asupra lor.
Unii cercetãtori susþin cã explozia din Tunguska siberianã ar fi fost provocatã tocmai de un astfel de asteroid.

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

jean

 Mai multe bucati din asteroidul de mai sus (2008 DC3) a cazut in desertul Sudanului. Cateva grupe de studenti au dus la descoperirea unor bucati metalice, in greutate totala de 5 kg, ramasite ale asteroidului 2008 TC3. Aceasta stire a aparut si in revista Magazin:  http://www.revistamagazin.ro/content/view/6918/20/
CitatPietrele de culoare neagra s-au dovedit a fi pline de surprize pentru savanti. ,,Este un meteorit de un tip special, un material complet nou pentru noi:", spune Peter Jenniskens, de la Ames Research Center, o institutie apartinand de NASA si avandu-si sediul in California.
Kimosabe a spus:
CitatDin moment ce a explodat în atmosferã înseamnã cã era un asteroid ,,pietros''  (de rocã)
Ei uite, s-a dovedit ca este metalifer.  :lol:



Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Daca densitatea estimata (80t) e corecta, eram sigur ca era in mare parte metalifer. Cred ca era de fapt un conglomerat de roci "pietroase" cu roci metalifere, cele din urma fiind majoritare.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Salut StarDust! Ai dreptate si sunt de acord cu afirmatiile tale.
Adevarul este dincolo de noi

Kymosabe

Citat din: jean din  01 Aprilie 2009, 22:12:22
Ei uite, s-a dovedit ca este metalifer.  :lol:

Corect Jean.
Greºeala mea a fost cã nu am fãcut un simplu calcul din care s-ar fi observat cã acel meteorit nu putea fi unul format exclusiv din rocã, deoarece densitatea lui era undeva la 5t/m cub. Pentru comparaþii densitatea fierului este de 7,8t /m cub, iar cea a nichelului de 8,9t /m cub.
Cum a spus ºi Stardust, era probabil un conglomerat de rocã ºi metal.
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

StarDust

#7
Salut Jean si Kymosabe! Din cate se pare majoritatea asteroizilor (si s-a observat si la comete) acestia sunt formati in general din roci tinute una langa alta de slaba forta de gravitatie existenta. Deci nu au o consitenta foarte "solida". Un asemenea asteroid care are o orbita  f. eliptica poate "colectiona" o multitudine de roci de toate felurile, atat metalifere cat si nemetalifere. Binenteles asta nu se aplica in cazul asteroizilor mari formati in urma unor impacturi majore in cosmos,(intre planetoizi, etc) asteroizi ce pot fi formati in intregime dintr-un bloc masiv de roca.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

#8
    O echipã de cercetãtori de la telescopul NASA situat în Mauna Kea (Hawaii) confirmã prezenþa apei îngheþate pe suprafaþa asteroidului 24 Themis. Articolul poate fi citit aici: http://www.parsec.ro/2009/10/apa-si-pe-24-themis/
Si inca un titlu interesant ,,Armaghedon - asteroidul apocaliptic". Poate fi citit aici:
http://www.descopera.ro/stiinta/929370-armaghedon-asteroidul-apocaliptic
Adevarul este dincolo de noi

jean

Un asteroid va trece foarte aproape de Pământ între 8 şi 9 noiembrie
Asteroidul care are 400 de metri lăţime şi o greutate de 55 de milioane de tone va trece la aproximativ 323 de mii de kilometri de Pământ, cea mai apropiată distanţă de la care a fost vreodată observat un corp de asemenea dimensiuni.
Acesta va fi văzut pe cer în noaptea de 8 spre 9 noiembrie, iar experţii susţin că sunt şanse minime ca asteroidul să intre în coliziune cu Terra.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-asteroid-va-trece-foarte-aproape-de-pamant-intre-8-si-9-noiembrie_877436.html#ixzz1aMAFkbTh


Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Un link catre un site care va permite sa calculati (cu o multime de detalii) efectele unui impact al unui asteroid cu Terra. Toate datele de intrare sunt customizabile, dimensiune, densitate unghi de impact, distanta la care doriti sa asistati impactul :)  :

http://www.purdue.edu/impactearth
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Aceasta este o stire zic eu interesanta. Pacat ca a trecut cam neobservata. Am sa dau cateva amnunte mai jos. Informatiile sunt extrase din presa de pe la noi.

Este vorba de asteroidul Itokawa, aflat la o distanta de aproximativ 300 milioane de km de Terra.
Acest asteroid are o formă neobișnuită, asemănătoare unei alune, cu o lungime de 630 m și o lățime de 250 m. Itokawa este alcătuit din două corpuri sperate cu densități foarte diferite, 1.750± 110 kg pe metru cub și 2850 ± 500 kg pe metru cub. Este posibil sa se fi format prin fuziunea a două corpuri separate, sau prin fragmentarea unui corp mai mare, sau prin colapsarea unui sistem binar." Vezi poza atasata.
Mai multe pe http://stiintasitehnica.com/stiri/anatomia-asteroidului-itokawa

