Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Luna

Creat de StarDust, 29 Iunie 2009, 20:08:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Lucian Cozma

Citat din: alexbr din  28 Iulie 2009, 21:11:30
Voi chiar nu intelegeti ca nu e vorba de o teorie ca am avea baze pe luna si pe marte, ci marturia unor oameni si documentele care ei le aduc.

Personal nu am intrat in posesia unor astfel de documente; ci, asa cum am mai aratat intr-o postare precedenta, doar admit logic aceasta posibilitate in baza unor rationamente in care se iau in calcul aspecte precum : existenta intr-un trecut indepartat a unei/unor civilizatii mai avansate tehnologic, utilizarea de catre oamenii de atunci (daca erau "oameni" in intelesul de azi al cuvantului...) a unor tehnologii mult mai performante decat cele utilizate public in ziua de azi.

In ce priveste ratiunea amplasarii unor baze permanente pe Luna sau Marte, aceasta ratiune exista fiind nu doar stiintifica (baza de cercetare) dar in principal economica (pentru exploatarea unor resurse naturale care fie nu exista pe Terra fie exista dar sunt greu accesibile in timp ce acolo le obti foarte usor), posibil si aplicatii militare in anumite conditii. Realizarea unor colonii nu trebuie sa ne scape din vedere, chiar daca oamenii de acum nu sunt (inca) obisnuiti cu asa-ceva, avand tendinta de a se intoarce pe Terra. Daca s-au stabilit colonii de lunga durata si generatii intregi de oameni se nasc acolo ei nu vor simti nevoia de a veni pe Terra, ci vor fi obisnuiti cu mediul in care s-au nascut si au trait cea mai mare parte a vietii. O colonie miniera lunara sau martiana poate fi ingropata in subsolul planetei si poate avea dimensiuni foarte mari si amenajari de lux,- lumina, verdeata, apa, aer curat, toate intr-un circuit inchis (biosfera) regenerabil si automatizat. Cei care se nasc si copilaresc acolo, acolo se vor obisnui si acel loc il vor numi "acasa".

Inutil sa ne punem problema ratiunii colonizarii altor planete, chiar daca acestea nu au la suprafata lor conditii propice vietii omului- din alte ratiuni oamenii puteau infiinta colonii acolo, in special colonii miniere, dar si ale unor oameni care au optat pentru a se desprinde de planeta-mama (vor exista intotdeauna si astfel de indivizi) sau grupuri de populatie care nu mai puteau suporta regimul de viata din locurile natale. Nu uitati cat de salutara a fost de pilda descoperirea Americii- pentru ca deja problemele sociale in Europa erau grave si numarul oamenilor care nu mai puteau fi "hraniti" de batranul continent, era din ce in ce mai mare. Cateva sute de ani, vapor dupa vapor a transportat refugiati sau emigranti in America. Viata in cadrul unei colonii planetare nu este chiar asa imposibila daca se utilizeaza tehnologii performante de amenajare si functionare a biosistemelor; astfel de colonii pot fi foarte mari si pot oferi conditii foarte bune de viata in interiorul lor.

Problema costurilor mari aferente realizarii unei astfel de baze planetare si-o pune pe buna dreptate actuala civilizatie prin prisma tehnologiilor publice rudimentare de care dispune in momentul de fata. Daca luam aceste tehnologii in calcul, si a duce un kilogram de sarcina utila pe Luna sau pe Marte reprezinta o mare problema care necesita... miliarde de  dolari. Dar pentru cine este in masura sa ia in calcul tehnologiile "neconventionale" (adica nerecunoscute public inca...) problema deplasarii pana la Luna sau Marte nu ridica nicio problema iar transportul masiv de materiale si echipamente se poate realiza fara mari probleme, singurele costuri fiind acelea aferente achizitionarii acestor materiale si ecipamente, caci transportul nu ar fi costisitor.

Daca tot am atins acest subiect al mijloacelor de transport - mai intai insertia pe orbita circumterestra joasa apoi zborul interplanetar rapid - sa mai mentionez ca sistemele de propulsie utilizate in cadrul tehnologiilor secrete se bazeaza pe utilizarea mediului ambient singurul combustibil sau mai bine zis "agent de lucru" imbarcat (stocat la bord) fiind APA, utilizata deopotriva de sistemul de propulsie dar si alte instalatii ori sisteme de bord; in rest, pentru sustentatie si propulsie se utilizeaza aerul in interiorul atmosferei terestre (aerul si-atat !), in spatiul cosmic este utilizat fluxul intens de particule al vantului solar si eventual o cantitate redusa din apa aflata la bord (hidrogen si oxigen...) iar daca acel corp ceresc de detinatie poseda atmosfera, si Marte poseda, atunci vor fi utilizate particulele din cadrul atmosferei pentru sustentatie si propulsie, indiferent de valoarea presiunii atmosferice de-acolo.
Pentru climatizare, in general vehiculele aerospatiale secrete utilizeaza sisteme regenerative care nu iau la bord aerul sub forma de elemente chimice lichefiate (oxigen lichid ori sub mare presiune) ci substante chimice ieftine si stocabile (apa de pilda...) pe care le utilizeaza ca agenti de lucru in cadrul unor sisteme electrolitice-regenerative in care se utilizeaza generatoare homopolare compacte, lucrand in conditiile frigului cosmic la intensitate (amperaj) foarte mare acestea fiind actionate intermitent de catre grupuri de forta speciale.

In fine, ar fi multe de spus... De retinut ca ratiuni de colonizare a planetelor acestui Sistem Solar au existat dintotdeauna si exista, mereu vor exista. Iar costurile insurmontabile nu se ridica decat in ipoteza utilizarii tehnologiilor publice actuale, dar acestea nu sunt nici singurele tehnologii si nici "limita" tehnologiei nu reprezinta...

Urban

#16
Citat din: Lucian Cozma din  28 Iulie 2009, 19:32:32
In ce priveste Luna ca atare, unele cercetari destul de recente au demonstrat un fapt surprinzator de-a dreptul : nu cunoastem originea Lunii ci doar ca este compusa din ale materii decat Terra si este mult mai veche, unele esantioane tradand o vechime ce o depaseste pe cea terestra... cu cateva miliarde de ani; dar cercetatorii nu s-au grabit totusi sa traga concluzii neavand de altfel nicio baza de plecare in vreun rationament... De asemenea, nu stim cu exactitate cand si cum a ajuns Luna pe orbita in jurul Terrei si de ce se comporta ca si cum ar fi o sfera goala. Sunt multe intrebari care nu si-au gasit inca raspunsul iar incercarile unor "sceptici" de a da raspunsuri, au esuat rand pe rand.
Sunt tot felul de lucruri care nu pot decat sa te puna pe ganduri. STIU de existenta unei/unor civilizatii terestre care au existat aici inaintea actualei civilizatii si care au dovedit ca posedau tehnologii foarte avansate in comparatie cu actuala civilizatie umana, dar...

Enuma Elis da detalii foarte clare asupra modului in care Luna a ajuns pe orbita Pamantului, si nu numai, ci explica clar cum si in ce mod a luat nastere Sistemul Nostru Solar, initial compus din Soare, Mercur si o a treia planeta..ca sa tratam cu indiferenta textele stravechi din care paradoxal s-a inspirat intreaga crestinatate, deviind de la adevaratul inteles si distorsionand adevarata natura a textelor mie cel putin mi se pare o dovada crasa de ignoranta din partea umanitatii.

http://www.dob.ro/Articole/Stiinta/1960/Obama-grabeste-o-noua-misiune-pe-Luna

jean

CitatIn ce priveste ratiunea amplasarii unor baze permanente pe Luna sau Marte, aceasta ratiune exista fiind nu doar stiintifica (baza de cercetare) dar in principal economica
Cu ce costurui, rentabilitate?
Citatoameni se nasc acolo ei nu vor simti nevoia de a veni pe Terra
Poate fac ca americanii, pornesc razboi impotriva pamantenilor.
CitatViata in cadrul unei colonii planetare nu este chiar asa imposibila daca se utilizeaza tehnologii performante
Dezvoltate pe Pamant. Care trebuiesc duse si implementate acolo. Cred ca acest lucru se va intampla foarte tarziu, 200-300 ani.
Citatproblema deplasarii pana la Luna sau Marte nu ridica nicio problema iar transportul masiv de materiale si echipamente se poate realiza fara mari probleme
Ba din contra, chiar folosind asemenea tehnologii (Care nu exista acum), problemele vor fi foarte mari. Nu cred ca omenirea este pregatita.
Citatzborul interplanetar rapid ....in spatiul cosmic este utilizat fluxul intens de particule al vantului solar
Pai tocmai ai spus doua chiestii care se bat cap in cap. Vintul solar nu pote dezvolta viteze mari si trebui suprafete de mari dimensiuni (panze metalizate).
Citatiar daca acel corp ceresc de detinatie poseda atmosfera, si Marte poseda, atunci vor fi utilizate particulele din cadrul atmosferei pentru sustentatie si propulsie
Probabil ai uitat de densitatea atmosferei martiene.
Citatlucrand in conditiile frigului cosmic la intensitate (amperaj) foarte mare a...
Amperaj mare se obtine cu consum de energie. De unde? Din ce resurse?
Sunt mai multe chiestii ce nu se leaga in text dar ma opresc aici. Ai grija ce spui sunt oameni care se mai pricep pe aci.


Adevarul este dincolo de noi

Lucian Cozma

Citat din: jean din  29 Iulie 2009, 13:02:10
Sunt mai multe chiestii ce nu se leaga in text dar ma opresc aici. Ai grija ce spui sunt oameni care se mai pricep pe aci.

Dumneata nu faci parte din oamenii aceia...

Nu ma refeream la prostiile de gen "solar sail", panze solare de dimensiuni foarte mari in care "bate" vantul solar.

Ma refeream la navigatia electrocinetica utilizand ca agent de lucru particulele din mediul cosmic, nici nu conteaza ce viteza are vantul solar; nava spatiala este practic "imbracata" intr-un imvelis special care accelereaza particulele din jurul navei (in special electronii) pana la viteze relativiste; accelerarea este destul de lenta dar intr-un interval de 12-24 ore se pot atinge viteze deosebit de mari.

Despre tehnologiile pe care omenirea le are astazi, acestea sunt de doua tipuri : publice si secrete.

Nu mai insist, dar in final as indrazni sa-ti sugerez doua mici lucruri :

1,- daca nu cunosti ceva, nu spune "NU EXISTA", ci "NU CUNOSC" ;
2,- inainte de a da cuiva o replia, corect este sa fi mai intai sigur ca ai inteles la ce se refera acela ca sa sti ce sa-i raspunzi.


Shadowman

#19
Eu sustin  ca OZN-urile (la care fac referire in mesaj) n-ar fi "experiente terestre secrete"...Am scris pe topicul "OZN-urile - experiente terestre secrete ?"
( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,937.0.html )
Parerea mea e ca asa zisele aparate de zbor secrete,uluitoare,capabile de nemaivazutul,nemaipomenitul si nemaintilnitul, construite dupa tehnologii secrete ( luate,printre altele,probabil,de la nazistii care fugisera in Antarctica si care-au semnat tratul de pace cu sovieticii si americanii,de-abia in 1956...   :-o :-D ) sunt precum realizarile din emisiunile "Decenii de impliniri marete": milioane de tone raportate la hectar !

In final,un articol interesant :
 "Cum au ratat rusii Luna? "
http://www.revistamagazin.ro/content/view/7157/20/
Si inregistrarea audio : http://www.independent.co.uk/news/science/recording-tracks-russias-moon-gatecrash-attempt-1730851.html
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

S-a ales data si locul in care misiunea LCROSS va avea impactul controlat cu Luna. In data de 9 Octombrie se pare ca impactul va avea loc in craterul Cabeus A din regiunea de sud a lunii, crater care teoretic ar avea toate conditiile necesare pentru studiu; adancime, pozitie, si conditii optime de observatie. Stirea completa:

http://science.nasa.gov/headlines/y2009/11sep_lcrosstarget.htm?list973110
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

 Cercetand pozele cu suprafata Lunii prezentate aici: http://ser.sese.asu.edu/LO/lo5-hires.data.html ,am descoperit pe trei dintre ele o formatiune triunghiulara foarte bine conturata. Acea formatiune are un contur inchis la culoare iar suprafata este mult mai deschisa. Datorita acestui fapt se poate observa foarte bine prin contrast cu relieful inconjurator. Se observa ca apare in locuri diferite raportat la relieful din poze, dar pe toate apare in partea de sus a imagini. Ce ar putea fi?....Pentru ca nu cred ca, americanilor le scapa o nava extraterestra in pozele respective  :lol: .Sau ceva artificial. Lac nu poate fi, este prea triunghiular si in conditiile de acolo...Oglinda?...La asemenea dimensiuni si din ce material? Pixelii? Sunt prea multi.   :?
Totusi ce ar pute fi?
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Citat din: jean din  01 Noiembrie 2009, 23:32:38
Cercetand pozele cu suprafata Lunii prezentate aici: http://ser.sese.asu.edu/LO/lo5-hires.data.html ,am descoperit pe trei dintre ele o formatiune triunghiulara foarte bine conturata. Acea formatiune are un contur inchis la culoare iar suprafata este mult mai deschisa. Datorita acestui fapt se poate observa foarte bine prin contrast cu relieful inconjurator. Se observa ca apare in locuri diferite raportat la relieful din poze, dar pe toate apare in partea de sus a imagini. Ce ar putea fi?....Pentru ca nu cred ca, americanilor le scapa o nava extraterestra in pozele respective  :lol: .Sau ceva artificial. Lac nu poate fi, este prea triunghiular si in conditiile de acolo...Oglinda?...La asemenea dimensiuni si din ce material? Pixelii? Sunt prea multi.   :?
Totusi ce ar pute fi?

Nu am idee ce ar putea fi acea forma triunghiulara, dar e asemanatoare cu artefactele care se vad pe poza postata de mine, care am preluat-o de pe acelasi site. Pe aceste artfacte se vede de asemenea marginea usor bordurata care se observa pe una din pozele postate de tine. Cred totusi ca e o chestie ce tine de camera satelitului.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

 In urma articolului publicat de SpaceAlliance in Revista Stiinta.info pe data de 18.09.2009, am aflat ca Luna ar avea ceva atmosfera. Articolul se numeste ,,Echipa de experti NASA anunta locul unde se va incheia misiunea LCROSS''. Im acest articol se vorbeste la un moment de atmosfera lunara. Eu stiind ca Luna nu are atmosfera, am cerut sa prezinte componenta gazelor din atmosfera lunara, exprimate in ceva procente. Ce am primit se poate vedea mai jos.

Lunar Atmosphere
Diurnal temperature range: >100 K to <400 K (roughly -250 F to +250 F)
Total mass of atmosphere: ~25,000 kg
Surface pressure (night): 3 x 10-15 bar (2 x 10-12 torr)
Abundance at surface: 2 x 105 particles/cm3
Estimated Composition (particles per cubic cm):
Helium 4 (4He) - 40,000 ;
Neon 20 (20Ne) - 40,000 ;
Hydrogen (H2) - 35,000
Argon 40 (40Ar) - 30,000 ;
Neon 22 (22Ne) - 5,000 ;
Argon 36 (36Ar) - 2,000
Methane - 1000 ;
Ammonia - 1000 ;
Carbon Dioxide (CO2) - 1000
Trace
Oxygen (O+), Aluminum (Al+), Silicon (Si+), Possible Phosphorus (P+), Sodium (Na+), Magnesium (Mg+)

Se observa ca: Metanul, Amoniacul si Dioxidul de carbon se gaseste in cantitate mai mare (1000 particule pe cm/cub) fiecare.
Deci ceva atmosfera exista acolo. Multumesc SpaceAlliance.
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

Misiunea LCROSS a gasit apa pe Luna. Se pare ca aceasta exista in craterele cu umbra permanenta. Inca se analizeaza datele impactului din craterul Cabeus A, si datele obtinute din materia ejectata lateral din din acest impact.
Informatii detaliate aici:

http://science.nasa.gov/headlines/y2009/13nov_lcrossresults.htm?list973110
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

abyss

ARC(alliance to rescue civilization) - un fel de miºcare socialã pe baza ideii cã formarea unor colonii în spaþiu sunt o urgenþã. Au ºi un site.

lylyt_ice

si astfel cred ca vor scapa? De ce, vor scapa, de noi? :lol:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

abyss

cred cã vor sã-ºi salveze ouãle speciei...adicã la propriu :-D ºi cautã mai multe coºuri în care sã le punã. Luna, Marte ºi Io.

StarDust

E perfect posibil si normal sa se puna problema asa. Tehnologia din ziua de azi face posibila plasarea de baze locuibile cel putin pe Luna si Marte.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16