La o conferinta de presa, tinuta la Tokyo, ministrul japonez al Stiintei si Tehnologiei a declarat: "este o premiera mondiala si o realizare remarcabila, misiunea Hayabusa a adus material acasa de pe un alt corp ceresc.
Materialul adus pe Pamant provine de la asteroidul Itokawa. Sonda contine praf de pe asteroid, colectat in urma cu 5 ani. Sonda nu a reusit sa stranga decat 150 grame de material cu eforturi financiare considerabile, iar tehnologia necesara unui proces de anvergura este foarte costisitoare.
S-a constatat ca materialul extras continea 76 la suta metale pretioase si cristale rare. Daca 76 la suta din intregul asteroid ar contine astfel de materiale, pretul sau ar fi de 670 trilioane de dolari, scrie Weekly World News.
http://www.ziare.com/articole/sonda+japoneza+praf+asteroid

Ce este interesant?.....Cele doua parti cu densitati foarte diferite lipite intre ele. Ma intreb daca este posibil sa se fi lipit in mod natural si cum? Oare ce se ascunde sub praful gros si bolovanii de pe suprafata sa? Din imagine se observa ca sunt si zone unde suprafata este destul de curata, ca sa nu spun plana si fara bolovani.
Un alt lucru interesant este si concentratia de metale pretioase (76 la suta) si cristale rare.
Se pare ca, in cazul asteroidului Itokawa nu vorbim de un morman de moloz spatial, este vorba de un adevarat diamant.
Adevarul este dincolo de noi

Tyanu

Interesant. insa ca asteroidul e alcatuit din metale pretioase nu e chiar bizar ...

"Astronomii au descoperit că în jurul unei stele pe care o putem vedea cu ochiul liber orbitează o planetă de două ori mai mare decât Terra şi care este compusă în mare parte din diamant. Planeta solidă, ce poartă numele de ,,55 Cancri e", orbitează o stea ce se aseamănă cu Soarele nostru şi care se găseşte la 40 de ani-lumină, în constelaţia Racului. Planeta se deplasează cu o viteză atât de mare încât un an pe suprafaţa sa durează doar 18 ore."

sursa - http://www.descopera.ro/dnews/10195210-a-fost-descoperit-un-superpamant-din-diamant-o-planeta-bizara-pe-care-un-an-dureaza-18-ore

Ceea ce cred eu ca ar fi mai important e - din ce fel de metale "pretioase" este alcatuit asteroidul ? Am parcurs articolele respective insa nici urma de denumirile acestor metale. (poate mi-a scapat mie din cauza orei tarzii  :roll: )
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Arhanghelul

#13
""Numărul asteroizilor care ameninţă Terra este de 3-10 ori mai mare decât se credea până acum  .

Pe 22 aprilie 2014, cu ocazia Zilei Pământului, trei foşti astronauţi NASA vor organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia vor prezenta noi dovezi descoperite de oamenii de ştiinţă ce atestă că planeta noastră a suferit de 3 până la 10 ori mai multe impacturi cu asteroizi uriaşi decât se credea până acum.

Datele colectate de o reţea de avertizare asupra armelor nucleare, ce vor fi dezvăluite de Ed Lu, fost astronaut şi totodată CEO-ul Fundaţiei B612, în cadrul conferinţei vor arăta că ,,singurul lucru care previne o catastrofă provocată de un asteroid de dimensiunile unui oraş este norocul chior".

Cercetătorii au descoperit că din 2001 până astăzi au avut loc 26 de explozii de o intensitate similară celor produse de o bombă atomică. Exploziile au avut loc în regiuni izolate, departe de zonele locuite, însă au fost detectate de o reţea de avertizare concepută pentru a detecta exploziile nucleare.

,,Această reţea a detectat 26 de explozii multi-kiloton din 2001, toate datorându-se impacturilor asteroizilor. Aceste date arată că impactul unui asteroid nu este un eveniment rar, ci are loc de 3-10 ori mai des decât credeam până acum. Faptul că niciunul dintre aceste impacturi arătate în clipul video nu a fost detectat în prealabil dovedeşte că singurul lucru care previne o catastrofă este norocul chior. Scopul misiunii B612 Sentinel este de a găsi şi de a detecta asteroizii cu câteva decenii înainte să lovească Pământul, pentru a ne permite să le deviem traseul", a comentat Ed Lu, CEO-ul fundaţiei B612, care organizează conferinţa de presă.

La eveniment vor participa şi astronauţii Tom Jones şi Bill Anders, aceştia ţinând o prelegere intitulată ,,Salvând Pământul prin ţinerea asteroizilor de mari dimensiuni la distanţă".

Fundaţia B612 a lansat un parteneriat cu Ball Aerospace pentru a construi Sentinel Infrared Space Telescope Mission. Atunci când va ajunge pe o orbită solară, mai aproape de Soare decât de Terra, Sentinel va folosi razele infraroşii pentru a detecta sute de mii de obiecte mai mari de 140 de metri în diametru ce se găsesc în apropierea Pământului şi care nu sunt cunoscute astăzi oamenilor.""



http://www.prosport.ro/alte-sporturi/auto-moto/bestia-care-va-revolutiona-transportul-de-marfa-din-sua-bolidul-viitorului-care-poate-aparea-pe-sosele-din-2015-12373292
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

terraflorin

Treaba asta cu asteroizii care ne ameninţă de 3x mai mult este şi ea destul de putredă... o nouă maşinaţiune gen încălzirea globală, mai fac rost de nişte fonduri. Dacă Galileo Galilei descoperea acum sute de ani că asteroizii sunt de o mie de ori mai periculoşi decât ''se credea'' în Grecia antică ce măsuri luau ca să nu dispărem până acum? Sau poate deja am dispărut şi nu ştim... iluzia perfectă!  :evil: